رفتن به مطلب

TechBaMohsen
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

================================================================================

CryptoCurrency (کِریپتو کاررِنسی)

پول های الکترونیکی، سکه های دیجیتالی، ارزهای رمزگذاری شده یا به اختصار همون "ارز های دیجیتالی".

در سال 1998 "ویی دایی" توضیحاتی در ارتباط با B-Money منتشر کرد، پول ناشناسی که میتونه در محیط الکترونیکی (منظور کامپیوتر و اینترنت) رد و بدل بشه. مدتی بعد "نیک زابو" دانشمند حیطه ی کامپیوتر و رمزنگاری، سکه ی Bit Gold رو اختراع کرد که کاربرها برای استفاده از این سکه بایستی اطلاعات دخل و خرج خودشون رو رمزنگاری (CryptoGraphy) میکردند و بصورت یک سند در سیستم منتشر میکردند. رمزنگاری این اطلاعات نیاز به حل معادلات پیچیده ی ریاضی و فشار بر سخت افزار کامپیوتر داشت و از این بابت افرادِ دیگه در سراسر این سیستم با دیدن فایل رمزنگاری شده که به شکل درست رمزنگاری شده بود، متوجه میشدن که این سند، واقعیت داره و اطلاعات خرید و فروش آن فرد مهر تایید میگرفت. و بدین شکل با فرستادن این سند ها، افراد به هم نشون میدادن که چقدر سکه خرج کردن و به چه کسی چقدر سکه انتقال دادند.
 

این سیستم Bit Gold ایراداتی داشت که برای رفع این ایراد ها بایستی به حساب تمام افراد نظارت میشد، ولی این "نظارت" با اعتقادات نیک همخوانی نداشت و نیک نمیخواست یک واحد یا دولت یا بانک، به تمام حساب ها دسترسی داشته باشه. برای همین این سیستم نیاز به یک ارتقاء کامل داشت...

Nick SzaboResizedImage120120-Nick-Szabo-grey.jpg.8d488bdba6613ff76c705e7d50ad8e18.jpg
در سال 2009 توسط شخصی مرموزی که هنوز هم مشخص نیست دقیقا چه کسی هست، به اسم "ساتوشی ناکاموتو" ایرادات این سیستم رفع شد بدون اینکه نظارتی بر حساب افراد باشه، و سکه ی BitCoin بوجود آمد. این سکه با استفاده از الگوریتم SHA256 اطلاعات سکه های کاربرها رو رمزنگاری میکرد و فشار خوبی بر سخت افزار می آورد که با نگاه به رمزنگاری ها میشد بخوبی تشخیص داد کدام سند واقعیت داره و کدام سند دروغه.

و به مرور سکه های دیگری با خوبی ها و بدی های خاص خودشون بوجود آمدن، برای مثال LiteCoin سکه ای که از رمزنگاری جدید Scrypt بجای SHA256 استفاده میکرد. IOTA سکه ای که بلاک چین کلا ندارد! PrimeCoin سکه ای که رمزنگاری هایش اعداد اول را پیدا می کند! و...

 

همچنان خیلی ها فکر میکنن "ساتوشی ناکاموتو" همون نیک زابو هستش ولی خیلی ها هم فکر میکنن که فردی به اسم "دوریَن پرنتیس ساتوشی ناکاموتو" که برای برخی پروژه های دفاعی آمریکا کار میکرده،همون ساتوشی ناکاموتو هست. دختر ناکاموتو خیلی وقت پیش از پدرش خواسته بود از کارهای دولتی خارج بشه، خود ناکاموتو هم بارها گفته که سازنده ی بیت کوین نیستم!

Dorian Prentice Satoshi Nakamotosatoshi-nakamoto-9-150x150.jpg.4ed345c45c8e2d1837d213b02e632e42.jpg

برخی مسائل هم باعث شد به آقای "هال فینه" که مثل نیک زابو دانشمند علوم کامپیوتری هستش،شک کنن.چراکه ایشون آشنایی کوچکی با ناکاموتو داشتن و همسایه ی نزدیک ایشون بودن، و شاید آقای فینه میخواسته از اسم ناکاموتو برای مخفی کردن خودش،استفاده کنه.آقای هال فینه، در تابستان سال 2014 فوت شدن ولی یکی از 149نفری هستن که تمام بدن آن منجمد شده، که شاید در آینده با استفاده از تکنولوژی ای، بتونن بدن یا مغزش رو زنده کنن!

Hal Finney31finney-pic1-master180.jpg.3f32118729ccc41ca5d3c90f5d199aba.jpg

================================================================================

مزایا و معایب ارزهای دیجیتالی در مقابل ارزهای معمول و طلا

17_36.16_19082017.thumb.png.196610caf5dcb3375da083fdaa86c259.png

  1. بر اساس قوانین ریاضیات تولید میشه نه بر اساس نیاز دولت ها.
  2. کسی بر اونها نظارت و دخل و تصرف نداره و کسی نمیتونه حساب اعضا رو با اسم و مشخصات، وارسی کنه.
  3. دولت ها نمیتونن ارزش ارز های دیجیتالی رو کاهش یا افزایش بدن یا قرض بگیرن و یا وام بدن.

