رفتن به مطلب

فناوري قله نور اينتل يا رعد جهنده اپل


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

  • کاربر ویژه

فناوري قله نور اينتل يا رعد جهنده اپل

100838151954.jpg

آخرين شايعات در مورد فناوري انتقال سريع داده قله نور (Light Peak) اينتل حاكي از آن است كه اخيرا اينتل به طور رسمي خبر استفاده گسترده از فناوري اتصال پرسرعت لايت پيك را در انواع رايانه‌ها و انواع سيستم‌ها و لوازم جانبي ديگر وابسته به رايانه منتشر كرده و قرار است تا شركت اپل اين فناوري را در ساخت سري لپ تاپ‌هاي مدل 2011 مك بوك پرو (MacBook Pro) بكار ببرد.

ما از پيش عكس‌ها و جدول مشخصات مك بوك پروهاي 13 اينچي را ديده‌ايم و به نظر مي‌آيد كه اپل قصد دارد تا اين فناوري را به سليقه خود نام‌گذاري مجدد كرده و با نام جديد رعد جهنده (Tunderbolt) در محصولات خود بكار برده و به بازار عرضه كند، اما هنوز مشخص نيست كه آيا اينتل با نام‌گذاري مجدد فناوري جديد خود موافقت كرده است يا نه! آن را لايت پيك، تاندربولت يا هر چه كه بنامند، يك رابط كاربري (interface) جديد بسيار پرسرعتي است كه قرار است بزودي جايگزين رابط‌هاي كاربري تبادل و انتقال داده اسكازي SCSI)، SATA، USB)، آي لينك يا FireWire و درگاه اتصال PCI Express در رايانه‌ها شود. اين روش انتقال داده كه يك فناوري بنا نهاده شده براساس فلز رساناي مس است، امكان انتقال دو سوي داده تا سرعت‌هايي معادل 10 گيگابايت بر ثانيه (Gbps) را فراهم مي‌آورد.

منبع : جام جم آنلاین به نقل از

‌intel.com & ‌www.techmagnews.com

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

با درود:

دوستان عزیز ، برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد Light Peak و دیدن عکسها می توانید از لینک زیر که مربوط به 22 دی می باشد استفاده نمایید.

http://lioncomputer....h__1#entry59666

با تشکر...

____________________________________

CPU => Intel Corei7 980X

MB => GIGABYTE x58A-UD7 Rev: 1.0

RAM => CORSAIR Dominator GT + FAN 6GB (3 X 2GB) 2000 MHz CL 8-8-8-24

VGA => 2x GIGABYTE GTX 460OC 1GB SLI Rev: 1.0

SSD => A-DATA S596 128GB Buffer 128MB ( Internal-External )( SATA 2 & USB 2 )

ODD => SONY BLU-RAY COMBO BC-5100S

CASE => GREEN Infinity

Power=> GREEN 885 Watt

FAN => 1x ENERMAX EVEREST

Monitor => LG L1980Q Ultra Slim * Pivot

ویرایش شده توسط LEE
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 4 هفته بعد...
  • کاربر ویژه

معرفي Thunder bolt رابط جايگزين USB

رابط جديد در سال جديد

در همايش IDF سال ۲۰۱۰ اينتل نخستين بار از تکنولوژي Light Peak سخن گفت. در ابتدا اين تکنولوژي به عنوان يک مسير فيزيکي بسيار سريع با سرعت۱۰ گيگابايت بر ثانيه و بالاتر معرفي شد که توانايي همخواني با ساير پروتکل‌هاي انتقالي در سايه يک فيبرنوري را داشت. از آنجايي‌که لايه فيزيکي نوري سرعت لازم براي اين تکنولوژي را فراهم مي‌کرد، نوع اتصالگر و لايه فيزيکي چندان مهم نبود چراکه عمليات‌هاي اصلي شامل ساخت سيگنال و مسير در زير لايه‌هاي آن انجام مي‌شد. روياي اينتل براي اين تکنولوژي، فراهم کردن يک رابط واحد با پهناي باند کافي براي برطرف کردن هم‌زمان نيازهاي ارتباطي کاربر اعم از درگاه‌هاي DVI،HDMI،USB، اDisplay Port و SATA بود. در واقع با اين تکنولوژي امکان اتصال انواع دستگاه‌ها به يک کامپيوتر با يک نوع اتصالگر واحد فراهم مي‌شد. روياي اينتل با عرضه مک‌بوک‌‍پروهاي ۲۰۱۱ به واقعيت پيوست، با اين تفاوت که فعلا خبري از رابط فيبرنوري نبود و تکنولوژي نيز به Thunderbolt تغييرنام يافته است.

