رفتن به مطلب

دامپینگ چیست؟!

Hassan.SK
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

• کاربر ویژه

به نام خدا

خیانت بزرگی بنام دامپینگ در جامعه در حال وقوع است . هوشیار باشید .
یک فروشگاه زنجیره ای را تجسم کنید. بسیار بزرگ. بسیار شیک. وارد محله ای می شود. محله ای با مردمانی از طبقه متوسط. نبش اصلی ترین چهار راه محله، زمینی به وسعت 10 هزار مترمربع را می خرد. آن را در هفت طبقه می سازد. با پله برقی، آینه ها و لامپ های زیبا.
خوشحالید نه؟  
فروشگاه شروع به کار می کند. تعداد زیادی از اهالی محل را هم استخدام می کند. ولی فقط چند ساعت در هفته. مثلا روزی یکی دو ساعت. چه خاصیتی دارد؟ روشن است که وقتی خانم خانه دو ساعت در فروشگاهی که با آن همه زلم زیمبو و رعایت قواعد مارکتینگ چیده شده کار می کند، خرید روزانه اش را هم از همانجا انجام خواهد داد. بخصوص که قیمت ها هم پائین تر از عباس آقای میوه فروش و حسین آقای پارچه فروش است. حتی پائین تر از قیمت تمام شده! به این می گویند دامپینگ! جالب اینکه خانم عباس آقا هم میوه اش را تازه از همان فروشگاه می خرد. چرا؟ چون عباس آقا سالها هرچه میوه بد داشته که کسی نخریده بوده به منزل آورده. الان خانم عباس آقا خودش دارد کار می کند. با حقوق خودش حسرت  سالیان را از دلش در می آورد.
چند ماهی گذشته. کار و بار عباس آقا و حسین آقا خراب است. درآمدشان اجاره مغازه شان را هم در نمی آورد. شاگرد مغازه اخراج می شود و می رود در فروشگاه زنجیره ای استخدام می شود. هفته ای 10 ساعت. ولی حقوق ساعتی اش بالاست. این حقوق ساعتی آنچنان توقع او را بالا برده که جای دیگری نمی تواند کار پیدا کند.
دو سال گذشته. عباس آقا در شرف ورشکستگی است. آخرین مقاومت ها را کنار می گذارد و مغازه را تعطیل می کند. او نیز به فروشگاه زنجیره ای می رود و زیر دست شاگرد سابقش که حالا یکی از انباردارهای فروشگاه است استخدام می شود. همسرش اما اخراج شده است. چون انتظار داشته بعد از دو سال حقوقش یا دست کم ساعت کارش اضافه شود.
چهار سال گذشته است. صاحب مغازه عباس آقا دو سال است اجاره ای نگرفته است. از وقتی عباس آقا مغازه اش را خالی کرده یکی دو مستاجر عوض کرده که هیچکدام بیش از یکی دو ماه دوام نیاورده اند. کاسبی نیست. مغازه ها را به قیمت ارزانی می فروشد به یک بساز و بفروش.

سال پنجم دیگر محله مردمانی از طبقه متوسط ندارد. حسین آقا و شاگردش هر دو کارگر ساختمانی هستند. قیمت های فروشگاه زنجیره ای بالاست. سود هشتصد درصدی روی قیمت تمام شده کالا عادی است. فروشگاه حقوق ساعتی را کم کرده. تعداد بیشتری را با ساعت های کمتر استخدام کرده است.
سال هفتم. فروشگاه محله را به خاک سیاه نشانده. کسی دیگر در آن محله پس اندازی ندارد. فروشگاه کالاهایش را به سایر شعبه ها انتقال می دهد. این شعبه تعطیل است. مردم فقیر منطقه قدرت خرید از چنین فروشگاه باکلاسی را ندارند!
این اتفاقی است که هر روز در آمریکا می افتد. صاحب فروشگاه همان یک درصد است و ساکنین محله همان 99 درصد. فقرا فقیرتر و پولدارها پولدارتر می شوند. شهردارهای مناطق و شهرهای کوچک هر روز با التماس از مردم می خواهند که به جای خرید از فروشگاه های عظیم، از بیزینس های محلی (عباس آقا و حسین آقا) خرید کنند. ولی اغلب مردم با همین طرز فکر شما خریدشان را از غول های بزرگ انجام می دهند. شیک. ارزان!   
از خودتان بپرسید چرا اروپا غول های آمریکایی مثل والمارت را محدود کرده؟ جالب اینکه به دلیل همین محدودیت متهم به کمونیست بودن و مخالفت با تجارت آزاد هم می شود.
نه دوست عزیز. هرکه ارزان می فروشد برای رضای خدا ارزان نمی فروشد!
اگر چین سیب و پرتقالش را با ضرر وارد کشورتان می کند و ارزانتر از باغدار شما ميفروشد برای این است که می خواهد باغدار باغش را نابود کند و ویلا بسازد. اگر چین پیراهن مردانه را در تهران می فروشد 5000 تومن و شما برای دوختن همان پیراهن باید 10 هزار تومن مزد بدهی، فقط به دلیل ارزانی نیروی کار چینی نیست! بلکه دارد دامپینگ می کند! قضیه خیلی ساده است .  
این قضیه متاسفانه دلیل اصلی تعطیلی کارخانجات اخیر است.