 

و از جمله اتهام هایی که به این ارز ها وارده، میشه به اینها اشاره کرد:

  1. ممکن هست سازندگان سکه ها از قبل واسه خودشون مقدار زیادی سکه استخراج کرده باشن و ذخیره کرده باشن و سر فرصت بخوان بفروشن
  2. ممکن هست خرید  و فروش های بشدت غیرقانونی انجام بشه و نشه بررسی کرد کی خریده و فروخته.(اسلحه، مواد سمی و کشنده، اعضای بدن انسان، مواد مخدر و...) مثل فروشگاه های اینترنتی Darknet
  3.  برخی سکه ها ممکنه برای مقاصد شرکت های هرمی ساخته شده باشن که فقط منافع راس هرم مورد هدف هست نه بقیه اعضای جزء، مثل سکه ی OneCoin

================================================================================

اصطلاحات رایج در دنیای ارزهای دیجیتالی

  • Coin (کُوین) : 

به معنی سکه، منظور همون پول هایی هستش که در شبکه ی اون سکه خرید و فروش میشه. برای مثال اسم یکی از این سکه ها "بیت کوین" هست. اسم یکی دیگه اش "اتریوم" هست.سکه های بسیار زیادی داریم.

  • Mine Miner Mining (ماین ماینِر ماینینگ) :

کسانیکه سند های صحیح رو میساختن، به مرور سکه هایی بصورت شانسی آزاد میکردن که در ویدیو توضیحش دادم، برای همین کلا به رمزنگاری اصطلاح ماین Mine یا استخراج کننده ی سکه نیز میگن.به اون فردی که میومد اطلاعات رو رمزنگاری میکرد، اصطلاحا میگن ماینر Miner و به این عملیات رمزنگاری کردن و اینها، عموماً میگن ماینینگ Mining یا همون "استخراج کردن سکه"

  • Wallet (والِت) :

مکانی که سکه های شما ذخیره میشه رو میگن والت یا کیف پولی.مثل بانک که شما پول های خودتون رو در حساب (بلفرض) بانک ملی قرار میدید. برای هر سکه، تعدادی حساب وجود داره برای مثال برای سکه ی اتریوم میشه از کیف پولی myetherwallet.com استفاده کرد. برای هر سکه بایستی از یک حساب استفاده کنیم.البته با برخی شرکت ها هم میشه با یدونه حساب،چنتا کیف پولی رو کنترل کرد.مثال Exodus.io 

  • Hash Rate (هَش رِیت) :

هش همون رمزنگاری هستش، منظور از کلمه ی هش ریت یعنی سرعت رمزنگاری هست.هرچقدر سرعت رمزنگاری کردن بیشتر باشه،بدست آوردن سکه ها یا همون استخراجشون سریع و سریعتر میشه.چطور میشه هش ریت بیشتر بشه؟ هرچقدر قدرت سخت افزار کامپیوترتون بیشتر و بیشتر باشه، هش ریت بالاتر میره و سریعتر رمزنگاری میکنید و سریعتر سکه استخراج می کنید.

  • Rig (ریگ) : 6-gpu-mining-rig-cryptocurrency-built-300x166.png.8e26f41885960b921d30621c9826c73a.png

کلمه ی ریگ یعنی کامپیوتر مخصوص یک کاری! مثلا Gaming Rig یعنی کامپیوتر مخصوص بازی.در استخراج سکه ها هم Mining Rig یا به اختصار Rig یعنی سیستم مخصوص ماینینگ.

  • Farm (فارم) : 51928_cover_img.jpeg.e94251b1c2bff6a6d2caec41b3aba860.jpeg

به مجموعه ی عظیمی از ریگ ها میگن فارم. فارم یعنی مزرعه،منظور از کلمه ی مزرعه همون" کاشتن و برداشت کردن" هست. منظور اینه که شما سخت افزار هایی رو قرار میدید به امید اینکه سکه برداشت کنید.

  • Block (بِلاک) :

سند های رمزنگاری شده که اطلاعات خرید و فروش سکه های افراد رو ذخیره میکنن، پشت سر هم قرار میگیرن و به اصطلاح به این سند ها میگن "بلاک" منظور از بلاک یعنی یک جعبه حافظه ای که توش سند های رمزنگاری شده هست.که از قضا این سند ها مهر تایید خوردن و از طرفی همین سند ها به نُد ها (در پایین میگم) کمک میکنن که کدوم یکی از بلاک های بعدی دروغ یا راست هستن.

  • BlockChain (بِلاکچِین) : 531596-web-1-0.jpg.3a5415988c93ef1989fe2fccc789f09b.jpg

به پشت سرهم قرار گرفتن این سند ها یا همون بلاک ها،میگن بلاکچِین. منظور از چِین یعنی به همدیگه مرتبط هستن. بلاک هایی که تاییدیه میگیرن،وارد بلاکچِین میشن و کمک میکنن اسنادِ واقعیِ بعدی،تایید بشن. بلاکچِین هر روز بزرگ و بزرگتر میشه چون هر روز خرید و فروش ها بیشتر میشه و همشون باید ذخیره بشن.از زمانیکه سکه بوجود آمده تا آخر عمر سکه ها،باید تمام خرج و مخارج به دقت رمزنگاری شده و در تک تک بلاک ها ذخیره میشن.مثلا اگر شما سال 2014 یک عدد بیت کوین خریده باشی و در سال 2015 فروخته باشی،در بلاک های تولید شده ی اون سال ها،آدرس حساب شما ذکر میکنه که کی خریدی و کی فروختی.برای همین این سند ها یا بلاک ها، پشت سرهم قرار میگیرن و همینطور بیشتر و بیشتر میشن (برای همینه که کار ماینینگ،هی سخت تر و سخت تر میشه و نیاز به سخت افزار قوی و قوی تر داره!)

