رفتن به مطلب

کی میتونه این معما رو حل کنه؟

میلاد بهرامن
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

در 2 ساعت قبل، big VULTURE گفته است :

شما شارژ 2 تومنی رو که دارید رو بدهکار هستید .

در واقع شارژ 2 تومنی رو از 5 تومن پول دوم خریدید اما دوباره دارید حساب می کنید . ( یک بار توی 7+5 و یه بار آخر مسئله ) در واقع شما شارژ 2 تومنی رو دوبار حساب کردید !!!

در عوض این کار شما اون 3 تومن رو حساب نمی کنید !!! حاصل تفاوت 2+2 که میشه 4 با 3 تومن میشه 1 تومن که ته محاسبات کم میاد !

میشه این طور گفت .

من 12 تومن بدهکارم که برای خرید یه شارژ 2 تومنی هزینه کردم از این 12 تومن  2 تومنش برای شارژ ( در نظر میگیریم که شارژ مثل پول می مونه )  پس 10 تومن بدهکارم که میشه همون 10 تومنی که گم کردم !!!

نه دیگه اشتباهه. من 15 تومن بدهکارم که 3 تومنش رو پرداخت کردم و باید بدهی من بشه 12 تومن ولی میشه 13 تومن.

صورت مسئله کاملا صحیحه.

ببینید من از شما 10 تومن پول قرض میکنم که باهاش شارژ بخرم ولی پول رو گم میکنم.

از یه نفر دیگه میرم 5 تومن قرض میگیرم و باهاش شارژ 2 هزار تومنی میخرم. 3 هزار تومن به من بقیه پول میده.

حالا من اون 3 هزار تومن رو میدم به شما. بدهی من میمونه 7 هزار تومن به شما و 5 هزار تومن به نفر دوم که جمعا میشه 12 هزار تومن! 2 هزار تومن هم شارژ خریده بودم میشه 14 هزار تومن.

یه هزار تومنی این وسط گم میشه.

اگر اون 3 هزار تومن رو میدادم به نفردوم مسئله حل میشه.

ولی اگر بدم به شما هیچ وقت حل نمیشه.

من خیلی دنبال جواب بودم.

حتی جایی خوندم که این سوال رو به همین ترتیب اعداد از انیشتین پرسیدن و نتونسته جواب بده.

لینک به دیدگاه

• ارسال 54
  • ایجاد شده
  • آخرین پاسخ

برترین ارسال کننده‌های این تاپیک

در 49 دقیقه قبل، Nezami گفته است :

نه دیگه اشتباهه. من 15 تومن بدهکارم که 3 تومنش رو پرداخت کردم و باید بدهی من بشه 12 تومن ولی میشه 13 تومن.

صورت مسئله کاملا صحیحه.

از یه نفر دیگه میرم 5 تومن قرض میگیرم و باهاش شارژ 2 هزار تومنی میخرم. 3 هزار تومن به من بقیه پول میده.

حالا من اون 3 هزار تومن رو میدم به شما. بدهی من میمونه 7 هزار تومن به شما و 5 هزار تومن به نفر دوم که جمعا میشه 12 هزار تومن! 2 هزار تومن هم شارژ خریده بودم میشه 14 هزار تومن.

من خیلی دنبال جواب بودم.

حتی جایی خوندم که این سوال رو به همین ترتیب اعداد از انیشتین پرسیدن و نتونسته جواب بده.

ببینید دوست خوبم

شما 5 تومن پول دفعه دوم گرفتید .

این 5 تومن به دو قسمت 3 و 2 تومن تقسیم میشه . ( 3 تومن پول باقی مونده و 2 تومن شارژ )

برای باز تر شدن این طور در نظر بگیرید

5+7 = 12

5 تومن همون 2 تومن شارژ به همراه 3 تومن باقی موندس پس من می نویسم

( 3 + 2 ) + 7 = 12    فقط به جای 5 تومن اون رو به صورت یه شارژ 2 تومنی و 3 تومن باقی مونده نشون دادم

توی مرحله بعد من 7 تومن رو به صورت 3-10 می نویسم . این 7 تومن در واقع 10 تومنی بوده که دفعه اول قرض گرفتید و بعد 3 تومنش رو پرداخت کردید .

