رفتن به مطلب

خبر ناامید کننده AsRock برای طرفداران اینتل: پردازنده های Coffee Lake با سوکت LGA1151 فعلی سازگار نخواهند بود

Recommended Posts

intel-cpu.thumb.jpg.9337bd2993561a6e458d41d2e3c8a680.jpg

کمپانی اینتل حدود دو سال قبل با عرضه معماری Skylake و ورود پردازنده Core i7 6700K به بازار، سوکت LGA1151 را نیز معرفی کرد. طبق جدیدترین اخبار رسیده، به احتمال زیاد سوکت LGA1151 برای پردازنده های مبتنی بر معماری Coffee Lake از لحاظ مجازی (یا فیزیکی) با سوکت فعلی متفاوت خواهد بود و بر اساس تأییدی که از سوی کمپانی AsRock صورت گرفته است، این پردازنده ها توسط مادربردهای سری 200 (و البته سری 100) پشتیبانی نخواهند شد.

ASRock-Coffee-Lake-768x406.thumb.png.09faea5afa63049c0a54be74996a34d0.png

البته شاید انتظار چنین حرکتی نیز از سوی اینتل می رفت، زیرا با معرفی نسل جدید پردازنده ها این کمپانی از شرکت های سازنده مادربرد می خواهد امکانات جدیدی را برای محصولات خود در نظر بگیرند، امکاناتی که مادربردهای میزبان پردازنده های سری Ryzen از وجود آنها محروم باشند.

سازگاری با پردازنده های دسکتاپ نسل قبلی (منظور سری Ryzen و هر پردازنده ای بعد از آن است) یکی از نقاط قوت معماری Ryzen به شمار می رود، همانطور که AMD نیز خود را مستلزم پشتیبانی از سوکت AM4 در سال های آبنده کرده است.

منبع: VideoCardz

مترجم: مجید بکائیان

لینک به دیدگاه

اینتل همیشه از این کارای کثیف  میکنه اصلا تعجب نداره

لینک به دیدگاه

کلی تعجب کردیم که بله اینتل خواسته یه حال اساسی بده که گویا این خبرا نیست.

لینک به دیدگاه

من خودم انتظار نداشتم اینتل های جدید سازگار با بورد های قبلی باشن

و متاسفانه هم همینجورشد

چون اگه میشد روی z170 سوار کنی که ملت از بوردهای 3 سال پیش تا 3 سال دیگه هم دوباره استفاده میکردن و خیلی کم بورد جدید میخریدن

و قابلیت های جدیدی که ارایه میشد بلا استفاده میشد

من خودم احتمال 90 درصد میدم که اینتل به عمد اینکارو کرده و عدم سازگاری رو ایجاد کرده

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، Javadmpower گفته است :

من خودم انتظار نداشتم اینتل های جدید سازگار با بورد های قبلی باشن

و متاسفانه هم همینجورشد

چون اگه میشد روی z170 سوار کنی که ملت از بوردهای 3 سال پیش تا 3 سال دیگه هم دوباره استفاده میکردن و خیلی کم بورد جدید میخریدن

و قابلیت های جدیدی که ارایه میشد بلا استفاده میشد

من خودم احتمال 90 درصد میدم که اینتل به عمد اینکارو کرده و عدم سازگاری رو ایجاد کرده

به هر حال وقتی CPU فروش میره بردش هم باید فروش بره وگرنه به تعدادی از CPU ها برد نمی رسه ( همون CPU هایی که همون  اول روی برد بودند بعد از خرید CPU جدید بدون برد می مونن )

البته به این معنی که بی تاثیر باشه هم نیست !!!

لینک به دیدگاه

نکاتی پراکنده درباره پردازنده های Coffee Lake:

وب سایت PCWorld با مسئولان اینتل تماس گرفتن و درخواست پاسخ در مورد توئیت AsRock رو داشتن اما مسئولان اینتل از ارائه توضیح خودداری کردن و گفتن در مورد این محصولات آیندشون نظری نمیدن. همچنین به نظر می رسه چیپ ست Z270 و چیپ ست Z370 اساساً مشابه باشند. این منبع در ادامه گفته هنوز امید به اینکه اینتل نظرشو درباره سازگاری این پلتفرم ها عوض کنه وجود دارد.

