رفتن به مطلب

بهترین تکنولوژی سه بعدی برای تلویزیون کدام است؟ ویژه


LEE
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

  • کاربر ویژه

با درود:

بهترین تکنولوژی سه بعدی برای تلویزیون کدام است؟ ویژه

62167389347842869601.jpg

دکتر Raymond Soneria اخیرا تحقیقات جالبی در مورد تکنولوژی های سه بعدی انجام داده و بهترین نوع سه بعدی برای هر یک از دستگاه ها را مشخص کرده است. در این مقاله کیفیت تصاویر را بررسی نمی کنیم و آنچه مورد اهمیت است صرفا بررسی کیفیت سه بعدی است. در ادامه مشاهده خواهید کرد که بهترین تکنولوژی سه بعدی برای HDTV ها کدام تکنولوژی است.

نتایج مهمی که از آزمایش در هر بخش حاصل شده را در جعبه های زرد رنگ مشاهده می کنید.

تاریخچه تلویزیون های سه بعدی

اولین نسل از تلویزیون های سه بعدی در سال 2010 تولید و به بازار عرضه شدند. ولی با استقبال زیادی مواجه نشدند. دلایل زیادی برای اینکه کاربران از این تکنولوژی استقبال نکردند وجود داشت. از جمله این دلایل عبارتند از:

  • تکنولوژی تلویزیون های سه بعدی که در سال 2010 تولید شدند، همگی Active Shutter و عینک تلویزیون ها سنگین بوده و تماشای یک فیلم کامل با آنها واقعا کلافه کننده است.
  • بسیاری از کاربران تلویزیون LCD تهیه کرده بودند و تمایل نداشتند مجددا برای تلویزیون سه بعدی هزینه کنند.
  • فیلم های سه بعدی زیادی وجود نداشته و قیمت آنها نیز بسیار زیاد بوده و هست.
  • عینک های سه بعدی گران هستند و تماشای تصاویر به صورت سه بعدی برای همه اعضای خانواده هزینه بر است.

تولید تلویزیون های سه بعدی با فناوری Passive

به دلیل مشکلاتی که در Active Shutter وجود داشت، تولید کنندگان تصمیم به تولید تکنولوژی جدیدی گرفتند که FPR نام داشت و در آن از عینک های سبک وزن استفاده می شد.

FPR مخفف Film Pattern Retarder است که امروزه آن را Passive Shutter می نامند.

برای مشاهده عملکرد هر تکنولوژی و تفاوت آنها مقاله "مقایسه سه بعدی Active با سه بعدی Passive -3D Cinema " را مشاهده کنید.

در این مقاله قصد داریم تصاویر سه بعدی را با توجه به تکنولوژی های مختلف آزمایش کنیم و عمق تصاویر سه بعدی، Sharpness، رزولوشن و کنتراست آنها را بررسی کنیم. در این مقاله کیفیت تصاویر دو بعدی در تلویزیون ها را بررسی نمی کنیم و آنچه مورد همیت است صرفا بررسی کیفیت سه بعدی است.

آزمایشات در مورد تکنولوژی های مختلف چه می گویند؟ تئوری ها را باور کنیم یا تجریبات؟

ما برای بررسی کیفیت تصاویر سه بعدی، 4 تلویزیون سه بعدی که در کنار هم قرار داده شده بودند را مورد بررسی قرار دادیم. دو تلویزیون با تکنولوژی Active Shutter از سامسونگ و سونی و دو تلویزیون با تکنولوژی Passive از LG و Vizio

آنچه ما از بررسی های سایت های مختلف، مطالعه کردیم نشان می دهد که تلویزیون هایی با تکنولوژی Active Shutter مشکل Flicker یا پرش تصویر، Cross Talk یا تار شدگی اطراف تصاویر سه بعدی، سنگینی عینک و هزینه زیاد عینک سه بعدی دارند. این بررسی های تئوری به نظر شما تا چه حد صحیح هستند؟ و آیا نتیجه آزمایشات تجربی که در ادامه انجام می دهیم با جواب آزمایشات تئوری یکسان است؟

آزمایشات تئوری همچنین اعلام کرده اند که تلویزیون هایی با تکنولوژی Passive مشکل روشنایی پایین و Sharpness کم و همچنین رزولوشن نصف HD را دارند. همچنین گفته می شود فاصله زیاد از تلویزیون Passive، تصاویر سه بعدی را محو می کند. در ادامه صحت این اطلاعات را بررسی می کنیم.

