رفتن به مطلب

چه وسایلی برای کار تعمیرات سخت افزار کامپیوتر و لپ تاپ نیاز است ؟چه مارکی ؟و چه برندی ؟

alibahman47
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

با سلام
توضیح :یک مغازه فروش و خدمات نرم افزاری قصد اضافه کردن بخش سخت افزاری(تعمیرات کامپیوتر و لپ تاپ) رو به سرویس هاشون دارن و من مسؤلیتتهیه کردن وسایل مورد نیاز این کار رو بر عهده دارم (وسایل اویله برای شروع)

به توجه به امین موضوع به نظرم اومد که یک پست راجب این موضوع یعنی قطعاتی که برای کار تعمیرات سخت افزار کامپیوتر و لپ تاپ به درد میخورن رو بنویسم.

خودم الان قصد خرید تجهیزات رو دارم و خوب چون همیشه مشورت کردن در هر کاری عقلانی ترین کار است خواستم که نظر دیگر دوستان متخصص در این کار رو هم بدونم .

مهم
{

لطفا اگه مورد بهتری (خصوصا در 5 مورد اول) میشناسید معرفی کنید ؟
بعلاوه اگر نکته خاصی دارید یا موردی که استفاده کردید و کیفیت مناسبی داشته حتما بگید؟
و اگر موردی رو هم هست که بنظرتون میتونه مفید باشه و ننوشتم حتما بگید !حتما بگید !

}
قطعت انتخابی من موارد زیر است :
همکاران عزیز که تجربه بیشتری دارند در صورتی که گزینه های بهتری رو میشناسید حتما معرفی کنید و یا موردی رو جا انداختم بگید ؟
(این تاپیک میتواند بعنوان یک راهنمایی برای کسایی که میخوان تجهیزات مورد نیاز این کار رو بخرن هم در آینده استفاده شود)

توضیحاتی از هر قسمت رو مینویسم که دلیل من برای خریدنش هست.

1 - پروگرامر :
مدل TNI 5000
لینک مشخصات دستگاه :
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  1.jpg مشاهده: 2 حجم:  112.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  ddd.jpg مشاهده: 1 حجم:  165.0 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  page-14-comp.jpg مشاهده: 1 حجم:  72.7 کیلو بایت
کاربرد : پروگرام Ic Bios , Ic I/O و ...

2 - هیتر و هویه (دو مورد دوبه شک هستم) یا دستگاه IR چهار کاره ؟

2-1 :
QUICK 706 دیجیتال(با دسته اتوماتیک)
لینک مشخصات دستگاه : عکس -
فیلم از دستگاه:
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  706.jpg مشاهده: 0 حجم:  28.3 کیلو بایت

یا :

2-2 :
هیتر کوییک 700 اورجینال - موتور اصلی : فیلم از دستگاه
قیمت :

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  2.jpg مشاهده: 0 حجم:  25.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  big_quick706.jpg مشاهده: 0 حجم:  133.0 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  p-p-384-thickbox_default.jpg مشاهده: 0 حجم:  51.9 کیلو بایت

و یا بنظرتون به جای هیتر یک دستگاه IR چهارکاره بخرم؟
(دلیلش هم اینه که پرهیتر داره و میشه به راحتی باهاش ریسولد کرد و هیتر نوری هم خیلی خیلی به درد بخوره)

کاربرد : برداشتن و نصب قطعات روی برد - هیت دادن ای سی و ...

2-3:
دستگاه هیتر نوری IR چهارکاره (IR 862 D ): فیلم از دستگاه
قیمت :

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  aaa.jpg مشاهده: 0 حجم:  25.1 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  p-p-862d.jpg مشاهده: 0 حجم:  28.0 کیلو بایت

لطفا نظرتون رو راجب این دستگاه بگین :
چون تجربه کار با این دستگاه رو اصلا ندارم
و قبلا شنیدم که خیلی ناز نازی هست و زود خراب میشه , آیا این حرف درست است ؟

کاربرد : ریسولد اصولی (با توجه به پرهیتر خوب) وحتی ریبال(در این صورت شابلون رو هم باید تهیه کرد) و ...
هیتر و هویه هم داره که تو فیلم هم گفته میشه که خیلی قوی نیست !
لطفا اگه تجربه استفاده ازین دستگاه رو دارید حتما بگید !
چون برای ریسولد کردن میخوام این مورد رو بخرم.

