رفتن به مطلب

نحوۀ انتخاب رمز و محافظت از رمز


LEE
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

  • کاربر ویژه

با درود:

راههای انتخاب بهترین رمز

راههای محافظت از رمز

مقدمه :

دوستان عزیز ، در این تاپیک قصد دارم راههای مختلف برای انتخاب بهترین رمز را با شما در میان بگذارم و همچنین چگونگی مراقبت از رمز را بیان کنم.

امروزه هر کسی حداقل 1 رمز برای خود دارد. ( مثلا رمز حساب بانکی یا رمز کارت بانکی و غیره )

چگونه رمز انتخاب کنیم ؟

چند نکته در انتخاب رمز خوب وجود دارد که بیان آن می تواند در جلوگیری از به سرقت رفتن آن توسط افراد بدخواه و سوء استفاده کن به کار بیاد.

1 - در انتخاب رمز به هیچ عنوان از کلمات ثابت انگلیسی که در دیکشینری وجود دارد استفاده نکنید ، چرا که به راحتی و در زمان کم ، توسط هکرها پیدا خواهند شد.

2 - در انتخاب رمز به هیچ عنوان از کلمات یا اعدادی که به شما ربط دارد استفاده نکنید مثلا ( شماره شناسنامه - تاریخ تولد - شماره پلاک ماشین - شماره پلاک خانه - محل تولد - شمارۀ ملی کارت - شمارۀ حساب بانکی و هر موردی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به شما ربط داشته باشد استفاده نکنید )

3 - رمزی که انتخاب می کنید ، حتما باید از حروف کوچک - اعداد و علائم باشد ( مثل # یا % و غیره )

4 - حداقل تعداد کاراکتر رمز شما نباید از 14 کاراکتر کمتر باشد. ( حداقل 14 و حداکثر 30 کاراکتر)

5 - سعی کنید از بین 14 کاراکتر انتخابی ، 3 کاراکتر آن بی ربط و بی معنی حتی برای شما باشد.

6 - می توانید از کاراکترهای مشابه برای رمز خود استفاده کنید. ( مثلا به جای حرف S از کاراکتر $ استفاده کنید یا به جای حرف a از کاراکتر @ استفاده کنید و غیره )

7 - حداقل 1 حرف از رمز شما باید از حروف بزرگ باشد و بقیه از حروف کوچک و یا بلعکس )

8 - قبل از انتخاب رمز ، حتما سیستم خود را با آنتی ویروس کاملا چک کرده و بعد از اطمینان رمز خود را انتخاب کنید.

این مواردی که خدمت دوستان عزیز اشاره کردم ، جزء موارد ساده و ابتدایی در انتخاب رمز خوب می باشد.

چگونه از رمز خود محافظت کنیم ؟

حالا فرض ما بر این است که کاربر رمز خود را انتخاب کرده و حالا راههای محافظت از رمز را بررسی می کنیم.

1 - به هیچ عنوان از یک رمز برای چند حساب کاربری و حساب بانکی و یا E-mail & G-mail استفاده نکنید ، به عبارتی باید برای هر حساب یا هر ایمیل ، یک رمز جداگانه داشته باشیم ، تا با لو رفتن یک رمز بقیۀ حسابها مورد دستبرد و سوء استفاده قرار نگیرد.

2 - اولین رمزی را که انتخاب می کنید حداقل 14 کاراکتر باشد و هر 2 ماه یکبار 2 کاراکتر به آخر رمز خود اضافه کنید و رمز شما به 16 کاراکتر می رسد و همین روال را ادامه داده تا رمز شما در طی 1 سال به 30 کاراکتر برسد ، بدون آنکه رمز خود را فراموش کنید.

3 - به هیچ عنوان رمز ( رمزهای ) خود را روی کاغذ یادداشت نکنید و به هیچ عنوان رمز ( رمزهای ) خود را در کامپیوتر ذخیره نکنید ، به هر صورتی که فکر می کنید در کامپیوتر ذخیره نکنید و فقط در مغز خود ثبت کنید. ( برنامه هایی وجود دارند که رمزهای خود را به آن داده و برای شما به صورت 128 بیتی یا 256 بیتی محافظت می کند ، حتی به این نوع برنامه ها اعتماد نکنید چون توسط خود برنامه نویس آن برنامه مورد سرقت قرار می گیرد)

