رفتن به مطلب

یه سوال در مورد کولر

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان

ایا گاز کولر سی پی یو کم میشه یا احتیاج هست گازش رو عوض کرد 

۷ ساله که  از یه کولر استفاده میکنم

لینک به دیدگاه

در 16 دقیقه قبل، moly گفته است :

سلام دوستان

ایا گاز کولر سی پی یو کم میشه یا احتیاج هست گازش رو عوض کرد 

۷ ساله که  از یه کولر استفاده میکنم

درود

فکر نکنم کم بشه .

ولی نشون یخچال ساز بده.

راستی جالبه من تا حالا گازی ندیده بودم مدلش چیه !

لینک به دیدگاه

در 45 دقیقه قبل، ali-0098 گفته است :

درود

فکر نکنم کم بشه .

ولی نشون یخچال ساز بده.

در 41 دقیقه قبل، alirezatha گفته است :

گاز?

سلام وقت بخیر

به نوعی حرفشون اشتباه نیست . بعضی ، تکرار میکنم بعضی از ایرکولرها مخصوصا بیشتر اونهایی که هیت پایپ برنجی دارن ، درون پایپ با نوعی لیکوئید یا مایع پر میشه . حالا وقتی این  ایرکولر روی پردازنده قرار میگیره به علت طراحی مشخصی که دارن پایپ برنجی مستقیما با سطح پردازنده در ارتباط هست و داغترین قسمت مولر محسوب میشه . اون اتفاق تبدیل مایع به گاز اینجا اتفاق میافته .

مایع درون پایپ از نوع به خصوصی هست که سریعا تبدیل به گاز میشه و با حرکت به سمت بالا و خنک شدن مجددا به مایع و ادامه پروسه .

حالا اگه دقت کرده باشین بعضی از کولرها پایپ برنجی دارن ولی مستقیما با سطح پردازنده در ارتباط نیست و از طریق یه سطح آلومینیومی با پردازنده در ارتباط هستن . این نوع از کولرها درون پایپهاشون یا آب هست یا هوا .

و اینجاست که فرق بین کولرها و قیمتهاشون مشخص میشه البته این فقط یه دلیل قیمت هست . تعداد پایپها و پره های آلومینیومی و نوع محرک داخل پایپ ( اینکه آب یا هوا یا مایع مخصوص باشه یا ...) همه روی قیمت تاثیر دارن حتی نوع فن و ...

حالا بحث قیمت نیست اما حرف ایشون به سخره گرفته نشه بهتره به نظر بنده ، چرا که پر بی راه هم نگفتن .

اما دوست گرامی @moly خیر نیازی نیست اگر باشه هم امکانش بعید میدونم در ایران باشه .

چرا که نیاز به ابزار خاصی داره که با فشار بالا و در خلا انجام بشه و هوا گیری و ...

اگه افزایش ناگهانی و یه دفعه یا اسپایک به قول معروف دارین تو دمای پردازنده بهتره تعویضش کنین و گرنه باز هم میتونین ازش استفاده کنین .

اگه بازم سوالی داشته باشین تا حدی که  معلوماتم اجازه بده در خدمتتون هستم .

ویرایش شده توسط Beni_Lx
لینک به دیدگاه

در 47 دقیقه قبل، Beni_Lx گفته است :

سلام وقت بخیر

به نوعی حرفشون اشتباه نیست . بعضی ، تکرار میکنم بعضی از ایرکولرها مخصوصا بیشتر اونهایی که هیت پایپ برنجی دارن ، درون پایپ با نوعی لیکوئید یا مایع پر میشه . حالا وقتی این  ایرکولر روی پردازنده قرار میگیره به علت طراحی مشخصی که دارن پایپ برنجی مستقیما با سطح پردازنده در ارتباط هست و داغترین قسمت مولر محسوب میشه . اون اتفاق تبدیل مایع به گاز اینجا اتفاق میافته .

