رفتن به مطلب

اورکلاک کردن GT 730

اشتراک گذاری

Recommended Posts

با سلام . کارت گرافیک بنده GT 730 هست ار برند زوتک ، که نشون میده ضعیفتر از سایر GT 730 هاست .

مشخصات کامل کارت در GPU - Z :

GPU-Z.thumb.PNG.be807b573ac194e2fe0c8f14e309a339.PNG

خب همونطور که مشخصه ، کارت اور شده . بنده با msi after burner جیپیو کلاک رو که به صورت دیفالت 700mhz بود ، به 800mhz و مموری کلاک رو از 800mhz به 900mhz افزایش دادم .  البته به صورت 25mhz و تست دما و اجرای بازی GTAV . دمای دیفالت کارت تا 70 هم میرفت اما حالام تغییری در دما ندیدم یعنی همون 70 آخرش . حالا در شلوغ ترین مکان امتحان نکردم . ( اینم بگم تکسچر ریت و پیکسل ریت به ترتیب 11.2 و 2.8 بودن که به 12.8 و 3.2 افزایش یافتن ) .

به نظرتون مشکلی برای کارت پیش میاد و عمر کارت کم میشه ؟ تا چه حد دیگه میتونم اور کنم ؟ خودم میدونم اورکلاک GT 730 ارزش نداره اما من فعلا نمیتونم کارت قویتری بردارم به دلیل مشکلات مالی .

باز میگم دمای 70 به نظرتون خوبه ؟ چون در حالت معمولی هم 65-70 بود . دما تا چند درجه چقدر قابل قبوله ؟

اگه ممکنه به تمام سوالام پاسخ بدین .

اینم نرم افزار GPU-Z قبل اور کلاک :

:Cap00ture.thumb.PNG.4b33029dcc72eba81b74a3486705931c.PNG

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

اصولا با اورکردن توسط افتربرنر و فقط افزایش کلاک هسته و مموری نمیشه کارت گرافیک رو سوزوند.

اگر شما بیشتر از این میتونی اورکنی خب امتحان کن و ببین چجوری میشه. اگر با ارور و آرتیفکت مواجه شدید نشون میده که اورکلاکی که کردید بیش از اندازه بوده و باید کمترش کنید.

دمای 70 درجه هم دمای مناسبی هست. اینکه آیا عمر کارت کم میشه یا نه رو من اعتقادی ندارم بهش چون با این مقدار کم اورکلاک عملا تفاوت خاصی با کلاک دیفالت نداره.

طبق گفته خودتون اورکلاک همچین گرافیکی تاثیری در پرفورمنس نداره پس اگر تاثیر خاصی مشاهده نمیکنید بعد از اورکلاک ، بهتره که قید اورکلاکش رو بزنید و با کلاک های دیفالت استفاده کنید.

این نتیجه تست کارت گرافیک GTX 750 Ti در حالت دیفالت و اورکلاک شده است در بازی Metro Redux که خودم انجام دادم.

+275 کور کلاک و +300 مموری کلاک . تاثیر این مقدار در این بازی حدود 9 فریم بود ، و قطعا این مقدار برای کارت شما خیلی خیلی کمتر میشه که از نظر بنده ارزشش رو نداره.

دیفالت

metro.thumb.jpg.2c21704de6b11d1dc0c5814fb27295f8.jpg

اورکلاک

1919677466_metro-oc.thumb.jpg.d78cee4ea0074496395c98b53c9587c9.jpg

مورد دیگه کارت GTX 950 2GB  میزان اورکلاک +100 کورکلاک و حدودا +550 مموری کلاک . میبینید که توی همچین کارتی تفاوتش حدود 7 فریم شده.

دیفالت

metro.thumb.jpg.7c5db5b8e1739d0cca0adcb381356575.jpg

اورکلاک 

metro-OC.thumb.jpg.909326e93187e41d286542321c0bdebd.jpg

همه این هارو عرض کردم که بگم توی کارت های پایین رده مثل کارت شما تاثیر اورکلاک انقدر چشم گیر نیست . حالا خودتون میتونید انتخاب کنید که اورکلاک بکنید یا خیر

ویرایش شده توسط Sir MehDi
لینک به دیدگاه

تاثییر چشمگیری که نداشته و به طور مثال در GTA V هم حدودا 4-5 شایدم 6 فریم افزایش داشته ( مستقیما مقایسه نکردم اول تست پنجمارک در حالت دیفالت گرفتم بعد از اور هم پنجمارک گرفتم به ترتیب 27 و 32 البته در مکانهای مختلف این تفاوت کم تر و بیشتر بود )

بازی Far Cry 5 هم امتحان کردم دما 74 درجه بیشتر نشد . به نظر شما دما تا چه حد بره قابل قبوله ؟ ( چندان افزایش fps رو شاهد نبودم شاید 2-3 فریمی بهتر شد ) .

