رفتن به مطلب

کرش کردن در بازی بعد از فعال کردن xmp

Recommended Posts

سلام دوستان. رم بنده 3200 4 تا ماژول 8 گیگ هست با تاخیر cl16 برند ocpc اما وقتی xmp رو فعال می کنم رو حالت پیش فرض ( Xmp profile)
تو بازی مثلا cod warzone 2 علی غم اینکه فریم خیلی میره بالا و پرفورمنس بهتر میشه اما بعد از چند دقیقه پلی دادن صفحه سیاه میشه و ریستارت میشه سیستم.
سوال اینه که اگه قراره با xmp اونم به صورت پیشفرض کرش کنه سیستم پس کاربرد فرکانس بالا عملا چیه؟ مخصوصلا فرکانس های بالای 4800 که رو رم های حرفه ای هستن . و چارش چیه؟

لینک به دیدگاه

رمها یه پک 4 تایی بودن یا دوتا پک دوتایی رو میکس کردید؟

اگر میکس کردید حتی اگر دقیقا مدل و برند رم ها یکی باشه هیچ تضمینی نیست که پایدار باشه چون اون کیت های رم  در حالت دو اسلاته تاییده XMP گرفتن و با 4 تا ممکنه کار نکنن

XMP استادارد محافظه کارانه ایی هست و فعال کردنش به ندرت باعث بروز مشکل میشه و معمولا مشکل از جایی دیگه هست....مثلا اورکلاک یا اندرولت ناپایدار CPU که با فعال شدن XMP خودش رو نیشون میده

لینک به دیدگاه

خیر دو تا رو قبلا خریده بودم و دو تا دیگه اضافه کردم. اما دقیقا همون برند و همون مدل و همون تاخیر و همون باس هست.

لینک به دیدگاه

21 ساعت قبل، Gazer گفته است:

خیر دو تا رو قبلا خریده بودم و دو تا دیگه اضافه کردم. اما دقیقا همون برند و همون مدل و همون تاخیر و همون باس هست.

در این صورت همونطوری که دوستمون گفتن هیچ تضمینی نیست برای اینکه درست کار بکنند.

شما یه کاری بکن، فرکانس کاری رم رو به صورت دستی یه پله از 3200 پایین‌تر بیارید، مثلا 2999

ببینید بازم کرش می‌کنه یا نه
اگر کرش کرد، بازم یه پله دیگه بیارید پایین (2666)

لینک به دیدگاه

22 ساعت قبل، Gazer گفته است:

وقتی یه پک رم دوتایی تاییدیه XMP میگبره یعنی دو ماژول از اون رم ها یه سری تست رو پاس کردن و اون پروفایل پایدار بوده....اما با 4 ماژول تست نشده و تضمینی نیست که رمها با اون پروفایل XMP کار بکنند چون باری که 4 ماژول به مموری کنترلر وارد میکنه متفاوت هست

توی اینجور موارد معمولا کمی افزایش ولتاژ یا کم کردن فرکانس یا دستکاری تایمینگ رم مشکل رو حل میکنه.
قبلش مطمئن بشید که مشکل از رم هست. یعنی اگر CPU رو اورکلاک یا اندرولت کردید به حالت دیفالت برگردوندید و بعد یه استرس تست از رم بگیرید.
پشنهادم برای استرس تست ycruncher هست اگه تست های VT3 و FTT رو به مدت حداقل یک ساعت پاس کنه یعنی رم اوکی هست ولی اگه مشکلی باشه VT3 همون چند دقیقه اول کرش میکنه

https://drive.google.com/file/d/1mask9IY099luKgnWStjmjnCCtiKM6gCe/view?usp=sharing

اگه مشکل از رم بود یه تاپیک بزنید برای اورکلاک رم....دوستان با تجربه راهنمایی میکنن

لینک به دیدگاه

2 دقیقه قبل، lucky luke گفته است:

وقتی یه پک رم دوتایی تاییدیه XMP میگبره یعنی دو ماژول از اون رم ها یه سری تست رو پاس کردن و اون پروفایل پایدار بوده....اما با 4 ماژول تست نشده و تضمینی نیست که رمها با اون پروفایل XMP کار بکنند چون باری که 4 ماژول به مموری کنترلر وارد میکنه متفاوت هست

توی اینجور موارد معمولا کمی افزایش ولتاژ یا کم کردن فرکانس یا دستکاری تایمینگ رم مشکل رو حل میکنه.
قبلش مطمئن بشید که مشکل از رم هست. یعنی اگر CPU رو اورکلاک یا اندرولت کردید به حالت دیفالت برگردوندید و بعد یه استرس تست از رم بگیرید.
پشنهادم برای استرس تست ycruncher هست اگه تست های VT3 و FTT رو به مدت حداقل یک ساعت پاس کنه یعنی رم اوکی هست ولی اگه مشکلی باشه VT3 همون چند دقیقه اول کرش میکنه

https://drive.google.com/file/d/1mask9IY099luKgnWStjmjnCCtiKM6gCe/view?usp=sharing

