رفتن به مطلب

پشتیبانی مشروط مادربورد های B450 , X470 از معماری ZEN 3

اشتراک گذاری

Recommended Posts

کمپانی AMD در حساب رسمی خود در Reddit به روزرسانی جدیدی برای پشتیبانی پردازنده‌های Zen3 از مادربردهای قدیمی یعنی مادربردهای X470 و B450 ارائه داده است. به نظر می‌رسد این شرکت با توجه به نیاز جامعه پشتیبانی پردازنده نسل بعدی خانواده Zen 3 که مبتنی بر پردازنده Ryzen 4000 است را بر روی مادربردهای قدیمی نیز میسر کرده است. این کمپانی اعلام کرده که پس از بررسی بازخوردهای ارائه شده در انجمن AMD این تصمیم را گرفته است. این یک واکنش بسیار خوب و تحسین برانگیز از طرف این شرکت است زیرا با اینکار نشان داد که به نظرهای مخاطبین بی‌تفاوت نمی‌باشد. همچنین باید این نکته را نیز در نظر داشت که فرایند بروزرسانی با توجه به محدودیت‌های فنی و استانداردهای طراحی ایمنی که AMD باید از آن پیروی کند کار ساده‌ای نخواهد بود.

آپدیت جدید برای پشتیبانی پردازنده‌های Zen3 از مادربردهای قدیمی خواهد بود

پیش از این AMD اعلام کرده بود که آن‌ها از سوکت AM4 تا سال 2020 پشتیبانی خواهند کرد. در حالی که از نظر تئوری این شرکت می‌توانست به قولی که داده بود عمل کند اما تصمیم گرفت تا نیاز جامعه را برآورده سازد. پردازنده‌های مبتنی بر Zen 3 AMD از خانواده Vermeer قرار است در ماه سپتامبر بر اساس معماری 7 نانومتری Zen 3 به بازار عرضه شوند. دلیل عدم حمایت آن‌ها از مادربردهای قدیمی در وهله اول این است که فضای محدودی در رام‌های مادربرد برای پشتیبانی از میکروکد CPU وجود دارد.

این فضا به صورت کامل پر می‌شود و پشتیبانی از پردازنده‌های Zen 3 به معنای از بین بردن پشتیبانی مادربرد از نوع قدیمی‌تر پردازنده است. این تصمیمی است که AMD نمی‌خواست به عنوان یک آپدیت از آن استفاده کند زیرا این موضوع کاملا یک طرفه است و باعث می‌شود مادربرد از پردازنده‌هایی که در ابتدا برای آن طراحی شده است نتواند پشتیبانی کند.

جالب توجه است که با این حال AMD قصد دارد از آپدیت‌های تصادفی جلوگیری کند و با سیاست به روزرسانی بایوس کاربران را در وضعیت no-boot قرار دهد. منظور از این موضوع این است که پردازنده‌های Zen 3 فقط برای کاربران تأیید شده در دسترس خواهد بود و فقط مالک اولیه این پردازنده‌ها قادر به استفاده و به روزرسانی از این پردازنده خواهد بود همچنین وجود این پردازنده برای بازار قطعات دست دوم هنوز مشخص نیست.

این شرکت همچنین توصیه می‌کند که کاربران به تراشه‌های سری 500 بدون محدودیت‌ها روی بیاورند. با توجه به پشتیبانی طولانی AMD از سوکت AM4 این اطمینان وجود دارد که سرمایه‌گذاری بر روی یک چیپست سری 500 راه بسیار طولانی خواهد داشت. به هرحال پشتیبانی برای Zen 2 مبتنی بر Renoir هنوز کاملا تأیید نشده است اگرچه می‌توان تصور کرد که می‌تواند با پشتیبانی سری Ryzen 4000 در نسخه بتا همراه باشد.

بیانیه کامل AMD

“وقتی به معماری آینده Zen 3 می‌پردازیم، چالش‌های فنی قابل توجهی وجود دارد که با سوکت AM4 ماندگار خواهد بود. به عنوان مثال، اخیرا اعلام کردیم به دلیل محدودیت جدی در ظرفیت‌های SPI ROM در اکثر مادربردهای سری AMD 400 از Zen 3 در مادربردهای سری 400 پشتیبانی نمی‌کنیم. این نخستین بار نیست که با توجه به طول عمر این سوکت، با مانع فنی برای سوکت AM4 روبرو می‌شیم. اما این اولین بار است که علاقه‌مندان ما با چنین موانعی روبرو شده‌اند.

طی یک هفته گذشته، ما نظرات را در مورد این خبر از نزدیک بررسی کردیم. تمام فیلم‌ها را تماشا کرده، همه نظرات را خوانده و همه توییت‌ها را مشاهده کردیم. ما مشاهده کردیم که بسیاری از شما کاربران به مسیر ارتقاء طولانی‌تر امیدوار بودید. ما دیدیم که شما می‌خواهید تراشه‌های AMD B450 و X470 را برای Zen 3 استفاده کنیم.

تجربه ما این بوده است که به روزرسانی‌های Bios در مقیاس بزرگ می‌تواند دشوار و گیج کننده باشد، مخصوصا زمانی که پردازنده‌ها از لیست‌های پشتیبانی خارج می‌شوند. با توجه به رشد جامعه مشتریان سوکت AM4 در طی سه سال گذشته، هدف ما این بود که ایمن‌‌ترین تجربه ارتقاء را برای اکثریت کاربران فراهم کنیم. با این حال ما صدای شما را می‌شنویم که می‌خواهید از مادربردهای B450 و X470 برای محصولات بعدی Zen 3 استفاده کنید.