4 - به هیچ عنوان در کامپیوتر شخص دیگری رمز خود را تایپ نکنید ( منظورم این است که با کامپیوتر شخص دیگری وارد ایمیل یا جی میل خود و هر نوع حساب نشوید )

5 - یکی از دلایل بهتر بودن رمز 14 ( به بالا ) کاراکتری در برابر رمز 7 کاراکتری آن است ، که اگر شخصی در کنار شما باشد و شما مجبور باشید وارد ایمیل و غیره شوید و اگر رمز شما 7 کاراکتر داشته باشد در هنگام تایپ رمز ، آن شخص با نگاه کردن به کیبورد می تواند 7 کاراکتر را حفظ کند در حالی که اگر رمز شما بیش از 14 کاراکتر باشد آن شخص به هیچ عنوان نمی تواند تمام کاراکترها را حفظ کند ( برای مثال یکی از رمزهای بنده 30 کاراکتر دارد و زمانی که شخصی در کنارم است وبه کیبورد نگاه می کند به هیچ عنوان نمی تواند تمام 30 کاراکتر را حفظ کند و شاید 7 کاراکتر اولی و یا 3 کاراکتر آخری را بتواند حفظ کند و بقیۀ 20 کاراکتر را نمی تواند حفظ کند و اساسا مغز انسان قادر به چنین کاری نیست.

6 - نرم افزارهایی ( بد افزار ) وجود دارند که بدون اجازۀ کاربر وارد سیستم شده و در حافظه مستقر می شود و کار این بد افزار این است که حروف تایپ شده توسط کیبورد را ردیابی ، ذخیره و به سازندۀ بد افزار ارسال می کند ، به عبارتی شما هر کاراکتری را تایپ کنید ، طرف مقابل نیز خواهد دید ، برای جلوگیری از این کار می توانید به جای کیبورد واقعی از کیبورد مجازی ویندوز استفاده کنید که توسط ماوس کاراکترها را وارد می کنید.

7 - قطعۀ سخت افزاری وجود دارد که با نصب کردن آن به پورت PS/2 مابین کیبورد و مادربرد قرار می گیرد و در واقع کار ارسال کاراکترهای تایپ شده توسط شما را انجام می دهد همانند بحث شمارۀ 6 اما به صورت سخت افزاری .

در پست بعدی به موارد دیگری اشاره خواهم کرد و امیدوارم این مطلب به صورت عملی مورد استفادۀ دوستان قرار گیرد و باعث جلوگیری از نفوذ هکرها شود.

با تشکر...

__________________________________

CPU => Intel Corei7 980X

MB => GIGABYTE x58A-UD7 Rev: 1.0

RAM => CORSAIR Dominator GT + FAN 6GB (3 X 2GB) 2000 MHz CL 8-8-8-24

VGA => 2x GIGABYTE GTX 460OC 1GB SLI Rev: 1.0

SSD => OCZ Vertex 3 120GB SATA III 6GB/s

SSD => A-DATA S596 128GB Buffer 128MB ( Internal-External )( SATA 2 & USB 2 )

ODD => SONY BLU-RAY COMBO BC-5100S

CASE => GREEN Infinity

Power=> GREEN 885 Watt

FAN => 1x ENERMAX EVEREST

Monitor => LG L1980Q Ultra Slim * Pivot

ویرایش شده توسط LEE
لینک به دیدگاه
Share on other sites

در حال حاضر بسیاری از افراد برای خرید آنلاین از کارت های اعتباری استفاده می کنند . در این بین هم تروجان های بسیاری وجود دارند که اطلاعات کارت اعتباری شما را به همراه پسورد آن دزدیده و با انتقال آنها به ایمیل سازنده ، امکان دزدی از اکانت شما را فراهم میکنند.

برای اینکه از این مورد جلوگیری کنید و پسورد های خودتون را محفوظ نگه دارید ، در هنگام وارد کردن رمز از صفحه کلید مجازی استفاده کنید. اکثر بانک ها در حال حاضر این امکان را برای سایت پرداخت آنلاین فعال کرده اند.

