رفتن به مطلب

tearing خط افقی بی رنگ روی مانیتور حین بازی و اسکرول موس

Parham_
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام 

مشکل: دو سه روزه این مشکل پیش اومده که موقع انجام بعضی کارا (بیشتر کارا؟) یه خط افقی نامرعی میاد روی جاهای رندوم صفحه مانیتور معمولا بالا پایین و وسط. ( خط صفحه رو قطع نمیکنه و واضح نیست بزور باید متوجهش شد انقدر که من هی شک میکنم شاید زیاد حساس شدم ولی اینطور نیست چون یه وقتایی بصورت واضح دیده میشه ). توی بازی وقتی موس رو سریع حرکت میدم میتونم متوجهش شم راحت. توی ویندوز قسمت Settings راحت میتونم ببینمش وقتی اسکرول میکنم مخصوصا اگر سریع اسکرول کنم راحت متوجهش میشم توی نرم افزار هایی مثل خود نرم افزار آدرنالین AMD Adrenalin مثلا وقتی توی صفحه تنظیماتش اسکرول میکنم حس میشه قشنگ خط نامرعی افقی که میگم و حتی توی مرورگر ها مثلا Edge یه سرچ گوگل اگر بزنم بعد توی صفحه سرچ ها اسکرول کنم راحت میتونم بفهمم (چون این خط نامرعی وقتی میاد روی تکست ها انگار بهش توجه میکنم کلا یه چیز رو مخی هست که نمیشه نادیدش گرفت)  خلاصه مشکل فقط داخل گیم نیستش.

کار هایی که کردم برای حل مشکل:
کابل دیسپلی پورت مانیتورم رو با همه سوکت های گرافیک تست کردم(3تا دیسپلی پورت داره) .
- فری سینک مانیتور رو روشن کردم و توی تنظیمات ای ام دی هم فری سینک رو روشن کردم.
- درایور کارت گرافیک رو بارها از طریق نرم افزار DDU پاک کردم داخل سیف مود و دوباره نصب کردم.
- درایور های PRO ای ام دی رو امتحان کردم چون میگن انگار پایداری بیشتری دارن.
- ULPS و MPO رو دیسیبل کردم چون یه سری مشکلات ای ام دی رو حل میکنن همه جا میگن این دو مورد.
- فکر کنم نیم ساعت پیش برای هشتمین بار ویندوز رو دوباره نصب کردم تمیز از اول هر دفعه درایور ها از سایت خود مادربورد دانلود کردم..
-ورژن اصلی ویندوز 11 پرو رو از خود سایت مایکروسافت دانلود کردم هردفعه.

نکاتی که به نظرم باید بگم: بعد نصب ویندوز هردفعه که چک کردم, قبل اینکه درایور کارت گرافیک رو نصب کنم این مشکل بوده هم داخل مرورگر (مثلا سرچ گوگل موقع اسکرول) هم داخل صفحه ستینگ ویندوز مثلا اگر اسکرول کنم.
و اینکه مثلا تست بنچمارک که گرفتم با نرم افزار 3dmark time spy هیچ مشکلی ندیدم tearing ایی وجود نداشت. همینطور توی بنچمارک بازیه مثلا رد دد 2. و اینکه توی فیلم و سریال دیدن با نرم افزار پات پلیر مثلا من مشکلی متوجه نشدم.

چیزی که به ذهن خودم رسیده به عنوان نتیجه:
- کابل دیسپلی پورت میتونه مشکل پیدا کرده باشه.
- کارت گرافیک مشکل دار شده باشه. ( که بعیده چون اف پی اس بالا میگیرم هیچ لگی ندارن بازی های سنگین گرافیکی واسم هیچ مشکل دیگه ای جز این موضوع ندارم. دمای کارت گرافیک هم همیشه بدون استثنا پایین 70 بوده داخل گیم های سنگین مثلا )
- مانیتور مشکل دار شده باشه. ( بازم بعیده کاریش نکردم که! )

*فقط من مشکل رو توی سیف مود تست نکردم یعنی کردم ولی متوجه شدنش واسم سخت تر بود چون 60 هرتز میشه اونجا مانیتور. در حالت نرمال رو 240هرتز راحت متوجهش میشم. الان سعی میکنم دوباره داخل سیف مود تست کنم ببینم متوجه میشم یا خیر.