  • Node (نــُــد) : (همان Solo یا ماینینگ تک نفره هست) bitcoin-nodes-1024x640.jpg.066aeec7b89467d88f20e7b6cda8f7bf.jpg

به کسیکه رمزنگاری میکنه و مهر تایید بر رمزنگاری های Node های دیگر میزنه نُد میگن. Nodeـها باید سخت افزار های بسیار بسیار قوی ای داشته باشند مثلا هزاران کامپیوتر به هم متصل رو میگن یک عدد Node. یا مثلا درکنارهم قرار گرفتن چندین فارم یک Node رو تشکیل میده. هرکسی میتونه Node باشه حتی با یک کامپیوتر ولی Node بودن نیاز به اینترنت بسیار قوی ای میخواد چراکه هرلحظه باید تمام بلاک ها رو بررسی کنه و در تایید کردن بلاک ها و رمزنگاری کردن نقش داشته باشه. نُد ها هم دقیقا همون ماینرها محسوب میشن،چون رمزنگاری میکنن و میتونن پول استخراج کنن.

ازونجاییکه برخی دزدها علاقمند هستن که خودشون Node باشن و به دروغ سند سازی کنن و بگن مثلا هزار سکه خریدن و فروختن، برای همین تمام نُد های سراسر زمین، به هم مرتبط هستن.برای مثال اگر از 500 نُد که در سراسر زمین برای سکه ی بیت کوین هستش، 1عدد نُد به دروغ سند سازی کنه، 499 نُد های دیگه به اون یدونه نُد اجازه نمیدن سندش رو در بلاکچِین ذخیره کنه! و برای همینه که هیچوقت هیچ دزدی نمیتونه راه غیر قانونی بره. مگر اینکه قدرت سخت افزار اون Node از تمام نُد های دیگه بیشتر باشه و بیش از نصف سکه های بیت کوین کل دنیا رو هم در اختیار داشته باشه که تقریبا غیر ممکنه!

نکته: بلاکچِین ها بر روی Nodeـها ذخیره میشن.و هرکسی که بخواد نُد بشه،باید تمام بلاکچِین های از اول سکه ها تا زمانیکه بلاک تولید میشه رو در خودش ذخیره کنه و همزمان با تمام Nodeـهای دیگه Sync کنه و همیشه آپدیت باشه.

  • Pool (پوول) :

ازونجاییکه ما سخت افزار و اینترنت قدرتمندی نداریم، ترجیحا درکنار هم قرار میگیریم بجای اینکه هر کدوممون یک Node بشیم! کلمه ی پوول یا استخر، یعنی از درکنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی افراد Miner که نمیتونن به تنهایی Node باشن، استخر میگن.برای مثال استخر معروف سکه ی اتریوم ethermine.org نام داره که این استخر حدودا 6000نفر ماینر داره.

آیا استخر میتونه Node باشه؟ بله قطعا! معمولا اکثر استخر ها از قدرت سخت افزار ماینر های درون استخر استفاده میکنن تا Node باشن. یعنی درواقع هممون یکجورایی زیر مجموعه ی Node ها هستیم، و هممون تایید کننده ی سند های رمزنگاری شده (بلاک ها) هستیم.

  • Algorithm (اَلگوریتم) :

برای مثال در بالا گفتیم الگوریتم سکه ی بیت کوین SHA256 هست،

رمزنگاری جمله ی The quick brown fox jumps over the lazy dog توسط الگوریتم SHA می شود:

0x 730e109bd7a8a32b1cb9d9a09aa2325d2430587ddbc0c38bad911525

ولی همین جمله اگر فقط یک نقطه به آخر آن اضافه کنیم و بنویسیم .The quick brown fox jumps over the lazy dog می شود:

0x 619cba8e8e05826e9b8c519c0a5c68f4fb653e8a3d8aa04bb2c8cd4c

و برای همین احتمال اینکه یکنفر به دروغ سند سازی کند (تولید سکه، دزدی، فروش یک سکه به چندین نفر و...) ، بسیار بسیار سخت تر می شود.

"... با محاسبه ی هر بلاک اصلی، 50 سکه آزاد بشه، اگر صد هزار بلاک محاسبه شدن دیگه فقط 25سکه آزاد بشه، اگر 300هزار بلاک محاسبه شدن ازون به بعد فقط 12.5 سکه آزاد بشه. و...."

 

اینها نیز قسمت هایی از الگوریتم های اصلی سکه هستند. که مجموعه ای از این کد نویسی ها، ماهیت هر سکه رو مشخصه میکنن. مسائل پیچیده تر از اونی هستن که بشه در یه تاپیک توضیح داد.