از آنجایی که این تیم بازخوردهای شما را در برابر چالش‌های فنی مشاهده کرد، تصمیم گرفته‌ایم که مسیر را تغییر دهیم. در نتیجه، ما یک مسیر برای بروزرسانی مشتریان B450 و X470 فعال خواهیم کرد که بتوانند از پردازنده‌های بعدی AMD Ryzen با معماری Zen 3 استفاده کنند. این تصمیمی بسیار جدید است اما باید ابتدا نگاهی به چگونگی به روزرسانی برای مشتریان این مادربردها بیاندازیم.

1- ما قصد توسعه دادن و فعال کردن مادربردهای شرکای مادربرد با کد مخصوص برای پشتیبانی از پردازنده‌های برپایه Zen 3 و انتخاب نسخه بتای Bios برای مادربردهای B450 و X470 داریم.

2- این به روزرسانی‌های اختیاری Bios پشتیبانی از بسیاری از مدل‌های پردازنده دسکتاپ AMD Ryzen موجود را غیرفعال می‌کند تا فضای ROM لازم در دسترس باشد.

3- BIOSهای بتای انتخاب شده، یک مسیر ارتقاء یک طرفه برای پردازنده‌های AMD Ryzen با Zen 3 را در اواخر سال جاری ایجاد می‌کند که به این معناست که بازگشت به نسخه قدیمی‌تر BIOS پشتیبانی نخواهد شد.

4- برای کاهش سردرگمی، هدف ما ارائه Bios فقط برای مشتریان تأیید شده مادربردهای سری 400 است که یک پردازنده دسکتاپ جدید Zen 3 را خریداری کرده‌اند. این به ما کمک می‌کند تا مشتریان بعد از فلاش کردن BIOS یک پردازنده با قابلیت دستیابی داشته باشند و خطر این که کاربر در وضعیت بدون بوت قرار بگیرد به حداقل برسد.

5- زمان و دسترسی بروزرسانی‌های BIOS متفاوت خواهد بود و ممکن است بلافاصله با در دسترس بودن اولین پردازنده‌های Zen 3 مطابقت نداشته باشد.

6- این آخرین راهی است که می‌تواند مادربردهای سری 400 را برای استفاده و پشتیبانی از پردازنده‌های جدید آماده کند. برای استفاده از پردازنده‌های بالاتر از Zen 3 به یک مادربرد جدیدتر نیاز است.

7- AMD همچنین به مشتریان توصیه می‌کند تا از مادربردهای سری AMD 500 برای بالابردن ویژگی و بهترین عملکرد پردازنده‌های جدید استفاده کنند.

هنوز جزئیات زیادی برای ارائه وجود دارد، اما ما برنامه‌ریزی لازم را آغاز کرده‌ایم. هر چه به راه‌اندازی این بروزرسانی نزدیکتر می‌شویم، باید منتظر خبرهای دیگری مانند این برای جزئیات باقیمانده و پیشرفت روند کار بود.

در نمایشگاهی CES 2017 کمپانی AMD تعهد کرد که از سوکت AM4 تا سال 2020 پشتیبانی خواهد کرد. ما سه سال اخیر را بسیار سخت کار کردیم تا بتوانیم وعده خود را در چهار معماری تحقق ببخشیم، به علاوه ما در فناوری‌هایی مانند chiplets و PCIe نسل 4 پیشگام هستیم. با تشکر از نظرهای شما ما اکنون آماده شده‌ایم که Zen 3 را برای چیپست‌های سری AMD 400 معرفی کنیم. ما از اشتیاق و حمایت شما از محصولات و فناوری‌های AMD بسیار سپاسگزاریم.”

منبع : سایت مجله سخت افزار

نظر خودم :

- پشتیبانی چیپست های فوق از ZEN 2 و بالطبع پردازنده های Renoir یا همون APU های نسل 4000 بنظر میومد که عملی باشه و حالا این خبر تقریبا بعد از 2 هفته از خبر مایوس کننده منبی بر عدم پشتیبانی از ZEN 3 ، فوق العاده بود. واقعا اگه بشه بدون دردسر به ZEN 3 آپگرید کرد، فکر نکنم کسی باشه که حاضر نشه این آپدیت یک طرفه رو انتخاب نکنه.

پردازنده های RYZEN 3 3100 , 3300X که فوق العاده و بی رقیب بودن.

چقدر عجیب این شرکت رقابت رو به نفع خودش دراورده و هر روز دلربایی میکنه از طرفداراش.

لینک به دیدگاه

حرکت جالب و قابل تحسینی زدن.

البته  شاید یکم ریسک باشه

لینک به دیدگاه

من خودم b450 دارم، البته قصد ارتقا تو این بازار ندارم ولی عالی میشه اگه سری ۴۰۰۰ هم بشه روش انداخت

لینک به دیدگاه

در 2 دقیقه قبل، surena گفته است :

من خودم b450 دارم، البته قصد ارتقا تو این بازار ندارم ولی عالی میشه اگه سری ۴۰۰۰ هم بشه روش انداخت

البته خودشون به صراحت اعلام کردن کارایی روی برد های قدیمی مثل سری 570 نخواهد بود

ویرایش شده توسط lordinvo1380
لینک به دیدگاه

در 6 دقیقه قبل، lordinvo1380 گفته است :

البته خودشون به صراحت اعلام کردن کارایی روی برد های قدیمی مثل سری 570 نخواهد بود

شاید فقط ۲ ۳ درصد فرق داشته باشن تو کارایی.