میشه

( 3 + 2 ) + ( 10-3 ) = 12 

همون طور که می بینید 3 تومنی که اضافه اومده 2 بار در معادله وارد شده . یه با در زمانی که 5 تومن قرض گرفتید یه بار زمانی که 3 تومن از 10 تومن قرض اول رو پرداخت کردید . ( یک بار به صورت مثبت یک بار به صورت منفی در نتیجه انگار اصلا وجود نداشته )

اما مشکل سر اون 2 تومن هستش . شما یک بار این دو تومن رو توی معادله به صورت 3+2 حساب می کنید اما بعد دوباره این 2 تومن رو با 12 تومن بدهکاریتون جمع می کنید . در حالی که شما یک بار اون رو حساب کردید ( بر عکس 3 تومن که یک بار منفی و یک بار مثبت حساب میشه و به طور خودکار از معادله حذف میشه این 2 تومن دوبار به صورت مثبت حساب میشه پس نه تنها از معادله حذف نمیشه بلکه 2 بار حساب میشه ) . شما از آغاز هیچ پولی نداشتید پس 2 تومن شارژی که دارید از خودتون نیست و پولش رو بدهکار هستید و این پول توی 12 تومن حساب شده . پس نمی تونید این دو تومن رو با بدهکاری هاتون جمع بزنید تا جمع کل بدهیتون رو به دست بیارید !!!

اما اون 3 تومن عملا حساب نشده .

شما بدهی 2 تومنی حاصل از خرید شارژ رو دوبار حساب می کنی ( یک بار در قالب 5 تومن یه بار هم در قالب شارژی که ته ماجرا براتون مونده ) اما 3 تومن باقی مونده از 5 تومن رو اصلا حساب نمی کنی . در واقع این 3 تومن هم دو بار حساب میشه اما یک بار به صورت مثبت یک بار به صورت منفی در نتیجه انگار که اصلا حساب نشده .  شما از بدهی برای پراخت بدهی استفاده کرده اید ( خود 3 تومن رو در قالب 5 تومن قرض دوم بدهکار هستید ) پراخت بدهی با بدهی هیچ تاثیری نداره چون یک بدهی رو کم و یکی دیگه رو به همون مقدار زیاد می کنه .

امیدوار متوجه شده باشی .

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، Nezami گفته است :

صورت مسئله کاملا صحیحه.

من خیلی دنبال جواب بودم.

عزیز جان آخه این چه حرفیه که اینیشتن نمی تونه حل کنه O.o ما که انگشت کوچیکه اینیشتن هم نمیشیم می تونیم حل کنیم . خدا شاهده اینیشتن تنش تو گور لرزید . به فکر ما نیستید حداقل به فکر بزرگان دانشمند خودمون باشید. این حرفا رو میزنن که شما جو گیر شی و خودت رو ببازی عزیز . عزیز می دونی مغلطه چیه ؟  این یه مغلطه ریاضی هست . کلا تو مغلطه میان یه حرفی رو میزنن که به ظاهر منطقی میاد اما غلطه و یجور می پیچونن که نفهمی از کجا خوردی در نتیجه همینجوری دور سر خود چرخ می زنی . پیدا کردن گیر کار هم سخته بعضی وقتا . بعضی مغلطه ها هست که سال هاست ملت رو درگیر خودش کرده کلی دانشمند اومدن کتاب نوشتن هنوزم تو کت خیلی ها نمیره . مغلطه اینه یجوری میزنن نفهمی از کجا خوردی . بگذریم داداش جان .

به تصویری که آپلود کردم توجه کن . x شمایید . y من هستم. z هم یه بنده خدای دیگه .شما هیچی پول ندارید . من 10 تومن دارم . 5 تومن هم یه بنده خدای دیگه . تا اینجا که مشکلی فکر نکنم باشه. بعد از این از x و y و z استفاده می کنم .

مرحله 1     y و z پولشون رو به x می دن. الان x پانزده تومن دارایی داره اما 15- طلب داره . y هم پولی نداره اما 10 تومن طلب داره . z هم پولی نداره اما 5 تومن طلب داره . تا اینجا که فکر کنم اوکی هست .

مرحله 2     x دو تومن خرید می کنه و داراییش میشه 13 تومن اما هنوز y  پولی نداره اما 10 تومن طلب داره . z هم باز پولی نداره اما 5 تومن طلب داره .

