رفتن به مطلب

تاپيك تخصصي لپ تاپ (laptop )


AL! REZA
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

با سلام

در این فورم جای این تاپیک رو خالی دیدم و مطالبی رو تهیه کردم .

کامپيوتر Laptop کامپيوتري کوچک و قابل حمل ميباشد که داراي صفحه تصوير مسطح و صفحه کليدي است که روي هم تا ميشوند . کامپيوتر هاي Laptop که با باتري کار ميکنند اغلب داراي يک صفحه تصوير LCD ( نمايشگر کريستال مايع ) ميباشند. بعضي از مدلها ميتوانند با يک ايستگاه جفت شوند و به عنوان يک سيستم روميزي کامل در دفتر عمل کنند. در بعضي از کامپيوتر هاي Laptop مجموعه اي از برنامه هاي کاربردي تجاري در ROM تعبيه شده است.

Laptop يکی از انواع متفاوت کامپيوترهای موجود است . اين نوع از کامپيوترها دارای قدرت محاسباتی و عملياتی نظير کامپيوترهای شخصی می باشند. با توجه به ويژگی های متعدد اين نوع از کامپيوترها خصوصا" قابليت حمل، می توان آنها را در موارد متفاوت و بصورت فرامکانی استفاده کرد .

سير تکاملی کامپيوترهای Laptop

اولين مرتبه ايده ايجاد يک کامپيوتر Laptop ، توسط شخصی با نام "Alen Key" در سال 1970 مطرح گرديد. در سال 1979 اولين کامپيوتر Laptop توسط "William Moggridge" طراحی گرديد. کامپيوتر فوق دارای 340 کيلوبايت حافظه بود. در سال 1983 ، توسط " Gavilan Compute " يک Laptop با مشخصات زير توليد گرديد :

History.gif

64 کيلوبايت حافظه RAM ( امکان ارتقاء آن تا 128 کيلوبايت وجود داشت )

از سيستم عامل اختصاصی شرکت Gavilan استفاده می کرد( قابليت استفاده از MS-DOS نيز وجود داشت ).

ريزپردازنده 8080

موس touchpad

چاپگر قابل حمل

وزن آن 4 کيلوگرم و بهمراه چاپگر 6/4 کيلوگرم

کامپيوتر فوق دارای يک فلاپی درايو بود که با ساير فلاپی درايوهای موجود ، سازگار نبود.

در سال 1984 ، شرکت "اپل " مدل Apple II را معرفی کرد. کامپيوتر فوق از لحاظ اندازه نظير يک کامپيوتر Notebook بود. سيستم فوق دارای يک ريزپردازنده 65 C02 يکصد وبيست و هشت کيلوبايت حافظه ، يک فلاپی درايو 5.25 ، دو پورت سريال ، يک پورت موس ، يک کارت مودم و منبع تغذيه خارجی ، بود. وزن کامپيوتربدون در نظر گرفتن مانيتور، 5 کيلوگرم بود. در کامپيوتر فوق از يک مانيتور نه اينچ تک رنگ و يا يک پانل اختياری LCD استفاده می شد. . در ادامه و در سال 1986 ، شرکت IBM نمونه محصول خود را در اين زمينه عرضه کرد. در سيستم فوق از ريزپردازنده 8080 ، 256 کيلوبايت حافظه ، دو عدد فلاپی درايو 3.5 اينچ ، يک LCD ، پورت های سريال و موازی و يک محل خاص برای يک مودم خارجی ، استفاده می گرديد. کامپيوتر فوق بهمراه نرم افزارهای اختصاصی نظير واژه پرداز ، دفترچه تلفن و ... عرضه گرديد. وزن سيستم فوق 5.4 کيلوگرم و به قيمت 3500 دلار فروخته می گرديد.

در ادامه شرکت های متعدد اقدام به توليد کامپيوترهای Laptop نمودند. امروزه اين نوع از کامپيوترها دارای قابليت ها ی فراوانی بوده که استفاده کنندگان مربوطه را در تمام سطوح راضی می نمايد .

کالبد شکافی کامپيوترهای Laptop

بمنظور آشنائی با عناصر تشکيل دهنده يک Laptop ، مدل Toshiba satellite Pro را بررسی خواهيم کرد. کامپيوترهای Laptop نظير تمام کامپيوترهای ديگر، دارای يک ريزپردازنده است .ريزپردازنده مسئول انجام تمام عمليات در کامپيوتر است .

center]

تمام عناصر يك لپتاپ در شكل زير مشهود است :

O.gif

ريزپردازنده : ( در پست هاي بعدي به طور مفصل به اين مورد ميپردازيم .)

Intel.jpg

دارای مجموعه ای از دستورات داخلی ذخيره شده در حافظه بوده و قادر به دستيابی به آنان است .

قادر به دريافت دستورالعمل ها و يا داده از صفحه کليد و يا دستگاههائی نظير : موس ، Touchpad،trackbal و.. است .

قادر به دريافت و ذخيره سازی داده از دستگاههای متفاوت ذخيره سازی نظير : هارد ديسک ، فلاپی درايو ، CD درايو و..است.

قادر به نمايش اطلاعات بر روی مانتيورهای متفاوت ( CRT و يا LCD ) است .

قادر به ارسال داده برای چاپگر، مودم ، شبکه های کابلی و بدون کابل از طريق پورت های متفاوت است .

انرژی خود را از باطری و يا برق شهری تامين می کند.

سيستم عامل

سيستم عامل مجموعه ای از دستورات نرم افزاری است که برای پردازنده فعاليت مربوطه را مشخص خواهد کرد. سيستم های عامل استفاده شده برای Laptop مشابه سيستم های عامل کامپيوترهای شخصی ( ويندوز 98 ، 2000 ، XP مايکروسافت و سيستم عامل Mac OS ) است . البته سيستم عامل نسخه هاي مختلف لينوكس هم در برخي مدل لپتاپ ها ديده ميشود .

حافظه

کامپيوترهای Laptop دارای حافظه های RAM و ROM می باشند. تراشه ROM شامل BIOS با عملکرد مشابه در يک کامپيوتر شخصی است . برنامه ها و داده ها در حافظه RAM مستقر می گردند. حافظه RAM استفاده شده در Laptop با ساير حافظه های مربوطه ( در کامپيوترهای شخصی ) دارای تفاوت هائی است . اندازه وشکل ماژول های حافظه از مهمترين تفاوت های موجود می باشند. توليد کنندگان کامپيوترهای Laptop می بايست کامپيوترهای کوچکتری ( از لحاظ اندازه ) نسبت به کامپيوترهای شخصی ، توليد نمايند. بنابراين طبيعی است که ماژول های حافظه در آنها متفاوت باشد. اکثر توليدکنندگان از استاندارد SODIMM)Small Outline Dual Inline Memory Module ) استفاده می نمايند. اغلب کامپيوترهای Laptop می بايست دارای حداقل 64 مگابايت حافظه بمنظور اجرای سيستم عامل و ساير نرم افزارهای کاربردی باشند. در برخی از کامپيوترهای Laptop امکان ارتقاء حافظه نيز وجود دارد. در چنين مواردی از يک Access Panel استفاده و آن را به تراشه حافظه اضافی متصل می نمايند.

درايو ( هارد ، فلاپی ، DVD ، CD) ( توضيح انواع مدل هاي درايو هاي اپتيك را به مباحث بعد موكول ميكنيم )

در کامپيوترهای Laptop از دستگاههای ذخيره سازی متعددی استفاده می شود. تمام کامپيوترهای Laptop دارای يک هارد ديسک داخلی تا ماكزيمم ظرفيت 120 گيگابايت می باشند. با اينکه هارد ديسک های استفاده شده در کامپيوترهای laptop دارای عملکردی مشابه با هارد ديسک های موجود در کامپيوترهای شخصی می باشند ، ولی ظرفيت و تنوع هارد ديسک های قابل استفاده در Laptop نسبت به کامپيوترهای شخصی بمراتب کمتر است . ( حق انتخابی کمتری در رابطه با انتخاب ظرفيت هارد ديسک دلخواه وجود دارد ) .

اغلب کامپيوترهای Laptop دارای انواع خاصی از سيستم های ذخيره سازی Removable نظير : فلاپی ديسک ، ديسک های ZIP ، ديسک های فشرده (CD) و DVD می باشند. در اين راستا سه رويکرد متفاوت وجوددارد :

برخی دارای بيش از يک محل برای استفاده از ديسک درايوها می باشند.

برخی دارای صرفا" يک محل بوده و می توان ديسک درايوها را در زمان نياز جايگزين نمود.( سيستم خاموش ، سيستم روشن )

برخی دارای درايوهای داخلی نبوده و تمام دستگاهها بصورت خارجی به سيستم متصل می گردند.

Hard.gif

پورت های ورودی و خروجی

کامپيوترها نيازمند ارتباط با دستگاههای متفاوت نظير : چاپگر ، مودم و شبکه می باشند. کامپيوترها قادر به ارسال و دريافت اطلاعات از طريق پورت های متفاوت ورودی و خروجی می باشند. پورت های فوق بصورت سريال ، موازی و يا USB می باشند. ( توضيحات بيشتر در مباحث بعد )

Port.gif

برخی از کامپيوترهای Laptop ، علاوه بر پورت ها، دارای اسلات های اضافی برای کارت های PCMCIA ( نوع اول و دوم ) و يا کارت های PC می باشند. کارت های فوق بمنظور افزايش حافظه ، نصب يک مودم ، کارت شبکه و ... استفاده گردند.

Cart.gif

کارت صدا

اغلب کامپيوترهای Laptop دارای کارت صدا و بلندگو به منظور پخش موزيک و ... می باشند. کيفيت بلندگوهای همراه با کامپيوترهای laptop در اغلب موارد مشابه بلندگو کامپيوترهای شخصی نمی باشد. اما مدل هاي لپتاپ هاي فوق العاده اي هم وجود دارد كه حتي كارت صدا ي انها به صورت انبورد نبوده و كيفيت صداي به مراتب بالاتر از سيستم هاي روميزي داشته اند .

V.gif

--------------------------------------------------------------------------------

کامپيوترهای Laptop دارای تفاوت هائی با کامپيوترهای شخصی می باشند. مهمترين اين موارد عبارتند از :

منبع تغذيه ( در پست هاي بعدي به طور مفصل به اين مورد ميپردازيم .)

B.gif

کامپيوترهای Laptop دارای قابليت استفاده از برق شهری می باشند. بدين منظور از آداپتورهای خاصی استفاده می گردد. يکی از خصايص بارز کامپيوترهای Laptop ، قابل حمل بودن آنها است . بدين منظور امکان استفاده از باطری در آنها پيش بينی شده است . تمام کامپيوترهای Laptop دارای باطری قابل شارژ می باشند. عمرمفيد باطری به نوع باطری و نوع استفاده از سيستم بستگی دارد . کامپيوترهای Laptop دارای مدل های ديگری از باطری بمنظور نگهداری اطلاعات موجود در حافظه CMOS می باشند.

نمايشگر ( توضيحات اجمالي در مباحث بعدي )

Lcd.gif

تمام کامپيوترهای Laptop دارای يک نوع خاص از صفحات نمايشگر LCD می باشند. اين نوع صفحات نمايشگر دارای ويژگی های زير می باشند :

12 تا 17 اينچ

سياه و سفيد ( 16 مقياس متفاوت برای خاکستری) و يا رنگی ( 65.536 )

بصورت Passive و يا Active می باشند ( نمايشگرهای Active دارای شفافيت بيشتر و برای مطالعه مناسبتر می باشند)

و اكنون نمايشگر هاي فوق پيشرفته تا 17 اينچ هم براي لپتاپ ها ساخته شده است . كه حتي دقت تصاوير انها از سيستم هاي روميزي معمولي و خانگي هم بيشتر هستند .

دستگاه ورودی

در کامپيوترهای شخصی بمنظور ورود اطلاعات از صفحه کليد و يا موس استفاده می شود. در کامپيوترهای Laptop از دستگاههای ورودی متفاوتی استفاده می شود. در اين راستا سه گزينه وجود دارد :

Trackball . با چرخش گوی ، امکان حرکت Cursor بر روی نمايشگر LCD فراهم می گردد.

expert-mouseTrackba--.gif

Trackbal--.gif

TrackPoint .با فشردن انگشتان دست بر روی نقطه مورد نظر ،امکان حرکت Cursor فراهم می گردد.

ll.jpg

trackpoint--.jpg

TouchPad . با حرکت دست بر روی Pad امکان حرکت Cursor فراهم می گردد.

TouchPad.jpg

اتصالات Docking

اغلب کاربران در زمان استفاده از کامپيوترهای Laptop دارای مشکلاتی در زمينه صفحه نمايشگر( اندازه کوچک آن ) و يا صفحه کليد ( صفحه کليد کوچکتر از يک صفحه کليد استاندارد است ) می باشند ، بمنظور استفاده راحت تر کامپيوترهای Laptop در مواردی که از آنان بصورت Desktop استفاده می گردد ، Docking station مطرح شده است . سيستم فوق دارای چندين دستگاه جانبی ( مانيتور بزرگ ، صفحه کليد بزرگ ، موس ، چاپگر و ديسک درايو ) متصل شده است . در چنين حالتی می توان Laptop را به Staion مربوطه متصل و از آن بعنوان يک کامپيوتر روميزی استفاده کرد.در اين حالت صرفا" از يک اتصال در Laptop استفاده می شود. اغلب کامپيوترهای Laptop دارای اتصالات Docking می باشند.

D.gif

--------------------------------------------------------------------------------

•تقسيم بندي لپتاپ ها

در زير به رسمي ترين مدل تقسيم بندي لپتاپ ها ميپردازيم .

-- نوت بوك هاي جايگزين سيستم هاي روميزي ( Desktop Replacement )

A.gif

اين نوت بوك ها در ميان ساير كامپيوتر هاي كيفي بيشترين سنگيني را دارند چيزي بين 3 تا 5 كيلو گرم . امروزه مصرف كنندگان عادي استقبال خوبي از اين نوع كامپيوتر ها ميكنند . نوتبوك ها ي جايگزين PC را ميتوان در دو دسته طبقه بندي كرد :

«« پيشرفته (Advanced) »» و «« به قيمت (Mid Range ) »» .

نوت بوك هاي پيشرفته جايگزين PC ، عموما قيمتي بين 1500 تا 3000 دلار دارند . و وجه تمايز اين نوع كامپيوتر هاي كيفي با نوع به قيمت در قطعاتي هست كه در آنها به كار رفته است ، مثلا پردازنده سريع تا 3 گيگاهرتز يا كارت گرافيك خوب و جداگانه با حافظه تا 256 مگابايت نمايشگر هاي اين نوع نوت بوك ها 15 تا 17 اينچي و عمدتا WIDE ( عريض ) هستن . اين سيستم براي كارهاي چند رسانه اي ها عالي هستن . و برخي از آنها خروجي تلويزيوني هم دارند اگر بازي ، عكاسي يا ويدئو پردازي فعاليت اصلي شما را تشكيل ميدهد ( و قبليت حمل بودن آن براي شما اولويت محسوب نميشود . ) نوت بوكهاي جايگزين PC به دردتان ميخورد اگر فكر ميكنيد كه 3000 دلار زياد است و كارهايي در حد ويرايش عكس گشت زني در وب E-mail و اين قبيل كارها انجام ميدهيد به فكر خريد نوتبوكهاي «« به قيمت»» باشيد . اين سيستم ها چيزي بين 1000 تا 1500 دلار قيمت دارند و قطعات سطح پايين تري در انها به كار رفته است قالبا قطعاتي كه سال گذشته جزء اولين بوده اند . براي كاربران خانگي و دانشجويان كم درآمد و افرادي كه بخواهند در كنار PC خود يك نوت بوك داشته باشند اين سيستم ها مناسب است . به شرطي كه قابل حمل بودن زياد مد نظرتان نباشد .

-- نوت بوك هاي راهي

اين كامپيوتر ها به درد تاجران (business) و كاربراني ميخورد كه زياد سفر ميكنند وزن اين دستگاه ها بين دو تا سه كيلو گرم و نمايشگر آنها 14 تا 15 اينچي و قيمت انها بين 1200 تا 2500 دلار است .

نوت بوك هاي«« راهي »» كه مخصوص سفر هاي تجاري ساخته شده اند قدرت و قابل و حمل بودن را با هم دارند تقريبا تمام اين دستگاه ها پردازنده هاي كم مصرف مثل ( Centrino - Sonamo - Dothan ) ( بعدا به به طور مفصل به مبحث پردازنده لپتاپ ها ميپردازيم )‌ مجهز هستن و متوسط عمر باتري آنها بين 5 ساعت يا بيشتر ميرسد قابليت اتصال بيسيم هم از مسائل بسيار مهم است قابليت اتصالات 802.11 b تقريبا در همه آنها وجود دارد استفاده از استاندارد g802.11 هم رو به افزايش است . بسياري از مصرف كنندگان به خاطر تلفيق كارايي و قابليت حمل اين نوت بوك ها و همچنين عمر طولاني باتري از اين سيستن ها استقبال ميكنند نوت بوك هاي راهي در كم ترين قيمت موجودشان كه به معني بيشترين وزن نيز هست مخصوصا براي دانشجويان مناسب هستن . ولي از لحاظ قيمت باز هم كمي گران تر از سري ( Desktop Replacement ) هستند .

-- نوت بوك هاي فوق قبل حمل ( Prtable -Thin & Light ) (Ultra-Portable )

S.gif

زيباترين و باريك ترين نوت بوك هاي بازار كه وزني در حد يك تا دو كيلوگرم دارند در اين دسته قرار ميگيريند قيمت اين نوتبوك ها بين 1500 تا 2800 دلار است و اساسان به درد مديراني ميخورد كه دائم در سفر هستن و بيشتر از ساخت محتوا به گشت زدن در اينترنت ارسال و دريافت E-mail و مطالعه اسناد مي پردازند .

با پيشرفته تر شدن فناوري به لحاظ مصرف كمتر در عين سرعت بيشتر و فناوري هارد ديسك به لحاظ ابعاد كوچكتر و ظرفيت بيشتر اكثر كاربران تجاري به اين نوع لپتاپ ها روي آورده اند تا بتوانند امور خود را در راه انجام بدهند . اين دستگاه ها معمولا نمايشگر 12 اينچي دارند و گرچه صفحه كليد برخي از آنها كوچيكتر از حد استاندارد است اما ميتوان مدل هايي را يافت كه صفحه كليد كامل را داشته باشند .

-- ميني نوت بوك ( Tablet)

T.gif

اين نوع كامپيوترهاي كيفي و كامپيوترهاي موسوم به Tablet كمترين سهم را در بازار دارند ميني نوت بوك بيشتر در اروپا و آسيا طرف دار دارند وزن انها در حدود يك كيلو گرم ، نمايشگر انها 10 اينچي و صفحه كليد آنها كوچك است بهترين استفاده اي كه ميتوان از اين سيستم برد خواندن اسناد و انجام امور و E-mail در حد كم است .

Tablet-PC.gif

كامپيوتر هاي Tablet دو نوع هستند ، « چرخيدني» و « تخت» .

Portable.gif

مدل هاي چرخيدني در ظاهر شبيه به نوت بوكهاي راهي هستند . اما نمايشگر آنها با چرخش حول يك محور و خوابيدن روي بدنه دستگاه شبيه به Tablet هاي تخت ميشود كه با استفاده از قلم ديجيتالي ميتوان روي آنها نوشت اين در حالي است كه Tablet هاي تخت بيشتر در اماكني چون بيمارستان ها و مراكز دولتي مصرف دارند اين كامپيوتر ها صرفا يك نمايشگر و يك CPU هستند كه صفحه كليد به صورت جدا به آن قابل وصل است .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

پردازشگرهای نوت بوک (Notebook Processors )

در حال حاضرتنوع زیادی از انواع پردازشگرها در کامپیوترهای همراه استفاده می گردد که عدم آگاهی کامل از آنها میتواندسردرگمی زیادی را باعث شود.دو دسته عمده پردازشگرهای معمول شامل پردازشگرهای INTEL و AMD میشود, در این متن به انواع پردازشگرهای پنتیوم محصول شركت اينتل میپردازیم:

Centrino.gif

تفاوت بسيار كمي مابين انواع پردازنده ساخته شده اينتل براي لپتاپ وجود دارد.البته انواع جديدتر آن نظير سنترينو و سوناما بر خلاف گذشته با رويكرد مختص به لپتاپ از نظر كيفي و كارايي بيشتر همراه با مصرف كمتر انرژي طراحي و ساخته شده اند.در اينجا تنها به دليل اشتباهي كه گاه از سوي دوستاني كه جهت خريد لپتاپ هاي ارزانتر به فروشندگان متفاوت مراجعه مي نمايند و گاه جواب هاي نامربوط مي شنوند,تنها به ذكر مفيد انواع پردازنده هاي اينتل كه از نظر نامي بسيار مشابه هم هستند,مي پردازيم.در ضمن دقت نماييد كه پردازنده هاي نامبرده به جز دو نوع نامبرده در سطور بالايي كه از كيفيت و كارايي و دقت در مصرف بهينه انرژي همانند هم بهره مي برند,در زمان ساخت تنها با رويكردي از نظر ابعاد و ميزان مصرف برق و سرعت پردازنده نامگذاري شده اند و يادمان باشد كه بر خلاف نوع روميزي,ساخت پردازنده هاي لپتاپ در دوره نويني بسر مي برد.

Pentium M

در حالتي مابين پنتيوم 3 و پنتيوم 4 ساخته و طراحي گشته است.از نظر ميزان مصرف انرژي كمي بهتر از پنتيوم 4 عمل مي نمايد و كيفيت- كارايي آن مابين اين دو قرار مي گيرد.اين پردازنده جزئي از Centrino package است.

Celeron M

مشابه Pentium M بوده با اين تفاوت كه قيمت آن كمي كمتر از Pentium M مي باشد.اين امر براي كساني است كه مي خواهند لپتاپ مقرون به صرفه تري را خريداري نمايند. level 2 cache memory در Celeron M به 512KB كاهش پيدا نموده,در حالي كه در Pentium M اين ميزان 1 -2 مگابايت مي باشد.

تفاوت ريزپردازندهای پنتيوم و Celeron

هسته ( Core ) : تراشه های Celeron با محوريت هسته تراشه های پنتيوم 4 ، طراحی و توليد شده اند .

Cache : تراشه های Celeron نسبت به تراشه های پنتيوم 4 از حافظه Cache کمتری استفاده می نمايند . يک تراشه Celeron ممکن است دارای 128 کيلو بايت L2 Cache باشد . در حالی که L2 Cache استفاده شده در تراشه های پنتيوم 4 ، چهار برابر تراشه های Celeron است. ميزان حافظه L2 Cache تاثير بسيار زيادی را در خصوص کارآئی سيستم بدنبال خواهد داشت .

Clock Speed . شرکت اينتل تراشه های پنتيوم 4 را با هدف اجراء در سرعت های بمراتب بالاتری نسبت به تراشه های Celeron طراحی و توليد نموده است . سريعترين پردازنده پنتيوم 4 ، شصت مرتبه سريعتر از سريعترين پردازنده Celeron است.

Bus Speed . پردازنده ها در خصوص حداکثر سرعت Bus ارائه شده دارای محدوديت می باشند .سرعت Bus پردازنده های پنتيوم 4 ، 30 درصد بيش از پردازنده های Celeron است.

Mobile Pentium 4

سريع ترين پردازنده سيار و قابل حمل اينتل و داراي Hyper-Threading كه بسيار مشابه Desktop Pentium 4 بوده و از تنظيم بهينه تر كنترل دماي پردازنده و مصرف كمي بهتر انرژي بهره مند است.از FSB (Front side bus speed) 533 MHZ بهره مي برد كه اين مقدار در پردازنده هاي انواع روميزي در حد800 MHZ مي باشد.پردازشگرهای MOBIL PENTIOM از حالتی از POWER MANEGMENT بنام SPEED-STEPبهره میبرد که باعث کاهش مصرف انرژی و کاهش سرعت پردازش, به نسبت بار تحمیلی روی سیستم میشود,SPEED-STEPدوحالت دارد: وضعیت حداکثر توان ویا وضعیت مصرف بهینه باطری ,پردازشگرهای MOBIL CELERONاز SPEED-STEPاستفاده نمی کنند.پردازنده هاي Mobile Pentium از حالتي بنام SpeedStep بهره مي برند كه بر اساس system load لپتاپ,ميزان برق مصرفي و سرعت پردازنده را تحت تاثير قرار مي دهند.اين حالت بر دو نوع است:با حداكثر كارايي كه طبيعتا انرژي بيشتري را مصرف مي نمايد و ديگري حالت مناسب بهينه سازي مصرف انرژي باطري.Mobile Celeron از چنين حالتي بهره نمي برد . در نوتبوك هايي كه از اين مدل پردازنده استفاده ميكنند گهگاه ديده شده است كه قدرت پردازنده متناسب با ميزان باتري و زمان شارش ان تغيير ميكند مثلا در حين كار روي يك پروژه با كاهش شارش باتري نوتبوك شما قدرت پردازنده شما از 2400MHz به 1000Mhz كاهش ميابد .

Mobile Pentium 4 Processor-M

كه بنام P4-M نيز شناخته مي شود.با حداكثر سرعت 2.6 GHZ اين پردازنده هم اكنون به وسيله جايگزيني با Pentium M & Celeron M در لپتاپ هاي كوچك و سبك با كارايي معتدل و متوسط از دور رقابت خارج شده است.چراكه در لپتاپ هاي بزرگ و مشابه مدل هاي روميزي و قدرتمند نيز از پردازنده هايي همچونregular Mobile and Desktop Pentium 4 استفاده مي شود.

Mobile Celeron

بدليل دارا بودن كمترين ميزان حافظه كش به سرعت عملكردي انواع ديگر نمي رسد.(عليرغم دارا بودن High clock speed ).در لپتاپ هاي كوچك و سبك بيشترين كارايي را داشته و در انواع ارزانتر آن بكار مي رود.

Desktop Pentium 4

براي لپتاپ هاي نوع جايگزين با مدل روميزي ساخته شده كه با قيمت كمتر از بيشترين قدرت عملكردي برخوردار است . البته بايستي قبول نمود كه اين پردازنده از پردازنده هاي Non-Mobile ( غير قابل حمل ) محسوب مي گردد. در اين پردازنده شما از ( FSB (Front side bus speed سريع تري برخوردار هستيد.همچنين از 800 MHZ FSB بهره برده و يا داراي Dual Channel Memory مي باشد . اما اين پردازنده خوره باتري و زمان شارش نوتبوك شما است و شما تنها ميتوانيد در بهترين حالت حدود 2ساعت بوسيله باتري با نوتبوك خود كار كنيد .

Intel.gif

Centrino

درواقع یک نام تجاری است که توسط INTELعرضه شده و عنوان کامل آن INTEL® CENTRINO MOBIL™ TECHNOLOGY است, که دارای چهار مزیت است:

Centrino%20M.gif

1- افزایش قدرت پردازش علیرغم CLOCK-SPEEDظاهرا کمتر بواسطه افزایش حافظه CACHEبه 1MB ,واخیرا MB2

2-ظرافت و کم شدن قطر نوت بوک و نهایتا کاهش وزن اینگونه نوت بوکها . تنوع طراحي، حجم و وزن كمتر نسبت به نوت بوك هاي Pentium 4 تنها با استفاده از طراحي Micro FCPGA در اين تكنولوژي مقدور گرديده است و براي اينكه حرارت بالاي پروسسور اين نوت بوك ها باعث بوجود آمدن اختلال در سيستم عملياتي اين دستگاهها نگردد، در اين نوع از نوت بوك ها از پروسسورهاي ولتاژ پايين (LV) و يا ولتاژ بسيار پايين (ULV) استفاده شده است.