برگرفته از پژوهش استاد جامعه شناسی دکتر جمالو

راه کار چیه دوستان ؟ چه کاری انجام بدیم که اثرات دامپینگ کمتر بشه ؟

خودم همیشه سعی میکنم جنس ایرانی که کیفیت مشابه و بهتر جنس خارجی داره بخرم اونم نه از فروشگاههای بزرگ حداقل تو زمینه پوشاک

منتظر نظرات دوستان هستیم

ویرایش شده توسط Hassan.SK
لینک به دیدگاه

وقتی پنیر صباح رو بازاریاب به فروشنده میده 2000 تومن میگه تا 3600 بازه فروش داره من چرا باید از عباس اقا به قیمت روی کالا بخرم وقتی میتونم 2500 از فروشگاه زنجیره ای همون پنیر رو بخرم ؟

نوشابه کوکا رو یه جا میده 2500 یه جا میده 2 تومن یه جا میده 3تا 5 تومن ! اخه چقدر سود داره مگه که هنوز هم روی 3 تا 5 تومن داره سود میکنه

ایراد کار کشور ما فروشگاه های بزرگ نیست

ایراد کار اینجاست که هیچ نظارتی روی قیمتگذاری و فروش نیست (منظورم در مغازه نیست که کسی گرونتر از قیمت مصرف کننده نفروشه . قیمتگذاری کارخونه رو میگم )

شاید خیلی از کاربرای اینجا قیمت سیب زمینی و تخم مرغ دستشون نباشه چون خرج نمیدن ولی قیمت قطعات کامپیوتر دستتونه میتونین همون مثال رو در مورد واردکننده ها و فروشنده های کامپیوتر هم حس کنید

چرا باید یه کالا اینقدر بازه سودهی داشته باشه که یه فروشگاه بتونه اصلا دامپینگ کنه ؟

دلیلش فقط همون چیزیه که خودتون گفتید

از بین بردن کسب و کار های کوچک و گسترش فقر در جامعه. همون هدفی که تا الان به بهترین شکل ممکن در کشورهایی مثل ما بخوبی اجرا شده.

از این جلوتر برم تاپیکت بسته میشه ?

لینک به دیدگاه

راه کار سادس دولت نباید اجازه بده که از کشورهایی مثله چین (که درحال حاضر چین پدر همه کشورهایه دنیارو دراورده و راست راست داری از طرح ها و برنامه هایه کشورهایه دیگه دزدی میکنه و ....صادرات داشته باشیم ولی میبینیم که این کار خیلی راحت انجام داده میشه چرا چون فعلا چین کشور دوست و همسایس

چرا چون خیلی از اقازاده ها میرن از چین جنسای بنجل  میخرن  و به قیمت چندین برابر ایران میفروشن بعد هم پرو پرو میگن ما خودمون جربزشو داشتیم کار کردیم و تجارت کردیم ازین شعروورات

چرا چون خیلی از دوستان میرن برنج میخرن و اینجا ده برابر میفروشن (دیگه ببین چند خریدن که ده برابر قیمت خریدش که میفروشن خیلی کمتر از قیمت برنج ایرانیه )

کلا دولت رو اقازاده ها گرفته و کاری که میکنن جیب خودشون رو بیشتر و بیشتر وبیشتر میکنن و این فاصله طبقاتی رو بیشترو بیشتر وبیشتر  میکنند و ....

الان تو تهران همون هایپر استار که ماله یه عربه فکر میکنید چثد رشوه داده به سران دولت بابت همین حق امتیاز ؟؟ و ....

ویرایش شده توسط zanyar11
لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، zanyar11 گفته است :

راه کار سادس دولت نباید اجازه بده که از کشورهایی مثله چین (که درحال حاضر چین پدر همه کشورهایه دنیارو دراورده و راست راست داری از طرح ها و برنامه هایه کشورهایه دیگه دزدی میکنه و ....صادرات داشته باشیم ولی میبینیم که این کار خیلی راحت انجام داده میشه چرا چون فعلا چین کشور دوست و همسایس

چرا چون خیلی از اقازاده ها میرن از چین جنسای بنجل  میخرن  و به قیمت چندین برابر ایران میفروشن بعد هم پرو پرو میگن ما خودمون جربزشو داشتیم کار کردیم و تجارت کردیم ازین شعروورات

چرا چون خیلی از دوستان میرن برنج میخرن و اینجا ده برابر میفروشن

کلا دولت رو اقازاده ها گرفته و کاری که میکنن جیب خودشون رو بیشتر و بیشتر وبیشتر میکنن و این فاصله طبقاتی رو بیشترو بیشتر وبیشتر  میکنند و ....

