رفتن به مطلب

لطفا جهت خرید سیستم مناسب برنامه نویسی راهنمایی کنید ؛ سپاس

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام به همه دوستان و اساتید عزیز ممنون که وقت میگذارید و راهنمایی میکنید

دوستان من یه مینی پی سی ایسوس pn50 داشتم که سی پی یو اش ryzen 4800u بود در حدی که کارم رو راه بندازه نزدیک به ۲ ساله که داشتم باهاش کار میکردم متاسفانه هفته قبل به هیچ دلیلی خاموش شد و دیگه روشن نشد فرستادم گارانتی که معلوم نیست در نهایت چه اتفاقی براش بیفته اما مهم اینه که من از پرفرمنسش خیلی راضی نبودم و توی مدیریت دما خیلی خوب عمل نمیکرد و معمولا دمای بالایی رو تجربه میکرد

در نهایت فارغ از اون تصمیم گرفتم یک کیس جمع کنم اما از اونجایی که چند سالی هست از این حوزه دور شدم سوادم نم کشیده :)

ممنون میشم راهنمایی کنید انتخاب های مناسبی داشته باشم 

خب

سوال اول ) با توجه به اینکه من نیاز به گرافیک خاصی ندارم برای کارم و بازی نمیکنم (البته با سیستم :) ) برم سراغ سی پی یوهایی که گرافیک مجتمع دارند که البته اینطوری فکر کنم انتخاب هام محدود میشه یا اینکه سی پی یو رو انتخاب کنم در نهایت یک گرافیک معمولی بگذارم کنارش؟؟

سوال دوم) و خیلی مهم من الان نزدیک به ۵ الی ۶ ساله مصرف کننده amd و رایزن هستم الان با وضعیت بازار انتخاب مناسب چی هست؟ (منظورم قیمت و باقی موارد نه صرفا پرفرمنس) amd یا intel ؟؟

سوال سوم) اینکه میخوام یک کیس مناسب حداقل برای چند سال آینده ببندم بنابراین توی هزینه کردن خیلی سخت گیرانه نمیخوام برخورد کنم به همین دلیل به نظرتون سراغ ddr5 برم یا خیر ؟ به نظرتون منطقی هست مثلا اگر قرار باشه انتخابم رایزن باشه به نظرتون بهتر هست ۵۹۰۰x بخرم یا 7700x  ؟ این ۲ تا رو عمدا گفتم چون قیمتش تقریبا یکی هست میخواستم ببینم کدوم منطقی تر هست؟ انتخاب نسل قبل یا آینده ؟؟

سوال چهارم و آخر) ترجیحا در کنار پرفرمنس خوب و کولینگ مناسب که به تازگی ازش ضربه خورم امکان اینکه برم سراغ کیس های micro atx هست یا نه و اینکه قطعات مناسب توی این سایز پیدا میشه یا خیر؟ و اینکه اگر نه چه کیسی انتخاب کنم که از لحاظ اندازه و سایز و وزن کم در حین حال فضای مناسبی داشته باشه و کولینگش مناسب باشه؟. ... چون اندازه کیس و بحث حمل و نقلش برام مهم هست ولی نه به اندازه کولینگ و پرفرمنس !!

سپاسگزارم ...

لینک به دیدگاه

سلام مجدد

من یه بررسی کردم متوجه شدم این کیس توی بازار هست و خیلی هم ازش تعریف شده خودم هم توی یوتیوب نگاه کردم بررسی هایی که ازش شده بود معمولا ازش تعریف کردند 

asus prime ap201 خوشبختانه لیون خودمون هم داره این لینکش : لینک

متاسفانه همانظور که فکر میکردم مادربورد سایز micro atx کم هست و من چند مورد پیدا کردم

خب اگر بخوام طبق سوال اولم سی پی یو با گرافیک مجتمع ببندم که انتخابم میشه ۱۲۷۰۰ کا و البته نهایتا ۱۲۹۰۰ کا که البته به نظرم با توجه به استفاده من و نیازم همون ۱۲۷۰۰کا کافی باشه

برای ۱۲۷۰۰کا انتخاب مادربورد تا جاییکه میدونم ۲ حالت داره یا ddr5 ساپورت باشه یا نه

