ارتباط زبان HTML5 با بهینه سازی در موتورهای جستجو
امروزه تمام برنامه نویسان و طراحان در تلاش هستند تا رتبه سایت و صفحات وب سایت خود را در موتورهای جستجو نظیر گوگل، بینگ و غیره ارتقا دهند.
غول های جستجوی دنیا به هیچ وجه مایل نیشتند الگوریتم جستجوی خودشان را فاش کنند و ار هک شدن این الگوریتم جلوگیری می کنند.
اما بسیاری از طراحان وب که به اصطلاح به آنها کلاه سفید می گویند با آزمون خطا کردن روش های بهینه سازی بهترین روش را برای وب سایت مورد نظر انجام می دهند، در ادامه وقتی هر روز این الگوریتم تغییر می کند و به روز رسانی می شود دیگر همه به دنبال این هستند که این غول های جستجو از چه چیزی خوششام می آید.
در زبان HTML5 بیشتر وظایفی که طراحان وب سایت به عهده دارند ساده شده است.
صدا و تصویر در رابطع با زبان HTML5
برای سالیان ممتد طراحان وب از پلاگینه هایی مانند Adobe flashو یا Silverlight برای اضافه نمودن صدا و تصویر به صفحات وب سایت استفاده می کردند. این پلاگین ها قابلت زیبا و شکیل شدن صفحات وب را به به طراحان می دهد تا بتوانند کاربران را بیشتر به وب سایت خود جذب کنند.
البته این نوع از وب سات ها از رتبه بندی خوبی در موتورهای جستجو برخوردار نیستند برای این که موتورهای جستجو نمی توانند به خوبی صفحات وبی که دارای adobe flash و Silverlight هست را ذخیره کنند. یکی از قدم های خوبی که در این را برداشته شد از بین رفتن فلش بود. اگر چه خیلی از طراحان برای آینده خود به روی آن سرمایه گذاری کرده بودند.
زبان HTML5 اجازه می دهد صدا و تصویر ها به خوبی در موتور جستجو ثبت و یا index شوند. استفاده از این تگ ها باعث می شود صفحات وب سایت شما رتبه خوبی در موتورهای جستجو بدست بیاورند.
به طور کل سایت های که از HTML5 استفاده می کنند رتبه به مراتب بهتری نسبت به سایت هایی که از پلاگین ها استفاده می کنند دارند.خب البته این سوال ممکن است به ذهن شما برسد که HTML5 برای همه کارها مناسب هست یا خیر.
گوگل خیلی بر این نکته تاکید دارد که وب سایت را برای کاربران خود بسازید، با این تفاسیر ممکن است در چند وقته دیگه شاهد ظهور HTML6 باشیم.
رابطه لینکها در صفحات وب با HTML5
در حال حاضر با استفاده از خصوصیتی به نام rel ما می توانیم تعیین کنیم که موتورهای جستجو چگونه با لینکهای ما برخورد کنند و آنها را index نمایند
Alternate: با این ویژگی می توانیم به همان لینک در زبان دیگری دسترسی داشته باشیم
Author: می توانیم با استفاده از آن به صفحه نویستده لینک دهیم.
License: برای نمایش حق استفاده از لینکی استفاده می شود.
NEXT and PREV: زمانی استفاده می شود که بخواهیم موتور جستجو بین صفحات ما به راحتی گردش انجام دهد.
Help: برای زمانی است که بخواهیم به صفحه راهنمایی لینک دهیم
رتبه ی وب سایت و رابطه آن با HTML5
گوگل تا چند سال پیش همیشمه تاکید می کرد که زبان HTML5 باید کار های زیادی بر روی آن انجام شود و در حال حاضر تمامی این صفحات را در حال indexکردن می باشد، برای همین کمپانی گوگل نیز مشخص است که برنامه ی خوبی برای این زبان دارد پس بهتر است شمایی که در حال خواندن این مقاله هستید و در دنیای طراحی وب مشغول هستید برای یادگیری این زبان بهتر است عجله کنید.
منبع : شرکت طراحی سایت پارسایا