3 : میکروسکوپ یا همون لوپ (دیجیتال یا آنالوگ):
عکس یک - عکس دوم - فیلم

میکروسکوپ دیجیتال - 600X :
قیمت :
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  11.jpg مشاهده: 0 حجم:  28.8 کیلو بایت

نظرتون ؟بعضی ها میگن لوپ های دیجیتال بالای 1.5 میلیونش ارزش خرید داره و این ارزون ها زیاد جالب نیستن و میگن انالوگ بهتر از دیجیتال هست.

در مورد لوپ آنالوگ هم تو رنج 300.000 هزارتومان اگه مورد خوب سراغ دارید معرفی کنید !حتما !

آنالوگ : این مورد انالوگ هم هست که خیلی گرونه(لوپ زوم دار طرح صاایران) :900.000 هزار تومان
عکس
فیلم

4 - مولتی متر دیجیتال:
نظر خودن من روی "Instek Gdm 398" است : قیمت 200.000 تومان
مدل "مستک Ms8360g" هم خوب است : قیمت 160.000 تومان

کاربرد : تست سلامت قطعات و ولتاژ مدارات و..

5 - خمیر فلکسی و روغن فلکسی :
AMTECH 559-ASM
(100 گرمی اورجینال (تحت لیسانس آمریکا))
قیمت : 150.000 تومان
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید  نام:  NC_559_ASM_UV.jpg مشاهده: 0 حجم:  37.6 کیلو بایت
مورد با کیفیت و ارزون تر سراغ دارید معرفی کنید ؟ مقدارش هم کمتر باشه بهتر !
کاربرد : برداشتن و نصب قطعات روی برد - ریسولد - رفع همه لهیم سردی ها

6 - خمیر سیلیکون :
کاربرد : برای بین چیپ و هدسینکش

7 - تینر 10000 یا 20000
برای تمیز کردن برد و ...

8 - پک پیچگوشتی (آهنربایی)
برای باز کردن پیچ هایی که خیلی عمقی هست اهنربایی بودن واجب تر میشه

9 - ورق و چسب نواری حرارتی(در واقع عایق حرارت)
در موقع ریسولد و صد درصد ضروری و در موقع در آموردن یا جا ضدن قطعات smd و deep خیلی بهتره که استفاده بشه

10 - هدسینک پلاستیکی
نمیدونم اسم مناسبی انتخاب کردم یا نه !
بین ای سی ها و بدنه قرار میگیرد.
معمولا داخل ODD ها و هارد ها و مودم ها و.. روی آی سی درایور و ... قرار میگیره

11 - لامپ تستر بک لایت لپ تاپ LCD :
عکس
برای تست سالم بودم و داشتن ولتاژ تا خروجی برد های ولتاژ و اطمینان از خراب در قسمت صفحه نمایش lcd

12- تعدادی لیوان یا جعبه کوپیک برای قرارداده پیچ های لپ تاپ:

بهترین گزینه از نظر من ساختن یک جعبه 10 خونه ای هست که تو هر خونه اسم پیچ های اون قسمت رو بنویسی : مثلا صفحه نمایش یا روی صفحه کلید و ...

13- چسب حرارتی :
عکس
برای ترمیم شکستگی های پلاستیکی و ... یا ثابت کردن قسمی داخل لپ تاپ و ...