  • PoW State - Proof of Work (پرووف آو وِرک) :

در اصل رمزنگاری سکه ها با مقدار زیادی استفاده از سخت افزار کامپیوتر انجام میشه. کامپیوتر تحت فشار قرار میگیره تا یه سری محاسبات انجام بده مبادلات ارز رو رمزنگاری کنه (هش) و بفرسته توی بلاکچِین تا ذخیره بشه.مثلا من 50 سکه بیت کوین رو میخرم،یعنی از حساب آقای A به حساب TechBaMohsen پنجاه عدد سکه ی بیت کوین انتقال داده میشه.خب همین جمله یعنی سند.و برای اعتبار بخشید (Proof) باید حتما پردازش انجام بگیره و رمز نگاری بشه تا واقعا 50سکه به حسابم واریز بشه. این اطلاعات خرید و فروش سکه وارد سیستم بلاکچِین میشه توسط Node ها کریپتوگرافی میشه و توسط نُدهای دیگه تایید میشه و در بلاکچِین ذخیره میشه و سپس 50عدد سکه درون حساب من واریز میشه که البته یذره خیلی کمی مالیات هم ازم میگیرن.

این سیستم Proof  of Work هستش که سکه ی BitCoin بر روی همین سیستم کار میکنه. و برای مثال سکه ی Ethereum بصورت موقت در حالت PoW هستش و بعدا وارد فاز دیگری خواهد شد (PoS)

حالا برخی سکه ها هستند که Proof Of Work اونها جوری طراحی شده که کاربردی هم باشه و نتیجه های مثبت واقعی هم بگیره نه فقط رمزنگاری کردن سکه باشه.مثلا سکه ی PrimeCoin یک الگوریتم خاصی در PoW داره که وقتی Node ها شروع به رمزنگاری میکنن،درکنارش همزمان در حال پیدا کردن اعداد اول بسیار بزرگ هم هستند! همونطور که شاید تو ذهنتون باشه، پیدا کردن اعداد اول خیلی سخته و اینهمه Node با اینهمه قدرت سخت افزاری، میتونن دست به دست هم بدن و اعداد اول عظیم صد رقمی رو پیدا کنن! ولی متاسفانه اکثر PoW ها، نتایج خیلی خاصی ندارن به جز همون رمزنگاری معاملات خرید و فروش سکه ها.

  • Asic (اَسیک) : bitcoin-mining-chips.jpg.36c43909c10949d8aca301bbb1b3723b.jpg

برخی مواقع الگوریتم ها جوری هستن که یه سری قطعات الکترونیکی بجای اونهمه سی پی یو،میتونن راحت انجامش بدن.مثلا الگوریتم SHA256 دیدید که حروف و اعداد رو یجورایی درهم برهم میکنه،درسته؟ اگر الگوریتم ها ساده باشن و مقدار عظیمی حافظه و سخت افزار نخوان،میشه با یه سری قطعات خوش قیمت تر الکترونیکی، محاسبات رو خیلی سریعتر انجام داد.یک سی پی یو کامپیوتر تفاوتش با یک میکروکنترلر بسیار زیاده! ولی برای جمع و منها مثل ماشین حساب،نمیان که سی پی یو قرار بدن!بلکه با یه چیپ ساده میشه راهش انداخت!

Asic کامپیوتر ها یا درواقع همون Rig هایی هستن مخصوص ماینینگ که تمام تمرکزشون فقط اجرای همون الگوریتم هست و برای همین نسبت به پولی که پرداخت میکنید، هش ریت بسیار بسیار بیشتری دریافت میکنید.مثلا با 3هزار دلار میشه 10 عدد i7 7700K تهیه کرد،درسته؟ یا میشه 1عدد Asic به اسم AntMiner S9 خرید که تقریبا هزار برابر سریعتر از 7700K میتونه الگوریتم ها رو اجرا کنه!

کدوم بهتره؟ قطعا Asic بصرفه تره! اگر Asic داشته باشیم میتونیم سریعتر رمزنگاری کنیم،همین یعنی احتمالا سکه های بیشتری نیز میتونیم استخراج کنیم.

ولی Asic درواقع یجورایی تقلب محسوب میشه و برخی سکه ها مثل Ethereum برای جلوگیری از این مسئله از الگوریتم پیچیده تر دگر هاشیموتو استفاده کردن.

 

================================================================================

این ویدیو رو قبلا ساختم (یه سری ایراداتی هم توی ویدیو هست به بزرگی خودتون ببخشید) خواستید یه نگاه بندازید حدودا همین مسائل رو یه توضیحاتی دادم.اگر بخونید و سپس ویدیو رو ببینید،بخوبی با کریپتوکاررنسی آشنا میشید.

http://www.aparat.com/v/zjmIJ

 

 

این پست به مرور آپدیت میشه و درصورت وجود هر ایراد، خوشحال میشم راهنمایی بفرمایید که تکمیلش کنیم :) 

مسائلی که اشاره نشد و بعدا قرار میگیره ( Proof of Stake - Uncle Rate - Genesis Block )

ویرایش شده توسط TechBaMohsen
لینک به دیدگاه
Share on other sites

 

ممنون برادر  گل  بابت  این مطلب  ارزشمند

 

یه سوال مهم داشتم  این  پولی که از ماینینگ نصیب شخص  ماینر میشه پشتوانه فیزکی اش چیه؟    -   آیا ماینر ارزش  افزوده ای بر اساس  سرمایه پایه  اولیه ملموس   ایجاد میکنه ؟

