رفتن به مطلب

کار نکردن ryzen 5 7600x روی فرکانس بوست

manofsteel
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام بر همه اساتید من یه 7600Xدارم که روی فرکانس بوست نمیره و اصلا نشونش هم نمیده و باید روی فول لود ضریبش بشه X54 اما بیشتر از X50 نمیشه 

مشخصات سیستمم 

ryzen 5 7600x 

m.b b650 msi mpg edge 

ram 16 4800 Crucial 

power msi 650 

فن سی پی یو هم ak400 ک با این شرایط دما تا 95 البته روی فول لود میره 

میشه بگید مشکل از کجاست

ویندوز هم عوض کردم1917708118_Screenshot(5).png.bf14ca91d94c8699325d176cd1a4db1f.png670149096_Screenshot(6).thumb.png.6cbd82ee9037ca87253ac2623938adf6.png

لینک به دیدگاه

سلام

من احتمال میدم که مربوط به محدودیت های power limit داخل بایوس باشه و اونجا باید دنبالش باشید، متاسفانه من بایوس MSI آشنایی ندارم.

بد نیست که درایور چیپست مادربورد رو هم از سایت AMD آپدیت کنید.

قسمت power option خود ویندوز هم یک نگاهی بندازید.

ضمن اینکه دمای پردازنده تون هم در حالت لود نرماله و باعث تراتل نمیشه، هرچند کولرتون براش ضعیفه.

تو چه پردازش یا برنامه ای زیر لود می برید؟

لینک به دیدگاه

7600x فرکانس بوست 5.3 گیگا هرتزی داره و قرار نیست به 5.4 برسه

فرکانس بوست 5.3 گیگا هرتز هم برای سینگل کور هست و توی فول لود وقتی هسته های بیشتری درگیر هستن به 5.3 نمیریسه قاعدتا

تضمینی نیست که توی فول لود با چه فرکانسی کار کنه....به کیفیت ساخت CPU (سیلیکون) و همینطور ظرفیت خنک کننده  و حتی نوع پردازشی که انجام میشه بستگی داره

بنظرم شرایط CPU شما کاملا نرمال هست و لازم نیست کاری بکنید.

ویرایش شده توسط lucky luke
  • لایک 1
  • ممنونم 1
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

بوست برای سینگل کور هست و فرکانس مولتی کور و زیر لود، توسط مادربرد هندل میشه و وابسته به توان دفع دمای کولر شما و سیستم برق رسانی تعیین میشه.

مثلا سیپیو ی من بوست تا 4.6 میده و مولتی کور تا 3.8، اما چون کولر مناسب دارم و دما بالا نمیره، فرکانس مولتی کور رو خود مادربرد روی 4.4 میذاره.

image.png.b4b7ec21b5e34679fb992d1139f878bc.png

با اینکه سیپیو من 65 واتی هست، حتی بازم خود برد، بدون دستکاری و تنظیم خاصی، پاور بیشتری هم داره میکشه

ویرایش شده توسط MAhmoOD Nazari
لینک به دیدگاه

۱ ساعت قبل، lucky luke گفته است:

بنظرم شرایط CPU شما کاملا نرمال هست و لازم نیست کاری بکنید.

شما که نمیدونی رو چه لودی به ۵ ghz رسیده و اصولا چنتا از هسته ها تونستن انقد بوست کنن، چطور میگی "کاملا نرمال هست و نیاز نیست کاری بکنید"

بالاترش این همه شرط اوردی؟ اون شرط ها معلوم هستن برای شما که نباید کاری کنن؟!!!!

لینک به دیدگاه

47 دقیقه قبل، Blueman6 گفته است:

شما که نمیدونی رو چه لودی به ۵ ghz رسیده و اصولا چنتا از هسته ها تونستن انقد بوست کنن، چطور میگی "کاملا نرمال هست و نیاز نیست کاری بکنید"

بالاترش این همه شرط اوردی؟ اون شرط ها معلوم هستن برای شما که نباید کاری کنن؟!!!!

استارتر گفته فول لود....یعنی همه هسته ها دیگه
خودم هم رایزن دارم و کلی بش ور رفتم میدونم حدود عملکردش چی هست.

