رفتن به مطلب

کمک برای اورکلاک پردازنده 5950x با مادربرد crosshair viii hero

رضا موسوی
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان ۳ تا سوال دارم

۱-من میخوام پردازندمو روی فرکانس ۴۳ نهایتا ۴۴ اورکلاک کنم ولی نمیدونم مهمترین پارامترهایی که باید واسه اورکلاک تغییر داد کدومه؟

۲-آیا تو اورکلاک پارامتری هست که وقتی کاراهای سبک یا تو حالت بیکاری هست از فرکانس پایین استفاده کرد وهنگامی که سی پی یو زیر باره از فرکانس اورکلاک شده استفاده کرد که الکی تمام هسته ها رو فرکانس بالا کار نکنن؟

۳-بهترین دمایی که واسه این پردازنده امنه چند درجس که هیچ مشکلی نداشته باشه؟

پیشاپیش ممنونم بابت راهنماییهاتون💐💐💐

مشخصات سیستمم

CPU 5950x

Min : Asus x570 crosshair viii hero wifi

VGA : Asus rog 3060 ti

Cooling : Asus rog ryujin 360

Ram : gskill trident z RGB 64gb cl16 3200

PSU : Asus rog 850w gold

Sad : Samsung 500 GB 980 pro

HDD : 1tb

Case : cooler master h500m

لینک به دیدگاه

۳۰ دقیقه قبل، رضا موسوی گفته است:

۱-من میخوام پردازندمو روی فرکانس ۴۳ نهایتا ۴۴ اورکلاک کنم ولی نمیدونم مهمترین پارامترهایی که باید واسه اورکلاک تغییر داد کدومه؟

۲-آیا تو اورکلاک پارامتری هست که وقتی کاراهای سبک یا تو حالت بیکاری هست از فرکانس پایین استفاده کرد وهنگامی که سی پی یو زیر باره از فرکانس اورکلاک شده استفاده کرد که الکی تمام هسته ها رو فرکانس بالا کار نکنن؟

مشخصات سیستمم

CPU 5950x

سلام 

جواب سوال ۳ میشه نهایت دمای با اورکلاک زیر ۸۵ باید باشه 

من خودم 3950x  دارم و داده ام اورکلا‌ک کردن تمام هسته ۴.۲ دما روی ۸۰ خنک کننده ام مایع کورسیر ۲۸۰ هست 

با خنک کننده عالی که داری فکر‌نکنه ام مشکل دما بخوری اگر‌اوورکلاک درست و پایداری بزنی 

من برای کار رندر اوور کردم و البته خودم زیاد اوور تجربه ندارم که بخوام راهنمایی کنم سوال های ۱ و ۲ رو 

ولی مادبورد و خنک کننده ات عالی هستن 

مدل مادبورد ام asus rog strix E x570 هست که تو اورکلاک خیلی عالی هست که حتی‌مدل شما از من ام بالاتره 

این ام بگم من ۲ تا پروفایل تنظیمات بایوس دارن زمانی که کارهای ساده و مدل سازی و نقشه کشی انجام میدم روی پروفایل ۱ میزارم و فقط وقتی که میخوام رندر و کارهای محاسباتی سنگین کنم میزارم روی پروفایل ۲ الیته زحمات این کار اون بنده خدایی کشته که کار اوور انجام داده چون به من گفته وقتی کار ساده انجام میدی حیف با این گرونی قطعات تنظیمات بالا اوور داشته باشی و قطعات با دمای بالا کار کنن 

لینک به دیدگاه

ممنونم ازتون ناصر جان

من همینجوری خیلی ساده روی ۴۲ اورکلاک کردم دما حدودا ۶۲-۶۳ درجس

فک کنم با فرکانس ۴۳-۴۴ دما حدودا تا ۷۵ درجه برسه

ولی کلا فک میکنم ۷۵ درجه خیلی دمای زیادی باشه 😅

از تمام تنظیمات بایوس براتون مقدور نیست عکس بفرستید که من اورکلاکش کنم؟

تو یوتیوب هم همش روی ۴/۶۵ به بالا اور کردن که یکم سخته باهاش هماهنگشون کنم

ویرایش شده توسط رضا موسوی
لینک به دیدگاه

۱۵ دقیقه قبل، رضا موسوی گفته است:

