رفتن به مطلب

درست یا غلط بودن اورکلاک بنده

vaziri69
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

درود مجدد

والا تو شات اولی فرکانس HT روی 1400 بود!اونرو همون حوالی 2000 نگه دارید با ضریبش.

بقیه گزینه ها درست هست.

سیستم ها با هم دیگه متفاوت هستند برای اورکلاک.مثلا همین پردازنده من بیشتر با ضریب اور میشه و با فرکانس مبنا(بیس فرکانس) سریع ناپایدار میشه.

خیالتون راحت باشه ولتاژ NB و HT به صورت اتو هست زیاد بالا نمیره و در همون محدوده قانونی قرار داره.

من چون خودم اونجا نیستم نمیتونم مطمئن بشم تو بهترین حالت اور هستید یا خیر ولی به نظر میرسه که یکی از بهترین حالتهاش هست این حالتی که شما اور کردید.راستی Vcore چند هست.یک شات از CPU-z بهمراه هاردور مانیتور باز باشه زیر 10 دقیقه فشار OCCT.

شما هم این حالت ها رو امتحان کنید تا به بهترین حالتش برسید.

مثلا :

فرکانس پایه 230

ضریب پردازنده 16.5

فرکانس پردازنده 3.795

فرکانس نورس بریج :2530

ضریب نورس بریج :11

فرکانس رم رو هم با همون نسبت Dram:FSB حدود 1400 نگاه دارید.

معین جان این عکس های cpuz تقدیم شما تا مواردی که فرمودید رو انجام بدم:

49220507947053057725.jpg

34039523503003939779.jpg

عکس دما در حالت بی کاری:

43294526938679206425.jpg

عکس دما در تست 10 دقیقه برنامه occt:

93619620753308490977.jpg

ویرایش شده توسط vaziri
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

من چندتا حالت می نویسم شما ببین تو کدوم پایدارید :

شما اول این حالت رو امتحان کنید ببینید پایدارید :

فرکانس پایه :200

ضریب 19

فرکانس پردازنده 3800

ضریب نورس بریج 12

فرکانس نورس بریج 2400

فرکانس رم 1600

Ht هم 2000 با ضریب 10

اگر پایدار بودید NB رو روی 13 بذارید تا به فرکانس 2600 برسید و از داخل بایوس ولتاژ CPU-NB رو روی 1.250 ست کنید.اگر پایدار نبود این ولتاژ رو تا 1.260 هم مجاز هستید.بعد از اون ولتاژ رم رو روی 1.65 بذارید و شروع کنید به تنگ کردن تایمینگ تا ناپایدار که شدید یک مرحله برگردید و حداقل ولتاژ رم رو پیدا کنید.

-----------------------------------------------

پایه 230

ضریب 16.5

فرکانس پردازنده 3795

ضریب نورس بریج 11

فرکانس نورس بریج2530

فرکانس رم 1532

HT هم با ضریب 9 روی 2070

-----------------------------------------------

فرکانس پایه :205

ضریب پردازنده :18.5

فرکانس پردازنده :3792

ضریب نورس بریج :12

فرکانس نورس بریج :2460

فرکانس رم 1366

HT هم 2050 با ضریب 10

اگر پایدار بودید برید برای فرکانس پایه 206

------------------------------------

پایه 211

ضریب پردازنده 18

فرکانس پردازنده 3798

ضریب نورس بریج 12 و فرکانسش 2532

فرکانس رم 1406

HT رو هم باز روی همون ضریب 10 بذارید که فرکانسش میشه 2110

-----------------------------------------------------------

پایه 223

ضریب پردازنده 17

فرکانس پردازنده 3791

ضریب نورس بریج 11

فرکانس نورس بریج 2453

فرکانس رم1486

ضریب HT رو روی 9 بذارید که به فرکانس 2007 می رسید

-----------------------------------------------------

نکات :

*بلک ادیشن بودن پردازنده شما به منزله باز بودن ضریب اون هست ویک مزیت و اورکلاکر باید بتونه از این ابزارش به نحو احسن استفاده بکنه.اینکه من بیشتر دنبال بالا بردن ضریب هستم تا فرکانس پایه به همین دلیل هست.

*در هر مرحله از مراحل بالا پایدار بودید با 1 مگاهرتز فرکانس مبنای بیشتر هم میتونید امتحان کنید.

