رفتن به مطلب

درخواست راهنمایی اورکلاک پردازنده fx 8300 amd

مهدی احمدی
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام  دوستان 

یک پردازنده مدل fx 8300  amd  دارم میخواستم اور کنم و  فرکانس به 4 گیگا هرز  برسم میخواستم بدونم ایا می تونم با فن اورجینال خودش  اینکار بکنم  اطلاعات  کاملی ندارم 

ایا میشه با نرم افزار اور درایو ای ام دی این کار از خود ویندوز کرد یا از طریق بایوس انجام داد 

m b    asus   m5a97 

power  850 green 

لطف کنید راهنمایی کنید 

ویرایش شده توسط مهدی احمدی
لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، مهدی احمدی گفته است :

سلام  دوستان 

یک پردازنده مدل fx 8300  amd  دارم میخواستم اور کنم و  فرکانس به 4 گیگا هرز  برسم میخواستم بدونم ایا می تونم با فن اورجینال خودش  اینکار بکنم  اطلاعات  کاملی ندارم 

ایا میشه با نرم افزار اور درایو ای ام دی این کار از خود ویندوز کرد یا از طریق بایوس انجام داد 

m b    asus   m5a97 

power  850 green 

لطف کنید راهنمایی کنید 

به دنیای OC خوش امدی:22_stuck_out_tongue_winking_eye:

جواب خلاصه سوال هات:

- استفاده ازفن استوک رو فراموش کن - بجز کولر wraith که با اخرین سری FX عرضه شده بقیه کولر های استوک به زحمت توان خنک کردنش رو دارن، چه برسد به اینکه بخواهی پردازنده رو OC کنی. باید برای یک کولر قوی که بتونه گرمای ازاد شده پردازنده رو دفع کنه هزینه کنی.

- از هر دو روش می تونی انجام بدی ( + در بایوس یک روش اورکلاک ساده هم برای این مادربرد وجود داره ) ولی قبل از استفاده از روشی حتما در رابطه با نرم افزار/بایوس  و .... مطالعه کن.

- اگر واقعا 850 وات PSU بهت بگه نگرانی باسه کمبود توان تغذیه نداری

توضیحات بیشتر:

- قبل از هر کاری از اطلاعاتت یک بک اپ بگیر ( و اگر چیزی در درایو C داری بردار منتقل کن که اگر بخاطر اورکلاک ویندوزت از  کار افتاد ( برای من یک بار رخ داد و نتونستم تعمیر کنم) بتونی بدون نگرانی فرمت کنی و ویندوز جدید نصب کنی).

- حتما manual مادربرد و نرم افزارهایی که می خواهی برای OC استفاده کنی را بخوان + از یوتوب و تجربه افراد دیگر  ( و اگر شانس بیاری کسایی که با این مادربرد برای اورکلاک استفاده کردن ) استفاده کن ولی از همان اول روی MAX اور کلاک کار نکن. قدم به قدم  و زره زره برو جلو

- تهویه داخل کیس و VRM ها و همچنین به میزان ولتاژی که به CPU می دی حتما توجه کن که دچار مشکل نشوی

- حواست به سنسور های دمایی در حالت پیش فرض باشه، ممکنه لایه انتقال حرارتی بین چیپست / VRM و هیت سینک پسیو روش خشک شده باشه و نیاز به تعویض داشته ( البته زیاد OC نکنی نگرانی  در این زمینه کمتره.

پ ن:

amd fx 8300 دارای مقدار Max Turbo Core Speed  به میزان 4.2 گیگاهرتز در صورتی که یک هسته استفاده کنی  و 3.6 گیگاهرتز در حالتی  که تمام هسته هارو استفاده و به حداکثر دمای مجاز نرسی.

لینک به دیدگاه

ممنون  دوست  عزیز  

اورکلاک  کم کم  شروع کردم   ولی فعلا به نتیجه ی نرسیدم   اورکلاک  خودکار خود مادربرد فرکانس به 3600 میرسونه  و هیچ فشاری روی سیستم نمیاد و دما هم طبیعی  در بدترین شرایط به 62 بیشتر نمیرسه 

و  با کمی دستکاری خواستم  فرکانس به 3.9 برسونم که سیستم در زمان لود ویندوز هنگ کرد و مجبور شدم به حالت دیفالت بزارم 

من با دستکاری قسمت اور کلاک (AI OVERCLOCK TUNER)روی حالت  دستی گزاشتم  البته یک حالت دیگه داره  ;که نمی دونم باسه چیه 

cup ratio    روی   19.5 گزاشتم که میشه  فرکانس 3900

turbo cor trchnology   غیر فعال کردم 

cpu bas  fraquency  روی 200 گزاشتم   و  pcie  fraquency   روی 100 بود 

memory  fraquency  1333  فرکانس رم ها  پایین اوردم   چون فرکانس خودشون 1600 هست 

cpu nb  fraquency  اول روی auto گزاشتم ولی بعد به 2187 mhz  تغییر دادم   این در زمانی بخواهم اور کنم باید روی چند باشه  

ht link  speed  روی auto  بود این در زمانی بخواهم اور کنم باید روی چند باشه  

و بقیه موارد  مثل cpu spread  spectrum  و  pci  spread  spectrum و epu power saving mode    . اینها نمی دونم در زمان اور روی چند باشه 

ولتاژ باید در زمان اور تغییر کنه ؟ 

یک قسمت تو بایوس هست به نام  ASUS CORE  UNLOCKER   تئوری میدونم باسه بازکردن کور ها ولی کاربردش برای چیه  برای اور باید فعال باشه ؟

راهنمایی  کنید برای اور با CPU FX 8300 این فاکتور ها باید چند باشه  . 