ممکن است در مورد همه این موارد قبلا شنیده باشید، ولی آیا این دو تکنولوژی می توانند برای شما لذت بخش باشند تا یک فیلم جذاب را به صورت سه بعدی مشاهده کنید.

خلاصه نتیجه آزمایش

در تلویزیون هایی که از عینک Avtive Shutter استفاده می کنند، پرش تصویر اذیت کننده بوده و چشم شما را اذیت می کنند. ولی عینک تلویزیون های Passive ارزان بوده و پرش تصویر ندارند.

با تغییر زاویه سر و عینک در تلویزیون های Active Shutter، تاری اطراف تصویر را بیشتر مشاهده می کنید. بنابراین تلویزیون های Passive در این مورد برنده هستند. چراکه با تغییر تغییر زاویه سر در این تلویزیون ها، تارشدگی کمتری در تصویر مشاهده می شود. عینک های Passive سبک تر و راحت تر و ارزان تر هستند.

در جدول زیر میزان تار شدگی تصویر با توجه به تغییر زاویه در دو تلویزیون را مشاهده می کنید. عدد بزرگتر در جدول نشان دهنده تارشدگی کمتر است.

04083342049670204687.jpg

در تلویزیون های سه بعدی Passive ، محدودیت فاصله دارید. یعنی تصاویر سه بعدی در تلویزیون های 3D در فاصله کمتر از 1.8 متر یا بیشتر از 2.4 متر قابل مشاهده نیستند

Sharpness و رزولوشن تلویزیون هایی با عینک Passive

بر اساس اطلاعات تئوری و نتایج حاصل از آزمایشات با استفاده از تجهیزات مختلف، در مورد Passive 3D، رزولوشن تصاویر سه بعدی در تلویزیون های Passive یک دوم HD است. در واقع این آزمایشات نشان می دهند شما هنگامی که تصاویر سه بعدی را با عینک های Passive مشاهده می کنید، کیفیت HD را نمی بینید. بلکه کیفیت کمتری از کیفیت HD را مشاهده می کنید. برای مطالعه دقیق تر در مورد دلیل این مسئله می توانید مقاله "سه بعدی در خانه" را مشاهده کنید. البته ما قصد داریم این مورد را با استفاده از چشم غیر مسلح، بررسی کنیم و ببینیم آیا تحلیل مغز از این تصاویر کیفیت 1080P است یا مغز ما نیز مانند ابزارآلات آزمایشگاهی کیفیت کمتری را دریافت و مشاهده می کند.

Sharpness و رزولوشن در تلویزیون های Active Shutter

تصاویر سه بعدی در تلویزیون های Active Shutter به دلیل سرعت کم شاتر عینک و زمان پاسخ گویی تلویزیون، Sharpness خوبی ندارند.

بنابراین باید تلویزیون ها را در کنار هم تست کنیم تا به بهترین نتیجه در مقایسه آنها برسیم.

ما تصاویر متفاوت و متون مختلف را در تلویزیون سه بعدی بررسی کردیم. یک متن که در آن چند کلمه نوشته شده بود را با تکنولوژی سه بعدی در تلویزیون passive تست کردیم. اگر این کلمات در حالت سه بعدی با رزولوشن Full HD نمایش داده نشوند، ما نمی توانیم آنها را بخوانیم. چراکه این کلمات در سایز بسیار کوچکی نوشته شده اند و با رزولوشن کمتر از 1080P قابل مشاهده نیستند.

مشاهده می شود که در تلویزیون های Passive این کلمات در حالت سه بعدی کاملا قابل مشاهده هستند و این نشان می دهد که کیفیت تصاویر سه بعدی در تلویزیون Passive هم 1080P است. علاوه بر این Sharpness متون نیز نسبتا خوب است. احتمالا دلیل اینکه آزمایشات تئوری، کیفیت تصاویر سه بعدی در تلویزیون های passive را کمتر از HD ارزیابی کرده این است که عملکرد مغز در ترکیب تصاویر برای تولید تصویر سه بعدی، با عملکرد دستگاه های آزمایشگاهی متفاوت است.

همین تست در تلویزیون Active Shutter نیز انجام شد. کلمات در این تلویزیون نیز قابل خواندن بودند. البته Sharpenss و کنتراست تصاویر در این تلویزیون ها پایین تر از تلویزویون های Passive هستند.