فقط ممکنه ویژگی داشته باشن که چیپست سری ۴۰۰ پشتیبانی نکنه.

البته همین طوری هم یک کوه پردازنده میشه روشون نصب کرد.

لینک به دیدگاه

در هم اکنون، Blueman6 گفته است :

شاید فقط ۲ ۳ درصد فرق داشته باشن تو کارایی.

فقط ممکنه ویژگی داشته باشن که چیپست سری ۴۰۰ پشتیبانی نکنه.

البته همین طوری هم یک کوه پردازنده میشه روشون نصب کرد.

آره خب در این که واقعا حرکت خفن و  مشتری پسندی زدن هیچ شکی نیست.

ولی باید صبر کرد دید عملکرد چطوره و از اون مهم تر این آپدیت بایوس جدید چقدر دردسر داره

لینک به دیدگاه

استارتر گرامی سلام

دو نکته ذکر می کنم بعدش در مورد این اقدام ای ام دی نظرم رو میگم :

1. وقتی از سایت دیگه ای مطلبی رو کپی می کنید باید در قسمت مربوط به خودش قرار بدید :

https://forum.lioncomputer.com/index.php?/forum/167-انجمن-مطالب-کپی-شده-از-سایتهای-دیگر/

2. این خبر به صورت مختصر در تاپیک مخصوصش بازتاب داده شده بود :

صد البته مطلب شما کاملتره .

..............................................

اما در مورد اقدامات ای ام دی .

با وجود پردازنده 16 هسته ای برای چیپست های سری 400 نیازی به انجام این کار نبود .

اینتل با اون عظمتش در نسل جدیدش هم نتونسته 3950 رو به چالش بکشه و پرچمدارش عملا در حد و حدود 3900 باقی مونده . این در حالیه که چیپست و سوکت و ... رو تغییر داده . یه مقایسه بین بهترین پردازنده ای که مادربردهای میان رده اینتل که همزمان با چیپست B450 توی بازار بودن و پردازنده 3950 نشون میده ای ام دی چقدر از این نظر از اینتل جلوتره حالا میخواد پردازنده های جدیدتر و بهتری رو هم بهشون اضافه کنه . راستش نمی دونم ای ام دی زیاد از محصولاتش پشتیبانی می کنه یا اینتل زیادی بی خیاله !

الان مدت زیادیه که چیپست b450 توی بازار و بردهاش کلی بایوس تا الان دریافت کردن :

https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-B450-F-GAMING/HelpDesk_BIOS/

شاید بهتر می بود پرونده چیپست 400 با عرضه نسل جدید بسته می شد .

صد البته من به عنوان یه مصرف کننده خوشحالم که ای ام دی هنوز از محصولات قدیمی ترش پشتیبانی می کنه .

لینک به دیدگاه

در 12 دقیقه قبل، big VULTURE گفته است :

استارتر گرامی سلام

دو نکته ذکر می کنم بعدش در مورد این اقدام ای ام دی نظرم رو میگم :

1. وقتی از سایت دیگه ای مطلبی رو کپی می کنید باید در قسمت مربوط به خودش قرار بدید :

https://forum.lioncomputer.com/index.php?/forum/167-انجمن-مطالب-کپی-شده-از-سایتهای-دیگر/

2. این خبر به صورت مختصر در تاپیک مخصوصش بازتاب داده شده بود :

صد البته مطلب شما کاملتره .

..............................................

اما در مورد اقدامات ای ام دی .

با وجود پردازنده 16 هسته ای برای چیپست های سری 400 نیازی به انجام این کار نبود .

اینتل با اون عظمتش در نسل جدیدش هم نتونسته 3950 رو به چالش بکشه و پرچمدارش عملا در حد و حدود 3900 باقی مونده . این در حالیه که چیپست و سوکت و ... رو تغییر داده . یه مقایسه بین بهترین پردازنده ای که مادربردهای میان رده اینتل که همزمان با چیپست B450 توی بازار بودن و پردازنده 3950 نشون میده ای ام دی چقدر از این نظر از اینتل جلوتره حالا میخواد پردازنده های جدیدتر و بهتری رو هم بهشون اضافه کنه . راستش نمی دونم ای ام دی زیاد از محصولاتش پشتیبانی می کنه یا اینتل زیادی بی خیاله !

الان مدت زیادیه که چیپست b450 توی بازار و بردهاش کلی بایوس تا الان دریافت کردن :

https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-B450-F-GAMING/HelpDesk_BIOS/

شاید بهتر می بود پرونده چیپست 400 با عرضه نسل جدید بسته می شد .

صد البته من به عنوان یه مصرف کننده خوشحالم که ای ام دی هنوز از محصولات قدیمی ترش پشتیبانی می کنه .

سلام

شما الان نگرانید که نکنه این شرکت به خودش ضرر مالی بزنه!!! بهتر بود پرونده چیپست سری ۴۰۰ رو ببنده؟!!!!

شما یک مصرف کننده هستید و این عجیبه!! شما به عنوان کاربر باید طرف مشتریو و مصرف کننده رو بیشتر داشته باشید، باور کنید اگه ضرر مالی داشتن این کارو نمیکردن.

مساله نیاز مطرح نیست، یک امتیازیه که فکر میکنم این شرکت به مشتریاش داده یا مشتریا تونستن بگیرن.

آره اصلا نیاز نبوده ۴ سال پردازنده جدید برای یک سوکت بده بیرون!!!

بهر حال اینم نظریه.!!!