ممنونم ازتون ناصر جان

من همینجوری خیلی ساده روی ۴۲ اورکلاک کردم دما حدودا ۶۲-۶۳ درجس

فک کنم با فرکانس ۴۳-۴۴ دما حدودا تا ۷۵ درجه برسه

ولی کلا فک میکنم ۷۵ درجه خیلی دمای زیادی باشه 😅

از تمام تنظیمات بایوس براتون مقدور نیست عکس بفرستید که من اورکلاکش کنم؟

تو یوتیوب هم همش روی ۴/۶۵ به بالا اور کردن که یکم سخته باهاش هماهنگشون کنم

چنتا موضوع هست که باید دقت کنی 

اول اینکه برای چی کاری میخوای 

دوم اینکه بنظرم ۴.۳ روی ۷۵ باشه دیگه نباید بیشتر آورش کنی چون برای من ام وقتی روی اوور هست از ۷۵ شروع میکنی تا ۸۰ میره بالا بسته به مدت زیر بار و فشار بودن داره 

سوم اینکه تنظیمات من برای سی پی یو ۳۹۵۰ هست و مدل با شما فرق داره و رم من ام ۳۶۰۰ cl15 هست فکر‌نکنم اصولی باشه تنظیمات من رو بزنی که خدا نکرده به قطعات آسیب  نزنه 

همین روی ۴.۲ خوبه مگه میخوای چی کار‌کنی من ام بیشتر وقت میزبان روی تنظیمات معمولی که دماش نهایت روی ۶۰ هست وقتی پروژه فورس دارم که زود رندر بگیرم نهایت یکی‌دو ساعت روی تنظیمات اوور میزارم

اینقدر قطعات گرونه که خودم می ترسم دما میره روی ۸۰ 

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

من چیز خاصی درباره اورکلاک نخوندم و چیزایی که میگم برحسب تجربست:

برای اورکلاک 2 حالت هست، یا افزایش فرکانس پایه مادربرد، یا افزایش ضریب سیپیو. سییپو شما کلاک پایه ش 100 هست و مثلا ضریب 42 به اون کلاک میده و به 4.2 GHz میرسه.

من تابحال خودم رایزن نداشتم، اما یه زمان am3 و الان که 775 دارم، اون am3 رو فرکانس پایه ش رو از 200 تا 225 بالابردم و سیپیو بدون افزایش ولتاژ و دما، کاملا پایدار بود و فرکانسش از 3.2 به 3.6 رسید. 775 فعلی هم ضریب سیپیو 8 هست و با افزایش کلاک پایه از 333 به 400، فرکانس رو از 2.66 به 3.2 رسوندم و باز هم کاملا پایدار و بدون اعمال ولتاژ داره به کارش ادامه میده.(البته تمام سییپو هایی که استفاده کردم ضریب بسته بودن و نمیدونم افزایش بازه ضریب سیپیو قاعدش چجوریه!)

شما با افزایش این 2 مورد(کلاک پایه یا ضریب)، میتونید سیپیو رو تا 100 گیگاهرتز هم اورکلاک کنید، اما خب مسلما پایدار نیست و بوت نمیشه،

برای پایدار کردنش، مجبور به اعمال کردن ولتاژ بیشتر به سیپیو هستید و همین افزایش ولتاژ هم باعث بالاتر رفتن دما میشه.

عموما هم توی سیپیو های ضریب باز، فقط با همون افزایش ضریب و ولتاژ اوکلاک میکنن و به کلاک پایه کاری ندارن.

شما باید ضریب سیپیو رو ببرید بالا(توی منوی ai tweker باید گزینه هارو ببینید) بعدش ببنیید سیستم بوت میشه یا نه، بعد از بوت، سیستم رو با cpu-z یا برنامه مشابه زیر استرس قرار بدید تا به فرکانس حداکثر برسه. اگر بلو اسکرین یا افت فرکانس نداشتید، پردازنده یک گام کلاکش بالا رفته،

مجدد همینطور امتحان کنید و ضریب رو افزایش بدید، از یه جایی به بعد، سیستم بوت نمیشه و یا بلو اسکرین میده، اینجا مجبور به اعمال ولتاژ هستید، با اعمال ولتاژ(البته خیلی به میزان کم و اهسته اهسته) مجدد تست استرس بگیرید و دما رو چک کنید، اگه زیاد بالا بود، برگردید به حالت قبلی، اگر بلو اسکرین نداشت و دما هم اوکی بود، و باز هم دلتون هوس فرکانس بالاتر داشت، مجدد همین مراحل افزایش ضریب و ولتاژ رو تا پایداری مجدد انجام بدید.