برای این هم تاکید میکنم نرماله که استارتر بیخودی نره دنبال تهییه واتر کولر یا ور رفتن به تنظیمات curve optimizer....این کارا نهایتا 0.1 تا 0.2 گیگاهرتز فرکانس بوست رو بالا ببره و اصلا به هزینه و دردسرش نمیارزه

لینک به دیدگاه

امتیاز من توی Cinebench R23 بعد از 7 بار تست گرفتن شد 14126 اما یه خورده تو نت گشتم دیدم باید بین 14600 تا 14768 باشه و اینکه روی X54 ضریبش میرفت الان دیگه نمیره 🙄:/

• لایک 1
لینک به دیدگاه

7 ساعت قبل، lucky luke گفته است:

نهایتا 0.1 تا 0.2 گیگاهرتز فرکانس بوست رو بالا ببره و اصلا به هزینه و دردسرش نمیارزه

شما داری با این جواب صورت مساله رو پاک میکنی !!! فرق 3600 با 3600X چقدره؟ یا 5600 با 5600X؟ قطعا همون 0.1 گیگاهرتز هم مهمه و هم تاثیر گذار تو قیمت ... 7600X گرفته تا اندازه 7600X خروجی بگیره ... مثلا هر 6 هسته 0.1 گیگاهرتز بالاتر برن ارزششو نداره؟؟؟

کسی که پول داده این پلتفرم گرون رو خریده، قطعا براش باید ارزش داشته باشه که فرضا با کولر بهتر بتونه تا همون5.1، 5.2 و حتی 5.3 هم روی همه هسته ها خروجی بگیره.

در ضمن فول لود و مصرف پردازنده تو نرم افزارهای مختلف فرق میکنه و تمام هسته ها باید مانیتور بشه.

-------------------------------------------

استارتر هم بدونه کولرش خیلی برای این پردازنده ضعیفه، نمبگم کولر آبی ولی کولر بادی بهتر هست که حتی بتونه هر 6 هسته رو فرکانس 5.3 کار کنن.

• چرا؟! 1
لینک به دیدگاه

1 ساعت قبل، Blueman6 گفته است:

شما داری با این جواب صورت مساله رو پاک میکنی !!! فرق 3600 با 3600X چقدره؟ یا 5600 با 5600X؟ قطعا همون 0.1 گیگاهرتز هم مهمه و هم تاثیر گذار تو قیمت ... 7600X گرفته تا اندازه 7600X خروجی بگیره ... مثلا هر 6 هسته 0.1 گیگاهرتز بالاتر برن ارزششو نداره؟؟؟

کسی که پول داده این پلتفرم گرون رو خریده، قطعا براش باید ارزش داشته باشه که فرضا با کولر بهتر بتونه تا همون5.1، 5.2 و حتی 5.3 هم روی همه هسته ها خروجی بگیره.

در ضمن فول لود و مصرف پردازنده تو نرم افزارهای مختلف فرق میکنه و تمام هسته ها باید مانیتور بشه.

استارتر هم بدونه کولرش خیلی برای این پردازنده ضعیفه، نمبگم کولر آبی ولی کولر بادی بهتر هست که حتی بتونه هر 6 هسته رو فرکانس 5.3 کار کنن.

بر عکس بنظرم شما داری شلوغش میکنی و برای مشکلی که وجود خارجی نداره راه حل میدی!
7900ایکس من با واتر کولر 360 و 12 تا فن روی کیس توی فول لود 5.2 تا 5.4 میزنه در حالی که سینگل کور 5.7 بوست میکنه (با CO -2 all cores و PBO و Boost override +100 Mhz)

بعد از حدود 20 دقیقه و استیبل شدن دمای واتر کولر، فرکانس بوست تا 5 گیگاهرتز هم پایین میاد.