وب سایت Tom’s Hardware هم مستقلاً خبر عدم سازگاری پلتفرم ها رو با مسئولان AsRock تأیید کردن.

یک جنبه دیگر قضیه برای اینتل این هست که افراد زیادی که قصد داشتن سیستمشون رو ارتقا بدن می خواستن پردازنده جدیدتر و سریع تر رو با مدل های قدیمی ترشون عوض کنن تا ارزش سیستمشون رو بالاتر ببرن. یک ارتقا روی چیپ ست فعلی، فروشی از چیپ ست جدید عاید اینتل نمی کنه اما حداقل کاربران رو روی پلتفرم اینتل نگه میداره. اگر مشتریان مجبور بشن چیپ ست Z270 فعلیشون رو تنها به خاطر یک پردازنده 6 هسته ای Coffee Lake و چیپ ست Z370 عوض کنن، پس در عین حال برای اینتل ریسک مهاجرت این افراد به پردازنده های Ryzen و سوکت سازگارتر AM4 وجود داره.

یکی از دلایل این حرکت "طبقه بندی بازار" هست که در واقع بازی با کلمات برای گفتن اجبار خریداران به خرید مادربرد و پردازنده جدید با هم هست.

دلیل دیگه می تونه مشکلات پشتیبانی باشه. وقتی که پای مهندسی وسط میاد، اینتل یک شرکت فوق العاده محافظه کار محسوب میشه. این کمپانی دوست نداره بگه پردازنده ای با چیپ ستی کار می کنه مگر وقتی که از همه نظر و همه لحاظ %100 قابل تأیید باشه. کاملاً ممکن هست اینتل به طور رسمی پردازنده های Coffee Lake رو فقط با چیپ ست Z370 پشتیبانی کنه اما به طور غیر رسمی هم با چیپ ست Z270 به خوبی کار کنند. این کار قبلاً هم توسط اینتل صورت گرفته که به مادربرد سازان اجازه پشتیبانی غیر رسمی پردازنده ها رو داده باشه.

البته در عین حالیکه روند ساخت پردازنده های Coffee Lake هم مثل پردازنده های Kaby Lake و Skylake همون 14 نانومتری هست و چیپ ست هم ظاهراً یکسان به نظر میاد، نباید از چیپ 6 هسته ای چشم پوشی کرد. هسته بیشتر یعنی توان مورد نیاز بیشتر و احتمال اینکه اینتل برای چیپ ست Z270 همچین چیزی رو پایه ریزی نکرده باشه وجود داره.

در ادامه هم قابل ذکره مادربردسازان هم از این تصمیم اینتل دلخور هستند. حالا که مشخص شده پردازنده های آینده با چیپ ست Z270 سازگار نیستن، بنابراین کاربران هم تصمیم به صرف نظر از خرید مادربردهای مبتنی بر این چیپ ست می گیرن چون تاریخ انقضاء این چیپ ست به زودی فرا خواهد رسید. ضمن اینکه شاید نیاز به کولری جدید هم باشه.

------------------------------------------------------------------------------------------------

طبق اسلایدهایی که به تازگی توسط وب سایت PCEva منتشر شده، استفاده نسل هشتم پردازنده های اینتل از سوکت LGA1151 و همچنین پیگربندی های 2، 4 و 6 هسته ای تأیید شدن. پرمصرف ترین 95 وات و سری میان رده هم 65 وات. پردازنده های Coffee Lake S هم مثل پردازنده های Kaby Lake S دارای 24 مسیر درگاه PCIe 3.0 هستند.