لینک به دیدگاه

در 9 ساعت قبل، zed2 گفته است :

به دنیای OC خوش امدی:22_stuck_out_tongue_winking_eye:

جواب خلاصه سوال هات:

- استفاده ازفن استوک رو فراموش کن - بجز کولر wraith که با اخرین سری FX عرضه شده بقیه کولر های استوک به زحمت توان خنک کردنش رو دارن، چه برسد به اینکه بخواهی پردازنده رو OC کنی. باید برای یک کولر قوی که بتونه گرمای ازاد شده پردازنده رو دفع کنه هزینه کنی.

- از هر دو روش می تونی انجام بدی ( + در بایوس یک روش اورکلاک ساده هم برای این مادربرد وجود داره ) ولی قبل از استفاده از روشی حتما در رابطه با نرم افزار/بایوس  و .... مطالعه کن.

- اگر واقعا 850 وات PSU بهت بگه نگرانی باسه کمبود توان تغذیه نداری

توضیحات بیشتر:

- قبل از هر کاری از اطلاعاتت یک بک اپ بگیر ( و اگر چیزی در درایو C داری بردار منتقل کن که اگر بخاطر اورکلاک ویندوزت از  کار افتاد ( برای من یک بار رخ داد و نتونستم تعمیر کنم) بتونی بدون نگرانی فرمت کنی و ویندوز جدید نصب کنی).

- حتما manual مادربرد و نرم افزارهایی که می خواهی برای OC استفاده کنی را بخوان + از یوتوب و تجربه افراد دیگر  ( و اگر شانس بیاری کسایی که با این مادربرد برای اورکلاک استفاده کردن ) استفاده کن ولی از همان اول روی MAX اور کلاک کار نکن. قدم به قدم  و زره زره برو جلو

- تهویه داخل کیس و VRM ها و همچنین به میزان ولتاژی که به CPU می دی حتما توجه کن که دچار مشکل نشوی

- حواست به سنسور های دمایی در حالت پیش فرض باشه، ممکنه لایه انتقال حرارتی بین چیپست / VRM و هیت سینک پسیو روش خشک شده باشه و نیاز به تعویض داشته ( البته زیاد OC نکنی نگرانی  در این زمینه کمتره.

پ ن:

amd fx 8300 دارای مقدار Max Turbo Core Speed  به میزان 4.2 گیگاهرتز در صورتی که یک هسته استفاده کنی  و 3.6 گیگاهرتز در حالتی  که تمام هسته هارو استفاده و به حداکثر دمای مجاز نرسی.

ممنون 

منظورتون از روش ساده تو بایوس  اورکلاک خودکار خود مادربرد هست که انجام دادم و فرکانس به  3600 مگا هرتز میرسونه  انجام دادم بعد  نبود . 

لینک به دیدگاه

سلام مهدی جان
روزت بخیر
من یک سری تجربیات با cpu قبلی که 8320 بود در اختیارت میزارم امیدوارم بدردت بخوره

* اول از همه حتما یک کولر سی پی یو خوب بگیر که هم خیالت بابت دما راحت باشه و هم در استفاده طولانی مدت عمر cpu کم نشه، خمیر سیلیکون خوبی هم بگیر  (اگه زیر 4.5 گیگاهرتز میخوای air cooler خوبه اما واسه بالاتر باید بری سمت واتر کولر)

* برای اورکالاک می تونی به یکی از سه روش زیر انجام بدی:

1) اورکلاک با مولتی پلایر (یا clock multiplier): راحت ترین حالت اورکلاک هست که برای شروع بهتره با همین شروع کنی، نیازی نیست فرکانس رم هاتو تغییر بدی چون در این حالت اورکلاک، فرکانس رم ها دستکاری نمیشه و نیازی به پایدار کردن رم ها نیست.

2) اورکلاک با FSB (یا front-side bus(FSB) speed) : این روش اورکلاک سخت تره چون هم فرکانس سی پی یو عوض میشه و هم رم، و باید هر دو رو پایدار کنی. مثلا وقتی FSB رو بزاری از 200 روی 210، سی پی یو 3.3 گیگا هرتز میشه (210/200*3.3=3.465) و فرکانس رم ها میشه (210/200*1600=1680). خوب بنظر من فعلا سراغ این گزینه نرو، چون هم سخت تره هم بشدت نیازمند افزایش ولتاژ هست که دمای سی پی یو رو میبره بالا

3) اورکلاک مولتی پلایر و FSB با هم: معمولا اورکلاکر حرفه ای تر ازش استفاده می کنن برای پیدا کردن بهترین و پایدارترین حالت یا  برای مسابقات اورکلاک