14- دیباگر :
بهترین مورد پنتاگون های lcd دار هستند که هم به pc و هم loptop بخورد
البته تا حالا خودم موردب برام پیش نیومده که دیباگر لپ تاپ در پیدا کردن مشکل کمکم کنه
کلا به نظر من یک مدل ساده pc کفایت میکنه

15-تسرتر ها : cpu - ram - I/O - Lpt و ...
نمونه عکس

16- مجموعه پنس :
عکس

17- قلع کش و فتیله قلع برای برداشتن قلع های روی چیپ و برد :
عکس
کاربرد : موقعی که یک قطعه رو برداریم و مقداری قطع روی برد به صورت زشت باقی بمونه با این وسیله پاکش میکنیم یا موقعی که یه چیپ را از روی برد باز کرده و با این وسیله تمیز کرده و ریبال میکنیم

18- انبردست نوک باریک :
عکس

19- فلچه و مسواک :

20- مجموعه پیچهای ریز (میتونه خیلی بدرد بخور باشه) :

21- چسب قطره ای و چسب 123 :

22-سیم قلع با کیفیت(واقعا سعید کنید بهترین کیفیت ممکن رو تهیه کنید,خیلی مهمه - مدل های با کیفیت مقداری نقره در ترکیب خود دارند)

23- بعلاوه وسایلی مثل تسمه یا چرخ دنده برای ODDها و...

24-بعلاوه قطعات یدکی برای تست :
مثلا :
کامپیوتر :
cpu (سازگا با سوکت های جدید )
رم ddr2,3
کابل های ارتباط تصویر و خروجی تصویر مادربرد
در صورت امکان کارت گرافیک یدکی pci e

لپ تاپ :
رم ddr2,3 - صفحه نمایش lcd , led

25- مادربرد خراب pc و lotop :
کاربرد : جهت برداشتن قطعات از روش خیلی بدرد میخوره

26- سشوار صنعتی :
کاربرد : برداشتن و نصب پورت ها و چیپ ها - برای ریسولد هم از این قطعه همراه هیتر(یا دوتا هیتر) استفاده میشود و البته کار حساسی و پرخطری است.

27 - BGA و شابلون و توپ قطع برای تعویض چیپ و ریسولد به بهترین و اصولی ترین روش ممکن.
بخاطر قیمت بالا (یه مدل مناسب 9 میلیون هست)معمولا جاهایی که خیلی پرمشتری هستن استفاده میشه - بشخصه فقط تو دوره آموزشیم ازش استفاده کردم و بعدش هر جا کار کردم این دستگاه رو نداشتن.

* بنظرم IR چهار کاره بالا که پره هیتر داره میتونه جایگزین ارزونی براش باشه.

نکته : دوستان لطفا اون ابزارهایی(حتی جزیی) رو که من ننوشتم و بدردبخور هست رو حتما بگید ؟
نکته : از هر مورد ابزار هر مارکی رو استفاده میکنید و بنظرتون مارک خوبی هست حتما معرفی کنید که من و بقیه هم بشناسن.

عذرخواهی : بابت رنگ بندی های متن ها بالا هم عذرخواهی میکنم و قوانین رو میدونم ولی به علت زیادی متن ها و جدایی عنوان ها مجبور بودم .

لینک به دیدگاه

با سلام خدمت علی آقا و سایر لیونیا بعد از 6 ماه خخخخ

بنده به عنوان شاگردی کوچک در این زمینه این پست رو میزارم .

اگه خودت میخوای در این مهم گام برداری ، این حرفه (تعمیرات)  مستلزم گذاشتن وقت و توام با علاقه هست و همچنین صدالبته آموزش که توصیه میشه کسانیکه علاقه به این حرفه دارند در قدم نخست الکترونیک رو از پایه و بطور جامع یاد بگیرند ...چون تعمیرات صرفا تعویض قطعات نبوده و نیست ، مهم ترین قسمت تعمیرات که تعمیرکار ها رو از افراد نا وارد متمایز میسازه عیب یابی موضوع است وگرنه یه بچه هم بلده قطعات رو تعویض و مونتاژ کنه . مسئله ی دیگر نیز اینکه همیشه مشکلات قابل پیش بینی اتفاق نمی افتد که بگین خب مثلا اگه برق به پردازنده نمیرسه مشکلش ماسفته و یا ... . تعمیرات همیشه توام با ابتکار عمل و خلاقیت بوده است که با داشتن دانش در مبحث الکترونیک ، حتی از آب خوردن هم راحت تر خواهد بود .... پیشنهاد بنده این است که حتما کتاب های مبانی الکترونیک و کلاسهای مرتبط رو براشون وقت بزارید ... هر چه بیشتر دانش کسب کنید ارزش شما هم بالاتر میرود ...

