رفتن به مطلب

write بیش از حد استاندارد ssd

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان

SSD بنده بیش از حد و با سرعت بیشتری داره write میکنه

یه سری از تست ها هم انجام دادم.

نظرات . راهنمایی . تجربیات و مشکلات خودتونو به اشتراک بزارید که  همه بتونیم استفاده کنیم.

سپاس

لینک به دیدگاه

سلام دوست من

استفاده شما به چه صورت هست؟

اگر اینترنت استفاده میکنین احتمالا سایتها با گرافیک‌های بالا لود نمی‌کنین؟

ممکنه فیلم آنلاین مشاهده کنین

ممکنه بازی آنلاین انجام بدین

و ...

نوع SSD، نسخه ویندوز و چگونگی مصرف و استفاده روزانه از سیستم رو اعلام بفرمائین تا بررسی بشه

لینک به دیدگاه

در 8 ساعت قبل، cyberpolice گفته است :

خوب الان به دلایلی بهتر شد که تایپک زدید

1- مشخصات سیستم رو بدید

2-تنظیمات اعمال شده تا الان رو نام ببرید 

سلام

ssd:samsung evo 860 250gb

hhd:500 green & 2tb seagate & 2tb wd element

cpu:i7 8700k

gpu:asus rog strix 1070 oc 8gig

main:z370 tuf plus gaming

ram:crucial ballistix 8gb ddr4 3000mhz

power:700 green gold

آپدیت ویندوز و آنتی ویروس رو غیر فعال کردم

از مرورگر slimjet استفاده میکنم و کش نرم افزار رو به یه هارد دیگه انتقال دادم

انواع پوشه temp رو هم انتقال دادم به یه هارد دیگه

pagefile روی یه هارد دیگه قرار داره

اینها به ذهنم رسیده  . باز بپرسید اگه سوالی مد نظرتونه

در 8 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

سلام دوست من

استفاده شما به چه صورت هست؟

اگر اینترنت استفاده میکنین احتمالا سایتها با گرافیک‌های بالا لود نمی‌کنین؟

ممکنه فیلم آنلاین مشاهده کنین

ممکنه بازی آنلاین انجام بدین

و ...

نوع SSD، نسخه ویندوز و چگونگی مصرف و استفاده روزانه از سیستم رو اعلام بفرمائین تا بررسی بشه

سلام دوست عزیز

استفاده قبل از اینکه متوجه این میزان رایت بشم خب: فیلم،اینترنت گردی،بازی،ساخت موزیک تقریبا مثل همه استفاده میکنم اما یه چن وقتیه کمترش کردم چون سیستم رو دارم زیر نظر میگیرم

بازی آنلاین انجام نمیدم

سوال دوم و سوم هم سعی کردم در کامنت قبلی کامل توضیح بدم

ssd evo 860 250 gig

win:10 interprise

مصرف روزانه هم قبلا 5 الا 7 ساعت بود اما این روز ها به خاطر کرونا خب شاید تا 9 ساعت 

میزان رایت در حدودا 1.5 تا 2 سال حدودی الان 17.41 ترابایت شده.

از بیشتر افراد که میپرسم یا میبینم یه بازه 1.5 تا 4 ترابایت رو در حالت عادی

مگه اینکه طرف کار های سنگین و آرشیو فیلم ، دانلود زیاد و از این دسته کاره که این جور افراد من 9 ترابایت هم شنیدم، اما استفاده من به هیچ عنوان این طوری نبوده

ویرایش شده توسط ali 1997
لینک به دیدگاه

در 19 دقیقه قبل، cyberpolice گفته است :

از غیرفعال بودنش اطمینان دارید؟ 

بقیه رو خوندم شما بیشتر کار هارو انجام دادید هایبرنت اینا هم در طول استفاده 9 ساعته شما اثری نداره

page فایل هم اطمینان حاصل کنید برای ssd غیرفعال باشه و فقط هارد رو فعال کنید

سیستم ریستور رو غیرفعال کنید یا حداقل حجم کمی براش تعیین کنید

کش هر برنامه ای که استفاده میکنید رو به هارد انتقال بدید

فایل تمپ ویندوز  و تمپ یوزر رو به هارد انتقال بدید مسیرش در environment path هست

سیستم سرچ ویندوز رو فعلا غیر فعال کنید 

تمام فعالیت های برنامه های بک گراند ویندوز مثل کورتانا و غیره ذالک رو off کنید کلا هرچی مربوط به برنامه های داخلی ویندوز هست غیرفعال کنید مخصوصا سرویس های telemetry 