موفق باشید.

لینک به دیدگاه

13 ساعت قبل، Naser.Morsali گفته است:

سلام 

جواب سوال ۳ میشه نهایت دمای با اورکلاک زیر ۸۵ باید باشه 

من خودم 3950x  دارم و داده ام اورکلا‌ک کردن تمام هسته ۴.۲ دما روی ۸۰ خنک کننده ام مایع کورسیر ۲۸۰ هست 

با خنک کننده عالی که داری فکر‌نکنه ام مشکل دما بخوری اگر‌اوورکلاک درست و پایداری بزنی 

من برای کار رندر اوور کردم و البته خودم زیاد اوور تجربه ندارم که بخوام راهنمایی کنم سوال های ۱ و ۲ رو 

ولی مادبورد و خنک کننده ات عالی هستن 

مدل مادبورد ام asus rog strix E x570 هست که تو اورکلاک خیلی عالی هست که حتی‌مدل شما از من ام بالاتره 

این ام بگم من ۲ تا پروفایل تنظیمات بایوس دارن زمانی که کارهای ساده و مدل سازی و نقشه کشی انجام میدم روی پروفایل ۱ میزارم و فقط وقتی که میخوام رندر و کارهای محاسباتی سنگین کنم میزارم روی پروفایل ۲ الیته زحمات این کار اون بنده خدایی کشته که کار اوور انجام داده چون به من گفته وقتی کار ساده انجام میدی حیف با این گرونی قطعات تنظیمات بالا اوور داشته باشی و قطعات با دمای بالا کار کنن 

12 ساعت قبل، Naser.Morsali گفته است:

چنتا موضوع هست که باید دقت کنی 

اول اینکه برای چی کاری میخوای 

دوم اینکه بنظرم ۴.۳ روی ۷۵ باشه دیگه نباید بیشتر آورش کنی چون برای من ام وقتی روی اوور هست از ۷۵ شروع میکنی تا ۸۰ میره بالا بسته به مدت زیر بار و فشار بودن داره 

سوم اینکه تنظیمات من برای سی پی یو ۳۹۵۰ هست و مدل با شما فرق داره و رم من ام ۳۶۰۰ cl15 هست فکر‌نکنم اصولی باشه تنظیمات من رو بزنی که خدا نکرده به قطعات آسیب  نزنه 

همین روی ۴.۲ خوبه مگه میخوای چی کار‌کنی من ام بیشتر وقت میزبان روی تنظیمات معمولی که دماش نهایت روی ۶۰ هست وقتی پروژه فورس دارم که زود رندر بگیرم نهایت یکی‌دو ساعت روی تنظیمات اوور میزارم

اینقدر قطعات گرونه که خودم می ترسم دما میره روی ۸۰ 

ممنونم ناصر جان اره درسته

ولی کلیت اورکلاکشون مثل همه،کاری به رم نداره

چون رم جدا اورکلاک میشه و سی پی یو جدا

به هر حال ممنونم بابت راهنماییتون🙏🏼🙏🏼

12 ساعت قبل، MAhmoOD Nazari گفته است:

درود

من چیز خاصی درباره اورکلاک نخوندم و چیزایی که میگم برحسب تجربست:

برای اورکلاک 2 حالت هست، یا افزایش فرکانس پایه مادربرد، یا افزایش ضریب سیپیو. سییپو شما کلاک پایه ش 100 هست و مثلا ضریب 42 به اون کلاک میده و به 4.2 GHz میرسه.

من تابحال خودم رایزن نداشتم، اما یه زمان am3 و الان که 775 دارم، اون am3 رو فرکانس پایه ش رو از 200 تا 225 بالابردم و سیپیو بدون افزایش ولتاژ و دما، کاملا پایدار بود و فرکانسش از 3.2 به 3.6 رسید. 775 فعلی هم ضریب سیپیو 8 هست و با افزایش کلاک پایه از 333 به 400، فرکانس رو از 2.66 به 3.2 رسوندم و باز هم کاملا پایدار و بدون اعمال ولتاژ داره به کارش ادامه میده.(البته تمام سییپو هایی که استفاده کردم ضریب بسته بودن و نمیدونم افزایش بازه ضریب سیپیو قاعدش چجوریه!)