مایع درون پایپ از نوع به خصوصی هست که سریعا تبدیل به گاز میشه و با حرکت به سمت بالا و خنک شدن مجددا به مایع و ادامه پروسه .

حالا اگه دقت کرده باشین بعضی از کولرها پایپ برنجی دارن ولی مستقیما با سطح پردازنده در ارتباط نیست و از طریق یه سطح آلومینیومی با پردازنده در ارتباط هستن . این نوع از کولرها درون پایپهاشون یا آب هست یا هوا .

و اینجاست که فرق بین کولرها و قیمتهاشون مشخص میشه البته این فقط یه دلیل قیمت هست . تعداد پایپها و پره های آلومینیومی و نوع محرک داخل پایپ ( اینکه آب یا هوا یا مایع مخصوص باشه یا ...) همه روی قیمت تاثیر دارن حتی نوع فن و ...

حالا بحث قیمت نیست اما حرف ایشون به سخره گرفته نشه بهتره به نظر بنده ، چرا که پر بی راه هم نگفتن .

اما دوست گرامی @moly خیر نیازی نیست اگر باشه هم امکانش بعید میدونم در ایران باشه .

چرا که نیاز به ابزار خاصی داره که با فشار بالا و در خلا انجام بشه و هوا گیری و ...

اگه افزایش ناگهانی و یه دفعه یا اسپایک به قول معروف دارین تو دمای پردازنده بهتره تعویضش کنین و گرنه باز هم میتونین ازش استفاده کنین .

میشه یه مدل کولر گازی سی پی یو  از بعضی مدلها ، نام ببری. و توضیح بده چه مایع  ای در مدار حلقه بسته  به گاز تبدیل میشه . و حجم این مایع مورد نظر شما بعد تغییر به گاز زیاد میشه یا کم. و اینکه این سیستم با افزایش یا کاهش ماده درون مداربسته چطور کار میکنه. واینکه چطورو از کی تا حالا از هوا درون مدار بسته برای خنک کنندگی استفاده میکنند. و سیستم مکانیزم این خنک کننده چگونه است ایا داخل کیس جا میشه . واین لغت اسپایک به قول معروف چی است . و اینکه چگونه در فشار بالا ، خلا وجود داره.  محرک داخل پایپ چیست .لطفا به این شبهات پاسخ بدید.

نکته اخر اینکه کسی حرف ایشون به سخره نگرفت  وجواب درست داده شد. کار گاز فقط یخچال ساز و کسایی که کار گاز ماشین و کولر گازی انجام میدن سرکار دارن. نسبت به سوال ایشون ، جواب منطقی بود.

ویرایش شده توسط ali-0098
لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، ali-0098 گفته است :

درود

فکر نکنم کم بشه .

ولی نشون یخچال ساز بده.

درود بنده اگه تخصصی در مورد کولر سیپییو داشتم تاپیک نمیزدم از اساتید محترم جریانشو جویا بشم

درست میگین نشون یخچال ساز میدادم بدون فخر جوابو میداد

لینک به دیدگاه

در 47 دقیقه قبل، ali-0098 گفته است :

میشه یه مدل کولر گازی سی پی یو  از بعضی مدلها ، نام ببری. و توضیح بده چه مایع  ای در مدار حلقه بسته  به گاز تبدیل میشه . و حجم این مایع مورد نظر شما بعد تغییر به گاز زیاد میشه یا کم. و اینکه این سیستم با افزایش یا کاهش ماده درون مداربسته چطور کار میکنه. واینکه چطورو از کی تا حالا از هوا درون مدار بسته برای خنک کنندگی استفاده میکنند. و سیستم مکانیزم این خنک کننده چگونه است ایا داخل کیس جا میشه . واین لغت اسپایک به قول معروف چی است . و اینکه چگونه در فشار بالا ، خلا وجود داره.  محرک داخل پایپ چیست .لطفا به این شبهات پاسخ بدید.

نکته اخر اینکه کسی حرف ایشون به سخره نگرفت  وجواب درست داده شد. کار گاز فقط یخچال ساز و کسایی که کار گاز ماشین و کولر گازی انجام میدن سرکار دارن. نسبت به سوال ایشون ، جواب منطقی بود.