با توجه به اینکه فرمودین مقدار 100 مگاهرتز زیاد نیست و با افتر برنر هم عمر کارت کم نمیشه ، میتونم 100 مگاهرتز دیگه بهش اضافه کنم ؟

مورد بعدی هم اینه که ، حرف شما کاملا ضحیح و من بهش احترام میزارم ؛ اما برای من 5-6 فریم هم مهمه . تا جایی که یه مدت داشتم با ویندوز در حالت پایین ترین جلوه های بصری کار میکردم چون 2-3 فریم بیشتر میداد هرچند الان دوباره گرافیکیش کردم .

به هرحال الان به صورت پایه پایه 25 مگاهرتز تا 100 مگا میرم ببینم چی میشه . البته چون شما گفتین عمر کارت با ام اس ای افتر برنر کم نمیشه با اطمینان خاطر دارم اینکارو میکنم وگرنه بیشتر ازین اورکلاک نمیکردم  .

پاورم هم نگفته بودم ، Green GP430-A . سی پی یو هم i5 2320 رم 8 گیگ ویندوز سون . مادربردم این اورکلاک رو ساپورت میکنه ؟ یعنی براش مشکلی پیش نمیاد ؟ ASUS P8H61-M LE R2.0

ویرایش شده توسط Amir-Jamali-123
درج مدل مادربرد
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

عرض کردم دمای رنج 70-75 دمای Safe هستش. اگر میتونید توسط افتربنر دورفن رو تغییر بدید یه مقداری افزایش بدید که دما توی همین بازه بمونه.

بنده عرض کردم با اورکلاک کردن توسط افتربرنر و صرفا افزایش کلاک ها نمیشه کارت رو سوزوند چون نهایتا اگر کلاک بیشتر از حد باشه سیستم هنگ میکنه وبا یه ریستارت همه چی حل میشه. اگر ولتاژ اضافه و بیش از حد داده بشه احتمال اسیب رسیدن به کارت افزایش پیدا میکنه ، که در مورد شما این مورد اتفاق نمیفته چون نمیتونید ولتاژ کارت رو زیاد کنید و قفل شده است.

این که با اورکلاک عمر کارت کم میشه یا نه ، هیچ معیار دقیقی برای سنجیدن این مساله وجود نداره و برای همچین کارتی با این میزان جزئی اورکلاک تاثیری در عمرش نداره.

به گفته خودتون شما در بازه 25 مگاهرتز افزایش بدید. به هر حال به یه جایی میرسید که توی اون کلاک سیستم کرش میکنه یه ارور میده و این نشون میده که اون میزان زیاد هست و باید 1-2 پله کمش کنید. 

ویرایش شده توسط Sir MehDi
لینک به دیدگاه

در در 1397/08/14, 19:37:07، Sir MehDi گفته است :

عرض کردم دمای رنج 70-75 دمای Safe هستش. اگر میتونید توسط افتربنر دورفن رو تغییر بدید یه مقداری افزایش بدید که دما توی همین بازه بمونه.

بنده عرض کردم با اورکلاک کردن توسط افتربرنر و صرفا افزایش کلاک ها نمیشه کارت رو سوزوند چون نهایتا اگر کلاک بیشتر از حد باشه سیستم هنگ میکنه وبا یه ریستارت همه چی حل میشه. اگر ولتاژ اضافه و بیش از حد داده بشه احتمال اسیب رسیدن به کارت افزایش پیدا میکنه ، که در مورد شما این مورد اتفاق نمیفته چون نمیتونید ولتاژ کارت رو زیاد کنید و قفل شده است.

این که با اورکلاک عمر کارت کم میشه یا نه ، هیچ معیار دقیقی برای سنجیدن این مساله وجود نداره و برای همچین کارتی با این میزان جزئی اورکلاک تاثیری نر عمرش نداره.

به گفته خودتون شما در بازه 25 مگاهرتز افزایش بدید. به هر حال به یه جایی میرسید که توی اون کلاک سیستم کرش میکنه یه ارور میده و این نشون میده که اون میزان زیاد هست و باید 1-2 پله کمش کنید. 

