رفتن به مطلب

آموزش تبدیل کارت های سری 400 به سری 500!! {منتظر بنچمارک های 580 بر روی کارت 480 باشید!}

اشتراک گذاری

Recommended Posts

درود خدمت دوستان و اساتید گرامی

امروز در خدمت شما هستم با آموزش تبدیل کارت های سری 400 به کارت های سری 500

چندی پیش زمانی که کارت های 570 و 580 به بازار عرضه شده بود، در ذهن کنجکاو افرادی افتاد که "آیا کارت های سری 400 با بایوس کارت های سری 500 بدون مشکل کار میکنند؟"

خوب جواب این سوال بله هست، زیرا کارت های سری 500 عموما همان کارت های سری 400 هستند که مقداری اورکلاک شدند و برق رسانی کارت ها مقداری قویتر شده است

خوب حالا سوال اینجاست که چگونه میشود بدون آسیب رساندن به کارت آن را آپگرید کرد به سری 500

سلب مسئولیت: کارت سوخت، آتیش گرفت، تیکه تیکه شد، خم شد، بوت نشد، آرتیفکت گرفت، مسئولیت همگی به عهده انجام دهنده است!

خوب در ابتدا شما باید ببینید آیا کارت شما توانایی آپگرید شدن به نسخه معادل سری 500 خود را دارد یا خیر

برا این کار ابتدا از یکی از نرم افزار های اورکلاک MSI Afterburner یا Sapphire TRIXX استفاده میکنیم (ترجیه بنده افتربرنر است)

فرکانس هسته کارت را بر روی 1300 (برای 470) و 1380 (برای 480) قرار میدهیم و ولتاژ کارت رو به اندازه+12 و Power Limit رو به اندازه +3 افزایش میدهیم، سپس از یک نرم افزار بنچمارک گیری مانند Unigine Valley و یا Unigine Heaven یا هر نرم افزار دیگری استفاده میکنیم (ترجیها از بازی ها و MSI Kombustor برای بنچمارک گیری استفاده نکنید).بعد از اینکه بنچمارک گیری کامل شد ببینید آیا کارت شما توانایی اورکلاک شدن به مقدار بالاتری را نیز دارد یا خیر و به اورکلاک کردن ادامه دهید تا نهایتا به فرکانس 1340 (برای 470) و 1420 (برای 480) برسید، اگر دیدید جایی با آرتیفکت (هر چیز غیرعادیی در تصویر) مواجه شدید دیگر از آنجا بالاتر اورکلاک نکنید و به آخرین میزان اورکلاک پایدار قناعت کنید

مرحله بعد پیدا کردن بایوس کارت سری 500 هم برندِ هم رده کارت شما و هم نوع مموری کارت شما و هم حجم مموری شماست، مثلا کارت مورد تست بنده Sapphire rx470 Nitro+ 4Gb مموری Hynix بود که با سرچ کردن در گوگل به راحتی یافتم. توجه داشته باشید که اگر کارت شما 4 گیگ باشد و بایوس 8 گیگ بر روی کارت بریزید، قطع به یقین کارت شما Brick خواهد شد پس این کار رو انجام ندید! (برعکس این قضیه هم صادق است)

(برای دیدن شرکت سازنده مموری که بسیار حائز اهمیت هستش، نرم افزار GPU Z را باز کنید و ببینید در جلوی عبارت GDDR5 درون پرانتز چه نوشته شده است. عبارت نوشته شده یکی از عبارات Hynix,Elpida.Samsungو Micron هست که هرکدام فایل بایوس مربوط به خودشان را دارند و در صورت فلش کردن بایوس مموری های نوع دیگر کارت Brick میشود)

خوب حالا فرض رو بر این میگذاریم که شما نتوانستید فایل بایوس هم برند کارت خودتان رو پیدا کنید، مشکلی وجود ندارد اگر از بایوس برند های دیگر استفاده کنید ولی توصیه نمیشود به دلیل سیستم برق رسانی متفاوت کارت های دیگر و تعداد زیادی از دلایل دیگر، پس سعی کنید که حتما برند کارت خودتون باشه

خوب حالا میریم سراغ ادیت کردن فایل بایوس، اگر کارت شما توانست به راحتی تا فرکانس 1340 (برای 470) و 1420 (برای 480) اورکلاک شود، شما نیازی به انجام دادن قدم بعدی ندارید ولی بهتر است این قدم هم انجام شود