اگه مشکل از رم بود یه تاپیک بزنید برای اورکلاک رم....دوستان با تجربه راهنمایی میکنن

در ضمن فرکانس رو هم کاهش دادم به 2666 ولی بازم کرش دارم و در ضمن هنگام استفاده از سیستم هم خطای صفحه سبز your windows insider build has run into a problem رو میده. میشه راهنمایی کنید چطور ولتاژ رو افزایش بدم یا تایمینگ رو دستکاری کنم؟

لینک به دیدگاه

6 دقیقه قبل، Gazer گفته است:

در ضمن فرکانس رو هم کاهش دادم به 2666 ولی بازم کرش دارم و در ضمن هنگام استفاده از سیستم هم خطای صفحه سبز your windows insider build has run into a problem رو میده. میشه راهنمایی کنید چطور ولتاژ رو افزایش بدم یا تایمینگ رو دستکاری کنم؟

توی بایوس همونجایی که XMP فعال کردید و فرکانس تغییر دادید معمولا به ولتاژ مموری و تایمینگ هم دسترسی دارید ولی اگه اینقدر فرکانس رو کم کردید و بازم مشکل پابرچاست بعیده ولتاژ هم کمکی بکنه

من نمیتونم راهمنایی کنم چون DDR4 نداشتم هیچ وقت...و نمیدونم ولتاژ مناسب چقدره

در کل هم کسی زیاد نمیتونه کمک کنه چون اورکلاک دستی رم به خیلی موارد بستگی داره مثلا غیر از مادربرد و پردازنده نوع رمها (دوال رنک یا سینگل رنک بودن) و تولید کننده مموری(هاینیکس و سامسونگ یا میکرون) یل حتی نوع PMIC بکار رفته در رم تاثیر داره. اورکلاک دستی رم پروسه وقت گیری هست و یه مقدار دانش و مقدار زیادی علاقه میخواد...اگر پیگیر هستید میتونید این فروم رو چک کنید:
https://www.overclock.net/threads/official-intel-ddr4-24-7-memory-stability-thread.1569364/

یا اینکه کلا بیخیال 32 گیگ رم بشید چون 16 گیگ برای بازی های امروز کافیه و کم نمیاد
اگر هم 32 گیگ رم رو لازم دارید میتونید به تعویض رمها فکر کنید....اینا رو بفروشید و یه کیت 32 گیگ بگیرید

لینک به دیدگاه

درود ، مدل  پردازنده و مدل مادربردتون رو لطفا اعلام کنید !

لینک به دیدگاه

19 ساعت قبل، Gazer گفته است:

ر ضمن فرکانس رو هم کاهش دادم به 2666 ولی بازم کرش دارم و در ضمن هنگام استفاده از سیستم هم خطای صفحه سبز your windows insider build has run into a problem رو میده. میشه راهنمایی کنید چطور ولتاژ رو افزایش بدم یا تایمینگ رو دستکاری کنم؟

اگه با این فرکانس هم نمی‌تونید کار کنید، مشکل جای دیگه‌اس، با دستکاری ولتاژ هم درست نمی‌شه.

ممکنه مشکل از رم‌ها باشه ولی شما اول مدل دقیق مادربرد، پردازنده و پاورتون رو بگید

لینک به دیدگاه

23 ساعت قبل، lucky luke گفته است:

سلام تست ftt مشکلی نداشت ولی تست vt3 چند دقیق اول که گذاشتم سیستم ریستارت کرد. ولی موقع تست xmp غیرفعال بود. مشکل چیه الان؟

لینک به دیدگاه

در ۱۴۰۲/۵/۱۸ در 12:53، Sandor گفته است:

اگه با این فرکانس هم نمی‌تونید کار کنید، مشکل جای دیگه‌اس، با دستکاری ولتاژ هم درست نمی‌شه.

ممکنه مشکل از رم‌ها باشه ولی شما اول مدل دقیق مادربرد، پردازنده و پاورتون رو بگید

11700k مادربرد msi z590 پاور 850

ویرایش شده توسط Gazer
لینک به دیدگاه

من قبلا 4تا 4 داشتم اما 4تاش پک بود و جدا نبودن  شما 2تا 8 تست کن

یه نکته ای که چند روز پیش درگیرش بودم کیس باد گرفتم رمها رو اسلاتهای قرمز گذاشتم تا میرفتم تو بازی کرش میکرد با انواع و اقسام ارورها

Screenshot 2023-08-09 164224.png

لینک به دیدگاه

23 دقیقه قبل، Gazer گفته است:

سلام تست ftt مشکلی نداشت ولی تست vt3 چند دقیق اول که گذاشتم سیستم ریستارت کرد. ولی موقع تست xmp غیرفعال بود. مشکل چیه الان؟

این دیگه عجیبه...