متوجه شدم ممنون از راهنمایی تون . دور فن رو از 52 که حالت دیفالت باشه میارم روی 58 به بالا صدای فن کمی زیاد میشه روی 62 میارم خیلی زیاد میشه این مهم نیست ؟ اما وقتی روی 55-56  میزارم صداش خوبه و این مقدار کفایت میکنه میکنه ؟

100 مگاهرتز دیگه برای هر کدومشون اضافه کردم ( 900 - 1000 ) . اینم gpu-z که اینبار band with هم  کمی افزایش پیدا کرده :

1200.thumb.PNG.f3e754a9a9684251e49e74e5d067d27e.PNG

دما در جی تی ای وی 74 درجه روی . فارکرای هنوز امتحان نکردم .

یه سوال داشتم. جچه طوری در خود بازی متوجه بشم دما چقدره ؟ من باید هر دفعه بیام بیرون از بازی تا دما رو مشاهده کنم . راهی نیست بشه میزان فریم ، دما و اینارو با msi after burner در بازی بشه دید ؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

عزیز دور فن رو روی یه مقداری بگذارید که از نظر نویز اذیتتون نکنه. اگر نه دور فن 58 زیاد با 62 فرقی نمیکنه توی عملکرد

وقتی کلاک مموری رو زیاد کنید Bandwdth هم زیاد میشه.

برای تست اینکه اورکلاکتون استیبل هست فقط به یک بازی بسنده نکنید. هم میتونید توی بازی های مختلف تست کنید هم از نرم افزارهایی مثل Unigine Heaven و 3DMARK

برای مانیتور کردن دما و موارد دیگه میتونید از خود افتربنر استفاده کنید. توی Settings و تب Monitoring . هر موردی که میخواید رو انتخاب کنید و Show on-Screen Display رو تیک بزنید

لینک به دیدگاه

سلام 

جای اینهمه عذاب  یک gt640بگیرید نهایت صدتومن گرونتر . حداقل 60%قویتره 

gt640جزو گرافیکهایی هست که مظلوم واقع شده . قورت میده gt730رو .منتهی بدلیل نااگاهی خیلیا فکرمیکنن gt730قویتره !

من خودم دارم الان یک gt640 هم قویه وهم خنک .فول لود 57درجه میرسه 

لینک به دیدگاه

در در 1397/08/14, 20:07:39، Sir MehDi گفته است :

عزیز دور فن رو روی یه مقداری بگذارید که از نظر نویز اذیتتون نکنه. اگر نه دور فن 58 زیاد با 62 فرقی نمیکنه توی عملکرد

وقتی کلاک مموری رو زیاد کنید Bandwdth هم زیاد میشه.

برای تست اینکه اورکلاکتون استیبل هست فقط به یک بازی بسنده نکنید. هم میتونید توی بازی های مختلف تست کنید هم از نرم افزارهایی مثل Unigine Heaven و 3DMARK

برای مانیتور کردن دما و موارد دیگه میتونید از خود افتربنر استفاده کنید. توی Settings و تب Monitoring . هر موردی که میخواید رو انتخاب کنید و Show on-Screen Display رو تیک بزنید

ببخشید استیبل دقیقا به چی میگن ؟ ..... میشه آموزش کار با 3dmark رو بگین ؟

قبل از اجرای بازی باید اینکار که گفتید انجام بدم یا هنگامی که بازی اجرا شده ؟

لینک به دیدگاه

در در 1397/08/14, 20:27:29، farshad sh گفته است :

سلام 

جای اینهمه عذاب  یک gt640بگیرید نهایت صدتومن گرونتر . حداقل 60%قویتره 

gt640جزو گرافیکهایی هست که مظلوم واقع شده . قورت میده gt730رو .منتهی بدلیل نااگاهی خیلیا فکرمیکنن gt730قویتره !

من خودم دارم الان یک gt640 هم قویه وهم خنک .فول لود 57درجه میرسه 

بنده عرض کردم قصد خرید گرافیک ندارم بنابه دلایلی ( اینجا بگم تاپیک از موضوع اصلی منحرف میشه و کلا به یه سمت دیگه میره ) فقط انقدر رو بدونین بودجه خرید گرافیک که Gtx750ti باشه ، رو برای خرید سی پی یو کنار گذاشتم .

لینک به دیدگاه

در در 1397/08/14, 20:45:18، G@m3R گفته است :

و البته قدرتمند تر از این مدلها GTX 550Ti حتی ارزانتر هست :D

10.thumb.jpg.20378e29fc3162afd46e16ff45603a2f.jpg

کارت 550ti 1 گیگه و 1 گیگ به کارم نمیاد ... ممنون که وقت گذاشتین .