معرفي رسمي تاندربلت متقارن با عرضه نسخه ۲۰۱۱ مک‌بوک‌پروهاي اپل بود که در هفته گذشته صورت گرفت. کابل و درگاه درنظر گرفته شده براي اين تکنولوژي مشابه رابط Mini Display Port بوده با اين تفاوت که کابل‌هاي تاندربلت براي هماهنگي با سيگنال‌سازي اين تکنولوژي کمي فشرده‌تر است. Display Port انتخاب جذابي براي اين کار محسوب شده چراکه در حال‌حاضر يکي از سريع‌ترين درگاه‌هاي ارتباطي موجود در کامپيوترها است. نسخه ۲/۱ تيم رابط توانايي انتقال داده‌ها با حداکثر سرعت ۲۸/۱۷ گيگابايت برثانيه براي کابلي با طول کمتر از سه متر را دارد. براي مسافت‌هاي طولاني‌تر قوانين فيزيکي محدوديت‌هايي ايجاد مي‌کنند به طوريکه سرعت انتقال به شدت افت مي‌کند.

thunderbolt.jpg

در اين شرايط مسيرهاي نوري برتري قابل توجهي به مسيرهاي الکتريکي دارند چرا که حرکت فوتون‌ها در مسيرهاي طولاني‌تر و با افت سرعت کمتري نسبت به الکترون‌ها امکان‌پذير است.

تاندربلت يک مسير دوکاناله است که هر کانال توانايي انتقال موازي با حداکثر پهناي باند ۱۰گيگابايت برثانيه را دارد. اين به معناي پتانسيل ۲۰گيگابايت برثانيه براي هرکدام از مسيرهاي رفت و برگشت است.

تاندربلت از توپولوژي Daisy Chain براي اتصال دستگاه‌ها نيز پشتيباني مي‌کند که اتصال آنها را بسيار ساده مي‌کند. به علاوه امکان انتقال توان الکتريکي توسط کابل رابط نيز درنظر گرفته شده که مقدار دقيق آن ۱۰ وات اعلام شده است. با اين حال هنوز اطلاعاتي در مورد نحوه تخصيص ولتاژ و شدت جريان روي مسير در دسترس نيست.

ساختار تاندربلت

هدف تاندربلت ترکيب رابط‌هاي مختلف تحت يک رابط و مسير واحد است. براي رسيدن به اين هدف، همانطور که در تصوير ديده مي‌شود از پروتکل Display Port و PCI Express استفاده مي‌شود. يک مسير PCIe به مسير تاندربلت ارتباط داده مي‌شود که در نهايت مي‌تواند ارتباط هر نوع کنترلري اعم از کنترلر SATA،LAN يا USB با مسير تاندربلت را ميسر کند. به لحاظ تئوري امکان ارتباط ميان هر نوع کنترلر PCIe با کنترلر تاندربلت و استفاده از آن به عنوان يک تبديل(adapter) وجود دارد.

در صورت نياز به تصوير از تراشه گرافيکي، از يک مسير مجزاي Display Port نيز مي‌توان استفاده کرد. همانطورکه در تصوير ديده مي‌شود، علاوه بر مسير مستقيم Display Port از کارت گرافيکي به يک مسير PCIe با پهناي باند x4 نيز نياز است.

در تصوير، کنترلر Thunderbolt که در مک‌بوک پروهاي ۲۰۱۱ به کار گرفته شده، نشان داده مي‌شود. کاربر در صورت تمايل مي‌تواند نمايشگرهاي مبتني بر درگاه Mini Display Port را به رابط تاندربلت وصل کند و تنها از خروجي ويدويي آن استفاده کند.

thunderbolt1.jpg

آينده Thunder bolt

مک‌بوک‌‌پروهاي ۲۰۱۱ اولين محصولات مجهز به تکنولوژي تاندربلت هستند. طبق اطلاعات موجود اينتل از سال ۲۰۱۲ اين تکنولوژي را به طور گسترده وارد فضاي کامپيوترهاي دسکتاپ خواهد کرد. البته تاندربلت هم‌اکنون با رقباي جدي از جمله USB3.0 با سرعت ۸/۴ گيگابايت برثانيه مواجه است که با سرعت زيادي در کامپيوترهاي دسکتاپ و لپ‌تاپ‌ها در حال گسترش هستند.

انتظار مي‌رود که با توسعه تکنولوژي کابل‌هاي نوري و آماده‌سازي آنها براي استفاده گسترده در کامپيوترها، نسخه نوري تاندربلت نيز به کاربران معرفي شود. اينتل تحقق اين تغيير را براي اواخر سال ۲۰۱۱ وعده داده است. در قسمت سخت‌افزار سازگار با اين تکنولوژي نيز هنوز هيچ محصولي ديده نمي‌شود. با اين حال شرکت‌هايي نظير وسترن ديجيتال، LaCie و Promise از عرضه محصولات سازگار با تاندربلت خبر داده‌اند. به هر ترتيب تاندربلت هنوز در ابتداي راه است و تا تحقق کامل روياي اينتل براي يک رابط واحد راه زيادي باقي‌مانده است.

با ورود اين تکنولوژي به فضاي کامپيوترهاي دسکتاپ، قطعا شاهد محصولات سازگار بيشتري خواهيم بود که از مزاياي سرعت بالاترين رابط بهره خواهند بود.

منبع : عصر ارتباط

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...