این مشکل رو سرچ زدم تو اینترنت یه بنده خدایی یه گیف گذاشته ازش برای اینکه ببینید چه مدل خطی رو میگم میزارمش منم:
spacer.png
البته برای این دوستمون خیلی خیلی واضح هستش و اینکه خطی که ایشون داره میبینه صفحه مانیتور رو قطع کرده کلا از این ور تا اون ور رفته. برای من اینطور نیست صفحه رو قطع نمیکنه از نصف صفحه کمتر هست عرضش. و همونطور که گفتم به این وضوح نیست اصلا بیشتر حالت flicker هستش اما همین خط نامرعی. و ایشون فقط داخل یک گیم این مشکل رو دارن. من این مشکل رو همونطور که گفتم مثلا صفحه ستینگ ویندوز هم دارم. یا مرورگر حین اسکرول کردن تو سایت ها.

مشخصات سیستم: 
RX 6900 XT | I9 13900k | و مانیتور هم VG259QM ایسوس . ویندوز هم ویندوزه 11 هستش.

ویرایش شده توسط Parham_
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

سلام

وی سینک رو حالت روشن و خاموش تست بزن

چه از گزینه تو بازی ها

چه از ادرنالین

ویرایش شده توسط MEHDI-GTX
لینک به دیدگاه

24 دقیقه قبل، MEHDI-GTX گفته است:

سلام

وی سینک رو حالت روشن و خاموش تست بزن

چه از گزینه تو بازی ها

چه از ادرنالین

سلام
روی Always On هستش داخل آدرنالین.
داخل بازی هم روشن و خاموش فرقی نمیکنه خارج بازی هم که هست همچنان مشکل

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
2 دقیقه قبل، Parham_ گفته است:

سلام
روی Always On هستش داخل آدرنالین.

خاموش کن

لینک به دیدگاه

هم اکنون، MEHDI-GTX گفته است:

خاموش کن

هم با خاموشش تست کردم و هم با روشن
حتی با فری سینک بطور کل خاموش هم تست کردم انگار هیچ تاثیری نداره روش

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

کابل رو با دست تکون بده ببین اون مشکل رو میبینی

نزدیک دو سر فیش ها. طول مسیر رو هم بررسی کن ببین له شدگی نداره

ویرایش شده توسط MEHDI-GTX
لینک به دیدگاه

احتمال میدم مربوط میشه ب تنظیمات خود dota2

مثلا اگر fullscreen نباشه این اتفاق میوفته. یا اینکه min max framerate رو تغییر بدین شاید اوکی شه. کابل هم بی تاثیر نیست. بنظرم ستینگ درایور رو روی گیمینگ بزارین و از تو خود بازی تغییر بدین

ویرایش شده توسط ODIIISE
لینک به دیدگاه

درود
وی سینس داخل ادرنالین رو کلا ب حالت دیفالت در بیار
و تو تنظیمات خوده دوتا وی سیسنس رو فعال کن

لینک به دیدگاه

پاور سیستم چی هست ؟ برند و قدرت ؟

این مشکل میشه فلیکر که مانیتور شما نباید این مشکل را داشته باشه

کابل HDMI اگر داری با اون هم تست کن احتمالا کابل Display port مشکل داشته باشه

شما کابل را تعویض نکردی فقط پرتها را تغییر دادی 

لینک به دیدگاه

سلام ... یادمه یبار وقتی درایور کارت گرافیک رو آپدیت کردم همچین مشکلی برام پیش اومد ... بعد با ddu حذفش کردم و ورژن قبلی رو نصب کردم اوکی شد

ویرایش شده توسط MRO
لینک به دیدگاه

این مشکل من با انودیا وقتی ویسینک روشن بود داشتم احتمال دار از کابل باشه

کسایی که متوجه نشدن منظور اینه قسمت هست  البته اوقسمت بهتر دیده میشه

Screenshot 2023-09-16 203438.png

ویرایش شده توسط Sabertooth
لینک به دیدگاه

این مشکلی که دارید بهش میگن screen tearing . زمانی رخ میده که فریم مانیتور کمتر از اون فریمی که کارت میده. این فریم کارت و فریم مونیتور باید باهم  یکی باشن یعنی فریم ها باهم sync شوند.

باید تنظیمات خود مونیتور تغییر بدی . معمولا روی 60 یا 120. ببین تنظیم هرتز در پنل نرم افزاری مانیتور داره یا نه چون من اصلا با مانیتور فریم بالا کار نکردم پس نمیدونم چطوری هست

در ضمن خود ویندوز هم میتونی فرکانس هرتز مونیتور را تغییر بدی.