3- بهینه سازی میزان مصرف انرژی واستفاده مدت طولانی تر از باطری . مديريت جديد مصرف باطري در اين تكنولوژي باعث جلوگيري از اتلاف بي دليل انرژي باطري دستگاه جهت انجام اعمال غير لازم و كاربردي گشته، نتيجتاً طول عمر و زمان مصرف بيشتر باطري را براي مصرف كننده نوت بوك به ارمغان مي آورد.

4-آزادی عمل وامکان استفاده از شبکه بی سیم WLANوتطبیق با استاندارد WI-FI سيستم WLAN Security پشتيباني شده توسط اين تكنولوژي شامل طيف وسيعي از دستورات امنيتي شبكه، توليد شده توسط شركت Cisco Systems بوده و باعث جلوگيري از حملات انواع ويروسها، هكرها و ... مي گردد.

تفاوت پردازنده هاي Centrino و Pentium ...

- پردازنده هاي Centrino مخصوص نصب بر روي Notebook ها طراحي شده است اين پردازنده ها به گونه اي طراحي شده اند كه مصرف كمتر انرژي و توليد گرماي كمتري دارند. اين پردازنده ها در اصل به نام Mobile توليد مي شوند و هنگاميكه به همراه چيپ ست 855 شركت اينتل و كارت بي سيم 2100 شركت اينتل همراه شوند به نام Centrino خوانده مي شود كه در ايران به نام Centrino معروف شده اند.اين گروه داراي حافظه داخلي از 1MB تا 2048K يعني 2MB مي باشد كه باعث افزايش قدرت پردازش آنها مي شود و سرعت گذرگاه 400MHz دارند. با توليد اين پردازنده ها كه در چند گروه توليد مي شوند، وزن نوت بوكها به علت حذف سيستم هاي خنك كننده بزرگ قبلي، كاهش چشمگيري داشت. در حال حاضر حدود 85% نوت بوك هاي دنيا با اين پردازنده ها توليد مي شوند. در واقع Centrino نمايانگر قويترين تكنولوژي ابداعي شركت اينتل جهت ساخت انواع نوت بوك مي باشد.نوت بوك هاي داراي تكنولوژي Centrino Mobile نسبت به نوت بوك هاي Pentium 4 از حافظه L2 Cache با ظرفيت بالاي 1 و 2 مگا بايت كه به ترتيب Banias و Dothan نام دارند برخوردار هستند. اين تكنولوژي نه تنها در جهت افزايش بهره وري سيستم بوده بلكه شامل امتيازات وسيعي از جمله برخورداري كامل نوت بوك از سيستم Wireless Lan ، زمان استفاده بسيار طولاني از باطري، عمر زياد آن، حجم و وزن كمتر نوت بوك نسبت به مدلهاي قديمي Pentium 4 مي باشد.به اين ترتيب با اختراع اين تكنولوژي توسط شركت Intel مشتريان نوت بوك قدم به دنياي تازه اي از امكان انتخاب و اعمال سليقه در سرعت، قدرت پردازش، طراحي، وزن كمتر و ابعاد كوچكتر نوت بوك مورد نياز خود خواهند گذاشت. مقايسه سرعت پردازنده هاي Mobile) Centrino) را باPentium اصلا نبايد انجام شود ولي افرادي كه خيلي مايل به اين مقايسه هستند مي توانند به سايت شركت اينتل مراجعه كنند و اطلاعات خود را به روز برسانند.

Dothan

از حافظه نهاني L2 cache بيشتري بهره ميبرد ( 2MB L2 Cash) و علاوه بر بالا بردن كارايي پردازنده در لپتاپ مصرف برق را بهينه مي نمايد.البته اين موضوع براي كساني كه چندان از پريز برق دور نيستند و يا با لپتاپ زياد كار نمي كنند(تفنني)كارايي خود را از دست مي دهد.البته دوتان در همان دسته بندي سنترينو جاي مي گيرد در واقع همان Centrino است و مثلا اين گونه نيست كه هر يك چيزي مجزاست و مي توان گفت نوع بهينه شده آن است.كارايي پردازنده در حالت دوتان سريع تر است.دوتان از سرعت 1.7 شروع شده در حالي كه سنترينو در همان سرعت زير 1.7 باقي مي ماند.همچنين دوتان از ترانزيستور هاي بيشتري براي افزايش توان محاسباتي بهره ميبرد. تكنولوژي ساخت ان 90 نانو متري است .قبلا گفته مي شد كه دوتان احتمالا باعث افزايش حرارت توليدي و در نتيجه گرماي حاصله اضافي خواهد گرديد كه در صورت عدم دفع سبب كوتاهي عمر باطري مي گردد ولي تاكنون مقاله اي در اثبات اين ادعا نوشته نشده است .اين پردازنده در حقيقت نوع جديد پردازنده‌هاي «پنتيوم ام» (سنترينو) محسوب مي‌شود كه شركت «اينتل» دو سال پيش به بازار عرضه كرده بود. شركت اينتل اعلام كرد كه ميزان حافظه «كش» سطح دوم (cache 2 Level) در پردازنده «دوتان» در مقايسه با پردازنده «پنتيوم ام» قبلي دو برابر شده و به دو مگابايت افزايش پيدا كرده است. حافظه «كش» به حافظه‌اي گفته مي‌شود كه درون خود پردازنده تعبيه مي‌شود و اطلاعاتي كه به وفور مورد استفاده پردازنده قرار مي‌گيرند؛ به اين حافظه منتقل مي‌شوند تا زمان زيادي صرف انتقال اطلاعات از حافظه اصلي (RAM) به پردازنده نشود. شركت «اينتل» در پردازنده «دوتان»؛ از فناوري جديد 90 نانومتري خود استفاده كرده است به كمك اين فناوري ابعاد ترانزيستورهاي مورد استفاده در پردازنده كاهش پيدا مي‌كند و بدين ترتيب مي‌توان تعداد بيشتري ترانزيستور را درون تراشه جاي داد. شركت «اينتل» چندي پيش نيز پردازنده جديد «پنتيوم 4» خود ويژه رايانه‌هاي شخصي روميزي با نام «پريسكات» را به بازار داد كه در آن نيز از فناوري 90 نانومتري استفاده شده است. كارشناسان عقيده دارند استفاده از فناوري 90 نانومتري سبب افزايش مصرف برق در پردازنده‌هاي جديد «پنتيوم 4» شده و اگر همين مشكل در پردازنده «دوتان» نيز وجود داشته باشد؛ اين امر مي‌تواند سبب كاهش عمر باتري رايانه‌هاي لپتاپ شود. ميزان مصرف برق براي توليدكنندگان رايانه‌هاي قابل حمل اهميت زيادي دارد زيرا هرچه پردازنده برق بيشتري مصرف كند؛ عمر باتري و در عمل كارايي رايانه نيز كاهش پيدا مي‌كند.

Sonoma

نسل بعدی معماری Centario شرکت اینتل با نام Sonomaاز یک سری تراشه جدید , GM915 استفاده می کندکه PCI Express bus را روی کامپیوترهای قابل حمل مورد استفاده قرار می دهد. روی این باس یک اسلات Express Card جدید می نشیند که کوچکتر و سریعتر از اسلات PC Cardاست و بزودی جایگزین آن خواهد شد.PC Card ها به اسلات های جدید نمی خورند و مشخص نیست که نوت بوک ها هر دو نسخه را قبول می کنند یا نه به همراه این سری تراشه های جدید , فن آوری صدای Dolby و کارت های گرافیکی Onboard روی نوت بوک ها قرار داده می شوند. اینها برای بر اورده کردن خواسته های مشتریان نوت بوک ها کافی هستند اینتل پیاده سازی فن آوری جدیدی که در ان زمان بین دو شارژباطری افزایش می یابد را به تعویق انداخته . اینتل سازندگان نرم افزاررا تشویق به استفاده از امکانات مدیریت نیرو می نماید. WIFIنیز همراه Centrino بصورت استاندارد روی این کامپیوترها استفاده می شود.نکته جالب اینکه نوع سه حالته (پشتیبانی کننده 11g,11b ,11a )هم به صورت انتخابی وجود دارد.سه حالته بودن می تواند استفاده ازa11رابالا برده وتراکم روی بازه4/2 گیگاهرتزی را با استفاده از دو حالت دیگر تا حدی کاهش دهد.wifi روی یک کارت PCI کوچک جای گرفته در نتیجه قابل ارتقاء خواهد بود . نسخه دو هسته تی این کامپیوترها در راه است که NAPA نام دارد. جای دادن دو پردازنده در یک قطعه این ذهنیت را بوجود می اورد که ممکن است مصرف افزایش یافته ودر عوض عمر باطری کاهش بیابد ولی واقعا چه زمانی ازانرژی یک نوت بوک به طور کاملی استفاده می گردد؟ خیلی کم. فن اوری دو هسته ای هنگامی که شما به انرژی احتیاج دارید ,آن را ارائه می دهد,وهنگامی که نیازی نداشته باشید , خیلی راحت یک هسته را خاموش می کنید . به طور خلاصه پيشرفتهای ايجاد شده در Sonoma عبارتند از : يك گذرگاه پيشين 533 مگاهرتز، پشتيبانی حافظه پرسرعت DDR2، گذرگاه PCI Express، صوت بهتر و 802.11a/b/gWi-Fi.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

• BLUETOOTH چيست؟

بلوتوث چيست ؟

به تازگي پس از يك سمينار عصرانه به خانه باز گشته ايد. Notebook تان در كيف تان قرار دارد ، (PDA (Personal Digital Assistant خود را به كمر بسته ايد ، و تلفن همراه تان در جيب جاي دارد. در سمينار امروز يادداشتهايي را در Notebook خود نوشته ايد . همين كه به خانه مي رسيد و از كنار چاپگر جوهر افشان خود عبور مي كنيد ، Notebook ، چاپگر را پيدا مي كند و به طور خودكار يادداشتهاي سمينار را به چاپگر ارسال مي كند و آنها روي كاغذ چاپ مي شوند . درهمين حال ، PDA شما كامپيوتر روميزي را تشخيص مي دهد و درخواست مي كند كه دفتر تلفن و برنامه روزانه شما را Update شود . هم چنين همه پيامهاي ايميلي را كه ارجهيت آنها را تعيين كرده ايد درخواست مي كند. همه اين كارها در زماني رخ مي دهد كه كت خود را در مي آوريد و براي نوشيدن يك نوشابه به طرف يخچال مي رويد . در عرض چند دقيقه ، تلفن همراه شما بوق مي زند تا به شما اطلاع دهد كه عمليات چاپ يادداشتها تمام شده است . به طرف چاپگر رفته و يادداشتها را مي خوانيد بلافاصله پس از آن PDA شما بوق مي زند تا به شما بگويد كه دفترچه تلفن و برنامه روزانه شما را Update كرده است و شما ايميل جديد داريد.

به دنياي بلوتوث خوش آمديد :

بلوتوث يك فناوري بي سيم كوتاه برد است كه به تلفنهاي همراه ، PDA ، كامپيوترها ، دستگاههاي ضبط و پخش استريو ، لوازم خانگي ، اتومبيلها و همه وسايل ديگري كه مي توانيد ارتباط آنها را با يكديگر فكر كنيد امكان ارتباط مي دهد .

توضيح بلوتوث

بلوتوث يك رشتـه خصوصيت بي سيم است كه ارتباطات كوتاه برد بين وسايل مجهز به تراشه هاي كوچك و اختصاصي بلوتوث را تعريف مي كند. بلوتوث فقط كابلها را حذف نمي كند ، بلكه يك روش بي سيم براي وصل كردن كامپيوتر ها با همه وسايل همراه الكترونيكي فراهم مي سازد و شبكه هاي كامپيوتري كوچك و خصوصي مشهور به PAN (Personal Area Network) يا شبكه شخصي را بوجود مي آورد.

بلوتوث يك زبان مشترك بين وسايل مختلف مي سازد كه به آنها امكان مي دهد كه به آساني با هم ارتباط برقرار كنند و بهم وصل شوند.

وسايل مجهز به تراشه هاي بلوتوث حدود 10 متر برد دارند و مي توانند داده ها در سرعت 720 كيلوبايت در ثانيه از طريق ديوار ها ، كيف ها و پوشاك انتقال دهند.

هيجان انگيزتر آنكه اتصال دادن بين وسايل بلوتوث مي تواند بدون دخالت مستقيم ما انجام بگيرد.

وقتي دو وسيله مجهز به تراشه هاي بلوتوث نزديك يكديگر مي رسند ، نرم افزار نهاده شده در تراشه هاي فرستنده / گيرنده (Server / Client) بلوتوث به طور خودكار يك ارتباط را برقرار مي سازد و داده ها را نقل و انتقال مي دهد.

با اين همه برد كوتاه و سرعت محدود بلوتوث باعث شده است كه براي شبكه هاي محلي (LAN) بي سيم مرسوم كمتر باشد، چون اين شبكه هاي كامپيوتري معمولاً بيش از 10 متري بلوتوث فاصله دارند و برد سرعتي آنها 10 تا 100 متر مگابايت در ثانيه است.

• Bluetooth از كجا آمد (تاريخچه بلوتوث)

شايد جالب باشد تا از تاريخچه نام Bluetooth هم اطلاع داشته باشيم. اين نام از نام يك پادشاه دانماركى به نام Harald Blaatand گرفته شده است. كلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگليسى به شكل Bluetooth تلفظ شد كه به معنى دندان آبى است. اين پادشاه كه بين سال هاى ۹۴۰ تا ۹۸۶ مى زيست، توانست دانمارك و نروژ را كه در جنگ هاى مذهبى با هم مشكل پيدا كرده بودند متحد كند و از آن پس شهرت زيادى كسب كرد. در واقع تكنولوژى Bluetooth هم بر پايه اتحاد يكپارچه سيستم هاى كامپيوتر در قالبى بدون سيستم تاكيد دارد كه نماد كار و تلاش پادشاه دانماركى است. ايده اصلى ايجاد اين سيستم در سال ۱۹۹۴ توسط شركت موبايل Ericsson ارائه شد. اين شركت به همراه چند شركت ديگر به دنبال يك سيستم ارتباطى بين وسايل الكترونيكى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند. براي اريكسون ، اسم بلوتوث براي فناوري داده شده كه اميدوار بود بتواند به طور صلح آميز وسايل مختلف را متحد كند، مناسب بود. اريكسون مي دانست كه اگر فقط يك شركت اين استاندارد ها را حمايت كند هرگز موفق نخواهد شد. در سال 1998 ، اريكسون يك موافقت نامه با IBM ، اينتل ،نوكيا ، 3com ، توشيبا و مايكروسافت امضا كرد و گروه Bluetooth SIG Bluetooth Special Interest Group را به وجود آورد. هدف اين گروه نظارت بر پيشرفت بلوتوث و عمومي ساختن آن بود.

بلوتوث چگونه كار مي كند ؟

يكي از جالب ترين نكات درباره اين استاندارد روشي است كه وسايل مجهز به تراشه هاي بلوتوث به طور خودكار يكديگر را تشخيص مي دهند ، ارتباط برقرار مي كنند و داده ها را به دستور شما يا بدون دخالت شما انتقال مي دهند. در خصوصيات بلوتوث يك ارتباط راديويي با برد كوتاه تعريف شده است. اين استاندارد هم چنين يك برد متوسط 100 متري را تعريف كرده است ، اما به ندرت به كار مي رود ، چون به توان التريكي و هزينه بيشتري نياز دارد. هر وسيله بلوتوث حاوي يك تراشه فرستنده / گيرنده مربعي 4 سانتيمتري است كه در باند فركانس راديويي ( ISM (Industrial Scientific Medical يا صنعتي ، علمي ، پزشكي از 40/2 گيگاهرتز تا 48/2 گيگاهرتز عمل مي كند.

سازندگان و طراحان اين فركانس را بدين لحاظ انتخاب كردند كه در سراسر جهان به رايگان در دسترس است و محدوديتهاي داشتن مجوز را ندارند . باند ISM به 79 كانال تقسيم مي شود كه هر كدام پهناي باند يك مگاهرتزي دارند كه اين باند رايگان است . بلوتوث از لحاظ نظري پهناي باند يك مگابايت در ثانيه را دارد ، كه سرعتي نزديك به 723 كيلوبيت در ثانيه است.اين سرعت خيلي بالا نيست ، اما براي انتقال داده ها بين وسايل دستي و دسترسي به اينترنت كاملاً كافي است.

با ايجاد هر تكنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تكنولوژى پيشرفته ديگرى متولد مى شود. يكى از اين تكنولوژى ها، Bluetooth است كه به ارتباط بى سيم با برد كوتاه مربوط مى شود. اين تكنولوژى در تمام قطعات، وسائل الكترونيكى و ارتباطى كاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبكه ها و اينترنت مربوط نمى شود، به طورى كه امروزه حتى موس و كى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.

فرض كنيد در منزلتان از تكنولوژى Bluetooth استفاده مى كنيد و در حال چك كردن E-mailهاى خود از طريق تلفن همراه هستيد، در همان حال نامه اى از دوست خود دريافت مى كنيد. شما هم نامه او را از طريق Bluetooth به پرينتر كه به اين سيستم مجهز است ارسال كرده و يك پرينت از آن تهيه مى كنيد. در همين زمان تلويزيون هم مشغول پخش برنامه اى است كه بلافاصله تصوير را به مانيتور انتقال داده و توسط CD-Writer كه به تكنولوژى Bluetooth مجهز است تصاوير را روى CD ذخيره مى كند. اينها تنها برخى از موارد استفاده تكنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است. تجهيزات مجهز به اين تكنولوژى در كنار هم شبكه اى خانگى به نام( PAN Personal Area Network ) را ايجاد مى كنند.

امروزه بسيارى از وسايل ارتباطى مانند PC، PDA، موبايل، پرينتر و... از پروتكل هاى متفاوت و ناسازگار با يكديگر استفاده مى كنند و همين امر باعث عدم ارتباط مناسب بين آنها خواهد شد. بنابراين شركت هاى مربوطه تصميم به ايجاد يك استاندارد مشترك براى انواع وسايل ارتباطى گرفتند تا ارتباط ميان آنها تحت يك پروتكل ثابت و مشخص برقرار شود. در حال حاضر Ericsson، Intel، Nokia، IBM و Toshiba از پديدآورندگان و توسعه دهندگان اين تكنولوژى هستند. اين شركت ها با تشكيل گروهى به نامBluetooth Special Interest Group موفق شدند استاندارد مورد نظر را ايجاد كنند.

هر وسيله اى كه از سيم براى انتقال اطلاعات خود استفاده نمى كند از امواج راديويى بهره مى گيرد در واقع امواج راديويى سيگنال هايى هستند كه توسط فرستنده در هوا پخش مى شود. امواج راديويى قادر به انتقال صدا، تصوير و هر نوع Data هستند. تلفن هاى بى سيم، موبايل، ماهواره ها، اداره تلويزيون و غيره جزء وسايلى هستند كه ارتباط خود را از طريق اين امواج فراهم مى كنند. حتى دزدگير اتومبيل شما هم از طريق امواج راديويى كنترل مى شود. Bluetooth نوعى از ارتباطات امواج راديويى ولى با برد كوتاه است و از پروتكل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى كند و به همين دليل است كه شركت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و كامپيوترى علاقه زيادى دارند تا در اين پروژه شركت كنند. در واقع تمام دستگاه هايى كه بر پايه Bluetooth ايجاد مى شود بايد با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند. همان طور كه مى دانيد فركانس هاى امواج راديويى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند. فرستنده اين فركانس ها كه Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در يك فركانس خاص ارسال مى كند و دستگاه گيرنده در همان طول موج اقدام به دريافت اطلاعات مى كند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است.

• مزاياى Bluetooth

عوامل بسيارى موجب شده تا شركت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از Bluetooth باشند. يكى از اين عوامل محدوديت در انتقال Data از طريق سيم است. دستگاه هايى كه با سيم كار مى كنند از طريق رابط هاى سريال يا پارلل و يا USB به كامپيوتر متصل مى شوند. اگر از ارتباط سريال استفاده شود در هر سيكل زمانى يك بيت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سيكل ۸ تا ۱۶ بيت را ارسال مى نمايد. اين مقادير در دنياى ارتباطات پرسرعت امروزى بسيار كم است. تا چندى پيش در مقام كشورهاى پيشرفته براى ارتباط اينترنت به طور كامل از ارتباطات سيمى و تكنولوژى هايى چون ISON و DSL استفاده مى شد. البته اين سيستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترين و كاربردى ترين وسايل ارتباطى در جهان هستند. بگذريم كه در كشور ما هنوز به طور كامل از اين سيستم ها استفاده نمى شود و همچنان سيستم قديمى و بسيار ضعيف Dial up مورد استفاده قرار مى گيرد.

به لطف تكنولوژى جديد Bluetooth كشورهايى چون آمريكا و برخى كشورهاى اروپايى كه در زمينه تكنولوژى حرف اول را در دنيا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سيم بين شبكه ها و اينترنت حركت مى كنند كه علاوه بر سرعت زياد، كيفيت بسيار خوبى را در اختيار كاربرانش قرار مى دهد. از ديگر مشكلاتى كه متخصصين بخش ارتباط با آن سروكار داشتند عدم وجود يك استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با يكديگر بود. تا پيش از اين هر شركت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود توليد مى كرد و به همين خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هايى از همان نوع ولى متعلق به يك كمپانى ديگر دچار مشكل مى شدند زيرا پروتكل ثابتى وجود نداشت. حال اين مشكل توسط استاندارد Bluetooth به راحتى قابل حل است. قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از Bluetooth متخصصان اعتقاد داشتند كه در ارتباطات نزديك از اشعه مادون قرمز استفاده شود.

مثلاً در كنترل از راه دور تلويزيون از اين سيستم استفاده مى شود. تكنولوژى مادون قرمز IrDA نام دارد و مخفف Infrared Data Association است. در عمل ثابت شده كه استفاده از اين استاندارد قابل اطمينان است و هزينه بسيار كمى به خود اختصاص مى دهد. ولى با اين وجود معايبى نيز دارد. اولين مشكل حركت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گيرنده آن مى بايست در مقابل هم قرار بگيرند تا ارسال اطلاعات صورت گيرد، در غير اين صورت و وجود داشتن مانعى در بين راه، انتقال اطلاعات به درستى صورت نمى گيرد. يكى ديگر از مشكلات مادون قرمز اصطلاح «يك به يك» است. به اين معنى كه شما فقط مى توانيد اطلاعات را از يك دستگاه تنها به يك دستگاه ديگر ارسال كنيد و در يك لحظه قادر به ارسال اطلاعات از يك دستگاه به چند دستگاه نخواهيد بود اما هر دو مشكل IrDA از طريق Bluetooth قابل رفع است. يكى ديگر از دلايل استفاده از تراشه هاى Bluetooth قيمت بسيار مناسب آن است.

قيمت اين تراشه ها عملاً ۱۵ تا ۳۰ دلار است كه با توجه به كارايى بسيار خوب، اين قيمت كاملاً مناسب به نظر مى رسد. همان طور كه اشاره شد اين تكنولوژى از محدوده فركانس ۴۰/۲ تا ۴۸/۲ گيگا هرتز كه محدوده اى رايگان است استفاده مى كند كه ۷۹ كانال ارتباطى را شامل مى شود. البته اين محدوده در اروپا و آمريكا مورد استفاده قرار مى گيرد ولى در ژاپن اين محدوده بين ۴۷/۲ تا ۴۹/۲ گيگا هرتز است و ۲۳ كانال ارتباطى را شامل مى شود. هر كدام از اين كانال هاى ارتباطى قابليت ارسال يك مگابايت اطلاعات را دارد و برد موثر آن ۱۰متر ذكر شده كه شركت هاى ارائه كننده اين سيستم ها تا برد ۷ متر را ضمانت مى كنند و بيشتر از آن به فضاى اتاقى بستگى دارد كه دستگاه ها در آن قرار دارند و همچنين به ميزان وجود ديگر امواج راديويى هم وابسته است. سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد Bluetooth بستگى به نوع سيستم ارتباطى دارد. مثلاً اگر از ارتباط همزمان يا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۳ كيلوبايت در ثانيه خواهد بود.

در اين نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گيرنده به طور همزمان قادر به دريافت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع ديگر ارتباط كه ارتباط غيرهمزمان يا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات ۷۲۱ كيلوبايت در ثانيه خواهد بود. البته با وجود سرعت بيشتر اين ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابليت ارسال و دريافت در يك زمان را ندارد. البته تكنولوژى هاى مانند Wi-Fi كه بر پايه Bluetooth است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بيشتر مى شود. Bluetooth از سيستم بسيار حساسى نيز برخوردار است و از اين لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بين دستگاه هاى مجهز به امواج راديويى به حداقل خود مى رسد و حتى در صورت بروز تداخل در ارتباط بلافاصله اطلاعات از بين رفته مجدداً به طور خودكار براى دستگاه گيرنده ارسال خواهد شد. حال اين تصور به وجود مى آيد كه با وجود چندين دستگاه مجهز به اين تكنولوژى در يك اتاق چگونه آنها روى يك فركانس مشخص و بدون تداخل با يكديگر به تبادل اطلاعات مى پردازند.

براى جلوگيرى از تداخل اطلاعات Bluetooth از تكنيكى به نام Spread Spectrum Frequency استفاده مى كند و اين تكنيك به دستگاه ها اجازه مى دهد كه در يك محدوده فركانسى مشخص شده به صورت خودكار تغيير فركانس داشته باشند. در واقع در اين تكنولوژى يابنده كانال آزاد بيش از ۱۵۰۰ بار در ثانيه كانال هاى ارتباطى را چك مى كند تا از كانال هاى اشغال شده با خبر باشد و در صورت ايجاد يك ارتباط جديد يك كانال آزاد را به آن ارتباط اختصاص دهد. مثلاً يك دستگاه كامپيوتر در حال ارتباط با پرينتر از طريق فركانس GHZ2.47 باشد در همين زمان موبايل قصد ارتباط با اسكنر را دارد. با استفاده از تكنيكى كه ذكر شد به طور خودكار فركانس اشغال شده توسط كامپيوتر و پرينتر شناسايى شده و ارتباط موبايل و اسكنر به روى يك فركانس جديد برقرار مى شود.

نصب بلوتوث اكسترنال بر لپتاپ:

1 - نصب patch هاي usb مادر برد از روي CD Motherboard بروي كامپيوتر

2- اتصال bluetooth خريداري شده ( Microsim اينجا اين مدل گفته ميشود ) به usb

3 - بعد از اتمام شناختن سخت افزار usb بر روي كامپيوتر بصورت اتوماتيك تا اتمام نصب آن توسط windows صبر ميكنيم ويندوز پيشنهادي windows xp pro sp2 ميباشد .

4 - بعد از اتمام كار ويندوز , USB را در مي آوريم (( خيلي مهم ))

5- حالا CD Bluetooth كه داخل پكيج خريداري شده موجود ميباشد را داخل درايو CD گذاشته تا اين بار پروتكلهاي مربوط به اين نوع سخت افزار نصب شود .

6 - در هنگام نصب خطاي نبودن سخت افزار usb را ميگيرد در اين هنگان usb كه در آورده شده بود دوباره به پورت خودش وصل ميكنيم و پيغام خطا را ok ميكنيم .

7- بدون restart كردن دستگاه نرم افزار pc suite را نصب مي كنيم .

8- در هنگام نصب گزينه install sdk را غير فعال ميكنيم .

9 - كامپيوتر توسط نرم افزار و با اطلاع شما restart ميشود .

10 - بعد از شروع مجدد كليد Finish را ميزنيم .

11 - تا اين مرحله به هيچ عنوان روي icon هاي بلوتوث و Mrouter كليك نمي كنيم .

12 - در اين مرحله روي ايكون بلوتوث راست كليك كرده و گزينه join ......network را انتخاب ميكنيم .