پیشنهاد من: فقط با مولتی پلایر کار کن و فرکانس رم هاتم تغییر نده، هم راحت تره، هم امکان اسیب دیدن و دماهای بالا کمتره

* با توجه به تحقیقات من در ضمینه اورکلاک amd، ضرایب مولتی پلایر فرد مثل 19،21،23 , .... پایداری اورکلاک بیشتری داره، پس یا روی 3.8 تمرکز کن یا روی 4.2 برای اورکلاک

*** نکته مهم اینکه قبل از اورکلات خاصیت توربو  cpu رو خاموش کن.

* برای تغییر ولتاژ: اگه اورکلاکت کم باشه نمی خواد افزایش ولتاژ بدی اما وقتی می خوای سی پی یو که کلاک دیفالتش 3.3 هست ببری روی 3.8 حتما باید افزایش ولتاژ بدی، ولتاژ دیفالت سی پی یو فکر کنم 1.25 باشه برای اور ببر روی 1.35 بعد ببین پایداره یا نه، اگه پایدار بود تو تست ها و بازی ولتاژ رو شروع کن به کم کردن اما اگه دیدی ناپایداره شروع کن به اضافه کردن ولتاژ، گام های افزایشی یا کاهشی رو 0.01 یا 0.005 برو تا کمترین ولتاژ پایدار رو پیدا کنی.

* ولتاژ رو در هرصورت بالای 1.4 نبر مگر اینکه فقط واسه تفریح بخوای باورکلاک کنی و عمر و آسیب cpu و مادربرد برات اهمیتی نداشته باشه.

می تونی با تحقیق بیشتر کاملا حرفه ای بشی در زمینه اورکلاک،  از این لینک ها زیاده برای اورکلاک اما برای نمونه:

https://community.amd.com/thread/199681

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

***یک قابلیت هست در مورد سی پی یو های 8 هسته ای و بالاتر که معمولا چندتا هسته رو park نگه می داره، تو ویندوز 7 که اینطوری بود تو ویندوزهای بعدی نمی دونم درست شده یا نه 

با حذف این قابلتی حدود 5 درصد عملکرد سی پی یو 8320 من بهتر شد اما یک ایرادی که من بهش خوردم این بود سرعت alt+tab  و کلا سوییچ کردن بین نرم افزارها و باز کردن پنجره ها میاد پایین.

نرم افزارهایی هست که این حالت رو خارج می کنه و اجازه تغییر میده، من قبلا یک نسخه که خود مایکروسافت داشت استفاده کردم اما الان گشتم پیدا نکردم برات بزارم.

این  لینک ها شاید کمک کنه بهت:

http://www.thewindowsclub.com/enable-disable-core-parking-windows

http://www.overclock.net/t/1544554/core-parking-in-windows-disable-for-more-performance

در کل اگه نتونستی این کار رو انجام بدی ، تو control panel ،power option  حالت high perfomance بزار تقریبا همین کار رو انجام میده.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

چند تا سوال هم ازت دارم که شاید بهتر بتونم راهنمایی ات کنم:

هدفت از اورکلاک چیه؟ افزایش کارایی در در بازی یا نرم افزار خاص؟ تمرین اورکلاک؟ تفریح کردن با اورکلاک؟

نوع رم هات چیه؟

اگه برای بازی استفاده می کنی نوع کارت گرافیکت رو هم بگو

با تشکر

لینک به دیدگاه

در 36 دقیقه قبل، ivi01a گفته است :

سلام مهدی جان
روزت بخیر
من یک سری تجربیات با cpu قبلی که 8320 بود در اختیارت میزارم امیدوارم بدردت بخوره

* اول از همه حتما یک کولر سی پی یو خوب بگیر که هم خیالت بابت دما راحت باشه و هم در استفاده طولانی مدت عمر cpu کم نشه، خمیر سیلیکون خوبی هم بگیر  (اگه زیر 4.5 گیگاهرتز میخوای air cooler خوبه اما واسه بالاتر باید بری سمت واتر کولر)

* برای اورکالاک می تونی به یکی از سه روش زیر انجام بدی:

1) اورکلاک با مولتی پلایر (یا clock multiplier): راحت ترین حالت اورکلاک هست که برای شروع بهتره با همین شروع کنی، نیازی نیست فرکانس رم هاتو تغییر بدی چون در این حالت اورکلاک، فرکانس رم ها دستکاری نمیشه و نیازی به پایدار کردن رم ها نیست.

2) اورکلاک با FSB (یا front-side bus(FSB) speed) : این روش اورکلاک سخت تره چون هم فرکانس سی پی یو عوض میشه و هم رم، و باید هر دو رو پایدار کنی. مثلا وقتی FSB رو بزاری از 200 روی 210، سی پی یو 3.3 گیگا هرتز میشه (210/200*3.3=3.465) و فرکانس رم ها میشه (210/200*1600=1680). خوب بنظر من فعلا سراغ این گزینه نرو، چون هم سخت تره هم بشدت نیازمند افزایش ولتاژ هست که دمای سی پی یو رو میبره بالا

3) اورکلاک مولتی پلایر و FSB با هم: معمولا اورکلاکر حرفه ای تر ازش استفاده می کنن برای پیدا کردن بهترین و پایدارترین حالت یا  برای مسابقات اورکلاک

