رفتن به مطلب

پولیش سینک خنک کننده CPU

Recommended Posts

درود

یک خنک کننده پردازنده ارزان قیمت بازار که قابلیت پشتیبانی از پردازنده های AMD را داراست از سطح تماس ناهموار و غیر صیقلی برخوردار است. درست است که بکارگیری خمیر سیلیکون میان خنک کننده و قطعه گرمازا در افزایش سطح تماس هر دو بخش نقش بسزایی ایفا می کند اما صیقلی نمودن سینک خنک کننده و استفاده همزمان از خمیر سیلیکون مرغوب نتیجه را شگفت انگیز خواهد کرد. برای شروع کار، پولیش سینک آلومینیومی را به وسیله سمباده شماره 2500 آغاز می کنیم. سمباده کردن سطح انتهایی هیتسینک باید به آرامی صورت پذیرد. بهتر است برای حصول بهترین نتیجه، سمباده بر روی یک سطح صاف فیکس گردیده و سینک خنک کننده به آرامی و بصورت یکنواخت بر روی سمباده کشیده شود. بعد از یک ساعت، نتیجه کار کم کمنمایان می گردد.

با وجود یک ساعت کار سمباده کردن، اما هنوز شیارها و ناهمواریهای سطح مورد نظر کاملاً از میان نرفته لذا نیاز است تا کار ادامه یابد. در ادامه کار سمباده کردن سینک باید با رطوبت همراه باشد. به همین جهت توصیه می گردد تا سمباده استفاده شده را با آب مرطوب کرده و به آرامی و یکنواخت بر روی سینک کشیده شود. لازم بذکر است که سمباده کردن آلومینیوم با مس متفاوت هست. در صیغلی کردن سطح آلومینیومی باید دقت بیشتری بخرج داد و فشار یکسان به تمام سطح کار از عوامل موثر در رسیدن به نتیجه مطلوب هست.

ccvcv.jpg.044e784efe002d6d5fa432d5c738f0a2.jpg

علاوه بر استفاده از سمباده خیس، توصیه می گردد تا در بخش آخر پولیش کردن مقدار کمی مایع ظرفشویی به سمباده اضافه شود تا پلیسه ها به راحتی از سینک جدا شود. در نهایت بعد از 2 ساعت پولیش کردن سطح کار تا حد زیادی صیغلی خواهد شد. در این مرحله سطح کار تا حدود زیادی صیغلی و آیینه ای شده است اما برای رسیدن به بهترین نتیجه، پیشنهاد می گردد بعد از خشک کردن سطح کار، با مقداری پنبه آغشته به جلا دهنده فلزات سطح کار را پولیش نهایی داده تا خش های ریز نیز از بین برود. در آخر نیز سینک صیغلی شده را با آب و مایع ظرفشویی شسته تا چربی های جلا دهنده و خرده های آلومینیوم از سطح کار جدا گردد. در انتها سطح آلومینیومی باید به قدری صیغلی شده باشد تا مانند آینه عمل کند. حال سینک خنک کننده با مقداری خمیر سیلیکون و البته کاهش دمای 3 تا 5 درجه ای آماده قرار گرفتن بر روی سطح پردازنده است. امیدواریم عمل پولیش سینک علاوه بر فراهم نمودن ساعاتی لذت بخش، به عنوان یک تجربه کارگاهی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

ممنون میشم دوستان دیگر روش های پولیش معرفی کنند

ویرایش شده توسط Amirhossein Azimi
لینک به دیدگاه

ممنون از تاپیک خوبت دوست عزیز , یه سوال : با هیتسینک مسی هم میشه اینکارو کرد ؟ ?

لینک به دیدگاه

در 15 دقیقه قبل، Gintama گفته است :

ممنون از تاپیک خوبت دوست عزیز , یه سوال : با هیتسینک مسی هم میشه اینکارو کرد ؟ 1f914.png

درود!

با مسی هم میشه البته من تجربشو نداشتم و باید از دوستان اهل فنش بپرسید

ویرایش شده توسط Amirhossein Azimi
لینک به دیدگاه

• 4 ماه بعد...