برای انتخاب ddr5 این ۲ گزینه رو پیدا کردم

ROG STRIX Z690 I GAMING WIFI لینک از لیون : لینک

و  ROG STRIX B660-I GAMING WIFI DDR5  لینک از لیون : لینک 

که البته نمیدونم برای ۱۲۷۰۰کا انتخاب سری B کار درستی هست یا خیر ؟؟

و برای انتخاب ddr4 هم این گزینه رو پیدا کردم :

Z690M AORUS ELITE AX DDR4  لینک از لیون : لینک

اساتید عزیز ممنونم میشم توی انتخاب درست کمک کنید و اینکه آیا تفاوت بین ddr5 , ddr4 اینقدر زیاد هست که ارزش هزینه ۲ برابری رو داشته باشه یا خیر

توی قدم اول انتخاب مادربورد و سی پی یو راهنمایی بشم برای انتخاب بقیه موارد خیلی کار سخت نیست

سپاسگزارم و منتظر راهنمایی هاتون هستم

لینک به دیدگاه

سلام

شما اول باید سطحی که دارید برنامه‌نویسی انجام می‌دید رو مشخص کنید. اگر فرضا برنامه‌نویسی در حد پروژه‌های متوسط باشه، همون 12400 یا 12700 کفایت می‌کنه (به نظر من) ولی اگر خیلی سطح کارتون حرفه‌ای باشه (مثل شبیه‌سازی یا مدل‌سازی یا هوش مصنوعی) معمولا میرن سراغ پردازنده‌های رده بالاتر. انتخاب گرافیک مجزا هم دقیقا به نوع کارتون بستگی داره. به نظر من شما اول نگاه کنید برنامه‌هایی که قراره باهاشون کار بکنید در سال جاری چه میزان منابع سخت‌افزاری می‌خوان یا با کدوم سری پردازنده‌ها عملکرد بهتری دارن، بعد سخت‌افزاری رو انتخاب بکنید که چند لول از اون بالاتر باشه تا برای سال‌های آینده دچار مشکل نشید.

مادربردهایی که انتخاب کردید همگی خوب هستند ولی اگر قراره از پردازنده‌های سری K استفاده کنید، حتما مادربرد رو Z690 بگیرید.

تفاوت کمی بین DDR4 و DDR5 وجود داره ولی به نسبت تفاوت قیمتی که بینشون هست، خریدشون به صرفه نیست (چون رم‌های DDR5 الان توی بازار کم هستند) مگه اینکه پول اضافه داشته باشید. در کل توصیه نمی‌شه.

اصرار شما بر مینی‌کیس و استفاده مادربرد Micro ATX رو متوجه نشدم. چرا سراغ ATX نمی‌رید؟

لینک به دیدگاه

39 دقیقه قبل، Sandor گفته است:

سلام

شما اول باید سطحی که دارید برنامه‌نویسی انجام می‌دید رو مشخص کنید. اگر فرضا برنامه‌نویسی در حد پروژه‌های متوسط باشه، همون 12400 یا 12700 کفایت می‌کنه (به نظر من) ولی اگر خیلی سطح کارتون حرفه‌ای باشه (مثل شبیه‌سازی یا مدل‌سازی یا هوش مصنوعی) معمولا میرن سراغ پردازنده‌های رده بالاتر. انتخاب گرافیک مجزا هم دقیقا به نوع کارتون بستگی داره. به نظر من شما اول نگاه کنید برنامه‌هایی که قراره باهاشون کار بکنید در سال جاری چه میزان منابع سخت‌افزاری می‌خوان یا با کدوم سری پردازنده‌ها عملکرد بهتری دارن، بعد سخت‌افزاری رو انتخاب بکنید که چند لول از اون بالاتر باشه تا برای سال‌های آینده دچار مشکل نشید.

مادربردهایی که انتخاب کردید همگی خوب هستند ولی اگر قراره از پردازنده‌های سری K استفاده کنید، حتما مادربرد رو Z690 بگیرید.

تفاوت کمی بین DDR4 و DDR5 وجود داره ولی به نسبت تفاوت قیمتی که بینشون هست، خریدشون به صرفه نیست (چون رم‌های DDR5 الان توی بازار کم هستند) مگه اینکه پول اضافه داشته باشید. در کل توصیه نمی‌شه.

