شركت Intel اولين پردازنده چهار هستهاي دسكتاپ خود را با فركانس كاري 3.2 گيگاهرتز معرفي كرد. پيش از اين سريعترين پردازنده اين شركت براي حوزه كامپيوترهاي شخصي پردازنده QX9650 بود كه داراي فركانس كاري 3 گيگاهرتز بود. پردازنده QX9770 شاهد تغييرات ناچيزي به پردازنده QX9650 بوده است. براي مثال ولتاژ هسته شاهد يك افزايش اندك از 1.2500 ولت به 1.2875 ولت بوده است. البته هيچ نكته غير عادي در اينجا وجود ندارد و تمامي سازندگان براي تغيير فركانسهاي پردازندههاي خود اقدام به افزايش يا كاهش ولتاژهاي پردازنده ميكنند. اما مهمترين نكته در رابطه با اين پردازندههاي جديد افزايش فركانس FSB در آنها از 1333 مگاهرتز به 1600 مگاهرتز است. پشتيباني از اين پردازنده نياز به چيپستهايي دارد كه در حال حاظر در بازار موجود نيستد. البته Intel به زودي چيپستهاي سري X48 خود را كه به صورت رسمي از پردازندههايي با FSB 1600 مگاهرتز پشتيباني ميكنند به بازار عرضه خواهد نمود. اما در حال حاظر نيز مادربردهايي در بازار موجود هستند كه قادرند تا از پردازندههاي با FSB 1600 مگاهرتزي پشتيباني كنند. براي مثال شركت GIGABYTE سه مدل از مادربردهاي خود را با استفاده از چيپست Intel X38 و با نامهاي GA-X38-DQ6 ، GA-X38T-DQ6 و X38-DS5 معرفي نموده كه با وجود عدم پشتيباني چيپست X38 از FSB 1600 مگاهرتزي قادر هستند تا از پردازنده QX9770 پشتيباني كنند.
البته اما با توجه به مدت زماني كه براي ورود اين چيپست به بازار مورد نياز است و يا توجه به اين موضوع كه X48 مسلما داراي قيمت بالاتري نسبت به چيپستهاي سري X38 خواهد بود، در اولين گام، مادربردهاي توصيه شده براي استفاده به همراه اين پردازنده جديد، همان مادربردهاي موجود در بازار كه بر پايه چيپست X38 توليد شدهاند هستند. به هر حال با توجه به اين موضوع كه چيپست X38 تنها نياز دارد تا در فركانسي حدود 66 مگاهرتز بالاتر عمل كند، اصولا بعيد به نظر مي رسد كه مشكلي در رابطه با استفاده از اين مادربردها به همراه پردازندههاي جديد به وجود بيايد.
افزايش فركانس كاري در اين پردازندههاي جديد سبب شده است تا مصرف توان آنها در حالت عادي نسبت به پردازندههاي QX9650 افزايش چشمگيري داشته باشد به گونهاي كه در حالت كاري عادي مصرف توان اين پردازندهها به بيش از 100 وات خواهد رسيد. Intel به شكل رسمي اعلام كرده است كه ميزان TDP در پردازندههاي جديد 136 وات است. اين مساله به اين معني است كه اين بالاترين ميزان مصرف توان در پردازندههاي Intel براي سيستمهاي دسكتاپ بوده و حداكثر مصرف توان استاندارد را حدود 6 وات نسبت به مدل QX9650 افزايش خواهد داد. علاوه بر اين ميتوان پردازنده QX9770 را با افزايش ولتاژ هسته به 1.4 ولت به سادگي تا حد 4 گيگاهرتز اوركلاك كرد. در اين حالت مزاياي استفاده از تكنولوژي K-Gate در تكنولوژي ساخت 45 نانومتر خود را نشان داده و پردازنده كاملا با ثبات عمل ميكند. در صورتي كه از يك سيستم خنك كننده مناسب استفاده كنيد ميتوانيد پردازنده را به راحتي در اين فركانس مورد استفاده قرار دهيد. اما مشكلاتي نيز در رابطه با پشتيباني از اين پردازندهها توسط مادربردهاي مختلف وجود دارد. علاوه بر نياز به پشتيباني از FSB با فركانسهاي بالاتر از ميزاني كه امروزه توسط چيپستهاي موجود در بازار در دسترس قرار ميگيرد، به دليل مصرف توان بالاي پردازنده QX9770، مادربردهاي پشتيباني كننده از آن بايد از مدار تغذيه قدرت مندي براي تامين توان مورد نياز پردازنده استفاده كنند. البته برخي از سازندگان مانند GIGABYTE، كه قبلا به مادربردهاي آن اشاره كرديم، طراحي مادربردهاي خود را به گونه اي تغيير دادهاند تا قادر به پشتيباني از پردازندههاي جديدتر و پر مصرفتر نيز باشند.
از آن آنجاييكه افزايش FSB تا 1600 مگاهرتز به ميزان اندكي سبب افزايش كارايي اين پردازندهها خواهد شد و از سوي ديگر تفاوت 200 مگاهرتزي در فركانس كاري نيز نميتواند تحولي عمده محسوب شود، كاربراني كه در حال حاظر از پردازندههاي سطح بالاي چهار هستهاي سري Extreme استفاده ميكنند با تعويض پردازندههاي خود شاهد بروز تغييرات عمدهاي نخواهند بود. اما كاربراني كه كه قصد ارتقا سيستمهاي خود را دارند و البته از نظر بودجه نيز در مذيقه نيستند، ميتوانند با پرداخت مبلغ قابل توجهي، قدرتمندترين سيستم دسكتاپ را در اختيار بگيرند.