جلوگیری از فروپاشی کلونی زنبورها به کمک تراشه اینتل
مسئولان شرکت اینتل با همکاری شرکت تولید تراشه ادیسون، نخستین سری از این تراشهها را تولید کردند و امیدوارند تا با همکاری آژانس ملی علوم استرالیا این تراشهها را به تمام جهان ارسال کنند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از شرکت اینتل، تراشه کنترل زنبورها در کندو نصب میشود تا فعالیت درونی کندو و فاکتورهای مورد نظر را از طریق حسگرها دریافت کند.
در این سیستم، زنبورهای عسل به حسگرهای بسیار کوچکی مجهز میشوند و هنگام بازگشت به کندو این اطلاعات توسط تراشه موجود در کندو دریافت میشود.
دکتر پائولو سوزا، عضو آژانس ملی علوم استرالیا اظهار کرد: امروزه شاهد فروپاشی تمامی کلونیهای زنبورعسل در جهان هستیم که تاکنون علت این مشکل مشخص نشده است.
وی در ادامه افزود: طی مطالعات انجام شده و با توجه به اهمیت این مسئله تصمیم گرفتیم که با همکاری شرکت اینتل، نوعی فناوری طراحی کنیم که علاوه بر کارایی به آسانی قابل استفاده باشد.
محققان شرکت اینتل در مورد عملکرد این سیستم هوشمند اظهارکردند: تراشههای نصب شده در کندوها پس از دریافت اطلاعات حیاتی از زنبورهای کارگر، اطلاعات را از طریق اتصال بیسیم، به مرکز مطالعاتی ارسال میکند که سپس اطلاعات دریافتی به مدلهای سهبعدی تبدیل میشوند تا فعالیت زنبورها در بیرون از کندوها مورد بررسی قرار گیرد.
دانشمندان معتقدند که در صورت عدم کنترل فروپاشی کندوی زنبورهای عسل، تامین غذای انسانها به خطر میافتد، چرا که این جانداران نقش بسیار مهمی در بارورسازی گیاهان مورد استفاده انسانها دارند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
0 دیدگاه
دیدگاه توصیه شده
هیچ دیدگاهی برای نمایش وجود دارد.