درود دوست گرامی و ممنون از بیان تجربتون..

سوالی که دارم من چند روز پیش سی پی یو را با توجه به فرمایشات دوستان عزیز در همین فروم دلیدش کردم و مقداری  حرارتش کمتر شد و خیالم راحت شد ولی بازم داغه و میخام کاری کنم که بازم حرارتش کم شه.یکنکته ای که هست رو چیپ سی پی یو انچنان که باید صاف و صیغلی نبود همون قسمت شیشه ای؟! منظورمه حالا بنظرتون میشه با سمباده مذکور مقداری صیغلی ترش کرد یا ممکنه اسیب بزنه؟ ..پیشاپیش متشکرم.

ویرایش شده توسط Farhad koohkan
لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، Farhad koohkan گفته است :

سوالی که دارم من چند روز پیش سی پی یو را با توجه به فرمایشات دوستان عزیز در همین فروم دلیدش کردم و مقداری  حرارتش کمتر شد و خیالم راحت شد ولی بازم داغه و میخام کاری کنم که بازم حرارتش کم شه.یکنکته ای که هست رو چیپ سی پی یو انچنان که باید صاف و صیغلی نبود همون قسمت شیشه ای؟! منظورمه حالا بنظرتون میشه با سمباده مذکور مقداری صیغلی ترش کرد یا ممکنه اسیب بزنه؟ ..پیشاپیش متشکرم.

درود 

درزمینه دیلید پردازنده تجربه ای ندارم اما میتونین از اقای @سعید بهمنیان که تجربه بسیار زیادی در این امر دارن بپرسید

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

من یه 5-6 سالی هست که کف کولرها رو لَپ LAP میزنم! هرچقدر تعداد هیت پایپ ها بیشتر و سطح اولیه ناصاف تر باشه نتیجه نهایی دلچسب تر خواهد بود.

من خودم یه کولر خاص به نام PCCooler 1216X دارم که سالهاست ازش استفاده می کنم و 5 هیت پایپ 8 میلیمتری داره که به صورت مستقیم روی سطح می چسبند و زیرش هم اصلا سیقلی نبود.  با سمباده 1500 و 2000 و 2500 لَپ زدم و کنارش از خمیر Gelid GC X استفاده می کنم با فن 2500 دوری که داره نتیجه اینقدر عالی هست که به هیچ وجه دلم نمیاد این کولر رو رد کنم. از سوکت AM3 گرفته روی 1155 و 1156 و 1366 حالا هم روی AM4 خروندمش! روی 1700 با ولتاژ 1.36 و فرکانس 4.0  گیگاهرتز تست گرفتم، نتایج دمایی نزدیک واتر openloop تامزهاردور بود?

لینک به دیدگاه

در 6 ساعت قبل، Farhad koohkan گفته است :

درود

این کار را نکن.

پیشنهاد می کنم برای این که با چنین وسواسهایی دست و پنجه نرم کنی با لوپ یا همان میکروسکوپ سطح تراشه ی پردازنده و اطرافش را و نیز زیر و روی ihs و زیر کولر را بنگری. اینقدر آلودگی و ناهمواری خواهی دید که امیدت به پاکیزگی و صافی را برای همیشه از دست خواهی داد.

ویرایش شده توسط سعید بهمنیان
لینک به دیدگاه

ممنون از استارتر عزیز مطلب بسیار مفید و عالی بود.
فقط یک سوال داشتم، اگر هیتسینک رو بدون خمیر سیلیکون روی پردازنده قرار بدیم مشکل ایجاد میشه؟
میشه برای صیقلی کردن سطح پردازنده از همین روش استفاده کرد؟

لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، HeX گفته است :

درود

من یه 5-6 سالی هست که کف کولرها رو لَپ LAP میزنم! هرچقدر تعداد هیت پایپ ها بیشتر و سطح اولیه ناصاف تر باشه نتیجه نهایی دلچسب تر خواهد بود.