همین لحن پاسخ شما و جبهه ای که گرفتین کاملا نشون میده که منطق بالایی توی بحث ندارین و گرنه من به هیچ وجه حالت تهاجمی نگرفتم که اینطوری به شما برخورده یه خورده بیشتر مطالعه کنین به خیلی از جوابهاتون میرسین دوست عزیز .

برادر گرامی نمیدونم چقدر سنتون هست اما زمانی که بنده دانشجو بودم یکی از پروژه هایی که روش کار میکردیم همین هیت سینک بود 

الانم مدیر قسمت cnc یه شرکت قالبسازی هستم  که اتفاقا سر و کارم فقط و فقط با آلومینیوم هست و برنج .

heatsink-anatomy.jpg

لینک به دیدگاه

در 7 دقیقه قبل، moly گفته است :

درود بنده اگه تخصصی در مورد کولر سیپییو داشتم تاپیک نمیزدم از اساتید محترم جریانشو جویا بشم

درست میگین نشون یخچال ساز میدادم بدون فخر جوابو 

فخری در کار نیست.

قبل از طر سوال تو گوگل یه سرچ میزدی . بد نبود. در ثانی شما با صراحت عنوان کردی کولر گازی. و اینکه ۷ سال داره کار میکنه.

لینک به دیدگاه

در 56 دقیقه قبل، ali-0098 گفته است :

میشه یه مدل کولر گازی سی پی یو  از بعضی مدلها ، نام ببری.

راستی فراموش کردم عرض کنم :

NZXT's Respire T40

یکی از همین مدلهاست که عکسش رو هم پست بالاتر برات فرستادم . با یه جستجوی ساده میتونی خیلی نمونه های دیگه هم پیدا کنی .

لینک به دیدگاه

در 5 دقیقه قبل، Beni_Lx گفته است :

راستی فراموش کردم عرض کنم :

NZXT's Respire T40

یکی از همین مدلهاست که عکسش رو هم پست بالاتر برات فرستادم . با یه جستجوی ساده میتونی خیلی نمونه های دیگه هم پیدا کنی .

اینکه ایر کولر معمولی است. داخلش هیچ مایع ای نیست که تبدیل به گاز بشه. از کی تا حالا کولر بادی میگن گازی.

زحمت بکش بقیه شبهات  جواب بده. 

ویرایش شده توسط ali-0098
لینک به دیدگاه

در 5 دقیقه قبل، ali-0098 گفته است :

فخری در کار نیست.

قبل از طر سوال تو گوگل یه سرچ میزدی . بد نبود. در ثانی شما با صراحت عنوان کردی کولر گازی. و اینکه ۷ سال داره کار میکنه.

قبل تاپیک من سرچ زدم یه سری ویدیو هم دیدم یوتوب ولی چیزی سر در نیوردم متاسفانه زبانم بلد نیستیم که حالیمون شه چی بلغور میکنن

لینک به دیدگاه

در هم اکنون، ali-0098 گفته است :

اینکه ایر کوار معمولی است.

زحمت بکش بقیه شبهات  جواب بده. 

خیر به هیچ وجه با یکی مثل شما نمیشه بحث کرد . شمایی که کوچکترین حد زبان انگلیسی رو نمیدونی چی رو برات توضیح بدم دوست عزیز .

روی عکس زوم کن و تک به تک نوشته های انگلیسی رو مطالعه کن .

البته که ایرکولر هست اما همچین معمولی هم نیست . امثال شما همیشه ظاهر قضیه رو نگاه میکنن واسه همین هم ببخشیدا یه خورده کوته فکر هستن .

حتما پیش خودت فکر میکنی اون گره ها و برآمدگی های بالای پایپ و هیت سینک هم برای قشنگی هستن .

