رفتن به مطلب

انویدیا حریف می طلبد!


FARIBORZ
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

tegra3_chip.jpg

تبلت های امروزی قوی هستند و می توانند تا حد زیادی از کارهای روزمره را انجام داده و حداقل در برخی زمینه ها نیاز ما را برآورده کنند. با این حال هنوز قدرت پردازشی آنها حتی به چند قدمی نت بوک ها نیز نمی رسد. از امروز باید طور دیگری به قضیه نگاه کنیم، چون NVIDIA نسخه سوم از SoC های Tegra را معرفی کرده است. در ادامه با امکانات جدید Tegra 3 آشنا شده و اندکی نیز به تبلت جدید ایسوس که در واقع اولین تبلت مجهز به Tegra 3 است خواهیم پرداخت.

پردازنده

ابعاد این SoC در مقایسه با Tegra 2 به 80 میلیمتر مربع افزایش یافته و چهار پردازنده ARM Cortex A9 را در خود جای داده است. هر هسته پردازشی از طریق موتور پردازش دستورالعمل های چند رسانه ای، به طور کامل از دستورات NEON پشتیبانی می کند. Tegra 2 به علت محدودیت ابعاد SoC فاقد این قابلیت بود. هر پردازنده دارای 32 کیلوبایت حافظه اختصاصی نهان L1 است و یک مگابایت حافظه نهان L2 نیز به طور مشترک توسط تمامی هسته ها مورد استفاده قرار می گیرد (مقدار این دو حافظه در مقایسه با Tegra 2 تغییری نداشته است).

tegra3_die_front.jpg

[/center]

در Tegra 3 هسته های پردازشی دارای خاصیتی مشابه Intel Turbo Boost هستند. به این معنی که در زمان فعال بودن یک هسته پردازشی، حداکثر فرکانس کاری به 1.4 گیگاهرتز می رسد و با فعال شدن دو هسته، حداکثر فرکانس به 1.3 گیگاهرتز کاهش می باید. همچنین در Tegra 3 می توان جریان یک هسته را به طور کامل قطع کرد تا صرفه جویی مناسبی در توان مصرفی صورت گیرد. در این حالت و در اکثر اوقات، توان مصرفی Tegra 3 مشابه Tegra 2 خواهد بود و تنها در زمانی که تمامی هسته های پردازشی فعال هستند، توان مصرفی از Tegra 2 بیشتر خواهد شد.

در کنار چهار هسته پردازشی اصلی، یک پردازنده Cortex A9 دیگر نیز وجود دارد که فرکانس کاری آن حداکثر به 500 مگاهرتز می رسد. NVIDIA این هسته پنجم را برای پردازش دستورات پس زمینه سیستم عامل در نظر گرفته است. اگر تبلت یا تلفن همراه شما یک پردازش بسیار سبک را بخواهد انجام دهد، وظیفه آن به دوش این هسته پنج خواهد افتاد و چهار هسته پردازشی اصلی غیر فعال باقی خواهند ماند. در این حالت توان مصرفی به کمترین میزان خود خواهد رسید. فعال و غیر فعال سازی هسته ها و سویچ کردن بین آنها همگی توسط Firmware مخصوص NVIDIA صورت خواهد گرفت.

پردازنده گرافیکی

تعداد واحد های پردازش پیکسل در Tegra 3 در مقایسه با Tegra 2 دو برابر شده و به هشت عدد رسیده است، اما تعداد واحدهای پردازش برداری همچنان ثابت باقی مانده است (این نوع معماری در کارت های گرافیک قدیمی تر به کار گرفته می شد. در حال حاضر کارت های گرافیک فعلی دارای واحد های سایه زنی یکپارچه هستند و دیگر خبری از واحد های جدا از هم پیکسل و بردار نیست). این تغییرات و استفاده از درایور های جدید تر باعث شده تا قدرت پردازش گرافیکی Tegra 3 دو تا سه برابر بیشتر از Tegra 2 باشد.