قدم دوم اینکه  حتما در کار با سایر افرادی که در زمینه تعمیرات و الکترونیک تخصص دارند به بحث و گفتگو بپردازید چه بسا مسائلی که برای یادگیری آنها باید تجربه چندین ساله کسب کرد که با همنشینی با این افراد مسائل مرتفع خواهند شد ...

قدم سوم اینکه همیشه 70 درصد پیشرفت در کسب و کار  به خاطر روابط عمومی بالا و به قولی مشتری مداری هست و 30 درصد باقیمانده دانش و خلاقیت و تجربه ...

قدم چهارم ، همانطور که در بالا اشاره کردم قبل از تعمیر باید تشخیص عیب ( عیب یابی ) صورت بگیره پس در نتیجه باید ابزار های عیب یابی خوبی رو داشته باشی  و برای رفع عیب با هویه هم میتونی کارش رو انجام بدی ... در نتیجه باید وسایل زیر رو حتما تهیه کنید :

1. دیباگر : بردی کوچک  همانند کارت های توسعه که  در چند مدل مختلف با شیار های مختلف که درون درگاه PCI و PCIe و درون لپ تاپ ها نصب میگردد و مشکلات سخت افزاری سیستم رو اعلام میکنه ...بر روی هر دیباگر حداقل 2 سون سگمنت و یک بیزر و ... قرار داره ... ( من حتی به کاربران معمولی هم توصیه میکنم حتما یه دیباگر تو خونه داشته باشند و هنگام بروز مشکل در سیستمشون اون رو وصل کنن و کد رو با ذکر نوع مادربرد (چون کد های هر شرکتی معمولا با دیگری فرق میکنه مثل ایسوس با گیگا )  در فروم سریعا مشکلشون مرتفع گردد . ) قیمتی هم نداره حدود 20 تومنه که مادربرد های سری گیمینگ و حرفه ای مثل EXTREME ,HERO .RANGER . X99 . X79 و ...دارای دیباگر سر خود هستند .

2. دستگاه تست پاور : که بر دو نوع دیجیتال و آنالوگه  که توصیه میکنم هر دو مدل رو داشته باشید چون پیش اومده که در بعضی موارد آنالوگ تشخیص بهتری نسبت به دیجیتال داده . این دستگاه پین های مادگی از همه نوع پورت برق خروجی پاور اعم از 6 و 8 و 4 و ساتا و 4 پین برای فن و 24 پین هست ... که با وصل کردن 24 پین و حداقل 4 پین از برق پردازنده و روشن کردن پاور ، خبر از صحت ولتاژ های خروجی مختلف و سالم یا مشکل دار بودن  پاور رو بیان میکنه ... قیمت آنالوگ حدود 20 و قیمت دیجیتال حدود 70-80 تومنه که توصیه میشه  تستر های شرکت گرین که داخل بازار رضا هم به فروش میره رو تهیه کنید ...

3. اگه کار تخصصی تر هم بخواهید بکنید تستر های دیگه ای مثل تستر گرافیک و رم و پردازنده هم وجود داره که چون خیلی وقت پیش اونم از آمریکا گرفتم قیمت مشابهشون رو نمیدونم ...

4 . دستگاه تست شبکه : دستگاه کوچکی که برای صحت اتصال سیم های تلفن و شبکه و USB  بکار میره  مخصوصا اگه بخواهید سر سیم های شبکه و تلفن سوکت بزنید ...