ویرایش شده توسط BehrouzSedigh
لینک به دیدگاه

درود

فریم بازی رو چه از کنترل پنل, چه از خود بازی مطابق با رفرش ریت مانیتور قفل کن, ببین جواب میده؟

ویندوز 10 هم امتحان کن, شاید چاره‌‌ کار باشه.

لینک به دیدگاه

با یک کابل HDMI که از قبل داشتمش تست کردم الان.
هنوزم همونطوره.
پس بنظر میاد کابل مشکل نباشه درسته؟
یا باید گرافیک باشه یا مانیتور ؟ 
یه جا تو اینترنت خوندم دراوردن و جا زدن دوباره کارت گرافیک شاید خیلی از مشکلا رو حل کنه
اینو میخوام امتحان کنم امروز 

یه سیستم دیگه هم دارم تو خونه منتها ویندوزش 10 هست مانیتور رو به اون سیستم وصل میکنم ببینم مشکل مانیتوره یا نه.

آها تشکر بابت پستتاتون دوستان. مانیتورم هرتزش روی 240 هستش هم و بوده همیشه. با تنظیمات وی سینک خیلی بازی کردم خاموش روشن فری سینک اینها منتهی مشکل من اینه که این مشکل وقتی کارت گرافیک درایورش اصلا نصب نیست هم اتفاق میوفته. یا مثلا داخل ویندوز صفحات ستینگ ویندوز یا مرورگر رو بالا پایین میکنم میبینم اون خطه رو. یعنی مشکل فقط به داخل بازی مربوط نمیشه..

ویرایش شده توسط Parham_
لینک به دیدگاه

9 ساعت قبل، Sabertooth گفته است:

این مشکل من با انودیا وقتی ویسینک روشن بود داشتم احتمال دار از کابل باشه

برای شما هم بیرون بازی هم بود این مشکل؟ توی ویندوز و مرورگر.
چطوری حلش کردید بعد؟

لینک به دیدگاه

اگر مادربرد اسلات pci-e 16 دیگری داره با اون هم تست کن و اینکه تنظیمات pci-e را داخل بایوس چک کن و در قسمت Device manager ببین همه درایورها نسب  هستن یا خیر

مانیتور را هم در حالت Free Sync بزار حالت Auto که خودش بنا به نیاز سیستم Refresh Rate را تنظیم کنه ولی پاور را حتما تست کن شاید مشکل برق داشته باشه

مانیتور را اگر میتونی با سیستم دیگری تست کن حالا دوستی آشنایی که سیستم داره ازش بگیر تست کن یا لپ تاپ

لینک به دیدگاه

دوست عزیز این مشکل پارگی تصویر همونطوری که یکی از دوستان گفتن به خاطر ناهماهنگی بین فریم خروجی گرافیک و رفرش ریت ساپورت شده توسط مانیتور پیش میاد. پس بیخود دنبال مشکل کابل نباشید و با کابل‌ها هم ور نرید! اول باید چندتا نکته رو مشخص کنید:
1. مدل دقیق مانیتور و گرافیک؟

2. از کجا مطمئن هستید که گرافیک شما تو رنج رفرش ریت مانیتور می‌تونه فریم بده؟ از کجا مطمئن هستید که Free Sync مانیتور می‌تونه فریم‌های بیشتر از 144 رو هماهنگ کنه؟ توی خیلی از مانیتورها ماکسیسم رفرش ریت نوشته شده جنبه تبلیغاتی داره (خصوصا مانیتورهای اقتصادی با برچسب گیمینگ)

شما باید رفرش ریت‌های پایین‌تر رو تست کنید و ببینید آیا باز هم این مشکل برقراره یا نه. (معمولا توصیه میشه رفرش ریت رو، یک یا دو پله زیر ماکسیسم رفرش ریت ساپورت شده توسط مانیتور ست کنید چرا که ماکسیسم رفرش ریت معمولا در حالت اورکلاک تعریف می‌شه و بعد از مدتی ممکنه به خود مانیتور آسیب بزنه!)