اصرار شما بر مینی‌کیس و استفاده مادربرد Micro ATX رو متوجه نشدم. چرا سراغ ATX نمی‌رید؟

سلام و ارادتمند تشکر بابت به اشتراک گذاشتن تجربیات تون 

در خصوص برنامه نویسی من توسعه دهنده اندروید و iOS هستم البته بک اند کار هم هستم که خیلی برنامه نویسی سنگینی نیست البته منظورم نیاز به منابع سخت افزاری هست که برای iOS یک مک مینی دارم و واقعا کافیه برام ولی از اونجایی که با ویندوز راحتترم معمولا کارهای دیگه ام رو توی ویندوز انجام میدم هرچند سی شارپ هم گهگاهی کار میکنم که قطعا نیاز به ویندوز دارم

در خصوص انتخاب گرافیک به نظر خودم خیلی نیاز بهش پیدا نمیکنم اما سی پی یو مهم هست برام چون بیشتر اوقات لازم میشه مثلا چند تا امولاتور همزمان باز کنم که سی پی یو درگیر می‌کنه

به نظر خودم هم ۱۲۷۰۰ کافی هست البته منظورم آینده نگری اش هست برای الان زیاد هم هست

در خصوص ddr5 هم با نظر شما موافقم من امروز وقت گذاشتم و یوتیوب رو زیر و رو کردم و تفاوت ddr5 , ddr4 رو نگاه میکردم به نظرم تفاوتش توی گیم محسوس تر هست تا برنامه نویسی البته نمیگم تفاوت نداره ... داره اما به نظرم تفاوت قیمت ۲ برابری براش منطقی و به صرفه نیست

خب در خصوص مادربورد اون گیگابایت فکر کنم انتخاب مناسب تری باشه درسته چون مدل ایسوس قیمتش دقیقا ۲ برابر هست البته نمی‌دونم برای ۱۲۷۰۰کا اوکی هست با نه؟

در خصوص انتخاب Micro atx واقعیتش من جابجایی زیاد دارم و علاوه بر اون به دسکتاپ مینیمال علاقه مندم در حد وسواس :) 

با لپ تاپ هم اصلا حال نمیکنم برای همین همیشه مینی پی سی داشتم (تو پست اول اشاره کردم که مینی پی سی ایسوس داشتم که مشکل پیدا کرد)

در نهایت باز ممنونم از لطفی که داشتید و وقت گذاشتید راهنمایی کردید

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

عزیز این کانفیگی که دارید انتخاب میکنید، یه کانفیگ خیلی حرفه ای و پرچم دار هست.

اگر هدف فقط همون برنامه نویسیه، حتی i3 نسل 12 هم کفایت میکنه و حدود 20 درصد از سیپیو قبلیتون یعنی 4800 ضعیف تره ، کما اینکه سیپیو های سری i3 و i5 به شدت خنک هستن.

اول از همه بهتره بودجه تون رو مشخص کنید، اینجوری خیلی بهتر میشه تصمیم گرفت.

ولی برای نیاز شما حداقل رم 16 و سیپیو i3 یا i5 نیاز هست. اگر میخواید سیستم میان رده و پایین رده جمع کنید، پیشنهاد میدم اینتل ببندید، هم خنک تره نسبت به رایزن ها هم به صرفه تره. ولی اگر میخواید پرچم دار و بالارده ببندید، رایزن بهتره، تعداد هسته و رشته بالاتر میتونه توی کار شما موثر واقع باشه.

لینک به دیدگاه

اگه دولوپر هستید به غیر مک به چیزی فکر نکن.

ماهی یک بار سیستم نسل ۱۱ مثلا خفن رو روشن میکنم و بعد از ۱۰ دقیقه کار کردن بهش دعا به جون سازنده مک میکنم و برمیگردم سراغ لپ تاپ 😅

لینک به دیدگاه

5 ساعت قبل، MAhmoOD Nazari گفته است:

درود

عزیز این کانفیگی که دارید انتخاب میکنید، یه کانفیگ خیلی حرفه ای و پرچم دار هست.

