رفتن به مطلب

تفاوت cpu fan, opt fan , water pump fan

Recommended Posts

سلام دوستان خواستم بدونم تفاوت این سه کانکتور cpu fan, opt fan , water pump fan در چی هست ؟

خواستم بدونم اگر از واتر کولینگ استفاده کنیم، کابلی که از کولر سی پی یو خارج میشود به water pump متصل کنیم ؟

Untitled1.jpg

لینک به دیدگاه

pump fan یه هدر که ایسوس توصیه می کنه پمپ واتر کولرو بهش وصل کنید دلیلشم اینه که معمولا پمپ ها مصرفشون از فنا بیشتر هست ...(بسته به برند معمولا هر هدر فن حداقل 1 وات رو می تونه انتقال بده ولی پمپ واتر کولر ها یه چیزی تو مایه های 2الی 3.5 وات مصرف دارن ) یه دلیل دیگشم اینه که توی نرم افزارش بتونه پمپ به کدون هدر وصله و بهتر بتونه دما رو کنترل کنه...

حالا پمپ رو جای دیگه هم وصل کنی بعید می دونم مشکلی پیش بیاد....

cpu fan و cpu fan opt هم این طور هستن که هر تنظیمی شما برای cpu fan بزارید برای cpu fan opt هم لحاض میشه (برای واترکولر هایی که 2 تا فن دارن که فنارو به جداگونه به مادربرد وصل کنی....

+

در کل اصلا نرم افزار های کنترل فن ایسوس رو پیشنهاد نمی کنم (کلا ai suite رو ) خیلی بد و کند اجرا میشن و زیاد قابل اعتماد نیستن... برای کنترل فنا از speedfan استفاده کنید...

ویرایش شده توسط crash
لینک به دیدگاه

تفاوتی ندارن به اون صورت.معمولا پمپ رو به CPU OPT و فن ها رو به CPU FAN وصل می کنن.ولی اکثر کولر های موجود داخل بازار داخلشون نوعی رابط یا هاب وجود داره که یا همه باهم به CPU FAN وصل بشن یا به CPU FAN و CPU OPT...تمام این سوکت ها از لحاظ برق و ولتاژ یکی هستن اما خواصیت داشتن تعداد بیشتر این سوکت ها برای CPU و واتر کولر این هستش که به فرض روی همین برد این 3 سوکت (CPU FAN CPU OPT و WATER POMP) همه وابسطه به سنسور دمای CPU عمل می کنن. به علاوه داشتن 3 سوکت این امکان رو به شما می ده تا برای هر سوکت،حالت پیشفرض جدایی تعریف کنید.بیشتر به درد جایی می خوره که فرد به فرض یه واتر کولر  با 4 تا فن داره و می خواد فن ها رو دسته دسته سرعتشون رو تنظیم کنه.یا یه سیستم کولینگ پیشرفته Open Loop داره.وگرنه در موارد معمولی کارایی خواصی ندارن.(برای مثال واتر کولر های DeepCool همراهشون فن هاب دارن که 4 تا سوکت روی خودش داره و واتر کولر های Corsair یه رابط دارن فن ها رو دوتا یکی می کنه.)

لینک به دیدگاه

ممنون از راهنمايي دوستان 

فقط در قسمت بايوس مادبردهاي ايسوس براي تنظيم سرعت فن، كدام بخش قرار دارد؟

و اينكه نرم افزار ai suite ايسون حتما بايد نصب شود خصوصا براي كنترل فن ؟

لینک به دیدگاه

گفتنی ها رو دوستان گفتند.  اگر می خوای با تنظیمات پیشفرض کار کنی برای کولر مایع مسیربسته  فنهای رادیاتور رو با هاب به سوکت cpu fan بزن و پمپ رو به cpu opt.

برای کنترل فنها از درون سیستم عامل ai suite یا نرم افزار مشابهی باید نصب بشه. Ai suite امکان پروفایل سازی داره و می تونی چند پروفایل برای دماهای مختلف محیط یا کلا شرایط متفاوت کاری بسازی و بسته به موقعیت فعال کنی،

برای کنترل فنها از بایاس وارد ez mode که بشی پنل کنترلی رو می بینی.

ویرایش شده توسط سعید بهمنیان
لینک به دیدگاه

نرم افزار Ai suite رو حتما نصب کنید . تو این نرم افزار یک بخش به نام fan Xpert 3 داره که تو اون میتونید سرعت فن ها رو کنترل کنید و چند تا پروفایل از پیش تعیین شده هم داره. تو این قسمت یک دکمه به اسم fan tunning داره که سرعت فن های شما رو به طور خودکار بهینه میکنه

ویرایش شده توسط maximal10
لینک به دیدگاه

در 7 ساعت قبل، crash گفته است :

در کل اصلا نرم افزار های کنترل فن ایسوس رو پیشنهاد نمی کنم (کلا ai suite رو ) خیلی بد و کند اجرا میشن و زیاد قابل اعتماد نیستن... برای کنترل فنا از speedfan استفاده کنید...

درود

قبول دارم که برنامه سنگینی هست، از قدیمی ترین نسخه هاش تا کنون استفاده می کنم، اما ایرادی در کارکردش ندیده ام. به ویژه نسخه ی  پلتفرم اسکایلیک ه سبکتر شده( برای بردهای z170 این خانواده استفاده کرده ام . در هر حال بر اساس تجربه م  اندازه گیری ها و کارکردش قابل اعتماده. Fan tuning که دوست دیگرمان اشاره کرد رفتار فنها رو با نتیجه ی قابل قبولی بهینه می کنه و من مشابهش رو در برنامه ی دیگری ندیده ام.

ویرایش شده توسط سعید بهمنیان
لینک به دیدگاه

• 5 سال بعد...

سلام 

من یه مشکلی دارم 

کیسم apachi argb هست

مادربوردم z690tuf gaming plus wifi

کولر  cooler master liquid cooler ml240l v2

من یه فن گرین argb  خریدم اضافه کتم بهش

الان مشکل اینه که سوکت 3 پین کولر بهش وصله

سوکت 4 پین ارجیبی هاب کیس بهش وصله که همون cpu opt  میشه

داخل جعبه فن یه تبدیل بود که تونستم هم هاب وصل کنم و هم فن بهش

حالا فن گریین روی سرعت توربو هست 

هرکاری میکنم کم نمیشه سرعتش

حتی نرم افزار speed fan

cpu opt رو چجوری سرعتش کنترل کنیم؟!

ممنون میشم کمکم کنید صداش داره دیوونه میکنه 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...