لینک به دیدگاه

در ۱ ساعت قبل، Beni_Lx گفته است :

سلام وقت بخیر

سلام

راستش  مدلشم نمیدونم جعبش انداختم دور ولی اون قسمتی که رو سی پی یو میشینه مسی رنگه  که دو جفت سیم سوکت دار داره که نمیدونم اصلا به کجا باید وصل کنم اصلا نمیدونم به چ کاری میاد و به جایی باید وصل کنم، همینطور ازاد گذاشتم سیستمم شاید جمعا یک هفته روشن نبوده تو این ۶ . ۷ سال

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، Beni_Lx گفته است :

خیر به هیچ وجه با یکی مثل شما نمیشه بحث کرد . شمایی که کوچکترین حد زبان انگلیسی رو نمیدونی چی رو برات توضیح بدم دوست عزیز .

البته که ایرکولر هست اما همچین معمولی هم نیست . امثال شما همیشه ظاهر قضیه رو نگاه میکنن واسه همین هم ببخشیدا یه خورده کوته فکر هستن .

حتما پیش خودت فکر میکنی اون گره ها و برآمدگی های بالای پایپ و هیت سینک هم برای قشنگی هستن .

امثال شما هیچی حالیش نیست.توهم زدی برادر.

فشار بالا در خلا؟؟؟

لطفا حاشیه نرو درست جواب بده

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، moly گفته است :

سلام

راستش  مدلشم نمیدونم جعبش انداختم دور ولی اون قسمتی که رو سی پی یو میشینه مسی رنگه  که دو جفت سیم سوکت دار داره که نمیدونم اصلا به کجا باید وصل کنم اصلا نمیدونم به چ کاری میاد و به جایی باید وصل کنم، همینطور ازاد گذاشتم سیستمم شاید جمعا یک هفته روشن نبوده تو این ۶ . ۷ سال

کولرتون بدون فن هست یا با فن ؟ پروازنده مدلش چیه ؟

دمای پردازنده رو زمانی که  فشار روی پردازنده زیاده کنترل کنین اگه دما یه دفعه میره بالا یا دما از حد معمول پردازنده بیشتره حتما یه مشکلی هست اگر نه که هیچ مشکلی نباید باشه .

برای شروع هم میتونین خمیر رو تجدید کنین . توی فروم دوستانی هستن که خمیرهای خوبی برای فروش دارن .

لینک به دیدگاه

در 9 دقیقه قبل، ali-0098 گفته است :

امثال شما هیچی حالیش نیست.توهم زدی برادر.

فشار بالا در خلا؟؟؟

لطفا حاشیه نرو درست جواب بده

دقیقا حق با شماست . شما همه چی بارته من باید از شما یاد میگرفتم . به جای کمک به این دوست عزیز باید با هم دیگه معرفی شون میکردیم به یه یخچالساز خوب . شما حدت همین قدره .

The primary elements of a CPU cooler are all covered in this graphic. For the most part, the action happens in the heatpipes, but we're also faced with the actual heatsink, the overall surface area, the contact technology used to transfer heat to the pipes, and fan positioning. 

The cooling pipeline for a heatsink is pretty straight-forward, here's what we're usually looking at:

- The CPU generates heat; this heat is absorbed through a conductive baseplate or directly touching heatpipes on the heatsink.

- The heat causes liquid within the heatpipe to undergo a phase change, resulting in its transition to a gas. A significant amount of energy is consumed during this phase change (in the form of heat), this is responsible for a lot of the heat reduction we experience. We then move to the dissipation stage...

- The heat (gas) travels up the pipe and eventually reaches the condensor, which condenses the gas back into liquid form and uses capillary action to transport it back to the evaporator.

- During its trip through the pipe, heat is absorbed by the adjoining (hopefully large) heatsink, where it is dissipated through the fins and cooled by the new, cool air being injected by the fan.

- The liquid is guided back down to the evaporator section of tubing (atop the CPU) through sintered, grooved, mesh, or composite tubing (explained further below), called a "wick" or "capillary structure." Capillary pressure is created by the wick, forcing coolant to return to the evaporator where it can be re-used. 