در مورد اون تاپیک شما هم من واقعا در جریان نبودم، ولی اون تاپیک مخصوص این موضوع بعید میدونم باشه. لااقل عنوانش ربطی نداره.

ابتدا میخواستم مطلب دیگه ای بهش اضافه کنم که نشد متاسفانه، از عزیزان مدیر درخواست میکنم که تاپیک رو بخش مربوطه منتقل کنند.

@Hamed

لینک به دیدگاه

در هم اکنون، Blueman6 گفته است :

سلام

شما الان نگرانید که نکنه این شرکت به خودش ضرر مالی بزنه!!! بهتر بود پرونده چیپست سری ۴۰۰ رو ببنده؟!!!!

شما یک مصرف کننده هستید و این عجیبه!! شما به عنوان کاربر باید طرف مشتریو و مصرف کننده رو بیشتر داشته باشید، باور کنید اگه ضرر مالی داشتن این کارو نمیکردن.

مساله نیاز مطرح نیست، یک امتیازیه که فکر میکنم این شرکت به مشتریاش داده یا مشتریا تونستن بگیرن.

آره اصلا نیاز نبوده ۴ سال پردازنده جدید برای یک سوکت بده بیرون!!!

بهر حال اینم نظریه.!!!

در مورد اون تاپیک شما هم من واقعا در جریان نبودم، ولی اون تاپیک مخصوص این موضوع بعید میدونم باشه. لااقل عنوانش ربطی نداره.

ابتدا میخواستم مطلب دیگه ای بهش اضافه کنم که نشد متاسفانه، از عزیزان مدیر درخواست میکنم که تاپیک رو بخش مربوطه منتقل کنند.

@Hamed

همون طور که نوشتم :

من اگه برای AM3+ هم CPU جدید لانچ بشه استقبال می کنم . حرف من چیز دیگه ای هستش .

یه مادربرد b450 مثل اونی که لینک دادم الان حدود 2 ساله که توی بازاره و تا الان بالای 10 بار بایوس دریافت کرده . حالا قراره یه بایوس جدید بیاد که نسل جدید رو ساپورت کنه و قدیمی ها رو حذف کنه . از الان برای خرید یه مادربرد b450 باید بدونی کدوم بایوس روش نصبه تا با توجه به پردازندت مشکل به وجود نیاد .

همین یه نقطه ضعف هستش وگرنه من چیکار به ضرر مالی ای ام دی دارم . اصلا این ضرر از کجا باید به وجود بیاد . بر فرض هم که یه نفر بدون خرید مادربرد جدید یه CPU جدید بخره خب مگه CPU قبلش مادربرد نمی خواد ؟ اون CPU هم یه مادربرد میخواد . به عبارت دیگه هرچی CPU فروش بره مادربرد هم فروش میره و ای ام دی کافیه تولید چیپست 400 رو متوقف کنه تا کاربرها مجبور بشن برای CPU های جدیدشون ( یا CPU های قبلی که بعد ارتقاء کنار گذاشتن ) مادربرد با چیپست جدید بخرن .

ضمن اینه که انجام این کار میتونه به ای ام دی و سازندگان مادربردها این امکان رو بده که اون چیپست و مادربردی که بیشترین سود رو داره تولید کنن . در نظر بگیرید تولید 450 از 570 سود بیشتری داشته باشه ، با ساپورت نسل بعدی ای ام دی و ایسوز و .... به ساخت چیپست ها و مادربردهای b450 و x470 ادامه میدن اگر هم 570 و 550 سود بیشتری داشته باشن میتونن با توقف تولید b450 و x470 مشکل رو از ریشه حل کنن .

یه نکته رو هم فراموش نکنیم . هرچی پلتفورم مورد نظر برای شرکت تولید کننده مادربرد سود بیشتری داشته باشه اون شرکت هم علاقه بیشتری برای سرمایه گذاری روی مادربردهاش داره و این موجب تنوع و کیفیت بیشتر میشه و در نهایت سودش به مصرف کننده هم میرسه . صد البته روش اینتل که مدام چیپست عوض می کنه هم اصلا جالب نیست .

لینک به دیدگاه

مسخرست

یه کمپانی که خودش سوکتشو تضمین میکرد برای چند نسل پشتیبانی میکنه نمیتونه یه براورد حجم رام بزنه که این مشکلات پیش نیاد؟ یا اعلامیه به شرکت مادربرد سازی بزنه یه حداقلی رو رعایت کنن؟؟ 

خیلی خیلی مشخصه فله‌ای رفتن جلو توش موندن

لینک به دیدگاه

در 4 دقیقه قبل، _Ga̴͇̒ḿ̷͈e̶_ò̸̞v̶̫̂e̵̠͒r_ گفته است :

مسخرست

یه کمپانی که خودش سوکتشو تضمین میکرد برای چند نسل پشتیبانی میکنه نمیتونه یه براورد حجم رام بزنه که این مشکلات پیش نیاد؟ یا اعلامیه به شرکت مادربرد سازی بزنه یه حداقلی رو رعایت کنن؟؟ 

مموری بزرگتر هزینه بیشتری داره . ارزش خرید مادربرد رو پایین می آورد . ضمن این که ای ام دی که نمیتونه برای همه چیز تصمیم بگیره . یه چیزهای دست خود سازندگان مادربرده . ای ام دی از همون اول گفته تا سال 2020 قرار از این سوکت پشتیبانی کنه ایسوز و ... باید فکرش رو می کردن نه ای ام دی .

