رفتن به مطلب

تفاوت اورکلاک و توربو بوست پردازنده چیه

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام خدمت همه لیون کامپیوتریای عزیز...

من یه سی پی یو amd ryzen 3 1200 دارم که فرکانس پایه اش ، 3.1 گیگاهرتزه و فرکانس توربو بوست 3.4 گیگاهرتز

مشکلی که دارم اینه که پردازنده ی من همیشه روی فرکانس پایه کار می کنه و هیچ وقت توربو بوست نمیشه روی فرکانس ۳.۴ گیگاهرتز!!

از توی بایوس مادربورد هم تنظیماتی واسه تغییر فرکانس پردازنده پیدا نکردم حتی بایوس رو هم آپدیت کردم تفاوتی نکرد...

با برنامه ی amd ryzen master که مخصوص اورکلاک پردازنده های رایزنه هم امتحان کردم که نشد...

سوالی که دارم اینه که چطور باید توربو بوست پردازنده رو فعال کنم که فرکانسش بره روی 3.4 گیگاهرتز

و دوم اینکه تفاوت اورکلاک با توربو بوست چیه مگه نباید پردازنده خودش اوتوماتیک توربو بوست بشه ؟یا اینکه مةگثه همون اورکلاک میمونه؟؟

مشخصات سیستم هم اینه:

main:Asus a320m-k

cpu:amd ryzen 3 1200

ram:apacer ddr4 4gb

gpu:gtx 550 ti

power:green 430 watt

ممنون بابت اینکه خوندین.... 

ویرایش شده توسط alir21
خطای املایی
لینک به دیدگاه

سلام

xfr درواقع ویژگی اورکلاک هست و چیپ a320 توانایی اورکلاک را ندارد.

باید مادربرد از سری b350 یا x370 تهیه کنید.

مخصوصا پردازنده 1200 که توانایی اورکلاک خوبی داره ( در اورکلاک تواناییش از 1300 هم بالاتره)

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

در 11 ساعت قبل، alir21 گفته است :

تو بازی تست کردین که از توربو استفاده میکنه یا نه ؟ تنظیمات بایوس روی دفالت بزارید و تست کنید 

لینک به دیدگاه

سلام دوست من.

تو سرچی ک من زدم اکثرا نوشتن مین برد فرقی نمیکنه و توربو بوست ربطی به اورکلاک نداره و در نتیجه میتونه ب توربو برسه با هر مینی.

شما تو فول لود مثل بازی و ... بازم چک کن ببین میرسه به این عدد یا نه.

لینک به دیدگاه

درود

605808651_Screenshot(603).thumb.png.cc537ea7ec3caabb7ebc8a950d912fcf.png

r5 1600 و msi b350 gaming plus تنظیمات هم auto اما فرکانس بالای 3400 نمی ره

تو بیکاری هر هسته به نوبت  یه لحظه 3699 می رسه بلافاصله برمی گرده  3399 ? اما تو بازی و تست ها روی 3399 قفل میشه

2035050397_Screenshot(609).thumb.png.9f0c7b2355c3ccc282fa3f39cc33cf86.png

لینک به دیدگاه

در 15 ساعت قبل، alir21 گفته است :

من یه سی پی یو amd ryzen 3 1200 دارم که فرکانس پایه اش ، 3.1 گیگاهرتزه و فرکانس توربو بوست 3.4 گیگاهرتز

مشکلی که دارم اینه که پردازنده ی من همیشه روی فرکانس پایه کار می کنه و هیچ وقت توربو بوست نمیشه روی فرکانس ۳.۴ گیگاهرتز!!

از توی بایوس مادربورد هم تنظیماتی واسه تغییر فرکانس پردازنده پیدا نکردم حتی بایوس رو هم آپدیت کردم تفاوتی نکرد...

با برنامه ی amd ryzen master که مخصوص اورکلاک پردازنده های رایزنه هم امتحان کردم که نشد...