VT3 ندیده بودم بلو اسکرین بده یا سیستم رو ریستارت کنه....فقط قزمز مینوسه Stress test failed
این که بدون XMP هم نتونسه تست پاس کنه عجیب تر هم هست. بنظرم مشکل از جای دیگه ست و باید دنبال علت اصلی گشت.

این کارها بکنید برای عیب یابی:

1- بایوس مادربرد رو آپدیت کنید

2- رمهای توی اسلات های A1 , B1 (شماره 1 و 3) رو با هم جابجا کنید و تست کنید( توی یوتویب دیدم برای AMD نحوه قرار گیری میکس دو پک رم توی پایداری تاثیر داشت....شاید اینجا هم تاثیر داشته باشه)
3- مطمئن بشید مشکل حرارتی ندارید...با HWmonitor یا هر نرم افزار دیگه ای دمای CPU و رم رو چک کنید که توی محدوده نرمال باشه

4- محض اطمینان بد نیست سیستم رو با دوماژول هم تست کنید( ذو رم از یه پک (طبق سریال نامبر) رو توی اسلات های شماره 2 و 4 بگذارید و تست کنید)

لینک به دیدگاه

6 دقیقه قبل، lucky luke گفته است:

این دیگه عجیبه...

VT3 ندیده بودم بلو اسکرین بده یا سیستم رو ریستارت کنه....فقط قزمز مینوسه Stress test failed
این که بدون XMP هم نتونسه تست پاس کنه عجیب تر هم هست. بنظرم مشکل از جای دیگه ست و باید دنبال علت اصلی گشت.

این کارها بکنید برای عیب یابی:

1- بایوس مادربرد رو آپدیت کنید

2- رمهای توی اسلات های A1 , B1 (شماره 1 و 3) رو با هم جابجا کنید و تست کنید( توی یوتویب دیدم برای AMD نحوه قرار گیری میکس دو پک رم توی پایداری تاثیر داشت....شاید اینجا هم تاثیر داشته باشه)
3- مطمئن بشید مشکل حرارتی ندارید...با HWmonitor یا هر نرم افزار دیگه ای دمای CPU و رم رو چک کنید که توی محدوده نرمال باشه

4- محض اطمینان بد نیست سیستم رو با دوماژول هم تست کنید( ذو رم از یه پک (طبق سریال نامبر) رو توی اسلات های شماره 2 و 4 بگذارید و تست کنید)

بایوس رو اپدیت کردم دیروز
جابه جا هم کردم
مشکل دما ندارم اصلا.
تست می کنم .

لینک به دیدگاه

2.thumb.JPG.9e97752e7d64c0518ca4377e6b80b332.JPG1.thumb.JPG.1fff17e64feed3a694e7aecff3444066.JPG
دوستان در برنامه hwinfo چک کردم

SDRAM Manufacturer هر دو یکی هست اما dram stepping دوتاپک 0 و اون یکی پک 4.5 هست. پارت نامبر اونی که آخرش k هست   sdram stepping 0.0 ولی اون یکی که بدون k هست 4.5 هست. جالبه وقتی برند و سازنده و مدل و فرکانس و تاخیر و حجم رمها یکی باشه چرا باید این دو تا مقدار فرق داشته باشن؟ البته رنگ پک اولی که دو سال پیش تهیه کردم صورتیه ولی این دو تا سیاهه. از این نباشه؟ یعنی باید همرنگ می خریدم؟

لینک به دیدگاه

شما میتونی با 2تا 8 بگذرونی   میتونی همه رو بفروشی پک 4تایی بگیری یا 2تا 16 بگیری و ماله بکشی روی تمام این دردسرها

لینک به دیدگاه

2 ساعت قبل، Sabertooth گفته است:

شما میتونی با 2تا 8 بگذرونی   میتونی همه رو بفروشی پک 4تایی بگیری یا 2تا 16 بگیری و ماله بکشی روی تمام این دردسرها

الان مشکل من اینه که رم ها ناسازگار هستن درسته؟ چطور میشه که هر دو از یک شرکت و یک مدل  و یک باس و یک تاخیر و یک حجم باشن اما همچنان ناسازگار باشن؟

لینک به دیدگاه

17 دقیقه قبل، Gazer گفته است:

الان مشکل من اینه که رم ها ناسازگار هستن درسته؟ چطور میشه که هر دو از یک شرکت و یک مدل  و یک باس و یک تاخیر و یک حجم باشن اما همچنان ناسازگار باشن؟

برمیگرده به سیاست فروش . حالا 32 گیگ کاملا ایتفاده میشه؟ اگه برای بازی هست همون 16 کافیه

جالبه برای ملت سیستم بستم با 8 گیگ چند ماه بعد یدونه شبیه همون انداختیم به خوبی و خوشی با هم میسازن قدیم کواد چنل هم داشتیم که داستان خودش رو داشت...بی دردسرترین کار همین 2 تا 16 بستن هست

ویرایش شده توسط Sabertooth
لینک به دیدگاه

10 دقیقه قبل، Sabertooth گفته است:

برمیگرده به سیاست فروش . حالا 32 گیگ کاملا ایتفاده میشه؟ اگه برای بازی هست همون 16 کافیه

جالبه برای ملت سیستم بستم با 8 گیگ چند ماه بعد یدونه شبیه همون انداختیم به خوبی و خوشی با هم میسازن قدیم کواد چنل هم داشتیم که داستان خودش رو داشت...بی دردسرترین کار همین 2 تا 16 بستن هست

بازی های جدید مثل last of us و بازی های اینده نیاز دارن به32 . البته افتر افکت هم کار می کنم

ویرایش شده توسط Gazer
لینک به دیدگاه

حداقل فرکانس رم برای 4تا اسلات فرکانس 2133 مگاهرتز که فرکانس JEDEC است.این مورد رو امتحان کن. اگر ایراد گرفت اشکال از خود رم است یعنی رم ها خراب هستن. باید تک تک رمها تست کنی با نرم افزار memtest86 .باید بوت بسازی.

لینک به دیدگاه

7 دقیقه قبل، BehrouzSedigh گفته است:

حداقل فرکانس رم برای 4تا اسلات فرکانس 2133 مگاهرتز که فرکانس JEDEC است.این مورد رو امتحان کن. اگر ایراد گرفت اشکال از خود رم است یعنی رم ها خراب هستن. باید تک تک رمها تست کنی با نرم افزار memtest86 .باید بوت بسازی.

عزیز با فرکانس دیفالت که همون 2133 هست که مشکلی نداره. فقط وقتی Xmp رو فعال می کنم و فرکانس 3200 میشه یا خطای صفحه سبز میده ( windowns insider) یا توی بازی کرش می کنه. به خاطر افزایش فریم که حدود 20 30 فریم زیاد میشه تو بازی xmp رو فعال کردم که چه فایده وقتی کرش می کنه. البته به صورت دستی رو 2666 هم پایین اوردم بازم حل نشده

ویرایش شده توسط Gazer
لینک به دیدگاه

هیچ کاری نمیتونی بکنی. رم ها اگر به صورت Dual rank باشه دیگه کار سختتره. نرم افزار THAIPHOON BURNER  دانلود کن و بهت اطلاعات تخصصی میده. مثلا 4 تا رم دارم

یک رم 16 گیگ

134819299_16GBx1_53h_1333MHz.thumb.png.ca9a7826364c3c5eda36459cdd334cdb.png

رم دیگه 16 گیگ

983305301_16GBx1_52h_1067MHz.thumb.png.b9b673b9b6da1858bbdf7ee715ad4fa9.png

حالا اگر به قسمت JEDEC DIMM LABEL نگاه کنی کلمه 1Rx8 و 2Rx8 میبینی. باید ببینی که رم ها به چه صورت هستن. عکس ها را اینجا بزار

ویرایش : به خاطر همین من نمی تونم فرکانس رم بالاتر از 2666 بزنم واگر نه خطا میده.سی پی یو من رایزن 1600 ایکس است با مادبورد Asus x370 prime pro

ویرایش شده توسط BehrouzSedigh
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
38 دقیقه قبل، Gazer گفته است:

عزیز با فرکانس دیفالت که همون 2133 هست که مشکلی نداره. فقط وقتی Xmp رو فعال می کنم و فرکانس 3200 میشه یا خطای صفحه سبز میده ( windowns insider) یا توی بازی کرش می کنه. به خاطر افزایش فریم که حدود 20 30 فریم زیاد میشه تو بازی xmp رو فعال کردم که چه فایده وقتی کرش می کنه. البته به صورت دستی رو 2666 هم پایین اوردم بازم حل نشده

تو بازی کی گفته 20-30 فریم بیشتر میکنه یه فرکانس زپرتی رم ؟ اینجوری باشه دیگه ملت هزینه کارت گرافیک نمیکنن میرن رم با فرکانس بالا میخرن !!!

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

مشخصات سیستم چیه و عکس از تبهای cpuz بزارید

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...