رفتن به مطلب

مشاوره برای ارتقا قطعات اصلی سیستم از نسل 6 به 11

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام خدمت دوستان

من یه سیستم نسل 6 دارم که مادربوردش دچار مشکل شده و میخوام تا حدود 10 میلیون مادربورد و پردازنده رو ارتقا بدم

قطعات فعلی اینا هستن. ظاهرا بهترین انتخاب نسل 11 هست

ولی ممنون میشم دوستان نظرشون رو بگن و مشخص کنن آیا سایر قطعات سازگارن با نسل 11 یا نه

کارم رندرینگ و نرم افزار های گرافیکیه که اکثرا Cpu Base هستن و تمایلی به تغییر کارت گرافیک ندارم و ترجیحا میخوام Cpu بدون پردازنده گرافیکی باشه که مناسبتر بشه قیمت

پیشاپیش سپاس بابت راهنمایی ها

Main= Asus Z170-A

Cpu= 6700K

Cooling= Colermaster nepton 240 m

Ram= 2*8 Gb Dual ddr4 3000

Vga= Evga Gtx970

Power= Green Platinium 650W

Ssd= Samsung Evo 850, 250Gb

Hdd= Seagate 2Tb

لینک به دیدگاه

پردازنده بدون باکس اینتل Core i5 12400 Alder Lake
PRIME H610M-A WIFI D4

--------------------

برادر این دو قطعه میشه 10 تومن روی هم، البته کمتر از 10 تومن در میاد ولی مشکلش فقط اینه که باید کولر هم تهیه کنی. من پیشنهاد میکنم نسل 11 نگیری، و روی 12 سرمایه گذاری کنی.

برای کولر انتخاب های ارزان خوبی هست، مثلا:

خنک کننده پردازنده گرین NOTUS 400-PWM

-------------------

این سه قطعه روی هم میشه 10.793.000 تومن.

اگر واقعا امکان افزایش بودجه به حدود 800 هزار تومن برای تهیه کولر فوق رو نداری دیگه مجبوری مادربرد ارزان قیمت تری برداری. که البته توصیه نمیکنم.

لینک به دیدگاه

10 دقیقه قبل، ARMIN گفته است:
PRIME H610M-A WIFI D4

--------------------

برادر این دو قطعه میشه 10 تومن روی هم، البته کمتر از 10 تومن در میاد ولی مشکلش فقط اینه که باید کولر هم تهیه کنی. من پیشنهاد میکنم نسل 11 نگیری، و روی 12 سرمایه گذاری کنی.

برای کولر انتخاب های ارزان خوبی هست، مثلا:

خنک کننده پردازنده گرین NOTUS 400-PWM

-------------------

این سه قطعه روی هم میشه 10.793.000 تومن.

اگر واقعا امکان افزایش بودجه به حدود 800 هزار تومن برای تهیه کولر فوق رو نداری دیگه مجبوری مادربرد ارزان قیمت تری برداری. که البته توصیه نمیکنم.

مشکل نسل 11 چیه دقیقا؟ بجز اینکه کمی ضعیف تر از نسل 12 هست مشکل جدی دیگه ای هم داره؟

حیف نیست کولینگم رو بزارم کنار و یه بادی بگیرم؟ چون بعید میدونم خریدار داشته باشه

و ایکنه مادربوردی که معرفی کردید فقط 2 تا اسلات رم داره. از لحاظ عملکردی نسبت به PRIME B560M-A نسل یازده و یه PRIME B660M-A نسل 12 چطور میتونه باشه؟

ویرایش شده توسط mohsencg
لینک به دیدگاه

25 دقیقه قبل، mohsencg گفته است:

مشکل نسل 11 چیه دقیقا؟ بجز اینکه کمی ضعیف تر از نسل 12 هست مشکل جدی دیگه ای هم داره؟

حیف نیست کولینگم رو بزارم کنار و یه بادی بگیرم؟ چون بعید میدونم خریدار داشته باشه

نسل 11 مشکلی نداشت در زمان خودش! یعنی در زمان خودش اگر به نسل 11 ارتقا میدادین خیلی هم هم خوب بود. اما الان در نوامبر 2022 هستیم و خرید نسل 11 به قبل نه تنها از نظر فنی و پرفورمنس به صرفه نیست، بلکه اشتباه اقتصادیه.

