رفتن به مطلب

محفل اختصاصی حرفه‌ای‌ها و پاور یوزرهای پلتفرم AMD Ryzen

اشتراک گذاری

Recommended Posts

• کاربر ویژه
1 ساعت قبل، PERSIAN GRIFFIN گفته است:

درود ... به نظرم کسی که میره برای سیستمش سی پی یو های اند بخره ، ۱۰-۱۲ تومن قیمت بیشتر 9950x براش زیاد مهم نباشه ... از اونطرف مصرف کمتر ، دمای کمتر ، پرفورمنس بیشتر و قابلیت ارتقا نصیبش میشه

بله درسته اما یوزر معمولی که براش این چیزا مهم نیست ... دنبال خروجی بهتره یعنی دمای پایننتر و پرفورمنس بیشتر 

9950x به طور کل توی تستایی که دیدم چندین درجه دمای پایینتری نسبت به 14900k داشت برای مثال این تست سایت pcmag که داره مقایسه ی پیک دما رو نشون میده با کولر Cooler Master MasterLiquid PL240 Flux که برای 14900k ۱۲ درجه بالاتره

Screenshot_20250517_143623_Chrome.thumb.jpg.124edb7fb65ed97bf1ee379a97df626d.jpg

احیانا اون 100 درجه لیمیت دما نیست؟ چسبیده زیر سقف و از اون به بعد از پرفورمنس کم میکنه تا بالا رفتن دما!

لینک به دیدگاه

من از اول اینتل داشتم وقتی دیدم ارتقاش ناچیزه رفتم سمت am3+ هشت هسته و کم کم عاشق این پلتفرم شدم ،الانم این کانفیگ دارم

Ryzen 7 7800x3d

Aorus x870E Pro ice

32gb Corsair dominator 6000

Rx 9070 sapphire

Ssd 2tb mp700 corsair gen5

قیمتشون اخیرا خیلی بالا رفته ،مخصوصا اگه بخواین ست سفید جمع کنید پوست تون کنده میشه

پیشنهاد میکنم به هیچ عنوان سمت رنگ سفید نرید چون موقع پیدا کردن لوازم سفید پشیمون میشید و مخصوصا اگه بخواین تمام قطعات رو از یه برند تهیه کنید که دیگه با این موجودی ها فاجعه است.قیمت هاشونم خیلی بالاتره

لینک به دیدگاه

3 ساعت قبل، HeX گفته است:

احیانا اون 100 درجه لیمیت دما نیست؟ چسبیده زیر سقف و از اون به بعد از پرفورمنس کم میکنه تا بالا رفتن دما!

بله ... تست پی سی مگ ماکسیمم دمای سی پی یوها رو تو چارت گذاشته و البته لیمیت نسل 13 و 14 هم فکر کنم 100 درجه باشه ... با واتر 240 ، 14900k خنک نمیشه و دماش میرسه به 100 و ترمال تروتلینگ میکنه! این نمونش : 

3.thumb.png.45966ea3ebf155d2f379de9922d46501.png

این یه مورد دیگه که طرف توی تست cinebench r23 با واتر 360 که دو طرفشو فن گذاشته (یعنی 6 تا فن!) ماکس دمای سی پی یو تا 91 رفته!

1.thumb.png.eab71c5b99e0252b0b08b50c251314c6.png

اینم همون سیستم بعد استفاده از کانتکت فریم ترمال گریزلی و همچنین کرایوشیت که ماکس دما 4 درجه اومده پایین
2.thumb.png.4a12f2fb2e153b0b31880503c3860ec4.png

تست دیگه ای از 9950x متاسفانه پیدا نکردم که بذارم ولی اگر همون تست پی سی مگ رو درنظر بگیریم ماکس دما به 88 رسیده که با 95 درجه که لیمیت دمای رایزن هست 7 درجه فاصله داره!

ویرایش شده توسط PERSIAN GRIFFIN
لینک به دیدگاه

4 ساعت قبل، PERSIAN GRIFFIN گفته است:

بله ... تست پی سی مگ ماکسیمم دمای سی پی یوها رو تو چارت گذاشته و البته لیمیت نسل 13 و 14 هم فکر کنم 100 درجه باشه ... با واتر 240 ، 14900k خنک نمیشه و دماش میرسه به 100 و ترمال تروتلینگ میکنه! این نمونش : 

3.thumb.png.45966ea3ebf155d2f379de9922d46501.png

این یه مورد دیگه که طرف توی تست cinebench r23 با واتر 360 که دو طرفشو فن گذاشته (یعنی 6 تا فن!) ماکس دمای سی پی یو تا 91 رفته!

