رفتن به مطلب

ایکس باکس وان یا پلی استیشن 4


abimbm
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

خرید کنسول بازی و انتخاب از بین چندین گزینه ممکن، موضوع تازه ای نیست، مخصوصا وقتی به تاریخچه صنعت بازی نگاه کنیم. نزدیک به نیم قرن از زمانی که «آتاری» زنگ آغاز این نبرد را به صدا درآورد می گذرد و طی این مدت، شرکت های فراوانی با هدف جذب مخاطبان وارد گود شده اند. هر چند همانطور که می توان حدس زد، در انتها اغلب این شرکت ها با شکست، این عرصه را ترک کرده و در نهایت تنها سه کمپ انی در زمین بازی باقی ماندند؛ سونی، مایکروسافت و نینتندو. 

هر کدام از این سه شرکت با سیاست های متفاوت خود، در طول زمان پیشرفت کردند و مخاطبان شان نیز حول همین سیاست ها شکل گرفتند. پلی استیشن به لطف عناوین انحصاری اش – که ترکیبی از بهترین سازندگان شرقی و غربی است – کاربران را به سمت خود جلب کرد و البته سابقه اش در سخت افزار هم باعث شد تا طرفداران این کنسول اعتماد کامل به سونی و سیاست هایش داشته باشند. 

در سمت دیگر مایکروسافت با ترویج بازی های رایانه های شخصی روی کنسول (مخصوصا بوزی های «شوتر») و البته ارائه امکانات آنلاینی که در دیگر محصولات جای خالی شان احساس می شد، ایکس باکس را به کنسولی محبوب بدل کرد. 
در نهایت، نینتندو است که همیشه علایق طرفدارانش را دنبال کرده و با کیفیت ترین بازی های ممکن را برای آنها عرضه می کند. تمام اینها باعث شده تا کنسول های بازی همچنان با قدرت به کار خود ادامه دهند، حتی حالا که گجت هایی مثل تلفن های هوشمند و تبلت ها، دنیای ما را درنوردیده اند. 

سازندگان کنسول ها با ایجاد ویژگی های متفاوت، سعی در جذب مخاطبان دارند که همین کار، مسئله را برای آنهایی که قصد خرید کنسول دارند، دشوار می کند. این موضوع بهانه ای شد تا در این شماره سیر تا پیاز کنسول های موجود در بازار – از بازی شان گرفته تا قیمت و شرایط خرید – را مورد بررسی قرار دهیم.پلی استیشن 4

 

بررسی کنسول ها
 
مقایسه ایکس باکس وان و پلی استیشن 4


نکته ای مهم

در این مطلب چندین و چند بار از واژه «ریفربیش» استفاده کرده ایم. در ایران تعاریف متفاوتی از این کلمه شنیده می شود اما برعکس تصور عموم، ریفربیش به معنای «محصول دست دوم» نیست، بلکه به محصولاتی گفته می شود که معمولا دارای مشکلات سخت افزاری اند و بعد از بازگردانده شدن به شرکت تولیدکننده، دوباره مورد تست و بررسی قرار می گیرند تا در نهایت وارد بازار شوند. 

بعضی ریفربیش ها در نمایشگاه های مختلف به معرض تماشا گذاشته شده و جزو نمونه های اولیه بوده اند. ریفربیش ها قیمتی ارزان تر از محصولات نو دارند، هر چند در کشور ما فروشندگانی هستند که با زیر پا گذاشتن اصول اخلاقی، ریفربیش ها را به جای محصول آکبند می فروشند. ریفربیش ها در نگاه نخست هیچ تفاوتی با نمونه های آبکند ندارند، هر چند معمولا روی جعبه یا خود محصول برچسب «certified refurbished» دیده می شود. 

Play Station 4

پلی استیشن 4 بخرم یا نخرم 

پلی استیشن 4 دقیقا زمانی روانه بازار شد که سونی با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم می کرد. فروش بخش لپ تاپ ضرردهی بخش تلویزیون طی یک دهه، عدم استقبال از تلفن های هوشمند و مشکلاتی از این قبیل، باعث شده بودند شرکت ژاپنی با سخت  ترین موقعیتش طی چند دهه گذشته روبرو شود. «کازهیرای» مدیر این شرکت که خودش در بخش بازی دستی بر آتش داشت و پیش از به عهده گرفتن مدیریت کامل سونی، مسئول بخش سرگرمی آن بود، تمرکزش را روی سه بخش بازی، تلفن هوشمند و لنز دوربین گذاشت. 