مثل این میمونه شما توانایی خرید دناپلاس داشته باشید اما برید پیکان صفر کیلومتر بخرید. بعد سوال بپرسید مشکل پیکان چیه دقیقا؟ پیکان مشکلی نداره اما در زمان خودش خوب بود، نه الان.

(اینم بگم نسل 11 معماری جدیدی داشت، در زمان خودش خوب بود اما چون کارخانه جات اینتل آمادگی تولید با نانومتر پایینتر رو نداشتند به الاجبار با همان ریخته گری 14 نانومتری نسل 11 رو تولید کردن که نتیجه اش عملکرد داغتر و حتی پرفورمنس پایینتر نسبت به بعضی پردازنده های نسل 10 شد.)

در مورد کولینگ هم صحبت شما درسته اما مجبور هستی بیخیال واتر کولرت بشی چون براکت نصبش به این مادربرد نمیخوره! اگر بخوای کولینگ رو نگه داری، باید مادربرد TUF یا ROG بخری که حداقل 6 میلیون تومن قیمت مادربرده، بنابراین برای شما که بودجه محدود داری به صرفه نیست مادربرد رو فقط به خاطر کولر اینقدر گران بخری.

در مورد اسلات رم، اون مادربرد از 64 گیگابایت رم پشتیبانی میکنه شما میتونی از 2 ماژول 32 گیگابایتی فرکانس 3200 روی این مادربرد استفاده کنی.

لینک به دیدگاه

12 دقیقه قبل، ARMIN گفته است:

نسل 11 مشکلی نداشت در زمان خودش! یعنی اگر در زمان خودش اگر به نسل 11 ارتقا میدادین خیلی هم هم خوب بود. اما الان در نوامبر 2022 هستیم و خرید نسل 11 به قبل نه تنها از نظر فنی و پرفورمنس به صرفه نیست، بلکه اشتباه اقتصادیه.

مثل این میمونه شما توانایی خرید دناپلاس داشته باشید اما برید پیکان صفر کیلومتر بخرید. بعد سوال بپرسید مشکل پیکان چیه دقیقا؟ پیکان مشکلی نداره اما در زمان خودش خوب بود، نه الان.

(اینم بگم نسل 11 معماری جدیدی داشت، در زمان خودش خوب بود اما چون کارخانه جات اینتل آمادگی تولید با نانومتر پایینتر رو نداشتند به الاجبار با همان ریخته گری 14 نانومتری نسل 11 رو تولید کردن که نتیجه اش عملکرد داغتر و حتی پرفورمنس پایینتر نسبت به بعضی پردازنده های نسل 10 شد.)

رم های قبلی رو میشه ب قیمت مناسب فروخت یا افت قیمت داره؟

کولر notus 400 گرین برای رندرینگ طولانی به راحتی جوابگو هست؟ دما رو رو چند میاره؟

فط یه نکته رو یادم رفتم بگم

کیس من Raidmax NARWHAL هست. ببینید همه چیز توش جا میشه؟

https://www.lioncomputer.com/product/bkvj8/Narwhal

ویرایش شده توسط mohsencg
لینک به دیدگاه

هم اکنون، mohsencg گفته است:

و ایکنه مادربوردی که معرفی کردید فقط 2 تا اسلات رم داره. از لحاظ عملکردی نسبت به PRIME B660M-A نسل 12 چطور میتونه باشه؟ تعداد رم هم برام مهمه البته. چون باید ارتقا بدم

اگه بخوام رم رو رد کنم دو تا 16 دوال چنل بگیرم که بشه 32، چطور باید انجام بدم که به صرفه باشه؟

ببین مادربرد PRIME B660M-A قیمتش حدود 5 میلیونه، الان مشخص کن میتونی افزایش بودجه بدی یا نه؟ چون پیشنهاد من به شما بر اساس بودجه شماست، اگر بودجه خیلی بالاتر بره، دیگه پیشنهاد من فرق میکنه.

مادربردی که معرفی کردم - بر اساس بودجه شما بوده و از 64 گیگابایت رم فرکانس 3200 پشتیبانی میکنه.

مادربرد PRIME B660M-A از 128 گیگابایت رم با فرکانس های بالاتر از 3200 پیشتیبانی میکنه. همچنین از SSD های PCIe Gen.4 پشتیبانی میکنه.

حالا شما تعیین تکلیف کن بودجه دقیقا چقدره.  