نههههههههههههههههههههه

تمام کالاهای قاچاق رو کولبرها وارد کشور میکنن ?

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

شنیدم امتیاز صید ماهی خلیج فارس به چینی ها دادن اونا هم هر چی ماهی هست مثل جارو برقی درو میکنن با تخمش اینا و به ماهیگیرهای خودمون جواز کار نمیدن البته شنیدم .

کلا کشور ما شده بازار فروش جنس های آشغال چینی ، بعدا میگن خرید کالای ایرانی  و ...

چقدر کارخونه ها به خاطر سیاست غلط بسته شد چه مقدار از جوانان بیکار شدن ، بحثشو نمیتونم ادامه بدم به خاطر اینکه به بعضی ها برمیخوره چرا ازشون انتقاد کردی و ...

احمد شاه قاجار دستور استفاده از پارچه و لباس ایرانی تو زمان خودش داده بود و اولین کسانی که مجبور بودن این فرمانو اجرا کنن وزراء خودش بود اما الان چجوریه ....

لینک به دیدگاه

در 7 ساعت قبل، Hassan.SK گفته است :

به نام خدا

خیانت بزرگی بنام دامپینگ در جامعه در حال وقوع است . هوشیار باشید .

راه کار چیه دوستان ؟ چه کاری انجام بدیم که اثرات دامپینگ کمتر بشه ؟

خودم همیشه سعی میکنم جنس ایرانی که کیفیت مشابه و بهتر جنس خارجی داره بخرم اونم نه از فروشگاههای بزرگ حداقل تو زمینه پوشاک

منتظر نظرات دوستان هستیم

این اتفاق به این شدت و هدت که توصیف کردین در ایران رخ نمیده.

به چند دلیل.

1. اون فروشگاه زنجیره ای که که توصیف فرمودین، معمولا اجناسی در اون به فروش میره که عموما در مغازه ها یافت نمیشه. مثل میزنم، من دستمال کاغذی X رو مصرف میکنم، هیچ بقالی کوچکی در محله ی ما اونو نداره، مجبورم به اون فروشگاه زنجیره ای مراجعه کنم.

2. برعکسش هم صادقه، من دنبال فلان برند خیارشور هستم که فقط بقال سر کوچه ی ما میاره. بنابراین هر دوی این ها همزمان با هم میتونن فعالیت کنند بدون اینکه به همدیگه آسیب برسونند. چون عموما نوع جنس ها متفاوته.

3. گذشت اون زمان که میرفتی فروشگاه زنجیره ای، یه چیز میخواستی با یه سبد وسایل برمیگشتی. الان همه بی پول هستند، اگر هم برن فقط به اندازه نیازشون و خرید می کنند و عموما خرید ها رو به تعویق می اندازند. بر فرض مشخصه سه روز دیگه فلان چیز نیاز میشه، ولی میگه پولمو نگه دارم فوقش اگه نیاز داشتم از بقال سر کوچه میگیرم.

4. نوع خدمات متفاوته، بقال سر کوچه، ممکنه به شما نسیه هم بده یا وقتی پول همراهت نیست بگه بعدا حساب می کنیم. فروشگاه زنجیره ای چنین خدماتی نداره.

5. به دلیل دوری راه، نمیشه دائم به فروشگاه زنجیره ای مراجعه کرد، ولی بقال سر کوچه همیشه دم دسته.

6. اگه بچه داشته باشی و همراهت باشه، بری فروشگاه زنجیره ای، همه چی میخواد، ولی تو بقالی کل داستان با یه بستنی سر هم میاد.

7. فروشگاه های زنجیره ای عموما سعی می کنند اجناسی رو عرضه کنند که به راحتی در دسترس عموم برای تهیه نباشه. مثلا فرش یا تلویزیون، یا تجهیزات ورزشی. در حالت عادی بخوای اینها رو تهیه کنی کلی باید جاهای مختلف بری که اتفاقا اونجا رقابت سخت تره. یعنی بازاری که مخصوص این کار هست ولی یا فاصله ات نسبت به اون بازار زیاده و یا اطمینان نیست تو بازار سرت کلاه میزارن.

8. عدم نظارت بر قیمت و رگلاتوری توزیع و عرضه کالا در فروشگاه ها و مغازه ها، همیشه به ضرر نیست و گاهی باعث رقابت میشه که در نهایت به نفع خریدار هم تموم میشه.