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 21 دقیقه قبل، Amir-Jamali-123 گفته است :

ببخشید استیبل دقیقا به چی میگن ؟ ..... میشه آموزش کار با 3dmark رو بگین ؟

قبل از اجرای بازی باید اینکار که گفتید انجام بدم یا هنگامی که بازی اجرا شده ؟

یعنی اینکه ارور نده بلو اسکرین نده کرش نکنه آرتیفکت نده و هرچیزی که توی حالت عادی توی یه بازی یا تست وجود نداره.

3DMARK یه مجموعه تست و بنچمارک هست که اموزش خاصی نداره دوست عزیز. شما میتونی نسخه کرک شدش رو دانلود و نصب کنید. چند مدل تست گرافیک داره. شما میتونید تست Firestrike رو انجام بدید. 

3dmark.thumb.jpg.23c8dc4cac04485fa3f0dc889b51867f.jpg

خودش شروع به تست میکنه و در انتهای یه نتیجه از تست بهتون میده که توش یه سری جزئیات نوشته و یه امتیاز میده به گرافیکتون که میتونید اون رو با کارت های دیگه  مقایسه کنید. مثل عکس زیر

951356179_3DMARK.thumb.jpg.997ca001a9fd8b5e9f394943e46a087a.jpg

لینک به دیدگاه

سلام و درود

کور کلاک 900 - مموری کلاک 1000

اول یه چیز بگم در زمان بیکاری فرکانس ها پایین میاد یعنی کو کلاک 400 و مموری کلاک 500 . و وقتی بازی اجرا میشه به خودش بر میگرده یعنی 700 و 800 اما چون من اور کردم 900 مگاهرتز و 1000 مگاهرتز میشه .

خب تا اینجاش که مشکلی نیست .

اما امشب که بازی رو اجرا کردم فرکانس ها همون مقدار در حالت بیکاریشون میمونن یا به عبارت دیگه از قدرت کامل کارت در زمان بازی استفاده نمیشه و در همون مقدار که درحالت بیکاری بود ، باقی میمونه یعنی فرکانس هسته 400 و فرکانس حافظه 500 مگاهرتز .!!! سیستمو ری استارت کردم و بعد از روشن شدن چند صدای بوق پشت سر هم شنیده میشه و ارور اور cpu میده درحالی که به تنظیمات cpu دست نزدم .

حالا گفتم شاید به خاطر اورکلاک کردن گرافیک باشه ، همه چیو به حالت قبل برگردوندم . اما بازم موقع اجراش بازی از قدرت کامل کارت گرافیک استفاده نمیشه که باعث میشه بازی تیک بزنه !!

یعنی نباید کارت رو اورکلاک میکردم ؟ خواهش میکنم بهم بگین مشکل از کجاست . در شرایطی نیستم که بتونم کارت گرافیک جدید روی سیستم سوار کنم . لطفا بگین مشکل از کارت نیست و نرم افزاری یا اینچیزاست ?

لینک به دیدگاه

اقا مشکلم حل شد .

یه سوال فقط داشتم

الان اگه من تا آخر اورکلاک کنم مشکلی پیش نمیاد ؟ یا حتما باید تا نرسیده به آخر باشه ؟ مثلا آخرش 1040 مگاهرتز هست وبرای من فعلا 1000 مگاهرتز هست  . اگه تا آخر ببرم چی میشه ؟

یعنی اینطوری :

50000.thumb.PNG.4efcd269a5e9d850291323fd0acfeee7.PNG

البته این دما در حالت بیکاریه و زمانی که در بازی هستم تا 75-76 درجه هم میره .

منظورم اینه نوار هارو تا آخر بردم مشکلی برای کارت ِش نمیاد ؟ مطمعن باشم عمرش کم نمیشه دیگه ؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 1 ساعت قبل، Amir-Jamali-123 گفته است :

اقا مشکلم حل شد .

یه سوال فقط داشتم

الان اگه من تا آخر اورکلاک کنم مشکلی پیش نمیاد ؟ یا حتما باید تا نرسیده به آخر باشه ؟ مثلا آخرش 1040 مگاهرتز هست وبرای من فعلا 1000 مگاهرتز هست  . اگه تا آخر ببرم چی میشه ؟

منظورم اینه نوار هارو تا آخر بردم مشکلی برای کارت ِش نمیاد ؟ مطمعن باشم عمرش کم نمیشه دیگه ؟

درود مجدد

دوست عزیز تا وقتی ولتاژ اضافه ندید ( که نمیتونید بدید ) و دما توی رنج امن باشه با افزایش کلاک اتفاقی برای کارت نمیفته.

نهایتا کرش میکنه و باید سیستم رو ریستارت کنید. فقط تنظیمات افتربرنر رو جوری بگذارید که بعد از ریستارت سیستم اتوماتیک اورکلاک اعمال نشه.