13- گزينه my device ....... را فعال ميكنيم .

14 - براي موبايل خود در قسمت بلوتوث گوشي نامي بدهيد و بلوتوث دستگاه فعال باشد .

15- دكمه Next را كليك كنيد دستگاه بعد از جستجو نام شما ( موبايلتان ) را پيدا ميكند .

16- بعد از آن گزينه اول را انتخاب كنيد chose passkey ........

17- دستگاه يك شماره به شما ميدهد آنرا يادداشت كنيد و هميشه داشته باشيد .

18- موبايل شما هم اكتيو شده و شماره ميخواهد .

19- شماره يادداشت شده را ميدهيد و ok ميكنيد .

20- مراحل نصب با نوشتن installation به اتمام ميرسد .

21- بعد در روي ايكون mrouter راست كليك كرده و گزينه connect a blue..... را كليك ميكنيم .

22- بعد از جستجو موبايل شما را با اسم پيدا ميكند موبايل را انتخاب كرده ok ميكنيم .

23- برنامه pcsuite را اجرا ميكنيم .

24- دستگاه موبايل شما شناسايي ميكند بصورت پيش فرض nokia 6600 .

25 - دستگاه فعال ميشود .

26- ايكون در Taskbar تغيير كرده سبز ميشود .

توضيحات :

اولا اگر لپتاپ شما از ويندوز service pack 2 استفاده مي نمايد,گاهي اين ارتباط مختل مي شود.در اين حالت بايد درايور جديد قطعه بلوتوث دار خود را از سايت مادر دريافت كنيد.همچنين يادتان باشد به خود وب سايت بلوتوث هم براي دريافت درايور جديد مراجعه نماييد.نصب درست نرم افزار(نه نصفه نيمه آن)بسيار اهميت دارد.همچنين device maneger لپتاپ خود را بگرديد كه آيا مثلث زرد رنگ احتياط در مورد قطعه بلوتوث شما داراست يا خير؟در اين صورت مي توانيد درايور خود را آپگريد نماييد.سعي نماييد از پورت USB 2.0 استفاده نماييد.نوع قطعه مورد نياز موبايل شما براي ارسال فايل به لپتاپ هم بسيار مهم است.مثلا در حال حاضر در بازار بهترين نوع MSI است كه در دو نوع با برد 10 و 100 متر با دو قيمت متفاوت وجود دارد كه البته برد مفيد آن 10 متر خواهد بود.

تهديدات امنيتی مرتبط با فن آوری Bluetooth

Bluetooth همانند بسياری از تكنولوژی های ديگر می تواند تهديدات امنيتی خاص خود را برای استفاده كننده به دنبال داشته باشد . با رعايت نكات ايمنی و بكارگيری پتانسل های خاصی نظير "تائيد" و يا "رمزنگاری" می توان يك محيط ايمن ارتباطی را ايجاد كه دارای شرايط ايمنی مساعدی باشد . متاسفانه تعداد زيادی از دستگاه هائی كه از Bluetooth استفاده می نمايند از كدهای عددی كوچك ( موسوم به Pin code ) در مقابل رمزهای عبور استفاده می نمايند و همين موضوع می تواند مسائل و مشكلات امنيتی خاص خود را به دنبال داشته باشد .

در صورتی كه افراد غير مجاز قادر به تشخيص و رديابی يك دستگاه Bluetooth گردند ، می توانند اقدام به ارسال پيام های ناخواسته نموده و يا حتی عملا" امكان استفاده از دستگاه bluetooth را غير ممكن نمايند . يك مهاجم می تواند با استفاده از مكانيزم های موجود به اطلاعات موجود بر روی دستگاه مورد نظر دستيابی و حتی به آنان آسيب رساند . bluesnarfing نمونه ای در اين زمينه است كه مهاجمان با استفاده از يك اتصال Bluetooth می توانند اطلاعات موجود بر روی يك دستگاه مجهز به تكنولوژی Bluetooth را سرقت نمايند . ويروس ها و ساير كدهای مخرب نيز می توانند از فن آوری Bluetooth برای آلودگی دستگاه مورد نظر استفاده نمايند .

حفاظت در مقابل تهديدات

برای حفاظت در مقابل تهديدات مرتبط با فن آوری Bluetooth موارد زير پيشنهاد می گردد :

غير فعال كردن Bluetooth در زمانی كه از آن استفاده نمی گردد . صرفا" در مواردی كه قصد ارسال اطلاعات از يك دستگاه به دستگاه ديگر وجود دارد ، می بايست پتانسيل Bluetooth فعال گردد و از فعال نمودن آن در ساير موارد اجتناب گردد . با غير فعال شدن پتانسل فوق، امكان دستيابی افراد غيرمجاز به دستگاه مورد نظر سلب می گردد .

استفاده از Bluetooth در hidden mode . در صورتی كه Bluetooth فعال شده است ، اطمينان نمائيد كه در hidden mode و نه discoverable mode پيكربندی شده است . با پيكربندي دستگاه مورد نظر در hidden mode ، ساير دستگاه ها قادر به شناسائی دستگاه مورد نظر نخواهند بود . اين موضوع باعث نمی گردد كه دستگاه های Bluetooth قادر به برقراری ارتباط با يكديگر نباشند . در چنين مواردی می توان دستگاه ها را "pair" نمود . بدين ترتيب آنان می توانند حتی در hidden mode نيز با يكديگر ارتباط برقرار نمايند . با اين كه دستگاه ها ( نظير تلفن های موبايل و يا headset ) لازم است در ابتدا در discoverable mode به منظور شناسائی يكديگر پيكربندی گردند ولی در ادامه ( پس از اين كه "paired" شدند ) می توانند بدون نياز به شناسائی مجدد اتصال، با يكديگر ارتباط برقرار نمايند .

دقت لازم در زمان استفاده از Bluetooth . در زمان استفاده از تكنولوژی فوق در يك محيط عمومی و در مواردی كه دستگاه ها pair و در discoverable mode پيكربندی شده اند ، می بايست نكات امنيتی را رعايت نمود . در صورت استفاده از دستگاه مورد نظر در يك محيط عمومی ، همواره احتمال شناسائی ارتباط توسط افراد غير مجاز وجود خواهد داشت .

بررسی تنظيمات امنيتی . اكثر دستگاه ها ويژگی های متعددی را به منظور تامين طيف وسيع خواسته استفاده كنندگان ارائه می نمايند . فعال نمودن برخی از ويژگی های ارائه شده ممكن است شما را در معرض تهديدات بيشتری قرار دهد . در اين رابطه لازم است ويژگی های غير ضروری و يا اتصالات Bluetooth ، غير فعال شود . همچنين پيشنهاد می شود تنظيمات دستگاه مورد نظر خصوصا" مقادير درنظر گرفته شده در ارتباط با سيستم امنيتی دستگاه مورد نظر به دقت بررسی گردد . سعی نمائيد صرفا" گزينه هائی را فعال نمائيد كه ضمن تامين خواسته های مورد نظر ، مشكلات و تهديدات امنيتی خاصی را به دنبال نداشته باشند .

استفاده از پتانسل های امنيتی پيش بينی شده در دستگاه . قبل از استفاده دستگاه Bluetooth ، می بايست امكانات امنيتی ارائه شده همراه دستگاه بررسی و با آگاهی كامل از آنان استفاده گردد . ويژگی هائی نظير تائيد و رمزنگاری نمونه هائی در اين زمينه می باشد .

منابع : شرق- IT IRAN - انجمن P30world + پرشين تولز

لینک به دیدگاه
Share on other sites

• Wi-Fiچيست ؟

center]

اين استاندارد از زيرمجموعه Bluetooth است و تحت آن ارتباطى با قدرتى بيشتر از خود Bluetooth ايجاد خواهد شد. ارتباط Wi-Fi كه مخفف Wireless Fidelity است بيشتر بر پايه ارتباط شبكه اينترنت به صورت بى سيم تاكيد مى كند و همين امر باعث محبوبيت بسيار زياد آن شده است با استفاده از اين تكنولوژى به راحتى در مسافرت، هواپيما و يا هتل مى توان از طريق Laptop به اينترنت متصل شد. Wi-Fi كه همان استاندارد IEEE802.11 است در مدل هاي 802.11a و 802.11g و 802.11b مورد استفاده قرار مى گيرد و استاندارد اصلى آن IEEE802.11b است. در اين مدل حداكثر سرعت انتقال اطلاعات 11Mbps است و از فركانس راديويى ۴/۲ گيگاهرتز استفاده مى كند. براى سرعت بخشيدن به اين استاندارد مدل ديگرى نيز به نام ۸۰۲.11b+ ايجاد شده كه سرعت انتقال را تا ۲۲mbps افزايش مى دهد. در مدل ۸۰۲.11a سرعت اطلاعات حدود 54Mbps است و از فركانس 5GHz استفاده مى شود. به طور حتم اين مدل در آينده اى نه چندان دور جاى ۸۰۲.11b را خواهد گرفت.

802.11a : ارتباط شبكه بدون سيم با سرعت انتقال 54 مگابايت در ثانيه در باند 5 گيگاهرتز.

802.11g : ارتباط شبكه بدون سيم با سرعت انتقال 54 مگابايت در ثانيه در باند 2.4 گيگاهرتز.

802.11b : ارتباط شبكه بدون سيم با سرعت انتقال 11 مگابايت در ثانيه در باند 2.4 مگاهرتز.

--------------------------------------------------------------------------------

براى استفاده از اين سيستم ايستگاه هايى به نام Access point در مناطق مختلف و به فواصل چند صد مترى قرار مى گيرد. اين ايستگاه ها امواج راديويى را در هوا منتشر مى كنند و هر كامپيوترى كه به Wi-Fi مجهز باشد و در محدوده اين ايستگاه ها قرار داشته باشد قادر به استفاده از اينترنت است و كاربران با قرار دادن يك كارت سخت افزارى IEEE802.11b و يا وصل كردن يك دستگاه Wi-Fi اكسترنال از طريق USB به كامپيوتر خود قادر به استفاده از اين سيستم هستند. قيمت اينترنت در اين سيستم بسيار مناسب است. مثلاً در كشور آمريكا يك Account نامحدود يك ماهه با اين سرويس به مبلغ ۲۰ تا ۳۰ دلار در اختيار كاربران قرار مى گيرد. از نظر برد موثر هم حداكثر تا ۱۵۰ متر اطراف Access Point مورد پوشش قرار مى گيرد. در اين حالت سرعت انتقال ارتباط ۱mbps است. البته هر چقدر فاصله كاربر با ايستگاه اصلى كمتر از ۱۵۰ متر باشد سرعت انتقال اطلاعات بيشتر خواهد شد. مثلاً سرعت انتقال اطلاعات در فاصله ۱۰۰ مترى mbps5.5، در فاصله ۸۰ مترى ۸mbps و در فاصله ۵۰ مترى و كمتر از آن ۱۱mbps است .

--------------------------------------------------------------------------------

با WIMAXاینترنت همیشه در جیب شماست!

این روزها خبر از تدوین استاندارد جدیدی برای شبکه‌های بی‌سیم توسط شرکت اینتل به گوش می‌رسد. راه‌اندازی شبکه‌های بی‌سیم در ابتدا با ظهور استاندارد WiFi802.11 و نسخه‌های a، b و g آن آغاز شد. استفاده از استانداردهای یاد شده به کاربران رایانه‌های مختلف امکان می‌داد تا به صورت بی‌سیم با هم ارتباط برقرار کنند و حتی به شبکه اینترنت هم متصل شوند . اما این روزها خبر از تدوین استاندارد جدیدی برای شبکه‌های بی‌سیم توسط شرکت اینتل به گوش می‌رسد. استاندارد مذکور موسوم به Wimax 802.16 نسل جدید شبکه‌های بی‌سیم را سازمان خواهد داد. استفاده از استاندارد یاد شده سرعت ارتباطات بی‌سیم را به نحو چشمگیری افزایش داده و حجم اطلاعات رد و بدل شده در شبکه‌های اطلاع‌رسانی محلی را نیز بالا می‌برد. استفاده از Wimax فعلا برای عموم ممکن نیست، اما مدافعان هیجان زده آن در مورد مزایایش ادعاهای فراوانی می‌کنند؛ ارزان بودن تجهیزات مورد نیاز، قابلیت به کارگیری ساده، سرعت بالای انتقال اطلاعات که به 70 مگابیت در ثانیه هم می‌رسد و از همه مهمتر برد که شبکه بی‌سیم که معادل با 50 کیلومتر است، از جمله مزایای Wimax نسبت به wi-fi است. بسیاری از کارشناسان این فناوری بی‌سیم را راهی مناسب و به صرفه برای انتقال اطلاعات به فواصل دور دست می‌دانند. این در حالی است که برد فناوری بی‌سیم wi-fi از چندین متر فراتر نمی‌رفت.

Wimax نیز مانند wi-fi بیش از یک استاندارد دارد. 2 مدل اصلی این استاندارد به ترتیب، «بی‌سیم ثابت» 802.16REVD و «بی‌سیم نیمه‌سیار قابل کوچ» 802.16e نام دارند. استاندارد سوم به نام «بی‌سیم سیار» 802.20 به تازگی معرفی شده و انتظار می‌رود که در آینده ای نزدیک به عنوان استاندارد غالب و برتر صنایع مختلف برگزیده شود. استفاده از استاندارد به کاربران شبکه‌های بی‌سیم امکان می‌دهد تا در صورت ثابت بودن در یک محل به اینترنت متصل شوند، اما 2 استاندارد 802.16e و 802.20 به افرادی که در حال جابجایی هستند امکان استفاده از امکانات مشابهی را می‌دهد. با این حساب انتظار می‌رود که 2 استاندارد اخیر از مقبولیت و شهرت بیشتری برخوردار شوند. مزیت دیگر استاندارد 802.16 Revd آن است که کاربران آن ضرورتا نباید در تیررس ایستگاه‌های پرسرعت بی‌سیم قرار داشته باشند و به عبارت دیگر وجود موانع و عوارض طبیعی و غیرطبیعی ارتباط بی‌سیم کاربر این استاندارد را مختل نخواهد کرد.

انتظار می‌رود تا ظرف یکی، دو سال آینده بسیاری از کامپیوترهای لپ‌تاپ به جای فناوری بی‌سیم wi-fi به فناوری wimax مجهز شده و از مزایای گسترده و بخصوص برد فراوان آن بهره‌مند شوند.

در فناوری wimax به جای نقاطی موسوم به Hotspot که در فناوری wi-fi به نوعی ساطع‌کننده امواج بی‌سیم برقرارکننده اتصال با اینترنت بودند، از محوطه‌هایی موسوم به «hot zones» استفاده می‌شود که گستردگی و شعاع نفوذ بیشتری دارند. با توجه به همپوشانی این ایستگاه‌ها، کاربران دیگر مجبور به ثابت ماندن در یک نقطه برای اتصال به شبکه نیستند و با خیالی آسوده می‌توانند ضمن قدم زدن یا حتی مسافرت درون‌شهری از خدمات متنوع اینترنتی بهره ببرند. این بدان معناست که شما اینترنت را همیشه در جیبتان خواهید داشت.

مقامات شرکت اینتل اظهار امیدواری کرده‌اند که دسترسی به wimax ثابت تا پایان سال جاری و بهره‌مندی از استانداردهای wimax بسیار تا پایان سال 2006 میلادی امکان پذیر شود.

همچنین قرار است تا کاربران رایانه‌های نوت‌بوک از اواخر سال آینده و مالکان رایانه‌های جیبی و PDA از اواخر سال 2007 بتوانند از این فناوری منحصر به فرد بهره‌مند شوند.

در حال حاضر تعدادی از شرکت‌های دست‌اندرکار فناوری برای نصب امکانات مورد نیاز برای استفاده از این فناوری در حال مذاکره هستند. به عنوان مثال شرکت آلکاتل ساخت تجهیزات مبتنی بر استاندارد 802.16REVD را آغاز کرده و به گفته مقامات این شرکت با این کار درصدد جلب نظر صاحبان مشاغل کوچک و متوسط است. انتظار می‌رود تا تلاش‌های آلکاتل در این حوزه تا اواسط سال 2006 به نتیجه برسد.

بد نیست در پایان به این نکته هم اشاره کنیم که اقبال wimax منحصر به آمریکا نیست و در آسیا، کشورهای سنگاپور و ژاپن به پیشتازان استفاده از این فناوری مبدل شده‌اند

--------------------------------------------------------------------------------

تفاوت هاي دو تكنولوژي بيسيم Wi-max و Wi-Fi :

Wi-max، تكنولوژى پهن باند Wireles، دارد جهان را تسخير مى‌كند. Wi-max نسخه برد بلند تكنولوژى Wi-Fi است كه به كامپيوترهاى نزديك به ايستگاه‌هاى كوچك اجازه مى‌دهد، بدون آنتن از امواج اينترنت استفاده كنند. در حالى كه برد Wi-Fi محدود به چند متر است در تئورى Wi-max مى‌تواند بيش از ده كيلومتر عمل كند و به منطقه وسيع پيرامون اجازه ‌مى‌دهد تا از اينترنت Wireless استفاده كنند. بنابراين اين ادعا كه Wi-max باعث دستيابى و دسترسى 5‌ميليارد نفر كه در حال حاضر فاقد اينترنت هستند، مى‌شود يا اينكه به موبايل‌هاى گرانقيمت3 G سرويس و خدمات ارائه مى‌دهد، ادعاى گزافى است.

واقعيت اين است كه درباره Wi-max تا حد زيادى مبالغه و اغراق شده است بر خلاف ادعاهاى چند شركت كه در حال حاضر تكنولوژى Wi-max عرضه مى‌كنند، تعداد واقعى طرح‌هاى wi-max كه در بازار موجود است، دقيقا صفر است. به اين دليل كه گردهمايى Wi-max، يك سازمان مشخص كه اين تكنولوژى را تحت داشته و كنترل مى‌‌كند، هيچ گونه طرح جديدى را با برچسب و عنوان Wi-max تائيد نكرده است.

در 24‌ژانويه همين سازمان اعلام كرد كه آزمايش پيش از صدور گواهينامه در ماه جولاى آغاز مى‌شود كه به اين معناست كه اولين طرح‌هاى Wi-max فقط تا پايان سال، شش ماه ديرتر از حد انتظار در دسترس خواهد بود.

به همين دليل سازندگان تجهيزات فقط مى‌توانند تجهيزات پيش‌ساخته و< wi-max آماده‌اى> را عرضه كنند كه با طرح‌هاى wi-max كه بعدا ارائه مى‌شود، سازگار باشد، چيزى كه شركت‌هاى سازنده قطعات قول داده‌اند.

اين اغراق و مبالغه‌گويى در حال حاضر موجب شك و ترديد زيادى درباره چشم‌انداز اين تكنولوژى شده است. يكى از مديران يك كمپانى بازاريابى مى‌گويد كه من فكر نمى‌كنم كه فضا خيلى هيجان‌انگيز و داغ باشد، بلكه حتى ممكن است نتوانيم به وعده‌هايمان هم عمل كنيم او مى‌گويد كه اين تكنولوژى اساسا به وسيله شركت‌هاى تله‌كام استفاده مى‌شود تا در مناطق روستايى سوراخ‌ها را در اينترنت پهن باند پوشش دهد.

در مناطق شهرى تكنولوژى wi-max معنايى ندارد، زيرا در مقايسه با كابل و DSL غير اقتصادى است. يكى از تحليلگران در كمپانى IDC معتقد است كه اين تكنولوژى به لس‌آنجلس، نيويورك و لندن راه پيدا نخواهد كرد.

اين تكنولوژى براى استفاده در كشورهاى در حال توسعه نيز پرهزينه و گران قيمت است، زيرا طرح‌هاى دستيابى wireless (كه بايد خارج از ساختمان كار گذاشته شود) حدود 500دلار هزينه در بردارد، در حاليكه ساير ارتباطات Wirelen از قبيل شبكه‌هاى تلفن همراه، راه‌هاى ارزان‌ترى براى ارتباط به اينترنت محسوب مى‌شوند.

طرفداران سرسخت wi-max كه مهم‌ترين آنها كمپانى اينتل است، معتقد است، اين تكنولوژى وقتى اوج خواهد گرفت كه به جاى طر‌ح‌هاى ثابت بر روى تلفن‌هاى همراه كارگذاشته شود. نسخه جديد wi-max، كه هنوز نهايى نشده است، تلفن‌هاى همراه را دربر دارد و تكنولوژى را ارائه مى‌دهد كه هم كوچك است و هم به اندازه كافى كارايى دارد تا در لپ‌تاپ‌ها به كار گرفته شود.

آلن مورنى، كارشناس wi-max در كمپانى اينتل، خوش‌بينانه معتقد است كه قطعات Wi-Max براى لپ‌تاپ‌ها در اواخر سال2006 در دسترس خواهد بود كه صرفا 10درصد بيشتر از قطعات Wi-Max امروزه قدرت خواهد داشت.

اينتل Wi-Max رابه عنوان منبع موعود براى رشد آينده محسوب مى‌كند. قطعات ساخته شده توسط اينتل را اكثريت كامپيوترهاى شخصى در جهان استفاده مى‌كنند و كمپانى‌ آرزو دارد تا در طرح‌هاى موبايل همچنين فروشى را تجربه كند. Wi-Max در صورتى توسعه و گسترش پيدا خواهد كرد كه قيمت آن كاهش پيدا كند. سازندگان قطعات و تجهيزات درباره توسعه و گسترش Wi-Max روى اينتل حساب مى‌كنند. اما اينتل در تحويل به موقع قطعات و تجهيزات سابقه خوبى ندارد. از طرف ديگر هنوز آشكار نيست كه چه ميزان تقاضا براى موبايل‌هاى Wi-Max وجود دارد. كمپانى Carlton Oneal بزرگ‌ترين سازنده Wireless ثابت معتقد است كه بازار ايستگاه‌هاى موبايل بيش از 55ميليارد دلار در طول يك سال است. <روياى بزرگ همگانى كردن Wi-max در سراسر كره زمين و گرفتن 50ميليارد دلار است. اين قطعا روياى بزرگ است.>

در حالي كه شركتهاي مخابراتي جهان در حال آزمايش يك سامانه اينترنت بي‌سيم پرسرعت به جاي اينترنتهاي پر سرعت كابلي و "دي اس ال" هستند، شركت "اينتل" نخستين تراشه استفاده‌كننده از اين فن‌آوري موسوم به "واي‌مكس " Wimax را عرضه كرد.

به گزارش خبرگزاري رويترز از "سانفرانسيسكو"، بزرگترين شركت توليد كننده پردازنده‌هاي رايانه‌اي جهان "اينتل" اميدوار است فن‌آوري اينترنت بي‌سيم پر سرعت "واي‌مكس" همانند فن‌آوري اينترنت بي‌سيم قبلي با نام "واي-فاي"(‪ (Wi-Fiكه داراي برد كوتاه‌تري بود، بتواند محبوبيت زيادي كسب كرده و سود سرشاري را نصيب شركتهاي ارائه‌دهنده آن كند.

مسوولان "اينتل" عقيده دارند فن‌آوري اينترنت بي‌سيم پر سرعت "واي‌مكس" احتمالا در مناطقي كه اشتراكهاي پرسرعت كابلي و يا "دي اس ال" اينترنت در دسترس نبوده و يا بهاي زيادي دارند، سبب افزايش فروش رايانه‌هاي شخصي خواهد شد.

تراشه جديد اينتل با نام "روزديل" Rosedaleداراي قيمت ‪۴۵دلار است و در تجهيزات خانگي دريافت‌كننده سيگنالهاي اينترنت پرسرعت "واي‌مكس" مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به گفته "اسكات ريچاردسون" مدير بخش تجاري اينترنت بي‌سيم و پر سرعت شركت "اينتل"، تجهيزات دريافت سيگنالهاي فن‌آوري "واي‌مكس" احتمالا در ابتدا داراي بهاي زيادي خواهند بود اما "اينتل" همگام با شركتهاي توليد كننده تجهيزات شبكه‌هاي رايانه‌اي تلاش مي‌كند تا بهاي اين تجهيزات را از ‪۳۰۰ تا ‪۵۰۰دلاري فعلي، به زير ‪۲۰۰دلار برساند.

بر خلاف فن‌آوري قديمي‌تر "واي-فاي" كه تجهيزات آن مي‌تواند براي تمام فضاي يك خانه و يا اداره سيگنالهاي اينترنت پر سرعت را ارسال كند، با كمك فن‌آوري "واي‌مكس" مي‌توان با استفاده از ايستگاه‌هاي ارسال‌كننده در سطح يك شهر، تمامي آن شهر را زير پوشش اينترنت بي‌سيم پرسرعت قرار داد.

كاربران اين سامانه بايد از تجهيزاتي مشابه دستگاه‌هاي "مودم" از نوع كابلي و يا "دي اس ال" كه به تراشه‌اي نظير تراشه "روزلين" جديد اينتل مجهز شده‌اند استفاده كرده و سيگنالهاي اينترنت پرسرعت و بي‌سيم "واي‌مكس" را دريافت كنند.

شركت "اينتل" و برخي ديگر از شركتهاي پشتيباني‌كننده از فن‌آوري جديد "واي‌مكس"، در حال كار روي استاندارد جديدي از اين فن‌آوري هستند كه مي‌توان از آن در تلفنهاي همراه نيز بهره گرفت و به گفته كارشناسان اين فن‌آوري حتي مي‌تواند تهديدي براي شركتهاي ارائه‌كننده خدمات تلفن همراه محسوب شود.

گفتني است حمايت "اينتل" از فن‌آوري قديمي‌تر اينترنت بي‌سيم "واي-واي" در تراشه‌ها و چيپ ست "سنترينو" ويژه رايانه‌هاي "لپ‌تاپ"، در چند سال اخير اين فن‌آوري اينترنت بي‌سيم پر سرعت با برد كوتاه را به يك استاندارد جهاني براي استفاده در ادارات، منازل، كافي‌نتها و اماكني نظير آن بدل كرده‌است.

منابع : شرق - ITIRAN - انجمن P30world , ...

لینک به دیدگاه
Share on other sites

•Laptop Batteries

يكي از موضوعات نگران كننده براي دارندگان لپتاپ ميزان عمر مفيد باطري و ميزان كاركرد آن در هر دوره شارژ مي باشد.اگرچه سازندگان لپتاپ هاي گوناگون همواره مي كوشند كه با بهره برداري از آخرين تكنولوژي و با استفاده از آخرين امكانات اين ميزان را زياد كنند,ولي در عمل نتيجه مورد رضايت كاربران حاصل نمي شود.تصور اينكه شما در لحظه اي بسيار حساس در حالي كه شارژ باطري لپتاپ به پايان رسيده است و امكان دسترسي سريع به برق هم نداريد و هر آن امكان از دست رفتن داده هاي خود را داريد,تصوير بسيار ناخوشايندي است كه تنها كاربران حرفه اي مي توانند بخوبي آن را درك نمايند.

لپتاپ ها همواره برخلاف آنچه ادعا مي شود داراي عمر باطري مفيدي كه به هنگام فروش دستگاه ذكر مي شود,نيستند.حتي لپتاپ IBM ThinkPad X31 كه طبق ادعاي سازنده آن در عمل بايستي داراي طول عمر مفيدي بيش از 10 ساعت بوده باشد,بيش از 8 ساعت نيست.در حقيقت سازندگان لپتاپ به زيركي هرچه تمامتر اين امر را به گردن كاربري مي گذارند كه بر طبق ادعاي آنان در شرايط ايده آل از لپتاپ خود بهره نبرده است.

يكي از بهترين گزينه ها استفاده از يك منبع باطري خارجي است كه توسط سازندگان ديگري سواي سازندگان اصلي لپتاپ هاي با مارك هاي مختلف توليد و عرضه مي گردند.وزن چنين منبعي بين 0.73kg and 1.5kg در نوسان است.قيمت آن نيز بين US$150 to US$500 متغير است.در برخي موارد اين منبع باطري خارجي قابليت استفاده در گوشي تلفن همراه و يا ساير ادوات جانبي نظير handheld را داراست.