مشکل کارخانه جات و تولید ایران چیز دیگه اییه. هنوز خیلی مونده به این داستان دامپینگ برسیم.

لینک به دیدگاه

تا حالا از این منظر به این قضیه نگاه نکرده بودم اصلا اسم دامپینگ هم نشنیده بودم ولی من یه سوال پیش میاد برام . اگه قرار باشه فروشگاههای بزرگ تاسیس نشن چون فروشگاههای کوچیک آسیب میبینن که ما هنوز باید از بقالی جنس میخریدیم نه از سوپر مارکت

اما در مورد بقیه موارد که عرض کردین به نظر منتقی میاد باید یه فکری بشه

لینک به دیدگاه

دوستان عزیز ما حالا حالا ها به چین و روسیه به خاطر خیلی مسائل که اینجا نمیشه مطرح کرد باید باج بدیم !  در یک کلام : این خانه از پای بست ویران است ?

ویرایش شده توسط Gintama
لینک به دیدگاه

ممنون از این اطلاعات ک دادی، بنظر من باید قانون گذار ی کشور قانونی در این رابطه بزاره که فعالیت این فروشگاه ها محدودیت های خاصی داشته باشه و این قانون به خوبی اجرا بشه توسط مجری های قانون که بقول خودمون نه سیخ بسوزه نه کباب ینی هم عباس آقا بتونه پول در بیاره هم فروشگاه... دیگه راجب کشور خودمون نمیگم خودتون بهتر از اجرای قانوناش میدونین.

لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، AminC گفته است :

این مسئله تو ایران بیشتر رخ میده چون اینجا کارها تک قطبیه  کشورهای دیگه هم دامپینگ رخ میده ولی در حدی هستش که شرکت ضعیف تر فروشش کمتر هستش و اینطور نیست که به طور کامل جمع کنه. به هر حال دنیا رو به رشد هستش و رقابت هستش و فرق هستش  با بقالی که سطح شهر دائم تبلیغ میکنه با بغالی که تو مغازش نشسته

اتفاقا بالعکسه. یعنی بود. اون اوایل که صندوق بین المللی پول تاسیس نشده بود، دامپینگ در تمام دنیا به شدت رواج داشت. بعد که قوانین ممنوعیتش تصویب شد، باهاش مقابله شد. خیلی از شرکت های چینی غول پیکر حال حاضر، بنا و اساسشون رو با دامپینگ ایجاد کردن.

لینک به دیدگاه

در 5 ساعت قبل، ARMIN گفته است :

این مسایل مال اروپا و آمریکاست. توی تهران، در یه راسته ی خیابون سه تا روزنامه فروشی هستند، وضعشون توپ توپ، چطوری هر سه تا یه روزنامه که سود ثابتی داره رو میفروشن، یکی شاسی بلند داره، یکی سراتو، یکی با موتور میاد سر دکه، ولی سه تا خونه داده اجاره. مگه میشه همچین چیزی . . .  آقای دکتر جمالو اینو بیاد توضیح بده، چطوری سه تا دکه با فاصله 100 متر از هم و فروش یک کالای مشخص با سود مشخص کم، وضعشون یکی از یکی بهتره؟ این چه نوع اقتصادیه که درآمد یه پزشک از ساخت و سازه؟

نکته ظریفش اینه سودی که در خرده فروشی هست هیچ جا گیر نمیاد اکثرا بحث دود و دم هست که چند وقته دیدم افرادی از قبل میدوسنتن ورداشته بود انبار کرده بودن العان سود 3برابری دارن میفروشن !! جدا دیدم میگم 100 میلیون ظرف 5 ماه رو حساب کتابی کرده 300 میلیون هزارتا پروفسور واقتصاد دان هم بیاد توجیه  نداره براش !! اونی که شاسی خریده حتما این موضوع ازش سوال کن چه جوابی میده چقدر تونسته تو این مدت سود کنه معلوم میشه این کاره هست یا نه?

پی نوشت: اتفاقا کارم امروز سمت غرب بود برگشتنی سری به هایپر استار زدم قیمت ها دیدم گفتم گرون کرده زیاد خرید نکردم سر راه فروشگاه سپه یه چهار راه نزدیک خونه مون بود قیمت ها دستم بود رفتم دیدم قیمت هاش زده رو دست هایپر استار !!! منو بگو به هوای قیمت های یک هفته پیش ?

فقط خرید روزانه انجام دادم برگشتم

هیچ کدوم از این هایپرمارکت ها قیمت مشخصی ندارن قیمت بصورتی شناوره هر جا یه قیمتی میده العان من دیگه موقع خرید کجا پک 6تایی آب معدنی اکثرا 6000 تومنه ولی یه جا 5 تومن میده یه دستمال پکی 10 میده قیمت ها ثابت نیست 

ویرایش شده توسط alireza3dshadow
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...