 ((اگه جواب مثبته اون سرمایه پایه و اولیه که به نظر من باید دارای جنبه فیزکی و ملموس  و دارای   پشتوانه فیزیکی باشه ))، پشتوانه اون سرمایه پایه و اولیه چی هست از نظر ماهیتی ؟

 

سوال دوم : شخص ماینر در واقع داره تولید ثروت وارزش  افزوده ای  میکنه -  این  ارزش  افزوده ای  که ماینر در واقع تولید میکنه  دقیقا چیه ؟

 

ممنون

ویرایش شده توسط farhadii
لینک به دیدگاه
Share on other sites

در 11 ساعت قبل، babak_11 گفته است :

بسیار لذت بردم دستتون طلا 

درواقع باید بگیم دستتون بیت کویین:4_joy:

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

درود

زیبا و خیلی مفیدبود

ویرایش شده توسط 780ti
لینک به دیدگاه
Share on other sites

از معدود کاربران با دانش پیج هستید که به دور از تعصب میاد و مطالب مفید خودتون رو قرار می دید.

ممنون از شما.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

بسیار عالی

جواب خیلی از سوال هایی که برام پیش اومده بود تو این مطلب بود .

ولی یه سوال هست که بدجور درگیرم کرده . حکم شرعی این پول ها چیه ؟(حلال و حرامیش رو میگم )

لینک به دیدگاه
Share on other sites

بسیار بسیار پر محتوا و بی نقص بود . من که شخصا خیلی استفاده بردم با اینکه ماینز نیستم ولی خیلی کنجکاو بودم که یه مقاله در باره ی ماین بخونم که فکر میکنم جامع ترینشو خوندم

بسیار عالی

ویرایش شده توسط Mehrdad OC
لینک به دیدگاه
Share on other sites

ممنونم از همه ی شما عزیزان :)

 

در 4 ساعت قبل، farhadii گفته است :

 

ممنون برادر  گل  بابت  این مطلب  ارزشمند

 

یه سوال مهم داشتم  این  پولی که از ماینینگ نصیب شخص  ماینر میشه پشتوانه فیزکی اش چیه؟    -   آیا ماینر ارزش  افزوده ای بر اساس  سرمایه پایه  اولیه ملموس   ایجاد میکنه ؟

 ((اگه جواب مثبته اون سرمایه پایه و اولیه که به نظر من باید دارای جنبه فیزکی و ملموس  و دارای   پشتوانه فیزیکی باشه ))، پشتوانه اون سرمایه پایه و اولیه چی هست از نظر ماهیتی ؟

 

سوال دوم : شخص ماینر در واقع داره تولید ثروت وارزش  افزوده ای  میکنه -  این  ارزش  افزوده ای  که ماینر در واقع تولید میکنه  دقیقا چیه ؟

 

ممنون

دنیای ارزهای دیجیتالی و هدف از بوجود آمدنش این بوده که پشتوانه ی فیزیکی و قابل لمس نداشته باشه چرا؟ تا با هیچ قدرت و اسلحه و سیاستی نشه کم یا زیادش کرد،بی ارزش یا با ارزشش کرد. تنها بلاک چین هایی که درون ند ها ذخیره میشن، پشتوانه ی اصلی صاحبان سکه هست.

اینکه ماینر ها یا همون ند ها دقیقا چه چیزی به سیستم اضافه میکنن یا چه ارزش افزوده ای ارایه میدن، جواب تمام این سوالها یک چیز هست:

امنیت

تنها چیزیکه میتونه بلاکها رو دستکاری کنه، قدرت برتر سخت افزار کامپیوتر ها هستند، و ماینرها یا همون ند ها با رمزنگاری کردن، کمک میکنن به امن تر شدن سیستم، کمک میکنن ند ها و سند های دروغین حذف بشن، و هرچقدر تعداد ماینرها افزایش پیدا کنه، اون سکه امن و امن تر میشه و همینطور غیر قابل هک و دخل و تصرف میشه.جوریکه مثلا الان اگر کشور فلان بخواد توی یک سکه دستکاری کنه اول اینکه باید نیمی از سکه ها رو داشته باشه و دوم باید قدرت سخت افزاریش از تمام ند های جهان بیشتر باشه که چنین چیزی محال هست.

اینکه چطور سکه ارزشمند میشه و میشه به پول تبدیل ش کرد رو مثال زدم، شما الماس برش خورده رو هر گرم ۱۲میلیون تومان میخری ولی همون الماس صیغل داده نشده و برش نخورده رو گرمی ۴میلیون تومان میخری.دلیلش؟ این ما آدمها هستیم که بر روی چیزیکه میبینیم یا حتی نمیبینیم، ارزش گذاری میکنیم.

البته خوب بودن الگوریتم و پرطرفدار بودن یک سکه تاثیر عظیمی روی ارزش سکه میزاره.

صرافی ها هم کمکمون میکنن سکه ها رو به پول واقعی دلار و تومان تبدیل کنیم.

در 16 دقیقه قبل، MAhmoOD Nazari گفته است :

بسیار عالی

جواب خیلی از سوال هایی که برام پیش اومده بود تو این مطلب بود .

