رفتن به مطلب

وقتی ۲+۲ برابر با ۴ نمی‌شود؛ خطای محاسباتی چشمگیر در NVIDIA Titan V به عنوان قدرتمندترین کارت گرافیکی مستقل جهان


Recommended Posts

  • کاربر ویژه

image.thumb.png.9ed67023ccc20368de3c9d22a7965522.png

محصول فوق حرفه‌ای و البته ۳۰۰۰ دلاری شرکت انویدیا یعنی GTX Titan V به دلیل وجود باگ در بخش حافظه، خطای گسترده را در فرایندهای مربوط به شبیه‌سازی‌های عملی و تحقیقاتی به همراه دارد.

Titan V که برپایه جدیدترین معماری Volta شرکت انویدیا توسعه یافته، از بزرگ‌ترین پردازشگر گرافیکی تاریخ این شرکت بهره‌مند شده تا ترکیب ۸۱۵ میلی‌متر مربعی را در قالب بهره‌مندی از ۲۱.۱ میلیارد ترانزیستور در اختیار کاربران قرار دهد. این محصول که در سال گذشته میلادی معرفی شد، لقب قدرتمندترین کارت گرافیک مستقل بازار و البته گران‌قیمت‌ترین محصول عرضه شده توسط NVIDIA به بازار را نیز یدک می‌کشد.

با تمام این توضیحات و تفاسیر، وب‌سایت The Register در گزارش خود به نقل از محققان اعلام کرده Titan V تنها در شرایط خاصی می‌تواند نتایج قابل اتکا را تولید کند. به بیان دقیق‌تر، وجود باگ در بخش حافظه این محصول باعث شده نتایج متفاوتی را در زمان تکرار محاسبات و شبیه‌سازی‌های تحقیقاتی یکسان، شاهد باشیم.

به عنوان نمونه، در این گزارش به تکرار فرایند شبیه‌سازی واکنش میان یک پروتئین و آنزیم اشاره شده است. فرایندی که انتظار می‌رود با هر بار تکرار، نتایج مشابهی را به دنبال داشته باشد. این در حالی است که از میان چهار کارت گرافیکی Titan V که مهندسان به مرحله آزمایش گذاشته‌اند، دو مورد از آن‌ها، با شبیه‌سازی‌های یکسان، نتایج متفاوتی را ارائه دادند.

بررسی‌های دقیق‌تر نشان داده این مشکل از وجود ایراد در طراحی حافظه این محصول انویدیا سرچشمه می‌گیرد. به بیان دیگر، به نظر می‌رسد انویدیا در بهره‌برداری از Titan V، وظایفی فراتر از سطح توانایی و عملکرد را به این محصول واگذار می‌کند. در این بین، برخلاف کارت‌های گرافیکی ورک‌استیشن نظیر سری Quadro و حتی Radeon Pro شرکت AMD، انویدیا این‌بار المان‌های رفع خطای حافظه را در Titan V غیرفعال کرده است. همین امر باعث شده Titan V در رویارویی با مجموعه عظیم داده‌ها در بخش حافظه، با خطاهایی روبرو شود.

از آنجایی که محققان تنها با تکیه بر سخت‌افزارهای قابل اعتماد می‌توانند به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنند، بروز مشکل در نتایج شبیه‌سازی‌های انجام شده با Titan V نشان از بی‌استفاده بودن این محصول در شبیه‌سازی‌های عملی و تحقیقاتی دارد. به بیان ساده‌تر، ماشین‌حسابی که نمی‌تواند نتایج قابل اعتماد را در هنگام جمع زدن دو عدد در خروجی نمایش دهد، در این محاسبات قابل استفاده نخواهد بود. NVIDIA در واکنش به گزارش اخیر، اینچنین واکنش نشان داده است:

تمام پردازشگرهای گرافیکی ما عملکرد قابل قبولی دارند. سری Tesla محصولات ما که از المان ECC به منظور تصحیح خطا بهره می‌برند، به منظور بهره‌برداری بی‌عیب و ایراد در شبیه‌سازی‌های اینچنینی و تعامل با طیف گسترده داده‌ها، ساخته و پرداخته شده‌اند. در صورت بروز ایراد می‌توانید با آدرس ایمیل support@nvidia.com مکاتبه کنید.

 

منبع

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...