شما با افزایش این 2 مورد(کلاک پایه یا ضریب)، میتونید سیپیو رو تا 100 گیگاهرتز هم اورکلاک کنید، اما خب مسلما پایدار نیست و بوت نمیشه،

برای پایدار کردنش، مجبور به اعمال کردن ولتاژ بیشتر به سیپیو هستید و همین افزایش ولتاژ هم باعث بالاتر رفتن دما میشه.

عموما هم توی سیپیو های ضریب باز، فقط با همون افزایش ضریب و ولتاژ اوکلاک میکنن و به کلاک پایه کاری ندارن.

شما باید ضریب سیپیو رو ببرید بالا(توی منوی ai tweker باید گزینه هارو ببینید) بعدش ببنیید سیستم بوت میشه یا نه، بعد از بوت، سیستم رو با cpu-z یا برنامه مشابه زیر استرس قرار بدید تا به فرکانس حداکثر برسه. اگر بلو اسکرین یا افت فرکانس نداشتید، پردازنده یک گام کلاکش بالا رفته،

مجدد همینطور امتحان کنید و ضریب رو افزایش بدید، از یه جایی به بعد، سیستم بوت نمیشه و یا بلو اسکرین میده، اینجا مجبور به اعمال ولتاژ هستید، با اعمال ولتاژ(البته خیلی به میزان کم و اهسته اهسته) مجدد تست استرس بگیرید و دما رو چک کنید، اگه زیاد بالا بود، برگردید به حالت قبلی، اگر بلو اسکرین نداشت و دما هم اوکی بود، و باز هم دلتون هوس فرکانس بالاتر داشت، مجدد همین مراحل افزایش ضریب و ولتاژ رو تا پایداری مجدد انجام بدید.

موفق باشید.

سلام محمود جان 

درحد خیلی مبتدی اورش کردم رو ۴.۲ با ولتاژ ۱/۱۰۶۲۵ و با تستهایی که انجام دادم استیبل بود روی دمای ۶۲-۶۳

ولی یسری تنظیمات هست که حرفه ایتره یا میشه  کاری کرد که تو حالت بیکاری فرکانس بالا نباشه

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
۷ ساعت قبل، رضا موسوی گفته است:

سلام محمود جان 

درحد خیلی مبتدی اورش کردم رو ۴.۲ با ولتاژ ۱/۱۰۶۲۵ و با تستهایی که انجام دادم استیبل بود روی دمای ۶۲-۶۳

ولی یسری تنظیمات هست که حرفه ایتره یا میشه  کاری کرد که تو حالت بیکاری فرکانس بالا نباشه

ولتاژ رو مطمئن هستید؟به نظر خیلی پایین میاد!

اگه روی این ولتاژ با 4.2 پایدار هست، عالیه! من 3900x رو باهاش کار کردم، ولتاژ راحت 1.45 میکشید و مصرف هم تا 175 وات میرفت، زیر کولر fryzen دما هم حدود 73 بود.

من چون سیستم خودم رایزن نبوده و زمان کافی برای ور رفتن با منو های اورکلاک نداشتم، سر در نمیارم اون بخشش رو! ولی اخیرا یدونه 9900k بستم،

چون به صورت عادی این سیپیو پاور لیمیت داره و حتما باید فرکانسش آزاد بشه، رفتم توی منو های اورکلاکش یه چرخی زدم و دیدم یه اپشنی داشت که خودش اتوماتیک فرکانس هسته هارو به اون مقدار اورکلاک برسونه یا نه!