اگر براي شما حمل و نقل چند پوند وزن اضافي اهميتي ندارد,آسان ترين روش براي استفاده هرچه بهتر از لپتاپ محسوب ميشود,چرا كه بسهولت به پورت برق AC لپتاپ شما وصل شده و نيازي به نرم افزار جانبي نيز ندارد.

تكنولوژي بكار رفته در ساخت باطري هاي لپتاپ:

با 4 تكنولوژي ساخت بكار رفته در باطري هاي لپتاپ و نوع پنجمين كه بزودي از راه مي رسد,مي توانيد مطمئن باشيد كه بهترين انتخاب ممكن را خواهيد داشت.البته باطري هاي فوق كه از فن آوري ساخت متفاوتي بهره ميبرند,داراي يك ساختار نيستند.در حقيقت طيف وسيعي از كاربرد را بر اساس ساختار خود در وسايل كوچك پخش كننده موزيك قابل حمل تا تامين انرژي مورد نياز يك لپتاپ را دارا مي باشند.واكنش شيميايي بوقوع پيوسته در باطري لپتاپ و تبديل آن به انرژي الكتريكي,جريان پيوسته و يكنواختي را براي كاركرد لپتاپ از قطب مثبت به قطب منفي فراهم مي آورد.

قديمي ترين فن آوري بكار رفته در باطري,nickel-cadmium cell =NiCd مي باشد.متاسفانه اين باطري قادر است جرياني را در حد يك ساعت فراهم آورد و البته كادميوم بكاررفته در آن بسيار سمي بوده كه انهدام باطري را پس از طي عمر مفيد,بسيار مشكل مي سازد.علاوه بر اين,چنين باطري هايي عليرغم اينكه داراي قابليت شارژ تا هزار مرتبه هستند,وليكن از مسئله اي بنام memory effects تاثير مي پذيرند.همچنين به مرور زمان از توانايي شارژ كامل آنها نيز كاسته مي شود.خوشبختانه امروزه باطري هايي به مراتب سبك تر و با كارايي بيشتري ساخته شده اند كه مزيت هاي بيشتري را نسبت به باطري هاي نيكل-كادميومي دارند.بدين ترتيب امروزه باطري هاي NiCd بيشتر در اسباب بازي ها و تلفن هاي بيسيم خانگي ارزان قيمت استفاده مي شوند. در حدود يك دهه گذشته,اكثريت لپتاپ ها به باطري هاي nickel-metal-hydride batteries =NiMH مجهز گشتند.نه تنها چنين باطري هايي كارايي 40 درصدي بيشتري نسبت به نمونه قبلي داشتند,بلكه تاثير memory effects آنان به مراتب بسيار كمتر از نمونه قبلي بود و البته از نظر آلودگي محيط زيست نيز مشكلات كمتري را فراروي مصرف كنندگان قرار مي دادند.البته تعداد دفعات شارژ چنين باطري هايي به 200 مرتبه و در باطري هاي جديدتر از همين گروه به 400 مرتبه محدود مي گردد.

پنجمين تكنولوژي ساخت باتري هاي لپتاپ ها نوع: نيكل-كادميوم است كه حداكثر80 وات بر ساعت توان دارند و 1000 بار قابليت تكرار شارش داند و بدترين مشكل انها سنگيني و الوده بودن انها است . و از كاربرد هاي اصلي آن ميتوان به اسباب بازي و Memory Effects و تلفن بيسيم اشاره كرد .

در آينده نزديك از باطري هاي lithium-polymer =Li-poly استفاده خواهد شد كه بيشترين بهره وري را براي مصرف كنندگان نهايي به همراه خواهد آورد.روزگار باطري هاي قديمي بسر آمده است.هم اينك با باطري هايFuel-Cell شما مي توانيد تنها با يك بار شارژ كامل,تا چندين روز براحتي و سهولت و بدون دغدغه از لپتاپ خود نهايت استفاده را ببريد.اين نسل از باطري ها به عنوان مثال از مخزني سود مي جويند كه داراي ذخيره سوخت الكلي است.همچنين گياهاني نيز هستند كه بعنوان مولد انرژي در اين نوع از باطري ها قابل استفاده مي باشند.شركت NEC اولين سازنده لپتاپي اين چنين است كه با يك بار شارژ مي تواند براي مدت زمان 40 ساعت دوام آورد.

خوب با اين اوصاف,يك Fuel-Cellچگونه كار مي كند؟عملكرد آن درست معكوس واكنش الكتروليز آب(واكنش شيميايي تجزيه آب )است.متيل الكل يا متانول نيز به عنوان سوخت اصلي چنين باطري هايي نيز در واحد تحقيقات شركت NEC در لپتاپي با قدرت باطري 5 ساعت با موفقيت بكار گرفته شد.هنگامي كه مخزن متصل به لپتاپ به عنوان باطري (با قابليت جدا شوندگي)خالي باشد,انتظار كاركرد از آن منطقي نخواهد بود.ولي البته اگر بجاي حمل يك باطري خارجي ,تنها يك مخزن كوچك متانول به همراه داشته باشيد,موضوع فرق مي كند.البته الكل سمي است.آيا به نظر شما نمي ارزد تا با پر كردن مخزن باطري با حمل تنها يك شيشه كوچك حاوي متانول بتوانيد از لپتاپ خود ساعت ها بهره ببريد,بدون آنكه نگران از دست دادن داده هاي خود گرديد و يا احتياجي به برق نداشته باشيد . تنها مشكل كنوني packaging چنين سوختي است.در حال حاضر fuel cell قابليت تطابق با هيچ لپتاپي را ندارد. كوچك سازي مخزن و قابليت تطابق آن با ورودي برق لپتاپ يكي از عمده مسائلي است كه محققان با آن رودررو هستند.البته انتظار ميرود تا پايان سال جديد ميلادي شركت NEC بتواند لپتاپي منطبق با اين نوع باطري جديد و حداكثر با ابعاد قابل قبول و با وزن كلي(لپتاپ با مخزن)تجاري 2 كيلوگرم را كه قابليت كاركرد آن تا 40 ساعت پس از يك بار شارژ بوده باشد,تا پايان سال ارائه دهد. روند مشابهي نيز براي PDA پيش بيني مي شود.

قدرت و كارايي:

باطري هاي به عنوان منبع دوم تغذيه خارجي لپتاپ تنها روش موجود براي بكارگيري در لپتاپ نيستند.لپتاپ شما ممكن است قادر به نشان دادن ميزان ساعت بكارگيري مفيد باطري را براي شما بويژه در طول يك پرواز طولاني نشان دهد.ولي چگونه؟با وصف اينكه پردازنده لپتاپ نزديك به نصف انرژي باطري را مصرف مي نمايد,ولي به مدد فن آوري هاي بكاررفته در ساخت پردازنده هاي لپتاپ,اين ميزان مصرف كمي بهبود يافته است.به مدد Intel's Pentium M و البته Centrino technology لپتاپ ها سريع تر ,با كارايي بيشتر و به مدت زمان طولاني تري كار مي كنند.هم اكنون با انواع پردازنده هايي كه در لپتاپ بكار گرفته مي شوند و البته در تعيين ميزان مصرف انرژي نيز سهيم هستند آشنا مي شويم.

Intel Pentium M ,part of the Centrino package :

با 77 ميليون ترانزيستور,يك مگا كش خارجي و توانايي عملكرد يكنواخت مي تواند بيشترين عمر مفيد را براي باطري مورد مصرف در لپتاپ به همراه داشته باشد.با توجه به قطعه Intel-made Wi-Fi radio و Intel chipset بكار رفته,جزئي از سنترينو محسوب مي گردد.با سرعت پردازنده حداكثر تا1.7GHz در اكثر لپتاپ هاي سازندگان مختلف و مطرح در اين عرضه بكار رفته و عمر مفيد باطري در اين حالت در حدود 4 ساعت و 12 دقيقه مي باشد.

Intel Celeron M:

بر مبناي Pentium M بوده و از بهاي كمتري نسبت به نمونه قبلي برخوردار است.با حد سرعتي نزديك به 1.2GHz و البته 512KB of secondary data cache گزينه خوبي براي شروع است.با 400MHz frontside bus اين نوع پردازنده داراي نرم افزار كنترل كننده مصرف انرژي است كه سبب مي شود پردازنده با كمترين مصرف انرژي باطري به هنگام كار با لپتاپ رودررو باشد.

Mobile Intel Celeron:

بر اساس هسته Pentium 4 بوده كه كاملا با Celeron M متفاوت است و ميزان بيشتري از انرژي را مصرف مي نمايد. از سرعت 650MHz الي 2.5GHz برخوردار است كه Frontside buses From 100MHz to 400MHz را داراست. عمر مفيد باطري با بكارگيري اين پردازنده كمتر از حالت مشابه در Pentium M مي باشد.

Intel Mobile Pentium 4:

بر پايه Desktop Pentium 4 بوده و داراي 55 ميليون ترانزيستور و 512KB of external cache مي باشد.بيشتر در Desktop-replacement laptops ( لپتاپ هاي جايگزين سيستم هاي روميزي ) مورد استفاده داشته و با حداكثر سرعت 3.2GHz كارايي دارد.حداكثر عمر مفيد باطري در اين نوع از پردازنده هاي بكار گرفته شده در لپتاپ در حدود 2 ساعت و 47 دقيقه است.

Intel Pentium 4:

با اينكه اين پردازنده خاص رايانه هاي روميزي است,ولي در برخي از Desktop-replacement laptops ( لپتاپ هاي جايگزين سيستم هاي روميزي ) بكار گرفته مي شود.بسيار سريع بوده و قيمت آن بسيار كمتر از Mobile Pentium 4 and Pentium M chips مي باشد.البته اين پردازنده بسيار زود گرم مي شود و عمر باطري را بسيار كوتاه مي نمايد.

AMD Athlon XP-M:

با حداكثر سرعت 2GHz جزو ارزانترين پردازنده هاي بكار رفته در لپتاپ محسوب مي گردد.عمر مفيد باطري در بكار گيري اين نوع پردازنده در حدود 2 ساعت و 27 دقيقه است كه از اين جهت بعد از Mobile Pentium 4 and Pentium M قرار مي گيرد.مدل Mobile Athlon 64 نيز در برخي از لپتاپ ها بكار گرفته شده است.

Apple PowerPC:

خريداران Apple iBook داراي پردازنده هايي با سرعت هاي 800MHz, 933MHz, and 1GHz PowerPC G4 processor بوده كه در صورت ارتقا تا حد 1.33GHz نيز وجود دارد. 512KB external cache در اين نوع از پردازنده ها وجود داشته كه در مدل12-inch iBook عمر باطري 3.5 ساعت,در نوع 17-inch آن 2.7 ساعت مي باشد.

13 نكته اساسي براي افزودن عمر مفيد باطري لپتاپ :

1-به كوچك ترين فكر كنيد:

اگر عمر طولاني باطري مدنظر شماست,در فكر لپتاپي با نمايشگر 17 اينچي و با پردازنده با سرعت بالا نباشيد,چرا كه لپتاپ شما حداكثر دو ساعت با باطري خود مدارا خواهد نمود.به هنگام خريد لپتاپ بيشتر به فكر انواعي از جمله

ultraportable or a thin-and-light laptop باشيد.يك Pentium M processor نصف ميزان انرژي مصرفي يك Pentium 4را مصرف مي نمايد.يك نمايشگر 12.1-inch screen نصف ميزان 17-inch model را از نظر انرژي مصرفي مصرف مي نمايد.بكار گيري يك درايو سخت 4,200rpm به عوض نوع 5,400rpm در حدود 20 دقيقه بر عمر مفيد باطري شما خواهد افزود.

2-برق مصرفي لپتاپ خود را كنترل كنيد:

power settings لپتاپ خود را تنظيم نماييد.

Start > Control Panel > Performance And Maintenance > Power Options LCD screen را به گونه اي تنظيم كنيد كه بعد از 5 دقيقه عدم فعاليت خاموش گردد. اجازه دهيد هارد لپتاپ تا 20 دقيقه فعال باقي بماند. تمامي محتويات سيستم را در RAM ذخيره نماييد (زماني كه لپتاپ shut down خواهد بود).

3-تمامي روشنايي را تاريك سازيد:

ميزان درجه روشنايي نمايشگر شما 10 وات از قدرت باطري را بخود اختصاص مي دهد.آن را در حدي تاريك نماييد كه امكان براحتي ديدن صفحه نمايشگر برايتان فراهم باشد.معمولا با كليد اف 6 ميتوانيد اين كار را انجام دهيد.

4-مراقب انرژي مانده باطري باشيد:

به ميزان انرژي باقي مانده باطري لپتاپ خود با كنترلbattery power icon در system tray دستگاه آگاه باشيد.

5-لذت خود را دو يا سه برابر نماييد:

در برخي از لپتاپ ها نظير Fujitsu's LifeBook S series مي توانيد از باطري دومي نيز استفاده كنيد كه بر رويmodular bay تثبيت ميشود و تقريبا مدت زماني دو برابر حد معمول به شما امكان استفاده از انرژي را ميدهد. در برخي از لپتاپ ها نيز مي توانيد از باطري سومي نيز همزمان استفاده نماييد كه برdocking station يا media slice نصب مي شود.

6-هر زمان كه توانستيد شارژ كنيد:

قبل از ترك منزل يا محل كار,تمامي باطري هاي خود را شارژ كامل كنيد.

7- CMOS battery را كنترل كنيد:

اگر شما مجبور باشيد تا laptop's clock يا system BIOS را reset نماييد,ممكن است كه backup battery به همراه داشته باشد.باطري دوم كه CMOS battery ناميده مي شود,ساعت لپتاپ را تغذيه مي نمايد هنگامي كه لپتاپ روشن نيست.باطري فوق گران نيست ولي براي جستجوي آن بايد داخل لپتاپ را بكاويد.برخي سازندگان آن را در زير

memory chip slots قرار مي دهند,در حالي كه برخي ديگر آن را در كنار باطري اصلي دستگاه قرار مي دهند.

8-برنامه هاي غير ضروري را شات داون كنيد:

تمامي برنامه هاي غير ضروري و ادواتي كه استفاده نمي كنيدرا هنگامي كه از باطري لپتاپ خود بهره مي جوييد خاموش كنيد.هنگامي كه به wireless hot spot متصل نيستيد,Wi-Fi hardware را خاموش سازيد.اگر جهت اتصال به شبكه از PC Card بهره مي جوييد,آن را به هنگام عدم نياز جدا نماييد.شنيدن موزيك از روي سي دي و يا تماشاي فيلم دي وي دي ميزان مصرف باطري شما را دو چندان مي كند.

9-تخليه كامل باطري:

براي داشتن عمر باطري مفيد,در اولين بار استفاده اجازه دهيد تا باطري شما بخوبي تخليه شود.سپس آن را كاملا شارژ كنيد.اين كار را حداقل براي دو مرتبه از اولين استفاده از باطري لپتاپ خود مد نظر داشته باشيد و آن را هنگامي كه ميزان انرژي باقي مانده باطري به نصف تقليل يافت,شارژ نكنيد.در هواي بسيار سرد يا مثلا در ماشين داغ از لپتاپ خود استفاده نكنيد.باطري داغ زود تر تخليه شده و باطري سرد نيز انرژي مورد نياز شما را تامين نخواهد كرد.همچنين به اختصاص زماني اندك براي باطري كه بتازگي شارژ گرديده و گرم است -جهت سرد شدن-فكر كنيد.

10-تميز نمودن اتصالات باطري به دستگاه:

هر شش ماه تمامي در گاهي و اتصالات باطري به لپتاپ خود را با دستمال كتاني آغشته به الكل تمييز نماييد.

11-تمامي موارد غير ضروري را غير فعال كنيد:

الف- در طول سفر با هواپيما از ديدن دي وي دي يا فايل هاي مالتي مديا جدا پرهيز كنيد.

ب -با هربار فشردن دگمه save سروصدايي از هارد لپتاپ شما بر مي خيزد كه برق بيشتري مصرف مي كند.

ج- اگر در حين كار با لپتاپ به كارت بيسيم نيازي نداريد,آن را خاموش سازيد.اگر فعال باشد,به صورت مداوم براي يافتن شبكه ها به جستجو مي پردازد.

د- از گزينه power option در ويندوز xp لپتاپ خود براي كاهش مصرف برق كل سيستم يا برخي قطعات آن استفاده كنيد.

12-از گرماي بيش از اندازه دوري كنيد:

الف -دماي بالا باعث تخليه سريع باطري مي شود.

ب- باطري لپتاپ خود را در دماي اتاق نگهداري و يا شارژ كنيد.

ج- از شارژ ناقص باطري خودداري كنيد.

د -تا انتها آن را بطور كامل مصرف كنيد,مگر اينكه نگران از دست دادن ناگهاني فايل هايي باشيد كه در حين كار ممكن است به علت تمام شدن جريان انرژي از دست بدهيد.

13 -از قابليت هاي لپتاپ خود براي صرفه جويي در مصرف باطري استفاده نماييد:

الف-تمامي لپتاپ ها به يك روش منابع برق را كنترل نمي كنند.برخي براي سفر هاي تجاري طراحي شده انداين لپتاپ ها برق كمتري مصرف مي كنند.

ب-از قابليت توكار صرفه جويي در مصرف باطري با توجه به مندرجات دفترچه راهنماي آن استفاده نماييد.اغلب كاربران حتي از وجود چنين چيزي در لپتاپ خود بي خبرند.

ج-غالبا كاليبره سازي لپتاپ به آساني دابل كليك كردن بر روي آيكن باطري در نوار ابزار سيستم عامل آن است.

در تصوير زير مقايسه اي در مورد زمان شارش چند مدل باتري نوتبوك را مشاهده ميكنيد :

لینک به دیدگاه
Share on other sites

حداكثر استفاده را از باتری نوت‌بوك خود ببريد

يك پرسش مشابه بين كاربران لپ‌تاپ مطرح می شود: عمر باتری لپ‌تاپ من چقدر است؟

متاسفانه پاسخ برای اكثر كاربران يكسان است: مدت زمان نه چندان كافی.

اما راه‌هايی وجود دارد كه شما می‌توانيد با كمك آنها از باتری لپ‌تاپ خود، نهايت استفاده را بكنيد.

استفاده از برنامه Power-Management:

استفاده مدبرانه از نرم‌افزار Power-Management نوت‌بوك می‌تواند زمان استفاده از آن را افزايش دهد. در صورتيكه نوت‌بوك شما دارای اپلت كنسول Power (كه امكان تهيه پروفايل‌های مصرف برق به صورت دلخواه را برايتان فراهم می‌سازد) است با استفاده از آن تنظيمات را طوری تغيير دهيد تا تركيب مناسبی از عملكرد و عمر باتری را به دست آوريد. اگر چنين نرم‌افزاری در نوت‌بوكتان وجود ندارد می‌توانيد از برنامه كمكی Power Options در Control Panel استفاده كنيد .

كاهش روشنايی صفحه نمايش:

يكی از عوامل كاهش نيرو در لپ‌تاپ، صفحه نمايش LCD آن می باشد. كاهش روشنايی نمايشگر سبب صرفه‌جويی در مصرف باتری می شود. به عنوان مثال در يك سفر شبانه در هواپيما با كاهش ميزان روشنايی صفحه نمايش تا 45 دقيقه بيشتر از حد معمول با نوت‌بوك سونی VAIO خود كار خواهيد كرد . اكثر نوت‌بوكها از توالی ضربات كليد، كليدهای تابع (Fn) يا برنامه‌های نرم‌افزاری كمكی برای تنظيم اين متغيير برخوردارند.

اگر صفحه نمايش كم نور برای صرفه‌جويی در عمر باتری مفيد است يك صفحه خالی بايد مفيدتر باشد. برنامه كمكی Power Management يا Power Options ويندوز مدت زمان انتظار قبل از خاموشی صفحه نمايش را تعيين می‌كند. برای استفاده از اين برنامه در ويندوز ايكس‌پی و 2000 ابتدا Control Panel را باز و Performance And Maintenance (اگر در نمای Category هستيد) را انتخاب كنيد. سپس بر روی Power Options كليك يا دو بار كليك كنيد. در ويندوز 98 بعد از بازكردن Control Panel بر روی گزينه Power Management دو بار كليك نماييد. در بخش Power Schemes و از منوی آن گزينه Portable/Laptop را انتخاب كنيد. در منوی كنار "Turn off monitor" مدت زمان بدون استفاده ماندن صفحه نمايش قبل از خاموش شدن آن را برگزينيد. هر چه اين مدت كوتاهتر باشد توان بيشتری صرفه‌جويی خواهد شد. اما احتمالا با انتخاب زمان يك دقيقه بسيار آشفته خواهيد شد.

دو برنامه Power Management و Power Options تنظيماتی را برای ديگر بخش‌های سيستم‌ كه مصرف انرژی بالايی دارند (مثل هاردديسك) نيز ارائه می‌كنند. در اينجا نيز بايد مناسب‌ترين تنظيمات را بيابيد. به خاطر داشته باشيد فركانس ذخيره‌سازی خودكار در برنامه‌های PIM واژه پردازها و نرم‌افزارهای ديگر را كاهش دهيد. در غير اينصورت ممكن است هاردديسك مدت زمان غيرفعال بودن (برای صرفه‌جويی در مصرف برق) را از دست بدهد.

قطع اتصال ابزارهای بدون استفاده:

كارت‌های PC يا دستگاه‌های Firewire و USB را كه نياز نداريد برداريد. اگر كامپيوترتان دارای يك كارت بی‌سيم داخلی است درمواقعی كه مورد استفاده قرار نمی‌گيرد آن را غيرفعال سازيد.

استفاده از حالتهای غيرفعال در سيستم:

اكثر كامپيوترهای شخصی دارای وضعيت‌های Suspend و Hibernate هستند كه به آسانی از طريق صفحه كليد فعال می‌شوند. مستندات نوت‌بوك خود را برای يافتن تنظيمات و ضعيتهای فوق بررسی نماييد. وضعيت Suspend (كه Standby نيز ناميده می‌شود) اطلاعات فعلی را با حداقل مصرف باتری در RAM نگهداری می‌كند بنابراين سيستم می‌تواند به سرعت به حالت فعال برگردد. در حالت Hibernate همه اطلاعات بر روی ديسك نوشته می‌شود و سيستم غيرفعال می گردد بنابراين در اين حالت توان بيشتری نسبت به Suspend ذخيره می‌شود. گرچه فعال شدن دوباره سيستم وقت بيشتری می‌گيرد، اما باز هم فعال‌سازی يك سيستم غيرفعال شده (Hibernate) بسيار سريعتر از بوت سرد (Cold-booting) سيستمی است كه خاموش شده است.

پيشگيری از استفاده غيرضروری از پردازشگر:

برای جلوگيری از انجام كارهای غيرضروری توسط پردازشگر تمام سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای بدون استفاده را خاموش كنيد. آيكون‌های موحود در System try (انتهای صفحه نزديك ساعت) را وارسی نماييد. شما می‌توانيد اكثر اين آيكون‌ها را غيرفعال سازيد، گرچه به احتمال زياد دفعه بعد آنها با بارگذاری ويندوز مجددا فعال می‌شوند. برای به دست آوردن اطلاعات درباره چگونگی غيرفعال ساختن برنامه‌هايی كه به طور اتوماتيك با ويندوز آغاز می‌شوند به شماره‌های گذشته مجله علم الكترونيك و كامپيوتر مراجعه فرمائيد.

برای پيگيری اثر برنامه‌های مختلف بر روی پردازشگر در ويندوز 2000 و ايكس‌پی كليد هاي تركيبی Ctrl-Alt-Delete را بزنيد تا Task Manager باز شود. با انتخاب بخش Performance نموداری از ميزان استفاده از پردازشگر مشاهده خواهد شد. در ويندوز 98 و Me، اين اطلاعات در System Monitor قرار دارد.

برای مشاهده اطلاعات Start->Program->Accessories->System Tools->System Montitor را كليك نماييد.

دستگاه‌هايی را كه مورد نيازتان نيست و با روشن ماندن آنها بخشی از توان سيستم مصرف می‌شود را خاموش كنيد. به عنوان مثال در يك مسافرت هوايی طولانی به احتمال زياد از مودم، كارت شبكه، پورت‌های سريال و پارالل و درايو CD-ROM يا DVD استفاده نخواهيد كرد. بنابراين می‌توانيد تمامی آنها را در Device Manager غيرفعال كنيد. برای بازكردن اين گزينه در ويندوز 98 و Me بعد از كليك راست بر My Computer به ترتيب دو گزينه Properties و Device Manager را انتخاب كنيد. در ويندوز 2000 و ايكس‌پی نيز بعد از كليك راست بر My Computer به ترتيب Hardware، Properties و در نهايت Device Manager را انتخاب كنيد. برای خاموش كردن يك دستگاه بر نام آن در گروه مربوطه كليك راست نموده و سپس Disable را انتخاب كنيد.

ارتقا حافظه:

افزودن حافظه به لپ‌تاپ سبب كاهش اتكا ويندوز بر فايل مبادله حافظه مجازی در هاردديسك می‌شود و بدين ترتيب مقداری از توان سيستم صرفه‌جويی خواهد شد.

تميزكردن باتری‌ها:

هر دو ماه يكبار دو بخش فلزی باتری را با يك پارچه آغشته به الكل تميز كنيد.

استفاده از باتری يدك:

اگر می‌توانيد يك باتری يدك تهيه كنيد. البته شما بايد بين 85 تا 235 دلار برای باتری اضافه بپردازيد. سايت‌های فروشندگان باتری و EBay مكان‌های خوبی برای شروع جستجويتان می‌باشند.

شارژ نمودن مرتب باتری:

هميشه سعی كنيد يك آداپتور AC يا شارژ باتری با خود داشته باشيد و در هر موقعيت كه می‌توانيد از آن استفاده كنيد. اگر آداپتور برق نوت‌بوك سنگين است آداپتورهای ارائه شده توسط Belkin و Targus را بررسی كنيد. اين آداپتورها ظريف و سبك هستند. در ضمن مدل Targus به عنوان شارژر تلفن‌های موبايل نيز مورد استفاده قرار می‌گيرد.

دو محصول Belkin و Targus را می‌توان با اتصال به پريزهای 12 ولت مثل فندك ماشين مورد استفاده قرار داد.

شما می‌توانيد به جای آداپتور 12 ولت از يك مبدل DC به AC مثل محصول AC Any Where شركت Belkin (به قيمت 30 دلار) برای اتصال مستقيم آداپتور برق AC به پريز 12 ولت استفاده كنيد. AC Any Whereمیمی‌تواند با هر نوع دستگاه AC تا 140 وات كار كند.

خالی كردن و شارژ مجدد باتری:

اگر دارای لپ‌تاپ قديمی با باتری هيدريد فلز- نيكل هستيد ماهی يكبار آن را كاملا خالی وسپس مجددا شارژ كنيد تا ظرفيت نگهداری شارژ را در آن به حداكثر برسانيد. اكثر لپ‌تاپ‌های جديد از باتری‌های استاندارد ليتيوم استفاده می‌كنند و نياز به خالی شدن و شارژ مجدد ندارند.

سيستم‌هايی كه بر پايه پلاتفرم Centrino اينتل هستند بالاترين ميزان عمر باتری را در اختيار شما قرارمی‌دهند. چيپ‌های گرافيكی، برقراری اتصالات داخلی جنبی و بسياری از عوامل ديگر بر عمر باتری‌های لپ‌تاپ تاثير می‌گذارند. بنابراين ادعای فروشندگان در مورد كارآيی هميشه با واقعيت مطابقت ندارد .