نه نمیتونید مطمئن باشید که عمرش کم میشه یا نه چون معیاری برای سنجش این موضوع وجود نداره و کسی هم بررسی نکرده که ببینه آیا کارت GT 730 با اورکلاک عمرش کم میشه یا نه.

همانگونه که توی همه جای دنیا گفته میشه : Do at Your Own Risk  

لینک به دیدگاه

در در 1397/08/18, 21:07:58، Sir MehDi گفته است :

درود مجدد

دوست عزیز تا وقتی ولتاژ اضافه ندید ( که نمیتونید بدید ) و دما توی رنج امن باشه با افزایش کلاک اتفاقی برای کارت نمیفته.

نهایتا کرش میکنه و باید سیستم رو ریستارت کنید. فقط تنظیمات افتربرنر رو جوری بگذارید که بعد از ریستارت سیستم اتوماتیک اورکلاک اعمال نشه.

نه نمیتونید مطمئن باشید که عمرش کم میشه یا نه چون معیاری برای سنجش این موضوع وجود نداره و کسی هم بررسی نکرده که ببینه آیا کارت GT 730 با اورکلاک عمرش کم میشه یا نه.

همانگونه که توی همه جای دنیا گفته میشه : Do at Your Own Risk   

درود

میشه بفرمایید افزایش ولتاژ دقیقا چیکار میکنه ؟

بله تنظیمات به گونه هست که ( البته من دست نزدم و به طور دیفالت اینطوری بود ) بعد از ری استارت و یا روشن کردن دوباره سیستم ، کارت به حالت دیفالت خودش بر میگرده .

میدونم کسی چیزی در مورد اورکلاک gt730 نگفته چون خیلی مهم نیست . حالا از نظر شما ، کاری که من کردم میتونه آسیب به کارت وارد کنه ؟ کاری ندارم بقیه چی میگن نظر شخصی  شما برای من معتمد تره .

از اون جمله انگلیسی فقط ریسک رو فهمیدم ?

ویرایش شده توسط Amir-Jamali-123
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
در 1 دقیقه قبل، Amir-Jamali-123 گفته است :

درود

میشه بفرمایید افزایش ولتاژ دقیقا چیکار میکنه ؟

بله تنظیمات به گونه هست که ( البته من دست نزدم و به طور دیفالت اینطوری بود ) بعد از ری استارت و یا روشن کردن دوباره سیستم ، کارت به حالت دیفالت خودش بر میگرده .

از اون جمله انگلیسی فقط ریسک رو فهمیدم 1f602.png

میدونم کسی چیزی در مورد اورکلاک gt730 نگفته چون خیلی مهم نیست . حالا از نظر شما ، کاری که من کردم میتونه آسیب به کارت وارد کنه ؟ کاری ندارم بقیه چی میگن نظر شخصی  شما برای من معتمد تره .

از یه جایی به بعد با افزایش فرکانس ، دیگه ولتاژ کافی نیست و باید ولتاژ بیشتری اعمال بشه که توی اون فرکانس استیبل باشه. بعضی کارت های این قابلیت رو دارند و بعضی ندارند مثل کارت شما.

معنی اون جمله انگلیسی هم این هست که با میل و اختیار خودتون اورکلاک کنید و اگر در این حین هم اتفاقی افتاد فقط خودتون مقصر هستید چون خطر ریسکش رو قبول کردید.

از نظر بنده حقیر اورکلاک کردن کارتی مثل GT 730 و افزایش فرکانس ها در حد 200 مگاهرتز آسیبی به کارت وارد نمیکنه . اما باز هم مسئولیت این کار با خودتون هست.

لینک به دیدگاه

در در 1397/08/18, 21:58:40، Sir MehDi گفته است :

از یه جایی به بعد با افزایش فرکانس ، دیگه ولتاژ کافی نیست و باید ولتاژ بیشتری اعمال بشه که توی اون فرکانس استیبل باشه. بعضی کارت های این قابلیت رو دارند و بعضی ندارند مثل کارت شما.

معنی اون جمله انگلیسی هم این هست که با میل و اختیار خودتون اورکلاک کنید و اگر در این حین هم اتفاقی افتاد فقط خودتون مقصر هستید چون خطر ریسکش رو قبول کردید.

از نظر بنده حقیر اورکلاک کردن کارتی مثل GT 730 و افزایش فرکانس ها در حد 200 مگاهرتز آسیبی به کارت وارد نمیکنه . اما باز هم مسئولیت این کار با خودتون هست.

متوجه شدم .

راهنمایی های شما بسیار کار آمد و مفید بود ممنون .

سطر پایانی شما هم در ذهنم میمونه .

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...