رفتن به مطلب

تبلت LG Optimus Pad


ali_rastakhiz
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

شرکت ال‌جی در کنار سامسونگ بال‌هاي الکترونیکی کشور کره را تشکیل داده و حجم عظیمی از مبادلات اقتصادی این کشور را در حوزه لوازم خانگی، صوتی و تصویری و ابزارهای الکترونیکی مانند نمایشگرهای رومیزی، تلفن‌های‌همراه و... به‌خود اختصاص داده‌اند. اگرچه ال‌جی در حوزه لوازم خانگی و به‌خصوص نمایشگرهای خانگی، نيازي به معرفي ندارد و اغلب مردم یکی از تولیدات این شرکت را در خانه خود داشته یا دارند، اما فعالیت‌های ال‌جی، در حوزه فناوری اطلاعات و سیستم‌های کامپیوتری نیز با سرعت بالایی ادامه داشته و کسب مقام سومین تولید‌کننده برتر تلفن همراه دنیا در کنار تولید نخستين موبایل دو هسته‌ای جهان موسوم به Optimus 2X نشان داد، ال‌جی برنامه‌ها و رؤیاهای بزرگی را برای تصاحب درآمدهای میلیارد دلاری در بخش سیستم‌های قابل حمل در سر می‌پروراند.

معرفی و عرضه نخستين تبلت با قابليت فيلم‌برداري سه‌بعدی در دنیا، مجهز به شبکه سلولی پرسرعت نسل چهارم از خانواده اپتیموس‌ها، با نام تجاری Optimus Pad (يا G-Slate در ایالات‌متحده) و له کردن یک سیب توسط روبات اپتیموس در نخستين تبلیغ تلویزیونی این محصول، نشان از همین عزم جدی و آرمان‌گرایانه داشت. در ادامه به بررسی ویژگی‌های کیفی و فنی نخستين تبلت ال‌جی پرداخته و آن را از جهات مختلف بررسی خواهیم کرد.

طراحی و مشخصات ظاهری

اين دستاورد ال‌جی با اندازه 12,7×149,35×243,8 میلی‌متر به تبلتي خوش دست تبديل شده و به آن‌دسته از کاربرانی تعلق دارد که مدل‌های ده اینچی را بزرگ و انواع هفت اینچی را کوچک می‌دانند. تبلتی خوش‌ساخت که به‌رغم نداشتن بدنه آلومینیومی و به‌دلیل استفاده از نوعی پلاستیک فشرده خاص و یک نوار فلزی جذاب، ساختاری محکم و منسجم داشته و به‌هیچ عنوان شبیه بسیاری از نوت‌بوک‌ها و نت‌بوک‌های بی‌کیفیت موجود در بازار نیست. اما آنچه در نخستين بررسی Optimus Pad بیش از هر بخش دیگری جلب توجه می‌کند، دو دوربین در پشت دستگاه برای عکس‌برداری و فیلم‌برداری سه‌بعدی است. همان ویژگی‌اي که ال‌جی سعی دارد تا به‌واسطه آن توجه کاربران و مشتاقان فناوری‌هاي نوین را جلب كند. همچنین وجود یک پایه در وسط تبلت براي افقي نگه داشتن آن از نكته‌هاي خوب در طراحی اين دستگاه به‌شمار می‌آید که مشاهده فیلم، تصویر و در بعضی موارد کتاب را آسان می‌کند.

lgoptimus1_s.jpg

در حالت افقی، دو درگاه microUSB و HDMI در کنار شش حفره طلایی رنگ برای اتصال dock در پایین، دکمه خاموش/روشن، ورودی منبع تغذیه AC به‌همراه درگاه 3,5 میلی‌متری صوتی و یک بلندگو در سمت چپ، دکمه‌های تنظیم صدا در بالا و در نهایت بلندگوی دوم در کنار میکروفون داخلی سمت راست، درگاه‌های ورودی و خروجی G-Slate را تشکیل می‌دهند که با وجود دوربین دوم برای برقراری ارتباط‌های تصویری، مجموعه به‌نسبت کاملی را فراهم آورده است.