9900k انقدر بخاری برقیه که بدون پاور لیمیت زیر h150i هم تا 81 میرفت! اون گزینه رو که فعال کردم، هم توی حالت عادی فرکانسش کم میشد، هم زیر استرس کل هسته ها 5 گیگاهرتز کارنمیکردن و دما رسید به 73.(البته مارک سیپیو هم حدود 10 درصد کمتر از حالتی شد که تمام هسته ها 5ghz بودن، ناگفته نماند این سیپیو قبل از آزاد کردن پاور لیمیت، قدرتش توی مولتی ترد 33 درصد پایینتر از چیزیه که باید باشه)

لینک به دیدگاه

اره محمود جان-با فرکانس 1/1 با تستهای aida64 و رندر و CINEBENCH کلی ازش تست گرفتم و بعد از چندبار تست گرفتن که فک کردم پایداره یکدفعه ریست شد-دیگه یک لول ولتاژو بهش اضافه کردم شد 1/10625 که دیگه کامل استیبل هستش با فرکانس 42

ولی چون میدونم این روش اورکلاک کردن من خیلی مبتدی هستش و فقط اومدم بایوس رو روی OCPT و فرکانس رو روی 42 و ولتاژ روی 1/10625 گذاشتم و میدونم اصولی نیستش-هم خواستم اگه کسی بلده بهم بگه اورکلاک اصولیشو و هم اینکه روی فرکانس 44 بزارم که دما دیگه بیشتر از 75 نره

چون تو همین حالت که فرکانس رو 44 گذاشتم دما کمتر از 75 درجه بود

لینک به دیدگاه

۱۲ ساعت قبل، رضا موسوی گفته است:

مشخصات سیستمم

CPU 5950x

سلام دوست عزیز

شما مراحل زیر رو به ترتیب اجرا کن (ساده ترین شکل ممکن) :

- خاموش کردن PBO

- تنظیم ولتاژ بین بازه ۱.۳۵ تا ۱.۴ ولت به صورت داینامیک (با توجه به اینکه پردازنده شما ظاهرا کیفیتش بالاست بهترین کیفیت سیلیکون رو داره ۵۹۵۰x) ، شما با ولتاژ ۱.۲۵ تا ۱.۳ میتونی به بالاترین فرکانس پایدار برسی، بعد از مقدار مشخصی دیگه افزایش فرکانس نیاز به افزایش ولتاژ بسیار زیادی داره که تو اون مرحله دیگه ادامه ندید.)

- افزایش ۰.۲۵ به صورت مرحله به مرحله و تست پایداری (پیشنهادم صرفا cinebench r23 هست که بصورت پیش فرض زمان ۱۰ دقیقه ای داره.)

این روش اورکلاک بیشتر مناسب کارهایی هست که همه هسته ها درگیر میشن مثل همون رندر و ...

ولی برای کارهایی که نیاز به پردازش چند هسته ای نداره، همون حالت دیفالت برای پردازنده شما بهتره.

--- مادربورد های رده بالای گیگابایت یک گزینه داره که تو محیط سیستم عامل (فقط ویندوز) با یک کلیک میتونید بین اون دوحالت بالا جابجا بشید. (در مادربورد های ایسوس شما باید ۲ پروفایل تو بایوس تنظیم کنی و با ریستارت بین اون ها جابجا بشی.) 

- البته بازم با رایزن مستر میتونید هر دو پروفایلو تنظیم کنید.

3 ساعت قبل، MAhmoOD Nazari گفته است:

9900k انقدر بخاری برقیه که بدون پاور لیمیت زیر h150i هم تا 81 میرفت! اون گزینه رو که فعال کردم، هم توی حالت عادی فرکانسش کم میشد، هم زیر استرس کل هسته ها 5 گیگاهرتز کارنمیکردن و دما رسید به 73.(البته مارک سیپیو هم حدود 10 درصد کمتر از حالتی شد که تمام هسته ها 5ghz بودن، ناگفته نماند این سیپیو قبل از آزاد کردن پاور لیمیت، قدرتش توی مولتی ترد 33 درصد پایینتر از چیزیه که باید باشه)

دقیقا تو نسل ۱۰ و ۱۱ هم همینطوریه. یعنی انقدر داغن که کمتر کولری از پس دماشون بر میاد بخاطر همین، افزایش فرکانس بیشتر از فرکانس بوست تقریبا برای اکثر کاربرا محاله.

همین که مادربورد مدار تغذیه خوبی داشته باشه تا پردازنده بتونه مدت بیشتری با فرکانس بوست فعالیت کنه، کفایت میکنه. 

بخاطر همین نظر من اینه که b560  با کیفیت خیلی باارزش تر از اغلب z590 ها هست (نسل ۱۰ و ۱۱)

دیگه اورکلاک چه تو رایزن amd و چه تو اینتل جذابیت های قدیم رو نداره مگر در پردازنده های رده پایین و متوسط.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...