من خودم یه کولر خاص به نام PCCooler 1216X دارم که سالهاست ازش استفاده می کنم و 5 هیت پایپ 8 میلیمتری داره که به صورت مستقیم روی سطح می چسبند و زیرش هم اصلا سیقلی نبود.  با سمباده 1500 و 2000 و 2500 لَپ زدم و کنارش از خمیر Gelid GC X استفاده می کنم با فن 2500 دوری که داره نتیجه اینقدر عالی هست که به هیچ وجه دلم نمیاد این کولر رو رد کنم. از سوکت AM3 گرفته روی 1155 و 1156 و 1366 حالا هم روی AM4 خروندمش! روی 1700 با ولتاژ 1.36 و فرکانس 4.0  گیگاهرتز تست گرفتم، نتایج دمایی نزدیک واتر openloop تامزهاردور بود1f601.png

درود

خوشحال میشم تایپیکی در جهت دیدن این نازنین ایجاد کنید که هم مراحل کار توضیح بدید و هم عکس این نازنین بنمایش دربیارید

لینک به دیدگاه

در 6 ساعت قبل، HeX گفته است :

درود

من خودم یه کولر خاص به نام PCCooler 1216X دارم که سالهاست ازش استفاده می کنم و 5 هیت پایپ 8 میلیمتری داره که به صورت مستقیم روی سطح می چسبند و زیرش هم اصلا سیقلی نبود.  با سمباده 1500 و 2000 و 2500 لَپ زدم و کنارش از خمیر Gelid GC X استفاده می کنم با فن 2500 دوری که داره نتیجه اینقدر عالی هست که به هیچ وجه دلم نمیاد این کولر رو رد کنم. از سوکت AM3 گرفته روی 1155 و 1156 و 1366 حالا هم روی AM4 خروندمش! روی 1700 با ولتاژ 1.36 و فرکانس 4.0  گیگاهرتز تست گرفتم، نتایج دمایی نزدیک واتر openloop تامزهاردور بود1f601.png

صد درود.

2500دور؟!! یه سوال وقتی از کامپیوتر استفاده میکنید از چ وسیله ای به عنوان نویز گیر استفاده میکنید؟?

من با 900 تا دور فن بعضی وقتا حس میکنم زیاده 2500 تا رو چ جوری میشه تحمل کرد؟! ?

برتری مهم هم واتر کولر ها نویز کم در برابر خنک کنندگی خوب هست وگرنه با صدای زیاد که میشه خیلی کارا کرد.

لینک به دیدگاه

در 19 ساعت قبل، Farhad koohkan گفته است :

ولی بازم داغه و میخام کاری کنم که بازم حرارتش کم شه

چقده مگه دما تو ۱۰۰ درصد لود؟ و چه فرکانسی؟ 

لینک به دیدگاه

در 13 ساعت قبل، سعید بهمنیان گفته است :

درود

این کار را نکن.

پیشنهاد می کنم برای این که با چنین وسواسهایی دست و پنجه نرم کنی با لوپ یا همان میکروسکوپ سطح تراشه ی پردازنده و اطرافش را و نیز زیر و روی ihs و زیر کولر را بنگری. اینقدر آلودگی و ناهمواری خواهی دید که امیدت به پاکیزگی و صافی را برای همیشه از دست خواهی داد.

درود بیکران

با خوندن همین جواب شما امیدمو از دست دادم?

لینک به دیدگاه

در 44 دقیقه قبل، Khalil3 گفته است :

چقده مگه دما تو ۱۰۰ درصد لود؟ و چه فرکانسی؟ 

درود

توی کارای معمولی و گیم و تو صد درصد نهایتش 78 درجه اما وقتی پرایم 95 رو میزنم لامصب میره میرسه به 92-3 توی فرکانس 3.4 توی حالت توربو بوست که اگه غیر فعالش کنم با فرکانس 3.2 مقداری دماش کمتر میشه

ویرایش شده توسط Farhad koohkan
لینک به دیدگاه

در 42 دقیقه قبل، Farhad koohkan گفته است :

