رفتن به مطلب

بررسی نقش Defragme هاردها و تاثیر آن

Soheil2011
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

باسلام خدمت کاربران عزیز و گرامی امروز تو این فکر افتادم که ببینم واقعا دفراگم کردن هارد روی سرعت و کارایی اون چقدر تاثیر داره...البته درمورد تاثیرش شک نداشتم اما اومدم با چندتاتست ساده به کارایی اون رسیدم و یه سری نتیجه گرفتم

اول از همه مشخصات سیستم تست رو اعلام میکنم

1-سیستم که لپ تاپ Del Vostro 1015 بوده است

2-هارد هم Western Digital 320 GB بوده با دور 5400 چون 2.5 اینچی بود

3-سیستم عامل هم Windows 7 X64 Enterprise

4-نرم افزار بنچ مارک HD TUNE

5-نرم افزار دفراگم نیز Defraggler بوده است

خوب میرسیم به اصل کار...

قبل از اینکه هارد رو دفراگم کنم یه تست گرفتم که در تصویر زیر میبینید

qhezznft82eixldktsrl.jpg

همانطوری که در تصویر میبینید فاصله بین مینیموم و ماکسیموم به طور عجیب و غریبی شکل گرفته (سرعت خواندن هارد) و زمان دسترسی به اطلاعات نیز به طرز عجیبی بالا هست

بعد اومدیم با نرم افزار فوق العاده قدرتمندی که برای دفراگم ساخته شده که این نرم افزار رو نیز برای دانلود براتون قرار خواهم داد هارد رو دفراگم کردم و سپس تست رو تکرار کردم نتیجه رو در تصویر زیر ببینید

pnu54zp04r60t3uwlwcx.jpg

درنگاه اول اگه به نمودار دقت کنید میبینید که هارد ثبات پیدا کرده یعنی هرچی به مراحل اخر تست نزدیک میشد سرعتش افت نکرده که هیچ ثابت کار میکرده که این یه مزیت هست در هنگام کپی فایلهای حجیم

در نگاه دوم سرعت مینیموم خاوندن هارد از 2.2 مگابایت در ثانیه به 26.7 مگابایت در ثانیه رسیده است

درنگاه سوم سرعت ماکسیموم خواندن هارد از 85.6 مگابایت در ثانیه به 90.5 مگابایت در ثانیه رسیده است

درنگاه چهارم میرسیم به مهمترین رکن اون یعنیزمان دسترسی به اطلاعات که در تست قبل از دفراگم زمان دسترسی 20 میلی ثانیه و بعد از دفراگم زمان به 11.4 میلی ثانیه کاهش یافت که واقعا جای بسی تامل داره

با نتیجه گیری های فوق براحتی میشه تاثیر این منظم کردن اطلاعات رو درک کرد حال ببنده باید خدمتتون عرض کنم بنده با بیش از 10 نرم افزار عملیات دفراگم رو در سیستم عامل ویندوز سون امتحان کردم اما بهترین کارایی رو نرم افزاری داشت که این تست رو باهاش انجام دادم که براتون نرم افزار رو که حجم بسیار پایینی داره اپلود کرده وبراتون قرار دادم.از لینک زیر میتونید دانلودش کنید

لینک دانلود مستقیم

باتشکر از همه شما

ویرایش شده توسط Soheil2011
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

خیلی ممنون توضیحات و تست بسیار خوبی بود و جاش توی فروم خالی بود!clapping.gifclapping.gifclapping.gif

لینک به دیدگاه

خیلی ممنون توضیحات و تست بسیار خوبی بود و جاش توی فروم خالی بود!clapping.gifclapping.gifclapping.gif

خواهش میکنم دوست من.حالا ایکاش میشد تو همین تاپیک دوستان بیان با این نرم افزار کارامد از هارد خودشون قبل از دفراگم و بعد از دفراگم به خصوص هارد های دور 700 تست بگیرن بزارن تاثرشون رو ببینیم 100 درصد اختلاف در هاردهای 7200 محسوس تر خواهد بود

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

من تست زدم هیچ تاثیری زیادی روی تست HD tune نداشت I%20Do%20not%20Know.gif

شاید دلیلش اینه که فایل های حجیم روی هارد من هست و نیازی به Defrag نداشته .

البته defrag زیاد هارد های مکانیکی اصلا توصیه نمیشه .

این بعدشه :

قبلش هم همین بود .

2mikm6h02wybay3lya9.png

ویرایش شده توسط ۞ MR_MOHAMMAD ۞
لینک به دیدگاه

من تست زدم هیچ تاثیری زیادی روی تست HD tune نداشت I%20Do%20not%20Know.gif

شاید دلیلش اینه که فایل های حجیم روی هارد من هست و نیازی به Defrag نداشته .

این بعدشه :

قبلش هم همین بود .