ولی یه سوال هست که بدجور درگیرم کرده . حکم شرعی این پول ها چیه ؟(حلال و حرامیش رو میگم )

دقیقا همون حکمی رو داره که سرمایه گذاری داره.

اگر سرمایه گذاری بر روی طلا و نفت و دلار حلال هست، اینهم حلاله.

ماینینگ هم بخاطر اینکه شما داری یک کار انجام میدی (رمزنگاری) و در قبالش سکه دریافت میکنی،و کاریکه انجام میدی مفید هم هست (امنتر شدن سیستم سکه) هیچ مشکل شرعی نبایستی داشته باشه.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه
در 14 ساعت قبل، TechBaMohsen گفته است :

دقیقا همون حکمی رو داره که سرمایه گذاری داره.

اگر سرمایه گذاری بر روی طلا و نفت و دلار حلال هست، اینهم حلاله.

ماینینگ هم بخاطر اینکه شما داری یک کار انجام میدی (رمزنگاری) و در قبالش سکه دریافت میکنی،و کاریکه انجام میدی مفید هم هست (امنتر شدن سیستم سکه) هیچ مشکل شرعی نبایستی داشته باشه.

ممنون

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 2 ماه بعد...

سلام! متاسفانه شرکت Bittrex اکانت های بسیاری از هموطنان عزیزمون رو بدون هیچ توضیح و دلیل منطقی بسته و این عزیزان هفته ها هست که تماس میگیرند و کسی پاسخ گو نیست و دسترسی به هزاران دلار شون رو ندارند...

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-altcoin-exchange-bittrex-eyed-with-suspicion-due-to-thousands-of-mysterious-account-closings

IMG_20171031_100701.thumb.jpg.8c7848d90478f1889c04eeca41b24d1c.jpg

لطفا این پست رو پاک نکنید چون جنبه اطلاع رسانی داره که دوستان مراقب باشند و حواس شون جمع باشه که استفاده از این ارزهای دیجیتالی تا چه حد میتونه ناپایدار باشه!

موفق باشید... :-)

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در 49 دقیقه قبل، Saman Taji گفته است :

سلام! متاسفانه شرکت Bittrex اکانت های بسیاری از هموطنان عزیزمون رو بدون هیچ توضیح و دلیل منطقی بسته و این عزیزان هفته ها هست که تماس میگیرند و کسی پاسخ گو نیست و دسترسی به هزاران دلار شون رو ندارند...

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-altcoin-exchange-bittrex-eyed-with-suspicion-due-to-thousands-of-mysterious-account-closings

لطفا این پست رو پاک نکنید چون جنبه اطلاع رسانی داره که دوستان مراقب باشند و حواس شون جمع باشه که استفاده از این ارزهای دیجیتالی تا چه حد میتونه ناپایدار باشه!

موفق باشید... :-)

سامان جان مشکل از ارز دیجیتالی نیست، همه ی سکه ها بدون مشکل دارن کار میکنن، هیچ کیف پولی از بین نرفته، هیچ سکه ی معتبری سقوط نکرده،کاملا همه چیز امن و امانه
یک وبسایت اکسچنجر که سکه ها رو تبدیل به دلار و بیت کوین و دیگر سکه ها میکنه به اسم بیترکس، اومده هزاران اکانت رو از کشور های خاورمیانه و برخی از افراد جهان رو بی دلیل و بدون اخطار قبلی از کار انداخته، نه میشه حساب برداشت کرد نه میشه انتقال داد،هیچی، فقط میشه به حسابت نگاه کنی همین!

دفعه ی قبلی هم که مشکل پیش اومد سال 2013 - 2014 که بیت کوین سقوط کرد بخاطر چی بود؟! خود بیت کوین حتی 1بار هم هک نشده، ولی یک اکسچنجر بزرگ، بخاطر حماقت در امنیت وبسایتش صد ها هزار عدد بیت کوین کاربرانش رو از دست داد!! و همین ضربه بدی به قیمت بیت کوین زد.

خود سکه ها سالمن، اکسچنجر ها دارن گند میزنن به این بازی...

به مرور شاید اکسنچر مستقیم خواهیم بود،بدون واسطه.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در 20 دقیقه قبل، TechBaMohsen گفته است :

سامان جان مشکل از ارز دیجیتالی نیست، همه ی سکه ها بدون مشکل دارن کار میکنن، هیچ کیف پولی از بین نرفته، هیچ سکه ی معتبری سقوط نکرده،کاملا همه چیز امن و امانه
یک وبسایت اکسچنجر که سکه ها رو تبدیل به دلار و بیت کوین و دیگر سکه ها میکنه به اسم بیترکس، اومده هزاران اکانت رو از کشور های خاورمیانه و برخی از افراد جهان رو بی دلیل و بدون اخطار قبلی از کار انداخته، نه میشه حساب برداشت کرد نه میشه انتقال داد،هیچی، فقط میشه به حسابت نگاه کنی همین!

دفعه ی قبلی هم که مشکل پیش اومد سال 2013 - 2014 که بیت کوین سقوط کرد بخاطر چی بود؟! خود بیت کوین حتی 1بار هم هک نشده، ولی یک اکسچنجر بزرگ، بخاطر حماقت در امنیت وبسایتش صد ها هزار عدد بیت کوین کاربرانش رو از دست داد!! و همین ضربه بدی به قیمت بیت کوین زد.