بخش های تلفن هوشمند و لنز به موفقیت آنچنانی نرسیدند اما پلی استیشن 4 موفق شد سونی را بار دیگر به روزهای خوب گذشته اش برگرداند؛ روزهایی که در آن سامورایی ها یکه تاز صنعت سرگرمی جهان بودند. 

پلی استیشن 4 آنقدر در بازار جهانی موفق عمل کرد که حتی «شوهی یوشیدا» مدیر بخش استودیوی بازی سازی سونی هم طی اظهارنظری جنجالی گفت حتی او و تیمش هم نمی دانند چرا پلی استیشن 4 اینقدر میان کاربران محبوب است. 

در حال حاضر پلی استیشن 4 بیشتر رکوردهای فروش دو سال نخست کنسول را شکسته و احتمال می رود موفق شود در پایان نسل، حتی رکورد فروش «پلی استیشن 2» - را که پرفروش ترین کنسول بازی تاریخ است – جابجا کند. باید اعتراف کرد که دست کم بین کنسول های نسل جدید، پلی استیشن 4 4 بهترین انتخاب ممکن است؛ هم قیمتش نسبتا مناسب است هم بازی هایش راحت پیدا می شوند و از همه مهمتر سیتم عاملی ساده دارد که کار با آن را به شدت راحت کرده است.

مشخصات پلی استیشن 4


* سازنده: سونی 

* قیمت جهانی: 250 دلار 

* قیمت داخلی: یک میلیون و 500 هزار تومان (مدل یک ترابایتی) 

* تعداد نسخه های به فروش رفته: 36 میلیون (بر اساس آمار رسمی سونی) 

سخت افزار

با قابلیت بلو - ری 

سونی این بار به جای استفاده از پردازشگر معروف «Cell» از معماری x86 جگوار شرکت «AMD» بهره برده، موضوعی که سبب شده ساخت بازی برای این کنسول، به شدت راحت و دقیقا مثل طراحی بازی برای پی سی باشد. پلی استیشن 4، توانایی پردازش 1.84 ترافلاپ را دارد و دارای هشت گیگابایت حافظه جانبی از نوع «GDDR5» با پهنای باند 176 گیگابایت بر ثانیه است. درایو پلی استیشن 4 مثل برادر بزرگترش، می تواند لوح های بلو – ری را بخواند، با این تفاوت که سرعتی درایوش سه برابر بیشتر از پلی استیشن 3 است. این کنسول در ابتدا با یک هارد 500 گیگابایتی برای ذخیره سازی عرضه شد؛ قابلیتی که ایکس باکس وان هم از آن برخوردار بود. البته به تازگی ه ردو شرکت سونی و مایکروسافت مدل هایی یک ترابایتی در اختیار مخاطبان شان قرار داده اند. 

* پردازنده: AMDX86 هشت هسته ای 

* حافظه: هشت گیگابایت 256-GDDR5 مگابایت رَم DDR3 اضافه، برای پردازش رابط کاربری 

ترفند خرید:دسته نو بگیرید


پلی استیشن 4 این روزها پرطرفدارترین کنسول جهان است و در ایران هم هواخواهان فراوانی دارد. خوشبختانه کنسول های سونی آنقدر خوب طراحی شده اند که نیازی نیست مخاطب، نگران نوع پردازنده به کار رفته در آن و زمان ساختش باشد، هر چند احتیاط شرط عقل است. هنگام خرید حتما برای تست و بررسی دستگاه مهلتی 48 ساعته از فروشنده بخواهید و اگر از پذیرش درخواست تان سر باز زد، فروشگاه را ترک کنید.

 

قیمت پلی استیشن 4


پلی استیشن 4 با توجه به زمان عرضه اش مشکلات کمتری نسبت به دیگر کنسول ها دارد اما به تازگی بعضی فروشندگان، کنترلرهای آکبند کنسول را با کنترلرهای دست دوم جایگزین می کنند. به همین منظور حتما زیر کنترلر پلی استیشن 4 را نگاه کرده و به برچسب زیر آن توجه کنید. اگر رنگ برچسب کاغذی رفته بود، یعنی فروشنده قصد دارد کلاه گشادی سرتان بگذارد. 

نکته مهم دیگر درباره هدسِت است؛ یادتان نرود که تمام کنسول های پلی استیشن 4، هدست دارند و نباید حرف آنهایی را که می گویند هدست از سری های جدید برداشته شده، باور کنید. چنین اظهارنظری تنها به منزله عدم صداقت فروشنده با شماست. 