اگر هدف فقط همون برنامه نویسیه، حتی i3 نسل 12 هم کفایت میکنه و حدود 20 درصد از سیپیو قبلیتون یعنی 4800 ضعیف تره ، کما اینکه سیپیو های سری i3 و i5 به شدت خنک هستن.

اول از همه بهتره بودجه تون رو مشخص کنید، اینجوری خیلی بهتر میشه تصمیم گرفت.

ولی برای نیاز شما حداقل رم 16 و سیپیو i3 یا i5 نیاز هست. اگر میخواید سیستم میان رده و پایین رده جمع کنید، پیشنهاد میدم اینتل ببندید، هم خنک تره نسبت به رایزن ها هم به صرفه تره. ولی اگر میخواید پرچم دار و بالارده ببندید، رایزن بهتره، تعداد هسته و رشته بالاتر میتونه توی کار شما موثر واقع باشه.

سلام و درود ممنون از اینکه وقت گذاشتید 

بله توی پست قبلی اشاره کردم که برای کار من ممکنه زیاد باشه اما خب من با نگاه آینده نگرانه دارم این خرید رو میکنم و همچنین باز هم باید اشاره کنم که یه خورده توی کار وسواس دارم به همین خاطر سعی میکنم منابع سخت افزاری خوبی داشته باشم تا حتی کوچکترین لگ و کندی توی کارم پیش نیاد 

در خصوص رایزن هم الان من محاسبه میکنم به نظرم از هر لحاظ انتخاب اینتل منطقی تر هست مثلا اگر بخوام از سری ۷ یا ۹  رایزن انتخاب کنم به دلیل نداشتن گرافیک مجتمع باید حداقل یک گراف ۱۰۳۰ بگیرم که خروجی نهایتا برابری میکنه با سری ۷۷۰ گرافیک مجتمع سری آخر اینتل که اصلا به صرفه نیست در ضمن الان اولویتم اگر بشه میخوام یک کیس micro atx  جمع کنم و در این صورت مادربوردی با این سایز برای سری رایزن پیدا نکردم حداقل من چیزی ندیدم

2 ساعت قبل، Arthur گفته است:

اگه دولوپر هستید به غیر مک به چیزی فکر نکن.

ماهی یک بار سیستم نسل ۱۱ مثلا خفن رو روشن میکنم و بعد از ۱۰ دقیقه کار کردن بهش دعا به جون سازنده مک میکنم و برمیگردم سراغ لپ تاپ 😅

سلام و درود ممنون بابت وقتی که گذاشتید

واقعیتش این مساله به نظرم کاملا سلیقه ای هست مثلا این جمله رو هم من به وفور شنیدم که اگر دولوپر حرفه ای هستی هیچ چیزی مثل گنو لینوکس مناسب نخواهد بود

به نظرم میشه گفت به تعداد دولوپر ها نظر در خصوص انتخاب نوع سیستم عامل وجود داره

همانطور که توی پست قبلی گفتم من یک مک مینی m1 دارم و کدزنی سوییفت رو روی xcode با اون انجام میدم ولی درکل خودم توی ویندوز به مراتب راحتتر هستم

سپاس

لینک به دیدگاه

سلام یه سرچی که کردم به این مدل رسیدم براتون،حالا خوب و بدش با خودتون ولی از لحاظ قیمتی مناسب تر از اینتل درمیاد . لینک های خرید خصوصی شد 

B550i AorusPro

Ryzen 7 pro 5750G

اگرم میخواید اینتل ببندید بهترهست i7-12700 بخرید،چون سری k خنک کردنش تو یه کیس کوچیک سخت میشه

لینک به دیدگاه

1 ساعت قبل، yasin1380 گفته است:

سلام یه سرچی که کردم به این مدل رسیدم براتون،حالا خوب و بدش با خودتون ولی از لحاظ قیمتی مناسب تر از اینتل درمیاد . لینک های خرید خصوصی شد 

B550i AorusPro

Ryzen 7 pro 5750G

اگرم میخواید اینتل ببندید بهترهست i7-12700 بخرید،چون سری k خنک کردنش تو یه کیس کوچیک سخت میشه

سلام و درود 

خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتید و راهنمایی کردید 

اگر لطف کنید و خصوصی رو چک کنید ممنون میشم 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...