در مورد 7600x هم همینطوره و قرار نیست توی فول لود به 5.3 بوست کنه....5.3 بوست سینگل کور هست و تمام. 7600x ایشون داره به اندازه یه 7600x کارمیده و مشکلی نداره

اون کولر نمیشه گفت عالیه ولی برای 7600ایکس کافیه و از نظر من ارزش هزینه نداره

لینک به دیدگاه

15 ساعت قبل، Blueman6 گفته است:

شما ظاهرا اصلا با کارکرد سری 7000 AMD آشنایی نداری. سری 3000 و 5000 اصلا با سری 7000 عملکردشون یکسان نیست. ضمن اینکه ارزش و قیمت CPU و اینکه کسی چقدر پول داده بالای یک قطعه، به کارکرد معمول CPU چه ارتباطی داره دقیقا؟ از نظر شما 0.1 مگاهرتز ارزش داره از نظر من نداره. شما حاظری واسه 0.1 گیگاهرتز 50-60 دلار بیشتر بدی خیلیا دیگه نه. ربطش چیه دقیقا به بحث استارتر که در رابطه با کارکرد درست CPU اش داره سوال می کنه؟

سری 7000 AMD هر کولری هم که شما بزاری روش اینقدر به CPU برق میده تا بلاخره برسه به 95 درجه و بعد از اونجا هرچی دما خواست بیشتر بشه فرکانس رو کم می کنه تا دما روی 95 بمونه. ضمن اینکه 100 مگاهرتز که هیچی 300-500 مگاهرتز هم طی استفاده معمولی اصلا حس نمی شه. شما اگه Review های سری 7000 رو بری بخونی و ببینی، وقتی Eco mode رو فعال می کنی 100-200 مگاهرتز کاهش فرکانس داری ولی دمای همه CPU ها میاد روی 70-80 (وابسته به کولر و مدل CPU). کارکردی که از دست میدید حدود 5 درصده. من خودم اگه به شخصه سری 7000 داشتم روی ECO استفاده می کردم چون کمتر کردن نویز کامپیوتر ،کیس و کولر مخصوصا تو فصل گرم الان که تابستون هست خیلی برام مهم تره تا اینکه مثلا پریمیر رندر رو 1 دقه زود تر بگیره یا توی بازی 5-10 فریم بیشتر بگیرم. استارتر کولرش مناسبه، CPU سری 7000 کارکردش همینه مگه اینکه بره یه واتر کولر 360 بگیره و بزاره روی دور فن 100% تا 24 ساعت شبانه روز وقتی رفت زیر فشار به 95 نرسه و downclock نکنه (که این نکته رو هم بگم حتی با واتر کولر 360 توی تست هایی که من دیدم 7600X به 90-95 میرسه و این در حالیه که تستر ها و بنچمارک ها همشون تو شرایط دمای اتاق 20-23 درجه سانتی گراده یعنی شما یه کولر گازی هم برای اتاقت بگیر بزار کنار اون واترکولر 360). اینکه ارزش داره اینکار یا نه به استارتر بستگی داره. من به شخصه همونطور که گفتم می ذاشتم روی Eco Mode که اینقدر بی خود واسه 200-300 مگاهرتز الکی به CPU برق نده.

https://www.techspot.com/review/2541-ryzen-7600x-cooling/
https://www.techspot.com/review/2534-amd-ryzen-7600x/

توی این 2 تا لینک شما می تونی کارکرد 7600X رو به صورت معمول و روی Eco Mode بخونی. ضمن اینکه بگم توی Review که با Eco Mode بوده از کولر Wraith Spire استفاده شده که نسبت به AK400 فوق العاده ضعیف تره. با فعال کردن Eco Mode دمای CPU رسیده به 94 با کولر Wraith Spire، در مقایسه، توی حالت نرمال و واتر کولر 360 دما 93 درجه بوده (Cinebench R23). تفاوت کارایی حالت معمول و واتر 360 در مقایسه با Eco Mode و کولر به اون ضعیفی، 1 و در نهایت 5 درصد بوده (در طی تمام بنچمارک ها). با Eco mode و واتر کولر 360 دما 77 درجه بوده تفاوت کاراییش با حالت معمول 1.5 درصد. 77 کجا 93 کجا؟🙂

خلاصه من پیشنهاد می دم هر کسی سری 7000 AMD داره یه بار Eco mode رو تست کنه. به نظرم توی کارکرد به سختی بتونن تفاوتش رو حس کنن ولی در عوض نویز کولر و دماشون خیلی پایین تر میاد.