سخت‌افزار و کارایی

استفاده از Nvidia Tegra با دو هسته و فركانس ‌يك گیگاهرتز در هر هسته، تنها یک معنا دارد: تجربه‌ای لذت‌بخش از کارایی و سرعت. این موضوع درباره Optimus Pad نیز تا حد بسیار زیادی صادق بوده و به ‌جز موارد محدودی مانند، حرکت میان صفحات مختلف و نمایش بخش‌های متحرک محتوا که به سرعت تبلتی مانند آی‌پد نیست، مشکل خاص دیگری در آن مشاهده نشده و اجرای بدون تأخیر و روان بازی‌ Need For Speed: Shift، روی تلویزیون HDTV از طریق درگاه HDMI، به‌خوبی این ادعا را ثابت می‌کند. نکته جالب توجه دیگر آن است که در بسیاری از آزمون‌های شاخص‌گذاری کارایی سیستم، موتورولا زوم و اپتیموس پا به‌پای یکدیگر پیش رفته و البته در اغلب آزمون‌ها، اپتیموس با اختلاف بسیار کمی، نتایج بهتری از زوم را به‌نمایش گذاشت.

نمایشگر

نمایشگر 8,9 اینچی اپتیموس با وضوح 768×1280 پیکسل اگرچه بسیار خوش آب و رنگ بوده و تماشای فیلم‌های با وضوح بالا روی آن از جذابیت بسیاری برخوردار است، اما از حیث نور، کنتراست و گستردگی نمایش در زاويه‌هاي مختلف، به‌هیچ عنوان قابل مقایسه با Super AMOLED یا نمایشگر IPS اپل نبوده و از بزرگ‌ترین تولید‌کننده نمایشگر در سراسر دنیا انتظار می‌رفت تا در اين بخش برای ربودن گوی سبقت از رقیبان تلاش بیشتری کند. نکته دیگر درباره نمایشگر اپتیموس، استفاده از نسبت تصویر غیرمعمول 15 به 9 است که باعث می‌شود در برخي موارد کاربر نتواند از تمامی نمایشگر استفاده كند. این موضوع اگرچه درباره مطالعه کتاب‌های الکترونیکی از اهمیت چندانی برخوردار نیست، اما در زمان مشاهده فیلم و ویدیو باعث می‌شود تا همواره قسمت بالایی و پایینی نمایشگر توسط نوارهای مشکی رنگ پر شوند.

lgoptimus2_s.jpg

درگاه‌ها و اتصالات

اپتیموس در میان تبلت‌های موجود در بازار، مجموعه‌ای قابل‌قبول از درگاه‌های ورودی و خروجی را برای کاربران فراهم آورده است که شاید مهم‌ترین آن‌ها، درگاه HDMI برای متصل‌کردن تبلت به تلویزیون‌های HDTV و نمایش محتوا یا انجام بازی روی نمایشگری چند ده اینچی باشد. همچنین وجود درگاه microUSB برای انتقال ساده اطلاعات و شارژ دستگاه در کنار خروجی 3,5 میلی‌متری صوت، میکروفون داخلی و ورودی منبع تغذیه AC مستقل، G-Slate را از حیث روش‌های اتصال به ابزارهای جانبی به تبلتي قابل قبول تبديل مي‌كند. اما شاید بتوان يكي از امتيازهاي اپتیموس را در قابلیت آن برای اتصال به شبکه سلولی پرسرعت نسل چهارم جست‌وجو کرد که از طریق ماجول داخلی امکان اتصال به شبکه جهانی وب را با سرعتی بین سه تا شش مگابیت بر ثانیه فراهم می‌آورد. البته طبیعی است که این سرعت تنها در مناطق تحت پوشش اپراتورهایی که چنین استانداردی را ارائه می‌کنند، امکان‌پذیر است. اتصال بی‌سیم نوع b/g/n، پشتیبانی از استاندارد DLNA، بلوتوث نسخه 2,1 به‌همراه EDR و موقعیت‌یاب جهانی دیگر روش‌های ارسال و دریافت داده را در دستاورد ال‌جي تشکیل می‌دهند.

دوربین‌

واقعیت آن است که ال‌جی برای تصاحب سهمی از بازار تبلت‌ها، به دو دوربین پنج مگاپیکسلی اپتیموس و توانایی آن در ضبط تصاویر و فیلم‌های سه‌بعدی با وضوح 720p و 1080p (در حالت دو بعدي) اميد بسته است. کیفیت فيلم‌برداری دوربین‌ها در شرایط نوری مناسب، بسیار خوب است. در حالی که در محیط‌های كم نور، فلش LED به‌کاررفته در تبلت نیز کمکی نکرده و تصاویر از کیفیت پایینی برخوردار هستند. نکته دیگر درباره رویکرد سه‌بعدی ال‌جی عدم استفاده از نمایشگرهاي بدون نیاز به عینک (مانند تلفن همراه Optimus 3D یا HTC EVO 3D) است که تا حد زیادی از کارایی و جذابیت‌های یک محصول سه‌بعدی می‌کاهد. البته، خبر خوب آن است که یک عینک دو رنگ برای مشاهده تصاویر ضبط‌ شده به همراه اپتیموس عرضه می‌شود و در نتیجه نیازی به صرف هزینه اضافی برای خرید عینک جداگانه نیست.