واژه نامه

Battery cell:

بخش هاي منفك استوانه اي شكلي هستند كه برق توليد مي كنند.تا 12 سلول براي باطري لپتاپ مورد استفاده قرار مي گيرند.

Capacity:

ظرفيت,به ميزان انرژي ذخيره شده در باطري لپتاپ گفته مي شود.در حالت نرمال هر باطري لپتاپ حدود 2,000 تا 6,000 ميلي آمپر بر ساعت ظرفيت دارد.

Charge cycle:

سيكل شارژ,به مدت زمان شارژ كامل و دشارژ(تخليه) كامل يك باطري گفته مي شود.

Degradation:

فرآيند از دست دادن توانايي نگهداري انرژي يك شارژ كامل در مواد شيميايي بكار رفته در باطري لپتاپ .به مبحث memory effect دقت گردد.

Discharge :

توانايي تخليه باطري پس از يك بار مصرف انرژي ذخيره شده در آن.

Electrolyte:

مايع منتقل كننده الكترون ها بين دو قطب مختلف باطري.

Energy density:

ميزان انرژي موجود در لپتاپ.بر اساس ظرفيت watt-hour بسياري از باطري هاي لپتاپ 100 تا 200 وات/ساعت انرژي دارند.

Fuel cell:

تبديل انرژي هاي مختلف از منابع متفاوت به انرژي الكتريكي.با اخذ انرژي شيميايي و تبديل آن به انرژي الكتريكي از مواد مايع,عملكردي تا حدودي متفاوت از باطري هاي معمول دارند.

Lithium-ion battery :

ليتيوم به عنوان قطب منفي كاربرد دارد,داراي امكان شارژ متناوب و امكان ارائه انرژي الكتريكي زياد.

Lithium-ion-polymer battery:

نظير lithium-ion battery ,اين باطري نوع بهبود يافته نوع قبلي بوده و قابليت شكل گيري به هر فرم را داراست.اين امر بيشتر براي سازندگان تلفن همراه اهميت دارد.

Memory effect :

توانايي از دست رفتن ظرفيت كامل شارژ باطري بعد از استفاده طولاني مدت ازآن.

Milliamp hour:

واحد ظرفيت اسمي برق باطري.

Negative electrode :

قطبي كه انرژي الكتريكي از آن جريان مي يابد.

Nickel-cadmium battery:

كادميوم به عنوان قطب منفي كاربرد دارد.ظرفيت كمتري داشته و از مشكل Memory effect برخوردارند.

Nickel-metal-hydride battery:

نيكل هيدريد به عنوان قطب منفي بكار رفته و از توانايي ظرفيت بيشتري در نگهداري انرژي برخوردارند.البته كمتر توانايي شارژ دارند (در حد يك چند صد بار ).

Porous separator:

ماده جدا كننده دو الكترود باطري.

Positive electrode :

قطب مثبت باطري كه انرژي الكتريكي به آن ختم مي شود.

Rechargeable battery:

باطري قابل شارژ

Watt-hour:

واحد اندازه گيري ميزان انرژي موجود در يك باطري.بيشتر باطري هاي لپتاپ در حدود 100 تا 200 وات بر ساعت انرژي دارند.

نكاتي در ارتباط با نگهداري و بكارگيري باطري لپتاپ

1-از تخليه كامل باطري هاي ليتيومي پرهيز نماييد كه در كوتاه مدت منجر به ناكارايي آن خواهد شد.همواره تا حد 20درصد ازانرژي باطري از آن استفاده نموده و سپس آن را شارژ نماييد.

2-برخلاف باطري هاي نيكل-كادميومي در باطري هاي ليتيومي,شارژ متعاقب تخليه ناكامل باطري براي سلامت باطري مشكلي ايجاد نمي نمايد.

3-پس از 30 بار شارژ كامل باطري هاي ليتيومي كه به حالت ناكامل تخليه شده اند,اجازه دهيد تا براي يك بار,باطري بطور كامل تخليه شود و سپس آن را شارژ مجدد نماييد.

4-عمر كوتاه باطري در يك لپتاپ بيشتر به علت توليد گرماي داخلي آن مربوط است تا به شارژ و تخليه آن.

5-در صورتيكه از يك باطري لپتاپ بمدت طولاني استفاده نمي نماييد,آن را در 40 در صد شارژ نگاهداري نماييد.

6-هنگامي كه قصد داريد از يك منبع برق براي لپتاپ خود استفاده نماييد,بخصوص اگر اين كار مداوم بوده باشد,بايستي باطري را از محفظه آن در لپتاپ بيرون آوريد.اين كار بيشتر به علت تجمع گردوخاك و رطوبت در محفظه باطري كه در طول عمر آن اثرات نامطلوبي از خود بجاي مي گذارد,انجام مي پذيرد.

7-به تاريخ انقضاي يك باطري دقت نماييد و از مدل هاي تاريخ گذشته حتي اگر بسيار هم نو و تمييز بوده باشند خودداري نماييد.

منابع : انجمن پرشين تولز - ITiran - Iritn , .. GOOGLE , وبلاگ HWT

لینک به دیدگاه
Share on other sites

TouchPad

محبوبيت و فراگيرى سيستم عامل ويندوز در سراسر جهان هم اكنون در اوج خود قرار دارد و سيستم هاى كامپيوترى به تسخير نسخه هاى مختلف اين سيستم عامل قوى درآمده اند. عليرغم تغييرات ساختارى نسخه هاى مختلف اين سيستم عامل، اصول كارى آن به يك شكل است و از جمله آنها كار كردن سيستم از طريق كليك كردن نشانگر بر روى شكلك ها و بخش هاى مختلف پنجره ها در سيستم عامل است. بنابراين يك نكته مشترك بين تمام آنها وجود نشانگر و به تبع آن وسيله اى براى حركت آن نشانگر بر روى صفحه است.

در اغلب سيستم هاى كامپيوترى معمولى، وسيله اى كه براى حركت نشانگر بر صفحه مانيتور استفاده مى شود همان موشواره يا ماوس است كه اين روزها نيز انواع نورى آن به مراتب راحت تر و دقيق تر از پيش عمل مى كنند.

اما چنانچه با سيستم هاى لپ تاپ آشنايى داشته باشيد، مى دانيد كه سيستم حركت نشانگر در آنها قدرى با موشواره متفاوت است. در سيستم هاى لپ تاپ قديمى تر از يك توپك سنگين، مانند آنچه در موشواره هاى قديمى تر وجود داشت استفاده مى شد كه به آن توپ مكان ياب يا تركبال TrackBall مى گفتند. اما در سيستم هاى جديد، به جاى سيستم تركبال يك سيستم لمسى به نام صفحه لمسى يا TouchPad به چشم مى خورد كه كار كردن با آن نيز ساده تر است. كل اين سيستم جابجا كننده نشانگر شامل يك صفحه تخت است كه با انگشت نشانه كاربر لمس مى شود و با حركت انگشت بر روى اين صفحه كنترل تخت در جهات مختلف، نشانگر نيز در همان جهت بر روى صفحه جابجا مى شود. عملكرد اين صفحه چندان پيچيده نيست. اين صفحه از چند لايه تشكيل شده است. لايه فوقانى لايه اى است كه انگشت شما بر روى آن حركت مى كند و در زير آن لايه هاى مختلفى قرار دارند كه توسط عايق از يكديگر جدا شده اند. اين لايه هاى حاوى الكترودهاى عمودى و افقى هستند كه مجموعاً يك شبكه را تشكيل مى دهند و در زير اين الكترودها يك برد الكترونيكى قرار دارد كه به آنها متصل است. الكترودها دائماً توسط جريان متناوب باردار مى شوند. زمانيكه انگشت شما به بخشى از صفحه مى خورد جريان در الكترودهاى زير آن قسمت مختل مى شود و برد الكترونيكى اين اختلال را دريافت مى كند. با ثبت محل هاى متوالى بروز اختلال كه همان مكان هاى حركت انگشت بر روى صفحه بالايى هستند، برد الكترونيكى حركت نشانگر را بر روى صفحه كنترل مى كند. براى انجام كليك هاى چپ و راست نيز دو كليد در پايين صفحه كنترل قرار داده شده است كه همانند دو كليد روى موشواره ها عمل مى كنند.

بدين ترتيب كار كردن با تاچ پد به هيچ وجه كار مشكلى نيست و اگر بطور اتفاقى براى اولين بار با يك سيستم لپ تاپ برخورد كرديد، مى دانيد چگونه مانند كاربران حرفه اى از اين سيستم كنترل كننده حركت نشانگر استفاده كنيد.

T.jpg

البته نا گفته نماند ابزار هاي ديگري هم هستند كه درون لپتاپ ها به عنوان وردي اطلاعات استفاده ميشده اند كه اينك تقريبا منسوخ شده اند . مثل :

Trackball . با چرخش گوی ، امکان حرکت Cursor بر روی نمايشگر LCD فراهم می گردد.

در تصوير زير نمونه اي از يك Trackball پيشرفته را ميبينيد .

TrackPoint .با فشردن انگشتان دست بر روی نقطه مورد نظر ،امکان حرکت Cursor فراهم می گردد.

TouchPad . با حرکت دست بر روی Pad امکان حرکت Cursor فراهم می گردد. ( كه امروزه تقريبا تمام لپتاپ ها از اين قابليت استفاده ميكنند . )

لینک به دیدگاه
Share on other sites

Ports on a Laptop

پورت هاي يك لپتاپ يكي از مهم ترين قسمت هاي آن هستند كه معمولا در تبليغات براي فروش آنها اثري از كم و كيف وجود آنها ديده نمي شود.درحاليكه اين حق طبيعي شماست كه بدانيد لپتاپ مورد نظر شما از چه خروجي هايي بهره مند است و كارايي هر يك از آنها چيست و بيشتر به چه كار مي آيد؟

Component Video Out :

براي اتصال TV و يا HDTV به نوت بوك شما بكار گرفته مي شود كه در نتيجه تصوير با كيفيت و شفافي از محتويات صفحه نمايشگر شما بر روي تلويزيون نمايش داده مي شود.به دليل تفكيك رنگ و سطح روشنايي بهتر اين port شما كيفيت تصويري بهتري نسبت به خروجي مشابه در لپتاپ يعني S-Video خواهيد داشت.

Composite In/RCA :

يك كنسول بازي و يا دوربين فيلم برداري را به لپتاپ شما متصل مي نمايد,كه در اين صورت مي توانيد بسهولت از بازي هاي موجود لذت برده و يا فيلم هاي گرفته شده با هندي كم را بر روي نوت بوك ملاحظه نماييد.كابل هاي در سه رنگ قرمز,سفيد و زرد به عنوان RCA-style jacks به عنوان نقاط اتصال وسايل ياد شده به نوت بوك بكار مي روند.

TV Tuner/75-Ohm Coaxial :

كه گاه از آن به نام Rf input نامبرده مي شود,قادر به انتقال صداي استريو و تصوير به صورت جداگانه مي باشد.

S/Pdif/Dolby Ac3 Digital Out :

كه نوت بوك شما را به يك گيرنده استريو و يا اسپيكر متصل نموده تا از اجراي صداي ديجيتالي موجود در فايل هاي صوتي ذخيره شده در لپتاپ خود لذت ببريد.(به اختصار Sony/Philips Digital Interface ناميده مي شود)

اين خروجي در اصل براي كاسته نشدن از كيفيت صداي ديجيتالي صوتي در نتيجه تبديل يك فرمت صوتي به فرمتي ديگر براي پخش بكار گرفته مي شود.در اين حال بدليل عدم تبديل فوق و انتقال بصورت بي واسطه,از كيفيت صداي پخش شده كاسته نمي شود.

DVI :

جهت اتصال يك پروژكتور ديجيتال يا يك نمايشگر LCD به نوت بوك شما بكار گرفته مي شود.(به اختصار Digital Visual Interface ناميده مي شود)در اين حالت شما قادريد فايل هاي نوشتاري و يا تصويري خود را در يك همايش بخوبي با ابعادي بزرگتر نمايش دهيد.اين خروجي هم اكنون در بيشتر HDTV وDVD players وHDTV-ready televisions بكار مي رود.DVI-D نوعي DVI جديد تر بوده كه تنها سيگنال هاي ديجيتالي تصويري را براي پخش منتقل مي نمايد.

DVI-I نيز در برخي computer video cards بكار گرفته شده كه نقش آن انتقال سيگنالهاي ديجيتالي و آنالوگ مي باشد.

Firewire/ I.Link 400 :

يك دوربين فيلم برداري ديجيتالي و يا يك هارد ديسك بسيار يزرگ را به لپتاپ متصل نموده كه براي انتقال فايل هاي بسيار بزرگ بكار گرفته مي شود.اين خروجي بنام IEEE 1394 نيز شناخته شده كه سرعت آن بالغ بر 400 Megabits per second مي باشد.در لپتاپ هاي Apple PowerBooks اين سرعت حتي به 800 Mbps نيز مي رسد.

S-Video In:

جهت اتصال يك دوربين فيلم برداري به نوت بوك شما براي نمايش تصاوير ويدئويي بكار گرفته مي شود.همچنين اگر شما داراي VCR بوده باشيد كه S-Video Out port در آن باشد,مي توانيد VHS tapes را به فرمت ديجيتالي تبديل نماييد.ورودي آن دارايfour-pin jack بوده و كلمه S مخفف separate مي باشد.

S-Video Out:

جهت پخش تصاوير لپتاپ شما بر روي تلويزيون هاي جديدتر plasma بكار مي رود.دارايfour-pin jack بوده و بيشترين كاربرد را براي انتقال تصاوير نوت بوك شما بر روي تلويزيون داراست كه از وروديS-Video In سود مي جويند

منبع : انجمن هاي پرشين تولز + GoOOOOOOOOogle

لینک به دیدگاه
Share on other sites

لینک به دیدگاه
Share on other sites

نكته هاي لازم براي خريد لپتاپ هاي دست دوم

1- ابتدا مطمئن شويد غرض فروشنده از فروش لپتاپ خود چيست؟ (مال خانم دكتري بوده كه فقط ايميل توش چك مي كرده...به جان شما فقط يك ماه اونم روزي نيم ساعت كار كرده,ملاحظه مي كنيد چقدر خاك خورده...صاحبش مي خواد بره كانادا و به پولش احتياج داره...مي خواد با پولش يك نمونه بهترشو بخره...) فقط بهانه هايي بيش نيست.

2- اگر لپتاپ قديمي است كه بايد دقت خودتان را چند برابر كنيد و اگر جديد تر است,دقت نماييد كه آيا بروز يك مشكل اساسي منجر به فروش آن نشده باشد.

3- تعميرات لپتاپ در ايران تقريبا غيرممكن -مگر در موارد نه چندان حاد-و هزينه تعويض قطعات(اگر موجود باشد)بسيار است.در ضمن گارانتي ايران يا بين الملل تقريبا بي فايده است.پس بيشتر دقت نماييد.

4- جهت تعيين قيمت دقيق لپتاپ دست دوم بهتر است اگر مثلا در وب سايت مادر آن مارك لپتاپ امكان customise يا امكان انتخاب قطعات بصورت آن لاين وجود دارد,مشابه آن را و يا خود آن را با توجه به مختصات نمونه دست دوم آن انتخاب نماييد و در نهايت ببينيد قيمت نهايي مشابه آن كه همواره بدليل توليد نمونه هاي جديد تر در حال افول است,چقدر خواهد بود,در غير اين صورت از سايت هاي حراجي نظير ebay كمك بگيريد و در قسمت فروش لپتاپ آن جستجو نماييد.

5- اگر توانستيد لپتاپ پيشنهادي را در قبال گرو گذاردن سند منزل(!!) و يا مبلغي بيعانه حد اكثر در عرض چند ساعت چكاپ نماييد. مطمئن باشيد اگر شما خريدار واقعي باشيد و فروشنده هم ريگي به كفش نداشته باشد,اين اجازه را مي دهد. مي توانيد در حضور فروشنده نيز در ظرف مدت حد اكثر چند ساعت آن را امتحان نماييد.نگو ييد نمي شود.اين حق شماست.و يا مي توانيد با فروشنده شرط بگذاريد كه مثلا ظرف چند روز در صورت هر گونه خرابي مبلغ شما را مسترد دارد.

6- به زمان شارژ باطري در حين كار و يا هنگامي كه لپتاپ خاموش است توجه كنيد.اين زمان در هنگام كار با لپتاپ نبايد بيشتر از 4.5 -5ساعت و در حال خاموشي آن بيشتر از 4 ساعت باشد.(البته به منوال دستگاه مراجعه كنيد و حد اكثر نيم ساعت زمان بيش از آنچه در آن قيد شده در نظر بگيريد)در غير اين صورت بايد فروشنده يك باطري نو و يا معادل قيمت آن كه در طيف بالاي صد هزار تومان (همان حد مابين 80 الي 120)به شما تخفيف و يا مسترد دارد.

7- اگر قيمت دست دوم اينتر نتي آن را يافتيد,مجازيد در باره قيمت آن بصورت دست دوم و البته توافقي حدود 30 در صد كسورات بزنيد.يعني اگر هيچ مشكلي نبود بايد اين حد را اعمال كنيد.يادتان باشد در خريد دست دوم لپتاپ در ايران بايد شرايط به نفع خريدار باشد و فروشنده هم انتظار افت قيمت شديد داشته باشد.چرا كه هزينه ارتقا و يا تعمير بسيار گزاف است.پس هشيار باشيد.

8- دقت كنيد كه كل ملحقات لپتاپ در كنار آن باشد.

9- به وضوح و كيفيت مونيتور دقت نماييد و گزينه هاي مختلف تنظيم رنگ و كنتراست و...آن را در وضعيت هاي مختلف بدقت چك نماييد تا اعوجاج احتمالي و يا پيكسل هاي احتمالا سوخته هويدا شوند.پيشنهاد مي كنم اگر حرفه اي نيستيد,با دوستي كه در اين زمينه وارد و مسلط است همكاري نماييد.

10- به وضعيت فن دستگاه و صداي آن دقت نماييد و ببينيد مي توانيد از بايوس دستگاه آن را به دلخواه خود دستكاري نماييد و يا خير.در اين حالت مي توانيد بايوس لپتاپ را نيز كه معمولا به حالت پيش فرض قرار داده شده است هم كنترل كنيد.دوستاني كه از نمونه هاي روميزي استفاده مي نمايند,مي توانند بسهولت آن را كنترل نمايند.پيش فرض هم بر اين مبنا است كه خريدار هرچند بصورت غير حر فه اي چند سالي با نمونه هاي روميزي كار كرده است.

11 -تمامي موارد فوق بصورت يك راهنماي آماتوري نگاشته شده است و اگر بسيار ساده مي نمايد,بدليل اين است كه آموخته ام از ساده ترين راه ها مي توان به چنان نتايجي رسيد كه از پيچيده ترين آنها هرگز!!

12- تمامي مطالب فوق بر اساس آنچه كه در انجمن هاي خارجي در يافته ام به سمع و نظر شما رسيد!!!!

صحت مندرجات فوق تاييد مي شود.

13- اگر به موارد ديگر اشاره ننمودم دليل بر اهميت نداشتن آنها نيست,بلكه مهم ترين آنها را كه كمتر به چشم مي آيد را در نظر گرفته ام.

14- يك نصيحت:اگر مي توانيد هيچگاه يك لپتاپ دست دوم نخريد!!!

15- توصيه:ببينيد آيا از گارانتي دستگاه باقي است يا خير و آيا در ايران خريداري شده و يا در خارج؟

16- يك روش حرفه اي:هر دستگاه لپتاپ معمولا پس از فروش با يك سال گارانتي بين الملل و با قابليت تمديد آن تا سه سال به فروش مي رسد.شركت هاي معتبر اين امكان را به شما مي دهند كه به محض خريد لپتاپ,شماره سريال لپتاپ را در بخش خدمات پس از فروش لپتاپ در وب سايت مادر مارك مورد نظر شما وارد نموده و بدين ترتيب از صحت كالاي فوق (تمامي شماره سريال هاي توليدي لپتاپ در آرشيو سايت نگهداري مي شوند.بدين ترتيب با هر فروش دستگاه و با وارد كردن كد اختصاصي آن مي توانيد از تقلبي نبودن و يا بازار مشترك نبودن آن!!اطمينان حاصل كنيد.سايت مادر با گذاردن اين امكان,مي فهمد كه چند دستگاه در سراسر دنيا و بيشتر در كدام كشور ها با توجه با اطلاعاتي كه شما وارد ميكنيد فروخته شده و اطلاعات آماري فوق را براي بازار يابي بعدي با دادن اين امكان جمع آوري مي نمايد.)اطمينان حاصل مي كنيد.همچنين گارانتي آن را نيز فعال مي نماييد.در خريد لپتاپ دست اول فايده آن اين است كه در هر كشوري-به جز ايران-از خدمات پس از فروش رايگان استفاده مي كنيد و در مورد دست دوم آن ,مي توانيد از صحت دستگاه و اينكه ايا از گارانتي آن باقي است يا خير,مطمئن شويد.

منبع :سايت علمي فرهنگي خاطره

لینک به دیدگاه
Share on other sites

•راهنماي خريد نوت بوك در ايران

1- مي دانيد كه كشور آمريكا فعلا ايران را در تحريم كالاي الكترونيكي قرار داده است, بنابراين انتخاب برند ( مارك ) در الويت اساسي شما قرار مي گيرد.تمامي برند هاي سازنده نوت بوك ها از چند شركت سازنده قطعات سخت افزاري پايه در تايوان بصورت سفارشي قطعه دريافت مي نمايند.سپس بسته به سياست سازنده ,مونتاژ در يك كشور ديگر نظير تايوان يا چين و گاه هم در كشور مقصد انجام مي پذيرد.اينكه كدام نوت بوك در چين مونتاژ مي شود چندان مهم نيست,بلكه آنچه اهميت دارد سازندگان اوليه قطعات سخت افزاري است كه از كدام شركت سفارش دهنده سفارش مي پذيرند.در نوت بوك مشكل ديگري هم هست و آن اينكه ممكن است قطعات به تنهايي از تمامي آزمايشات سخت افزاري به سلامت بيرون آيند ولي آيا مجموعه فوق در قالب يك سيستم يك پارچه تحت نام نوت بوك بهمان خوبي از خود عملكرد و كارايي نشان خواهد داد؟اينجاست كه ميزان فروش جهاني نوت بوك و آمار و نظرات كاربران نهايي همان محصول كه در سايت هاي معتبر و مشهور مورد آزمايش و محك قرار مي گيرند,گوياي درستي اين امر خواهند بود.

2- برند هايي كه در خاك آمريكا توليد محصول مي نمايند,طبيعتا در ايران شعبه اي ندارند.بطريق اولي در ايران داراي نمايندگي رسمي نيز نخواهند بود.پس با اين حساب هرگونه خريد از چنين محصولاتي بايد لااقل با دقت كافي و اصولا از محلي معتبر صورت پذيرد.با توجه به اينكه اكثرا فروشندگان اعلام ميدارند كه نماينده تام الاختيار بوده و از عهده انجام هر كاري بر مي آيند,بايستي به وقت خريد از يك فروشنده به داده هاي زيرين توجه نمود.

--آيا فروشنده فوق بر روي برند خاصي فعاليت مي نمايد يا خير؟فعاليت بر روي يك برند خاص نشانه خوبي از نيمه تخصصي بودن فعاليت فروشنده خواهد بود.

--آيا فروشنده محترم در ارتباط با نوت بوك داراي اطلاعات فني لازم و اوليه مي باشد يا خير؟

--آيا فروشنده محترم به دسته بندي هاي خاص نوت بوك با سلايق مختلف و كاربري هاي گوناگون آشنايي كاملي دارد يا خير؟

--آيا گارانتي نوت بوك خريداري شده در برگه جداگانه اي همانند برگه هاي گارانتي قطعات سخت افزاري عرضه مي گردد يا خير؟اين برگه اصولا بايد داراي سربرگ همان شركت فروشنده بوده باشد.

--بايستي اجازه حداقل چند روزه را مشروط نماييد تا اگر هرگونه خرابي احتمالي در حين كار پديدار شد,مشروط به اينكه سهوا در اثر خطاي شما پديدار نگرديده باشد,بدون استفاده از گارانتي كه بنفع فروشنده تمام خواهد شد,اجازه برگشت نوت بوك و تعويض آن با يك نمونه ديگر را داشته باشيد.سعي نماييد كه اين شرط كتبا درج گردد تا احيانا در صورت بروز مشكل,فروشنده از زير بار تعهدات خويش طفره نرود.

--برگه گارانتي بين الملل بايستي به همراه نوت بوك به شما داده شود.اگر ديديد از چنين برگه اي خبري در دست نبود,از صحت دست اول بودن نوت بوكي كه مي خريد باخبر گرديد.در غير اين صورت از خريد خودداري نماييد.

--برخي شركت هاي اصلي سازنده از خواصي همچون تعويض سه ماهه و گارانتي يك تا سه ساله و خدمات پس از فروش چند ساله بهره مي برند.هرچه بيشتر از صحت و سقم تعهدات اين چنيني مطمئن تر گرديد,خريد دقيق تري انجام خواهيد داد.

--برندهايي كه تحت تحريم نمي باشند عبارتند از: ACER/LG/TOSHIBA/ASUS /SONY و احتمالا مارك هايي كه كشور سازنده آن در خاك امريكا مستقر نمي باشد.

--آيا فروشنده محترم داراي وسايل يدكي نوت بوك هست و آيا وسايل جانبي نوت بوك در دسترس وي قرار دارد؟

--آيا بغير از نوت بوك,مثلا ساير قطعات سخت افزاري غير مرتبط براي فروش در اختيار دارد يا صرفا دائره فعاليت وي بر روي نوت بوك مستقر است؟

--آيا وب سايت فروشنده وجود خارجي دارد و آيا با مراجعه به آن مي توان به خوبي از آن بهره برد يا خير؟

--آيا فروشنده فوق از طرف شركت مادر همان برند داراي تاييديه مي باشد؟

--امكان ثبت شماره سريال نوت بوك شما در شركت مادر از طرف فروشنده و يا در صورت امكان شركت اصلي وجود دارد يا خير؟

--آيا فروشنده نوت بوك داراي كاتالوگ معرفي محصول و همچنين چند مدل نسبتا جديد از همان برند مي باشد يا خير؟

--امكان ابتياع يك باطري اضافي در هنگام خريد نوت بوك باري شما بعنوان خريدار مقدور است يا خير؟

--وضعيت خريد اقساطي فروشنده مزبور به چه صورت است؟آيا داراي شرايط محدود كننده مي باشد يا براي هر مدلي در يك برند خاص اين امر مقدور مي باشد؟

--آيا نوت بوك شما داراي بسته و پك مناسبي است كه تمامي كابل ها و درايو هاي آن بصورت اورجينال در آن قرار داشته باشد يا خير؟

--امكان ارتقاي نوت بوك در همان شركت فروشنده نوت بوك مقدور و امكان پذير مي باشد؟

--آيا گارانتي بين الملل قابل تمديد مي باشد يا خير؟

--آيا براي تعمير نوت بوك,مركز خدماتي در خارج از كشور از طرف فروشنده پيشنهاد مي شود يا در داخل نيز مقدور مي باشد؟

با بررسي موارد فوق در بين فروشندگان مختلف براحتي مي توانيد از صحت و سقم گفته هاي آنان مطلع گرديد.

3- عامل مهم ديگر در خريد ,توجه به بودجه و تطبيق آن با قيمت هاي موجود در بازار است.در عمل خريد هرچه نزديك تر به تكنولوژي ساخت به روز تر درست كه در عمل به گرانتر شدن آن كمك مي كند,ولي تا چندين سال از فكر ارتقا و تعويض آن مشكلي نخواهيد داشت.