1.thumb.png.eab71c5b99e0252b0b08b50c251314c6.png

اینم همون سیستم بعد استفاده از کانتکت فریم ترمال گریزلی و همچنین کرایوشیت که ماکس دما 4 درجه اومده پایین
2.thumb.png.4a12f2fb2e153b0b31880503c3860ec4.png

تست دیگه ای از 9950x متاسفانه پیدا نکردم که بذارم ولی اگر همون تست پی سی مگ رو درنظر بگیریم ماکس دما به 88 رسیده که با 95 درجه که لیمیت دمای رایزن هست 7 درجه فاصله داره!

اختلاف دما می‌تونست بیشترم بشه، اگه AMD  قید سازگاری با کولرهای AM4 میزد و این IHS زد گلوله رو طراحی نمی‌کرد

واقعاً امیدواریم نسل بعدی (am6) یا IHS رو منطقی‌تر طراحی کنن، یا یه نسخه بدون IHS برای کاربرای حرفه ای ارائه بدن — یا حداقل واردکننده‌های محترم یه بارم شده زحمت بکشن و به جای فن RGB، کیت Delid برای AM5 بیارن.

طبق این ویدیو درباور
https://www.youtube.com/watch?v=0v6OuI1fNvw
فقط با حذف این IHS، دما تا 20 - 30 درجه پایین میاد و مصرف برق هم تا ۲۰ وات کم می‌شه. 

واقعا حیف این‌همه بهینگی و پتانسیل اورکلاک که قربانی ی طراحی اشتباه شد.

ویرایش شده توسط αяιαиχ97
لینک به دیدگاه

۱ ساعت قبل، αяιαиχ97 گفته است:

کولرهای AM4 میزد

اون که یجورایی کشکیه!
کولرهایی که فقط am4 ساپورت میکنن و بک پلیت اختصاصی خودشون رو دارن به am5 نمیخورن چون بک پلیت am5 متصل به سوکته و مثل am4 جدا نیست ... که متاسفانه اکثر کولرای درست حسابی اینجوری نصب میشن!
فقط اونایی که رو بک پلیت خود سوکت am4 سوار میشن به am5 هم میخورن که میشه کولر های پایین رده که به درد نمیخورن!

واقعاً امیدواریم نسل بعدی (am6) یا IHS رو منطقی‌تر طراحی کنن

منم امیدوارم!

یا یه نسخه بدون IHS برای کاربرای حرفه ای ارائه بدن

تا الان همچین کاری نکردن که بعدا بخوان بکنن ... کیت دلید باید بگیرید

یا حداقل واردکننده‌های محترم یه بارم شده زحمت بکشن و به جای فن RGB، کیت Delid برای AM5 بیارن.

دلید کردن کار پرریسکیه ... 90 درصد مردم هم اصلا نمیدونن چیه و به چه درد میخوره بنابراین براشون منطقی نیست که وارد کنن

دیده بودم این ویدیو رو ... 20 درجه اختلاف دما زیاده واقعا
همین کارو با 14900ks کرده بود و اختلاف دما شد 9 درجه

لینک به دیدگاه

13 ساعت قبل، BehnamFrz گفته است:

من از اول اینتل داشتم وقتی دیدم ارتقاش ناچیزه رفتم سمت am3+ هشت هسته و کم کم عاشق این پلتفرم شدم ،الانم این کانفیگ دارم

Ryzen 7 7800x3d

Aorus x870E Pro ice

32gb Corsair dominator 6000

Rx 9070 sapphire

Ssd 2tb mp700 corsair gen5

قیمتشون اخیرا خیلی بالا رفته ،مخصوصا اگه بخواین ست سفید جمع کنید پوست تون کنده میشه

پیشنهاد میکنم به هیچ عنوان سمت رنگ سفید نرید چون موقع پیدا کردن لوازم سفید پشیمون میشید و مخصوصا اگه بخواین تمام قطعات رو از یه برند تهیه کنید که دیگه با این موجودی ها فاجعه است.قیمت هاشونم خیلی بالاتره

سفید علاوه بر اینکه بی دلیل گرون تره بعد از یک سال که کثیفی به خوردش می ره دیگه نمی شه نگاش کرد تمیز کردنشم واقعا سخته