تصویری که از بازی دوتا2 قرار دادید، مشکل خودِ دوتا2 هست که بسیار هم شایعه. راه حلش هم فعال‌سازی همزمان FreeSync/G-Sync و VSync هست. که تازه اونم تو بعضی رنج‌های رفرش ریت بالاتر معمولا بازم پارگی تصویر می‌ده.
پس خیلی وقت‌ها مشکل پارگی تصویر مربوط به خود بازی هم هست، بهترین کار اینکه حالات مختلف رفرش ریت و خاموش/روشن کردنِ FreeSync/G-Sync و VSync رو تست کنید

لینک به دیدگاه

سلام

امروز با یه کابل HDMI تست کردم. مشکل هنوز همونطور بود یعنی فیکس نشد
بعد یه مانیتور دیگه دارم توی خونه ایسوس 75هرتز اونو گذاشتم دیدم با اون هم به همینصورت هستش یعنی با کابل خودش و مانیتور دیگه هم تست کردم اینطور بود

تنها چیزی که به ذهنم میرسه مشکل کارت گرافیک هستش که میمونه.
قبل از اینکه این مشکل پیش بیاد یعنی 4 5 روز پیش. من دو تا کار کردم فقط که میتونه تاثیر گذاشته باشه. 
یکی آپدیت بایوس مادربرد ( که خب فایل رو از سایت خود ایسوس دانلود کردم جدید ترین اپدیتی که داده بودن مال همین یکی دوماه پیش بود ) رینیمش کردم و ریختم تو فلش و از طریق EZ Flash؟ توی بوت ستاپش کردم آپدیت کرد و خب سیستم اومد بالا هیچ مشکلی هم نبود نه اف پی اس دراپی نه لگی هیچی.
مورد دیگه آپدیت آخری هست که خود AMD داد و من اپدیت کردم درایور رو ( اول با DDU پاک کردم درایور قبلی رو در سیف مود ).

من به درایور های قبلی AMD دسترسی ندارم یعنی توی سایتش نیست درایور های قبلی معمولا آخرین درایور رو میزاره فقط برای آدرنالین. 
دیگه دو حالت میمونه فقط به نظرم یا کارت گرافیک خودش مشکل پیدا کرده(که بسیار بعید هستش من هم با time spy 3dmark تست بنچمارک گرفتم هم با رد دد 2 در بالاترین ستینگ کیفیت بنچمارک گرفتم هیچ tearing یی ندیدم ) یا درایور ای ام دی یه جای کارو خراب کرده که تو اپدیت بعدی درست میشه دیگه. درست؟

لینک به دیدگاه

پاور سیستم چی هست ؟ چند وات هست ؟

درایور نسخه قبلی را میتونی از سایت Techpowerup دانلود کنی یا اگر نبود از رو اسمش بنویس پیدا میکنی ....نسخه کنونی کدام هست 

شاید فایل مشکل داره از اول دانلود کن از همین سایتی که گفتم و یا خود AMD

مادربرد چه مدلی هست  از چه برندی ؟

لینک به دیدگاه

24 دقیقه قبل، Royal گفته است:

پاور سیستم چی هست ؟ چند وات هست ؟

درایور نسخه قبلی را میتونی از سایت Techpowerup دانلود کنی یا اگر نبود از رو اسمش بنویس پیدا میکنی ....نسخه کنونی کدام هست 

شاید فایل مشکل داره از اول دانلود کن از همین سایتی که گفتم و یا خود AMD

مادربرد چه مدلی هست  از چه برندی ؟

پاور 1200 وات گرین
ورژن درایور 23.9.1 هستش فکر کنم آخرین ورژنی که چند روز پیش اپدیت داد AMD از خود سایت AMD هم همیشه درایور هارو میگیرم
مادربرد prime z790-p wifi

لینک به دیدگاه

53 دقیقه قبل، Parham_ گفته است:

پاور 1200 وات گرین
ورژن درایور 23.9.1 هستش فکر کنم آخرین ورژنی که چند روز پیش اپدیت داد AMD از خود سایت AMD هم همیشه درایور هارو میگیرم
مادربرد prime z790-p wifi

داخل youtube یک سری آموزشها وجود داره که چطوری تنظیمات کارت گرافیک و ویندوز را درست کنی که این مشکل پیش نیاد و این مورد را عدم هماهنگی کارت گرافیک و مانیتور اعلام میکنن و تنظیمات ویندوز کمی پیچیده شد 

سیستم شما خیلی عالی هست بعید میدونم مشکل سخت افزاری باشه

عکس از داخل سیستمت هم بزار ببینیم مشکل اسمبل نداری

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...