سوالی که دارم اینه که چطور باید توربو بوست پردازنده رو فعال کنم که فرکانسش بره روی 3.4 گیگاهرتز

و دوم اینکه تفاوت اورکلاک با توربو بوست چیه مگه نباید پردازنده خودش اوتوماتیک توربو بوست بشه ؟یا اینکه مةگثه همون اورکلاک میمونه؟؟

مشخصات سیستم هم اینه:

main:Asus a320m-k

cpu:amd ryzen 3 1200

ram:apacer ddr4 4gb

gpu:gtx 550 ti

power:green 430 watt

ممنون بابت اینکه خوندین.... 

دوست عزیز،

در مورد سوال اصلی کاربر i-Farzad توضیح کامل و خوبی دادند.

در مورد سوال دوم، تفاوت اورکلاک و تروبو بوست و XFR

معمولا اورکلاک زمانی اطلاق میشه که توسط کاربر انجام بشه، حالا یا به صورت دستی با تغییرات در بایوس اورکلاک صورت بگیره، یا به صورت اتوماتیک کاربر دکمه اورکلاک اتوماتیک مادربرد رو فعال کنه. مفهموم اورکلاک هم اینه که فرکانس بیش از - حداکثر میزان اسمی - افزایش داشته باشه. یعنی فرکانس حتی از Turbo Boost هم بیشتر باشه. غیر از این باشه دیگه اسمش اورکلاک نیست، و Tweak به حساب میاد.

مسئله Turbo Boost، در حقیقت افزایش فرکانس اتوماتیک پردازنده است که توسط خودش اعمال میشه، یعنی در زمان لود - در حین پردازش - فرکانس کاری خودش رو افزایش میده. این اسمش اورکلاک نیست، و به نوعی سقف توان اسمی پردازنده محسوب میشه.

XFR فن آوری AMD هست که تقریبا همون کار Turbo Boost رو انجام میده، فقط یه فرقی داره، مثلا در پردازنده های اینتل میزان Turbo Boost مشخصه، بر فرض توی Load به صورت عمومی از 3 گیگاهرتز به 3.6 گیگاهرتز افزایش فرکانس رخ میده. در پردازنده های AMD، میزان XFR هم مشخصه، ولی به صورت عمومی افزایش فرکانس رخ نمیده. یعنی به صورت هوشمند پردازنده اگر دمای مناسبی نداشته باشه، و یا حس کنه برای فلان پردازش نیازی به افزایش فرکانس نداره، XFR عمل نمی کنه. به عبارت دیگر، اتفاق افتادن فرکانس XFR کاملا دلبخواهی و اتفاقیه. در این صورت اگر اصرار دارید پردازنده حتما در حداکثر فرکانس کاری خودش کار کنه باید به بایوس برید و دستی ضریب و تنظیم کنید که با این کار عملا XFR رو Disable می کنید.

در پردازنده های اینتل به صورت عمومی فرکانس بالا میره، فارق از هر وضعیتی! حالا اگر پردازنده دمای بسیار نامناسب به واسطه ی کولر نامناسب داشته باشه، پردازنده پس از افزایش فرکانس میاد Throttle یا اصطلاحا خفه می کنه تا دماش خیلی بالا نره. اینجا دیگه بحص شرایط خاص هست که شاید 1 درصد هم اتفاق نیفته. بنابراین تو پردازنده های اینتل افزایش فرکانس Turbo Boost به صورت عمومی همیشه رخ میده، در همه نوع مادربردی با هر چیپستی رخ میده، چیزی جلوشو نمی گیره مگر اینکه مشکل حادی در کولینگ وجود داشته باشه که باعث کشیدن ترمز ها یا Throttle بشه.

اما در AMD افزایش فرکانس XFR به صورت عمومی رخ نمیده - همیشگی نیست - در حقیقت XFR اتفاق نمیفته مگر اینکه شرایط خاصی برای رخ دادنش بوجود بیاد، مثلا مادربرد خوب باشه، دمای پردازنده خیلی خوب باشه و نوع پردازش به تشخیص پردازنده افزایش فرکانس رو بطلبه.

