رفتن به مطلب

نظارت هدفمند پهنای باند


Hamed
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

هفته گذشته سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با هدف شفاف سازی و کنترل بازار فروش خدمات اینترنتی، نحوه ارائه سرویس های پرسرعت اینترنت (ADSL) را اعلام کرد. براساس ابلاغیه سازمان تنظیم مقررات، اپراتورهای ارائه دهنده سرویس ADSL نباید هیچ گونه محدودیتی در میزان حجم آپلود، دانلود و زمان اتصال در طول دوره ارائه خدمات ایجاد کنند.

در واقع براساس این ابلاغیه شرکت های ارائه دهنده اینترنت پرسرعت باید براساس تعرفه های مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات خدمات خود را عرضه و به فروش برسانند و همین تعرفه ها را نیز باید پیش از آغاز تبلیغات و عرضه برای تایید به اداره نظارت و صدور پروانه های سازمان تنظیم مقررات ارائه دهند. براساس گفته مقامات سازمان تنظیم مقررات این ابلاغیه، دستور جدیدی از سوی سازمان تنظیم نبوده و پیش از این نیز این سازمان برای کنترل بازار چنین درخواستی را به شرکت های PAP ارائه کرده، اما تاکنون تنها چند شرکت حاضر به همکاری با سازمان تنظیم شده اند و در همین راستا و برای کنترل و نظارت بیشتر بازار رگولاتوری با جدیت بیشتری اجرای این ابلاغیه را دنبال می کند.

به دنبال نظارت هدفمندتر

شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت ADSL و شرکت مخابرات ایران در حال حاضر نزدیک به 5/2 میلیون خط اینترنت پرسرعت در کشور نصب کرده اند که از این تعداد یک میلیون و 200 هزار پورت به مشترکان واگذار شده و در حال استفاده است.

در این راستا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان متولی بخش نظارت و اعمال مقررات بر سرویس های ارائه شده از سوی اپراتورهای موجود، شفاف سازی و اطلاع رسانی درباره ظرفیت خطوط و تعرفه ارائه خدمات اینترنت پرسرعت با استفاده از فناوری ADSL توسط شرکت های مجاز را در دستور کار قرار داده است.آنچه موجب شده رگولاتوری شرکت های اینترنتی را از فروش کیلویی اینترنت بازدارد، رعایت حداقل حقوق کاربران در ضریب های اشتراک واگذاری اینترنت است، زیرا مطابق محاسبات رگولاتوری کاربری که از پهنای 128 کیلوبیت با ضریب اشتراک یک به یک برخوردار است باید امکان حداقل 41 گیگابایت دانلود ماهانه را داشته باشد و در صورت ضریب اشتراک یک به 10 نیز کاربر باید از حداقل محدودیت 4 گیگابایت برخوردار باشد.

براین اساس مبنای محاسبه ظرفیت یک خط، حداکثر سرعت دانلود در حالت نرخ اشتراک 1 به 1 است و اپراتورها برای ارائه این خدمات مطابق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، مجاز به اشتراک سرویس با نرخ حداکثر 1 به 10 خواهند بود.

براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکت مخابرات ایران در صورت ارائه خدمات به صورت مشارکتی یا غیرمشارکتی با شرکت های PAP، ملزم به رعایت تعرفه های ابلاغی است و تنها شرکت هایPAP آن هم در حالت غیرمشارکتی می توانند خدمات مورد اشاره را حداکثر تا سقف 20 درصد بیشتر از تعرفه های مذکور ارائه کنند.

علی اصغریان، مدیرکل دفتر نظارت بر سرویس های فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات در توضیح این ابلاغیه می گوید: «آن طور که این خبر در رسانه ها مطرح شده سازمان قصد توقف فروش حجمی اینترنت را ندارد. در پروانه شرکت های PAP به صورت واضح ذکر شده است که اگر آنها بسته به نیاز مشتری تصمیم داشته باشند بسته های خاص شامل محدودیت حجمی و زمانی را به مشتریان شان ارائه کنند باید بسته پیشنهادی خود را قبل از ارائه برای تایید به سازمان تنظیم مقررات ارسال کنند تا سازمان هم در زمان مشخص این بسته پیشنهادی را بررسی و آن را تایید کند.» وی در ادامه می افزاید: «براساس مصوبه 49 سازمان، حداکثر ضریب اشتراک پهنای باند بین 10 نفر است یعنی اینترنت با سرعت 128 نامحدود باید بین 4 تا 41 گیگ حجم دانلود داشته باشد که حجم 4 گیک باید به صورت تضمینی بین 10 کاربر حتما به اشتراک گذشته شود. در این بین ممکن است کاربر پر مصرفی وجود داشته باشد که نیاز به حجم دانلود بیشتری داشته باشد که در این صورت شرکت های اینترنتی نباید از حجم اشتراک 10 کاربر استفاده کنند و باید برای دریافت پهنای باند اضافی درخواست خود را به سازمان ارائه کنند.» بنا بر اظهارات وی ارائه حجم دانلود نامحدود منوط به این است که شرکت های اینترنتی بسته پیشنهادی خود را برای بررسی و تایید به بخش فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم ارسال کنند تا بتوانند بعد از تایید پهنای باند مورد درخواست خود را دریافت و به مشتریان خود ارائه کنند.