پیشنهاد من: فقط با مولتی پلایر کار کن و فرکانس رم هاتم تغییر نده، هم راحت تره، هم امکان اسیب دیدن و دماهای بالا کمتره

* با توجه به تحقیقات من در ضمینه اورکلاک amd، ضرایب مولتی پلایر فرد مثل 19،21،23 , .... پایداری اورکلاک بیشتری داره، پس یا روی 3.8 تمرکز کن یا روی 4.2 برای اورکلاک

*** نکته مهم اینکه قبل از اورکلات خاصیت توربو  cpu رو خاموش کن.

* برای تغییر ولتاژ: اگه اورکلاکت کم باشه نمی خواد افزایش ولتاژ بدی اما وقتی می خوای سی پی یو که کلاک دیفالتش 3.3 هست ببری روی 3.8 حتما باید افزایش ولتاژ بدی، ولتاژ دیفالت سی پی یو فکر کنم 1.25 باشه برای اور ببر روی 1.35 بعد ببین پایداره یا نه، اگه پایدار بود تو تست ها و بازی ولتاژ رو شروع کن به کم کردن اما اگه دیدی ناپایداره شروع کن به اضافه کردن ولتاژ، گام های افزایشی یا کاهشی رو 0.01 یا 0.005 برو تا کمترین ولتاژ پایدار رو پیدا کنی.

* ولتاژ رو در هرصورت بالای 1.4 نبر مگر اینکه فقط واسه تفریح بخوای باورکلاک کنی و عمر و آسیب cpu و مادربرد برات اهمیتی نداشته باشه.

می تونی با تحقیق بیشتر کاملا حرفه ای بشی در زمینه اورکلاک،  از این لینک ها زیاده برای اورکلاک اما برای نمونه:

https://community.amd.com/thread/199681

***یک قابلیت هست در مورد سی پی یو های 8 هسته ای و بالاتر که معمولا چندتا هسته رو park نگه می داره، تو ویندوز 7 که اینطوری بود تو ویندوزهای بعدی نمی دونم درست شده یا نه 

با حذف این قابلتی حدود 5 درصد عملکرد سی پی یو 8320 من بهتر شد اما یک ایرادی که من بهش خوردم این بود سرعت alt+tab  و کلا سوییچ کردن بین نرم افزارها و باز کردن پنجره ها میاد پایین.

نرم افزارهایی هست که این حالت رو خارج می کنه و اجازه تغییر میده، من قبلا یک نسخه که خود مایکروسافت داشت استفاده کردم اما الان گشتم پیدا نکردم برات بزارم.

این  لینک ها شاید کمک کنه بهت:

http://www.thewindowsclub.com/enable-disable-core-parking-windows

http://www.overclock.net/t/1544554/core-parking-in-windows-disable-for-more-performance

در کل اگه نتونستی این کار رو انجام بدی ، تو control panel ،power option  حالت high perfomance بزار تقریبا همین کار رو انجام میده.

چند تا سوال هم ازت دارم که شاید بهتر بتونم راهنمایی ات کنم:

هدفت از اورکلاک چیه؟ افزایش کارایی در در بازی یا نرم افزار خاص؟ تمرین اورکلاک؟ تفریح کردن با اورکلاک؟

نوع رم هات چیه؟

اگه برای بازی استفاده می کنی نوع کارت گرافیکت رو هم بگو

با تشکر

واقعا لطف کردی دوست عزیز خیلی عالی  بود اطلاعات شما  

اره بیشتر برای بازی میخوام ایا تفاوتی  داره فرکانس تا 4 ببرم و با 8350  برابری کنه یا   به ریسکش   نمیرزد 

هدفم تو نرم افزاربیشتر   برای  نر افزار شبیه سازی  دستگاه بازی ps3 , که بازیها تو pc اجرا کنم 

من صبح قبل اینکه اطلاعات شما چک کنم با اطلاعاتی که داشتم  یک اور نصفه و نمیه  کردم با استفاده از مولتی  بردم بالا ولی ورودی ویندوز هنگ میکرد  .  من فقط مولتی افزایش دادم  و از 16.5 به 19.5 ارتقا دادم که شد 3900 mhz فرکانس رم کاهش دادم و به 1333 بردم و بقیه هم  حالت auto   بود و لی ویندوز  در زمانی کیه میخواست بالا میام هنگ میکرد .

رم ها 2*4 adata  gaming     در مجموع 8 گیگ 

گرافیک  rx 460 4 gig   gigabyte   amd 

باتشکر 

لینک به دیدگاه

در زمان اور این گزینه نیاز به تغییر دارد یا نه PCI Express Frequency ؟

این گزینه باید فعال باشه یا نه   ASUS CORE  UNLOCKER؟

لینک به دیدگاه

PCI Express Frequency: همون طور که از اسمش پیداست برای اورکلاک کارت گرافیکه و نه cpu و بهتره با نرم افزارهای تعبیه شده در ویندوز کارت گرافیک رو اورکلاک کنی نه از توی بایوس مادربورد

ASUS CORE  UNLOCKER: در صورتی که هشت تا هسته رو تو ویندوز task manager داری فرقی در آنلاک کردن یا نکردن نداره، اما اگه کمترهسته می بینی آنلاک کردن هسته های مخفی رو اضافه می کنه، فکر کنم تو سری FX اصلا هسته مخفی وجود نداره و فقط تو بعضی سری های amd این امکان وجود داره.