Pretty cool stuff, right?

این توضیحات دقیقا مربوط به همون تصویر بالایی هست .

بده گوگل برات ترجمه کنه شاید یه چیزی یاد بگیری .

لینک به دیدگاه

در 2 دقیقه قبل، Beni_Lx گفته است :

دقیقا حق با شماست . شما همه چی بارته من باید از شما یاد میگرفتم . به جای کمک به این دوست عزیز باید با هم دیگه معرفی شون میکردیم به یه یخچالساز خوب . شما حدت همین قدره .

The primary elements of a CPU cooler are all covered in this graphic. For the most part, the action happens in the heatpipes, but we're also faced with the actual heatsink, the overall surface area, the contact technology used to transfer heat to the pipes, and fan positioning. 

The cooling pipeline for a heatsink is pretty straight-forward, here's what we're usually looking at:

- The CPU generates heat; this heat is absorbed through a conductive baseplate or directly touching heatpipes on the heatsink.

- The heat causes liquid within the heatpipe to undergo a phase change, resulting in its transition to a gas. A significant amount of energy is consumed during this phase change (in the form of heat), this is responsible for a lot of the heat reduction we experience. We then move to the dissipation stage...

- The heat (gas) travels up the pipe and eventually reaches the condensor, which condenses the gas back into liquid form and uses capillary action to transport it back to the evaporator.

- During its trip through the pipe, heat is absorbed by the adjoining (hopefully large) heatsink, where it is dissipated through the fins and cooled by the new, cool air being injected by the fan.

- The liquid is guided back down to the evaporator section of tubing (atop the CPU) through sintered, grooved, mesh, or composite tubing (explained further below), called a "wick" or "capillary structure." Capillary pressure is created by the wick, forcing coolant to return to the evaporator where it can be re-used. 

Pretty cool stuff, right?

این توضیحات دقیقا مربوط به همون تصویر بالایی هست .

بده گوگل برات ترجمه کنه شاید یه چیزی یاد بگیری .

شما نمیخواد زبان یاد من بدی.

فشاربالا در خلا توضیح بده.

لینک به دیدگاه

در 2 دقیقه قبل، Beni_Lx گفته است :

بنده لیسانس عمران هستم از سخت افزار چیزی نمیدونم  زبانمم در حد خودم بلدم ولی نه در حد که متوجه بشم تو این فیلمهای اموزشی دقیقا چی میگن حالا اگه من از شما بپرسم این تیرو برام محاسبه کن بلد نباشی ،به خودم ببالم که من زیادی حالیمه و یارو چقد کوتاه فکره یه تیرو بلد نیس محاسبه کنه میگه مگه تیر محاسبه داره 

لینک به دیدگاه

در 25 دقیقه قبل، moly گفته است :

قبل تاپیک من سرچ زدم یه سری ویدیو هم دیدم یوتوب ولی چیزی سر در نیوردم متاسفانه زبانم بلد نیستیم که حالیمون شه چی بلغور میکنن

کاش یه عکس از کولرت گذاشته بودی. راحتر میشد جواب داد. اگه رادیاتور داره. کولر ابی است اگه نداره کولر بادی است . بعد هفت سال خمیر سیلیکون زیرش خراب شده

ویرایش شده توسط ali-0098
لینک به دیدگاه

در 17 دقیقه قبل، Beni_Lx گفته است :

کولرتون بدون فن هست یا با فن ؟ پروازنده مدلش چیه ؟

دمای پردازنده رو زمانی که  فشار روی پردازنده زیاده کنترل کنین اگه دما یه دفعه میره بالا یا دما از حد معمول پردازنده بیشتره حتما یه مشکلی هست اگر نه که هیچ مشکلی نباید باشه .

برای شروع هم میتونین خمیر رو تجدید کنین . توی فروم دوستانی هستن که خمیرهای خوبی برای فروش دارن .