لینک به دیدگاه

در 4 دقیقه قبل، ARMIN گفته است :

دوست عزیز،

معمولا اورکلاک زمانی اطلاق میشه که توسط کاربر انجام بشه، حالا یا به صورت دستی با تغییرات در بایوس اورکلاک صورت بگیره، یا به صورت اتوماتیک کاربر دکمه اورکلاک اتوماتیک مادربرد رو فعال کنه. مفهموم اورکلاک هم اینه که فرکانس بیش از - حداکثر میزان اسمی - افزایش داشته باشه. یعنی فرکانس حتی از Turbo Boost هم بیشتر باشه. غیر از این باشه دیگه اسمش اورکلاک نیست، و Tweak به حساب میاد.

مسئله Turbo Boost، در حقیقت افزایش فرکانس اتوماتیک پردازنده است که توسط خودش اعمال میشه، یعنی در زمان لود - در حین پردازش - فرکانس کاری خودش رو افزایش میده. این اسمش اورکلاک نیست، و به نوعی سقف توان اسمی پردازنده محسوب میشه.

XFR فن آوری AMD هست که تقریبا همون کار Turbo Boost رو انجام میده، فقط یه فرقی داره، مثلا در پردازنده های اینتل میزان Turbo Boost مشخصه، بر فرض توی Load به صورت عمومی از 3 گیگاهرتز به 3.6 گیگاهرتز افزایش فرکانس رخ میده. در پردازنده های AMD، میزان XFR هم مشخصه، ولی به صورت عمومی افزایش فرکانس رخ نمیده. یعنی به صورت هوشمند پردازنده اگر دمای مناسبی نداشته باشه، و یا حس کنه برای فلان پردازش نیازی به افزایش فرکانس نداره، XFR عمل نمی کنه. به عبارت دیگر، اتفاق افتادن فرکانس XFR کاملا دلبخواهی و اتفاقیه. در این صورت اگر اصرار دارید پردازنده حتما در حداکثر فرکانس کاری خودش کار کنه باید به بایوس برید و دستی ضریب و تنظیم کنید که با این کار عملا XFR رو Disable می کنید.

در پردازنده های اینتل به صورت عمومی فرکانس بالا میره، فارق از هر وضعیتی! حالا اگر پردازنده دمای بسیار نامناسب به واسطه ی کولر نامناسب داشته باشه، پردازنده پس از افزایش فرکانس میاد Throttle یا اصطلاحا خفه می کنه تا دماش خیلی بالا نره. اینجا دیگه بحص شرایط خاص هست که شاید 1 درصد هم اتفاق نیفته. بنابراین تو پردازنده های اینتل افزایش فرکانس Turbo Boost به صورت عمومی همیشه رخ میده، در همه نوع مادربردی با هر چیپستی رخ میده، چیزی جلوشو نمی گیره مگر اینکه مشکل حادی در کولینگ وجود داشته باشه که باعث کشیدن ترمز ها یا Throttle بشه.

اما در AMD افزایش فرکانس XFR به صورت عمومی رخ نمیده - همیشگی نیست - در حقیقت XFR اتفاق نمیفته مگر اینکه شرایط خاصی برای رخ دادنش بوجود بیاد، مثلا مادربرد خوب باشه، دمای پردازنده خیلی خوب باشه و نوع پردازش به تشخیص پردازنده افزایش فرکانس رو بطلبه.

درود

چرا 1600 من  با دمای 47 درجه تو لود 100 درصد  به 3.6 نمی رسه روی 3.4 قفل می شه ؟

لینک به دیدگاه

در 3 دقیقه قبل، ghost of sparta گفته است :

درود

چرا 1600 من  با دمای 47 درجه تو لود 100 درصد  به 3.6 نمی رسه روی 3.4 قفل می شه ؟

عرض کردم اتفاق افتادن فرکانس XFR کاملا دلبخواهی و اتفاقیه.

توی بایوس دستی ضریب رو تنظیم کنید روی 36 ببینید انجام میشه؟

لینک به دیدگاه

در 3 ساعت قبل، i-Farzad گفته است :

سلام

xfr درواقع ویژگی اورکلاک هست و چیپ a320 توانایی اورکلاک را ندارد.

باید مادربرد از سری b350 یا x370 تهیه کنید.