خود سکه ها سالمن، اکسچنجر ها دارن گند میزنن به این بازی...

به مرور شاید اکسنچر مستقیم خواهیم بود،بدون واسطه.

مگر من گفتم مشکل از ارز دیجیتالی بیتکوین هست؟ گفتم که استفاده از این ارزها ناپایدار هست... بله، سایت بیترکس تابع قوانین ایالات متحده هست و خودتون میدونید که ما توسط آمریکا تحریم هستیم، من گفتم که دوستان مراقب باشند و با احتیاط عمل کنند و امیدوارم که برای هیچ کس چنین مشکلی پیش نیاد و مشکلات هموطنان عزیزمون با این سایت برطرف بشه!

در ضمن، من خودم سالهاست که از بیت کوین استفاده میکنم و مشکلی هم ندارم و در خیلی جاها کارم با استفاده از بیت کوین راه افتاده... بله، امیدوارم که بزودی شاهد تبادل مستقیم و بدون واسطه بیت کوین باشیم!

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در در 1396/08/09, 10:09:37، Saman Taji گفته است :

سلام! متاسفانه شرکت Bittrex اکانت های بسیاری از هموطنان عزیزمون رو بدون هیچ توضیح و دلیل منطقی بسته و این عزیزان هفته ها هست که تماس میگیرند و کسی پاسخ گو نیست و دسترسی به هزاران دلار شون رو ندارند...

https://cointelegraph.com/news/bitcoin-altcoin-exchange-bittrex-eyed-with-suspicion-due-to-thousands-of-mysterious-account-closings

IMG_20171031_100701.thumb.jpg.8c7848d90478f1889c04eeca41b24d1c.jpg

لطفا این پست رو پاک نکنید چون جنبه اطلاع رسانی داره که دوستان مراقب باشند و حواس شون جمع باشه که استفاده از این ارزهای دیجیتالی تا چه حد میتونه ناپایدار باشه!

موفق باشید... :-)

حالا این شرکت آی پی آدرس های ایران رو هم بلوکه میکنه! واقعا چه تضمینی وجود داره که شرکت بیت کوین دیگری اینکار رو نکنه و کاربران ایرانی رو بن نکنه؟

IMG_20171101_103127.thumb.jpg.9dfd1264e0b790908bddcfbe1774557a.jpg

 

لطفا این مطلب رو باز نشر کنید و اعتراض کنید تا حق خودمون و هموطنان مون ضایع نشه...

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 4 ماه بعد...

سلام بنده یه مقدار ارز aeon استخراج کردم چطور میشه به ریال تبدیلش کنم یا همون پولش کنم ممنون میشم توضیح کاملی بدید

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در 4 ساعت قبل، sunshine گفته است :

سلام بنده یه مقدار ارز aeon استخراج کردم چطور میشه به ریال تبدیلش کنم یا همون پولش کنم ممنون میشم توضیح کاملی بدید

سلام.بخاطر مالیات انتقال سکه ها بایستی بیاید اینجا قیمت aeon رو ببینید»
https://coinmarketcap.com/currencies/aeon/
تعدادی که دارید ضربدر قیمتش کنید اگر در حد 30دلار بودش، بعد میتونید از طریق صرافی هایی مثل  https://hitbtc.com/ سکه AEON رو که دارید به BTC یا همون بیت کوین تبدیل کنید (کیف پول بیت کوین بایستی داشته باشید)
روند کارش اینه وارد وبسایته که شدید،اکانت ساختید و احراز هویت کردید و و و و
وارد بخش کیف پول ها میشید و اونجا AEON واریز میکنید (Deposit)
و بعد وارد بخش مارکت میشید و Aeon که دارید رو به BTC تبدیل میکنید.
بعد از بخش کیف پول ها مقدار بیت کوینی که بدست آوردید رو از وبسایت خارج میکنید و مثلا به وبسایت Exchanging.ir میبرید تا به پول تومان تبدیلش کنید.

این روند مالیات میبره و برای همینه میگم حداقل 30-40دلاری بایستی داشته باشین وگرنه اونقدر مالیات میخوره که به صفر میرسه یا اصلا نقدش نمیکنن.

ویرایش شده توسط TechBaMohsen
لینک به دیدگاه
Share on other sites

در در 1396/12/22, 10:21:43، sunshine گفته است :

سلام بهترین کیف پول یا والت واسه تمام ارزهای دیجیتال کدومه

سلام چنین کیف پولی نداریم.
برای هر ارز یک کیف پول وجود داره قانونن.ولی برخی کیف پول های واسطه ای هم هستند که زیاد امن نیست ولی مثلا 5تا یا 10تا ارز خیلی معروف رو ساپورت میکنن مثل Jaxx.io یا Exodus.io یا Blockchain.info یا .... که توی اینترنت میتونید سرچ کنید پیدا کنید.
 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

سلام مجدد ببخشید زیاد مزاحم میشم  کلیمو ر را اجرا میکنم زمانی که start.batراست کلیک میکنم و edit رو میزنم  و کد مخصوص کوین مربوطه را وارد میکنم  سیو میکنم اجرا که میشه هیچ اتفاقی نمیوفته تصویر زیر را اگر زحمتی براتون نیس مشاهده کنید واضح هستش که مشکل چیه 5aaa4d0d7e58b_Screenshot(55).thumb.png.0cac01971e0d44583a63a05bbeda4f37.png