ویرایش شده توسط HK888
  • لایک 4
لینک به دیدگاه

15 ساعت قبل، KING OF POP MJ 1958-2009 گفته است:

امتیاز من توی Cinebench R23 بعد از 7 بار تست گرفتن شد 14126 اما یه خورده تو نت گشتم دیدم باید بین 14600 تا 14768 باشه و اینکه روی X54 ضریبش میرفت الان دیگه نمیره 🙄:/

ممنونم که گفتید تو چه برنامه ای تست میگیرید حالا بهتر میشه نظر داد، ببینید طبق بررسی زیر امتیاز پردازنده شما باید در محدوده 15000 باشه (در سیستم تست بررسی شده رم ها قویترن که اما هیچوقت نمیتونن تو این تست انقدر تاثیر بذارن) :

cinebench-multi.thumb.png.bc27553bee2a48e53d6d4df8ecd1f25b.png

اگه براتون بود در حین تست برنامه HWINFO رو باز بذارید و همه پارامتر های مربوط به پردازنده رو چک کنید و عکسشو بذارید برامون. ( مقادیر ولتاژ و وات مصرفی و دمای همه هسته ها مهم تره )

ببینید دوست عزیز پردازنده های رایزن 7000 تحت لود هایی مثل تست R23 خیلی نباید انتظار داشت که دمایی پایین تر از 90 داشته باشن حتی با قویترین کولر ها، اما در عین حال جوری طراحی شدن که تحت بیشترین فشار از این محدوده هم تجاوز نکنن و متناسب با ظرفیت کولر و ظرفیت مدار تغذیه مادربورد، فرکانس و وات مصرفی تنظیم بشه، اینه که یک از دلایلی که میگم دلیل امتیاز پایین پردازنده شما میتونه باشه، کولرتونه ( کولرتون حتی به نسبت کولر های بادی خوب، ضعیف محسوب میشه )

من نمیدونم تا چه حد در زمینه تنظیمات بایوس و مولفه های قابل تنظیم پردازنده مثل ضریب و ولتاژ و ... و مادربورد آشنایی دارید و نمیخوام شما رو در گیر این موارد بکنم، اما بصورت محدود مادربورد تنظیماتی داره که میشه بدون دانش یا تجربه زیادی، عملکرد سیسمتون رو بهبود بدید.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

عزیزانی هم که بدون داشتن هیچگونه اطلاعاتی در مورد پرفورمنس پردازنده استارتر نتیجه گیری قطعی میکنن رو با معلومات جالبشون تنها میذارم ( این حجم از بلاهت تو فضای مجازی یک مورد عادی شده دیگه که تاسف آوره.)

لینک به دیدگاه

20 ساعت قبل، KING OF POP MJ 1958-2009 گفته است:

شما روی یه چیز کاملا فرعی متمرکز شدی. برای امتیاز Cinebench R23 هزار تا فاکتور دخیله. دمای اتاق، شرایط تست، سرعت رم، کولر CPU، زمان استیبل شدن فرکانس، مادربرد و.... بازم با این حال شما خودت امتیازتون فقط 3.5% زیر امتیاز بقیه بوده. (اینم در نظر بگیرید که شما شرایطتون با تست هایی که مقایسه می کنین اصلا یکسان نیست از هیچ لحاظ).

https://youtu.be/dGbW7orZS-A

این لینک بالا مال ویدئو اورکلاکر Der8auer. توی ویدئو 13 تا CPU مدل R5 7600 رو تست کرده با شرایط یکسان و تلورانس تفاوتشون باهم بین 1-5 درصد بوده (توی کارکرد، دما، فرکانس و...). شما بدون شرایط یکسان 3.5% امتیازت کمتره در حالی که توی حالت نرمال با شرایط یکسان تفاوت کارایی تا 5 درصد اختلاف هم نرماله و Silicon Lottery یعنی همین.
image.thumb.png.81d217e4d415962cad5ab35710d27817.png

ویرایش شده توسط HK888
  • لایک 3
لینک به دیدگاه

22 ساعت قبل، KING OF POP MJ 1958-2009 گفته است:

حدود 3 درصد کمتر توی مولتی کور امتیاز میگیری که بنظر طبیعیه و لازم نیست درگیرش بشی....سینگل کور توی همین Cinebench چقدر بوست میکنه؟

یه راه برای اینکه افت کارایی رو جبران کنی استفاده از Curve optimizer هست البته تضمینی نیست که استیبل باشه و تست کردن پایداری هم وقت گیر هست ولی اگه خوش شانس باشید همون 2-3 درصد رو جبران میکنه
توی بایوس یا ryzen master گزینه Curve optimizer رو پیدا کنید و مقدار منفی 10 تا 15 (all core) بدید تست کنید. اگه لازم بود بگید تا درمورد تست پایداری و اینا توضیح بدم.