مخصوصا پردازنده 1200 که توانایی اورکلاک خوبی داره ( در اورکلاک تواناییش از 1300 هم بالاتره)

متاسفانه موقع خرید به این نکته فکر نکرده بودم الانم موندم چیکار کنم :/

لینک به دیدگاه

در 3 ساعت قبل، Hassan.SK گفته است :

تو بازی تست کردین که از توربو استفاده میکنه یا نه ؟ تنظیمات بایوس روی دفالت بزارید و تست کنید 

هم تو بازی هم توی بنچمارک ها تست گرفتم روی فرکانس پایه ۳.۱ گیگاهرتز کار میکنه...

لینک به دیدگاه

در 3 ساعت قبل، Ali Subi گفته است :

سلام دوست من.

تو سرچی ک من زدم اکثرا نوشتن مین برد فرقی نمیکنه و توربو بوست ربطی به اورکلاک نداره و در نتیجه میتونه ب توربو برسه با هر مینی.

سلام

در 3 ساعت قبل، Ali Subi گفته است :

سلام دوست من.

تو نت سرچ کردم و حتی از چند نفرم پرسیدم گفتن موقع نیاز خودکار باید روی توربو بوست بره.... ولی عجیبه تحت فشار روی همون فرکانس پایه کار میکنه?

ویرایش شده توسط alir21
لینک به دیدگاه

در 25 دقیقه قبل، ARMIN گفته است :

دوست عزیز،

داداش من تو بایوس هیچ گزینه واسه تغییر ضریب فرکانس و... پیدا نکردم 

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، ghost of sparta گفته است :

درود

605808651_Screenshot(603).thumb.png.cc537ea7ec3caabb7ebc8a950d912fcf.png

r5 1600 و msi b350 gaming plus تنظیمات هم auto اما فرکانس بالای 3400 نمی ره

تو بیکاری هر هسته به نوبت  یه لحظه 3699 می رسه بلافاصله برمی گرده  3399 1f604.png اما تو بازی و تست ها روی 3399 قفل میشه

2035050397_Screenshot(609).thumb.png.9f0c7b2355c3ccc282fa3f39cc33cf86.png

دقیقا منم همینجوریه تو بیکاری گاهی وقتا فرکانس میره بالا  ولی تو بازی و بنچمارک و... روی همون فرکانس پایه قفل میشه!!!!

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، ARMIN گفته است :

عرض کردم اتفاق افتادن فرکانس XFR کاملا دلبخواهی و اتفاقیه.

توی بایوس دستی ضریب رو تنظیم کنید روی 36 ببینید انجام میشه؟

تو بایوس تا 3.8 هم به راحتی اور کردم

مشکل اینکه وقتی فرکانس cpu روی auto فرقی نمی کنه بیکاری یا فول لود روی 3.4 قفل نه پایین میاد روی 3.2 نه بالا میره روی  3.6

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، ARMIN گفته است :

دوست عزیز بسیار ممنون از توضیحاتتون. 

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، ghost of sparta گفته است :

تو بایوس تا 3.8 هم به راحتی اور کردم

مشکل اینکه وقتی فرکانس cpu روی auto فرقی نمی کنه بیکاری یا فول لود روی 3.4 قفل نه پایین میاد روی 3.2 نه بالا میره روی  3.6

خوب پس تمومه دیگه، اگر توی بایوس میتونید ضریب رو افزایش بدین از همون راه برین جلو.

چون اگر بر عهده خود پردازنده بزارین، ظاهرا XFR علاقه ای نداره فعال بشه روی سیستم شما.

همه اینا طبیعیه.

لینک به دیدگاه

در 3 ساعت قبل، alir21 گفته است :

داداش من تو بایوس هیچ گزینه واسه تغییر ضریب فرکانس و... پیدا نکردم 

مادربردتون نداره، برای همین کاریش نمیشه کرد.

لینک به دیدگاه

در 44 دقیقه قبل، ARMIN گفته است :

خوب پس تمومه دیگه، اگر توی بایوس میتونید ضریب رو افزایش بدین از همون راه برین جلو.

چون اگر بر عهده خود پردازنده بزارین، ظاهرا XFR علاقه ای نداره فعال بشه روی سیستم شما.

همه اینا طبیعیه.

تشکر ?

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...