ببین، آیا مثلا در آینده بودجه برای 128 گیگابایت رم میتونی تهیه کنی، بگیر. برای ارتقا به 128 گیگابایت رم در آینده میتونی هزینه کنی؟ (یعنی بالای 10 میلیون تومن در آینده میتونی فقط هزینه رم بدی) اوکی منطقا PRIME B660M-A بهتره برای شما.

در مورد رم که اگر هدف ارتقا به 32 گیگابایت رم باشه هر دو مادربرد پشتیبانی میکنند منتها مدل B660 از فرکانس بالاتر از 3200MHz پشتیبانی میکنه.

لینک به دیدگاه

12 دقیقه قبل، ARMIN گفته است:

ببین مادربرد PRIME B660M-A قیمتش حدود 5 میلیونه، الان مشخص کن میتونی افزایش بودجه بدی یا نه؟ چون پیشنهاد من به شما بر اساس بودجه شماست، اگر بودجه خیلی بالاتر بره، دیگه پیشنهاد من فرق میکنه.

مادربردی که معرفی کردم - بر اساس بودجه شما بوده و از 64 گیگابایت رم فرکانس 3200 پشتیبانی میکنه.

مادربرد PRIME B660M-A از 128 گیگابایت رم با فرکانس های بالاتر از 3200 پیشتیبانی میکنه. همچنین از SSD های PCIe Gen.4 پشتیبانی میکنه.

حالا شما تعیین تکلیف کن بودجه دقیقا چقدره.  

ببین، آیا مثلا در آینده بودجه برای 128 گیگابایت رم میتونی تهیه کنی، بگیر. برای ارتقا به 128 گیگابایت رم در آینده میتونی هزینه کنی؟ (یعنی بالای 10 میلیون تومن در آینده میتونی فقط هزینه رم بدی) اوکی منطقا PRIME B660M-A بهتره برای شما.

در مورد رم که اگر هدف ارتقا به 32 گیگابایت رم باشه هر دو مادربرد پشتیبانی میکنند منتها مدل B660 از فرکانس بالاتر از 3200MHz پشتیبانی میکنه.

والا چه عرض کنم. ظاهرا مجبورم افزایش بودجه بدم برای کارایی بهتر. شما حدود 12 تا 13 تومن رو حداکثر در نظر بگیر. ولی من 64 گیگ رم برام کافیه

چیزی که مهمه خب من الان 2*8 گیگ رم دارم. اونو چیکار کنم؟ الان هم بدم نمیاد اگه بشه با همین بودجه که گفتم رم رو بکنم 32 که دیگه خیالم راحت باشه تا مدتها

ولی برام مهمه که کارایی و استیبل بودن مادربورد هم خوب باشه. آیا چیپ h610 و B660 و سایر پارامترهای مهم مادربورد که نمیدونم چیاست تو این دوتا یکیه با هم؟!

فرکانس 3200 حافظه هم برای آینده خیلی پایینه. ترجیح میدم مدل بهتری باشه

20 دقیقه قبل، mohsencg گفته است:

رم های قبلی رو میشه ب قیمت مناسب فروخت یا افت قیمت داره؟

کولر notus 400 گرین برای رندرینگ طولانی به راحتی جوابگو هست؟ دما رو رو چند میاره؟

فط یه نکته رو یادم رفتم بگم

کیس من Raidmax NARWHAL هست. ببینید همه چیز توش جا میشه؟

https://www.lioncomputer.com/product/bkvj8/Narwhal

بی زحمت اینم ویرایش کردم. بهش پاسخ بدید. سپاس

ویرایش شده توسط mohsencg
لینک به دیدگاه

18 دقیقه قبل، mohsencg گفته است:

والا چه عرض کنم. ظاهرا مجبورم افزایش بودجه بدم برای کارایی بهتر. شما حدود 12 تا 13 تومن رو حداکثر در نظر بگیر. ولی من 64 گیگ رم برام کافیه

چیزی که مهمه خب من الان 2*8 گیگ رم دارم. اونو چیکار کنم؟ الان هم بدم نمیاد اگه بشه با همین بودجه که گفتم رم رو بکنم 32 که دیگه خیالم راحت باشه تا مدتها

ولی برام مهمه که کارایی و استیبل بودن مادربورد هم خوب باشه. آیا چیپ h610 و B660 و سایر پارامترهای مهم مادربورد که نمیدونم چیاست تو این دوتا یکیه با هم؟!