**مرحله ی بهینه سازی**

خوب حال فرض رو بر این میگذاریم که کارت بنده نتوانست از 1330 مگاهرتز بیشتر اورکلاک شود، ابتدا نرم افزار Polaris Bios Editor را اجرا کرده و سپس فایل بایوسی که از اینترنت دانلود کردید را در آن باز میکنید (نرم افزار پیوست شده) سپس درون نرم افزار، قسمت GPU را پیدا میکنیم (دومین باکس از سمت چپ ردیف دوم) به آخر لیست GPU مراجعه میکنیم و سپس فرکانس ها را تنظیم میکنیم

برای تنظیم فرکانس ها توجه داشته باشید که شما فقط نیاز دارید آخرین متغیر درون لیست GPU تغییر بدید و فرکانس آن را به 10 مگاهرتز پایینتر از بالاترین فرکانسی که کارت شما درآن پایدار کار میکرد ست کنید، به عنوان مثال برای کارت بنده تا 1330 بدون مشکل اورکلاک میشد پس من فرکانس رو 1320 ست کردم

4kng_gpu_thumb.jpg

در مرحله بعد فایل بایوس رو در محلی که فولدر atiflash ریخته شده سیو میکنید (نرم افزار رو از اینجا دانلود کنید ترجیها نرم افزار رو در یک فولدر سر راست با نامی کوتاه بریزید) مثلا بنده به نام mod.rom سیو کردم

سپس نرم افزار CMD را بصورت Run as admin اجرا میکنیم که در هر ویندوزی وجود دارد، برای اجرا کردن نرم افزار به صورت دسترسی ادمین بعد از سرچ کردن نرم افزار بر روی آن راست کلیک کنید و Run as admin را بزنید

حال باید به CMD آدرس فولدر Atiflash را بدهیم، بنده فولدر atiflash را در درایو H و ریختم و دستوراتی که در CMD وارد میکنیم به این صورت خواهد بود

H: و سپس cd atiflash

روش دوم برای اجرا کردن CMD در دایرکتوری مورد نظر این است که در داخل فولدر ضمن راست کلیک کردن، دکمه Shift را هم نگه داریم و سپس Open Command Window Here را بزنید (اگر این گزینه نبود باید از روش بالا استفاده کنید)

و حال برای فلش کردن کارت گرافیک خود ابتدا هر اورکلاکی که بر روی کارت انجام شده را به حالت اول برمیگردانیم  و هر نرم افزار اورکلاک و بنچمارکی رو محض احتیاط میبندیم

سپس این دستور را در CMD وارد میکنیم

atiflash -p 0 mod.rom -f

متغیر -p به معنای اسلات PCIE که کارت در آن قرار دارد است که از 0 شروع میشود

دستور -f به معنای فلش کردن بایوس به زور است (به دلیل اینکه کارت 470 و 570 و به همین صورت کارت 480 و 580 باهم تفاوت های جزیی در System ID دارند نرم افزار گیر میدهد!)

سپس چند لحظه صبر کنید تا کار نرم افزار تمام شود و نرم افزار CMD به شما اجازه بدهد که فرمان جدیدی اجرا کنید

در این هنگام مشاهده میکنید که در CMD نوشته شده است که 80000h نوشته شد و وریفای شد

خوب حال باید نرم افزار Atikmdag Patcher رو اجرا کنید که پیوست شده است. درایور های AMD عموما به بایوس های مود شده گیر داده و اجازه اجرای آن را نمیدهد پس شما باید این نرم افزار را اجرا کنید تا این محدودیت را دور بزند

بعد از اجرا این نرم افزار گزینه YES را بزنید و سپس Ok کنید و سیستم رو ریست کنید، بعد از بالا آمدن سیستم شما مشاهده میکنید که کارت شما در GPU-Z به عنوان Rx 570 یا Rx 580 بدون هیچ مشکلی شناسایی میشود!

30vf_capture_thumb.jpg

بنده یک سری تست هایی انجام دادم که ببینم قبل و بعد از عمل اوضاع چطوری شده بود!

بنچمارک نرم افزار Unigine Valley

قبل از عمل: (فرکانس 1340 هسته و 1750 مموری)

3ae4_capture2_thumb.jpg

توجه داشته باشید قبل ازآپگرید بایوس، رسیدن به فرکانس مموری 2000 با هسته 1340 غیر ممکن بود

بعد از عمل: (فرکانس 1340 هسته و 1750 مموری)

zoe_capture2_thumb.jpg

بعد از عمل: (فرکانس 1340 هسته و 2000 مموری)

h40n_capture3_thumb.jpg

توجه: دوستان بنچمارک ها 100% واقعی هستند و بدون هیچگونه دستکاری قرار داده شده اند

مصرف کارت در بیکاری

قبل از عمل: 9 وات                                        بعد از عمل: 28 وات

ضمن تغییرات بالا در فریم دهی، به طبع دما هم مقداری بالاتر رفت

بعد از انجام این بنچمارک ها گفتم برم ببینم آیا کارتم از 480 هم قویتر شد یا خیر که در کمال تعجب دیدم از کارت 480 بنده که Asus Rx 480 Dual 4Gb هست هم جلو زد!