درود

توی کارای معمولی و گیم و تو صد درصد نهایتش 78 درجه اما وقتی پرایم 95 رو میزنم لامصب میره میرسه به 92-3 توی فرکانس 3.4 توی حالت توربو بوست که اگه غیر فعالش کنم با فرکانس 3.2 مقداری دماش کمتر میشه

درود

مشخصات مدل کیس + خنک کننده CPU مشخص کنید و ایا سیستم درجایی با گردش هوا خوب قرار دارد؟؟

دمای محل کیس چقدر هست؟

لینک به دیدگاه

درود

مادربرد asrock h 61m-vs4  گراف asus 1050 ph  پاور    next 1600?w  سی پی یو i5 3470  قاب کیس هم اسمش پورشست که دو تا ورودی هوا در بغل که یه فن دوازده روش بستم و ویه هشت سانت و یه هشت سانت دیگه پشت کیس.پاور فن بزرگه که هوارو از داخل کیس میکشه میده بیرون

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، Farhad koohkan گفته است :

درود

مادربرد asrock h 61m-vs4  گراف asus 1050 ph  پاور    next 16001f610.pngw  سی پی یو i5 3470  قاب کیس هم اسمش پورشست که دو تا ورودی هوا در بغل که یه فن دوازده روش بستم و ویه هشت سانت و یه هشت سانت دیگه پشت کیس.پاور فن بزرگه که هوارو از داخل کیس میکشه میده بیرون

از ورودی ها و خروجی های کیس ممنون میشم عکس بفرستین + فضای داخلی کیس

مدل دقیق نوع کیس اگر لینک سازندشو دارین بفرستین تا برسی کنم

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، Amirhossein Azimi گفته است :

از ورودی ها و خروجی های کیس ممنون میشم عکس بفرستین + فضای داخلی کیس

مدل دقیق نوع کیس اگر لینک سازندشو دارین بفرستین تا برسی کنم

داش گوشیم در دست تعمیره بزودی عکسی میفرستم و میدم بهتون

لینک به دیدگاه

در 14 ساعت قبل، G@m3R گفته است :

ممنون از استارتر عزیز مطلب بسیار مفید و عالی بود.
فقط یک سوال داشتم، اگر هیتسینک رو بدون خمیر سیلیکون روی پردازنده قرار بدیم مشکل ایجاد میشه؟
میشه برای صیقلی کردن سطح پردازنده از همین روش استفاده کرد؟

درود

در جواب سوال اول بله باید از خمیر سیلیکون حتما استفاده کنید وگرنه دما بدرستی منتقل نمیشود

درمورد دوم تاحالا تجربه این عملو نداشتم اما به شما هم پیشنهاد میکنم ازین عمل اجتناب کنید

به چند دلیل:

1.برای سیقلی کردن کامل باید از جلا دهنده استفاده بشه اما ازون جایی که شما دارین این عملو روی پردازنده انجام میدید با کوچکترین اشتباهی احتمال خراب شدن وجود داره

2. ممکنه حین سمباده زدن به پردازنده فشار وارد بشود

3.اگر زمانی قصد فروش پردازنده داشته باشید ازون جایی که شما پردازندرو صیقل دادید ممکنه بعدا به مشکل بخورید

لینک به دیدگاه

در 3 ساعت قبل، Farhad koohkan گفته است :

درود

مادربرد asrock h 61m-vs4  گراف asus 1050 ph  پاور    next 16001f610.pngw  سی پی یو i5 3470  قاب کیس هم اسمش پورشست که دو تا ورودی هوا در بغل که یه فن دوازده روش بستم و ویه هشت سانت و یه هشت سانت دیگه پشت کیس.پاور فن بزرگه که هوارو از داخل کیس میکشه میده بیرون

پاورتون بل کیستون کاملا فیکه????

لینک به دیدگاه

در 35 دقیقه قبل، Amir.s.b گفته است :

پاورتون بل کیستون کاملا فیکه1f602.png1f602.png1f602.png1f602.png

???

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...