مرحله 3     x سه تومن از داراییش رو میده به y و دارایش میشه 10 تومن به اضافه 2 تومن خرید که دارایی غیر نقدی حساب میشه و طلبش میشه 12- تومن. اما حالا y دارایش میشه 3 اما طلبش از 10 به 7 کاهش پیدا می کنه . z هنوز هم پولی نداره اما 5 تومن طلب داره . تا اینجا اوکی هست . بعدش رو قشنگ دقت کن ببین درگیر چه مغلطه ای بودی تا الان :S

بعد شما میای 5 تومن طلب z و 7 تومن طلب y رو با 2 تومن خرید یا دارایی غیر نقدی x جمع می کنه و می گی میشه 14 که دقیقا اشتباه و بهتر بگم مغلطه ریاضی همین جا هستش. شما به علامت های ریاضی (منفی و مثبت) دقت نمی کنی . 5 تومن طلب z و 7 تومن طلب y معادل 12- تومن طلب x هستن . ینی شما 12- رو با مثبت 2 جمع می کنی می گی میشه 14 ، رو چه حساب ؟

بلکه باید 12 تومن طلب y وz که معادل 12- تومن طلب x هستش رو با 2 تومن دارایی غیر نقدی x جمع کنی که میشه 10- تومن که وقتی با دارایی نهاییx که مثبت 10 هست جمع می کنی باید بشه صفر که میشه صفر .

داداش جان ارزش طلب y و z برای شما 12 نیست بلکه منفی 12 هست . دارایی های شما برای شما ارزش مثبت داره مثل همون خرید شارژ که کد شارژ رو الان تو جیبت داری و طلب دیگران از نظر دارایی شما علامت منفی .  این نکته و مغلطه موجود در مسئله بود. اسم مغلطه رو میذارم با اجازه شما پیچوندن علامت های ریاضی به روش حرفه ای :D

حالا این که چیزی نیست با چهارتا معادله سر و تهش هم میاد . مغلطه های فلسفی طوری آدم رو می پیجونن که بزرگترین فیلسوفان رو سال ها درگیر خودش می کنه. خلاصه مغلطه ها انسان ها رو بسیار درگیر خودشون کردن.

12354.png

ویرایش شده توسط saeed110
لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، saeed110 گفته است :

12 تا گوی داريم که همه ی آنها شبيه به هم هستند اما يکی از آنها تقلبی است .مشکل اينجاست که نمی دانيم گوی تقلبی سبک تر از بقيه ی گوی هاست و يا سنگين تر از بقيه . می خواهيم با 3 باراستفاده از يک ترازوی 2 کفه ای هم گوی تقلبی را پيدا کنيم و هم بفهميم که سبک تر است يا سنگين تر. به چه روشی اين کار را انجام دهيم.

اول گوی ها رو به ترتیب شماره گذاری می کنیم و بعد به 3 گروه 4 تایی تقسیمشون می کنیم: (1، 2، 3 و 4) و (5، 6، 7 و 8) و (9، 10، 11 و 12). حالا برای شروع، گروه های (1، 2، 3 و 4) و (5، 6، 7 و 8) رو روی کفه های ترازو مقابل هم وزن می کنیم. در این صورت 3 حالت کلی ممکنه پیش بیاد:

1. اگر کفه ها برابر ماند پس گوی در گروه (9، 10، 11 و 12) هست. در این صورت گوی های شماره (6، 7 و 8) رو در مقابل گوی های شماره (9، 10 و 11) بر روی ترازو وزن می کنیم که در اینجا 3 حالت ممکنه پیش بیاد:

A) اگر کفه ها برابر بودند، گوی شماره 12 گوی تقلبی هست. اونو در مقابل هر کدوم از گوی های دیگه وزن میکنیم تا بدانیم سبک هست یا سنگین.

B) اگر گوی های شماره (9، 10 و 11) سنگین تر بودند پس گوی تقلبی با وزن سنگین یکی از اینهاست. گوی شماره 9 رو در مقابل گوی شماره 10 وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی شماره 11 تقلبی هست اگر برابر نبودند، گوی سنگین تر بین گوی های 9 یا 10 گوی تقلبی هست.

C) اگر گوی های شماره (9، 10 و 11) سبک تر بودند پس گوی تقلبی با وزن سبک یکی از اینهاست. گوی شماره 9 رو در مقابل گوی شماره 10 وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی شماره 11 تقلبی هست اگر برابر نبودند، گوی سبک تر بین گوی های 9 یا 10 گوی تقلبی هست.