با توجه به کارت گرافیکی که داری بنظرم cpu برای کارت گرافیک ایجاد گلوگاه (bottleneck) نمیکنه پس نیازی به اورکلاک سنگین نداری.

برای خودم با کارت 970 با 8320 گلوگاه خواصی ایجاد نمی کرد مگر در بعضی بازی های که cpu قوی لازم دارن (معمولا بازی های استراتژیک که هوش مصنوعی بازی نیاز به سی پی یو قوی داره مثل سری total war)

نرم افزارهای شبیه ساز  cpu خیلی قوی لازم دارند و معمولا چون بهینه نیستن فقط از یک هسته استفاده می کنند که باید single core performance (بازدهی تک هسته ای) بالا باشه، خوب اورکلاک بهتر می کنه قدرت اجرا رو اما معجزه نمی کنه. در کل سری قدیمی amd از جمله سری FX مشکل single core performance دارن. برای روشن تر شدن قضیه، دو تا مقایسه cpu در قدرت تک هسته ای (single core) رو ببین:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4460-vs-AMD-FX-8300

کاملا واضحه که قدرت تک هسته ای4460  core i5 در حدود 1.5 برابره (50 درصد افزایش راندمان)

http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-8350-vs-AMD-FX-8300

در صورتی که با یک کولر خوب در حد 8350 اورکلاک کنی قدرت تک هسته ای در حدود 1.1 برابره (10 درصد افزایش راندمان)

به نظرم اگه تو شبیه سازها بازی برات کند اجرا میشه کلا با اورکلاک تغییر خاصی ایجاد نمیشه چون خودم این مشکل رو با بازی گاد آف وار داشتم و با اورکلاک تا 4.5 گیگاهرتز باز هم بازی کند اجرا میشد.

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، ivi01a گفته است :

PCI Express Frequency: همون طور که از اسمش پیداست برای اورکلاک کارت گرافیکه و نه cpu و بهتره با نرم افزارهای تعبیه شده در ویندوز کارت گرافیک رو اورکلاک کنی نه از توی بایوس مادربورد

ASUS CORE  UNLOCKER: در صورتی که هشت تا هسته رو تو ویندوز task manager داری فرقی در آنلاک کردن یا نکردن نداره، اما اگه کمترهسته می بینی آنلاک کردن هسته های مخفی رو اضافه می کنه، فکر کنم تو سری FX اصلا هسته مخفی وجود نداره و فقط تو بعضی سری های amd این امکان وجود داره.

با توجه به کارت گرافیکی که داری بنظرم cpu برای کارت گرافیک ایجاد گلوگاه (bottleneck) نمیکنه پس نیازی به اورکلاک سنگین نداری.

برای خودم با کارت 970 با 8320 گلوگاه خواصی ایجاد نمی کرد مگر در بعضی بازی های که cpu قوی لازم دارن (معمولا بازی های استراتژیک که هوش مصنوعی بازی نیاز به سی پی یو قوی داره مثل سری total war)

نرم افزارهای شبیه ساز  cpu خیلی قوی لازم دارند و معمولا چون بهینه نیستن فقط از یک هسته استفاده می کنند که باید single core performance (بازدهی تک هسته ای) بالا باشه، خوب اورکلاک بهتر می کنه قدرت اجرا رو اما معجزه نمی کنه. در کل سری قدیمی amd از جمله سری FX مشکل single core performance دارن. برای روشن تر شدن قضیه، دو تا مقایسه cpu در قدرت تک هسته ای (single core) رو ببین:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4460-vs-AMD-FX-8300

کاملا واضحه که قدرت تک هسته ای4460  core i5 در حدود 1.5 برابره (50 درصد افزایش راندمان)

http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-8350-vs-AMD-FX-8300

در صورتی که با یک کولر خوب در حد 8350 اورکلاک کنی قدرت تک هسته ای در حدود 1.1 برابره (10 درصد افزایش راندمان)

به نظرم اگه تو شبیه سازها بازی برات کند اجرا میشه کلا با اورکلاک تغییر خاصی ایجاد نمیشه چون خودم این مشکل رو با بازی گاد آف وار داشتم و با اورکلاک تا 4.5 گیگاهرتز باز هم بازی کند اجرا میشد.