راه دیگه هم اینه به فکر کولر بهتر باشید

هیچ کدوم از این دوراه رو پیشنهاد نمیکنم و بنظر اتلاف وقت و هزینه هست. برو پی زندگیت و لذتش رو ببر...3 درصد کارایی کمتر یا بیشتر اصلا محسوس نیست 🙂

اگه هم از پرفورمنس سیستم راضی نیستی تصمیم داری هزینه و وقت صرف بهبود کارایی کنی توصیه میکنم  به رم سیستم برسی. ظاهرا فقط یه ماژل 16 گیگ داری و انم با فرکانس 4800 که اصلا برای این پلتفرم مناسب نیست. تاثیر رم رو بازی ببین:
image.thumb.png.d018a136a5952f1844db33a4f54f44f0.png

اسکرین شات از این ویدئو:

https://www.youtube.com/watch?v=qLjAs_zoL7g

(اینجا تاثیر رم بولد شده بخاطر استفاده از کارت 4090 روی رزلشون 1080....توی شرایط واقعی رم اینقدر مهم نیست ولی از 0.2 گیگا هرتز بوست CPU مهمتره)

هر هزینه و وقتی میخوای برای بهبود امتیاز Cinebench صرف کنی رو بزاری برای ارتقا یا اورکلاک رم نتیجه بهتری میبینی

موفق باشی

• لایک 2
لینک به دیدگاه

بفرما 

درباره بایوس هم اگه بگین چیکار کنم مشکلی ندارم و انجام میدم 

اما متوجه یه چیزی شدم اینکه 2 تا از اسلت های رمم ک عکسشو میزارم رمو میزارم توش سیستم روشن میشه اما ledهای سی پی یو و رم روشن میشه و دیگه تصویر نمیده 

1687285356896.jpg

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۲/۳/۳۰ در 21:58، KING OF POP MJ 1958-2009 گفته است:

Screenshot (1).png

Screenshot (2).png

متاسفانه نوتیف پیاماتون برام نیومد و ندیده بدیده بودم پیاماتونو.

امتیاز پردازنده شما الان در حد 7600 بدون x هست.

عکسی که از hwinfo میگیرید این شکلی باشه (حین تست) :

image.thumb.png.9f6aecf1394ec3c15563b6f5d32b8d48.png

برای اینکار موقع اجرا فقط sensor only رو بزنید.

قسمت core temp و core package power  برای تمام هسته ها مشخص باشه.

این مورد رو بفرستید تا بشه اظهار نظر بهتری کرد.

لینک به دیدگاه

چشم حتما میزارم

فقط میشه برای رم هم راهنماییم کنین؟

لینک به دیدگاه

6 ساعت قبل، KING OF POP MJ 1958-2009 گفته است:

پس سی پی یو اوکیه مشکل نداره ؟

HW monitor رو ببندی امتیاز CB بهتر میشه
منم تست میزارم برای اینکه خودتون مقایسع کنید و خیالتون کمی راحت بشه:

اولین ران CB امتیاز 29600 رو میگیرم و فرکانس بوست هم حدود 5.2 هست...توی رایزن مستر هم میبینید که یه اورکلاک و اندرولت سبکی هم کردم

cb1_pvbv.jpg

اینم بعد از 20 دقیقه ران کردن CB:

مینیند که فرکانس بوست کمی فت کرده....امتاز CB هم در آخر 28900 شد

cb2_jg77.jpg
الان اتاقم کولر توش روشنه و خنکه برا همین دما به 95 نرسید وگرنه افت فرکانس و امتیاز بیشتر میبود.

در مورد رم:

پر کردن اسلات ها ترتیب داره و اگه توی اسلات اشتباه وارد کنید سیستم بوت نمیشه و معمولا توی POST خطای مموری میده
باید توی همون اسلاتی که توی عکس گذاشتین باشه

ویرایش شده توسط lucky luke
لینک به دیدگاه

اها ممنون اما برای رم اصلا تصویر نمیده برای اون گفتم

لینک به دیدگاه

مهمان
This topic is now closed to further replies.
 اشتراک گذاری

• اضافه کردن...