2. اگر کفه گروه (5، 6، 7 و 8) سنگین تر از کفه گروه (1، 2، 3 و 4) بود، پس یا گوی سنگین در گروه (5، 6، 7 و 8) هست یا گوی سبک در گروه (1، 2، 3 و 4). بنابراین گوی های شماره (1، 2 و 5) رو در مقابل گوی های شماره (3، 6 و 12) با 3 حالت ممکن وزن می کنیم:

A) اگر کفه ها برابر بودند، پس یا گوی شماره 4 گوی تقلبی سبک هست یا یکی از گوی های شماره 7 یا 8 گوی تقلبی سنگین هست. گوی 7 رو در مقابل گوی 8 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 4 گوی تقلبی سبک هست اگر نبودند پس بین گوی 7 یا 8 هر کدام سنگین تر بود گوی تقلبی هست.

B) اگر کفه گروه (3، 6 و 12) سنگین تر بود پس یا گوی 6 گوی تقلبی سنگین هست یا یکی از گوی های 1 یا 2 گوی تقلبی سبک. گوی 1 رو در مقابل گوی 2 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 6 گوی تقلبی سنگین هست اگر نبودند پس بین گوی 1 یا 2 هر کدام سبک تر بود گوی تقلبی هست.

C) اگر کفه گروه (3، 6 و 12) سبک تر بود پس یا گوی 3 گوی تقلبی سبک هست یا گوی 5 گوی تقلبی سنگین. گوی 3 رو در مقابل یکی از گوی های انتخابی وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی 5 گوی تقلبی سنگین هست اگر نه، گوی 3 گوی تقلبی سبک هست.

3. اگر کفه گروه (5، 6، 7 و 8) سبک تر از کفه گروه (1، 2، 3 و 4) بود، پس یا گوی سبک در گروه (5، 6، 7 و 8) هست یا گوی سنگین در گروه (1، 2، 3 و 4). بنابراین گوی های شماره (1، 6 و 5) رو در مقابل گوی های شماره (2، 7 و 12) با 3 حالت ممکن وزن می کنیم:

A) اگر کفه ها برابر بودند، پس یا گوی شماره 8 گوی تقلبی سبک هست یا یکی از گوی های شماره 3 یا 4 گوی تقلبی سنگین هست. گوی 3 رو در مقابل گوی 4 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 8 گوی تقلبی سبک هست اگر نبودند پس بین گوی 3 یا 4 هر کدام سنگین تر بود گوی تقلبی هست.

B) اگر کفه گروه (2، 7 و 12) سنگین تر بود پس یا گوی 2 گوی تقلبی سنگین هست یا یکی از گوی های 5 یا 6 گوی تقلبی سبک. گوی 5 رو در مقابل گوی 6 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 2 گوی تقلبی سنگین هست اگر نبودند پس بین گوی 5 یا 6 هر کدام سبک تر بود گوی تقلبی هست.

C) اگر کفه گروه (2، 7 و 12) سبک تر بود پس یا گوی 7 گوی تقلبی سبک هست یا گوی 1 گوی تقلبی سنگین. گوی 7 رو در مقابل یکی از گوی های انتخابی وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی 1 گوی تقلبی سنگین هست اگر نه، گوی 7 گوی تقلبی سبک هست.

لینک به دیدگاه

در 22 ساعت قبل، Trickster گفته است :

اول گوی ها رو به ترتیب شماره گذاری می کنیم و بعد به 3 گروه 4 تایی تقسیمشون می کنیم: (1، 2، 3 و 4) و (5، 6، 7 و 8) و (9، 10، 11 و 12). حالا برای شروع، گروه های (1، 2، 3 و 4) و (5، 6، 7 و 8) رو روی کفه های ترازو مقابل هم وزن می کنیم. در این صورت 3 حالت کلی ممکنه پیش بیاد:

1. اگر کفه ها برابر ماند پس گوی در گروه (9، 10، 11 و 12) هست. در این صورت گوی های شماره (6، 7 و 8) رو در مقابل گوی های شماره (9، 10 و 11) بر روی ترازو وزن می کنیم که در اینجا 3 حالت ممکنه پیش بیاد:

A) اگر کفه ها برابر بودند، گوی شماره 12 گوی تقلبی هست. اونو در مقابل هر کدوم از گوی های دیگه وزن میکنیم تا بدانیم سبک هست یا سنگین.

