رفتن به مطلب

روزی مهم برای اینترنت


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

  • کاربر ویژه

n00018329-b.jpg

چهارشنبه ۸ ژوئن (۱۸ خرداد) روز مهمی برای دنیای شبکه است به طوری که در این روز اولین آدرس‌های نسخه ۶ اینترنت پروتکل نسخه (IPv۶) آزمایش می‌شوند.

در سال ۲۰۱۱ عددهایی که آدرس‌های فعلی شبکه را می‌سازند تمام می‌شوند، بنابراین نیاز است که از نسخه جدید اینترنت پروتکل برای رفع این مشکل استفاده شود.

درحقیقت IPv۴ یا نسخه فعلی اینترنت پروتکل اجازه می‌دهد که تنها ۲ به روی ۳۲ آدرس ساخته شود.

این درحالی است که نسخه جدید یعنی IPv۶ ساخت ۲ به روی ۱۲۸ آدرس اینترنتی را امکان‌پذیر می‌کند.

برای توضیح بیشتر می‌توان گفت که در نسخه فعلی، هر آدرس IP از یک عدد ۳۲ بیتی که به ۴ گروه از اعداد اعشاری بین ۰ تا ۲۵۵ تقسیم می‌شوند تشکیل شده است.

این درحالی است که با ورود نسخه جدید IPv۶، آدرس یک عدد ۱۲۸ بیتی خواهد بود که به ۸ گروه از اعداد با مبنای ۱۶ با ارزش‌های اعشاری بین ۰ تا ۶۵۵۳۵ تقسیم می‌شود.

بنابراین در هر متر مربع سطح زمین ۶۶۶ هزار میلیارد میلیارد آدرس IPv۶ وجود دارد درحالی که در هر میلیون متر مربع از سطح زمین تنها ۷ آدرس IPv۴ می‌توان ساخت.

چهارشنبه این هفته، ۸ ژوئن، روزWorld IPv۶ Day نامگذاری شده است.

در این روز، اولین آزمایشات این پروتکل جدید انجام می‌شود.

شرکت کنندگان این آزمایش که در میان آن‌ها نام‌هایی چون سیسکو، گوگل و یاهو به چشم می‌خورد حمایت کامل خود را از ترافیک IPv۶ مورد محک قرار می‌دهند.

به گفته کار‌شناسان، بیشتر کاربران نباید هیچ تغییری را در آدرس‌های سایت‌ها احساس کنند و احتمال بروز چند مشکل کوچک در اتصال شبکه‌های خانگی کمی قدیمی تنها ۰. ۰۵ درصد است.

شرکت «سیسکو» در راستای این آزمایش، یک سری محصولات و خدماتی را ارائه کرده است که عبور شرکت‌های تجاری از IPv۴ به IPv۶ را آسان می‌کنند.

«مارک تونسلی»، مهندس سیسکو در این خصوص توضیح داد: «سیسکو تعداد زیادی از بسته‌های محتوی سوئیچ‌ها، روتر‌ها و دستگاه‌های امنیتی را ارائه کرده است که می‌توانند در آزمایشات بین‌المللی IPv۶ به خوبی عمل کنند. IPv۴ در ۳۰ سال گذشته بسیار خوب کار کرده است. بنابراین انتقال به یک نسخه جدید آسان نخواهد بود اما این انتقال برای ادامه رشد اینترنت بسیار ضروری است.»

وی افزود: «سیسکو برای آسان کردن عملیات انتقال به مشتریان خود در سه مرحله کمک می‌کند. این سه مرحله عبارتند از: نگهداری، آماده سازی و دستیابی. در مرحله اول، مشتریان با استفاده از فناوری‌های انتقال باید بتوانند داده‌های خود بر روی سیستم‌های موجود را کنترل کرده و از آن‌ها نگهداری کنند. آماده سازی، مرحله برقراری اتصال میان IPv۶ و IPv۴ به روشی استراتژیک است و در ‌‌نهایت، مرحله دستیابی، انتقال کامل به پروتکل ۶ است. استفاده از IPv۶ به غول‌های انفورماتیکی اجازه می‌دهد که شبکه‌های بزرگ‌تر و موثرتری را طراحی کنند و به نوآوریهای جدیدتری برسند.»

پیش‌بینی‌های شرکت سیسکو نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۱۵ در سراسر دنیا ۱۵ میلیارد دستگاه به اینترنت متصل خواهند شد.

رشد اخیر تبلت‌ها و تجهیز دستگاه‌هایی چون تلویزیون‌ها و خودرو‌ها به اتصالات اینترنتی موجب خواهد شد که ظرف چهار سال آینده تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه به رقم ۱۵ میلیارد برسد.

برطبق این پیش‌بینی‌ها در نیمه این دهه، ۴۰ درصد از جمعیت جهانی (حدود سه میلیارد نفر) آنلاین خواهند بود.