یکی از راه ها هم استفاده از virtual keyboard مانند صفحه کلید های مجازی آنتی ویروس ها می باشد

w8exfl4t79gc5vah1y2a.jpg

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • 1 ماه بعد...
  • کاربر ویژه

با درود:

چند راهکار برای در امان ماندن از حملات هکری

به گفته کارشناسان امنیت رایانه جاسوسان وب هر روز مخفی و مخفی‌تر می‌شوند و یکی از راه‌های جدید آن‌ها برای نفوذ به اطلاعات کاربران، هدف گرفتن آرشیو جستجوی مرورگر آن‌هاست.

74749_634508276674693858_m.jpg

به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، تجربه نشان داده گسترش این حملات جاسوسی تا آنجا پیش می‌رود که بعد از هک شدن یک سایت یا شبکه اجتماعی در صورتی که صاحبان آن‌ها از اتفاق شومی که برای سایتشان روی داده غافل باشند بلاهای زیادی می‌تواند برای بازدیدکنندگان هم روی دهد.

بر اساس گزارش سی‌نت، کارشناسان امنیت رایانه برای در امان ماندن کاربران از فعالیت‌های جاسوسی و هکرهایی که برای سرگرمی اطلاعات کاربران را به سرقت می‌برند چند راهکار ارایه کرده‌اند که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

از قبل جلوی دانلود شدن آگهی‌های تبلیغاتی را ببندید (Block کنید)

در ماه می گذشته مایکروسافت اعلام کرد در نسخه 8 و 9 اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) کاربران می‌توانند با پاک کردن کوکی‌ها (Cookies) از شر کوکی‌های فلش که همان آگهی‌های تبلیغاتی سایت‌ها هستند خلاص شوند.

در مورد مرورگرهای فایرفاکس و کروم گوگل باید گفت که کاربران می‌توانند به کمک «اد آن» (Add-on) (سرویس‌هایی که برای کاربران در نظرگرفته شده و می‌توانند به اختیار خود آن‌ها را نصب کنند) جلوی کوکی‌ها را بگیرند.

مرورگر خود را در حالتی قرار دهید که بعد از بستن آن تمامی اطلاعاتش پاک شود

برای این منظور چنانچه از مرورگر فایرفاکس استفاده می‌کنید، می‌توانید با کلیک روی Tools گزینه Options را انتخاب و سپس روی گزینه Privacy کلیک کنید.

در صفحه Privacy شما می‌توانید گزینه Never remember history را انتخاب کنید و یا در کنار گزینه Clear history when Firefox closes تیک بگذارید.

08_31_11Firefox2.jpg

کاربرانی که از مرورگر گوگل کروم استفاده می‌کنند، می‌توانند با انتخاب گزینه Options گزینه Under the Hood را کلیک کنند و در قسمت Content Settings، برای گزینه آخر تیک بگذارند.

08_31_11Chrome4_610x247.jpg

در مرورگر اینترنت اکسپلورر، با انتخاب Internet Options، در قسمت Browsing History، برای Delete browsing history on exit تیک بگذارید.

08_31_11IE5.jpg

بعد از اتمام کار هر سرویس اینترنتی حتما دکمه خروج یا همان Sign Out را بزنید

کاربران در ساعات استفاده از اینترنت حتما برای چک کردن ایمیل وارد سایت‌ها یاهو وی ا جی‌میل می‌شوند و کارشناسان هشدار می‌دهند برای در امان ماندن اطلاعات شخصی و آی‌دی کاربر بعد از اتمام کار دکمه خروج و یا Sign Out را کلیک کنید.

*** ( دوستان عزیز به نکتۀ آخری دقت کنید که بسیار مهم می باشد و حتما از دکمۀ خروج استفاده کرده و بعد مرورگر خود را ببندید . )

منبع : خبرگزاری برنا

با تشکر...

____________________________

CPU => Intel Corei7 980X

MB => GIGABYTE X58A-UD7 Rev: 1.0

RAM => CORSAIR Dominator GT + FAN 6GB (3 X 2GB) 2000 MHz CL 8-8-8-24

VGA => 2x GIGABYTE GTX 460OC 1GB SLI Rev: 1.0

SSD => OCZ Vertex 3 120GB SATA III 6GB/s

SSD => A-DATA S596 128GB Buffer 128MB ( Internal-External )( SATA 2 & USB 2 )

ODD => SONY BLU-RAY COMBO BC-5100S

CASE => GREEN Infinity

Power=> GREEN 885 Watt

FAN => 1x ENERMAX EVEREST

Monitor => LG L1980Q Ultra Slim * Pivot

ویرایش شده توسط LEE
لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...