تست کنید و اعلام کنید

و اینکه یه نسخه از ssd fresh نصب کنید که باگ نداشته باشه و لایو انالیزشو باز کنید  و مانیتور بگیرید

Windows.Update.Blocker.1.5 با این برنامه غیر فعال کردم

هایبرنت هم غیرفعال کردم

بله pagefile روی یه هارد دیگه هست

سیستم ریستور رو غیر فعال نکردم ،رایت زیادی انجام میده

بیشتر برنامه هارو انتقال دادم اون هایی که باهاشون کار میکنم

temp ها هم عکسشو میزارم

این دو گزینه آخر مگه با قسمت اپتیمایز ssdfresh نمیشه؟؟

برای باگ نرم افزار هم من آپدیت کردم به آخرین نسخه که بعضی از وقت ها یک یا چند عدد خیلی گنده نشون میده(توی عکس هست) توی لایو آنالیز فک کنم باگ داره ،شما نمیدونید کدوم ورژن بدون باگه

البته این برای وژن قبلی و ویندوز قبلی هست

الان به آخرین ورژن ارتقا دادم اما همون عدده بازم بعضی از مواقع نمایش داده میشه

Screenshot (93).png

ویرایش شده توسط ali 1997
لینک به دیدگاه

در 6 ساعت قبل، ali 1997 گفته است :

فیلم،اینترنت گردی،بازی،ساخت موزیک تقریبا مثل همه

شما با این شیوه مصرف نباید انتظار رایت کم روی مدیاهاتون داشته باشین.

اگر فیلم آنلاین میبینین، یوتیوب یا از سرویسهای مشابه استفاده میکنین، وبگردی در سایت های تفریحی انجام میدین، ساخت موزیک با پلاگین و سمپل های سنگین انجام میدین و ... طبق اون دایمی که فرمودین، تقریبا مصرف‌تون عادی هست

لینک به دیدگاه

در 12 ساعت قبل، EHSANRF گفته است :

شما با این شیوه مصرف نباید انتظار رایت کم روی مدیاهاتون داشته باشین.

اگر فیلم آنلاین میبینین، یوتیوب یا از سرویسهای مشابه استفاده میکنین، وبگردی در سایت های تفریحی انجام میدین، ساخت موزیک با پلاگین و سمپل های سنگین انجام میدین و ... طبق اون دایمی که فرمودین، تقریبا مصرف‌تون عادی هست

من اصلا فیلم آنلاین نمی بینم ،دانلود میکنم میبینم،اونم توی یه درایو دیگه هم پوشه temp هم کش همه نرم افزار هارو مثل مرورگر ها ،idm ،همین نرم افزار آهنگسازی رو هم من به یه جای دیگه انتقال دادم
حالا چهار ماه پیش رو من آنالیز نکردم درست،اما طی این یک ماه اخیر من کار خاصی باسیستم انجام ندادم نزدیک به 1ترابایت رایت داشته شایدم بیشتر ،در حالت بیکاری و استراحت هم رایتش منطقی نیست

لینک به دیدگاه

در 1 ساعت قبل، ali 1997 گفته است :

من اصلا فیلم آنلاین نمی بینم ،دانلود میکنم میبینم،اونم توی یه درایو دیگه هم پوشه temp هم کش همه نرم افزار هارو مثل مرورگر ها ،idm ،همین نرم افزار آهنگسازی رو هم من به یه جای دیگه انتقال دادم
حالا چهار ماه پیش رو من آنالیز نکردم درست،اما طی این یک ماه اخیر من کار خاصی باسیستم انجام ندادم نزدیک به 1ترابایت رایت داشته شایدم بیشتر ،در حالت بیکاری و استراحت هم رایتش منطقی نیست

Ssd رو روی سیستم دیگه البته با کاربری دیگه برای چند ساعت تست کنین

لینک به دیدگاه

در در 4 آذر 1399 در 00:35، EHSANRF گفته است :

متاسفانه سیستم دیگه ای ندارم
توی این شرایط کرونایی که اصلا نمیشه

در در 4 آذر 1399 در 00:35، EHSANRF گفته است :

دوست عزیز میزان رایت شما در روز حدودا چی میزان هست؟
ترجیحا حالت بیکاری.