controllersm.jpg

[/center]

[/left]

نکته جالب در مورد Tegra 3، پشتیبانی آن از تصاویر سه بعدی، فیلم های سه بعدی و بازی های سه بعدی است. NVIDIA حتی برای افزایش هیجان در بازی ها، امکان پشتیبانی از کنترلر کنسول های PS3 ،XBOX 360 و Wii و برخی کنترلرهای ساخت شرکت های مختلف از جمله Logitech را نیز فراهم ساخته است. انجام بازی از این طرق هم روی خود تبلت و هم از طریق اتصال آن به صفحه نمایش های سه بعدی ممکن خواهد بود. همچنین در بازی های آینده می توانیم شاهد افکت های Motion Blur، نوردهی دینامیک، کیفیت بهتر آب و برخی موارد دیگر باشیم.

riptidegp_blur_nov2011.jpg

shadowgun_water_nov2011.jpg

NVIDIA مدعی شده که کدگشاهای ویدئویی در این SoC در مقایسه با قبل بسیار بهبود یافته است. Tegra 3 حالا می تواند فیلم های Full HD با فرمت H.264 و نرخ پخش 40 مگابیت در ثانیه را بدون مشکل پخش کنید. پردازشگر سیگنالهای تصویری نیز در مقایسه با Tegra 2 دو برابر سریعتر گشته اند.

حافظه و رابط ها

کنترلر حافظه در مقایسه با Tegra 2 تغییری نکرده است، اما حالا می تواند از حافظه های LPDDR2 با حداکثر فرکانس 1066 مگاهرتز و حافظه های DDR3-L با حداکثر فرکانس 1500 مگاهرتز پشتیبانی کند. با این حال استفاده از رابط حافظه 32 بیتی باعث می شود تا پهنای باند نهایی حافظه بسیار کاهش یابد. باید در عمل دید که آیا این میزان پهنای باند برای اجرای بازی های سه بعدی و دیگر مواردی که پهنای باند حافظه بالا احتیاج دارند کافی خواهد بود یا خیر.

summary.jpg

نکته ویژه دیگری که در Tegra 3 دیده می شود، وجود یک کنترلر SATA II است. هرچه باشد قرار است این SoC در تبلت های مجهز به Windows 8 نیز به کار گرفته شود و به همین خاطر، باید راهی برای اتصال وسایل ذخیره سازی پیشرفته و با حجم بالا (و البته سرعت بالا) در نظر گرفت.

اولین تبلت چهار هسته ای

چندی پیش خبرهایی از عرضه تبلت جدید ایسوس به گوش می رسید و حالا می دانیم که تبلت جدید این شرکت که Transformer Prime نام دارد، اولین تبلت مجهز به Tegra 3 است. تبلت قبلی این شرکت به موفقیت های خوبی دست یافته و NVIDIA برای عرضه محصول جدیدش، ایسوس را به عنوان Launch Partner خود در نظر گرفته است.

pr asus eee pad transformer prime front amethyst gray_575px.jpg

این تبلت نیز دارای یک صفحه کلید قابل جدا شدن بوده و با صفحه نمایش 10.1 اینچ تولید شده است. وزن تبلت از 675 گرم به 586 گرم کاهش یافته است که پیشرفت قابل توجهی به شمار می آید. قیمت تبلت جدید حداقل 500 دلار بوده (مدل 32 گیگابایتی) و قبل از پایان سال 2011 در امریکا عرضه خواهد شد. دوربین پشت هشت مگاپیکسلی بوده و همچنان روی خود تبلت خبری از پورت USB نیست (این پورت روی صفحه کلید قرار دارد).

screen shot 2011-11-08 at 7.15.25 pm_575px.jpg

منبع :

[/left]

http://www.sakhtafzarmag.com/news/digital-news-hardware/7024.html

بابک ولی زاده

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...