بهترین بازی های پلی استیشن 4 

Bloodborne 

بهترین عنوان انحصاری که تا این لحظه برای پلی استیشن 4 عرضه شده، آخرین شاهکار «هیدتاکا میازاکی» است. «بلادبورن» اثری به شدت دشوار و در عین حال جذاب است که حوادث آن در شهری نفرین شده به نام «یارنام» رخ می دهد؛ شهری متاثر از معماری  ویکتوریایی و به شدت وام دار لندن که برعکس دیگر بازی های خودش شخصیت اصلی بازی به حساب می آید. این عنوان، در حقیقت دنباله معنوی سری «سولز» محسوب می شود و ساختار آن شباهت فراوانی به دیگر آثار میازاکی دارد، با این تفاوت که نبردهای آن بسیار سریع تر از گذشته دنبال می شود. 

Uncharted:The Nathan Drake Collection

در ابتدا قرار بود «آن چارتد 4» در پایان سال 2015 عرضه شود اما قطعه آخر کلکسیون آن چارتد با تاخیر به بازار آمد و در اختیار مخاطبان قرار گرفت. دنباله ای بر سه گانه ای آن چارتد که با گرافیک بهبود یافته اش به کاربران اجازه می دهد این مجموعه را با وضوح تصویر P1080 و سرعت 60 فریم بر ثانیه بازی کنند، آن هم در حالی که سه گانه اصلی با وضوح تصویر P720 و سرعت سی فریم اجرا می شد. مدیران سونی اعلام کرده اند هنوز بسیاری از کاربران شانس تجربه آن چارتد را نداشته اند و این پکیج می تواند مشوق خوبی برای آنها باشد. جالب این که کلکسیون آن چارتد جزو پرفروش ترین بازی های پایان سال قرار گرفت.

پلی استیشن 4


Unitl Dawn 

تا این جای کار، پلی استیشن 4 در عرضه عناوین انحصاری، چندان موفق ظاهر نشده و عموم مخاطبان چشم انتظار عرضه بازی های بزرگ این کنسول در سال 2016 هستند. به همین دلیل است که اثری همچون «Unitlk Dawn» در این فهرست حضور دارد، یک نمونه درجه دو از آثار «دیوید کیج» که کمی چاشنی ترس هم به آن اضافه شده این بازی به شدت شبیه آثار کلیشه ای ژانر وحشت / اسلشر است که در آن قاتلی به کمپی حمله کرده و در آنجا حمام خون به راه می اندازد، با این تفاوت که این بار شما در نقش یکی از جوانان همین کمپ به مبارزه با او می روید. 

Uncharted 4 A Thief’s End 

آخرین حضور «نیتن دریک» می تواند حسابی برای پلی استیشن 4 و کاربرانش مهیج باشد. با توجه به این که آن چارتد محبوب ترین سری انحصاری سونی در نسل گذشته بود، آن چارتد 4 قادر است نظر مثبت میلیون ها گیمر را به خود جلب کند. در این بازی، شخصیت اصلی آن یعنی نیتن دریک، مجبور است پس از سه سال بار دیگر وارد ماجراجویی خطرناکی شود که برادرش مسبب آن بوده. گیم پلی بازی همچنان نرم و روان است و این بار به لطف محیط های عظیم تر، کاربران می توانند استراتژی خود را در میدان نبرد پیاده کنند. گرافیک بازی نیز دستخوش تغییر و تحولات فراوانی شده، طوری که می توان از همین حالا آن را نامزد اصلی جایزه بهترین گرافیک سال 2016 دانست. 

The Last Guardian

بدون شک این بازی جنجالی ترین بازی انحصاری پلی استیشن 4 است که 11 سال از زمان ساختش سپری می شود. همین حواشی ممکن است در انتها کار دست آخرین ساخته «فامیتو اودا» بدهد، هر چند تجربه بازی سازی این نابغه هنر هشتم نشان داده که سوژه های عناوین او، همیشه بکر و دست نخورده اند. این بازی هم در نوع خود سوژه جالبی دارد؛ پسر نوجوانی در پی فرار از خرابه های قلعه ای عظیم است و در این راه هیولایی عظیم الجثه (البته از نوع دوست داشتنی اش که از نظر ظاهری، تلفیقی از سگ و گربه است) او را همراهی می کند. اودا می خواهد بار دیگر ثابت کند که در روایت احساسی، حرف اول و آخر را خودش می زند.