سلام  دوست  گرامی 

اوربا فن کارخانه ای خودش  انجام دادم با اطلاعات که از شما گرفته ام خیلی عالی بود ولی باید کولر تعویض کنم  

ضریب 21 گزاشتم  فرکانس  اول روی 4200 شد و ولتاز دیفالت  روی 1.17 بود که روی   1.35  گزاشتم ولی  تو تست بازی هنگ کرد  و با یک تغییر تو  فرکانس  ،ضریب  به 20.0 تغییر دادم و فرکانس به  4000 رسید و تست پایداری گرفتم و خوب جواب داد ولی بازیها که تست گرفتم زیاد فرقی تو فریم دهی نداشت   ولی تو  شبیه ساز کمی تفاوت داشت و بازیها با سرعت بیشتر اجرا میشدولی تو  بازی dante inferno تست گرفتم  دمای سی پی یو تا 69  رفت و  دور فن cpu تا 5960 رسید آیا با این دور فن و  دما جای نگرانی هست یا نه ؟ 

الان تو فرکانس 4000 پایداری کامل دارم  ولی به نظرم تو شرایط سخت خیلی فشار روی سی پی یو میاد چون دما بالا میره درست است ؟ 

حالا به نظر شما ولتاژ  سی پی یو بیارم پایین تا به پایداری مجدد برسم   چون به نظرم  فرکانس  خوب ولی فقط از یک بابت نگران هستم فقط دمای  cpu  هست چون اونهم  با یک کولر به نظرم  حل بشه . 

اگر لطف کنید  یک کولر  معمولی که فن اورجینال خودش بهتر باشه و  بتونه با این فرکانس   4000 بتونه خنک کننده خوبی باشه معرفی کنی مممنون میشم .

چون این سی پی یو تازه خریدم شاید 7 روز نشه  به صورت باکس و اکبند 

بازهم برای این اطلاعات   که دادی  تشکر میکنم چون خیلی کاربردی برای من  .

لینک به دیدگاه

از این کولر های  گرین     کدام بهتر عمل میکنه   برای 8300 با اورکلاک 

tiny gold - 95 pwm 

GREEN Notus100-PWM CPU Cooler

TinyCool 90-PWM

لینک به دیدگاه

در ساعت های بعد با شبیه ساز پایداریشو از دست داد نمی دونم ایراد از دمای سی پی یو هست   و سیستم در حین کار با شبیه ساز و بازی کردن دانته اینفرو دما به ۷۰ رسید و دور فن به بالای ۶۰۰۰ و سیستم ریستارت شد منهم یک آمپر ولتاژ سی‌پی‌یو بردم بالا و روی۱.۳۶ گذاشتم و اوکی شد ولی صدای فن در بالای  دور ۶۲۰۰صدایش کلا تغییر کرد و من از نرم افزار آمدم بیرون و صدای فن به حالت اول برگشت . این ایراد از فن بوده و تردیک بود ه به نظرم بترکه

IMG_20171106_232620.jpg

لینک به دیدگاه

بین سه تا کولر که گفتی مدل 

از اون دو تا دیگه بهتره

با کولر استوک این قدر اور نکن تهش بزار رو 3.8 گیگاهرتز

انصافا با اون دور فن صدای تراکتور نمیده سیستم ؟! 

دمای 70 درجه باعث ریست نمیشه! پاور سیستمت چند واته؟ چه مدلی هست؟ 

لینک به دیدگاه

پاور ۸۵۰ وات گرین  هست.  تقریبا یک ۳ سالی هست خریدم 

به نظرم فنش تا دور ۶۰۰۰ هزار بیشتر نمیره چون اینقدر. صدا افزایش پیدا می‌کنه و از دور ۶۰۰۰ به بعد دیگه تق تق صدا میداد که مجبور شدم کلا برنامه  ببندم تا دور فن بیاد پایین . 

سی پی یو تا چه دمای می‌تونه دوام بیاری بعد سیستم خاموش میشه الان ۷۰ درجه تقریبا نرمال هست یا نه *

به نظرت است کولر گرین  مدل ۱۰۰ از این فن خودش بهتره تا این قدر آور جواب میده

لینک به دیدگاه

خواهش، پاورت موردی نداره با توجه به سی پی یو و کارت گرافیکت!

هر کولری غیر کولر خودش بزاری حتما دما و صدا فن کاهش پیدا میکنه

کولر گرین تا اورکلاک 4.2 هم باید جواب بده اما بحث هزینه در مقابل کارایی وجود داره، مثلا کولر hyper  212  اجازه اورکلاک بیشتری بهت میده اما خوب قیمتش هم تقریبا 3 برابره

https://lioncomputer.ir/فن-کیس-کولر-مستر-hyper-212-led-turbo-10.html

دمای  خاموش شدن سیستم 90-95 درجه هست که مادربورد برای نسوختن سیستم اتومات خاموش می کنه سیستم رو، اما کلا بالای 80 درجه احتمال سوزوندن سی پی یو و مادربورد هست.

اگه این سیستم رو می خوای چند سال ازش استفاده کنی دمای حداکثر رو بین 60-65 تنظیم کن، هر چی بیشتر بشه دمای سی پی یو خوب عمرش کمتر میشه.

دمای تمام هسته ها و مادربورد رو چک کن.