سیستم‌عامل و نرم‌افزارها

اگرچه اپتیموس نتوانست در کنار عنوان نخستين تبلت سه‌بعدی، مقام نخستين تبلت مجهز به نسخه 3 سیستم عامل آندروئید را نیز به‌خود اختصاص دهد و از این حیث پشت سر موتورولا زوم قرار گرفت، اما به‌هر ترتیب، استفاده از این سیستم عامل به‌رغم برخی کاستی‌های آن از جمله عدم وجود برنامه‌های کاربردی مختص تبلت و در نتیجه عدم اجرای عموم برنامه‌ها به‌صورت تمام صفحه، خبر خوشی برای علاقه‌مندان به محصولات گوگل است، زيرا با توجه به برنامه‌هاي اين شركت سیستم‌عامل آندروئید، آینده‌ای درخشان داشته و رقیبی جدی برای اپل و مايكروسافت خواهد بود. ال‌جی نیز مانند بسیاری دیگر از تولیدکنندگان سخت‌افزار محور، توجه چندانی به واسط گرافیکی تبلت خود نداشته و آن را بدون هیچ تغییری روانه بازار کرده است. در نتیجه، کار با اپتیموس یک تجربه ناب آندروئیدی محسوب شده و تنها تفاوت آن نصب پیش‌فرض برنامه‌هایی مانند بازی Need For Speed: Shift است، که در کنار حسگرهای مکان‌نما (gyroscope) و شتاب‌سنج، تجربه‌اي به‌غایت دوست‌داشتنی است!

باتری

استفاده از باتری 6400 میلی‌آمپری در G-Slate (مشابه باتری به‌کار رفته در موتورولا زوم) اگرچه تا اندازه‌ای بر وزن آن افزوده، اما کاربران این تبلت را قادر می‌سازد تا بدون وقفه و به ‌مدت 8 ساعت و 18 دقیقه به تماشای فیلم‌های با وضوح کامل روی آن بپردازند و این در حالی است که در کاربردهای معمول مانند مرور وب، بازی و مطالعه، اپتیموس با هربار شارژ، تا چند روز صاحب خود را همراهی خواهد کرد.

جمع‌بندی

در حقیقت موفقیت در دنیای تبلت‌ها، به‌معنای تصاحب سهم بیشتری از کیف‌ پول‌های کاربران و مشتاقان است. موضوعی که ال‌جی با استفاده از ویژگی‌هایی مانند توانایی فيلم‌برداری و نمایش سه‌بعدی و قابلیت اتصال به شبکه سلولی پر سرعت نسل چهارم به‌دنبال آن است. اما آنچه ما را در دستیابی این شرکت به هدفش تا حد زیادی دچار تردید می‌سازد، قیمت بسیار بالای اپتیموس (530 دلار با قرارداد T-Mobile و 750 دلار به‌صورت آزاد) و نبود مدل صرفاً واي‌فاي است، که در عمل بسیاری از کاربران سراسر دنیا را وادار به پرداخت هزینه برای ویژگی‌اي می‌سازد که قادر به استفاده از آن نیستند. نکته حائز اهمیت دیگر درباره G-Slate، سیستم‌عامل آندروئید نسخه 3 و نبود برنامه‌های متنوع و كافي مختص تبلت در فروشگاه آندروئید است. این کاستی در حالی خود را بیش از پیش نشان می‌دهد که تبلتی مانند آی‌پد به فروشگاهی با بيش از 100 هزار برنامه اختصاصی تبلت مجهز بوده و از نظر هزینه نیز طیف کامل‌تری از ترکیب ویژگی‌ها و ظرفیت‌های ذخیره‌سازی را در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهد. با اين اوصاف بايد دوربين‌هاي دو گانه و قابليت فيلم‌برداري سه بعدي را تنها برگ‌هاي برنده اين محصول ال‌جي دانست. موضوعی که شاید به‌عقیده بسیاری از ما، در حال حاضر و در زمانی که این فناوری هنوز به بلوغ کافی دست‌ نیافته، تا اندازه‌ای فانتزی بوده و شاید پس از چند‌بار استفاده دیگر جذابیت چندانی نداشته باشد. بنابراین، چنانچه شما جز آن‌دسته از کاربرانی هستید که اهمیتی به تعداد برنامه‌های مختص تبلت آندروئید 3 نداده و فيلم‌برداری سه‌بعدی را جزء ضروریات زندگی می‌دانید، اپتیموس اینجا است!

lgoptimus3_s.jpg

سایت شبکه

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...