1.thumb.jpg.981a1027cc85f8881fa584120b24c0dc.jpg

ضمناً جا داره گفته بشه معماری Coffee Lake S بر روی PCH پلتفرم Kaby Lake Refresh! (چیپ ست Z370) عرضه می شه. تفاوت های این معماری با سری Kaby Lake در تصویر پایین Bold شده:

2.thumb.jpg.11f67be8b9c88d389b198bfa053090a8.jpg

مورد آخر اینکه خبری که چند ساعت قبل از پردازنده 4 هسته ای / 8 رشته ای Core i3 8300 با فرکانس 4 گیگاهرتز منتشر شد، جعلی و بدون مدرک هست.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

با سلام
عوض کرد میریم با خیال راحت سراغ عزیز جون( AMD)
اگر عوض نکرد که چیز آنچنانی رو از دست ندادیم ، مخصوصاً اینکه اینتل همیشه تمام امکانات کاملش رو روی چیپ های رده بالاش قرار میده و خب خیلی ها هم نمیتونن Z بخرن
در کل دنبال بهونه ایم بزنیم بیرون از اینتل

لینک به دیدگاه

رقابت شدید و شدیتر میشه , این به نفع مصرف کنندست.

البته مصرف کننده توی این  اوضاع حسابی سردرگم و گیج میشه. شما یه نگاه بندازین ببینین طی یک سال گذشته تا الان چند پردازنده ار amd و intel معرفی شده

6 مدل کابی لیک

15 مدل رایزن و رایزن پرو

3 مدل Threadripper تا الان و  بزودی  6 مدل دیگه معرفی میشه

5 مدل اینتل X-Series تا الان و بزودی 4 مدل دیگه معرفی میشه

کافی لیک هم که داره میاد

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، Trickster گفته است :

دلیل دیگه می تونه مشکلات پشتیبانی باشه. وقتی که پای مهندسی وسط میاد، اینتل یک شرکت فوق العاده محافظه کار محسوب میشه. این کمپانی دوست نداره بگه پردازنده ای با چیپ ستی کار می کنه مگر وقتی که از همه نظر و همه لحاظ %100 قابل تأیید باشه. کاملاً ممکن هست اینتل به طور رسمی پردازنده های Coffee Lake رو فقط با چیپ ست Z370 پشتیبانی کنه اما به طور غیر رسمی هم با چیپ ست Z270 به خوبی کار کنند. این کار قبلاً هم توسط اینتل صورت گرفته که به مادربرد سازان اجازه پشتیبانی غیر رسمی پردازنده ها رو داده باشه.

البته در عین حالیکه روند ساخت پردازنده های Coffee Lake هم مثل پردازنده های Kaby Lake و Skylake همون 14 نانومتری هست و چیپ ست هم ظاهراً یکسان به نظر میاد، نباید از چیپ 6 هسته ای چشم پوشی کرد. هسته بیشتر یعنی توان مورد نیاز بیشتر و احتمال اینکه اینتل برای چیپ ست Z270 همچین چیزی رو پایه ریزی نکرده باشه وجود داره.

موافقم +1

اینتل به راحتی میتونست 1 پین به سوکت اضافه بکنه و سوکت جدیدی عرضه کنه . اما چرا داره از سوکت نسل های قبل استفاده میکنه در حالی که پردازنده های coffee lake غیر قابل استفاده روی برد های نسل قبل هستند ؟

فرضیه اول :جوابش میتونه همون پشتیبانی غیر رسمی باشه .

فرضیه دوم : دلیل دیگه ای که من احتمال میدم مربوط به 6 هسته بودن ممکنه باشه . ممکنه چیپ های 200 و 100 در پشتیبانی cpu های 6 هسته ای دچار مشکل سخت افزاری شده باشند 

در کل  فرضیه دوم حد اقل برای من قابل قبول تره . در شرایط فعلی اگر کسی قصد تعویض برد داشته باشه رایزن تبدیل به یه تهدید بزرگ برای اینتل میشه . اینتل اگر امکانش بود حتما با اپدیت بایوس پردازنده های coffee lake به چیپ های 100 و 200 می اورد تا از کوچ به رایزن جلوگیری کنه . ( مصداق بد و بدتر .برای اینتل نخریدن چیپ 300  بهتر از کوچ به رایزن )

لینک به دیدگاه

در 37 دقیقه قبل، MamadMedusa گفته است :

موافقم +1

اینتل به راحتی میتونست 1 پین به سوکت اضافه بکنه و سوکت جدیدی عرضه کنه . اما چرا داره از سوکت نسل های قبل استفاده میکنه در حالی که پردازنده های coffee lake غیر قابل استفاده روی برد های نسل قبل هستند ؟

فرضیه اول :جوابش میتونه همون پشتیبانی غیر رسمی باشه .