B) اگر گوی های شماره (9، 10 و 11) سنگین تر بودند پس گوی تقلبی با وزن سنگین یکی از اینهاست. گوی شماره 9 رو در مقابل گوی شماره 10 وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی شماره 11 تقلبی هست اگر برابر نبودند، گوی سنگین تر بین گوی های 9 یا 10 گوی تقلبی هست.

C) اگر گوی های شماره (9، 10 و 11) سبک تر بودند پس گوی تقلبی با وزن سبک یکی از اینهاست. گوی شماره 9 رو در مقابل گوی شماره 10 وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی شماره 11 تقلبی هست اگر برابر نبودند، گوی سبک تر بین گوی های 9 یا 10 گوی تقلبی هست.

2. اگر کفه گروه (5، 6، 7 و 8) سنگین تر از کفه گروه (1، 2، 3 و 4) بود، پس یا گوی سنگین در گروه (5، 6، 7 و 8) هست یا گوی سبک در گروه (1، 2، 3 و 4). بنابراین گوی های شماره (1، 2 و 5) رو در مقابل گوی های شماره (3، 6 و 12) با 3 حالت ممکن وزن می کنیم:

A) اگر کفه ها برابر بودند، پس یا گوی شماره 4 گوی تقلبی سبک هست یا یکی از گوی های شماره 7 یا 8 گوی تقلبی سنگین هست. گوی 7 رو در مقابل گوی 8 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 4 گوی تقلبی سبک هست اگر نبودند پس بین گوی 7 یا 8 هر کدام سنگین تر بود گوی تقلبی هست.

B) اگر کفه گروه (3، 6 و 12) سنگین تر بود پس یا گوی 6 گوی تقلبی سنگین هست یا یکی از گوی های 1 یا 2 گوی تقلبی سبک. گوی 1 رو در مقابل گوی 2 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 6 گوی تقلبی سنگین هست اگر نبودند پس بین گوی 1 یا 2 هر کدام سبک تر بود گوی تقلبی هست.

C) اگر کفه گروه (3، 6 و 12) سبک تر بود پس یا گوی 3 گوی تقلبی سبک هست یا گوی 5 گوی تقلبی سنگین. گوی 3 رو در مقابل یکی از گوی های انتخابی وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی 5 گوی تقلبی سنگین هست اگر نه، گوی 3 گوی تقلبی سبک هست.

3. اگر کفه گروه (5، 6، 7 و 8) سبک تر از کفه گروه (1، 2، 3 و 4) بود، پس یا گوی سبک در گروه (5، 6، 7 و 8) هست یا گوی سنگین در گروه (1، 2، 3 و 4). بنابراین گوی های شماره (1، 6 و 5) رو در مقابل گوی های شماره (2، 7 و 12) با 3 حالت ممکن وزن می کنیم:

A) اگر کفه ها برابر بودند، پس یا گوی شماره 8 گوی تقلبی سبک هست یا یکی از گوی های شماره 3 یا 4 گوی تقلبی سنگین هست. گوی 3 رو در مقابل گوی 4 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 8 گوی تقلبی سبک هست اگر نبودند پس بین گوی 3 یا 4 هر کدام سنگین تر بود گوی تقلبی هست.

B) اگر کفه گروه (2، 7 و 12) سنگین تر بود پس یا گوی 2 گوی تقلبی سنگین هست یا یکی از گوی های 5 یا 6 گوی تقلبی سبک. گوی 5 رو در مقابل گوی 6 وزن می کنیم، اگر برابر بودند پس گوی شماره 2 گوی تقلبی سنگین هست اگر نبودند پس بین گوی 5 یا 6 هر کدام سبک تر بود گوی تقلبی هست.

C) اگر کفه گروه (2، 7 و 12) سبک تر بود پس یا گوی 7 گوی تقلبی سبک هست یا گوی 1 گوی تقلبی سنگین. گوی 7 رو در مقابل یکی از گوی های انتخابی وزن می کنیم. اگر برابر بودند پس گوی 1 گوی تقلبی سنگین هست اگر نه، گوی 7 گوی تقلبی سبک هست.

;کاملا درسته .

لینک به دیدگاه

مهمان
This topic is now closed to further replies.
 اشتراک گذاری

• اضافه کردن...