سیسکو همچنین تخمین زده است که ترافیک اینترنت تا سال ۲۰۱۵ به ۸۰ اگزابابت در ماه خواهد رسید.

در سال ۲۰۰۴ ترافیک ماهانه انتقال اطلاعات در اینترنت ۱ اگزابایت (یک میلیارد گیگابایت) بود.

منبع : http://itna.ir

n00018329-b.jpg

ویرایش شده توسط morteza.p
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

ژوئن ۲۰۱۱ (۱۸ خرداد ۱۳۹۰) مصادف بود با روز جهانی Ipv۶.

در این روز سرویس‌دهندگان بزرگ دنیا از قبیل گوگل، فیس‌بوک و مایکروسافت، به مدت ۲۴ ساعت و به صورت آزمایشی سرویس‌های خود را بر روی نسخه جدیدی از پروتکل IP به جای نسخه قدیمی‌تر این پروتکل یعنی Ipv۴ عرضه نمودند.

در این روز، که از آن به روز مهم اینترنت نیز یاد می‌شود، جامعه جهانی اینترنت اولین آزمایش جدی خود را بر روی این پروتکل تجربه کرد.

به نقل از سایت خبری رجیستر، در روز جهانی Ipv۶ مشکلات و نابسامانی خاصی گزارش نشده و همین موضوع خرسندی شرکت‌های حاضر در این طرح بین‌المللی را به دنبال داشته است.

هرچند پیشتر برخی کارشناسان احتمال می‌دادند به دلیل تازه بودن موضوع و نیز عدم پشتیبانی کامل از Ipv۶ توسط برخی تامین‌کنندگان اصلی در جهان، ممکن است این انتقال با مشکلاتی همراه باشد ولی گزارش‌های دریافتی از بروز درصد بسیار ناچیزی اختلال خبر می‌دهد.

بیش از ۴۰۰ شرکت معظم اینترنتی از جمله گوگل، فیس‌بوک و مایکروسافت در این آزمون ۲۴ ساعته مشارکت داشته‌اند.

بر اساس این گزارش اکنون این شرکت‌ها از موفقیت‌آمیز بودن این طرح خبر می‌دهند.

دان لی مهندس ارشد شبکه فیس‌بوک با اشاره به این که بیش از یک میلیون کاربر از طریق Ipv۶ به فیس‌بوک دسترسی پیدا کرده‌اند، گفت: از این که در تعداد کاربرانی که با مراجعه به مرکز راهنمایی (Help Center) از ما درخواست کمک کرده‌اند، هیچ افزایشی رخ نداده خرسندیم.

آقای لی افزود: تخمین زده می‌شود در این دوره آزمون، فقط سه دهم درصد از کاربران مشکل کندی لود شدن صفحات اینترنتی را تجربه نموده‌اند.

گوگل نیز در سخنانی مشابه، طرح انتقال از Ipv۴ به Ipv۶ را موفقیت‌آمیز خواند.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می‌توانند به سایت روز جهانی Ipv۶ به آدرس http://www.worldipv۶day.org مراجعه نمایند.

منبع : http://itna.ir

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

نسخه 6 آی پی شاید تا پایان 91 به ایران بیاید

سرویـس زیرساخت- چهارشنبه گذشته برابر با 8 ژوئن سال 2011 درحالی از سوی جامعه اینترنتی ISOC روز جهانی IP نسخه 6 نام گرفت که چند ماه پیش از آن تمامی آدرس های IP نسخه 4 به پایان رسید و عملا اینترنت وارد فاز جدیدی شد.

به گزارش عصر ارتباط، در این روز که دسترسی به بسیاری از سایت‌های اینترنتی با مشکل مواجه بود، گوگل، فیس‌بوک، یاهو و آکامامی از جمله 300 سازمان بزرگ جهانی بودند که برای مدت 24 ساعت IPهای نسخه 6 را تست کردند.

هدف از این تست، انگیزه‌سازی میان سازمان‌های فعال در این صنعت از جمله تامین‌کنندگان محتوا، سازندگان سخت‌افزار، وندورهای سیستم‌های عامل و شرکت‌های اینترنتی بود تا سرویس‌های خود را برای آدرس‌های عددی نسخه 6 آماده کرده و از موفقیت گذر از نسخه 4 به 6 اطمینان حاصل کنند.

تمامی سازمان‌های علاقه‌مند به شرکت در این تست جهانی می‌توانستند باتوجه به نوع فعالیت سازمان خود در این تست 24 ساعته شرکت کنند.

آدرس‌های IPv4 محدود به حدود چهار میلیارد و 300 میلیون آدرس اینترنتی بود که آخرین گروه از آن در بهمن ماه سال گذشته و دقیقا در روز سوم فوریه سال 2011 واگذار شد و پس از آن به‌طور رسمی اعلام شد که آدرس‌های اینترنتی نسل اول به پایان رسیده است.