الان هم چیزی تغییر نکرده سوکت AM4 با چیپست X570 و B550 که قرار به زودی لانچ بشه بدون هیچ مشکلی از رایزن های جدید پشتیبانی می کنه .

لینک به دیدگاه

در هم اکنون، _Ga̴͇̒ḿ̷͈e̶_ò̸̞v̶̫̂e̵̠͒r_ گفته است :

مسخرست

بنظر من این فقط یک بهانه بود تا کاربرا مجبور به استفاده از مادربورد های جدید تر بشن، و با انتشار اخبار سعی داشتن جو کاربرا رو بسنجن و وقتی دیدن بازخورد خوبی نداشت بین طرفداران و مشتریها، با یه تیر 2 تا نشون رو زدن، هم باعث شدن  بیشتر محبوب بشن و واقعا هم کارشون خیلی مشتری مدارانه بود و هم هنوز گزینه بهتر یعنی تعویض مادربورد به مدل جدید تر رو دارن و از دست ندادن.

برای من نوعی که B450 دارم، قطعا انتظار داشتم با توجه به وعده ای که دادن، هر چی پردازنده بیرون بدن تا قبل 2021، بخوره به مادربوردم.

کسی مجبورشون نکرده بود وعده ای بدن، ولی وقتی دادن باید عملیش کنن. انصافا دستشون هم درد نکنه.

لینک به دیدگاه

در 4 دقیقه قبل، Blueman6 گفته است :

بنظر من این فقط یک بهانه بود تا کاربرا مجبور به استفاده از مادربورد های جدید تر بشن، و با انتشار اخبار سعی داشتن جو کاربرا رو بسنجن و وقتی دیدن بازخورد خوبی نداشت بین طرفداران و مشتریها، با یه تیر 2 تا نشون رو زدن، هم باعث شدن  بیشتر محبوب بشن و واقعا هم کارشون خیلی مشتری مدارانه بود و هم هنوز گزینه بهتر یعنی تعویض مادربورد به مدل جدید تر رو دارن و از دست ندادن.

برای من نوعی که B450 دارم، قطعا انتظار داشتم با توجه به وعده ای که دادن، هر چی پردازنده بیرون بدن تا قبل 2021، بخوره به مادربوردم.

کسی مجبورشون نکرده بود وعده ای بدن، ولی وقتی دادن باید عملیش کنن. انصافا دستشون هم درد نکنه.

بنده برعکس فکر می کنم .

من فکر می کنم ای ام دی از اول هم قصد داشت از b450 پشتیبانی کنه فقط میخواست یه کم جو بده .

در شرایطی که رقیب سوکت عوض کرده ای ام دی داره نسل جدید رو روی همون پلتفورم قدیمی لانچ می کنه حیف می شد اگر کسی ارزش کارش رو نمی دید !

لینک به دیدگاه

در 15 دقیقه قبل، big VULTURE گفته است :

یه نکته رو هم فراموش نکنیم . هرچی پلتفورم مورد نظر برای شرکت تولید کننده مادربرد سود بیشتری داشته باشه اون شرکت هم علاقه بیشتری برای سرمایه گذاری روی مادربردهاش داره و این موجب تنوع و کیفیت بیشتر میشه و در نهایت سودش به مصرف کننده هم میرسه .

به نظر شما مادربورد عوض نکردن بیشتر به نفع کاربر هست یا مثلا خرید یک مادریورد جدید به امید داشتن کیفیت بیشتر ؟ خود شرکت تولید کننده مادربورد نباید بفکر این باشه که تنوع و کیفیت رو بالا ببره تا مشتریشو جذب کنه و مشتری رو مجاب بکنه.

در 4 دقیقه قبل، big VULTURE گفته است :

مموری بزرگتر هزینه بیشتری داره . ارزش خرید مادربرد رو پایین می آورد

به نظر شما با این کار چند درصد رو قیمت نهایی مادربورد تاثیر میذاشت واقعا؟ لطفا فقط درصد بگید.

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، big VULTURE گفته است :

بنده برعکس فکر می کنم .

من فکر می کنم ای ام دی از اول هم قصد داشت از b450 پشتیبانی کنه فقط میخواست یه کم جو بده .

در شرایطی که رقیب سوکت عوض کرده ای ام دی داره نسل جدید رو روی همون پلتفورم قدیمی لانچ می کنه حیف می شد اگر کسی ارزش کارش رو نمی دید !

درسته از اول قصد داشت، داشت جو رو محک میزد دیگه.

منم همینو میگم بهر حال طمع هم سراغ شرکت و شرکا میاد.

لینک به دیدگاه

در 23 دقیقه قبل، big VULTURE گفته است :

همون طور که نوشتم :

من اگه برای AM3+ هم CPU جدید لانچ بشه استقبال می کنم . حرف من چیز دیگه ای هستش .

یه مادربرد b450 مثل اونی که لینک دادم الان حدود 2 ساله که توی بازاره و تا الان بالای 10 بار بایوس دریافت کرده . حالا قراره یه بایوس جدید بیاد که نسل جدید رو ساپورت کنه و قدیمی ها رو حذف کنه . از الان برای خرید یه مادربرد b450 باید بدونی کدوم بایوس روش نصبه تا با توجه به پردازندت مشکل به وجود نیاد .