5 . مولتی متر : برای یه کار حرفه ای و تشخیص درست باید یه مولتی متر خوب هم داشت ...من اصلا مولتی متر های اتورنج رو توصیه نمیکنم به دلایلی ...سعی کنید مولتی متر تمامی  کمیت ها رو داشته باشه که راحت تر باشید ... از جمله دما سنج و خازن سنج و سلف سنج ... مولتی متر خوب HIOKI هست که خب قیمتش بشدت بالاست و همچنین دقت فوق العاده ای داره ... اگه بودجه نمیرسه ( و به نظرم عقلانی تره ) بهتره یه مولتی متر خوب مثل VICTOR بگیرید ...مثل مدل VICTOR 88 ... حتما پروب های مختلف مثل سوسماری و نوک ریز رو هم براش تهیه کن

6. اوسیلوسکوپ و فانکشن ژنراتور : دستگاه های موج ساز و آشکار ساز موج خیلی مقرون به صرفه نیست چون حدود 3 تومن آدم پیاده میشه و میتونی فرکانس خروجی چیپ رو مشاهده کنی و بعد عیب یابی کنی که چون حتی این کار هم مقرون به صرفه نیست ( چون هم باید خوب مباحث رو بلد باشی و اینکه وقت برای عیب یابی بزاری که رو مادربرد های  400 -500 تومنی نمیصرفه مگه اینکه مادربرد خیلی حرفه ای و گرون قیمتی باشه که هزینه وقت گذاشتن روش برات بصرفه چون اکثر مشکلات با همون برد کوچک 20 هزار تومنی حل میشه ...)

حال که این وسایل رو تهیه کردید و عیب سیستم رو شناسایی کردید دو راه پیش پای شماست ...

1. قطعه ارزش تعمیر نداره ( مثلا مادربرد 100 تومن میارزه ولی هزینه تعمیرش میشه 80 تومن که خب یه مادربرد سالم بخره به نفعشه ) که منتفی ئه

2 . ارزش تعمیر داره

وسایل به اصطلاح درشت تعمیرات ...

لوپ  : توصیه میشه از برند خوب مثل QUICK باشه و صد البته چراغهاش SMD که هم مصرف برق رو کاهش میده و نور مطلوب تری داره و هم اینکه دغدغه ی خرابی لامپش رو نداری چون معمولا مهتابی ها به زور لامپهاشون گیر میاد ....

این رو هم بگم که لوپ های دیجیتال  رو هم میتونید تهیه کنید ولی کار با اونا تو کار تعمیرات سخت افزار کامپیوتر مصرف خاصی نمیتونه داشته باشه چون همه قطعات به راحتی و با یه لوپ چراغدار دیده میشن ...معمولا برای کار با موبایل بکار میره ...

هیتر و هویه : یکی از وسایل مهم و اساسی تعمیرات همین دستگاه هست ، که برند های مختلفی همچون QUICK . GORDAK . BILL در بازار موجوده که بهترین و مرغوبترین در حال حاضر برند QUICK هست ... BILL هم دیگه گیر نمیاد و GORDAK هم مزخرفه ...

سعی کن آنالوگ بگیری چون دیجیتال اگه خراب بشه یه موقعی بردش به سختی گیر میاد ولی اگه آنالوگ خراب بشه چیز خاصی نداره و سهل التعمیره ( واژه ابدایی از خودمه خخخ)

بهترین مدل QUICK 700 ئه چون حداقلش اینه که امتحانشو به تعمیرکار های حرفه پس داده و مطمئنی که تولید خود تایوانه چون مدل های جدید با وجود لیبل بازم شک در درجه یک بودنشون هست و هم اینکه هیچ نیازی دیده نمیشه که بیشتر از این توان لازم داشته باشه ... حدود 350 تومنه

نکته مهم دیگر اینکه هنگام خرید کارت ضمانت 6 ماهه شرکت وارد کننده و 3 کلاهک مختلف هواگرم و 1 پایه SMD SOLDERING  بهمراه هویه و یک عدد نوک هویه باید درون جعبه موجود باشه ...