فرضیه دوم : دلیل دیگه ای که من احتمال میدم مربوط به 6 هسته بودن ممکنه باشه . ممکنه چیپ های 200 و 100 در پشتیبانی cpu های 6 هسته ای دچار مشکل سخت افزاری شده باشند 

در کل  فرضیه دوم حد اقل برای من قابل قبول تره . در شرایط فعلی اگر کسی قصد تعویض برد داشته باشه رایزن تبدیل به یه تهدید بزرگ برای اینتل میشه . اینتل اگر امکانش بود حتما با اپدیت بایوس پردازنده های coffee lake به چیپ های 100 و 200 می اورد تا از کوچ به رایزن جلوگیری کنه . ( مصداق بد و بدتر .برای اینتل نخریدن چیپ 300  بهتر از کوچ به رایزن )

باید صبر کرد دید اینتل چکار میکنه. بنظر من بهترین گزینه برا اینتل اینه که کافی لیک  با سوکت های  قبل سازگاری داشته باشه و برا کسانی که میخان قابلیت های جدیدی تجربه کنن بیان روی سری 300

اینجوری اونی که موندنیه میره روی سری 300 اونی که احتمال کوچ میده روی سری 100 و 200 بمونه

لینک به دیدگاه

اگر اینتل کسانی که مادربرد Z170 و Z270 دارند رو برای نصب Coffee Lake مجبور به ارتقای پلتفورم کنه، عملا" 3 هیچ به AMD می بازه. چون ریسک اینکه طرف با نیت Cofee Lake بره به بازار با Ryzen برگرده خونه زیاده.

لینک به دیدگاه

در در 1396/05/12, 23:18:52، ARMIN گفته است :

اگر اینتل کسانی که مادربرد Z170 و Z270 دارند رو برای نصب Coffee Lake مجبور به ارتقای پلتفورم کنه، عملا" 3 هیچ به AMD می بازه. چون ریسک اینکه طرف با نیت Cofee Lake بره به بازار با Ryzen برگرده خونه زیاده.

یه پیش بینی کاملا درست و عالی :1_grinning:

لینک به دیدگاه

در 17 دقیقه قبل، ARMIN گفته است :

نمونش خود من!!! سوکت پردازنده اینتل مشخص میکنه ک سیستم بعدی من اینتل باشه یا  ای ام دی 

لینک به دیدگاه

به شخصه که فن اینتلم (فقط فقط تو بحث گیمینگ) ولی رایزن 1800x و ترد ریپر 1950x رو ترجیح میدم واسه گیمینگ. فرکانس کاری و تک هسته خیلی نزدیک به 7700k هست و مولتی تسکینگ که چند برابره گفتن نداره.

قبول دارم که اینتل واقعا کم کاری کرده چند ساله اخیر. ولی با این حال i7 7700 گرفتم چون پولم به 1800x نمیرسید?

ویرایش شده توسط ar_prv
لینک به دیدگاه

بی ادبی بنده رو ببخشید ولی یه جورایی AMD RYZEN مثل سیخ داغیه که از سر سردش رفته تو ماتحت اینتل. هر حرکت متقابلی بزنه یه جاییش میلنگه.کلا حرکت AMD یه جورایی تغییر مهمی تو مسیر فعلی و آینده پردازنده ها ایجاد کرد

لینک به دیدگاه

درود

این جریان سازگاری مادربردهای سری 200 (و 100) با پردازنده های Coffee Lake هم داستانی شده برای خودش ها!