همین یه نقطه ضعف هستش وگرنه من چیکار به ضرر مالی ای ام دی دارم . اصلا این ضرر از کجا باید به وجود بیاد . بر فرض هم که یه نفر بدون خرید مادربرد جدید یه CPU جدید بخره خب مگه CPU قبلش مادربرد نمی خواد ؟ اون CPU هم یه مادربرد میخواد . به عبارت دیگه هرچی CPU فروش بره مادربرد هم فروش میره و ای ام دی کافیه تولید چیپست 400 رو متوقف کنه تا کاربرها مجبور بشن برای CPU های جدیدشون ( یا CPU های قبلی که بعد ارتقاء کنار گذاشتن ) مادربرد با چیپست جدید بخرن .

ضمن اینه که انجام این کار میتونه به ای ام دی و سازندگان مادربردها این امکان رو بده که اون چیپست و مادربردی که بیشترین سود رو داره تولید کنن . در نظر بگیرید تولید 450 از 570 سود بیشتری داشته باشه ، با ساپورت نسل بعدی ای ام دی و ایسوز و .... به ساخت چیپست ها و مادربردهای b450 و x470 ادامه میدن اگر هم 570 و 550 سود بیشتری داشته باشن میتونن با توقف تولید b450 و x470 مشکل رو از ریشه حل کنن .

یه نکته رو هم فراموش نکنیم . هرچی پلتفورم مورد نظر برای شرکت تولید کننده مادربرد سود بیشتری داشته باشه اون شرکت هم علاقه بیشتری برای سرمایه گذاری روی مادربردهاش داره و این موجب تنوع و کیفیت بیشتر میشه و در نهایت سودش به مصرف کننده هم میرسه . صد البته روش اینتل که مدام چیپست عوض می کنه هم اصلا جالب نیست .

الان amd دقیقا دست گذاشته روی چند نقطه ضعف اساسی اینتل:

1- اینتل هرسال چیپست عوض میکنه و اعصاب یوزرها رو خورد کرده با این حرکت. skylake استثنا بود، چون اینتل رسما بودجه r&d برای لیتوگرافی 14 نانومتری خودش رو از جیب مصرف کننده تامین کرد

2- اینتل بالاخره سر بخاری های نسل 9 یاد گرفت که از اون خمیر لعنتی زیر ihs استفاده نکنه و لحیم کار کنه، چیزی که حتی از نسل یک رایزن رعایت میشد

3- سوکت 1151 برای هیولایی مثل 9900k خیلی کوچیک بود

اصلا مهم نیست که چیپ های سری 400 چطور عمل میکنن در میزبانی از zen3. مهم اینه که amd با همین پست توی reddit، بخش بزرگی از بازی رو برنده شد

همین الانش، رایزن به قدر کافی برای amd اعتبار خریده، و فقط با 10 درصد تعداد کارکنان اینتل، به راحتی شهرت های اینتل رو از موفقیت های دهه گذشته، تبدیل کرد به بدنامی در تولید پردازنده ای به بی منطقی 9900k و زدن جیب خریدارها با هرسال چیپست عوض کردن

1200 هم به همون ابعاد 1151 هست و هنوز کوچیکه برای جا دادن این حجم هسته و ترد، که نتیجش میشه 350 وات توان مصرفی در کلاک دیفالت، و دمای بالای 80 زیر بهترین کولرهای بازار برای 10900k

ویرایش شده توسط ali_8114
لینک به دیدگاه

یادمون نره قبلا یه صحبتهایی از ساپورت نسل جدید از چیپست b450 شده بود .

.

لینک به دیدگاه

در 3 دقیقه قبل، Blueman6 گفته است :

به نظر شما مادربورد عوض نکردن بیشتر به نفع کاربر هست یا مثلا خرید یک مادریورد جدید به امید داشتن کیفیت بیشتر ؟ خود شرکت تولید کننده مادربورد نباید بفکر این باشه که تنوع و کیفیت رو بالا ببره تا مشتریشو جذب کنه و مشتری رو مجاب بکنه.

به نظر شما با این کار چند درصد رو قیمت نهایی مادربورد تاثیر میذاشت واقعا؟ لطفا فقط درصد بگید.

شما الان b450 دارید بعد از عرضه نسل جدید هم میرید یه CPU جدید می خرید . میشه بپرسم سر CPU فعلیتون چی میاد ؟ مادربرد نمیخواد ؟

اگر فقط مادربرد با چیپست سری 500 تولید بشه آیا در نهایت ساپورت چیپست های سری 400 از نسل جدید تاثیری در فروش مادربردهای سری 500 داره ؟ بر فرض تولید مساوی CPU و مادربرد غیر اینه که به ازای هر یوزری که از CPU نسل جدید روی مادربرد سری 400 استفاده می کنه یک یوزر دیگه باید از مادربرد سری 500 برای CPU نسل قبلی استفاده کنه ؟

نمی دونم .

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، big VULTURE گفته است :

شما الان b450 دارید بعد از عرضه نسل جدید هم میرید یه CPU جدید می خرید . میشه بپرسم سر CPU فعلیتون چی میاد ؟ مادربرد نمیخواد ؟

اگر فقط مادربرد با چیپست سری 500 تولید بشه آیا در نهایت ساپورت چیپست های سری 400 از نسل جدید تاثیری در فروش مادربردهای سری 500 داره ؟ بر فرض تولید مساوی CPU و مادربرد غیر اینه که به ازای هر یوزری که از CPU نسل جدید روی مادربرد سری 400 استفاده می کنه یک یوزر دیگه باید از مادربرد سری 500 برای CPU نسل قبلی استفاده کنه ؟

نمی دونم .