سعی کنید هنگام خرید نوک های دیگر هویه مثل نوک بلند تیز و سر تخت و دو شاخ رو تهیه کنید چون برای لحیم پایه های آی سی های SMD حتما لازم دارید ... همچنین چند کلاهک برای هواگرم در سایز ها و اشکال مختلف ...قیمت نوک هویه ها حدود 20 تومن هر کدام و هواگرم هم با توجه به شکلشون  متغیره ...

منبع تغذیه : منبع تغذیه جزو اوجب واجباته ( این یکی واژه رو قبلا ابداع کرده بودن ) ... چون هرچند میتونید با یه پاور 330 هم مقادیر 3.3 و 5 و 12 و ... رو بگیرید ولی خب پاور همیشه مقادیر ثابت رو همراه با کمی تلورانس به شما میده ... ولی منبع تغذیه هم  امکان ولتاژ گیری قرینه رو داره و هم اینکه مقادیر دلخواه رو از 0 تا 30 ولت تقدیمتون میکنه با شدت جریان دلخواه ... این مهم رو هم بهتره مارک ایرانی سنجش بگیری چون هم از مدل های چینی بهتره و هم از تولید ملی حمایت کردی و هم اینکه با وجود عدم گارانتی ( خارجیاش هم گارانتی نداره ) حداقلش اینه که قطعاتش تو بازار به وفور یافت میشه و اگه مشکلی واسش پیش بیاد خودت میتونی تعمیرش کنی ولی خارجیا ممکنه از قطعاتی استفاده کنند که داخل ایران موجود نباشه .... کسانیکه کار موبایل و تبلت انجام میدن معمولا 30 ولت 3 آمپر میگیرن چون نیازی ندارن ولی برای کامپیوتر و سایر قطعات بهتره 30 ولت 5 آمپر بگیریی که محدودیتی هم توی تعمیراتت نداشته باشی . حدود 200 تومنه

هویه : جدا از هیتر و هویه بهتره که یه هویه جدا هم داشته باشی ، بهترین برند هم معمولا ولر (آمریکایی) و goot (ژاپنی) ئه که معمولا هم به خاطر ارزان تر بودن goot رو ترجیح میدن ...منم همینو دارم ...یه 40w کافیه ...همراه با یه نوک اضافی اصل ...

سشوار صنعتی : بهترینش برند skill هم که حدود 400-600 تومنه ولی خب اگه زیاد مصرف نداری یه چینی 70 تومنی هم کارت رو بخوبی راه میندازه ... سعی کن یه پایه درست کنی براش که سشوار زیر قرار بگیره و برد با اختلاف 5-10 سانت روش قرار بگیره مخصوصا برای تعویض قطعات ...

دستگاه باد : اگه بتونی کمپرسور بگیری که چه بهتر ولی میتونی برقی کوچیک هم بگیری که کمجا تر هم باشه ... حدود 350 تومن کمپرسور و 70 تومن دستی

کیف ابزار : یه تعمیر کار موفق همیشه به بهترین نوع ممکن از وسایلش نگهداری میکنه پس داشتن یه کیف ابزار محکم و مطمئن بهترین روش برای نگهداری وسایل هست ...

مینی فرز یا سنگ رومیزی : که خیلی جاها بدرد میخوره ...مدل محک همراه با دریلش حدود 150 تومنه

پروگرامر : بهتره TNI 5000 باشه و زیف های مختلف که حدود 500 تومن میشه

BGA MACHINE : که برای ریبال کردن و تعویض آی سی های BGA  و سوکت های پردازنده و ... بکار میرود و حداقل جنس خوب با امکانات خوب رو باید چیزی حدود 10 میلیون به بالا هزینه کنی که برای کسی میصرفه که تعداد مراجعات بسیار زیادی در این زمینه داشته باشه

PC3000 : که خب تخصص خاص خودشو میخواد

و اما میرسیم به بخش خرده ریز :

دیگه نیازی نیست که بگم این وسایل بهتره از برند goot  و proskit باشند ...