پیشنهاد بنده به شما این است که بر روی کارت های Dual-BIOS این کار رو انجام بدید که درصورتی که هر مشکلی پیش اومد بدون دردسر بتونید کارت رو به حالت اول خودش برگردونید (مثلا کارت های Nitro + و یک سری از کارت های XFX دوال بایوس هستند)

احتمالا این آموزش بسیار به دوستان ماینر کمک میکند که از کارتشون بهترین بهره رو ببرن و سرعت پردازششون رو افزایش بدن! 

atikmdag-patcher.exe

PolarisBiosEditor.zip

آپدیت

با مقداری دستکاری تنظیمات بایوس به مقدار رکورد بسیار تازه ای برای کارت میرسید که به راحتی کارت های 970 انویدیا و 480 ای ام دی را به راحتی پشت سر میگذارید(بنچمارک ها در بالا قرار داده شده است)

طبق آزمایشات انجام شده، اورکلاک ها در بایوس 570 بسیار پایدار تر از اورکلاک در بایوس 470 است

یکی از دوستان ماینر بنده توانست با بایوس 570 بر روی کارت 470، به هشریت 28.8 میلیون به جای 25.8 میلیون 100% پایدار برسد! اساتید ماینر بشتابید که جا نمونید

ویرایش شده توسط danyalbmw
بنچمارک های جدید قرار داده شد
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

مطلبی راجب تبدیل 480 msi به 580 دیدید دریغ نکنید تشکر

لینک به دیدگاه

سلام دوست عزیز

ممنون از مقاله خوبتون

آیا راهی وجود داره که بایوس کارت rx 470 4gb هک بشه وتبدیل به rx 470 8gb  بشه؟

ویرایش شده توسط Ali-Ali
لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، Hassan.SK گفته است :

مطلبی راجب تبدیل 480 msi به 580 دیدید دریغ نکنید تشکر

از همین آموزش میتونید استفاده کنید مشکلی پیش نمیاد فقط کافیه فایل بایوس MSI Rx 580 رو از اینترنت پیدا کنید. اگر نسخه گیمینگ دارید بایوس نسخه گیمینگ و اگر نسخه آرمور دارید بایوس نسخه آرمور کارتتون رو پیدا کنید

ولی به دلیل دوال بایوس نبودن MSI (نسخه 470 ـش دوال نیست 480 ـش رو نمیدونم حقیقتا) ممکنه خطرناک باشه و کارت آسیب ببینه

باز خودتون چک کنید اگر دوال بایوس بود مشکلی ایجاد نمیشه

در 58 دقیقه قبل، Ali-Ali گفته است :

سلام دوست عزیز

ممنون از مقاله خوبتون

آیا راهی وجود داره که بایوس کارت rx 470 4gb هک بشه وتبدیل به rx 470 8gb  بشه؟

درود، خواهش میکنم خیلی وقت پیش میخواستم توی فروم بذارم گفتم تا خودم تست نکردم نذارم

این یه مسئله سخت افزاری هستش که 4 گیگ باشه کارت یا 8 گیگ با این حال انگاری بعضی از 480 های رفرنس توانایی تبدیل شدن به نسخه 8 گیگ رو دارند ولی در مورد نسخه های غیر رفرنس بعید میدونم همچین اتفاقی بیوفته

لینک به دیدگاه

در 16 دقیقه قبل، danyalbmw گفته است :

این یه مسئله سخت افزاری هستش که 4 گیگ باشه کارت یا 8 گیگ با این حال انگاری بعضی از 480 های رفرنس توانایی تبدیل شدن به نسخه 8 گیگ رو دارند

ممنون از پاسختون

از نظر سخت افزار که asus rx 470 4gb strix هشت چیپ رم داره و تفاوتی بین مدل ۴و ۸ گیگ وجود نداره و فقط بایوسها متفاوت است

شاید برندهای دیگه از دوبرد متفاوت برای ۴ و ۸ گیگ استفاده کنند

front_small.jpg.a73c0ec8f3ee3862c5c253c602924c2e.jpg

ویرایش شده توسط Ali-Ali
لینک به دیدگاه

در 3 دقیقه قبل، Ali-Ali گفته است :

ممنون از پاسختون

از نظر سخت افزار که asus rx 470 4gb strix هشت چیپ رم داره و تفاوتی بین مدل ۴و ۸ گیگ وجود نداره و فقط بایوسها متفاوت است

شاید برندهای دیگه از دوبرد متفاوت برای ۴ و ۸ گیگ استفاده کنند

front_small.jpg.a73c0ec8f3ee3862c5c253c602924c2e.jpg

تصویری که شما قرار دادید برای نسخه رفرنس کارت هست!