ببین مجبوری Plan کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشی برای ارتقا، واقعیتش روزگار طوری نیست که بشه همه چیزو با هم خرید.

برای رمها، در هر حالتی مجبوری بفروشیشون بره، چون شما در هر حالتی که بخوای 32 گیگ رم بگیری، مجبوری اونهایی که داری رو رد کنی و یه کیت 32 گیگابایتی برداری.

ارزون ترین کیت های 32 گیگابایتی این دو مدل هستن که بالای 3 تومنه، و برای خریدشون بازهم بودجه کلی 13 تومن کمه و میزنه بالاتر:

رم کورسیر Vengeance LPX 32GB 16GBx2 3200MHz CL16
رم کورسیر Vengeance LPX 32GB 16GBx2 3600MHz CL18

-----------------

اما من حالا پیشنهادم با بودجه 13 تومن که داری تفاوت میکنه.

با بودجه 13 تومن، فعلا برنامه ارتقا رمها رو عقب بنداز. مجدد برای رمها بودجه دیگری فراهم کن. در عوض، این دو قطعه رو بگیر:

مادربرد ایسوس ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4

این دو تا روی هم میشه 13.114.000 تومن. در این حالت، چون مادربرد از کولر های قدیمی پشتیبانی میکنه، دیگه لازم نیست ایرکولر بخری، میتونی از واتر کولر خودت استفاده کنی.

فقط میمونه رمها، که بعدا باید یه بودجه دیگری فراهم کنی تا برای ارتقا گزینه های بهتری داشته باشی.

لینک به دیدگاه

9 دقیقه قبل، ARMIN گفته است:

ببین مجبوری Plan کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشی برای ارتقا، واقعیتش روزگار طوری نیست که بشه همه چیزو با هم خرید.

برای رمها، در هر حالتی مجبوری بفروشیشون بره، چون شما در هر حالتی که بخوای 32 گیگ رم بگیری، مجبوری اونهایی که داری رو رد کنی و یه کیت 32 گیگابایتی برداری.

ارزون ترین کیت های 32 گیگابایتی این دو مدل هستن که بالای 3 تومنه، و برای خریدشون بازهم بودجه کلی 13 تومن کمه و میزنه بالاتر:

رم کورسیر Vengeance LPX 32GB 16GBx2 3200MHz CL16
رم کورسیر Vengeance LPX 32GB 16GBx2 3600MHz CL18

-----------------

اما من حالا پیشنهادم با بودجه 13 تومن که داری تفاوت میکنه.

با بودجه 13 تومن، فعلا برنامه ارتقا رمها رو عقب بنداز. مجدد برای رمها بودجه دیگری فراهم کن. در عوض، این دو قطعه رو بگیر:

مادربرد ایسوس ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4

این دو تا روی هم میشه 13.114.000 تومن. در این حالت، چون مادربرد از کولر های قدیمی پشتیبانی میکنه، دیگه لازم نیست ایرکولر بخری، میتونی از واتر کولر خودت استفاده کنی.

فقط میمونه رمها، که بعدا باید یه بودجه دیگری فراهم کنی تا برای ارتقا گزینه های بهتری داشته باشی.

پیشنهاد شما برای رم درسته. همینکارو میکنم. ولی من برام اصلا نورپردازی و این صحبتا مهم نیست روی مادربورد... و اینکه مثلا یه سری قابلیت های عجیب غریب داشته باشه

اگه مدل دیگه ای هم هست که از کولرهای قدیمی پشتیبانی کنه و همه جوره کارایی فنی داشته باشه ترجیحش میدم

لینک به دیدگاه

3 دقیقه قبل، mohsencg گفته است:

پیشنهاد شما برای رم درسته. همینکارو میکنم. ولی من برام اصلا نورپردازی و این صحبتا مهم نیست روی مادربورد... و اینکه مثلا یه سری قابلیت های عجیب غریب داشته باشه

اگه مدل دیگه ای هم هست که از کولرهای قدیمی پشتیبانی کنه و همه جوره کارایی فنی داشته باشه ترجیحش میدم

مطمئن باش نورپردازی و قابلیت های عجیب و غریب کوچکترین تاثیری در پیشنهادات من نداشته. صرفا امکانات استاندارد فنی، پتانسیل ارتقا پذیری و دریافت حداکثر Performance، متناسب با بودجه ای که داشتین و سازگاری با قطعات فعلی که دارین رو مد نظر قرار دادم.