هدف، ارتقای حقوق ذی نفعان بازار

اصغریان هدف سازمان برای پافشاری به انجام این ابلاغیه را ساماندهی بازار و ارتقای حقوق مشتریان ذکر می کند و می گوید: «با اجرای درست این ابلاغیه از این پس مشتریان به طور دقیق می دانند که چه سرویسی، با چه سرعت، حجم واقعی و با چه تعرفه ای خریداری می کنند و فروشنده نیز می داند که چه سرویسی با چه کیفیتی به دست مشتریان خود می رساند.»

وی در پاسخ برخی شرکت ها که این کار سازمان را مانعی برای رقابت در بازار عنوان می کند، می گوید: «این ابلاغیه به هیچ وجه قصد وارد کردن ضربه به فعالیت شرکت های اینترنتی یا از بین بردن رقابت در بین آنها را ندارد، بنا بر اظهارات وی سازمان تمام تلاش خود را انجام می دهد تا مشتریان به حق واقعی خود برسند و در این بین نیز شرکت ها متضرر نشوند.»

نرخ اشتراک و میزان دانلود

براساس توضیحات اصغریان، مشترکان ADSL باید توجه داشته باشند سرعت اینترنت 128نامحدود به معنای داشتن حجم دانلود بین 4 تا 41 گیگ است که نرخ اشتراک پهنای باند 1 به 10 به معنای استفاده همزمان حداکثر 10 نفر از ظرفیت یک خط است و در این بین باید به صورت تضمینی حجم دانلود 4 گیک به هر یک از کاربران برسد.

عموما ظرفیت خطوط اینترنت براساس کیلوبیت بر ثانیه (kbps) سنجیده و سرعت دانلود براساس کیلوبایت (kBps) اندازه گیری می شود که روش تبدیل آنها به یکدیگر با استفاده از فرمول ظرفیت تقسیم بر 8 مساوی سرعت قابل حصول است و لازم است کاربران در زمان اندازه گیری ظرفیت خط یا سرعت دانلود خود به این واحدها توجه کنند.

اما در این میان شرکت هایی هستند که نه تنها ضریب اشتراک آنها پا را فراتر از اشتراک 10 نفره گذاشته، بلکه حداقل حجم دانلود آنها با تلفیقی از دانلود و آپلود در کنار هم عدد حداقلی و حتی کمتر از آن را تشکیل می دهند و امکان دانلود آنها به مراتب کمتر از آن چیزی است که باید در واقعیت انجام شود. به گفته مسوولان سازمان تنظیم، این سازمان با این ابلاغیه به دنبال جلوگیری از این اتفاق است و اینکه در صورت نیاز مشتری به پهنای باند شرکت ها موظف به خرید پهنای باند بیشتر باشند.

post-59-054518100 1314688868_thumb.jpg

post-59-017263100 1314688897_thumb.jpg

منبع : دنیای اقتصاد

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به نظر من یک نکته جالب در این مطلب هست که از نظر مخفی مونده.

دعوا ی مخابرات و شرکت ها بر این اسا س که محدودیت دانلود باشه یا نباشه.

اما هیچ کدوم به این نکته اشاره نمی کنه که این وسط پهنای باند شما را با 10 نفر share میکنند و به اسم سرویس با سرعت بالا می فروشند.

از نظر من مشتری ( فرض کنید هیچی هم از اینترنت بارم نیست) ، وقتی فروشنده میگه سرعت 128 کیلو بیت ، یعنی 128 کیلوبیت ، یا به عبارتی 100 به اضافه 20 به اضافه 8 و یا به عبارتی 64 ضربدر 2 یا حتی 256 تقسیم بر 2.

اما وقتی بگن این 128 share شده یا dedicated . هیچ مفهوم ریاضی یا عددی برام نداره

خلاصه اینجوری اصل ماجرا فراموش میشه که همان کم فروشی در کالاست و در نتیجه سر مشتری کلاه میره و یک سوریس با مشخصات غیر واقعی به مشتری فروخته میشه.

در چنین موقعی من مشتری هم که میرم پول قبض پرداخت کنم باید بگم: خوب چون سرویس ما 1 به ده هستش، من هم یک به 10 پرداخت میکنم. بقیش رو هم مشترک های دیگه میان پرداخت می کنند.

Oh%20Go%20On.gif

لینک به دیدگاه
Share on other sites

تو اشتراک یک به یک و سرویس 128 ، سرعت دانلود 16 کیلوبایت بر ثانیه میشه . تو اشتراک یک به ده و سرویس 128 ، سرعت دانلود 1.6 کیلوبایت بر ثانیه میشه . یعنی عملا سرعت اتصال 12.8 کیلو بیت میشه . در این حالت چرا باید بهش گفت اینترنت پرسرعت ؟ دایل آپ که سرعتش از این بیشتره . کمترین سرعت دایل آپ که من یادمه 28.8 کیلوبیت بود . چرا باید بنا به تعرفه ای که دادن و هزار مورد دیگه بهش اضافه میشه 9920 تومان بابت سرویس 12.8 داد ؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

من سال 2006 ژاپن بودم. اون طفلکی ها ( منظورم ژاپنی هاست@};-) اصلا مغز اقتصادی نداشتن. وقتی سفارش wimax می دادی ، از شرکت NTT میامدند و یک مودم مجانی نصب می کردند سرویسی هم که ارائه می دادند تا 80 مگابیت دانلود و تا 48 مگابیت آپلود داشت.

فقط نمی دونم چرا به عقلی می کردند و فقط 5000 ین هزینه میگرفتند که به قیمت روز میشد 40 هزاز تومان و الان میشه 60 هزار تومن در ماه.

فقط کافی یک چند روزی بیان از مخابرات ما مشاوره اقتصادی بگیرند ، یک ماه پولدار میشوند Oh%20Go%20On.gif

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...