4- پردازنده هاي AMD در قبال INTEL براي كساني كه يكي از اهداف آنان خريد نوت بوك جهت استفاده هرچه بيشتر از توان مصرفي باطري مولد انرژي راه انداز عملكرد محاسباتي و منبع برق نوت بوك مي باشد,چندان جذاب نخواهد بود.

5- در مورد كارت گرافيكي در نوت بوك از وضعيت SHARE و بخصوص حالت آن بورد هرچه كمتر بهره مند باشد,كيفيت تصويري بهتري خواهيد داشت.پس بنابراين به مختصات فني نوت بوك مورد علاقه خويش دقت نماييد.

6- ميزان عمر مفيد باطري در يك بار شارژ بخوبي در دفترچه راهنماي نوت بوك درج شده است.به آن دقت كافي مبذول داريد.

7- از حداقل ميزان رم 256 و همچنين 64 مگ كارت گرافيكي خويش بي بهره نمانيد.(ميزان 512 مطلوب تر است)

8- بيشتر سعي نماييد كه از قابليت هايي نظير بلوتوث و كارت شبكه بصورت توكار بهره بريد تا اينكه بعدا مجبور گرديد آن را جداگانه در درگاه PCMCIA نصب نموده و آن بخش را اشغال نماييد.اين امر هم اندكي بر وزن نوت بوك مي افزايد و هم اينكه در جريان باطري كمي از انرژي آن را براي فعال سازي و به جريان مدار انداختن آن مصرف مي نمايد.

9- به تعداد و حدود پورت هاي موجود بر نوت بوك دقت نماييد و آن را بر اساس اطلاعاتتان و نيازمندي فعلي خود و احتمالا در آينده بسنجيد.

10- مبحث شبكه در نوت بوك بسيار حائز اهميت است و با توجه به اينكه معتبر ترين و يكي از مهم ترين تامين كننده مورد فوق در نوت بوك ها شركت سيسكو مي باشد كه يك شركت آمريكايي بوده و تامين كننده بيشترين موارد ارتباطات بيسيم نوت بوك هاي سيار جهت اتصال به شبكه مي باشد و با توجه به اينكه شركت مزبور از مورد حفاظت داده ها در نوت بوك بسيار مراقبت مي نمايد تا در مبحث امنيت شبكه اي خللي در اين مورد حادث نگردد,لذا مراجعه به شركت فوق در صورتيكه به اين مقوله اهميت مي دهيد و مطلع گشتن از اين موضوع كه شركت فوق با كدامين برند هاي موجود در بازار همكاري مي نمايد,مي تواند بر تصميم شما اثر گذار باشد.

11- در هنگام خريد نوت بوك از تعداد گارانتي پيكسل هاي مرده صفحه نمايش نوت بوك خود جهت تعويض مطمئن گرديد. ( در مانيتور هاي LCD احتمال وجود تعدادي پيكسل سوخته وجود داره كه كيفيت تصويري رو مختل ميكنه ) مي توانيد براي اين كار به سازنده هر برند مراجعه نموده و سياست گارانتي چنين امري را بخوبي دريابيد.معمولا تعداد اين پيكسل هاي مرده جهت گارانتي در نوت بوك چيزي مابين 2 در بهترين حالت تا حداكثر 10 در بدترين حالت است.

12- ترجيحا مناسب ترين خريد آن است كه سازنده هر نوت بوك,خود سازنده قطعات سخت افزاري آن بوده باشد.

13- دقت نماييد كه به هرحال گارانتي نوت بوك شما در صورت ارسال براي تعويض در بيشتر حالات به دوبي ارسال مي گردد.بنابراين هر برندي كه در دوبي فعالتر از مابقي عمل نمايد,مطمئن باشيد سرويس بهتري را براي نوت بوك شما ارائه خواهد داد.

14- امكان ارتقاي گارانتي براي نوت بوك شما بسيار مهم است.اصولا اگر طول مدت گارانتي دستگاه شما در حدود يك سال بوده باشد, بايد بهنگام خريد ببينيد آيا امكان تمديد آن برايتان مقدور است يا خير.اين امر هم شامل گارانتي داخلي و هم بين الملل مي گردد.براي اطلاع از گارانتي بين الملل مي توانيد به وب سايت نوت بوك انتخابي خودتان مراجعه نماييد و از وجود حالت قابل تمديد نمودن آن مطمئن گرديد.

15- يادتان باشد كه اگرچه نوت بوك هاي جديد تر در عمل گرانتر از نمونه هاي گذشته تمام مي شوند,ولي بدانيد بسياري از خطاهاي عملكردي كه بر روي كارايي نوت بوك شما تاثير منفي مي گذارند,در نمونه هاي جديدتر تا حدود بسياري اصلاح و برطرف گشته اند.

16- يادتان باشد سه اصل حرفه اي براي نوت بوك در خريد بسيار مصداق دارد:سبك بودن,كم حجم بودن در حد امكان و باطري با دوام الكتريكي بيشتر تا حد ممكن.باقي موارد نظير كارايي و كيفيت و قيمت و نوع قطعات بكار رفته نيز بسيار در جاي خود مهم محسوب مي گردند كه البته بعد از سه اصل فوق مطرح مي گردند.

17- اينچ بالاي مانيتور تنها بر وزن و مصرف باطري و دشواري حمل و نقل مي افزايد.در بهترين حالت انتخابي بين 14 تا 15.4 براي صفحه نمايش كافي است.

18- در نوت بوك بر خلاف دسكتاپ , با توجه به كيفيت نسبي مانيتور,تعداد پيكسل هاي بيشتر كمتر از وضعيتي چون SXGA/UXGA/SXGA+/WXGA كه مستقيما نشانه كيفيت و بهبود كيفي صفحه نمايش نوت بوك مي باشد,اهميت دارد.

19-در مورد هارد نوت بوك ,rpm ) rpm تعداد دورهايي هست كه هارد در يك دقيقه ميزنه كه عموما اين عدد بين 5400 تا 7200 هست) كمتر در هاردنوت بوك بمنزله مصرف كمتر منبع انرژي باطري خواهد بود.

20-در صورتيكه براي شروع مي خواهيد به خريد نوت بوك اقدام نماييد,پيشنهاد من اين است كه از رده mid-range و يا medium stream شروع كنيد .

21-اين مقاله بيشتر مد نظر كساني است كه به نوت بوك به معناي دسكتاپ نمي نگرند.اگر بدنبال يك جايگزين معادل دسكتاپ از نوت بوك هستيد,بسيار از مطالب بالا بدليل رويكرد ويژه به مسئله باطري, مصداق نمي يابد. البته توصيه نويسنده اين مطاب به اين دوستان اين است كه:بهتر است از نوت بوك سا ده تري استفاده نمايند ولي در عوض از يك دسكتاپ قوي تر بهره برند.

يك دسكتاپ قوي بمراتب بهتر از يك نوت بوك معادل آن است

اولا امكان ارتقاي قطعات در دسكتاپ راحتر از نوت بوك بوده و قطعات به روز تري در اختيار شماست.دوما به نسبت قيمت,قطعات نوت بوك در مقايسه با دسكتاپ گرانتر مي باشند. سوما امكان ارتقا در نوت بوك مشكل تر از لپتاپ است. براي كاربر ايراني با قدرت خريد مشخص و البته با محدوديت در انتخاب,بهتر است يك نوت بوك mid-range انتخاب گردد و در صورت نياز از يك سيستم دسكتاپ قوي تر بهره برد.خريد يك نوت بوك قوي تر و به اصطلاح به روز تر و دارا بودن يك دسكتاپ معمولي -البته كه امكان پذير است-ولي به هزينه آن كمي بيشتر فكر كنيد.ضمن اينكه بازهم تكرار مي كنم: به دومقوله فلسفي داشتن نوت بوك دقت نماييد.

برگرفته از انجمن پرشين تولز

لینک به دیدگاه
Share on other sites

Drive Type

در اين قسمت به انواع مختلف درايو اپتيكال مي پردازيم

CD-ROM ----------------- خواندن سي دي .

CD-RW ----------------- خواندن و رايت كردن سي دي هاي 680MB.

DVD-ROM --------------- خواندن سي دي و دي وي دي .

DVD/CD-RW -------------خواندن دي وي دي وخواندن و رايت كردن سي دي.

DVD-R --------------------خواندن و رايت كردن دي وي دي و سي دي .

DVD-RW------------------خواندن و دوباره رايت كردن دي وي دي و سي دي

DVD-RAM -----------------همان DVD- RW است با اين تفاوت كه حجم 4/7 GB و9/4 GB را 100000 مرتبه مي توان دوباره نويسي كرد

DVD+RW------------------ همان DVD-RW است با اين تفاوت كه با DVD PLAYER همخواني بهتري دارد.

DVD+ - RW / D -----------همان كارايي هاي DVD-RW و DVD+RW را دارد و همچنين ميتواند DVD هاي دولايه را هم رونويسي كند .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

در اين مقاله ميخواهم يك توصيه به كاربراني كه از كامپيوترهاي كيفي داراي مونيتور LCD استفاده ميكنند داشته باشم. در ويندوز XP يك قابليت بسيار مفيد وجود دارد كه بسياري از كاربران يا اصلا با اين قابليت آشنايي ندارند و يا به درستي از آن استفاده نميكنند و در تنظيم آن با مشكل مواجه هستند.

نام اين قابليت Clear Type Fonts است كه شايد تا به حال بارها نام آن را شنيده باشيد و خيلي راحت از كنار از آن گذشته باشيد. اما كار اين قابليت چيست ؟

در مونيتورهاي عصر حاضر استانداردهاي بسياري وجود دارند كه هر كدام به نحوي جلوي اشعه هاي مضر مونيتورها را ميگيرند و ... اما اين اشعه ها در مونيتورهاي LCD كه از جنس كريستال مايع ساخته ميشوند يا اصلا وجود ندارند يا به مقدار بسيار بسيار اندك وجود دارند. با اين اوصاف در بسياري از مونيتورها كاربران احساس ميكنند كه نوشته هاي متنها به درستي قابل رويت نيستند ( براي مثال كمي تار هستند و... ). اين مشكل در دراز مدت ميتواند به چشم كاربر استفاده كننده از آن مونيتور آسيبهاي جدي وارد كند و باعث خسته شدن سريع چشم شود. قابليت Clear Type Fonts همان طور كه از نامش پيداست وظيفه اش صاف و شفاف كردن Font ها است تا چشم كاربر كمتر خسته شود.

تصوير نمونه زير نوشته ها در دو حالت Clear Type Fonts خاموش و روشن و در دو سيستم عامل مقايسه كرده است .

http://www.laptop.persiangig.com/Clear-Type/cleartype-vs-font.gif

اين قابليت شايد در مونيتورهاي معمولي زياد اثر نداشته باشد و كاربر تفاوت آن چناني را احساس نكند ( چه بسا بدتر از قبل شود ) ، اما اگر آن را در مونيتورهاي LCD و مخصوصا Laptop ها فعال كنيد ، تفاوت واقعي را احساس خواهيد كرد.

براي فعال كردن اين قابليت شما دو روش را ميتوانيد انجام دهيد :

روش اول :

شما ميتوانيد روي صفحه Desktop راست كليك كرده و سپس Properties را انتخاب كنيد تا وارد صفحه Display Properties شويد.

سپس وارد سربرگ Appearance شده و روي دكمه Effects كليك كنيد.

در صفحه Effects ابتدا تيك كنار عبارت Use the following method to smooth edges of screen fonts را اگر فعال نيست فعال كرده و سپس از ليست كشويي زير آن عبارت Clear Type را انتخاب كرده و بعد روي OK كليك كنيد. در صفحه Display Properties نيز روي Apply و بعد Ok كليك كنيد.

center]

اگر احيانا از حالت به وجود آمده ناراضي بوديد كافي است آن را به حالت استاندارد ( Standard ) برگردانيد ( در بعضي از مونيتورها مخصوصا مونيتورهاي معمولي ممكن است فونتها بزرگ و سياه شوند و امكان دارد كه حالتي بدتر از حالت اول به وجود بيايد ).

چشم ها اعضاي حساس و مهمي براي يك كاربر رايانه هستند و خستگي زود هنگام آنها ميتواند بازده كاري كاربر را به شدت كاهش دهد. بنابراين همواره سعي كنيد مونيتور خود را كه چشم ها به صورت مستقيم با آن سر و كار دارند طوري تنظيم كنيد كه همواره بتوانيد بهترين استفاده را در حين كمترين آسيب به چشم ها از آن ببريد.

روش دوم :

ابتدا از طريق Run وارد Regedit شده و كليد زير را بيابيد :

HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktop

سپس در صفحه سمت راست كليدهاي زير را يافته و مقادير آنها را به شكل زير تنظيم كنيد :

FontSmoothing = 2 و FontSmoothingType = 2 ( يا 00000002 )

بعد كليد زير را بيابيد :

HKEY_USERSDefaultControl PanelDesktop

سپس در صفحه سمت راست همان دو كليد بالا را يافته و همان مقادير را به آنها نيز اختصاص دهيد و از رجيستري خارج شده و يك بار سيستم خود را Restart كنيد تا تغييرات اعمال شود.

برگفته از وبلاگ ويندوز

لینک به دیدگاه
Share on other sites

تعمير و نگهداري لپتاپ

به لحاظ فني بسياري از قطعاتي كه در يك لپتاپ بكار مي روند شبيه به قطعات كامپيوترهاي روميزي هستند.اما از لحاظ كلي تفاوت هايي هم وجود دارد.لپتاپ ها نسبت به نوع روميزي كمتر قابل ارتقا يا قابل تعمير هستند كه علت اصلي آن نبود استاندارد و هماهنگي در شكل كيس,مادر بورد,صفحه كليد,نمايشگر و حتي باطري آن است.مساله ديگر اين است كه لپتاپ ها بسيار فشرده هستند.يعني قطعاتي كه در نوع روميزي بكار رفته و بصورت كارتي قابليت تعويض دارند(مثل كارت گرافيك و مودم)در لپتاپ ها به صورت توكار روي خود مادربورد سوار هستند.

عليرغم تمامي اين مسايل ,ارتقاي لپتاپ از بسياري جهات مي تواند آسانتر از كامپيوتر روميزي باشد.زيرا مثلا در لپتاپ براي هارد درايو از كابل پاور و ديتا خبري نيست و كافي است هارد را در جاي مخصوص خود سوار كنيد.

حافظه,هارد ديسك و اسلات هاي Mini-pc در لپتاپ ها غالبا از طريق دريچه هاي باز شو قابل دسترسي هستند و ارتقا اين قطعات بدون باز كردن كل سيستم امكان پذير است.از همين رو خيلي از كارهاي معمول از قبيل اضافه كردن حافظه,تعويض هارد ديسك يا افزودن DVD درايو (در بعضي سيستم ها كه سيني افزودن درايو دارند) ظرف چند ثانيه انجام مي شود.افزودن قطعات ديگري از جمله اينترفيس شبكه,پورت USB 2.0 يا i -Link هم مي تواند از طريق كارت هاي PCI صورت پذيرد.

مشكل تعويض ساير قطعات در لپتاپ ها اين است كه سخت افزار در اين حوزه كمتر عموميت دارد(نسبت به سخت افزار در حوزه نوع روميزي). البته موارد استثنا هم وجود داردكه شامل كارت حافظه ,هارد و كارت هاي افزودني موسوم به PC Card مي شوند.خريد و استفاده از قطعه اي كه دقيقا براي استفاده در سيستم شما ساخته نشده باشد معمولا با ريسك بالايي همراه است.

گاهي اوقات اين مشكل ناسازگاري ناشي از سياست هاي فني شركت هااست.سازندگان لپتاپ صدها قطعه الكترونيكي را در يك جعبه كوچك جا مي دهند و گاهي اوقات با برداشتن يك قطعه قديمي,جاي كافي براي افزودن يك قطعه جديد باز نمي شود.اين وضعيت بطور خاص در مورد قطعاتي مصداق پيدا مي كند كه بايد از بيرون قابل دسترسي باشد(مثل فلاپي درايو يا سي دي درايو).صفحه كليد و مانيتور (آسان ترين قسمت هاي قابل تعويض در لپتاپ) آن چنان در ساختار لپتاپ در هم تنيده شده اند كه فقط خود شركت سازنده مي تواند به تعويض آنها بپردازد.

گاهي اوقات ارتقا قسمت هاي مختلف لپتاپ با گزينه هايي كه در BIOS سيستم ارائه شده محدود مي شود.به عنوان مثال بسته به تاريخ و و اصلاح آن,ممكن است نتوانيد هارد ديسكي با هر ظرفيتي انتخاب كنيد,كه اين موضوع در مورد سيستم هاي روميزي هم مصداق دارد.خوشبختانه,بيشتر لپتاپ ها از BIOS ROM فلشي استفاده مي كنند كه قابل اصلاح است.مشروط بر اينكه شركت سازنده اصلاحيه BIOS را عرضه كرده باشد.

هنگام خريد لپتاپ دقت كنيد ببينيد شركت سازنده وب سايتي را براي بروز رساني BIOS ,درايورها,يا برنامه هاي جانبي و پشتيباني از سيستم خود معرفي نموده است يا خير.عدم دسترسي به نسخه هاي اصلاحي يا بروز شده BIOS يا درايورهاي سخت افزاري ممكن است در آينده مانع از نصب سيستم عامل جديد شود يا حداقل شما را با دردسرهايي مواجه سازد.

بيشتر اوقات قطعات لپتاپ با ارائه شماره مدل سيستم فروخته مي شوند.حتي وقتي شركت هاي ديگر به عرضه قطعه پرداخته باشند.مثلا اگر كاتالوگ هاي قطعات pc را براي خريد RAM نگاه كنيد,ميبينيد كه عموما مشخصاتي چون سرعت تراشه ,تكنولوژي بكار رفته و ( زوجي يا عدم تناسب ) parity/non-parity در كاتالوگ نوشته شده اند. اما در كاتالوگ هاي لپتاپ,معمولا فهرستي از اسامي شركت هاي سازنده همراه با مدل هاي سيستم و ميزان ظرفيت هر قطعه حافظه ذكر مي شود.البته در بعضي لپتاپ هاي مدرن اين مشكل با استفاده از استاندارد صنعتي SO-DIMM برطرف شده است.به هر ترتيب,خريد سخت افزاري كه با ساير قسمت ها سازگاري داشته باشد,قطعا براي لپتاپ دشوارتر از دسكتاپ است

بطور كلي پيچ هاي يك لپتاپ بسيار بيشتر از يك كامپيوتر روميزي است و شكل و اندازه آنها هم متفاوت است.پيچ ها معمولا زير برچسب ها يا درپوش ها پنهان هستند.جعبه لپتاپ غالبا از دو قسمت پلاستيكي تشكيل شده استكه داخل همديگر قفل شده اند.اما با مهارت و و حوصله مي توان آنها را طوري از هم جدا كرد كه آسيب نبينند.برخلاف كامپيوترهاي روميزي كه اصولا درونشان شبيه يكديگر است,لپتاپ ها از نظر داخلي خيلي با هم متفاوت هستند و نه تنها محصولات شركت هاي مختلف بلكه حتي مدل هاي مختلف يك محصول هم با هم فرق دارند.به همين دليل براي باز كردن لپتاپ بهتر است مستندات همان دستگاه را از شركت سازنده اش داشته باشيد.

من معمولا براي يافتن مستندات و قطعات اضافي يك سيستم سعي مي كنم مستقيما به سراغ سايت سازنده بروم.همين امر يك راز جالب را در دنياي لپتاپ براي من آشكار نموده است كه كمتر از آن بحث مي شودو آن اين است كه اكثر لپتاپ هاي با مارك هاي مختلف و معروفي كه همگي مي شناسيد,در اصل توسط تعدادي شركت تايواني ساخته مي شوند.شركت هايي چون QUANTA به نشاني www.quantaw.com و يا COMPAL به نشاني www.compal.com و يا ACER به نشاني www.global.acere.com وغيره.اين شركت ها سيستم ها را به اسم خود نمي فروشند (به جز acer در چند سال اخير) ,بلكه طراحي و ساخت لپتاپ ها را براي شركت هاي ديگر انجام مي دهند.

كوانتا و كامپال دو شركت برتر سازنده لپتاپ در سال 2002 بوده اند و بعد از آنها توشيبا و IBM قرار گرفتند.

شركت كوانتا براي DELL و HP-COMPAQ وAPPLE و E-MACHINE و BEST BUY لپتاپ مي سازد.البته شركت DELL از دو شركت acer و compal هم لپتاپ مي خرد.در حقيقت خودش را به يك تامين كننده مقيد ننموده است.به همين دليل است كه ميبينيد اين همه لپتاپ با مارك هاي مختلف همه شبيه يكديگر هستند.زيرا عملا تمام آنها را سه شركت فوق مي سازند.

يكي از معايب اتخاذ چنين سياستي اين است كه بعضي شركت ها نمي توانند يا برايشان دشوار است كه از سيستم هايي كه مي فروشند حمايت كامل بعمل آورند.چراكه سازنده اصلي آنها نيستند و به قطعات دسترسي مستقيم ندارند.اگر بتوانيد سازنده اصلي لپتاپ خود را پيدا كنيد و به سراغ وب سايت آن برويد,اطلاعات دقيق تري را درباره سيستم خود بدست خواهيد آورد و مي توانيد درايور هاي جديد و بروز رساني BIOS را مستقيما از همان شركت بگيريد.

اما اگر نتوانيد سازنده اصلي سيستم خود را پيدا كنيد و شركت فروشنده هم پشتيباني نداشته باشد,آن وقت در تعمير و يافتن قطعات يدكي لپتاپ خود دچار مشكل خواهيد شد.وقتي يك سيستم لپتاپ خود را باز مي كنيد,بايد تنظيمات و پيكر بندي هر قطعه را ثبت كنيد,مخصوصا وضعيت جامپرها و سوئيچ ها,جهت كابل هاي مختلف معمولي و روباني محل سيم ارت,محل آنتن هاي wi-fi و حتي جاي بورد آداپتور.

تمامي اين موارد را در يك جا ياداشت كنيد تا موقع سوار كردن مجدد سيستم,بتوانيد هرچيزي را به حالت اوليه برگردانيد.حتي اگر بتوانيد قبل از برداشتن هر قطعه,از نزديك عكس ديجيتال بگيريد خيلي بهتر است.

جهت كابل ها و قطعه اي كه به آن متصل بوده است بسيار مهم است.كابل ها در لپتاپ معمولا در يك سر سيمي با رنگ هاي قرمز,آبي يا سياه دارند كه پين شماره يك را مشخص مي كنند.روي كانكتور هم معمولا علامت (مثلا يك مثلث) يا حتي شماره 1 گذاشته اند.روي قطعاتي كه اين كابل ها را به آنها وصل مي كنيد نيز به طريقي جاي پين يك مشخص شده است.غالبا يك نقطه يا عدد يك يا علامتي ديگر در كنار پين شماره يك كانكتور ديده مي شود.

با اينكه جهت و محل كابل ها ظاهرا ساده به نظر مي رسد,اما كمتر ديده شده كه كسي در اولين تجربه اشتباه نكند.خوشبختانه سروته زدن كابل هاي روباني (اما نه كابل برق)تقريبا براي هيچ يك از قطعات مشكل خرابي ايجاد نمي كند.ولي اگر باطري CMOS را برعكس جا بيندازيد,احتمال دارد تراشه آن را خراب كنيد و چون چيپ هم معمولا به مادر بورد لحيم شده,مجبوريد كل مادر بورد را تعويض كنيد.

اگرچه لپتاپ ها به اندازه نوع روميزي استاندارد و قاعده مند نيستند,اما بنظر مي رسد در لپتاپ هاي جديدتر خيلي چيزها با هم مشترك باشند.باز كردن,تعمير و ارتقاي لپتاپ ظاهرا كار دشواري است,اما چيزي نيست كه با كمي دقت و تجربه فني نتوانيد از عهده آن بر آييد.

Motherboard : مدل هاي غير استاندارد قابل تعويض نيستند.

CPU :نصب آن سريع تر از همان نوع و مدل معمولا امكان پذير است,اما بدليل مسائل مربوط به ولتاژ,حرارت يا bios ممكن است محدوديت هايي وجود داشته باشد.افزايش سرعت كلاك هم معمولا زياد نخواهد بود.

Memory: معمولا فقط يك يا دو اسلات simm/dimm خالي خواهد بود.براي همين هنگام ارتقا مجبوريد ماژول هاي قبلي را برداريد.

Video Adaptor/Chipset :در مادربورد هاي غير قابل ارتقا , ويدئو بصورت مجتمع عرضه مي شود.

Video Display : مدل هاي غير استاندارد و اتصالات جدا نشدني مانع از ارتقا مي شوند.معمولا مي توان يك نمايشگاه اگسترنال را به سيستم متصل نمود.

Hard Disk :سيستم هاي قديمي تر ممكن است هارد هاي بالابر از 8.4 گيگابايت را نشناسند.بسياري از سيستم ها فقط هاردهاي باريك 9.5 يا 12.5 ميلي متري رامي پذيرند.براي نصب معمولا به سيني يا قفسه درايو احتياج است.

Removable -Media Drive :اين قطعات از طريق محفظه هاي ماژولار (فلاپي يا CD/DVD )به صورت دروني قابل نصب هستند.مي توانيد ازCD-RW/DVD-RW يا USB اكسترنال يا i-link استفاده نماييد.

USB,IEEE1394=FireWire/i-link,?Serial=rs-232,Parallel=IEEE1284,Scsi : اين قطعات را از طريق PC Card يا Card bus نصب كنيد.

10/100/1000 Lan: اين قطعات را از طريق PC Card يا Card bus نصب كنيد.

Wireless802.11a/b/g,Mini-PCI=Wi-Fi,Bluetooth Cards,Modem Daughter Cards=Mdcs :اين قطعات را از طريق PC Card يا Card bus نصب كنيد.كارت هاي اينترنال ( داخلي ) نظير بلوتوث ممكن است به آنتن از پيش نصب شده احتياج داشته باشد.

چند نكته:

1-عوامل يا قطعات نامرتبط با مشكل را در نظر نگيريد.

2-هردفعه فقط يكي از قطعات را جابجا يا تعويض كنيد.

3-بعد از هر تغيير,سيستم را تست كنيد.

4-هر مرحله و اقدامي كه انجام مي دهيد را يادداشت كنيد.

5-به سادگي تسليم نشويد.هرمشكلي راه حلي دارد.

6-اگر به بن بست رسيديد,كمي استرتحت كنيد و به سراغ مشكل بعدي برويد.

7-هرچيز بديهي و ساده اي را چك كنيد.

8-يادتان باشد كه باطري و آداپتور برق بيشتر از ساير قطعات آسيب پذير هستند.هميشه يك آداپتور يدكي براي تست سيستم داشته باشيد.اگر سيستم بدون باطري كار كرد و با گذاشتن باطري از كار افتاد,پس مشكل از باطري است.

9-كابل ها و اتصالات هم زياد خراب مي شوند.از هركدام يك يدكي داشته باشيد.

10-حتما از يك كارشناس كمك يا راهنمايي بگيريد.شايد با زحمت و تلاش بسيار بتوانيد هر مشكلي را در يك كامپيوتر روميزي حل كنيد,ولي لپتاپ ها گاهي اوقات بدون تماس با شركت سازنده يا فروشنده و كمك گرفتن از يك كارشناس تعمير نمي شوند.