Xbox One

ایکس باکس وان بخرم یا نخرم

پس از موفقیت بی نظیر «ایکس باکس 360»، ساخت کنسول نسل هشتم مایکروسافت قطعی به نظر می رسید اما در آن هنگام هدایت غول نرم افزاری جهان به عهده «استیو بالمر» بود و بخش ایکس باکس را «دان متریک» می چرخاند. دو فرد غیرقابل اعتماد در حوزه های خود که بین دوستداران صنعت بازی، بیش از موفقیت های شان به دلیل سیاست های غلط خود شهرت دارند، خصوصا متریک که حتی طرفداران سینه چاک ایکس باکس هم از او متنفرند. مایکروسافت طی نمایشگاه «E3» سال 2013، دو اشتباه تاریخی مرتکب شد؛ نخست عرضه ایکس باکس وان به همراه «کینِکت» و به تبع آن قیمتی گران تر از پلی استیشن 4 (یعنی 500 دلار) و در وهله دوم سیاست های آنلاینی که کاربران را مجبور می کرد در هر زمان به اینترنت متصل باشند. 

سونی چند ساعت بعد در کنفرانس اعلام کرد که نه تنها پلی استیشن با قیمتی ارزان تر (400 دلار) در اختیار مخاطبان قرار می گیرد بلکه خبری از سیاست های احمقانه آنلاین بودن اجباری هم نخواهد بود. 

با این که مایکروسافت چند روز پس از E3 سیاست های آنلاینش را برچید و با انتصاب «فیل اسپنسر» به عنوان مدیر ایکس باکس، مدل ارزان تر کنسولش را روانه بازار کرد اما همین کنفرانس کافی بود تا مخاطبان به مایکروسافت و کنسول جدیدش پشت کنند. خوشبختانه اسپنسر از زمان مدیریتش تا به امروز با اجرای سیاست های جدید، ایکس باکس وان را به رقیبی قابل احترام برای پلی استیشن و باب میل دوستداران قدیمی ایکس باکس بدل کرده است.

مشخصات ایکس باکس وان


* سازنده: مایکروسافت 

* زمان عرضه: 22 نوامبر 2013 

* قیمت جهانی: 350 دلار 

* قیمت داخلی: یک میلیون و 500 هزار تومان 

* تعداد نسخه های به فروش رفته: 18 میلیون (به طور تقریبی) 

سخت افزار

معماری هر دو کنسول به شدت به یکدیگر شبیه است، هر چند مجموع پلی استیشن 4 کنسول قدرتمندتری به حساب می آید. ایکس باکس وان از پردازنده هشت هسته ای 64 بیتی (معماری «AMDJaguar» بهره می برد. این کنسول به هشت گیگابایت حافظه «DDR3» با پهنای باند 68.3 گیگابایت مجهز است که در مقایسه با پلی استیشن 4، ضعیف تر به حساب می آید. به همین دلیل آنها از 32 مگابایت حافظه «ESRAM» استفاده کرده اند تا در نهایت پهنای باند را به 192 گیگابایت بر ثانیه برسانند. ذکر این نکته ضروری است که برخلاف پلی استیشن 4، ایکس باکس وان توانایی پردازش 1.32 صدم ترافلاپ را دارد. البته مایکروسافت با کنار گذاشتن کینکت، قدرت بیشتری از ایکس باکس وان را در اختیار سازندگان گذاشته تا آنها بتوانند عناوینی کاملا هم سطح پلی استیشن 4 عرضه کنند. 

نصب آسانسور | تعمیر آسانسور | نگهداری آسانسور | سرویس آسانسور | مشاور آسانسور | مشاوره آسانسور | آموزش آسانسور | تعمیر آسانسور در تهران | خدمات آسانسور در تهران

لینک به دیدگاه
Share on other sites

من دو ماه پیش یه اکس باکس وان اس خریدم دستگاه فوق العاده ای بود از نظر نرم افزاری و رابط کاربری و کنترلر و ... اما متاسفانه بازیاش خیلی جالب نیستن به جز فورزا و گرز او وارز خیلی دیگه انحصاری خاصی داره من یه ماه داشتمش بعد با 80 تومن ضرر فروختم و پلی استیشن 4 اسلم خریدم خیلی عالیه ولی از نظر نرم افزاری و رابط کاربری اصلا به اکس باکس نمیرسه اما به حاش بازیایی داره که فراتر از بی نظیر هستن .

من لست او اسو دوهفته پیش تموم کردم به حدی لذت بردم که اصلا قابل گفتن نیست تازه هنوز خدای بازیا یعنی انچارتد 4 رو بازی نکردم همین دیروز به همون قیمتی که خریدم مشتری دا‌شت ولی نفروختم وقتی تریلر بازی days gone رو دیدم مه قرار بیاد دیگه مطمعن شدم که اصلا نباید بفروشمش ...

به نظر من ps4 خیلی بهتره اونم فقط بازیاش نه خود دستگاهش یا پلتفرمش نه فقط بازیاش ....

 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...