کف چین - سیم چین - دمباریک - انبردست - ست پنس - تیغ - دستبند ارت ( برای کار با آی سی های TTL الزامیه چون نباید حین کارحتی الکتریسیته ساکن به مدار وارد بشه - ست پیچ گوشتی موبایلی - ست پیچ گوشتی معمولی - ست پیچ گوشتی تی و آلن و ستاره ای و دوشاخ - روغن لحیم - مایع فلکسی - خمیر فلکسی - سیم لحیم - آچار شبکه - سیم لخت کن - آچار زیمنس - دم باریک نوک بلند - سمباده ریز - فرچه سیمی و پلاستیکی - سیم سوسماری - سیم پاک کننده نوک هویه - گیره - آی سی کش - انواع قلابهای فلزی - ذره بین

قطعات دیگر هم مصرفی اند و با توجه به نیاز باید خریداری بشه ولی باید خریداری بشه مثل رنج کامل مقاومتها . چند مدل دیود و خازن و آی سی های پر کاربرد - سیم نسوز - روکش سیم - چسب - تسمه - اسپیسر - پیچ و اسپری کنتاکت چرب و خشک و ....

با تشکر از مطالعه ی این مطلب امیدوارم مفید واقع شده باشه ...

ویرایش شده توسط MAHDI_VAMPIRE
لینک به دیدگاه

در در 1395/10/04, 00:06:21، MAHDI_VAMPIRE گفته است :

اگه خودت میخوای در این مهم گام برداری ، این حرفه (تعمیرات)  مستلزم گذاشتن وقت و توام با علاقه هست و همچنین صدالبته آموزش که توصیه میشه کسانیکه علاقه به این حرفه دارند در قدم نخست الکترونیک رو از پایه و بطور جامع یاد بگیرند ...چون تعمیرات صرفا تعویض قطعات نبوده و نیست ، مهم ترین قسمت تعمیرات که تعمیرکار ها رو از افراد نا وارد متمایز میسازه عیب یابی موضوع است وگرنه یه بچه هم بلده قطعات رو تعویض و مونتاژ کنه . مسئله ی دیگر نیز اینکه همیشه مشکلات قابل پیش بینی اتفاق نمی افتد که بگین خب مثلا اگه برق به پردازنده نمیرسه مشکلش ماسفته و یا ... . تعمیرات همیشه توام با ابتکار عمل و خلاقیت بوده است که با داشتن دانش در مبحث الکترونیک ، حتی از آب خوردن هم راحت تر خواهد بود .... پیشنهاد بنده این است که حتما کتاب های مبانی الکترونیک و کلاسهای مرتبط رو براشون وقت بزارید ... هر چه بیشتر دانش کسب کنید ارزش شما هم بالاتر میرود ...

درود

ضمن تشکر از شما بابت این همه متن مفیدی و عالی که نوشتید .

در مورد حرف های بالاتون ،باید بگم که شش ماه پیش دوره پیشرفته الکترونیک و بعد هم تعمیرات فوق تخصصی سخت افزار کامپیوتر و لپ تاپ (Hardware RepairMan ) رو بانمره A+ گذروندم(مدت کلاس ها دو ماه بود) و شناخت تغریبا کاملی از همه مدارات لپ تاپ مهم مثل شارژ و تغذیه و چرخه ولتاژ آداپتور باطری و مدارات pwm سی پی یو و مشکلات LCD و LED مثل بکلایت و های ولتاژ و ... و در pc مدارات مادربرد کامپیوتر مثل RTC و ارتباطات چیپ ها و ... و دارم

و از روزی که کلاس ها تمام شد هم در مورد تعمیرات قطعاتی مثل مودم و ODD و فلش مموری و پاور که در طول دوره کمتر اشاره شدن اطلاعاتم رو کامل کنم و در مورد مدارات اصلی مادربرد و همه مسائل به جرعت میگم که مطلبی در سایت های فارسی نمونده که نخونده باشم و حالا هم سعی میکنم به صورت تمام وقت تو فروم های فارسی و انگلیسی باشم و اطلاعاتم رو کامل و خصوصا به روزتر کنم و دانش ناقصم رو کامل کنم و سعی میکنم هیچ روزی رو بدون مطالعه در مورد این زمینه نگزرونم .