شما یک نکته رو کلا نادیده گرفتید، اونم اینه که قرار نیست تمام b450 و x470 بازار بایوسشون رو آپدیت کنن تا فقط ZEN 3 بگیرن، دست مشتری نهایی هست که میخواد اینکارو بکنه یا نه، کسی هم که اینکار میکنه پی اینکارو به تنش میماله که زمانی خواست بفروشه یا از نسل قبل استفاده کنه، دچار مشکل میشه.

و

آیا سری 300 دیگه ناپدید میشن در بازار و یا کسی نیست که بایوسشو آپدیت نکرده باشه؟!!!

یا مثلا ترکیب ryzen 2000 با چیپست سری 500 کار مزخرفیه؟ (همه چیز بستگی به قیمت داره و اینو فقط قیمت تعیین میکنه.)

لینک به دیدگاه

در 1 دقیقه قبل، Blueman6 گفته است :

شما یک نکته رو کلا نادیده گرفتید، اونم اینه که قرار نیست تمام b450 و x470 بازار بایوسشون رو آپدیت کنن تا فقط ZEN 3 بگیرن، دست مشتری نهایی هست که میخواد اینکارو بکنه یا نه، کسی هم که اینکار میکنه پی اینکارو به تنش میماله که زمانی خواست بفروشه یا از نسل قبل استفاده کنه، دچار مشکل میشه.

و

آیا سری 300 دیگه ناپدید میشن در بازار و یا کسی نیست که بایوسشو آپدیت نکرده باشه؟!!!

یا مثلا ترکیب ryzen 2000 با چیپست سری 500 کار مزخرفیه؟ (همه چیز بستگی به قیمت داره و اینو فقط قیمت تعیین میکنه.)

شما متوجه منظر من نشدید . ای ام دی قرار مثلا 1000 تا CPU جدید وارد بازار کنه . این 1000 تا CPU دقیقا 1000 عدد مادربرد میخوان . اگر ای ام دی مانع از تولید مادربردهای جدید با چیپست سری 400 بشه و فقط مادربرد با چیپست سری 500 تولید کنه به صورت خودکار به ازای هر CPU جدید 1 دونه مادربرد با چیپست سری 500 هم فروش میره . تعدادی از این مادربردها از همون CPU های جدید  استفاده می کنن تعدادی هم CPU قدیمیتر رو . در هر صورت تا 1000 تا مادربرد فروش نره 1000 تا CPU فروش نمیره ( مگر این که یه تعداد از CPU ها از رده خارج شده و بدون استفاده رها بشن ) و این ای ام دی هستش که مشخص می کنه چه تعداد مادربرد با چه نوع چیپستی تولید بشه . اگر فردا نسل جدید CPU های ای ام دی لانچ بشه و جز مادربرد سری 500 توی بازار مادربردی نباشه خریدار CPU جدید یا باید برای پردازنده جدیدش مادربرد سری 500 بخره یا برای پردازنده قدیمیترش ، توجه کنید که ما تعداد CPU و مادربرد رو مساوی در نظر گرفتیم . طبیعتا فروش CPU قدیمی هم تغییری در ماجرا ایجاد نمی کنه چون خریدار CPU هم به مادربرد نیاز داره توی بازار که ماردبرد سری 400 نیست خرید مادربرد دسته 2 از یوزرهای دیگه هم فقط مشکل کمبود مادربرد سری 400 رو از یک یوزر به یوزر دیگه منتقل می کنه و عملا مشکل پا برجا میمونه باز هم تکرار می کنم ما تعداد مادربرد و CPU رو مساوی در نظر گرفتیم و طبیعتا کسی مادربرد اضافی نداره مگر این که یه جای دنیا یه نفر CPU اضافی داشته باشه !!!! حتی در این حالت هم شخص مورد نظر مجبوره برای CPU خودش یه مادربرد بخره !

پس بر فرض مثال اگر ای ام دی 10.000 عدد مادربرد و 10.000 عدد CPU وارد بازار کرده باشه و 1000 عدد CPU جدید وارد بازار کنه تعداد CPU ها از تعداد مادربرد  ها بیشتر میشه و به 1000 عددشون مادربرد نمی رسه طبیعتا این 1000 عدد CPU چه از نسل جدید باشن چه از نسل قدیمی مادربرد میخوان حالا اگر ای ام دی 1000 عدد مادربرد با چیپست سری 500 وارد بازار کنه خود به خود همه این 1000 مادربرد به فروش می رسه .

پس برای ای ام دی هیچ اهمیتی نداره که کدوم مادربرد از کدوم CPU پشتیبانی می کنه .

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، _Ga̴͇̒ḿ̷͈e̶_ò̸̞v̶̫̂e̵̠͒r_ گفته است :

مسخرست

فله ای جلو نرفتن .

الان نوبت ای ام دیه که جیبای مارو خالی کنه ..

لینک به دیدگاه

همین سری ۳۰۰۰ واقعا قویه و کسی که این سری داشته باشه فکر نکنم به ارتقا فکر کنه‌.