۳۴۷۰ i5 پردازندمه دماشم روشن میکنم ۴۳ هس تا۶۴ درجه هم میره البته بیشترین زمانی که کامپیوتر روشن بوده  نیم ساعت بیشتر نبوده

خمیرشم دیروز عوض کردم دماش همو ن بود

ویرایش شده توسط moly
لینک به دیدگاه

در 11 دقیقه قبل، moly گفته است :

۳۴۷۰ i5 پردازندمه دماشم روشن میکنم ۴۳ هس تا۶۴ درجه هم میره البته بیشترین زمانی که کامپیوتر روشن بوده  نیم ساعت بیشتر نبوده

۶۴  کمی زیاد است. خمیر عوض کن.

اول کولر باز کن

قسمت فن از روش باز کن و کولر قشنگ بشور تا خاکش بره بعد خشکش کن.رو سی پی یو هم خوب با الکل تمیز کن. بعد وسط سی پی یو به اندازه کافی خمیر بزن و کولر بزار روش ببند. فیلم اموزش تو یوتیوب ببین. متوجه میشی چقدر باید خمیر بزنی.

حتما نمیخواد خمیر گرون بخری. معمولی هم جواب میده

ویرایش شده توسط ali-0098
لینک به دیدگاه

در 19 دقیقه قبل، moly گفته است :

بنده لیسانس عمران هستم از سخت افزار چیزی نمیدونم  زبانمم در حد خودم بلدم ولی نه در حد که متوجه بشم تو این فیلمهای اموزشی دقیقا چی میگن حالا اگه من از شما بپرسم این تیرو برام محاسبه کن بلد نباشی ،به خودم ببالم که من زیادی حالیمه و یارو چقد کوتاه فکره یه تیرو بلد نیس محاسبه کنه میگه مگه تیر محاسبه داره 

داداش اشتباه متوجه شدی بنده روی صحبت با اون دوستمون بود که صحبت یخچالساز رو پیش کشیدن نه شما . ?

من توضیحات و عکس رو فرستادم تا در مورد نحوه کار کولر بیشتر آشنا بشن و روی صحبتم با شما نبود .

در 14 دقیقه قبل، moly گفته است :

به نظر بنده هم یه خورده دماش بالاست اما فکر میکنم من با آقای سعید بهمنیان یه صحبتی بکنین ضرر نداره یکی از اساتید این حوزه که الان به ذهنم میرسه تو انجمن ایشون هست .

با توجه به اینکه خمیر رو تازه عوض کردین ، ایشون میتونن دقیقا بگن که زمان تعویض کولرتون رسیده یا نه 

البته من کولرهایی دیدم که بیشتر از اینا هم کارکردن . به هر حال امیدوارم به یه نتیجه مطلوب برسین در مورد کولرتون .

ویرایش شده توسط Beni_Lx
لینک به دیدگاه

در 8 دقیقه قبل، ali-0098 گفته است :

۶۴  کمی زیاد است. خمیر عوض کن.

حتما نمیخواد خمیر گرون بخری. معمولی هم جواب میده

دیروز از بازار تهیه کردم عوض کردمولی تو دما تغییری نکرد ،بله رادیات داره و به وسیله دو شلنگ وصل شده به هدسینگ کولر من حس میکنم این دو تا سیمه که از هدسینگش اومده بیرون باید به جایی تو مین کانکت کنم ،احتمالش هست مال اینها باشه که به جایی وصل نیست خودم فکر میکنم اینها کار واتر پمپو انجام باید بدن شاید

لینک به دیدگاه

در 19 دقیقه قبل، moly گفته است :

مشخصات خمیری که میزنید و مقدار وروش زدن خمیر؟

2500k خمیر 5 تومنی داشت زیر تست تا 80 میرفت z9 زدم بالاتر از 68 نمیره

به دمای محیط هم ربط داره و تهویه کیس

بهتره به اندازه یک نخود یا کمی کمتر وسط پردازنده بریزید و کولر رو نصب کنید تا خمیر یکدست روی پردازنده پخش شود

ویرایش شده توسط Sabertooth
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...