و قطعا هر قطعا و دستگاهی رو میخوام تعمیر کنم با شناخت کامل و گرنه قطعا جرات نمیکنم بازش هم بکنم و کلا خیلی در این مورد وسواس دارم.

و در واقع هر کسی که به این حرفه وارد میشه باید با پشتکار و جدیت فوق العاده زیاد برای یادگیری تلاش کنه و با توجه به تجربه ای که در برنامه نویس داشتم به جرات میگم تعمیرات خیلی خیلی از برنامه نویسی(که اون هم کار خیلی دقیقی است)هم سخت تر و حساس تره و به قول گفتنی اولین اشتباه میتونه آخرین اشتباه باشه و خود من هم تا به اینجا سه مورد اشتباه داشتم که منجرب پیچیده تر شدن مشکل شد و نهایت به سختی و با هزینه بشتر مشکل حل شد ولی خوب تجربه همیشه از ما آدم های کامل تری میسازد.

و از متنی هم که نوشتید خیلی ممنونم و نکاتی خوبی توش داشت(مثل توضیحات هیتر و لوپ) که یادداشت کردم و قطعا ازش استفاده میکنم و واقعا ممنون بابت وقتی که گذاشتیو نوشتی.

فرستاده شده از SM-J510Fِ من با Tapatalk

ویرایش شده توسط alibahman47
لینک به دیدگاه

در در 1395/10/04, 00:06:21، MAHDI_VAMPIRE گفته است :

درود دوباره

همونطور که اول پست نوشتم باید این وسایل رو برای یک محلی که تازه میخوان بخش تعمیرات رو اضافه کنن بخرم و بودجشون هم خیلی بالا نیست , لیست رو تغریبا کامل کردم و فقط یکی دو مورد مونده که تصمیم نهایی رو بگیرم .

با توجه به کمبود بودجه دستگاه IR رو باید حذف کنم و از سشوار صنعتی یا پرهیتر برای ریسولد استفاده کنم.

هرچند با این تصمیم ریسک کار بالا تر میره و کیفیت کار پایینتر میاد ولی چاره ای نیست و

به قول ژاپنی ها همیشه به یاد داشته باشه که اوضاع همیشه میتونه بدتر از این چیزی که هست باشه.

1 - درمورد سشوار صنعتی مدلی که با کیفیت باشه تو رنج 200 تا 250  میشناسید که پایه هم داشته باشه ؟یا اینکه پایه جدا بشه  براش خرید ؟

2 - دستگاه "پر هیتر" یا " دارک IR  " جدا که فقط تک کاره باشه وقیمتش حدود 400 تا 500 باشه میشناسید؟معرفی کنید ؟

قبلا با دوتا هیتر هم ریسولد موفق کردم , فکر  کنم با سشوارصنعتی پایه دار کیفیت بهتر هم باشه.درسته ؟

اگه پرهیتر بشه جور کرد که دیگه عالیه منتها تو وب موردی رو پیدا نکردم.

منتظر پاسخ شما و بقیه دوستان هستم

با تشکر .

ویرایش شده توسط alibahman47
لینک به دیدگاه

با سلام مجدد و آخرین حرفم فعلا تا 50 روز دیگه ... از من به شما نصیحت بزار اول کارت راه بیوفته و همونطور که اشاره کردم باید تعداد مراجعات بسیار زیادی داشته باشی که خرید یه دستگاه حداقل 15 تومنی برای شما بصرفه ...خود دانی ولی اگه مراجعات کمه بهتره بدی بازار و با سود کم رو روش بکشی ... برای سشوار صنعتی هم پایه وجود نداره و خودت باید بسازی ...با mdf

لینک به دیدگاه

• 9 ماه بعد...

من پنسو از کجا میتونم تهیه کنم?

ویرایش شده توسط Erfan Zolghadri
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...