پس از آن پی سی مارک اعلام کرد آدرس‌های IPv4 در منطقه آسیا و اقیانوسیه سرانجام به پایان رسید و این به آن معناست که کاربران اینترنت و وب در این منطقه از جهان باید هرچه سریع‌تر استفاده از آدرس‌های IPv6 را آغاز کنند.

جان کوران، مدیر اجرایی ارشد ثبت شماره‌های اینترنتی آمریکا در مقایسه آدرس‌های IP نسخه 4 با 6 گفته است که اگر قرار باشد اندازه‌ای برای فضای IPv4 تعیین کنیم و آن را با یک توپ گلف مقایسه کنیم، مقایسه IPv6 بین توپ گلف و خورشید است.

از سوی دیگر، گوگل نیز اعلام کرده است که درحال حاضر تنها 2/0 درصد از کاربران اینترنتی در جهان قادر هستند با استفاده از نسل جدید آدرس‌های اینترنتی به خدمات شرکت گوگل متصل شوند.

از همین‌رو به دلیل اتمام آدرس‌های نسل اول اینترنت، ضرورت استفاده از نسل دوم آدرس‌دهی اینترنت آشکار است و بسیاری از شرکت‌های بزرگ اینترنتی درحال سازگار کردن خود با نسل جدید آدرس‌ها هستند و سازگاری با IPv6، به روند حاکم بر کشورهای صنعتی دنیا تبدیل شده است.

این درحالی است که سازمان فناوری اطلاعات ایران در اقدامی دیرهنگام و به منظور عدم مواجهه با کمبود آدرس‌های نسخه 4 اقدام به تصویب آيین‌نامه‌ای کرد که تا زمان آمادگی کامل کشور برای مهاجرت به IPv6 به‌صورت بهینه از آدرس‌های نسخه 4 بهره ببرد. براساس این آيین‌نامه آدرس‌های IP که ظرف مدت 3 ماه مورد استفاده قرار نگیرند، پس گرفته می‌شوند و باید سامانه‌ای به منظور ثبت این آدرس‌ها راه‌اندازی شود.

بر همین اساس، کاهش هزینه زیرساخت و قرار گرفتن در روند آینده اینترنت، تطبیق و هماهنگی زیرساخت و مراکز داده و شبکه‌های ارتباطی ضروری است و به همین دلیل ایران به دلیل اهمیت گذر از IPv4 به IPv6 و اجرایی شدن آن در برخی از کشورهای جهان مهاجرت به IPv6 را ضرورتی ملی شناخته و هم اکنون سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان متولی این اقدام ملی در سطح کشور معرفی شده است.

گرچه ایران و در راس آن سازمان فناوری اطلاعات ایران و کارگروه ضربت مهاجرت به IPv6 به منظور متولی این موضوع هنوز خروجی قابل توجهی نداشته‌اند اما علی اصغر انصاری معاون توسعه مدیریت شبکه سازمان فناوری اطلاعات از هماهنگی با شرکت ارتباطات زیرساخت جهت پیاده‌سازی BGP و اقدام به در اختیار گذاشتن این مسیر ارتباطی به سازمان‌های علاقه‌مند جهت مشارکت در این روز جهانی خبر داد.

ایران به مناسبت این روز ارتباط BGP که یک پروتکل حوزه اینترنتی است را برای تست نسخه 6 آدرس‌های عددی IP با اپراتورهای بین‌المللی از جمله PCCW و TiNet انتخاب کرده است که هفته آینده آن را در شرکت ارتباطات زیرساخت پیاده‌سازی خواهد کرد.

Tinet یک تامین‌کننده سرویس‌های اینترنتی است که ترانزیت جهانی IP و ارتباطات اترنت کریرها، عرضه‌کنندگان سرویس و تامین‌کنندگان محتوا را برعهده دارد.

PCCW نیز یک کمپانی هلدینگ هنگ کنگی تامین‌کننده ارتباطات مخابراتی و یک بازیگر جهانی در عرصه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی است.

انصاری با اشاره به بررسی مکانیزم‌های گذر ایران از IPv4 به IPv6 از اجرات پایلوت آدرس‌های نسخه 6 در چند دانشگاه کشور خبر داد.

او با اشاره به اینکه مکانیزم‌های گذر ارزیابی شده و در شبکه زنده نیز باید مکانیزم‌های آن بررسی شوند، گفت: «IPv6 تا پایان سال 91 باید در ایران پیاده‌سازی شود و هر یک از اپراتورها خود باید هزینه پیاده‌سازی آن را بپردازند».

سازمان فناوری اطلاعات ایران از تمامی دارندگان وب‌سایت و اپراتورهای شبکه کشور دعوت کرده است در این اقدام ملی و جهانی شرکت کنند و ضمن ثبت‌نام در انجمن IPv6 ایران در بخش آمادگی روز جهانی IPv6 شرکت کرده و ضمن تست آمادگی خود گزارش و نتیجه حاصله و شماره تماس کارشناس فنی مربوطه خود را به سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کنند.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...