رفتن به مطلب

با فناوري IPS در نمايشگرها آشنا شويد


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

post-59-090930000 1313613561_thumb.jpg

مانيتور هايي که امروزه در بازار مشاهده مي کنيد جدا از سيستم نور آن که LED باشد يا فلوروسنت از فناوري ساخت TN يا IPS بهره مي برند. فناوري TNبه سبب هزينه تمام شده اندک آن نسبت به فناوري IPS به صورت عمومي در بيشتر صفحه نمايش ها به کار مي رود. در مقابل فناوري IPS به دليل هزينه بالاتر در کاربردهاي حرفه اي مورد استفاده قرار مي گيرند. IPSها به دليل داشتن زاويه ديد بالاتر نسبت به TN و همچنين نمايش مقدار رنگ بيشتر مورد علاقه گرافيست ها هستند.

پنل هاي TN يا همان Twisted Nematic براي نمايش هر کدام از رنگ هاي RGB از ۶ بيت استفاده مي کنند که به عبارتي در موجوع مي شود ۱۸ بيت؛ اما اين ۱۸ بيت براي نمايش ۱۶.۷ ميليون رنگ کافي نيست و حتما براي نمايش اين مقدار رنگ بايد ۲۴ بيت وجود داشته باشد که در عمل چنين مقداري براي نمايش رنگ ها در دسترس نيست. حال شرکت هاي سازنده نمايشگر اين مشکل را با روشي به نام Dithering براي نمايش اين ۱۶.۷ ميليون رنگ کمرنگ کرده اند. حال Dithering به اين شيوه عمل مي کند که با ترکيب پيکسل هاي کناري و ايجاد سايه به افزايش دايره رنگ خود مي پردازد. پس در عمل نمايشگر هاي TN برخلاف ادعاهاي شرکت هاي سازنده در حقيقت قادر به نمايش ۱۶ ميليون رنگ نمي باشند.

post-59-077097800 1313613605_thumb.jpg

post-59-006153200 1313613631_thumb.jpg

همين تفاوت رنگ و عدم نمايش تمامي اين ۱۶.۷ ميليون رنگ سبب شده است که در گرافيک و صنعت چاپ تصاويري که گرافيست بر روي صفحه نمايش خود مي بيند با آن تصويري که در مرحله آخر به چاپ مي رسد متفاوت باشد. البته مانيتور هاي قديمي CRT اين مشکل رنگ را نداشتند و تمامي اين ۱۶.۷ ميليون رنگ را به خوبي نمايش مي داند اما فرد با کارکردن زياد با اين نمايشگر ها بايد با چشمان خود خداحافظي مي کرد.

تنها مزيت نمايشگر هاي TN زمان پاسخگويي نسبتا بالاي آن ها است که سبب مي شود آن ها را مناسب کاربردهاي بازي کند.

پنل هاي IPS يا In-Plane Switching توسط هيتاچي در سال ۱۹۹۶ معرفي شدند. اين پنل ها دو مشکل اصلي پنل هاي TN را مرتفع کردند و آن دو مشکل چيزي نبود جز زاويه ديد و عمق رنگ. همانطور که اکثر شما در مانيتور هاي معمول در بازار مشاهده کرده ايد پنل هاي TN از زاويه ديد خوبي بهره نمي برند و با حرکت به هر دوسمت مانيتور و بالا و پايين تصاوير تغيير مي کند و رنگ ها بهم ريخته ديده مي شوند. در IPSها برخلاف انواع TN که به صورت موازي در حرکت هستند، مولکول هاي کريستال مايع بصورت عمودي جا به جا مي شوند که حرکت آن ها به اين شکل باعث بيشتر شدن زاويه ديد و نمايش بهتر و طبيعي تر رنگ ها مي شود.

post-59-004072400 1313613670_thumb.png

همانطور که در بالا توضيح داديم نمايشگرهاي TN براي هر ۳ رنگ اصلي RGB از ۶ بيت استفاده مي کنند که مي شود ۱۸ بيت؛ اما در نمايشگر هاي IPS اين عدد براي هر رنگ اصلي برابر ۸ بيت است که در مجموع ۲۴ بيت مورد نياز ما براي نمايش رنگ ها را بدست مي دهد. در نتيجه اين نمايشگر به سادگي تمام مي تواند تمامي ۱۶.۷ ميليون رنگ را بر روي صفحه نمايش به نمايش در آورد.

امروزه با کاهش قيمت نمايشگر هايي که از فناوري IPS استفاده مي کنند و همچنين پايين آمدن زمان پاسخ گويي آن ها هر چه بيشتر به فراگير شدن آن ها نزديک شده ايم.

منبع : almasiran.ir

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

عالی بود حامد جان نیاز به مطرح کردنش بود!wink.gif

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...