لینک به دیدگاه

سلام روزتون بخیر

عذرخواهم خیلی لطف کردین جواب سوالات من دادین 

پس این ریسک شدن  سیستم   که در حین  کار سنگین که دور فن تا 6000 رفت و دما تقربیا 70 بود ویک دفعه سیستم صفحه ابی شد و ریستارت شد مربوط ولتاز میتونه باشه که جواب نداده یا دما  یا فن  سی پی یو 

چون در دور بعدی ولتاز از 1.35 به 1.36 تغییر دادم اوکی شد . ایراد به نظرت از ولتاز بود یا فن یا دما ؟ 

تشکر مجدد

لینک به دیدگاه

به نظرت اگر همین کولر بگیرم GREEN Notus100-PWM CPU Cooler  

برای این  اور کلاک تا 4 گیگا هرتز جواب میدی و  دما میتونه بالا نبره   چون هزینهش برام مهمه 

ممنون 

لینک به دیدگاه

سلام وقتت بخیر مهدی جان

خواهش می کنم، خوشحال میشم اگه تونستم کمکت کنم

مشکل ریست شدن از اورکلاک ممکنه به خاطر  موارد متعددی باشه:

* عدم پایداری سیستم و کرش کردن (عدم تطابق میزان ولتاژ و فرکانس که معمولا به خاطر پایین تر بودن ولتاژ از ولتاژ مورد نیازه، عدم پایداری سی پی یو با فرکانس  اعمالی و ....)

* افت ولتاژ ناگهانی (ممکنه از خود پاور، تغذیه مادربورد یا حتی کابل پاور باشه) 

* دمای بالا سی پی یو

* ضعیف بودن مادربرد برای اورکلاک 

و .....

اما در اکثر مواقع همون مورد اوله

لینک به دیدگاه

در در 1396/08/15, 17:28:35، مهدی احمدی گفته است :

از این کولر های  گرین     کدام بهتر عمل میکنه   برای 8300 با اورکلاک 

tiny gold - 95 pwm 

TinyCool 90-PWM

توی این سه تا Notus100 بهتر از بقیه است ولی از دید من هیچ کدام مناسب کار اورکلاک روی FX نیست.

TinyCool ها بدرد سیستم های کم مصرف می خوره که کیس ITX یا MICRO ATX شیشه ای داشته باشی و بخای داخلش رو قشنگ تر کنی. باسه اور کلاک نیست.

در در 1396/08/16, 00:24:57، مهدی احمدی گفته است :

در ساعت های بعد با شبیه ساز پایداریشو از دست داد نمی دونم ایراد از دمای سی پی یو هست   و سیستم در حین کار با شبیه ساز و بازی کردن دانته اینفرو دما به ۷۰ رسید و دور فن به بالای ۶۰۰۰ و سیستم ریستارت شد منهم یک آمپر ولتاژ سی‌پی‌یو بردم بالا و روی۱.۳۶ گذاشتم و اوکی شد ولی صدای فن در بالای  دور ۶۲۰۰صدایش کلا تغییر کرد و من از نرم افزار آمدم بیرون و صدای فن به حالت اول برگشت . این ایراد از فن بوده و تردیک بود ه به نظرم بترکه

IMG_20171106_232620.jpg

از فن استوک استفاده نکن! CPU رو از بین می بری....... + فن های نسل قبل کولرهای AMD  مشهور به این هستند که به دور های خیلی بالا به راحتی دسترسی پیدا می کنند.....

در در 1396/08/16, 00:56:44، ivi01a گفته است :

بین سه تا کولر که گفتی مدل 

از اون دو تا دیگه بهتره

با کولر استوک این قدر اور نکن تهش بزار رو 3.8 گیگاهرتز

انصافا با اون دور فن صدای تراکتور نمیده سیستم ؟! 

دمای 70 درجه باعث ریست نمیشه! پاور سیستمت چند واته؟ چه مدلی هست؟ 

ممکنه  پردازنده خوب نبوده باشه ( Silicon Lottery ) البته اول باید خنک کننده رو عوض کنه با یک چیز درست حسابی بعد شروع به اور کنه. ( بخاطر همین من گفتم اروم اروم اور کنه نه یکهویی، چون حدس می زدم چنین کاری کنه )

در 23 ساعت قبل، مهدی احمدی گفته است :

پاور ۸۵۰ وات گرین  هست.  تقریبا یک ۳ سالی هست خریدم 

به نظرم فنش تا دور ۶۰۰۰ هزار بیشتر نمیره چون اینقدر. صدا افزایش پیدا می‌کنه و از دور ۶۰۰۰ به بعد دیگه تق تق صدا میداد که مجبور شدم کلا برنامه  ببندم تا دور فن بیاد پایین . 

سی پی یو تا چه دمای می‌تونه دوام بیاری بعد سیستم خاموش میشه الان ۷۰ درجه تقریبا نرمال هست یا نه *

به نظرت است کولر گرین  مدل ۱۰۰ از این فن خودش بهتره تا این قدر آور جواب میده

مدل دقیقش رو از روی بدنه PSU بخون.

تو بعضی مادربرد ها و بایوس ها 70 درجه سانتی گراد جایی هست که شروع می کنه به  throttle یا محدود کردن قدرت CPU بهتره تو دماهای پایین این کار کنی.+ هر چی دما پایین تر باشه برای عمر CPU اورکلاک شده بهتر است.

نظر شخصی باسه کولر : خرج کن یک کولر درست بگیر که بتونه دمارو زیر 70 با صدای پایین نگه داره. lotus 100 و کلا  lotus ها باسه این کار مناسب نیست، بیشتر بدرد سیستم هایی که تو محیط گرم هستن یا غیر OC یا مد کردن ظاهری بدرد  می خوره.