منبع : http://parsianhelper.blogfa

لینک به دیدگاه
Share on other sites

•WARRANTY

گارانتي يك دستگاه درست به اندازه خريد و انتخاب آن اهميت دارد,لذا بطور مختصر و مفيد كمي به اين امر ميپردازيم .اگر شما تقريبا از يك لپتاپ و نحوه انجام تعميرات كوچك سخت افزاري و يا نرم افزاري آن چيزي نمي دانيد و يا اينكه از يك لپتاپ گران قيمت بهره ميبريد,بخت شما زماني بيشتر خواهد بود كه از يك گارانتي مناسب بهره بريد. توجه داشته باشيد كه قبلا شركت هاي سازنده لپتاپ هر يك از لپتاپ هاي خود را به مدت 3 سال گارانتي مينمودند ولي اينك به خاطر پاره اي ملاحظات اقتصادي كمي خسيس تر گرديده و گارانتي هر لپتاپ را به يك سال محدود نموده كه البته به درخواست مشتري آن را به دو و يا حداكثر سه سال ارتقا مي دهند.

البته معمولا ميزان پولي كه براي ارتقاي گارانتي لپتاپ مي پردازيد,براي سال دوم صد دلار و براي سه سال حدود 150 دلار آمريكا خواهد بود.(گارانتي بين الملل)البته در ايران شركت هاي فروشنده چيزي در حدود حداكثر 150 هزار تومان براي گارانتي ايران از شما اخذ مي نمايند.يعني با دادن اين پول به فروشنده لپتاپ در ايران و با نظر به اينكه تقريبا لپتاپ در ايران تعمير نمي شود,فروشنده متعهد مي شود كه در ازاي مدت گارانتي از نوع ايراني,هزينه تعمير و ارسال لپتاپ شما به واحد تعميرات در دوبي از شما اخذ نشود.البته منوط به اينكه لپتاپ شما نياز به تعويض يك قطعه سخت افزاري نداشته باشد كه در اين صورت بايد بهاي گزافي براي تعويض يك قطعه بپردازيد. همواره يادتان باشد كه اگر از لپتاپ خود بدقت استفاده نماييد و البته در همان ابتداي امر مشكلي در لپتاپ شما وجود نداشته باشد,مي توانيد با خيال راحت و بي دغدغه از لپتاپ خود بهره بريد و در نهايت در طي يك سال به بالا در فكر تعويض باطري دستگاه خواهيد بود. به هر صورت يادتان باشد كه دستگاه شما يك لپتاپ بوده و هزينه بيشتري را نسبت به يك سيستم روميزي از شما طلب مينمايد. در اينجا چند اصطلاح را كه در مبحث گارانتي لپتاپ احيانا در سايت هاي خارجي مشاهده خواهيد نمود برايتان شرح مي دهم كه با انواع آن در صورت مراجعه آشنا باشيد.

DEAD-IN-ARRIVAL GUARRANTEE:به مفهوم اين است كه اگر لپتاپ شما در هنگام باز نمودن جعبه آن خراب از آب درآيد,در اين صورت شما حداكثر ظرف يك روز كاري(و اگر در روز يك روز ماقبل تعطيل آخر هفته بدستتان برسد,حداكثر 72 ساعت)مي توانيد آن را پس بفرستيد تا عيب يلبي گرديده و در صورت ايراد اساسي ظرف 48 ساعت نمونه ديگري از آن برايتان ارسال گردد.

WARRANTY:گارانتي شركت در قبال اين امر كه دستگاه شما به طور نرمال كار خواهد كرد و البته اگر داراي اشكال سخت افزاري باشد,در طول مدت زمان مشخصي از خريد دستگاه -درصورتي كه ايراد وارده از طرف كاربر نبوده باشد-بدون دريافت وجه اضافي قابل تعويض باشد.

Unlimited warranty :تعويض و يا تعمير بدون اجرت هر قطعه از لپتاپ شما در طول مدت زمان تعيين شده از طرف سازنده و در صورت امكان مادام العمر.

Limited warranty :تعهد به تعويض و يا تعمير برخي قطعات لپتاپ شما در طول مدت تعيين شده گارانتي براي لپتاپ شما.قطعاتي كه شامل اين طرح مي گردند در ليست برگه گارانتي لپتاپ قيد مي گردند.همچنين براي اخذ اطلاعات بيشتر در مورد جزئيات آن بايد به سايت سازنده مراجعه نمود,چرا كه ميزان خسارت وارد آمده و نحوه بوجود آمدن آن نيز كه توسط كارشناس همان شركت تعيين مي گردد ,در تعيين مبلغ احتمالي پرداختي شما جهت تعمير آن اهميت دارد.

Onsite service :شركت شازنده لپتاپ داراي فردي مجرب در امر تعمير است كه با گرفتن آدرس شما در طول مدت گارانتي لپتاپ,به منزل شما آمده و جهت تعمير احتمالي و يا تعويض قطعه لپتاپ شما اقدام مي نمايد(اين مورد بيشتر در آمريكا و اروپا كه سازندگان لپتاپ داراي مراكز متعدد و فعال تعمير لپتاپ هستند صادق است).

Return to depot :در اين نوع گارانتي,شما مي بايست لپتاپ داراي مشكل خود را به مركز تعمير آن ارسال نماييد كه در برگه ضمانت نامه آمده است.برخي شركتها حتي مبلغ ارسال لپتاپ از سوي شما به واحد تعمير آن و همچنين برگشت آن را پوشش مي دهند و برخي چنين نمي كنند.

گارانتي International : تقريبا همه لپتاپ هاي موجود در بازار ايران يكسال گارانتي International يا همون بين المللي دارند به طوري كه اگر لپتاپ شما در مدت زمان اين يكسال دچار مشكلي شد لپتاپ را با هزينه صاحب آن براي رفع عيب به مركز تعمير كه عموما براي بيشتر برند ها در دبي هست ارسال ميشود .( كه هزينه فرستادن به دبي حدود 80.000 تومان ميشود ) .

گارانتي محلي ( Local) : يك مدل ديگه گارانتي كه در ايران مد شده به نام گارانتي محلي ( Local) هست . اين مدل گارانتي را عموما شركت هايي ارائه ميكنند كه وارد كننده مجاز لپتاپ هستن به طوري كه اگه نوتبوك مشكل اساسي پيدا كرد با هزينه خود شركتي كه گارانتي محلي كرده نوتبوك براي تعمير فرستاده ميشود . البته معمولا خوده شركت ها هم مركز تعمير دارند .

برگرفته از انجمن پرشين تولز

لینک به دیدگاه
Share on other sites

• Accessories

اگر شما لپتاپ خود را مجهز به ACCESSORIES نكرده ايد به مفهوم آن خواهد بود كه اصلا زندگي نكرده ايد.حال در اين قسمت نگاهي بر اين مطلب خواهيم داشت.

Docking station or port replicator :

يك Docking Station شامل تركيبي از ports, slots, drive bays و مختصات امنيتي خواهد بود .Docking stations در انواع و ابعاد مختلف از هم اندازه لپتاپ شما گرفته -كه در اين حالت به آنmedia slice گفته مي شود-تا حتي 5 اينچ كلفت تر از لپتاپ شما ديده مي شوند.همان گونه كه از اسم Docking Station بر مي آيد كاربرد آن بيشتر زماني محسوس تر است كه شما لپتاپ خويش را در محلي ثابت مثل محل كارتان گذارده ايد و در ضمن اينكه به شبكه متصليد,از يك مانيتور بزرگتر نيز همزمان سود مي جوئيد و كيبورد خارجي نيز به آن افزوده ايد و دور و برتان را نيز اتصالات درايو و يا Devices پر كرده است.

يكPort Replicator كمي جمع و جور تر و كوچك تر از لپتاپ شماست كه انواع پورت هاي مورد نياز از جمله USB or Parallel را به همراه دارد.ابعاد آن از يك قوطي خميردندان تا يك نسخه كوچك شده Docking-Station متغير است.

زماني كه شما در سفر هستيد يك Port Replicator بهترين همراه شما جهت افزايش قابليت Connectivity خواهد بود.

نمونه اي از يك Port Replicator در تصوير زير قابل مشاهده است .

درواقع لپتاپ شما تنها به واسطه استفاده از Port Replicator به سيستمي همه كاره همچون تصوير زير مبدل خواهد شد . كه قابليت اتصال تمام وسايل اضافي را خواهد داشت .

Laptop bag :

شما ميتوانيد به كيف ساده اي كه به هنگام خريد لپتاپ به شما اهدا ميشود بسنده نماييد ولي گول نخوريد...چرا كه چنين كيف هايي فاقد پد روي شانه بوده كه بالاخره شما را به ستوه خواهد آورد و همچنين فاقد كيف هاي زيپ مانندي خواهد بود كه در داخل آن جهت قرار دادن ابزار جانبي نظير آداپتور و ديگر وسايل بكار ميروند.پس اگر كمي عاقلانه فكر كنيد,در مي يابيد با كمي پول اضافه مي توانيد خودتان و شانه هايتان را بيمه نماييد .

Extra battery:

گرفتن يك باطري يدك يكي از عاقلانه ترين كار هاي موجود به عنوان خريدار لپتاپ خواهد بود.قيمت آن بين 100 الي 300 دلار در نوسان است و در بسياري از لپتاپ ها شما مي توانيد آن را به قسمت Main Media Bay متصل نماييد.البته اگر كمتر در سفر و حضر هستيد و عموما از برق شهري سود مي جوييد نيازي به اين كار نخواهد بود.

External drives :

براي يك خريد اقتصادي بهتر است لپتاپي تهيه كنيد كه احتياجي به درايو خارجي نداشته باشد ولي اگر مثلا يك لپتاپ اولترا پرتاپل خريده ايد,بهتر است اين مورد را در نظر داشته باشيد.عمده ترين آنها شاملCD-ROM, CD-RW, Combo DVD/CD-RW, DVD-Rewritable, Floppy, Hard Drives, Zip Drives مي باشند.

Mouse and keyboard :

اگر شما ساعت هاي متمادي با لپتاپ خويش كار ميكنيد بهتر است در فكر اين دو وسيله باشيد كه اكثر آنها از پورت يو اس بي بهره ميجويند و چندان هم گران قيمت نمي باشند.انواع بيسيم آنان نيز كه كمي گرانتر از نوع باسيم مي باشد اخيرا براي لپتاپ ها به بازار عرضه شده است.

در نهاايت لپتاپ شما در ادراه ، شركت ، محل كار ، يا در منزل همانند تصوير زير رقيب سيستم روميزيتان ميگردد .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

•امنيت فيزيکی کامپيوترهای Laptop

تعداد زيادی از کاربران ، خصوصا" افرادیکه مسافرت های متعدد تجاری و يا علمی را انجام می دهند ، از کامپيوترهای Laptop استفاده می نمايند . استفاده از اين نوع کامپيوترها ، به دليل کوچک بودن و حمل آسان به امری متداول تبديل شده است . با توجه به گسترش استفاده ازکامپيوترهای فوق ، سارقين نيز بر روی اين موضوع سرمايه گذاری کرده و برنامه ريزی لازم در خصوص سرقت آنان را انجام می دهند. ( اهدافی جالب ، جذاب و چند منظوره !) . تمامی استفاده کنندگان کامپيوترهای Laptop ، می بايست دقت لازم در خصوص حفاظت از ماشين و اطلاعات موجود بر روی آن را داشته باشند .

تهديدات

صرفا" خود شما می توانيد تشخيص دهيد که با سرقت کامپيوتر ، چه چيزی در معرض تهديد قرار خواهد گرفت . اولين موضوع نگران کننده ، سرقت خود کامپيوتر است و در صورتی که سارق کامپيوتر ، قادر به دستيابی اطلاعات موجود بر روی کامپيوتر گردد ، تمامی اطلاعات در معرض تهديد قرار خواهند گرفت.افراد غير مجاز، نمی بايست به اطلاعات مهم سازمانها و يا اطلاعات حساس مشتريان دستيابی پيدا نمايند . احتمالا" اخبار متعددی در خصوص نگرانی و هراس سازمان هائی را شنيده ايد که برخی از کامپيوترهای Laptop آنان گم و يا به سرقت رفته است . علت اصلی اين همه نگرانی به وجود اطلاعات حساس و مهم بر روی اينگونه از کامپيوترها برمی گردد. حتی اگر بر روی آنان، اطلاعات حساس سازمانی وجود نداشته باشد ، ساير اطلاعات موجود در معرض تهديد خواهند بود . اطلاعاتی نظير : قرار ملاقات ها ، رمزهای عبور ، آدرس های Email و ساير اطلاعات مرتبط .

توصيه هائی به منظور حفاظت کامپيوترهای Laptop

حفاظت از کامپيوتر با استفاده از رمز عبور . پيشنهاد می گردد به منظور استفاده از کامپيوتر و Log in نمودن به آن از يک رمز عبور استفاده شود.

نگهداری کامپيوتر در تمامی مدت نزد خود : در زمان مسافرت ، کامپيوتر Laptop را نزد خود نگهداری نمائيد . در اغلب موارد ، سارقين به دنبال فرصت های مناسبی می باشند که بتوانند به اهداف خود نائل گردند ( بررسی اطاق های هتل به منظور دسترسی به کامپيوترهای بی مراقب ) . در صورتی که قصد شرکت در يک همايش و يا نمايشگاه بازرگانی را داريد ، لازم است به اين موضوع دقت شود که اين نوع مکان ها شرايط مناسب و مطلوبی را برای سارقين فراهم می نمايند .

کم اهميت جلوه دادن داشتن يک کامپيوتر Laptop . ضرورتی ندارد که تبليغ داشتن کامپيوتر Laptop خود را برای سارقين انجام دهيد ! سعی نمائيد در مکان های عمومی از کامپيوترهای Laptop استفاده نکرده و برای جابجائی آنان از کيف های سنتی استفاده نگردد .

استفاده از يک قفل و يا دزدگير : تعداد زيادی از شرکت ها، قفل ها و يا دزدگيرهائی را ارائه نموده اند که می توان با تهيه آنان ، حفاظت کامپيوتر Laptop خود را افزايش داد . در صورتی که شما اغلب مسافرت می نمائيد و يا در مکان های شلوغ مشغول به کار هستيد ، می توانيد از تجهيزات فوق به منظور ايمن سازی کامپيوتر Laptop خود استفاده نمائيد .

گرفتن backup از فايل های موجود بر روی کامپيوتر . به منظور پيشگيری در خصوص از دست دادن اطلاعات ، پيشنهاد می گردد از اطلاعات مهم موجود بر روی کامپيوتر، Backup گرفته شده و آنان را در يک مکان جداگانه ذخيره نمائيد . در چنين مواردی نه تنها شما قادر به دستيابی اطلاعات خواهيد بود ، بلکه در صورت سرقت کامپيوتر ، امکان بررسی اين موضوع که چه اطلاعاتی در معرض تهديد می باشند نيز وجود خواهد داشت .

اقدامات لازم در صورت سرقت کامپيوتر

در صورتی که کامپيوتر laptop شما سرقت شده است ، می بايست در اسرع وقت موضوع را به اطلاع سازمان های ذيربط قانونی رسانده تا آنان مراحل و اقدامات لازم را انجام دهند . در صورتی که بر روی کامپيوتر ، اطلاعات حساس سازمانی و يا اطلاعات مربوط به مشتريان وجود داشته است ، می بايست بلافاصله موضوع را به اطلاع افراد مسئول در سازمان خود رسانده تا آنان سريعا" اقدامات لازم را انجام دهند .

لینک به دیدگاه
Share on other sites

اشنايي با اصطلاح پیکسل های خراب يا مرده و چگونگي ايجاد و راه حل هاي رفع اين مشکل

اساس کارکرد LCD ها به پيکسل هاي آن برميگردد هر پیکسل را میتوان دومین جزء کوچکی که بر روی صفحه مانیتور به نمایش در می اید دانست هر پیکسل از سه زیر پیکسل تشکیل شده است این زیر پیکسل ها قرمز ابی و سبز هستند برای مثال اگر شما یک مانیتور LCD با وضوح 1024*768 پیکسل داشته باشید به این ترتیب مانیتور شما 2359296 زیر پیکسل دارد . یعنی 1024×3*768 .

هر سه پیکسلی که دریک پیکسل وجود دارند به کمک یکدیگر رنگ های واقعی را تولید میکنند.یک ترانزیستور مجزا به نام TFT هر سه زیر پیکسل راکنترل میکند. ار این ترانزیستور بد کار کند در ان صورت زیر پیکسل و یا زیر پیکسل ها خراب میشوند .به همین ترتیب علت اصلی خراب شدن پیکسل ها بد کار کردن ترانزیستور TFTمیاشد .

دو نوع پیکسل اسیب دیده وجود دارد : پیکسل روشن شده و پیکسل تاریک شده که به ان پیکسل سوخته ویا مرده نیز میگویند . یک پیکسل روشن بر اثر گیر کردن ترانزیستور TFT در وضعیت روشن (on) به وحود میاید .در چنین وضعیتی شما یک نقطه ی کوچک قرمز, ابی ویا سبز را بر روی صفحه ی مانیتور میبیند که هیچ تغییری نمیکند .اگر چند پیکسل روشن در مجاورت یکدیگر باشند شما یک نقطه ی صورتی, زرد , فیروزه ای و یا سفید را بر روی مانیتور مشاهده خواهید کرد .

یک پیکسل مرده یا سوخته عبا رت است از یک نقطه ی تاریک بر روی صفحه ی مانیتور که بر اثر گیر کردن ترانزیستور TFT در وضعیت خاموش (off) به وجود میاید .اگر فقط یک پیکسل مرده بر روی صفحه ی مانیتور وجود داشته باشد ، شناسایی ان با چشم غیر مسلح دشوار و شاید غیر ممکن باشد .اما اگر تعداد پیکسل های مرده ای که در مجاورت هم هستند زیاد باشد در ان صورت میتوان ان را به اسانی شناسایی کرد ، چنین تجمعی از پیکسل های مرده میتواند ازار دهنده باشد مخصوصا اگر که این تجمع در وسط صفحه ی نمایش به وجود اید.

پیکسل های بد را معمولا نمیتوان تریمیم کرد .البته ممکن است شرکت تولید کننده ی مانیتور با استفاده از لیزر یک پیکسل روشن را خاوش کندّّّّّّّّّّّّّّ، اما در ان صورت فقط پیکسل روشن به پیکسل مرده تبدیل میشود .در بعضی از موارد میتوان با حرکت دادن مانیتور یک پیکسل مرده رادوباره روشن کرد، اما این کار باید با دقت و ارامی صورت پذیرد تا اسیبی به مانیتور نرسد. بر روی صفحه ی مانیتور ،پیکسل های مرده قابل رویت تر از پیکسل های روشن است.

دقت داشته باشيد هر نوع گارانتي و هر نوع برندي تعريف خاص خود را براي پيکسل سوخته دارد به عبارت ديگر هر نوع خرابي پيکسل ها شامل گارانتي هاي مختلف نميگردد ..

برگرفته از ماهنامه جوان كامپيوتر

لینک به دیدگاه
Share on other sites

چگونگي تشخيص پيكسل هاي خراب در صفحه نمايش LCD :

اگر واقعا تشخيص پيکسل هاي خراب براي شما مهم و حياتي است با ادامه مطلب همراه باشيد . شما براي اينکه به راحتي پيکسل هاي سوخته يا خراب يا .. را پيدا کنيد يا حتي بتوانيد تعداد و موقعيت هر کدام را تشخيص دهيد ميتوانيد از نرم افزار زير استفاده کنيد .

نام نرم افزار مورد نظر LCD Test است که نرم افزار ي رايگان هست و نياز به نصب هم ندارد و داراي ساختار و طرز کاري بسيار ساده ميباشد . در واقع اين نرم افزار با روش ويژه اي تنها به شما کمک ميکند تا راحت تر پيکسل هاي مرده يا خراب را در سطح مانيتور تشخيص دهيد .

بعد از دانلود نرم افزار از ادرسي که در پايان ذکر ميکنم وقتي نرم افزار را از حالت فشرده خارج کرديد با کليک دو ضرب بر روي فايل اجرايي LCDtest.exe يکي از پنج تصوير (black, red, green, blue, and white) را مشاهده ميکنيد که با کليک کردن بر روي صفحه نمايش تصاوير تک رنگ تغيير ميکنند ، وظيفه شما اين است که به گوشه گوشه صفحه نمايش در حالت تک رنگ هاي مختلف خوب دقت کنيد و نقاط با رنگ متمايز يا تيره يا روشن را مد نظر داشته باشيد چون آن نقاط همان دسته پيکسل هاي سوخته يا اسيب ديده هستند . بعد از اينکه در حالت نمايش تک رنگ هاي مختلف شما مکان حدود ي پيکسل هاي سوخته يا خراب را تخمين زديد از محيط برنامه خارج شويد و در حالت عاي به صفحه نمايش نگاه کنيد اگر پيکسل هاي خراب و مشکل دار را مشاهده نميکنيد زياد جاي نگراني نيست و نبايد زياد قضه را جدي بگيريد چون اين امر در روند توليد مانيتور هاي LCD تا حدودي طبيعي است . اما اگر دسته پيکسل هاي سوخته در حالت عادي کارکرد صفحه نمايش ديده ميشوند ،ميتواند از گارانتي صفحه نمايش خود استفاده کنيد يا اگر در شرف خريد هستيد از خريد اين لپتاپ خود داري کنيد .

ادرس دانلود LCD Test با حجم 285 کيلو بايت .

http://www.p30gig.persiangig.com/P30world/Download/LCDtest@.zip

لینک به دیدگاه
Share on other sites

بدون توجه به اينكه پردازنده نوت‌بوك Dual-Core و ساده باشد، معمولا نوت‌بوك گرانتر از يك كامپيوتر خانگی است چرا كه برای مثال در نوت‌بوك، با خريد همزمان مانيتوری را نيز خريداری می‌كنيد و همچنين اينكه تنها نوت‌بوك‌ها هستند كه بدون هيچگونه كابلی می‌توان از آنها استفاده كرد. اما از آنجا كه قيمت نوت‌بوك‌ها بسيار بالا است، درهنگام خريد بايد به نكات قابل اهميتی توجه كرد.

سرعت: آيا بايد حتما Dual-Core باشد؟

اينكه يك نوت‌بوك تا چه ميزان كارايی بايد داشته باشد، تنها به خود شما بستگی دارد:

اگر قسمت اصلی كار شما تنها جستجو در اينترنت، خواندن و نوشتن ميل‌ها و يا ديدن دی‌وی‌دی باشد، يك نوت‌بوك ارزان قيمت با AMD Mobile Sempron يا Intel Celeron M مانند: ASUS A6U و يا Dell Inspiron 1300 كافی است.

در آزمايش كارايی ما برای كار گفته شده در بالا نتيجه‌ای با 90 تا 120 نمره كافی می‌باشد. اگر احتياج به جايگزينی برای كامپيوتر خانگی خود داريد، بايد جواب آزمايش بيشتر از 160 نمره باشد، همانند: نوت‌بوك‌های Dual-Core.

نوت‌بوك های Dual-Core حدود 30 درصد سريعتر از سيستم‌های نسل قبل سنترينو می‌باشد. اين تفاوت سرعت را در برنامه‌های مخصوص قابل استفاده در Dual-Core به راحتی می‌توان لمس كرد. اما در حالت عادی نيز كاركردن روزانه با چندين برنامه (Multi-Tasking) با نوت‌بوك‌های Dual-Core بسيار راحت‌تر است. به هر حال مسلم است كه يك پردازنده دو هسته‌ای امنيت كامپيوتر را بالاتر برده و برای كارهايی مانند ديدن و كار كردن با فيلم‌هايی با كيفيت بالا از آنجا كه احتياج به قدرت بيشتری از طرف پردازشگر می‌باشد، مناسب‌تر است.

بازی در نوت‌بوك:

يك كارت گرافيكی خوب لازم است.

قانونی بسيار ساده: اگر طرفدار بازی‌هايی هستيد كه در آنها سرعت و گرافيك بسيار مهم هستند پس نوت‌بوك‌هايی با چيپ‌های Intel 945GM، Intel 915GM يا ATI Radeon Xpress 200M را فراموش كنيد چرا كه اولا قابليت بازی‌های خوب را ندارند و دوما در تست ما در مورد بازار 3D‌ها اين نوت‌بوك‌ها تنها امتيازی بين 1000 تا 1500 نمره می‌آورند.

كارايی بالا در 3D را می‌توانيد در نوت‌بوك‌هايی با كارت‌های گرافيكی معمولی مثلا Geforce Go 7400 Nvidia و Mobility Radeon X1400 ATI بيابيد. اينها در آزمايش ما از 4000 تا 6000 امتياز را كسب كرده‌اند. با اينگونه نوت‌بوك‌ها حتی بازی‌های سطح عالی نيز به راحتی عمل خواهند كرد. البته نه با دقت تصويری بيشتر از 1024x768. بيشتر نوت‌بوك‌ها دارای دقت صفحه بالاتری می‌باشند، "بايد بدانيم هنگامی كه صفحه نمايشگر با دقت تصويری پائين، تصويری را در كل صفحه را نشان می‌دهد، كيفيت عكس‌ها و تصاوير كم می‌شود".

پس از اين كار، اگرچه تصاوير كوچكتر شده و لبه آنها سياه‌رنگ می‌شود، اما در مقابل زيباتر می‌شوند:

برای اينكار در درايور كارت گرافيك گزينه‌های زير را انتخاب كنيد:

"Advanced->Display->LCD و سپس تنظيم صفحه را غيرفعال كنيد. برای بازی‌های عالی با كيفيت بالا و دقت صفحه‌ای ارزشمند، احتياج به يك نوت‌بوك با Mobility Radeon X1600 يا كارت‌های گرافيكی مانند اين كارت كه ارزش تستی آنرا به 7000 و 10000 امتياز رسيده باشد داريد.

اگر می‌خواهيد كه سرعت بازی شما كاملا مانند سرعت يك كامپيوتر خانگی باشد، بايد نوت‌بوكی با كارت‌های گرافيكی Geforce Go 7800 GTX يا Mobility Radeon X1800 تهيه كنيد چرا كه در تست ما هم امتيازی بيش از 10000 را كسب كرده‌اند.

توسعه يك نوت‌بوك: تنوع در پورت‌ها مهم است.

يك نوت‌بوك به سادگی توسعه نمی‌يابد و نمی توان آن را با عناصر قوی‌تری، بازسازی كرد. به همين علت هم نوت بوك مورد نظر شما بايد در هر حال 3 تا 4 پورت USB داشته باشد كه بتوان به آن وسايلی مانند: صفحه كليد، موش، اسكنر، پرينتر و ... را وصل كرد.

مهم: پورت‌های USB نبايد نزديك به هم باشند چرا كه اشغال كردن يكی از آنها با عث اشغال كردن پورت بعدی نيز خواهد شد.

توجه: می توان گفت كه تمامی كامپيوترهای نوت‌بوك جديد، ديگر دارای پورت‌هايی به موازت يا كنار هم نمی‌باشند. لذا اگر خواستار استفاده از دستگاه‌های قديمی خارجی مانند: پرينتر واسكنر های قديمی بوديد بايد آداپتورهايی برای تبديل كه به قيمت 10 تا 20 يورو می باشند را تهيه كنيد.

به اينترنت وارد شدن با تمام نوت‌بوك‌ها حتی ارزان قيمترين آنها ممكن می‌باشد وهمگی دارای بخش‌های مورد نياز مانند مودم، چيپ network يا WLAN و همچنين Bluetooth می‌باشد. عكس‌ها و فيلم‌های دوربين فيلمبرداری و يا دوربين عكاسی ديجيتالی توسط خواننده كارت‌ها كه فرمت‌های اصلی مانند SD، MMC، XD و Memory Stick را پشتيبانی می‌كند قابل ديدن است.

فراموش نشود كه FireWire Port نيز در اين دستگاه‌ها موجود می‌باشد. تنها درنوت بوكها است كه می‌توانيد دستگاه هايی به عنوان تجهيزات جانبی را برای PC-Casd-Port() وصل كنيد. ( نام‌های ديگر: Cardbus, PCMCIA برای مثال يك كارت تلويزيون و يا ISDN.

نوت‌بوك‌های جديد دارای مكان ورودی برای Express card های آينده می‌باشند.