2mikm6h02wybay3lya9.png

دوست خوبم 2 تاموردو باید اشاره کنم یه جای حرفتون هم اشکال داشت که باید تصحیحش کنم

مورد اول اینکه درست فرمودید چون تو هاردتون فایلهای حجیم دارید معمولا این فایلها سرجاشون قرار دارند و دفراگم نیاز ندارند درنتیجه بعد از اون هم تاثری نمیبینید بیشتر هاردهایی که کندند فایلهای کم حجمی دارند که بسیار زیاده و هرفایلی سرجاش نست و وقتی یه فایلو فراخوانی میکنید کلی طول میکشه که شناسایی و پیدا شه

مورد دوم اینکه فرمودید دفراگم هارد مکانیکی صحیح نیست که کاملا اینجارو اشتباه فرمودید چون اون هاردی که نباید دفراگم بشه هارد های جامد SSD هستند و این هارد های مکانیکی باید دفراگم بشن که هرچی سریعتر فایلها شناسایی و فراخوانی بشوند

درهاردهای SSD به هیچوجه نباید هاردهارو دفراگم کرد زیرا باعث مشکلات بسیار زیادی میشه برای هارد

اما در اخر از اینکه وقت گذاشتید و تست گرفتید ازتون تشکر میکنم

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

دوست خوبم 2 تاموردو باید اشاره کنم یه جای حرفتون هم اشکال داشت که باید تصحیحش کنم

مورد اول اینکه درست فرمودید چون تو هاردتون فایلهای حجیم دارید معمولا این فایلها سرجاشون قرار دارند و دفراگم نیاز ندارند درنتیجه بعد از اون هم تاثری نمیبینید بیشتر هاردهایی که کندند فایلهای کم حجمی دارند که بسیار زیاده و هرفایلی سرجاش نست و وقتی یه فایلو فراخوانی میکنید کلی طول میکشه که شناسایی و پیدا شه

مورد دوم اینکه فرمودید دفراگم هارد مکانیکی صحیح نیست که کاملا اینجارو اشتباه فرمودید چون اون هاردی که نباید دفراگم بشه هارد های جامد SSD هستند و این هارد های مکانیکی باید دفراگم بشن که هرچی سریعتر فایلها شناسایی و فراخوانی بشوند

درهاردهای SSD به هیچوجه نباید هاردهارو دفراگم کرد زیرا باعث مشکلات بسیار زیادی میشه برای هارد

اما در اخر از اینکه وقت گذاشتید و تست گرفتید ازتون تشکر میکنم

درود : :-j

دوست عزیز من کجای پستم گفتم که هارد های مکانیکی نباید دفراگم بشن ؟!! I%20Do%20not%20Know.gif

این جمله ی منه @};-

لینک به دیدگاه

البته یک فاکتوری که اصلا در نظر گرفته نشد اینه که اون برنامه ی دفراگمنت شما از چه متدی برای اینکار استفاده میکنه

و کلا دیدگاهش چیه

مثلا O&O Disk Defrag یک گزینه به شما میده که بتونید کل فایل هاتون رو بر حسب نامشون به صورت Sort شده روی هارد بنویسید !

در اینکه Defragment مزایای بسیاری داره شک نکنید ولی مهم تر از اون نرم افزاریه که واسه اینکار در نظر گرفته میشه !!!

شاید قبلا خیلی درباره Diskeeper صحبت شده باشه پس از تکرار خودداری میکنم

====== یک موردی که آقا محمد اشاره فرمودند بهتره به نظرم اینجوری اصلاح بشه که

دفراگ هارد های مکانیکی به صورت Burst یا مداوم در زمان کوتاه بهتره صورت نگیره چون گرمای بیش از حدی رو بهش وارد میکنه !

البته از تاثیر این گرما روی هارد چندان اطلاعاتی ندارم

ویرایش شده توسط V!S!ON
لینک به دیدگاه

لطفا از بکار بردن واژه هارد برای بیان SSD ها خودداری نمایید چون Solid State Drive هستند و نه Hard Disk Drive !!!

مطمئن هستید که SSD ها دفراگ میشوند ؟

حافظه با دستیابی تصادفی !؟

بعد حالا میشه اون مشکلاتی رو که ایجاد میکنه مطرح کنید(تنها جهت بالا بردن اطلاعاتم میپرسم)؟

لینک به دیدگاه

لطفا از بکار بردن واژه هارد برای بیان SSD ها خودداری نمایید چون Solid State Drive هستند و نه Hard Disk Drive !!!