فکر نمیکنم فرقی نداشته باشه، چون دیگه همه میرفتن کارت 4 گیگ میخریدن 8 گیگ میکردنش

دقیقا همون قضیه ای که سره 480 پیش اومد، توجه کردید چرا نسخه رفرنس کارت  فقط بصورت نسخه 8 گیگ وارد بازار ایران شد؟ (اغلبا هم روی عدد 4 گیگ روی جعبه کارت برچسب 8 خورده بود)

لینک به دیدگاه

https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/4.html

عکس رو از این سایت گرفتم

کارت خودم هم دقیقا همین مدله

از فاصله بین برد و کولر که نگاه کردم هشت چیپ رم داره

لینک به دیدگاه

در 11 دقیقه قبل، Ali-Ali گفته است :

https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/4.html

عکس رو از این سایت گرفتم

کارت خودم هم دقیقا همین مدله

از فاصله بین برد و کولر که نگاه کردم هشت چیپ رم داره

حقیقتا نظری ندارم

مگه کارت شما ورودی برقش 8 پین نیست؟

اینی که توی این عکسه 6 پینه که من فقط در نسخه رفرنس دیدم اینجوری باشه

خوب هشت چیپ احتمالا 8 چیپ با ظرفیت هرکدوم 512 مگابایته! فکر نمیکنم دال بر این باشه که 8 گیگ رم سوار باشه روی اون کارت، با این حال اگر خیلی کنجکاوید یه امتحانی بکنید ببینید شاید 8 گیگ شد

لینک به دیدگاه

کارت من برق ۶ پین داره

درست میفرمایید شاید هشت تا ۵۱۲ باشه

توی سایت ایسوس نگاه کردم rx 470 های ۴گیگ برق ۶پین و مدلهای ۸گیگ ۸پین هستند

لینک به دیدگاه

در 9 دقیقه قبل، Ali-Ali گفته است :

کارت من برق ۶ پین داره

جالب بود بنده فکر میکردم تمامی کارت های 470 و 480 همگی برق 8 پین دارند! (خودم 3 تا دارم هر سه تا 8 پین هستند!)

لینک به دیدگاه

تنها کارت rx 470 4gb با کولر کاستوم موجود درایران که برق ۶پین داشته باشه ایسوز استریکسه

این هم برد msi rx 470 4gb gamingx

۴چیپ رم و برق ۸ پین داره

tf6-pcb-base-v341-1-1.png

لینک به دیدگاه

در 44 دقیقه قبل، Ali-Ali گفته است :

تنها کارت rx 470 4gb با کولر کاستوم موجود درایران که برق ۶پین داشته باشه ایسوز استریکسه

این هم برد msi rx 470 4gb gamingx

۴چیپ رم و برق ۸ پین داره

tf6-pcb-base-v341-1-1.png

این که هشت تاست!

کارت شما چون 6 پین هست برقش پیشنهاد میکنم کلا بیخیال تبدیل به 570 بشید چون ممکنه یا مادربردتون به دلیل کشیده شدن توان بیش از حد ازش آتیش بگیره یا کارتتون یه قسمتیش به دلیل نرسیدن برق ذوب شه!

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، Ali-Ali گفته است :

کارت من برق ۶ پین داره

فرقي نميكنه چه ٨ گيگ باشه چه ٤ گيگ باشه چه ٢ گيگ باشه چه ١ گيگ باشه چه.... كارت بايد ٨ عدد چيپ داشته باشه چون پهناي باند رم كارت بايد ثابت بمونه، كمپاني توليد كننده كاهش يا افزايش حجم رم كارت ها رو با كاهش و يا افزايش تعداد چيپ ها تغيير نميده بلكه با كاهش يا افزايش حجم هر كدوم از چيپ ها تعيير ميده!

ویرایش شده توسط Ali Alborz
لینک به دیدگاه

دوستانی که موفق به آپگرید شدند بنچمارک های قبل و بعد از عمل خودشون رو هم قرار بدهند در پست اول تایپیک درج خواهد شد 

لینک به دیدگاه

به گمونم این پست باید ببشتر مورد استقبال واقع میشد! 