به تازگی یک عکس منتشر شده که کنترلرهای میزبان پلتفرم های Coffee Lake با Kaby Lake رو بر روی یک مادربرد Z270 رو نشون میده:

jLz09QrM8C0906ED.jpg

البته این سردرگمی تا حدی تقصیر اینتل نیست (یا حداقل در مورد خبر بالا که نیست)، تقصیر ازراک هست که ظاهراً آبدارچی شرکت هم به اکانت توئیتر رسمیشون دسترسی داره ¬¬

در هر صورت تا زمان معرفی رسمی هنوز هیچی مشخص نیست و حتی اگر پردازنده های Coffee Lake بر روی مادربردهای سری 200 کار کنند سطح پشتیبانی و میزان سازگاری نامعلوم هست اما به هر حال با این خبر میشه هنوز امیدوار بود... ^_^

لینک به دیدگاه

احتمالا فقط بوردها رده بالا و گرون Z270 براشون آبديت بايوس بياد كه ساپورت بكنن اين پردازنده ها رو وگرنه باورش سخته يكى بياد با يه بورد 50 دلارى H110 يه پردازنده 8700 بندازه اونوقت اين بوردهاى جديد نهايتاً بخوان چه تكنولوژى ارائه بدن كه از Z270 متمايز باشه خودش هم در فروششون تأثير داره...

به نظرم سوكت 1152 معرفى ميكرد خيالشو راحت ميكرد

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

من موندم تو کار شماها که 8 هسته ای رایزن رو ول کردین نشستین منتظر 6 هسته ای از اینتل که چیکار می خواد بکنه با چیپستش، فرقی نمیکنه برای شما ها بخواین برد رو با سی پی یو با هم بفروشید یا فقط پردازنده رو جدا رد کنید، تازه بنظرم بهتره حتی اگه چیپ سازگار بود برد رو باز هم عوض کنید و جدید بگیرید برای یکی که 50 دلار داده H110 گرفته فروش اون و خرید H310 ]چقدر مگه میتونه هزینه بر باشه؟؟؟ o.O

لینک به دیدگاه

نقل قول

من موندم تو کار شماها که 8 هسته ای رایزن رو ول کردین نشستین منتظر 6 هسته ای از اینتل که چیکار می خواد بکنه با چیپستش، فرقی نمیکنه برای شما ها بخواین برد رو با سی پی یو با هم بفروشید یا فقط پردازنده رو جدا رد کنید، تازه بنظرم بهتره حتی اگه چیپ سازگار بود برد رو باز هم عوض کنید و جدید بگیرید برای یکی که 50 دلار داده H110 گرفته فروش اون و خرید H310 ]چقدر مگه میتونه هزینه بر باشه؟؟؟ o.O

فكر نكنم شركت بياد ريسك ساخت چيپ H310 رو قبول بكنه تو اين سرى آخر كه ميخواست H210 بزنه تو مرحله آخر پشيمون شد و در رده پايينترين حد B250 داد بيرون حالا بياد براى سرى كف اينو بزنه مگه اينكه ببين خوب فروش نكرده بياد ته جيب خورده مردم رو جمع بكنه از اين كارا بكنه (كه از اين شركتهاى سودجو بعيد هم نيست)

در ضمن بنده موضوعى كه اشاره كردم مثال بود وگرنه اونى كه رفته يه بورد H110 بخره پولش كجا بود كه پردازنده G4400 خودشو بفروشه يه i7 8700k بندازه...?

ویرایش شده توسط eddy
لینک به دیدگاه

من فکر میکنم اینتل از سری 200 هم پشتیبانی میکنه که بتونه طرفداراشو نگهداره وگرنه روی 1151 نمیموند.

برد 370 رو برای سازگاری کامل میده بیرون مخصوص مدل بالاها.

ممکنه عین سری اکستریم  جدید اینتل رو 270 و اینا گندکاری بشه برای همین ممکنه در ظاهر سری 200 رو پشتیبانی کنه اما وقتی بندازیش رو این سری عملکردش خیلی بیاد پایین . در نتیجه کسی که سری 8 رو خریده و فقط بوردش کار نمیکنه مجبور میکنه بره سری 300 بخره و این یه کار هوشمندانه میتونه باشه که اینتل طرفداراشو نگه داره.

ممکنم هست سری core i3 فقط رو 200 اینا جواب بده و همونطور که میدونین core i3 یه 4 هسته ای اومده!!!!!

بعد برای سری بالا core i7 فقط 370 رو بزاره.

به هرحال حدس های مختلفی هست اما درنهایت کاهش قیمت هست که کاملا به نفع مصرف کننده هاست.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...