رفتن به مطلب

تفاوت‌های موجود میان مادربوردهای Z370 و Z390 کمپانی MSI


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

باتوجه به اینکه مادربردهای چیپست Z390 مدتی هست که روانه بازار شده‌اند، شاید این احساس را داشته باشید که احتمالا زمان ارتقای مادربرد سیستمتان فرا رسیده است! این موضوع اگر در حال حاضر از یک مادربرد چیپستZ370  استفاده می‌کنید، بیش از پیش اهمیت پیدا خواهد کرد.

 Z370 در برابر Z390 : یک بررسی اجمالی و کوتاه

ابتدا باید ببینید تفاوت‌های اصلی بین این دو چیپست رده بالای اینتل چه مواردی هستند تا تصمیم بهتری را برای ارتقا یا عدم ارتقای مادربرد فعلی خود بگیرید.

در جدول زیر می‌توانید لیستی از مشخصات و ویژگی‌های مهم این دو چیپست را مشاهده کنید:

Z390

همان طور که می‌بینید یکی از تفاوت‌های اصلی میان Z370 و Z390 پشتیبانی از قابلیت CNVi و پورت‌های USB 3.1 Gen 2 در چیپست جدید می‌باشد. البته ام‌اس‌آی از نظر مهندسی و بهینگی تغییرات مختلفی را در مادربردهای چیپست زد390 خود اعمال کرده که قطعا برای گیمرها و کاربران حرفه‌ای جذابیت خواهند داشت.

پشتیبانی از CNVi: ارتباط بی‌سیم 2x2 802.11ac

قابلیت ارتباطی یکپارچه اینتل یا به اختصار CNVi، به لطف به کارگیری ماژول وایرلس در قلب چیپست، سرعت‌های به مراتب بالاتری را در ارتباطات بی‌سیم در اختیارتان قرار می‌دهد. به ادعای اینتل این فناوری حداکثر سرعت 1.73Gbps را ارائه می‌کند.

این یعنی افزایش دوبرابری حداکثر پهنای باند وایرلسی که قبلا در دسترس شما قرار داشت. علاوه بر این، از آنجایی که چیپست جدید چند ماژول وایرلس را در بر دارد، تبادل اطلاعات با سرعت به مراتب بالاتری انجام خواهد گرفت.

اگرچه این افزایش کارایی شاید برای استفاده‌هایی مانند وب‌گردی یا استریم آنلاین ویدیوها چندان قابل لمس نباشد، اما گیمرهایی که از ارتباط Wi-Fi برای انجام رقابت‌های نفس‌گیر آنلاین و چندنفره استفاده می‌کنند بدون شک قدردان این قابلیت جدید خواهند بود.

البته باید توجه داشت که کیفیت و پایداری ارتباط بی‌سیم شما به فاصله روتر، چیدمان لوازم درون منزل یا محیط کار و همچنین سرویس اینترنتی که از آن بهره می‌برید ارتباط مستقیم خواهد داشت.

پورت‌های USB 3.1 Gen 2: جدیدترین استاندارد USB

Z390

برخی از تولیدکننده‌های مادربرد پورت‌های جدید USB 3.1 Gen 2 را به محصولات مبتنی بر چیپست Z370 خود نیز اضافه کرده‌اند که توسط کنترلرهای متفرقه امکان بهره‌مندی از این استاندارد جدید را به شما می‌دهند. اما چیپست Z390 به صورت درونی و کاملا یکپارچه از نسل دوم پورت‌های USB 3.1 پشتیبانی نموده و سرعت تبادل اطلاعات در آن بسیار بالا می‌باشد.

کاربر می‌تواند حداکثر به 6 پورت USB 3.1 Gen 2 دسترسی داشته باشد، در حالی که در چیپست زد370 به صورت استاندارد این عدد صفر می‌باشد. بنابراین اگر قصد بهره‌مندی از سرعت بالای این استاندارد جدید را دارید تهیه یک مادربرد Z390 باید در اولویت شما قرار داشته باشد.

همه‌اش همین؟

خب اگر از جنبه مشخصات فنی به قضیه نگاه کنیم بله، این‌ها اصلی‌ترین تفاوت‌ها بین دو چیپست مذکور هستند. اما اگر قصد استفاده از پردازنده‌های نسل نهم اینتل را دارید، توصیه می‌کنیم ادامه مطلب را نیز دنبال کنید!

اگرچه مادربردهای مبتنی بر چیپست زد370 نیز از جدیدترین پردازنده‌های ارائه شده توسط اینتل پشتیبانی می‌کنند اما مطمئن باشید ارتقای سیستمتان به پلتفرم جدیدتر زد390 ایده بدی نخواهد بود. برخلاف چیپست قدیمی، مادربردهای زد390 به طور ویژه برای ارائه بهترین کارایی پردازنده‌های نسل نهم اینتل طراحی شده‌اند.