همان طور ک نتایج جدول زیر نشان می دهد، کلیه کلمات در حالت سه بعدی در تلویزیون های Passive قابل خواندن بوده و نسبت به تلویزیون های Active Shutter شارپ تر دیده می شوند.

53666000271187225320.jpg

در حالت تبدیل دو بعدی به سه بعدی نیز تلویزیون های Passive نسبت به تلویزیون های Active Shutter کاملا بهتر عمل می کنند و تصاویر Sharp تری را ارائه می کنند.

بنابراین با توجه به این آزمایشات رزولوشن تصاویر سه بعدی در تلویزیون های Passive نیز مانند تلویزیون های Avtive Shutter برابر 1080P بوده و این نکته که رزولوشن تصاویر سه بعدی در Passive نصف Active Shutter است صحیح نمی باشد. این نتیجه بر خلاف نتیجه حاصل از آزمایشاتی است که با تجهیرات مختلف انجام شده است. چراکه این آزمایشات نشان دادند کیفیت تصاویر سه بعدی در تلویزیون های Passive نصف Active shutter است و این با آنچه مغز تحلیل می کند، مغایرت دارد.

نتیجه نهایی

همان طور که مشاهده کردید کیفیت تصویر سه بعدی از نظر Sharpness، کنتراست، عمق و ... در تلویزیون های Passive بهتر از تلویزیون های Active Shutter است. علاوه بر این کیفیت تصاویر سه بعدی در تلویزیون های passive نیز 1080P است و رزولوشن آن در حالت سه بعدی از Active Shutter کمتر نیست. عینک تلویزیون های Passive راحت و ارزان بوده و Crosstalk، پرش تصویر و تاری اطراف آن در این نوع تلویزیون در حالت سه بعدی ناچیز است.

جدول زیر رابطه تغییر زاویه دید و اثر آن در تاری تصویر سه بعدی را نشان می دهد. عدد بزگتر در جدول نشان دهنده کیفیت بهتر تصاویر سه بعدی است.

44347050673057699001.jpg

علاوه بر این کیفیت روشنایی تصاویر در حالت سه بعدی در هر دو تلویزیون بررسی شده و نتیجه حاصل در جدول زیر درج شده است. مان طور که در جدول ذکر شده، عدد بزرگتر نشانه کیفیت بهتر و روشن تر تصاویر سه بعدی است.

01427297393882976379.jpg

معمولا افرادی که تلویزیون های سه بعدی تهیه می کنند، مشاهده فیلم ها خصوصا به صورت دسته جمعی در حالت سه بعدی را هیجان انگیز می دانند. البته این هیجان به مرور زمان کم شده و لذت مشاهده تصاویر سه بعدی کاهش می یابد. ولی در کل کاربران از خرید تلویزیون های سه بعدی راضی بوده و اعلام کردند از خرید تلویزیون و پرداخت هزینه زیاد برای آن، پشیمان نیستند. البته عده ای از کاربران نیز نسبت به تصاویر سه بعدی حساس بوده و دچار سردرد می شوند.

بنابراین بر اساس این تحقیقات برتری کامل در نمایش تصاویر سه بعدی از آن تلویزیون های passive بوده و شکی در این مورد نیست. بنابراین اگر مشاهده تصاویر سه بعدی برای شما مهم تر از کیفیت تلویزیون و تصاویر دو بعدی است شکی در خرید تلویزیون های سه بعدی Passive نداشته باشید.

منبع: Gizmodo

منبع : zoomit

نویسنده : عارفه امینی

با تشکر...

____________________________

CPU => Intel Corei7 980X

MB => GIGABYTE X58A-UD7 Rev: 1.0

RAM => CORSAIR Dominator GT + FAN 6GB (3 X 2GB) 2000 MHz CL 8-8-8-24

VGA => 2x GIGABYTE GTX 460OC 1GB SLI Rev: 1.0

SSD => OCZ Vertex 3 120GB SATA III 6GB/s

SSD => A-DATA S596 128GB - Buffer 128MB ( Internal-External )( SATA 2 & USB 2 )

ODD => SONY BLU-RAY COMBO BC-5100S

CASE => GREEN Infinity

Power=> GREEN 885 Watt

FAN => 1x ENERMAX EVEREST

Monitor => LG L1980Q Ultra Slim * Pivot

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...