ناکامی نسل دوم پردازنده های Ryzen در سبقت از میزان فروش نمونه های نسل هشتمی اینتلتیبانی میکنند!
بر اساس آماری که بزرگترین خردهفروشی آلمان منتشر کرده است، اینتل علیرغم انتشار نسل دوم پردازندههای رایزن AMD، همچنان پیشتاز بازار فروش پردازندههای دسکتاپ است که البته در زمینه درآمد، این فاصله بیشتر هم میشود.
یکی از مواردی که همیشه جذابیتهای خود را داشته است، مشاهده رقابت میان کمپانیهای حاضر درون بازار است. از سامسونگ و اپل و هواوی گرفته تا رقابت میان تولیدکنندگان پردازندههای دسکتاپ که شامل دو رقیب دیرینه AMD و Intel میشود. در جدیدترین آمار منتشر شده توسط بزرگترین خردهفروشی آلمان، Mindfactory، با این که AMD در ۲ ماه گذشته روزهای آرامی را سپری کرده است، اما همچنان محصولات این کمپانی نتوانستهاند که نمونههای شاخص اینتل را از لحاظ میزان فروش شکست بدهند و این در حالی است که این محصولات از ۱۰ ماه گذشته درون بازار وجود دارند.
AMD همچنان در تعقیب نسل هشتم پردازندههای اینتل
وقتی برای اولین بار AMD نمونه پردازندههای Ryzen خود را به بازار عرضه کرد، شاهد رشد بزرگی در سهم بازار آنها بودیم و حتی این کمپانی توانست در تعدادی از فروشگاه از فروش پردازندههای اینتل هم جلو بزند. بدون شک مهمترین دلیل این مسئله را میتوانیم در جهش بزرگ AMD در افزایش کارایی پردازندهها و البته هستههای آنها بدانیم که یکی از نیازهای اساسی بازار امروز است و به عنوان مثال این نمونهها برای انجام پروژههایی با نرمافزارهای مهندسی همانند CAT بسیار مناسب بودند.
پس از آن اینتل با نسل هشتم پردازندههای خودش به بازار آمد و برای اولین بار پس از یک دهه تعدادی هستههای محصولات خودش را افزایش داد و این گونه سهم بازار خودش را به حالت گذشته باز گرداند. اما پس از آن AMD با نسل دوم پردازندههای رایزن خود بازگشت و به لطف تبلیغات زمان عرضه خود توانست سهم بازار خود را تقریباً با اینتل برابر کند. البته پس از گذشت چند ماه گویی از آن شور و هیجان زمان عرضه این محصولات کم شده و باز هم بازار به حالت گذشته خود بازگشته است و دوباره پردازندهای نسل هشتم اینتل که در ۱۰ ماه پیش عرضه شده بودند، رهبری این بازار را به دست گرفتهاند.
آمار فروش پردازندههای AMD و Intel
بر اساس اولین نمودار که تعداد فروش پردازندهها در فروشگاه Mindfactory را نمایش میدهد، نمونهی Core i7-8700K همچنان به پیشتازی خود ادامه میدهد و با اختلاف بسیاری زیادی نمونهی ۸ هستهای Ryzen 2700X کمپانی AMD را پشت سر گذاشته است. حتی نمونهی Core i5-8600K همچنان فروش خوبی را در مقایسه با نمونهی 2700X دارد. با تمامی اینها شاید جالب باشد که بدانید که دومین پردازنده پرفروش AMD در این بازار را نمونهی Ryzen 5 1600 تشکیل میدهد و مهمترین دلیل آن را هم میتوانیم در بهترین پیشنهاد قیمتی/عملکردی آن در میان پردازندههای ۶ هسته/۱۲ تردی بازار بدانیم.
یکی از نکاتی باید به آن توجه شود این است که پردازدههای نسل اول رایزن اگرچه همچنان درون بازار وجود دارند، اما با قیمت پایینتر خود (به نسبت زمان عرضه) سود کمتری را برای AMD به دنبال خواهند داشت. همچنین میتوانیم به شروع هر چند کوچک پردازنده Core i7-8086K هم در این نمودار اشاره کنیم که البته باید منتظر بمانیم و ببینیم که در ماههای پیشرو چه عملکردی را از خود نشان خواهد داد.
در زمینه درآمد، اینتل به لطف قیمت پردازندههای شاخص خود و البته همان گونه که گفتیم، فروش خوب پردازندههای نسل اول رایزن (قیمت پایین آنها) همچنان از AMD جلوتر است و سهم ۶۲ درصدی را از بازار فروش پردازندهها به خود اختصاص داده است. همان گونه که مشخص است، بخش عمدهی درآمد اینتل از فروش نمونههای سری رایزن ۲۰۰۰ جدید این کمپانی و همچنین نمونههای Threadripper است. گفتنی است که دو پردازندهی Core i7-8700K و Core i5-8600K توانستهاند به تنهایی در ماه ژوئن به اندازهی تمامی سهم بازار AMD برای اینتل درآمد داشته باشند.
سهم فروش و میزان درآمد هر دو کمپانی به تفکیک پردازندهها
در یک نگاه کلی در حال حاضر AMD از لحاظ تعداد فروش سهم ۴۵ درصدی و در مقابل اینتل سهم ۵۵ درصدی را در بازار خردهفروشی دارد. همچنین در رابطه با سهم ۴۵ درصدی AMD هم میتوانیم به ۱۸ درصد سهم پردازندههای نسل Pinnacle-Ridge اشاره کنیم که پس از آن نسل Summit Ridge این کمپانی با سهم ۱۶ درصدی و نسل Raven Ridge با سهم ۱۰ درصدی قرار گرفته است. در زمینه سهم ۵۵ درصدی نمونههای اینتلی هم میتوانیم به سهم بزرگ ۴۷ درصدی پردازندههای Coffee Lake این کمپانی اشاره کنیم که پس از آن پردازندههای Kaby Lake با تنها ۸ درصد سهم قرار گرفته است. بدون شک بزرگترین بازیگر سهم ۴۷ درصدی نسل Coffee Lake را میتوانیم نمونهی i7-8700K بدانیم.
جالبترین نکته در این آمارها این است که سهم پردازندههای ردهبالای اینتل و ایامدی در میزان فروش این محصولات تنها ۱ درصد است که البته در زمینه میزان درآمد حاصل از فروش، سهم نمونههای بالاردهی پلتفرم X299 اینتل در مقایسه با پلتفرم X399 ایامدی یک درصد بیشتر بوده و به میزان ۳ درصد از سهم کلی رسیده است.
حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که با ورود نمونههای Coffee Lake-S اینتل و همچنین نسل دوم پردازندههای تردریپر ایامدی، چه تغییراتی در این آمار و ارقام به وجود میآید.
- 2
15 دیدگاه
دیدگاه توصیه شده