تو شهر سخت افزار نقد برای notus 200 و 400 بررسی داریم و روی مد بالانس با  wPrime 1024M بررسی کرده :35_thinking:

image.thumb.png.3cae4ef74fc177101af51f00e425a920.png

image.thumb.png.791005e03b54cd4374d61fb9465146bd.png

من روی tinycool 90 pwm در حالت performance تست کردم  که بر اساس توان گذارشی cpu ام بازدهی رو در بیارم ( روی حالت بالانس ویندوز مال من در  prime95 به 100 می رسه و شروع می کنه به بازی کردن با فرکانس هسته در محدوده 3500 تا 4000 تا کنترل کنه دمارو )

image.thumb.jpeg.7f3343fe5b156a0f98944a6e0dac66a4.jpeg

در 15 ساعت قبل، ivi01a گفته است :

خواهش، پاورت موردی نداره با توجه به سی پی یو و کارت گرافیکت!

هر کولری غیر کولر خودش بزاری حتما دما و صدا فن کاهش پیدا میکنه

کولر گرین تا اورکلاک 4.2 هم باید جواب بده اما بحث هزینه در مقابل کارایی وجود داره، مثلا کولر hyper  212  اجازه اورکلاک بیشتری بهت میده اما خوب قیمتش هم تقریبا 3 برابره

https://lioncomputer.ir/فن-کیس-کولر-مستر-hyper-212-led-turbo-10.html

دمای  خاموش شدن سیستم 90-95 درجه هست که مادربورد برای نسوختن سیستم اتومات خاموش می کنه سیستم رو، اما کلا بالای 80 درجه احتمال سوزوندن سی پی یو و مادربورد هست.

اگه این سیستم رو می خوای چند سال ازش استفاده کنی دمای حداکثر رو بین 60-65 تنظیم کن، هر چی بیشتر بشه دمای سی پی یو خوب عمرش کمتر میشه.

دمای تمام هسته ها و مادربورد رو چک کن.

تایید مورد بالا9_9

لینک به دیدگاه

در 6 ساعت قبل، zed2 گفته است :

توی این سه تا Notus100 بهتر از بقیه است ولی از دید من هیچ کدام مناسب کار اورکلاک روی FX نیست.

TinyCool ها بدرد سیستم های کم مصرف می خوره که کیس ITX یا MICRO ATX شیشه ای داشته باشی و بخای داخلش رو قشنگ تر کنی. باسه اور کلاک نیست.

از فن استوک استفاده نکن! CPU رو از بین می بری....... + فن های نسل قبل کولرهای AMD  مشهور به این هستند که به دور های خیلی بالا به راحتی دسترسی پیدا می کنند.....

ممکنه  پردازنده خوب نبوده باشه ( Silicon Lottery ) البته اول باید خنک کننده رو عوض کنه با یک چیز درست حسابی بعد شروع به اور کنه. ( بخاطر همین من گفتم اروم اروم اور کنه نه یکهویی، چون حدس می زدم چنین کاری کنه )

مدل دقیقش رو از روی بدنه PSU بخون.

تو بعضی مادربرد ها و بایوس ها 70 درجه سانتی گراد جایی هست که شروع می کنه به  throttle یا محدود کردن قدرت CPU بهتره تو دماهای پایین این کار کنی.+ هر چی دما پایین تر باشه برای عمر CPU اورکلاک شده بهتر است.

نظر شخصی باسه کولر : خرج کن یک کولر درست بگیر که بتونه دمارو زیر 70 با صدای پایین نگه داره. lotus 100 و کلا  lotus ها باسه این کار مناسب نیست، بیشتر بدرد سیستم هایی که تو محیط گرم هستن یا غیر OC یا مد کردن ظاهری بدرد  می خوره.

تو شهر سخت افزار نقد برای notus 200 و 400 بررسی داریم و روی مد بالانس با  wPrime 1024M بررسی کرده :35_thinking:

image.thumb.png.3cae4ef74fc177101af51f00e425a920.png

image.thumb.png.791005e03b54cd4374d61fb9465146bd.png

من روی tinycool 90 pwm در حالت performance تست کردم  که بر اساس توان گذارشی cpu ام بازدهی رو در بیارم ( روی حالت بالانس ویندوز مال من در  prime95 به 100 می رسه و شروع می کنه به بازی کردن با فرکانس هسته در محدوده 3500 تا 4000 تا کنترل کنه دمارو )

image.thumb.jpeg.7f3343fe5b156a0f98944a6e0dac66a4.jpeg

تایید مورد بالا9_9

سلام دوست عزیز  ممنون از راهنماییتون 

الان نظر شما کدام مدل از گرین یا برندپیشنهاد میکنید  چون بودجه کم هست  برای همین این مدل انتخالب کردم 

ویرایش شده توسط مهدی احمدی
لینک به دیدگاه

سلام دمای cpu با کدام نرم افزار واقعی نشون میده  من الان با نرم افزار core temp  یک دما نشون میده  نرم افزار   CPUID HWMonitor              یک دمای  دیگه نشون مثلا نرم افزار  کور تمپ  58 نشون میده ولی نرم افزار دیگه 66 درجه نشون میده  

کدام درست تر است ؟  

بی زحمت یک نرم افزار کامل جهت پایداری سیستم  معرفی کنیئد 

با تشکر 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...