دوستان دیگه هم خواستن میتونن بگن

سوال جمعیه

لینک به دیدگاه

در 19 دقیقه قبل، ali 1997 گفته است :

دوست عزیز میزان رایت شما در روز حدودا چی میزان هست؟
ترجیحا حالت بیکاری.

دوستان دیگه هم خواستن میتونن بگن

سوال جمعیه

سلام

من یک ساله همین مدلو خریدمش بصورت آکبند

این میزان رایت تو یه ساله و حدودا روزی میشه 7 گیگ رایت (خودم دقیق چکش نکردم با توجه به 48گیگی که تو یه هفته رایت شده)

فقط نرم افزار ها و ویندوز رو روی SSD دارم و روزانه بیشتر از 10 ساعت سیستم روشن بوده همیشه

قبلا بیشتر طول روزم مشغول ادیت فیلم بودم ولی الان بیشتر به وبگردی و گهگاهی ادیت

و درکل خوبه به نظرم ولی نمیدونم چرا درصد سلامتش رو تو HD Sentinal نشون میده 98 درصد ولی با همه برنامه های دیگه 100 هست (SSD لپتاپم 17ترا رایت داشته ولی 100درصد نشون میده)

میشه شماهم که همین مدلو دارید HD Sentinal رو چک کنید؟

2099645398_Screenshot(343).thumb.png.53b7498d90fbf0e0d345fce4d9b87de6.png

لینک به دیدگاه

در 5 ساعت قبل، Yosef Faraji گفته است :

سلام

من یک ساله همین مدلو خریدمش بصورت آکبند

این میزان رایت تو یه ساله و حدودا روزی میشه 7 گیگ رایت (خودم دقیق چکش نکردم با توجه به 48گیگی که تو یه هفته رایت شده)

فقط نرم افزار ها و ویندوز رو روی SSD دارم و روزانه بیشتر از 10 ساعت سیستم روشن بوده همیشه

قبلا بیشتر طول روزم مشغول ادیت فیلم بودم ولی الان بیشتر به وبگردی و گهگاهی ادیت

و درکل خوبه به نظرم ولی نمیدونم چرا درصد سلامتش رو تو HD Sentinal نشون میده 98 درصد ولی با همه برنامه های دیگه 100 هست (SSD لپتاپم 17ترا رایت داشته ولی 100درصد نشون میده)

میشه شماهم که همین مدلو دارید HD Sentinal رو چک کنید؟

2099645398_Screenshot(343).thumb.png.53b7498d90fbf0e0d345fce4d9b87de6.png

سلام دوست عزیز

اگه فقط سیستم روشن باشه و کار خاصی باهش انجام نشه ،روزی 7 گیگ رایت دارید؟؟؟

البته به نظر من با توجه به نوع استفاده شما این میزان رایت شاید منطقی باشه.
مشکل من هم همینه سلامتی برای من 95 هست.
میشه یه عکس از ssd لپتاپ تون قرار بدید، از صفحه overview و s.m.a.r.t ، و همین ssd evo 860 بخش اسمارتش

فقط توجه داشته باشید توی بخش اسمارت کلیک راست زده و decimal رو انتخاب کنید تا به صورت عددی مثل اسمارتی که توی عکس من هست نشون بده.

عکس Hard Disk Sentinel  رو قرار دادم براتون.
اون نرم افزار ssd life هم زیاد نمیشه روش حساب باز کرد.