با تشکر

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در 5 ساعت قبل، sunshine گفته است :

سلام مجدد ببخشید زیاد مزاحم میشم  کلیمو ر را اجرا میکنم زمانی که start.batراست کلیک میکنم و edit رو میزنم  و کد مخصوص کوین مربوطه را وارد میکنم  سیو میکنم اجرا که میشه هیچ اتفاقی نمیوفته تصویر زیر را اگر زحمتی براتون نیس مشاهده کنید واضح هستش که مشکل چیه 

با تشکر

سلام.
این نرم افزار مخصوص کارت گرافیک های AMD هست (نام پوشه ی نرم افزار رو اگر دقت کنین نوشته)
مثلا کارت گرافیک هایی مثل AMD R9 Fury یا AMD RX 480 

و برای سی پی یو و یا کارت گرافیک های لپ تاپی و کارت گرافیک های nVidia جواب نمیده.
اگر برای تست میخواین استفاده کنین از آموزش استخراج با نرم افزار MinerGate استفاده کنید که در www.aparat.com/techbamohsen قرار دادم.

 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

سلام اقا محسن وقتتون بخیر میخوام چهار تومن گرافیک بگیرم برای ماینینگ بنظر شما این مبلغ رو هزینه کنم برای 
دوتا 570 یا 580 که قیمتشون همون نزدیک چهارتومنه یا مثلا هزینه کنم برای 550 چهار گیگ یا 460 دو گیگ (نزدیک ششصد هزارتومن)که البته
قیمتشون نزدیکه فک کنم 550 چهار گیگ صد تومنی گرونتر باشه؟؟؟


درکل اگر جدا از این اپشن ها شما نظر بهتری دارین ممنون میشم کمکم کنید

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در 4 ساعت قبل، sunshine گفته است :

سلام اقا محسن وقتتون بخیر میخوام چهار تومن گرافیک بگیرم برای ماینینگ بنظر شما این مبلغ رو هزینه کنم برای 
دوتا 570 یا 580 که قیمتشون همون نزدیک چهارتومنه یا مثلا هزینه کنم برای 550 چهار گیگ یا 460 دو گیگ (نزدیک ششصد هزارتومن)که البته
قیمتشون نزدیکه فک کنم 550 چهار گیگ صد تومنی گرونتر باشه؟؟؟


درکل اگر جدا از این اپشن ها شما نظر بهتری دارین ممنون میشم کمکم کنید

سلام اگر نظر من رو بخواید مدل 570 و 580 هشریت و قدرتشون در ماینینگ تقریبا یکی هست و 580 خرج اضافه هست.از طرفی فقط مدل 4گیگ لازم هست، بهیچوجه 2گیگ نگیرید چون برای اتریوم کار نمیده، و لازم نیست 8گیگ بگیرید چون تا 2سال آینده نیازی به اونهمه حجم اضافه نیست.

ولی آیا الآن بخرید یا خیر؟ اگر از من بپرسید: به هیچکس در حال حاظر خرید قطعات ماینینگ رو پیشنهاد نمیدم،
من میگم: اگر الآن بخرید هیچوقت حتی پول خود قطعات رو بدست نمیارید چه رسد به اینکه سود کنید.


ولی در هر صورت شما تصمیم گیرنده هستید ولی اگر خریدید و اشتباه کردید بدونید بهتون گفته شده بود.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در 11 ساعت قبل، sunshine گفته است :

سلام اقا محسن وقتتون بخیر میخوام چهار تومن گرافیک بگیرم برای ماینینگ بنظر شما این مبلغ رو هزینه کنم برای 
دوتا 570 یا 580 که قیمتشون همون نزدیک چهارتومنه یا مثلا هزینه کنم برای 550 چهار گیگ یا 460 دو گیگ (نزدیک ششصد هزارتومن)که البته
قیمتشون نزدیکه فک کنم 550 چهار گیگ صد تومنی گرونتر باشه؟؟؟


درکل اگر جدا از این اپشن ها شما نظر بهتری دارین ممنون میشم کمکم کنید

همین الانش هم اتریوم از چهاارملیون و نیم اومده رو دو و هفتصد! یعنی قیمتش نصف شده. سختیش  هم بیشتر شده. یعنی شما چند ماه پیش با همون سخت افزار میتونستی هم اتریوم بیشتری ماین کنی و هم گرونتر بفروشیش. الان هم اتریوم کمتری به دست میاری و هم به نصف قیمت می فروشیش. تازه احتمال داره وضعیت روز به روزهم بدتر و بدتر بشه. امکان داره شما الان قطعات رو بخری و به دلیل اینکه بازار ماین بدتر میشه قطعات هم بعد از چند ماه کاهش قیمت پیدا کنن و حتی نتونید کارتهاتون رو هم به قیمت مناسبی بفروشید. بنابراین جلوی ضرر رو از هر کجا که بگیرید منفعت کردید. به نظر من و خیلی از دوستان دیگر هم فعلا دست نگه دارید و هر روز قیمت ارزها رو نگاه کنید و با هر کاهشی بگید که خوب شد وارد این کار نشدم!

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...