رفتن به مطلب

چه عواملی موجب شدند تا پردازنده های سری Kaby Lake و Zen تنها سیستم عامل ویندوز 10 را پشتیبانی کنند؟


Recommended Posts

1pn7m0c7sdefo9d9upc.jpg

 

 

مایکروسافت اخیراََ با انتشار گزارشی مبنی بر اینکه این شرکت از پردازنده‌های جدید دو شرکت AM D و اینتل، تنها در سیستم‌عامل ویندوز 10 پشتیبانی می‌کند، توانست آرامش دنیای کامپیوتر را بشکند. البته باید به کلمه‌ی کلیدی "پشتیبانی" توجه داشت و نباید آنرا با کلمه‌ی "سازگار بودن" اشتباه گرفت. این بدان معنی است که سرویس‌ پشتیبانی از کاربران و ارائه‌ی بروزرسانی‌های مداوم برای پردازنده‌های جدید Kaby Lake و Zen از سوی شرکت مایکروسافت، تنها برای دستگاه‌های با سیستم‌عامل ویندوز 10 (و نیز نسخه‌ی  enterprise ویندوز سرور 2016)، نه با سیستم‌عامل‌های قدیمی‌تر، ممکن است. خودِ پردازنده‌های جدید با هر نوع سیستم‌عامل x86، ویندوز یا nix نسخه‌های 32 و 64 بیت سازگاری کامل دارند. گویا وب‌سایت HotHardware توانسته عامل این انحصاری بودن را کشف کند.

 

 

o1ef2njppqcer57zijut.jpg

 

 

ظاهراََ، فناوری مدیریت انرژی و قابلیت SMT (چند رشته‌ای همزمان)، عاملین این تصمیم هستند. شرکت اینتل همراه با پردازنده‌های سری Kaby Lake، فناوری مدیریت انرژی جدیدی به اسم Speed Shift Technology را نیز معرفی می‌کند. این فناوری به پردازنده اجازه می‌دهد تا سرعت کلاک خود را به‌گونه‌ای تنظیم کند که با بارهای پردازشی و در زمان پاسخگویی 15 میلی‌ثانیه، همخوانی داشته باشد. این قابلیت، احتمالاََ نیازمند به سطح بالاتری از سیستم‌عامل است، تا اجزای این قابلیت بتوانند از بارهای پردازشی نمونه‌برداری کرده، و بتوانند بر اساس آن نمونه‌ها، در هر ثانیه، 66.66 مرتبه، بدون اینکه به کارایی پردازنده آسیبی وارد شود، سرعت کلاک پردازنده را افزایش، یا کاهش دهند. در زمان معرفی معماری Zen توسط شرکت AMD، این شرکت همچنین از نوعی کنترل‌کننده‌‌ی کلاک که به تازگی توسط این شرکت توسعه و رشد یافته و قرار است که بر روی پردازنده‌های بر پایه معماری Zen، مثل پردازنده‌های سری Summit Ridge پیاده سازی شود، صحبت کرد. 

 

پردازنده‌های سری Zen، فناوری چند رشته‌ای همزمان را معرفی کردند. این قابلیت در پردازنده، موجب تبدیل یک هسته‌ی فیزیکی به دو هسته‌ی منطقی برای سیستم‌عامل، برای استفاده‌ی بهتر از منابع موجود در پردازنده، می‌شود. شرکت اینتل قابلیت SMT را بصورت فناوری HyperThreading پیاده سازی کرده، و از زمان اجرا شدن آن حدود یک دهه می‌گذرد. پیاده سازی قابلیت SMT شرکت AMD همانند فناوری HyperThreading نیست، چرا که هر دو رشته‌ی پردازشی در پردازنده، با شیوه‌ی خاص شرکت AMD با یکدیگر رقابت می‌کنند. این قابلیت بدون باخبر شدن کرنال سیستم‌عامل و زمان‌بند کار نخواهد کرد. شاید بتوانید به یاد آورید که شرکت مایکروسافت برای بهینه کردن سیستم عامل ویندوز 7 برای پردازنده‌های سری Bulldozer شرکت AMD، مجبور به بروز کردن کرنال و زمان‌بند این سیستم عامل کرد.

 

این استدلال‌های وب‌سایت HotHardware، احتمالاََ می‌توانند دلایل اینکه چرا شرکت مایکروسافت، سیستم‌عامل ویندوز 10 را بعنوان تنها پلتفرم پشتیبانی شده برای پردازنده‌های جدید انتخاب کرده است، باشند.

 

 

dw6a77jytfc2lohutr6.jpg

 

 

 

منبع: techpowerup

مترجم: مجتبی حیدرزاده

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...