Screenshot (20).png

Screenshot (21).png

ویرایش شده توسط ali 1997
لینک به دیدگاه

در 9 ساعت قبل، ali 1997 گفته است :

اگه فقط سیستم روشن باشه و کار خاصی باهش انجام نشه ،روزی 7 گیگ رایت دارید؟؟؟

میشه یه عکس از ssd لپتاپ تون قرار بدید، از صفحه overview و s.m.a.r.t ، و همین ssd evo 860 بخش اسمارتش

بله اینجور که نوشته روزی 7 گیگ میشه چون خودم زیاد توجه نکردم (روزانه چکش نکردم)

من یه سوالی از چند وقت پیش برام پیش اومده و خواستم تاپیک هم بزنم براش وقت نکردم

میخواستم بدونم اینکه SSD رایت بیشتر داشته باشه ، باید درصد سلامتش پایین بیاد؟ چرا فقط تو HD Sentinal درصد میاد پایین و تو برنامه های دیگه همه چی اوکیه؟یا چرا بعضی از SSD ها با اینکه کارکرده هم هستن باز تو HD Sentinal درصد سلامتشون 100 هست؟میخوام بدونم آیا رایت بیشتر میتونه درصد رو پایین بیاره؟(میدونم که SSD عمر مشخصی برای رایت داره)

من درکل 3 تا SSD در دسترس دارم :

1-مدل Liteon LMT-256L9M 256GB که mSata هست و روی لپتاپه ، اینجور که نشون میده 13 ترا حدودا رایت داشته و سلامتش 100درصد هست

1248498344_LiteonLMT-256L9M256GB.thumb.png.c56ef8995fcd25d86453383109d7f8ff.png

2-مدلSamsung Evo 860 250GB که آکبند خریدم و تو طول یه سال نزدیک به 4 ترا رایت داشته و سلامتش شده 98درصد

151570458_SamsungEvo860250GB.thumb.png.7ba3ab76bf54b8ff5f814d2aa99dc8d4.png

3-مدل Kingeston A400 120GB که دست دوم خریدم و 4ترا رایت داشته ، سلامتش 94درصد

938914127_KingestonA400120GB.thumb.png.4a4a47bf21401081ee73fd4a12cd23a2.png

لینک به دیدگاه

احتمال اینکه رم کم بیاره و ssd به جای رم استفاده کنه است.

ویندوز عوض کنید احتمالا درست میشه

لینک به دیدگاه

یه عکس از برنامه هایی که نصبه توی کنترل پنل - بخش برنامه ها - یه عکس بدین ببینم لیست برنامه هاتون چیه.

لینک به دیدگاه

در 5 ساعت قبل، Yosef Faraji گفته است :

میخواستم بدونم اینکه SSD رایت بیشتر داشته باشه ، باید درصد سلامتش پایین بیاد؟ چرا فقط تو HD Sentinal درصد میاد پایین و تو برنامه های دیگه همه چی اوکیه؟یا چرا بعضی از SSD ها با اینکه کارکرده هم هستن باز تو HD Sentinal درصد سلامتشون 100 هست؟میخوام بدونم آیا رایت بیشتر میتونه درصد رو پایین بیاره؟(میدونم که SSD عمر مشخصی برای رایت داره)

1-مدل Liteon LMT-256L9M 256GB که mSata هست و روی لپتاپه ، اینجور که نشون میده 13 ترا حدودا رایت داشته و سلامتش 100درصد هست

2-مدلSamsung Evo 860 250GB که آکبند خریدم و تو طول یه سال نزدیک به 4 ترا رایت داشته و سلامتش شده 98درصد

سلام برادر،

داستان از این قراره که استاندارد مشخصی وجود نداره، ببنید، HD Sentinel از نظر من بهترین برنامه تشخیص سلامت هارد و اس اس دی به حساب میادو از تمامی برنامه های دیگری که در این زمینه وجود داره، HD Sentinel بهتره. این از این.

در مورد سلامتی، بارها گفته ام، معنی Health برای اس اس دی با هارد دیسک متفاوته. اگر Health در هارد دیسک کاهش پیدا کنه علامت خطره، و سلامتی هارد مورد شک قرار داره. اما Health اگر در اس اس دی کم بشه، "لزوما" به معنای خرابی نیست. بلکه یک اس اس دی صد در صد سالم هم ممکنه به مرور Health کمتری داشته باشه. دلیلش هم رایت روی حافظه های NAND هست. برنامه HD Sentinel بر اساس داده های خودش، تشخیص میده مثلا فلان اس اس دی، عمرش به دلیل رایت کم شده، میاد خودش یه درصدی رو از Health کم می کنه.