بهبودهای صورت گرفته در طراحی فراتر از سازگاری داشتن ساده است. هیت‌سینک‌های توسعه یافته و طراحی دمایی بهینه‌تر باعث می‌شوند تا مادربردهای چیپست Z390 پایداری و دمای عملیاتی بهتری را هنگام استفاده از پردازنده‌های نسل نهم اینتل ارائه می دهد. طراحی پیشرفته VRM متشکل از چند فاز مختلف و محافظ‌های دمایی، امکان اورکلاکینگ حرفه‌ای و سطح بالا را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

اگر به دنبال خرید یک مادربرد مبتنی بر چیپست Z390 هستید احتمالا با دیدن تنوعی از مدل‌هایی که به تازگی عرضه شده‌اند کمی سردرگم شده‌اید. اگر به دنبال ترکیبی متوازن از قیمت، عملکرد، ویژگی‌ها و طراحی ظاهری هستید، مادربرد MAG Z390 TOMAHAWK ام‌اس‌آی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

اما چه چیزی MAG Z390 TOMAHAWK را اینقدر ارزشمند کرده است؟ این مادربرد نه تنها از قیمت بسیار جذابی بهره می‌برد بلکه ویژگی‌های پیشرفته‌ای را ارائه می‌دهد که به ندرت در این بازه قیمتی شاهد آنها هستیم. طراحی 8 فازی VRM امکان اورکلاکینگ بیشتر پردازنده را بدون اینکه در پایداری یا تامین برق آن اختلالی ایجاد شود را به کاربر ارائه می‌کند.

بیایید به ویژگی‌های MAG Z390 TOMAHAWK نگاهی بیندازیم:


محافظ I/O از پیش نصب شده

 
 
 
Z390



همه ما قطعا نگرانی‌هایی را در خصوص تخلیه بار الکتریسیته ساکن در سخت‌افزار گران‌قیمتمان داریم. این موضوع اگر سیستم محافظ ورودی/خروجی‌های مادربرد به خوبی نصب نشده و یا کارایی مناسبی نداشته باشد، اهمیت بیشتری نیز پیدا می‌کند.

مادربرد MAG Z390 TOMAHAWK ام‌اس‌آی از محافظ I/O حرفه‌ای به صورت پیش‌فرض برخوردار بوده و هرگونه نگرانی از تخلیه ناگهانی الکتریسیته ساکن را از بین می‌برد. علاوه بر این، باتوجه به یکپارچه بودن این محافظ، دیگر نیازی نیست چندین بار کیس خود را باز و بسته کنید تا این بخش به خوبی در جای خود قرار بگیرد.

 


خنک کننده M.2 Shield FROZR


 
Z390



حتی بهترین و گران‌قیمت‌ترین درایوهای SSD موجود در بازار نیز به هنگام افزایش دما، کارایی بهینه خود را تا حدودی از دست خواهند داد. علاوه بر این، درایوهای از نوع NVMe باتوجه به اینکه در کنار قطعات پرحرارتی مانند کارت گرافیک، پردازنده و منبع تغذیه قرار می‌گیرند معمولا خیلی زودتر از درایوهای معمولی دچار داغ شدن بیش از حد خواهند شد.

راهکار خنک کنندگی M.2 Shield FROZR مادربرد MAG Z390 TOMAHAWK ام‌اس‌آی قادر است به خوبی از درایوهای وضعیت جامد شما محافظت کند. این سیستم با استفاده از هیت‌سینک‌های اختصاصی و حرفه‌ای درایو شما را در هر شرایط کاری در دمای ایده‌آل نگه می‌دارد.



خنک کننده: هیت‌سینک‌هایی بزرگتر

پردازنده‌های رده بالا و حرفه‌ای گرمای زیادی تولید کرده و این موضوع افزایش دمای کلی سیستم را در پی خواهد داشت. به لطف هیت‌سینک‌هایی گسترده و با سطح مقطع بزرگ که اجزای الکترونیکی حساس و مهم را پوشش داده‌اند، حتی زمانی که ساعت‌ها مشغول بازی با کامپیوتر خود هستید نیز نیازی به نگرانی نخواهید داشت.

مادربرد MAG Z390 TOMAHAWK ام‌اس‌آی از طراحی جدیدی در بخش هیت‌سینک‌های دفع کننده حرارت بهره می‌برد. در این بازطراحی، سطح پوششی هیت‌سینک‌ها 26 درصد افزایش داشته و باعث می‌شود تا دمای سیستم در حد قابل توجه 8 الی 10 درجه سانتی‌گراد قرار بگیرد.

 

Z390


تامین برق پایدار: اتصال برق 4+8 پین(اتصال برق پردازنده)

به لطف بهره‌گیری از یک اتصال برق 4+8، مادربرد جدید MSI قادر است به راحتی بالاترین سطح عملکردی پردازنده‌های نسل نهم اینتل حتی Core i9 9900K را در اختیارتان قرار دهد.