مشکی خوبیش اینکه جرم و سیاهی نشون نمی ده نهایت یک باد می گیری خاکش می ره

سفید حتی مشکل زرد شدن هم در اثر حرارت داره ما حتی یخچال سفید داشتیم زرد شد

اما خوب زیبایی رنگ سفید نمی شه منکرش شد اما فقط چند ماه اول قشنگه

منم بعد از یک عمر اینتل سواری رفتم سمت x3d گذشته از اینکه از هر لحاظی بهتره اون کش زیادش واقعا استاتر بازی ها کمترش می کنه

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
14 ساعت قبل، PERSIAN GRIFFIN گفته است:

بله ... تست پی سی مگ ماکسیمم دمای سی پی یوها رو تو چارت گذاشته و البته لیمیت نسل 13 و 14 هم فکر کنم 100 درجه باشه ... با واتر 240 ، 14900k خنک نمیشه و دماش میرسه به 100 و ترمال تروتلینگ میکنه! 

خب چه کاری وقتی میدونه ترمال تروتل کرده تست مقایسه 12 درجه اش رو میذاری!؟

من 14900K رو تست کردم الان هم یه نمونه 9900X دستم هست و همه موارد رو تست کردم. روی 14900K که مشخصا هرچقدر مادربرد وات رو باز بذاره دما بالا میره. تقریبا روی 280 وات ماکزیمم پرفورمنسش رو میده(مشروط به مادربرد خوب) و از اینجا به بعد با بالا رفتن وات مثلا تا 10 درصد به پرفورمنس شما 2-3 درصد اضافه میشه از طرفی دما هم با یه کولر 360 خوب AIO از حوالی 88 میره روی 95.

در مورد همون 9950X هم به همون چارتی که خودتون از Techpowerup گذاشتید میشه اکتفا کرد که دما زیر لود بدون هیچ دستکاری اضافی حدود 75 درجه با یه واترکولر 360 خوب AIO میشه و با ایرکولر قوی هم حدود 80 درجه. حالا اینکه بری از یه سایتی که برای بالاترین مدل پردازنده رفته یه کولر 240 برداشته تست کرده و نتایجش رو مستند کنی خیلی محلی از اعراب نداره.

cpu-temperature-blender.png

این رو هم در نظر بگیرید 9950X روی 220 وات نتایجش از 14900K روی 280 وات بهتر هست گرچه من همچنان معتقدم در حال حاضر قیمت گذاری AMD بخصوص پردازنده های جدید در ایران منطقی نیست و شما باید هزینه اضافی بدید.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه
9 ساعت قبل، αяιαиχ97 گفته است:

اختلاف دما می‌تونست بیشترم بشه، اگه AMD  قید سازگاری با کولرهای AM4 میزد و این IHS زد گلوله رو طراحی نمی‌کرد

واقعاً امیدواریم نسل بعدی (am6) یا IHS رو منطقی‌تر طراحی کنن، یا یه نسخه بدون IHS برای کاربرای حرفه ای ارائه بدن — یا حداقل واردکننده‌های محترم یه بارم شده زحمت بکشن و به جای فن RGB، کیت Delid برای AM5 بیارن.

طبق این ویدیو درباور
https://www.youtube.com/watch?v=0v6OuI1fNvw
فقط با حذف این IHS، دما تا 20 - 30 درجه پایین میاد و مصرف برق هم تا ۲۰ وات کم می‌شه. 

واقعا حیف این‌همه بهینگی و پتانسیل اورکلاک که قربانی ی طراحی اشتباه شد.

اینکه کاربرای نسل قبلی بتونن با هزینه کمتر به نسل جدید کوچ کنن یه مزیت هست. منم مثل شما معتقدم میتونست دما بهتر باشه ولی واقعا اونقدر بد نیست که دوستان میگن. بیشتر از ihs محل قرارگیری CCD ها ضعف بهینگی دما در این نسل هست.