كارت‌های كامپيوتری جديد اجازه عناصری كوچكتر، كم مصرف‌تر و سريعتر را به شما خواهند داد البته اين عناصر يا بهتر بگوييم قطعات و دستگاه‌ها هنوز به طور كامل درست نشده‌اند. اگر نوت‌بوك‌شما دارای پورت هايی به ميزان كافی نمی باشد و يا نمی خواهيد كه با ميزان زيادی از كابل‌ها به خاطر دستگاه‌های جانبی قديمی ديگر سروكار داشته باشيد يك Docking-Station (نام ديگر: porteplikator) به شما كمك خواهد كرد:

اين دستگاه يا برای پورت USB های طرح شده توسط Belkin يا Dicota ( بنا به تجهيزات از 80 يورو به بالا) و يا برای طراحان نوت‌بوك‌ها برای مدل‌هايی خاص وجود دارد. Docking-Station های شخصی طراحی شده به ورودی در زير نوت‌بوك وصل شده و بدينوسيله تمامی‌دستگاه‌های جانبی و همچنين مانيتور با صرفه‌جويی در جا به آن وصل می‌شوند.

افزايش امكانات نوت‌بوك‌:

چنين نوت‌بوك‌هايی به ما امكان بالا بردن حافظه را به راحتی می‌دهند. برای اينكه به مكان و يا ورودی مورد نظر دست پيدا كنيد بايد پوشش زيردستگاه را باز كنيد، در بعضی از نوت‌بوك‌ها مكانی برای نصب در زير صفحه كليد و جود دارد اما دسترسی به ان مشكل می‌باشد، چرا كه ابتدا بايد پوشش را باز كنيد. برای اينكار دفترچه راهنمای اين بخش نيز به شما كمك می كند. اگر يك جای نصب اضافی وجود داشت به راحتی يك مدل حافظه اضافی را در قالب SO-DIMM در آن جا می‌دهيد.

البته در بيشتراوقات برای تسليحات احتياج به تعويض مدل‌ها خواهيد داشت چرا كه برای مثال هر دو جای نصب اضافی، پر شده‌اند.

مهم: تنها حافظه‌هايی را بخريد كه به نوت‌بوك‌ شما بخورند. اطلاعات مهم و قابل استفاده در اين زمينه را می‌توانيد در دفترچه راهنما و يا از طريق عرضه‌كنندگان نوت‌بوك و يا فروشندگان حافظه بدست آوريد. اگر حافظه مورد نياز را شخصا نصب كنيد و مستقيما از سازندگان نوت‌بوك نخريد، صرفه‌جويی خوبی را برای پول خود انجام داده‌ايد. تا زمانی كه توانسته باشيد حافظه مورد نظر را به درستی نصب كنيد، به گارانتی نوت‌بوك‌ شما نيز هيچ ضربه‌ايی وارد نمی‌شود.

نصب كردن يك هارد با حافظه بيشتر نيز زياد سخت نيست:

نوت‌بوك‌های استاندارد با هاردی در قالب 2,5 Zoll و ارتفاع 9.5 ميليمتر می باشند. از طريق يك پوشش اضافی كه در زير نوت‌بوك قرار دارد می‌توان هارد موردنظر را در قابل ساخته شده قرار داد. اگر نوت‌بوك‌ هارد جديد را نشناخت، يك Bios-Update البته در صورتی كه طراحان نوت بوك آنرا ارائه كرده باشند، به شما كمك خواهد كرد.

نوت‌بوك‌های جديد دارای DVD-Writer می‌باشند. اگر بر روی نوت‌بوك‌شما يك درايو Combo وجود دارد كه سی‌دی‌ رايت می كند، می‌توانيد آنرا از طريق يك fireWire-Writer يا USB خارجی مجهز كنيد و يا درايو قديمی را برداشته و رايتر جديدی جايگزين آن كنيد.

بيشتر اوقات برای تعويض ، احتياج به درايوی در قالب Slimline ( ارتفاع به ميلمتر: 12.5) خواهيد داشت. نوت‌بوك‌های بسيار صاف با درايوهای Ultra-Slim ( ارتفاع به ميلمتر: 9.5 ) كار می كنند. البته اينگونه نوت‌بوك‌ها ديگر به سختی قابل تسليحات خواهند بود.

زشتی كار: بيشتر اوقات بزرگی و چهره ظاهری قسمت نصب شده با بدنه نوت‌بوك هم خوانی ندارد.

بقيه قسمت‌های نوت‌بوك را يا از لحاظ تكنيكی اصلا نمی توانيد بهتر كنيد و يا هيچ سودی برای شمانخواهد داشت:

در بسياری از نوت‌بوك‌ها پردازشگر به قسمت اصلی چسبيده است و لذا قابل تعويض نيست. حتی اگر پردازشگر در گيره و نه چسبی باشد باز هم به علت فن‌ روی آن كاری دشوار در مقايسه با كامپيوتر معمولی می‌باشد. شما به هر حال بايد يك مدلی با سرعت بالاتر از همان نوع پردازشگر به جای قبلی نصب كنيد مثلا يك 2.26GHs با پنتيوم M به جای 1.73GHs و اينكار سود چندانی ندارد.

كارت گرافيكی هم در بيشتر مواقع قابل تسليح نمی‌باشد چرا كه يا اصلا امكان عوض كردن و برداشتن آن وجود نداشته و يا عناصر مورد نظر برای تسليح آن وجود ندارند.

Display: پهن و روشن بهتر است.

بيشتر نوت‌بوك های جديد دارای صفحه‌ايی در قالب عكس پهن می‌باشند كه بيشتر در حالت نمايشی 16:10 می‌باشند. با اينكه نه تنها در هنگام ديدن دی‌وی‌دی‌ها، سياهی‌های دور كمتر به نظر می‌رسند، بلكه مثلا در يك جدول اكسل نيز تعداد رديف‌های بيشتری را می‌توانيد ببينيد. يكی از فايده‌های اين گونه صفحه‌ها اين است كه اگر چه اين صفحه‌ها پهن می باشند اما به ارتفاع قالب 4:3 نمی‌رسند و به همين علت برای كسانی كه زياد در هواپيما و قطار می باشند سود فراوانی خواهند داشت چرا كه با وجود اينكه نفر جلويی صندلی خود را به عقب كج كرده است باز هم بدون هيچ مشكلی می‌توان از آنها استفاده كرد.

يكی از Display-Tend‌های ديگر Glare-Displays می‌باشند كه هر كدام از عرضه كننده‌های نوت‌بوك‌، اسم ديگری روی آن می‌گذارند مانند: Trubrite، Crystalview، XBlack، Trulife در كل منظور اين صفحه‌های نمايش، چيز فوق‌العاده‌ايی می‌باشد كه روشنی زياد و قدرت رنگ بالايی را دارا باشد.

قسمت منفی: اسن صفحات نمايش منابع نوری موجود در فضای اطراف را با قدرت كامل بازتاب می دهند، لذا در پيدا كردن جای مناسبی برای قراردادن آنها كوشيد.

يكی ازمواردی كه برای سازندگان نوت‌بوك ها بسيار حائز اهميت است. صرفه‌جويی در كيفيت Display می‌باشد چرا كه يكی از گرانترين قسمت‌های موجود در يك نوت‌بوك می‌باشد. برای همين هم، هميشه توجه داشته باشيد كه صفحه نوت بوك مورد نظر به اندازه كافی روشن باشند. (160 تا 130 cd.m2 برای كارهای خانگی كافی است)

برای حس بهتر در ديد عكس بايد اين روشنی گفته شده به صورت يكسان در همه نقاط صفحه پخش شده باشد. صفحه‌هايی با كيفيت پايين در گوشه‌ها نور كمتری نسبت به مركز صفحه دارند: توجه داشته باشيد كه بنا به آزمايشات انجام شده ما ميزان پخش نور و روشنايی بايد حداقل حدود 80 درصد باشد.

دقت تصويری صفحه نيز مسئله بسيار مهمی می‌باشد اما بايد توجه داشته باشيد كه دقت تصويری بيشتر، هميشه بهتر نيست. اگر دقت تصويری در مقايسه با قطر صفحه بسيار بالا باشد، گرچه نوت بوك محتوای بيشتری را بر روی صفحه برای شما ظاهر می‌كند. اما به چشمان انسان فشار زيادی وارد می‌شود چرا كه نوشته ها و آيكون‌ها كوچكتر می شوند. برای مثال: دقت تصويری يك صفحه 15.4ZOLL برای كاركردنی راحت‌تر و بدون فشار بايد بر روی 1280X800 نقطه تصويری باشد.

مطمئنا برای ميز كار به جای صفحه‌های تصويری نوت‌بوك‌ها، می‌توان از سی‌دی‌های ارزشمندی به جای صفحات استفاده كرد. اگر نوت‌بوك و مانيتور دارای ورودی و خروجی‌های مخصوص اشتراكات توسط dvi باشند، می‌توانيد بهترين كيفيت را بر روی ميز كار خود از لحاظ تصويری داشته باشيد.

ميزان صدا و مدت زمان كار باطری:

عموما در نوت‌بوك‌ها صداهای اضافی سيستم نسبت به كامپيوترهای خانگی نقش مهمتری را بازی می كنند. يك نوت بوك كاملا در جلوی شماقرار دارد، در حالی كه سيستم يك كامپيوتر خانگی بيشتر اوقات در زير ميز كار شماست. همينكه فن يك نوت‌بوك كمتر كار می كند و يا صدای آن قابل شنيدن نيست، كمك بزرگی به تمركز شما و همچنين كسانی كه در كنار شما نشسته‌اند می كند.

با توجه به آزمايش ما، فن نوت بوكی كه صدای آن 1.2 باشد را به راحتی می‌توان شنيد و اگر اين ميزان به بالای 2 برسد ديگر تمركز كردن كار بسيار مشكلی خواهد بود.

اگر چه در هنگام بازی كردن و يا نگاه فيلم صدای بالای فن، زياد مشكلی ايجاد نمی كند، اما باز هم خبر از مشكلی حل نشدنی در نوت‌بوك‌ها می‌دهد. تكنيك Dual-Core گر چه نوت‌بوك‌ها را سريعتر می كند اما آنها را صرفه‌جوتر نمی كند. به هر حال در آزمايش ما در مورد ميزان مصرف برق و مدت زمان كار باطری، نسل جديد سنترينو كاملا شبيه نسل قبلی می ماند. برای هر دو نسل گفته‌های زير صادق است:

2/5 تا 3 ساعت مدت زمان كار باتری برای نوت‌بوكی با كارت گرافيكی در اين حالت ميزان مصرف برق 25 تا 22 وات می باشد. نوت بوك‌هايی كه دارای عملكرد گرافيكی نصب شده‌ايی در ست‌چيپ خود می‌باشند از 3 تا بيش از 4 ساعت كار كرد باطری داشته و در ميانگين 14 تا 16 وات برق مصرف می‌كنند. در هر صورت بايد گفت كه پردازشگر سنترينو، WLAN و ست چيپ تنها 20 درصد از كل برق مصرفی را به خود اختصاص می‌دهند.

توجه: سيستم عامل جديد مايكروسافت يعنی ويندوز ويستا دارای بعضی عملكردهای خاص برای نوت‌بوك‌ها خواهد بود. يك حالت خواب اختصاصی هنگامی كه ميزان باطری از سطح خاصی پايين‌تر بيايد، تمام داده‌ها و فايل‌های ضبط شده در RAM را به هارد انتقال می‌دهد به جز اين ويستا از Flash-Memory در فرم دستگاه خارجی و يا يك هارد اضافی استفاده می‌كند تا فايل‌ها را سريعتر به محل برساند و بدينوسيله در مصرف برق صرفه‌جويی می‌كند.

در همين رابطه نيز تكنيكی وجود دارد كه اينتل به آن نام Robson را داده است. اين تكنيك نيز قرار است مانند ويستا از آغاز سال 2007 در دسترس عام قرار بگيرد.

نوت‌بوك‌ها: ما اينگونه تست می‌كنيم

يك نوت بوك خوب بايد سريع باشد و تجهيزات كاملی داشته باشد، اما در عين حال بايد براحتی قابل استفاده بوده و مدت زمان كار باتری آن نيز بالا باشد. مطمئنا سرويس دهی و قيمت آن نيز در اين ميان مطرح می‌باشند ما به تمام اين نكات در تست خدمات توجه می‌كنيم.

سرعت: سرعت را در برنامه‌های كاربردی استانداردی مانند آفيس كار با عكس و اينترنت توسط Benchmark Sysmark 2994SE آزمايش می كنيم. اين برنامه شخصی را برای سيستم تصور می كند كه حدودا هم زمان از برنامه‌هايی مانند Word، PowePoint و Outlook، Access، PhotoShop استفاده می‌كند. قدرت بازی نوت‌بوك‌ها را با 3DMark03 تست می‌كنيم.

تجهيزات:

در اينجا عناصر سخت افزار را ارزشيابی می‌كنيم. برای مثال: فضای كلی هارد، سرعت رايتر، ميزان پورت‌های موجود. به جز اين به مسائلی مانند نرم‌افزارهای موجود و نصب شده نيز اهميت داده می شود.

مدت زمان كار باتری:

توسط Benchmark Mobile Mark 2005 تست می كنيم كه يك نوت‌بوك كه به برق وصل نشده است در هنگام استفاده از برنامه‌های كاربردی استاندارد چه مدت زمانی را دوام می‌آورد.

بخصوص اگر زمانی بخواهيد كه از نوت بوك خود به عنوان وسيله ای در بين راه‌ها استفاده كنيد. بايد مدت مان كار باتری 4 ساعت و بيشتر باشد. نوت‌بوك‌های استاندارد مدت زمانی بين 3 تا 4 ساعت را ارائه می‌دهند اما نوت‌بوك‌هايی باكارت گرافيكی بيشتر اوقات زير 3 ساعت كارايی دارند.

كاركرد:

می‌خواهيد كه با نوت‌بوك خود به راحتی كار كنيد؟ پس به اين نكات توجه كنيد: ( بزرگی، تناسب، كيفيت) در دكمه‌ها و بخش جايگزين ماوس Trackpoint يا Touchpad.

ارگونومی:

اين بخش كيفيت صفحه را در روشنايی، زاويه تصوير، رنگ، تناسب و ... به ما نشان می‌دهد. به جز اين بايد گفت كه وزون يك نوت بوك نيز همانند صدای آن را در اينجا تست می‌شود.

يكبار بدون فشار: برای اينكه ميزان صدا رادر هنگام نمايش صفحه اندازه می گيريم

يكبار با فشار كامل: كه توسط نشان دادن يك فيلم و يا بازی با بالاترين صدا آزمايش كنيم.

سرويس: برای گرفتن يك نمره خوب بايد عرضه كنندگان و سازندگان يك سرويس ارزان و قابل اعتماد و قابل دسترسی آسان توسط سايت‌های وب را داشته باشند. علاوه بر آن بايد سايت‌ها و امكاناتی برای پشتيبانی بايوس و درايوها به ما عرضه كند.

قيمت: تنها در اين تست اسكن است كه می‌توان گفت هر چه ارزانتر نمره‌ايی بالاتر.

در اين تست نوت‌بوك‌های استاندارد تا 1500 يورو و نوت‌بوك‌هايی باامكانات اضافی بالای 1500 يورو می‌باشند.

بايد توجه داشت كه برای طبقه‌بندر قيمت بايد دانست كه شخصی كه نوت بوك را می‌خرد آيا يك مبتدی و يا يك خبره در كامپيوتر بوده و چه انتظاراتی از نوت بوك خود دارد.

مطمئنا افراد مبتنی به نوت‌بوك‌هايی با قيمت 1500 يورو و افراد خبره به بالاتر از 1500 يورو احتياج خواهند داشت.

علم الکترونیک و کامپیوتر

لینک به دیدگاه
Share on other sites

ريزپردازنده‌هاي لپ‌تاپ و ‌‌AMD

‌پردازنده‌هاي شركت ‌AMD برخلاف شركت اينتل از تنوع كمتر اما قدرت و كارايي مناسب‌تري در كامپيوترهاي همراه برخوردار هستند و ديگر آن سردرگمي موجود در انتخاب ريزپردازنده‌هاي اينتل وجود ندارد. ‌‌AMD با ارائه پردازنده‌هاي 64‌بيتي ارزان قيمت و مبتني بر فناوري PowerNow، بازار كاربران نهايي را هدف قرار داده و بايد گفت در اين زمينه موفق بوده است. فناوري ‌PowerNow براي مديريت منبع تغذيه ريزپردازنده تجهيزات پرتابل است كه امكان استفاده از ‌‌23‌سطح تنظيمي را براي بالابردن سرعت و قدرت باتري فراهم مي‌كند. در ادامه مهم‌ترين ريزپردازنده‌هاي موبايل اين شركت مورد بررسي قرارخواهند گرفت:

1002245_b.jpg

Mobile Athlon 64 ريزپردازنده‌هاي سري اتلون در بسياري از ويژگي‌ها مشتركند و مي‌توان گفت كه تمام قابليت‌هاي ريزپردازنده‌هاي اتلون دسكتاپ نيز در سري اتلون موبايل تكرار شده است. به‌علا‌وه، معماري اتلون موبايل براي تجهيزات پرتابلي مانند لپ‌تاپ طراحي و بهينه شده است. لپ‌تاپ‌هاي شامل اين نوع ريزپردازنده عموماً داراي دو ويژگي سبكي و نازك بودن قطر لپ‌تاپ هستند و مصرف منبع تغذيه آن‌ها نسبت به ديگر ريزپردازنده‌هاي موبايل كمتر است. سرعت فركانسي اين سري از ريزپردازنده‌ها از 1.6‌گيگاهرتز شروع‌مي‌شود و ت2.6‌‌گيگاهرتز مي‌رسد و همگي از يك مگابايت حافظه پنهان بهره مي‌برند كه مناسب است. اين ريزپردازنده به طور همزمان از دو قابليت ‌‌64‌‌بيتي بودن و مبتني بودن بر معماري ريزپردازنده‌هاي موبايل برخوردار است كه يك گزينه بسيار مناسب را براي انتخاب به وجود مي‌آورد.

Athlon 64 DTR يك ريزپردازنده مبتني بر فناوري‌هاي ريزپردازنده‌هاي سري اتلون 64‌‌‌بيتي است كه براي جايگزيني با ريزپردازنده‌هاي دسكتاپ در كامپيوترهاي همراه مناسب است. ويژگي بارز لپ‌تاپ‌هايي كه از اين نوع ريزپردازنده سودمي‌برند، سنگيني و حجيم بودن است (صفحه مانيتور‌‌16‌‌ و17‌‌اينچي، وزن بالغ بر ‌‌6‌‌پاند و ضخامت 1.5‌اينچ). اساساً بايد از اين ريزپردازنده انتظارات يك سيستم دسكتاپ را داشت. Athlon 46 DTR بر‌اساس فناوري PowerNow طراحي شده است تا از مصرف باتري خارجي لپ‌تاپ كاسته شود.

Mobile Athlon XP-M ريزپردازنده‌اي سبك و كارا در مقايسه با قيمت و نوع كاربرد آن. شايد بتوان ريزپردازنده‌هايCeleron از شركت اينتل را هم‌خانواده اين نوع ريزپردازنده در جبهه رقيب شمرد. اگر تصميم داريد يك لپ‌تاپ ارزان قيمت انتخاب نماييد و ميان دو گزينه Celeron XP Mobile و Mobile Athlon XP-M مردد هستيد، حتماً اتلون را انتخاب كنيد.

AMD Turion 64 Mobile اين ريزپردازنده را بايد رقيب مارك تجاري Centrino Mobile دانست. چرا كه تمامي قابليت‌ها و ويژگي‌هاي اين نوع لپ‌تاپ‌ها، مانند مصرف كم انرژي، طولا‌ني بودن مدت شارژ باتري در كنار پشتيباني از پروتكل‌هاي ‌‌g،b،802.11 a و بلوتوث را داراست. اين ريزپردازنده از فناوري ‌‌PowerNow استفاده مي‌كند و قابليت سازگاري با كامپيوترهاي32 و 64‌بيتي را دارد. به طوري كه بر روي هر دوسيستم كارايي خاص آن سيستم را ارائه مي‌دهد.

معماري ساخت اين ريزپردازنده دقيقاً مبتني بر ويژگي‌هاي تجهيزات همراه است كه از آن جمله مي‌توان به وزن سبك و نازك بودن قطر لپ‌تاپ اشاره‌نمود. پشتيباني از كارت‌هاي گرافيكي‌ سه بعدي و قدرتمند و بالارفتن سطح امنيتي سيستم از ديگر ويژگي‌هاي اين ريزپردازنده به‌شمار مي‌رود. اگر دوست داريد يك لپ‌تاپ شامل ريزپردازنده ‌Turion تهيه‌نماييد، بايد كمي صبر كنيد. چون هنوز استفاده از اين ريزپردازنده به صورت گسترده فراگير نشده‌است و در نتيجه بايد براي استفاده زود هنگام از آن هزينه بسيار زيادي را متقبل‌شويد.

Mobile AMD Sempron رده ديگري از ريزپردازنده‌هاي سبك و بهينه شده شركت ‌AMD براي لپ‌تاپ است. ريزپردازنده‌هاي سري ‌Sempron متنوعند و از سبك‌ترين و نازك‌ترين لپ‌تاپ تا كامپيوترهاي همراهي با سرعت بالا و حجيم را دربرمي‌گيرند. پشتيباني از پروتكل‌هاي ‌g ،b،802.11a، سازگاري با فناوري كاهش مصرف انرژي در تجهيزات همراه، و بالا بردن سطح امنيتي در سيستم از جمله ويژگي‌هاي اين نوع ريزپردازنده‌ها هستند. فركانس سرعت سري ‌Sempron از 1.6 - 2.2‌گيگاهرتز متنوع است. ولي ضعف آن‌ها در استفاده كم از حافظه نهان است. در كل لپ‌تاپ‌هاي مبتني بر اين نوع ريزپردازنده، با توجه به قيمت مناسبي كه دارند، براي كاربردهاي نه چندان سنگين و گسترده مناسبند.

shabakeh-mag.com

لینک به دیدگاه
Share on other sites

21259c5c6c31d1fc5f1ff80aee5c8644.jpg

نگهداری نوت‌بوك

بهترین روش برای نگهداری نوت‌بوك مراجعه به سایت شركت سازنده و یا دفترچه‌های راهنمای همراه دستگاه است لیكن به صورت كلی می‌توان با رعایت نكات زیر كاركرد و عمر دستگاه را افزایش داد و با لذت و اطمینان از این ابزار پیشرفته استفاده كرد.

● باتری: یكی از مهمترین دلایل تهیه نوت‌بوك توسط شما خاصیت قابل حمل بودن و داشتن عمر باتری زیاد است برای اینكه باتری بهترین كاركرد و عمر را داشته باشد باید اولین بار كه نوت‌بوك را روشن می‌كنید آن را صد در صد شارژ كرده (بین یك تا سه ساعت)، سپس اجازه دهید، باتری كار كرده تا تخلیه شود به طوریكه حداقل به ۱۰ درصد برسد این كار را ۲ الی ۳ مرتبه تكرار كنید تا كلیه سلول‌ها قابلیت نگهداری شارژ خوب را بدست آورند. چنانچه همیشه از برق برای روشن بودن دستگاه استفاده می كنید باتری را ۱۰۰ درصد شارژ كرده، آنرا از دستگاه جدا و هفته‌ای ۱ الی ۲ بار آنرا شارژ كنید . هر چه تعداد به برق خوردن باتری كمتر باشد عمر باتری بیشتر خواهد بود.

چنانچه از باتری استفاده می كنید اجازه دهید تا به حداقل شارژ ۱۰ درصد برسد ( هنگامی كه Low Battery ظاهر گردید) سپس آن را شارژ كنید. در ضمن جهت روشن كردن دستگاه همیشه ابتدا آداپتور را به برق سپس آن را به دستگاه متصل كنید. دقت كنید كاركرد باتری بستگی به فركانس پردازنده - نور LCD و كاركرد درایوهای دستگاه دارد و زمانی كه جهت كاركرد باتری ذكر می‌شود برای بهترین شرایط (Standby) بوده و كاركرد واقعی باتری بر اساس آمپر ساعت (mAh) و تعداد سلول‌های آن مشخص می‌شود.

● درایوها: لنز (Optic) درایو‌ها بسیار حساس می‌باشند درایو نوت‌بوك برای خواندن (DVD/CD)‌های اصل طراحی شده‌اند بنابراین اصراری در خواندن هر گونه (DVD/CD) كه به صورت غیر استاندارد و روی (DVD/CD) را به صورت پی‌درپی انجام ندهید و حتما فواصل كوتاهی بین آنها قرار دهید. چنانچه از درایو استفاده نمی كنید داخل آن (DVD/CD) قرار ندهید.

● LCD و Keyboard: برای تمیز كردن فقط از مایعات مخصوص و یا یك دستمال بدون پرز كمی مرطوب باشد استفاده كنید سپس آن را با دستمال دیگر خشك كنید. از هیچگونه اسپری (حتی خشك) استفاده نكنید. دقت كنید مایعات و گردو غبار به سرعت موجب خراب شدن Keyboard می‌شود. در صورتیكه مایعی روی دستگاه شما ریخت سریعا آن را خاموش كرده و باتری را جدا كنید، آن را با باد سرد خشك و سریعا به مركز خدمات مراجعه كنید.

● بازیابی (Recovery): نوت‌بوك‌ها دارای سیستم عامل اصل شركت مایكروسافت می‌باشند كه نشانه آن زیر دستگاه نصب است كه همراه درایورهای مربوطه خاص آن دستگاه بر روی آن نصب گردیده و چنانچه به هر علتی از بین بروند نصب آن، بسیار مشكل است. به همین دلیل در دستگاه‌های جدید، در یك قسمت از هارد دستگاه كه معمولا ۱۰ درصد ظرفیت آن بوده ( به همین علت مقدار ظرفیت هارد كمتر از مقدار اسمی آن مشاهده می‌گردد) و به طور مخفی می باشد. قسمتی به نام Recovery وجود دارد كه كل سیستم عامل، درایورها و برنامه‌های كاربردی در آن می‌باشد. این برنامه در All Program و Control Panel وجود دارد. جهت تهیه نسخه پشتیبان از آن Recovery را اجرا، سپس گزینه اول كه Create Recovery Disk است را باز كنید. چنانچه دستگاه دارای DVD RW بوده با تهیه یك یا دو دی‌وی‌دی ‌خام و چنانچه دارای CD RW بوده و با تهیه حداقل شش سی‌دی خام (تعداد در هر دستگاهی ذكر می‌گردد) به ترتیبی كه اعلام می‌شود از Recovery یك نسخه پشتیبان تهیه كنید و آن را در آرشیو خود نگاه دارید. این كار باید همان روزهای ابتدای خرید دستگاه انجام گردد. هرگاه به هر علتی ویندوز از بین رفت یا مشكل پیدا كرد می‌توانید از آن استفاده كنید و دقت كنید كه هیچگاه هارد را نباید فرمت كرد چون پارتیشن Recovery از بین می‌رود و در ضمن قبل از Recovery دستگاه، از اطلاعات شخصی خود حتما نسخه پشتیبان تهیه كنید.

● محافظت در برابر ویروس: لپ‌تاپ‌ها مانند سیستم‌عامل دارای برنامه ضدویروس اصل شركت‌های Norton یا McAfee می‌باشند، همواره آنها را به روز نگهدارید.

ز نكته: هنگام استفاده از بلندگوی خارجی بهتر است صدا حداكثر تا دو سوم باز گردد. در ضمن روشنایی دستگاه نیز در مواقع عادی تا دو سوم باشد و در آخر هنگام كار كردن هارد، دستگاه را حركت ندهید.

علم الکترونیک و کامپیوتر

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...