حالا از کجا بفهمیم کاهش Health به معنای خرابی اس اس دی هست یا صرفا "تخمین" کاهش طول عمر طبیعی اس اس دی؟

جواب: ازگزارش صفحه اول، از همون گزارش مشخص می شه که اس اس دی سالمه یا خرابی داره، اگر سالم باشه گزارش مثبته و کاهش Health مشکلی نیست. و اگر خرابی وجود داشته باشه در گزارش ذکر میشه.

پس، گزارش مثبت = اس اس دی سالم و در این حالت کاهش Health = یک تخمین از کاهش طبیعی طول عمر NAND اس اس دی.

اگر دیگر برنامه ها چنین تخمینی ندارند - چون HD Sentinel نیستند. فقط HD Sentinel این امکان رو داره. اما خود HD Sentinel هم همیشه نمیتونه این تخمین رو ارائه بده - چرا؟ چون تخمینش بر اساس داده های SMART هست، در برخی اس اس دی های قدیمی، رده پایین، بی نام و نشان، و ضعیف از نظر Firmware، داده های کافی SMART توسط کنترلر اس اس دی مخابره نمیشه، به این دلیل، HD Sentinel قادر به تخمین از طول عمر باقی مانده اس اس دی نیست. مثالش همون Liteon LMT-256L9M هست که شما 13 ترا روش رایت کردین اما Health اون کم نشده، اینجا داستان بحث کنترلر اس اس دی است که داده های کافی رو در اختیار HD Sentinel از طریق گزارش المان های SMART قرار نمیده. پس کم کاری از طرف کنترلره. برنامه هم وقتی گزارش کافی از SMART نمیگیره، چاره ای نداره جز اعلام سلامتی. مثل پزشکی که یک نوع آنزیم رو مورد آزمایش قرار نمیده، پس گزارشی که می نویسه سفیده و اعلام سلامتی می کنه.

اس اس دی های قدیمی تر، گزارش SMART کاملی ندارن، چون اونقدر پیشرفته نبودن، الان اکثر اس اس دی های جدید، گزارش کاملی دارن.

الان طبق همین گزارش هایی که ارسال فرمودین، هر سه تا اس اس دی شما سالمه سالمه.

لینک به دیدگاه

در 39 دقیقه قبل، ARMIN گفته است :

سلام برادر،

داستان از این قراره که استاندارد مشخصی وجود نداره، ببنید، HD Sentinel از نظر من بهترین برنامه تشخیص سلامت هارد و اس اس دی به حساب میادو از تمامی برنامه های دیگری که در این زمینه وجود داره، HD Sentinel بهتره. این از این.

در مورد سلامتی، بارها گفته ام، معنی Health برای اس اس دی با هارد دیسک متفاوته. اگر Health در هارد دیسک کاهش پیدا کنه علامت خطره، و سلامتی هارد مورد شک قرار داره. اما Health اگر در اس اس دی کم بشه، "لزوما" به معنای خرابی نیست. بلکه یک اس اس دی صد در صد سالم هم ممکنه به مرور Health کمتری داشته باشه. دلیلش هم رایت روی حافظه های NAND هست. برنامه HD Sentinel بر اساس داده های خودش، تشخیص میده مثلا فلان اس اس دی، عمرش به دلیل رایت کم شده، میاد خودش یه درصدی رو از Health کم می کنه.

حالا از کجا بفهمیم کاهش Health به معنای خرابی اس اس دی هست یا صرفا "تخمین" کاهش طول عمر طبیعی اس اس دی؟

جواب: ازگزارش صفحه اول، از همون گزارش مشخص می شه که اس اس دی سالمه یا خرابی داره، اگر سالم باشه گزارش مثبته و کاهش Health مشکلی نیست. و اگر خرابی وجود داشته باشه در گزارش ذکر میشه.

پس، گزارش مثبت = اس اس دی سالم و در این حالت کاهش Health = یک تخمین از کاهش طبیعی طول عمر NAND اس اس دی.