ما رفتیم، موفق باشی.

لینک به دیدگاه

۱ ساعت قبل، ARMIN گفته است:

مطمئن باش نورپردازی و قابلیت های عجیب و غریب کوچکترین تاثیری در پیشنهادات من نداشته. صرفا امکانات استاندارد فنی، پتانسیل ارتقا پذیری و دریافت حداکثر Performance، متناسب با بودجه ای که داشتین و سازگاری با قطعات فعلی که دارین رو مد نظر قرار دادم.

ما رفتیم، موفق باشی.

میشه نظرتون رو در مورد TUF GAMING B660 PLUS WIFI D4 هم بدید؟ و آیا کولینگ من رو ساپورت میکنه؟ حتی اصلا مهمه که کولینگ رو تحت هر شرایطی استفاده کنم. به هر حال حدود 6 تا 7 سال کار کرده. اونم کولینگ مایع!!! شاید دو روز دیگه خراب بشه

و تلفیق TUF GAMING B660 PLUS WIFI D4 و 12600 و یا حتی 12600k انتخاب بهتری نیست آیا؟

و چیپست z690 بهتر از B660 نیست؟ :(

اگه ممکنه یکم برام توضیح بدید. کاملا گیج شدم. شرمنده وقتتون هم گرفتم

ویرایش شده توسط mohsencg
لینک به دیدگاه

سلام دوست عزیز

چیپست های مادربورد اینتل نسل دوازده شامل

z690

h670

b660

h610

هست

معمولا h610 به هیچ وجه توصیه نمیشه چون علاوه بر این که نمیشه رم رو اورکلاک کرد، تو لاین های pcie هم کمبود داره نسبت به بقیه چیپست ها

چیپست z690 برای نسخه های آنلاک (با حرف k تو آخر شماره مدل مشخص میشن) سی پی یو پیشنهاد میشه چون تنها مدلی هست که امکان اورکلاک سی پی یو رو داره

خب شما اگر بخواید 12600k تهیه کنید باید چیپست z690 بگیرید وگرنه اصلا چرا دارید سی پی یو آنلاک تهیه میکنید؟

من خودم 12600k + prime z690-p تهیه کردم خرداد ماه و راضی هستم ازشون منتهی 12600k بخواید بگیرید شما یکم تو بودجه تون دچار مشکل میشید

به نظر بهتره 12400 + prime h670 تهیه کنید و اینطوری بودجه برای تهیه رم هم باقی میمونه (12-13 هزینه خریدتون میشه)

لینک به دیدگاه

47 دقیقه قبل، mnir2020 گفته است:

سلام دوست عزیز

چیپست های مادربورد اینتل نسل دوازده شامل

z690

h670

b660

h610

هست

معمولا h610 به هیچ وجه توصیه نمیشه چون علاوه بر این که نمیشه رم رو اورکلاک کرد، تو لاین های pcie هم کمبود داره نسبت به بقیه چیپست ها

چیپست z690 برای نسخه های آنلاک (با حرف k تو آخر شماره مدل مشخص میشن) سی پی یو پیشنهاد میشه چون تنها مدلی هست که امکان اورکلاک سی پی یو رو داره

خب شما اگر بخواید 12600k تهیه کنید باید چیپست z690 بگیرید وگرنه اصلا چرا دارید سی پی یو آنلاک تهیه میکنید؟

من خودم 12600k + prime z690-p تهیه کردم خرداد ماه و راضی هستم ازشون منتهی 12600k بخواید بگیرید شما یکم تو بودجه تون دچار مشکل میشید

به نظر بهتره 12400 + prime h670 تهیه کنید و اینطوری بودجه برای تهیه رم هم باقی میمونه (12-13 هزینه خریدتون میشه)

برداشتن h670 رو برای 12400 , 12600 نسبت به B660 توصیه میکنید؟

لینک به دیدگاه

اون روز گفتم قضیه رو براخودتون پیچیده نکنید،بودجه نهایی که در توانتون هست رو محیا کنید ،آقا آرمین به شما توضیح کامل رو دادند!

فقط اگر مطمعن هستید کارتون cpu base هست پیشنهادم این هست که گرافیکتون و cpu رو هم رد کنید بره و با پولش cpu رو 12700 i7 بردارید .

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...