لینک به دیدگاه

4 ساعت قبل، HeX گفته است:

خب چه کاری وقتی میدونه ترمال تروتل کرده تست مقایسه 12 درجه اش رو میذاری!؟

من 14900K رو تست کردم الان هم یه نمونه 9900X دستم هست و همه موارد رو تست کردم. روی 14900K که مشخصا هرچقدر مادربرد وات رو باز بذاره دما بالا میره. تقریبا روی 280 وات ماکزیمم پرفورمنسش رو میده(مشروط به مادربرد خوب) و از اینجا به بعد با بالا رفتن وات مثلا تا 10 درصد به پرفورمنس شما 2-3 درصد اضافه میشه از طرفی دما هم با یه کولر 360 خوب AIO از حوالی 88 میره روی 95.

در مورد همون 9950X هم به همون چارتی که خودتون از Techpowerup گذاشتید میشه اکتفا کرد که دما زیر لود بدون هیچ دستکاری اضافی حدود 75 درجه با یه واترکولر 360 خوب AIO میشه و با ایرکولر قوی هم حدود 80 درجه. حالا اینکه بری از یه سایتی که برای بالاترین مدل پردازنده رفته یه کولر 240 برداشته تست کرده و نتایجش رو مستند کنی خیلی محلی از اعراب نداره.

cpu-temperature-blender.png

این رو هم در نظر بگیرید 9950X روی 220 وات نتایجش از 14900K روی 280 وات بهتر هست گرچه من همچنان معتقدم در حال حاضر قیمت گذاری AMD بخصوص پردازنده های جدید در ایران منطقی نیست و شما باید هزینه اضافی بدید.

من که با 13600K که داشتم حتی با استریکس 360 که جز بهترین هاست دما به 95 می رسید زمانی که کامل واتش باز بود تا حدود 180 مکس می رفت البته من دمای بیشترین کور می گم نه سنسور مادربرد

خمیر هم گریزلی KRYO بود که بهترین بعد از فلز مایعش هست

دوستمم با مشابه همین مشخصات با 13700K دماش به 110 درجه هم می رسید

ویرایش شده توسط Slash_Slash
لینک به دیدگاه

5 ساعت قبل، HeX گفته است:

خب چه کاری وقتی میدونه ترمال تروتل کرده تست مقایسه 12 درجه اش رو میذاری!

میخواستم بگم که 14900k حتی با تنظیمات intel default setting که power limit رو میذاره روی ۲۵۳ وات ، بازم با واتر ۲۴۰ قابل خنک شدن نیست و زیر فشار دما به ۱۰۰ میرسه و ترمال تروتل میکنه!

ولی توی تست pcmag هنوز دمای 9950x به لیمیتش که ۹۵ درجه باشه نرسیده و ۷ درجه فاصله داره تا ترمال تروتلینگ ...پاورلیمیت 9950x هم فکر کنم ۲۳۰ وات باشه ... اگر تستش درست باشه خیلی خوبه که 9950x رو میشه با یه واتر 240 کولرمستر خنک کرد درحدیکه دماش به ترمال تراتل نرسه 

5 ساعت قبل، HeX گفته است:

واترکولر 360

واتر 420 بود نه 360!

اینم بگم تک پاورآپ با بلندر تست کرده ولی پی سی مگ با cinebench r23 ... من با بلندر کار نکردم تا حالا ولی اینطور که معلومه cinebench فشار بیشتری به سی پی یو میاره

لینک به دیدگاه

11 ساعت قبل، HeX گفته است:

اینکه کاربرای نسل قبلی بتونن با هزینه کمتر به نسل جدید کوچ کنن یه مزیت هست. منم مثل شما معتقدم میتونست دما بهتر باشه ولی واقعا اونقدر بد نیست که دوستان میگن. بیشتر از ihs محل قرارگیری CCD ها ضعف بهینگی دما در این نسل هست.

سازگاری با کولرهای نسل قبل خوبه، ولی اگه قراره بابتش ۲۰ تا ۳۰ درجه دما بیشتر باشه، اسمش دیگ مزیت نیست،

اگه به‌جای این IHS ضخیم و بی‌منطق ۱.۵ میلی‌متری، از همون مدل نرمال AM4 با ضخامت ۱ میلی‌متر استفاده می‌کردن، انتقال حرارت تا ۵۰٪ بهتر می‌شد، دما راحت ۱۰ درجه میومد پایینتر، و کاربر هم مجبور نبود نصف قیمت CPU رو بده خنک‌کننده.

و حالا بخش خنده‌دار ماجرا اینه با همه‌ی این محدودیت‌ها و مهار حرارتی، AMD هنوز هم از اینتل خنک‌تر و کم‌مصرف‌تره

ویرایش شده توسط αяιαиχ97
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...