نخسوزن دوستان ماینر ک میخان از کارتشون بهترین بهره رو ببرن!! 

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، danyalbmw گفته است :

به گمونم این پست باید ببشتر مورد استقبال واقع میشد! 

نخسوزن دوستان ماینر ک میخان از کارتشون بهترین بهره رو ببرن!! 

واقعا داشتم به همین فکر میکردم همون لحطه ها اول که تاپیک رو ارسال کردین گفتم الان تاپیک منفجر میشه ولی انگار نه انگار

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 1 ساعت قبل، CleverM گفته است :

واقعا داشتم به همین فکر میکردم همون لحطه ها اول که تاپیک رو ارسال کردین گفتم الان تاپیک منفجر میشه ولی انگار نه انگار

این کار ریسک داره مخصوصا واسه کسانی مثل من که کارتشون تک بایوسه و احتمالا این کار کارتو از گارانتی خارج میکنه

لینک به دیدگاه

در 8 دقیقه قبل، Hassan.SK گفته است :

این کار ریسک داره مخصوصا واسه کسانی مثل من که کارتشون تک بایوسه و احتمالا این کار کارتو از گارانتی خارج میکنه

بله مود کردن بایوس کارت رو از گارانتی خارج میکنه ولی تا زمانی که بایوس مود شده روش ریخته شده باشه و زمانی که بایوس اصلی کارت برگردونده بشه، گارانتی هم برگردونده میشه! 

و اگر اگر هم در طی این مراحل کارت دیگه شناسایی نشه، گارانتی هم نمیتونه تشخیص بده که مشکل کجا بوده چون افراد متخصصی وجود ندارند! 

پس شما راحت باشید و آگاه باشید  مراحل گفته شده رو دقیق انجام بدید، مطمئنا اتفاقی نخواهد افتاد و اگر هم بیوفتد مشمول گارانتی خواهد بود!  عملش به ترسناکیه ظاهرش نیست

لینک به دیدگاه

• 2 هفته بعد...

پست اول آپدیت شد به همراه بنچمارک های جدید و خیره کننده تر!

لینک به دیدگاه

• 5 هفته بعد...

.

لینک به دیدگاه

• 4 ماه بعد...

آپ!

گفتم شاید بدرد اساتید ماینر بخوره

لینک به دیدگاه

• 1 سال بعد...

گفتیم بعد از مدت ها این تاپیک رو یه آپدیتی کنیم!

نتایج کارت Asus Strix 480 OC

فرکانس پایه که 1310 هست

1479562300_4801310.thumb.PNG.760e7ab5e1525ce4f3790dcf3bb6a7be.PNG

بعد همون کارت 480 رو تا فرکانس 1360 اور کردیم ببینیم چی میشه

616115106_4801360.thumb.PNG.bf3f2a77a9f3fa8296fc34f6d39e2f05.PNG

زیاد چشمگیر نبود!

حالا بایوس 580 استریکس رو فلش زدیم ببینیم کارت برامون چیکار میکنه!

1357037288_5801360.thumb.PNG.fab5a4c3979bd31c837b55755d55f516.PNG

واقعا چشمگیر بود!!!

انشاا... که مفید فایده برای دوستان باشه  و اصلا برای آپگرید فریمور ترس نداشته باشید

فقط دمای کارت کمی بالاتر میره و فریم بیشتری میده با همون کلاک

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، danyalbmw گفته است :

واقعا چشمگیر بود!!!

ینی دو فریم اینقد چشم گیره؟چشا منو ک نگرفت😐

لینک به دیدگاه

در 3 دقیقه قبل، silvermanhhh گفته است :

ینی دو فریم اینقد چشم گیره؟چشا منو ک نگرفت1f610.png

درود برادر گرامی

شما با اضافه کردن ۵۰ مگاهرتز روی هسته عملا ۲ فریم بیشتر گرفتید!! عجیبه که براتون چشمگیر نیست!

لینک به دیدگاه

در 3 دقیقه قبل، danyalbmw گفته است :

درود برادر گرامی

شما با اضافه کردن ۵۰ مگاهرتز روی هسته عملا ۲ فریم بیشتر گرفتید!! عجیبه که براتون چشمگیر نیست!

من از اور سر در نمیارم،تا چقد امکان داره فرکانس هسته و رم رو برد بالا و پایدار باشه برا این کارت؟اگه شد یه عکس بزارید 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...