اگر دیگر برنامه ها چنین تخمینی ندارند - چون HD Sentinel نیستند. فقط HD Sentinel این امکان رو داره. اما خود HD Sentinel هم همیشه نمیتونه این تخمین رو ارائه بده - چرا؟ چون تخمینش بر اساس داده های SMART هست، در برخی اس اس دی های قدیمی، رده پایین، بی نام و نشان، و ضعیف از نظر Firmware، داده های کافی SMART توسط کنترلر اس اس دی مخابره نمیشه، به این دلیل، HD Sentinel قادر به تخمین از طول عمر باقی مانده اس اس دی نیست. مثالش همون Liteon LMT-256L9M هست که شما 13 ترا روش رایت کردین اما Health اون کم نشده، اینجا داستان بحث کنترلر اس اس دی است که داده های کافی رو در اختیار HD Sentinel از طریق گزارش المان های SMART قرار نمیده. پس کم کاری از طرف کنترلره. برنامه هم وقتی گزارش کافی از SMART نمیگیره، چاره ای نداره جز اعلام سلامتی. مثل پزشکی که یک نوع آنزیم رو مورد آزمایش قرار نمیده، پس گزارشی که می نویسه سفیده و اعلام سلامتی می کنه.

اس اس دی های قدیمی تر، گزارش SMART کاملی ندارن، چون اونقدر پیشرفته نبودن، الان اکثر اس اس دی های جدید، گزارش کاملی دارن.

الان طبق همین گزارش هایی که ارسال فرمودین، هر سه تا اس اس دی شما سالمه سالمه.

سلام

بسیار عالی

دنبال همچین جواب دقیق و کاملی بودم و میخواستم تاپیک هم بزنم چون برام مهم بود

بیشتر برای این ذهنمو درگیر کرده بود که مثلا وقتی بخوام به کسی بفروشمش نتونم ثابت کنم که کاملا سالمه (درحالی که مشکلی ندیدم ازش)

مثلا SSD کینگستون رو وقتی خریدم تست کردم خودم دیدم 94درصده سلامتش و به خریدار گفتم خودشم نمیدونست اینجوریه ولی تست های مختلف رو انجام دادم دیدم هیچ مشکلی نداره

سر خرید و فروش ممکنه مشکل پیش بیاد ، چون یکم قضیه SSD با هارد متفاوته ممکنه همچین مشکلاتی پیش بیاد

ممنون از جوابتون

لینک به دیدگاه

در 19 ساعت قبل، Yosef Faraji گفته است :

سلام

خب آقا آرمین توضیح خیلی کاملی دادن ، و این جا ازشون تشکر میکنم.
پیرو حرف های ایشون اگه توجه کنید به نرم افزار hd tune یه سری attribute داره که اصلا تعریف نشده و unknown زده و چیزی که عجیبه اینه که یکی از ssd هاتون  اتربیوت دما نداره و دما رو نشون نمیده.
چک کنید ببینید باگ نرم افزاریه یا کلا این جوریه ، یه بار نرم افزار رو ببندید و دوباره باز کنید

لینک به دیدگاه

در 2 ساعت قبل، ali 1997 گفته است :

سلام

خب آقا آرمین توضیح خیلی کاملی دادن ، و این جا ازشون تشکر میکنم.
پیرو حرف های ایشون اگه توجه کنید به نرم افزار hd tune یه سری attribute داره که اصلا تعریف نشده و unknown زده و چیزی که عجیبه اینه که یکی از ssd هاتون  اتربیوت دما نداره و دما رو نشون نمیده.
چک کنید ببینید باگ نرم افزاریه یا کلا این جوریه ، یه بار نرم افزار رو ببندید و دوباره باز کنید

سلام

مشکل HD Tune هست و دمارو میتونم با برنامه هایی مثل HW Monitor ببینم(دما عادیه)

ممنون

لینک به دیدگاه

در 16 دقیقه قبل، Yosef Faraji گفته است :

سلام

مشکل HD Tune هست و دمارو میتونم با برنامه هایی مثل HW Monitor ببینم(دما عادیه)

ممنون

سلام
بسیار خوب ، به این خاطر گفتم چون توی اکثر لپتاپ ها سیستم کولینگ و دمای قطعات بهتره که چک بشن.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...