مطمئن هستید که SSD ها دفراگ میشوند ؟

حافظه با دستیابی تصادفی !؟

بعد حالا میشه اون مشکلاتی رو که ایجاد میکنه مطرح کنید(تنها جهت بالا بردن اطلاعاتم میپرسم)؟

دوست عزیز اولا من نکفتم هارد های SSD دفراگم میشوند گفتم به هیچ وجه نباید هاردهای SSD رو دفراگم کرد پس لطفا دقت کنید

درضمن درمورد جمله زیر که فرمودید

خیلی تعجب کردم شما دقت نکردید اصلا فقط خودندید بلافاصله بدون تامل اومدید عکس العمل نشون دادید من جایی که نیاز بوده درست تضویح دادم فکر کنم شما باید درست و با دقت مطالبو بخونید

اما درمورد سوال اخرتون...مشکلات سخت افزاری برای هاردجامع به وجود می اورد و ممکن است معیوب گردد

لینک به دیدگاه

دوست عزیز اولا من نکفتم هارد های SSD دفراگم میشوند گفتم به هیچ وجه نباید هاردهای SSD رو دفراگم کرد پس لطفا دقت کنید

سهیل جان با عرض معذرت , در مورد جمله بالا اینکه میگید نباید دیفراگ بشن یعنی اینکه میشه دیفراگ کرد ولی نباید اینکارو کرد , درسته ؟ پس جملتون کلا غلطه :-j

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

باسلام خدمت کاربران عزیز و گرامی امروز تو این فکر افتادم که ببینم واقعا دفراگم کردن هارد روی سرعت و کارایی اون چقدر تاثیر داره...البته درمورد تاثیرش شک نداشتم اما اومدم با چندتاتست ساده به کارایی اون رسیدم و یه سری نتیجه گرفتم

اول از همه مشخصات سیستم تست رو اعلام میکنم

1-سیستم که لپ تاپ Del Vostro 1015 بوده است

2-هارد هم Western Digital 320 GB بوده با دور 5400 چون 2.5 اینچی بود

3-سیستم عامل هم Windows 7 X64 Enterprise

4-نرم افزار بنچ مارک HD TUNE

5-نرم افزار دفراگم نیز Defraggler بوده است

خوب میرسیم به اصل کار...

قبل از اینکه هارد رو دفراگم کنم یه تست گرفتم که در تصویر زیر میبینید

qhezznft82eixldktsrl.jpg

همانطوری که در تصویر میبینید فاصله بین مینیموم و ماکسیموم به طور عجیب و غریبی شکل گرفته (سرعت خواندن هارد) و زمان دسترسی به اطلاعات نیز به طرز عجیبی بالا هست

بعد اومدیم با نرم افزار فوق العاده قدرتمندی که برای دفراگم ساخته شده که این نرم افزار رو نیز برای دانلود براتون قرار خواهم داد هارد رو دفراگم کردم و سپس تست رو تکرار کردم نتیجه رو در تصویر زیر ببینید

pnu54zp04r60t3uwlwcx.jpg

درنگاه اول اگه به نمودار دقت کنید میبینید که هارد ثبات پیدا کرده یعنی هرچی به مراحل اخر تست نزدیک میشد سرعتش افت نکرده که هیچ ثابت کار میکرده که این یه مزیت هست در هنگام کپی فایلهای حجیم

در نگاه دوم سرعت مینیموم خاوندن هارد از 2.2 مگابایت در ثانیه به 26.7 مگابایت در ثانیه رسیده است

درنگاه سوم سرعت ماکسیموم خواندن هارد از 85.6 مگابایت در ثانیه به 90.5 مگابایت در ثانیه رسیده است

درنگاه چهارم میرسیم به مهمترین رکن اون یعنیزمان دسترسی به اطلاعات که در تست قبل از دفراگم زمان دسترسی 20 میلی ثانیه و بعد از دفراگم زمان به 11.4 میلی ثانیه کاهش یافت که واقعا جای بسی تامل داره

با نتیجه گیری های فوق براحتی میشه تاثیر این منظم کردن اطلاعات رو درک کرد حال ببنده باید خدمتتون عرض کنم بنده با بیش از 10 نرم افزار عملیات دفراگم رو در سیستم عامل ویندوز سون امتحان کردم اما بهترین کارایی رو نرم افزاری داشت که این تست رو باهاش انجام دادم که براتون نرم افزار رو که حجم بسیار پایینی داره اپلود کرده وبراتون قرار دادم.از لینک زیر میتونید دانلودش کنید

لینک دانلود مستقیم

باتشکر از همه شما

@};- :-SS

برادر در تست اول کل فضای هارتون 320 GB مورد تست قرار گرفته که طبیعی هست سرعت افت کنه چون هد هارد به سمت داخل کشیده میشه و در هر دور سکتور های کمتری را پیمایش میکنه . اما توی تست دوم شما 10000mb یعنی 10gb از فضای هارد را مورد تست قرار دادید که طبیعی هست سرعت خواندن و زمان دست یابی ثابت بمونه :-j

ببین الان این تست هارد من محدود شده به 10 گیگابایت فضای تست :

6z7ggec6iv7b1fguh0dh.png

اینم قبلیه که کل فضای هارد یعنی 1000 گیگابایت مورد تست قرار گرفته بود :

2mikm6h02wybay3lya9.png

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...