لینک به دیدگاه

در 52 دقیقه قبل، big VULTURE گفته است :

شما متوجه منظر من نشدید . ای ام دی قرار مثلا 1000 تا CPU جدید وارد بازار کنه . این 1000 تا CPU دقیقا 1000 عدد مادربرد میخوان . اگر ای ام دی مانع از تولید مادربردهای جدید با چیپست سری 400 بشه و فقط مادربرد با چیپست سری 500 تولید کنه به صورت خودکار به ازای هر CPU جدید 1 دونه مادربرد با چیپست سری 500 هم فروش میره . تعدادی از این مادربردها از همون CPU های جدید  استفاده می کنن تعدادی هم CPU قدیمیتر رو . در هر صورت تا 1000 تا مادربرد فروش نره 1000 تا CPU فروش نمیره ( مگر این که یه تعداد از CPU ها از رده خارج شده و بدون استفاده رها بشن ) و این ای ام دی هستش که مشخص می کنه چه تعداد مادربرد با چه نوع چیپستی تولید بشه . اگر فردا نسل جدید CPU های ای ام دی لانچ بشه و جز مادربرد سری 500 توی بازار مادربردی نباشه خریدار CPU جدید یا باید برای پردازنده جدیدش مادربرد سری 500 بخره یا برای پردازنده قدیمیترش ، توجه کنید که ما تعداد CPU و مادربرد رو مساوی در نظر گرفتیم . طبیعتا فروش CPU قدیمی هم تغییری در ماجرا ایجاد نمی کنه چون خریدار CPU هم به مادربرد نیاز داره توی بازار که ماردبرد سری 400 نیست خرید مادربرد دسته 2 از یوزرهای دیگه هم فقط مشکل کمبود مادربرد سری 400 رو از یک یوزر به یوزر دیگه منتقل می کنه و عملا مشکل پا برجا میمونه باز هم تکرار می کنم ما تعداد مادربرد و CPU رو مساوی در نظر گرفتیم و طبیعتا کسی مادربرد اضافی نداره مگر این که یه جای دنیا یه نفر CPU اضافی داشته باشه !!!! حتی در این حالت هم شخص مورد نظر مجبوره برای CPU خودش یه مادربرد بخره !

پس بر فرض مثال اگر ای ام دی 10.000 عدد مادربرد و 10.000 عدد CPU وارد بازار کرده باشه و 1000 عدد CPU جدید وارد بازار کنه تعداد CPU ها از تعداد مادربرد  ها بیشتر میشه و به 1000 عددشون مادربرد نمی رسه طبیعتا این 1000 عدد CPU چه از نسل جدید باشن چه از نسل قدیمی مادربرد میخوان حالا اگر ای ام دی 1000 عدد مادربرد با چیپست سری 500 وارد بازار کنه خود به خود همه این 1000 مادربرد به فروش می رسه .

پس برای ای ام دی هیچ اهمیتی نداره که کدوم مادربرد از کدوم CPU پشتیبانی می کنه .

ببینید این کاری که الان AMD کرد بدرد مشتریای فعلی و قدیمیش میخوره، وگرنه مشتری جدید که براحتی میره سری 500 که تکمیل داره میشه میخره. و اصلا درگیر این ماجرا نمیشه.

تازه بازم فکر نمیکنم تولید سری 400 متوقف بشه تا زمانی که صرفه اقتصادی داره. تا همین الان چون سری 500 کامل نشده بودن و فقط یک چیپست گرون وجود داشت، تولید سری 400 هنوز رو بورس هست ولی وقتی b550 و a520 بیان کم کم سری 400 از رده خارج میشه. مثلا سری 300 هم با اینکه سری رایزن 2000 رو پشتیبانی میکرد از بورس توجه خارج شد ولی همچنان به طور محدود تولید شد. - خیلیا بیشتر به فکر جیب هستن تا بدست اوردن تکنولوژی جدیدتر که فکر صحیحی هم هست.

حالا با توجه به نیاز بازار از یکی از چیپست ها کم تولید میکنه و از یکی بیشتر و به مرور مشتری رو مجبور میکنه به خرید مادربورد جدیدتر. بازم میگم آپدیت بایوس انتخابیه و کسی نخواست، این کارو نمیکنه انگار که اصلا آپدیتی نیومده، این یک آپشن خوبه برای مشتری های قدیمی و فعلی. (این کارشون هم واقعا مردونه بود.)

فروش مادربورد جدید برای شرکاش خیلی با اهمیت هست، خودشم با تنوع دادن بیشتر به محصولاتش برای جامعه مصرف گرا، سود خودشو از این بازار به جیب میزنه.

تولید مادربورد و پردازنده همیشه یکسان نیست و نیاز بازار تعیین میکنه، این علت های فراوانی داره.

لینک به دیدگاه

• 9 ماه بعد...

سلام بنده مادربرد b450 pro m2 max msi اکبند خریدم باتوجه ب اینکه سری 2000 کم شده میشه پردازنده سری 3000G و 4000G براش بگیرم؟

توی سایت سازنده که نوشته ساپورت میکنه!

ممنون میشم راهنماییم کنید

لینک به دیدگاه

در 10 دقیقه قبل، mahdi1226 گفته است :

سلام بنده مادربرد b450 pro m2 max msi اکبند خریدم باتوجه ب اینکه سری 2000 کم شده میشه پردازنده سری 3000G و 4000G براش بگیرم؟

توی سایت سازنده که نوشته ساپورت میکنه!

ممنون میشم راهنماییم کنید

سلام

وقتتون بخیر

بله هیچ ایرادی نداره و همشون رو پشتیبانی میکنه. فقط قبلش احتمالا نیاز به آپدیت بایوس دارید.

در حال حاضر بدون هیچ محدودیتی و بی قید و شرط تمام مادربوردهای X470 و ‌B450 از تمام پردازنده های معرفی شده تا به الان به طور کامل پشتیبانی میکنن.

یعنی Ryzen 1000 , 2000 , 2000G, 3000 , 3000G , 4000G, 5000  و بعید میدونم با 5000G هم که قرار هست بزودی معرفی بشن، مشکلی از نظر پشتیبانی وجود داشته باشه.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...