این اتصالات جدید برق مورد نیاز پردازنده را در هر شرایطی تامین نموده و بدون نگرانی می‌توانید پردازنده را تا حد زیادی اورکلاک کرده و ساعت‌ها مشغول بازی شوید.

سیستم Digital Power Design ام‌اس‌آی تامین برق را بازهم بهبود بخشیده است. به لطف این سیستم انتقال قدرت، جریانی بدون آشفتگی را با نهایت دقت به پردازنده انتقال می‌دهد تا در پرفشارترین عملیات اورکلاکینگ نیز پایداری بالایی را شاهد باشید.

 

 سرعت: LAN دوتایی اینتل


 
Z390



مادربرد جدید ام‌اس‌آی از Gigabit Intel LAN بهره می‌برد. این سیستم شامل دو کارت شبکه بسیار با کیفیت است که با استفاده از آنها به راحتی می‌توان در رقابت‌های چندنفره آنلاین در سطح بین‌المللی شرکت کرد. سیستم LAN دوتایی اینتل تا حد بسیار کمی پردازنده را مشغول کرده و بسته‌های TCP و UDP را در سطح بالایی ارائه می‌دهد. این یعنی یک گیمر می‌تواند در نرخ فریم‌های بالاتری بازی نموده و همچنین از مزیت داشتن ارتباطی با کمترین تاخیر و ناپایداری لذت ببرد.



وای‌فای: پشتیبانی از Intel CNVI

همانند سایر مادربرهای چیپست زد390، مادربرد MAG Z390 TOMAHAWK ام‌اس‌آی نیز از فناوری CNVI اینتل پشتیبانی می‌کند. این قابلیت سریع‌ترین استاندارد بی‌سیم 802.11 ac Wave2 را در اختیار کاربر قرار می دهد تا از حداکثر پهنای باند 1.734Gbps بهره‌مند شود. استاندارد جدید نسبت به 802.11 ac که پهنای باند حداکثر 0.867Gbps را ارائه می‌دهد، یک افزایش سرعت چشمگیر محسوب می‌گردد.

 

Z390



جمع‌بندی: آیا باید یک مادربرد Z390 را خریداری کنید؟

مثل همیشه پاسخ به این سوال ساده نیست؛ از یک سو با عدم ارتقا به چیپست جدید می‌توانید پولتان را جمع کنید و برای خرید قطعات دیگر در یک فرصت مناسب اقدام نمایید و از سوی دیگر با این کار از عملکرد و پایداری بالاتر و همچنین بهبودهایی در زمینه دفع حرارت هنگام استفاده از پردازنده‌های نسل نهم اینتل بی‌بهره خواهید ماند.

حتی اگر امکانات و ویژگی‌های بیشتر مادربرد جدید ام‌اس‌آی را هم در نظر نگیرید در صورتی که قصد خرید یک پردازنده نسل نهم اینتل را دارید بدون شک نمی‌توانید از پتانسیل‌های آن صرف‌نظر کنید.

علاوه بر این، مادربرد MAG Z390 TOMAHAWK قابلیت‌های مختلفی را به گیمرهای حرفه‌ای ارائه می‌دهد که در این بازه قیمتی معمولا کمتر و یا حتی به ندرت دیده می‌شود.

بنابراین اگر یک گیمر جدی هستید و در آینده‌ای نزدیک قصد خرید پردازنده‌های نسل نهم اینتل را دارید توصیه می‌کنیم از همین حالا یک مادربرد چیپست زد390 را تهیه نمایید. این مادربردها نه تنها امکان اورکلاک بالاتر پردازنده را میسر می‌کنند، بلکه از از خنک کنندگی و پایداری کلی بهتری نیز برخوردار هستند.

اگر از یک پردازنده قدیمی اینتل استفاده می‌کنید و فعلا برنامه‌ای برای خرید پردازنده‌های نسل نهم اینتل ندارید، ارتقا برای شما توصیه نمی‌شود. اما اگر به دنبال افزایش سرعت ارتباط بی‌سیم خود هستید و یا پورت‌های USB 3.1 Gen 2 برایتان پرکاربرد هستند، می‌توانید یک مادربرد زد 390 را تهیه کنید.

اگر در حال حاضر از یک پردازنده نسل هشتم اینتل استفاده می‌کنید و در آینده نزدیک نیز پردازنده خود را به نسل نهم ارتقا خواهید دارد، یک مادربرد Z390 تهیه کنید. حتی اگر بودجه محدودی هم داشته باشید، باز هم MAG Z390 TOMAHAWK ام‌اس‌آی یک گزینه ایده‌آل محسوب می‌شود. به لطف طراحی حرارتی حرفه‌ای‌تر می‌توانید فعلا پردازنده نسل هشتم خود را اورکلاک کرده و از حداکثر پتانسیل آن بهره ببرید و به محض در دسترس بودن، به پردازنده‌های نسل نهم ارتقا دهید.

ویرایش شده توسط MSI Support
لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...