*تامینگ هم ظاهرا خودتون ماهرید و میتونید بهترین تایم رو در هر فرکانس برای رمتون پیدا کنید.ولی یک توضیح کوچک بدم در مورد tRAS و tRC یعنی دو مقدار آخر.سعی کنید همیشه tRAS رو جمعی از سه مقدار اول در نظر بگیرید که میشه گفت تقریبا کمترین(تنگ ترین) مقدار پایدارهمین عدد هست.مثلا شما اونرو روی 18 بذارید و برای tRC سعی کنید از جمع دو عدد tRP+tRAS به tRC برسید.یعنی اگر tRAS رو 18 استیبل شدید بهترین(حداقل،تنگ ترین) و پایدار ترین مقدار tRC میتونه 23 باشه.ضمنا رمهای شما چیپ های خوب دارند و تایم خوبی می زنند.

*در آخر و بعد از پیدا کردن بهترین فرکانس پایدار بدنبال حداقل ولتاژ ها باشید برای پردازنده و رم.

*ولتاژ CPU-NB رو میتویند دستی روی 1.250 بذارید برای پایداری بیشتر.

انجام مراحل بالا یکجور بازی با اور هست تا دستیابی به بهترین فرکانس ها و چیزی نیست که در 15 دقیقه انجام بشه.هر وقت حوصله داشتید یک حالت رو تست کنید.

ویرایش شده توسط HeX
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

ضمنا دماتون کمی بالا هست در لود و 59 درجه کمی ناپایدارتون می کنه.اگر سعی کنید بجای فرکانس مبنا با ضریب اور کنید احتمالا 2 درجه خنک تر باشید.و بعد برید سراغ ولتاژ پردازنده و اون رو به حاقل برسونید.

لینک به دیدگاه

ضمنا دماتون کمی بالا هست در لود و 59 درجه کمی ناپایدارتون می کنه.اگر سعی کنید بجای فرکانس مبنا با ضریب اور کنید احتمالا 2 درجه خنک تر باشید.و بعد برید سراغ ولتاژ پردازنده و اون رو به حاقل برسونید.

معین جان خیلی خیلی ممنون از رهنمایی که فرمودید. @};-

به عنوان آخرین سوالام اینکه در قسمت ولتاژ NB دوگزینه داره ، NB VOLTAGE و NB 1.8 VOLTAGE ، کدام ولتاژ NB رو روی 1.260 یذارم؟ و با اون یکی ولتاژ کاری نداشته باشم؟

و اینکه یکی از دوستان می گن با ولتاژ دادن به پل شمالی می توان به پایداری بیشتری در رمها دست یپدا کرد ، نظر شما چی هست و اینکه پل شمالی کدام هست؟

SB VOLTAGE چی هست و نیازی به وارد کردن دستی ولتاژش نیست؟ کاری هم به ولتاژ HT نداشته باشم؟

در مورد دما که فرمودید که دمای CPU 4-5 درجه کمتر از دمایی هست که این برنامه نشون میده ، یعنی می شه 54-55 ، با توجه به این دما بازهم باید پایین تر باشه؟

فرمودید NB هرچه بیشتر باشه بهتره و در کارایی بیشتر تاثیر داره ، آیا می شه بیشتر از 2600 هم افزایش داد؟ مثلا 2700 تا 2800

در برنامه memo test در قسمتی که داره چه عددی باید وارد کنم؟

12364948130919175340.jpg

بازهم عذر خواهی می کنم که اینهمه سوال پرسیدم و وقتتون رو گرفتم.

ویرایش شده توسط vaziri
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

معین جان خیلی خیلی ممنون از رهنمایی که فرمودید. @};-

1-به عنوان آخرین سوالام اینکه در قسمت ولتاژ NB دوگزینه داره ، NB VOLTAGE و NB 1.8 VOLTAGE ، کدام ولتاژ NB رو روی 1.260 یذارم؟ و با اون یکی ولتاژ کاری نداشته باشم؟

2-و اینکه یکی از دوستان می گن با ولتاژ دادن به پل شمالی می توان به پایداری بیشتری در رمها دست یپدا کرد ، نظر شما چی هست و اینکه پل شمالی کدام هست؟

3-SB VOLTAGE چی هست و نیازی به وارد کردن دستی ولتاژش نیست؟ کاری هم به ولتاژ HT نداشته باشم؟

4-در مورد دما که فرمودید که دمای CPU 4-5 درجه کمتر از دمایی هست که این برنامه نشون میده ، یعنی می شه 54-55 ، با توجه به این دما بازهم باید پایین تر باشه؟

5-فرمودید NB هرچه بیشتر باشه بهتره و در کارایی بیشتر تاثیر داره ، آیا می شه بیشتر از 2600 هم افزایش داد؟

6-بازهم عذر خواهی می کنم که اینهمه سوال پرسیدم و وقتتون رو گرفتم.

1-ولتاژ CPU-NB رو گفتم خدمتتون و خود ولتاژ NB رو دست نزنید.

2-بله با ولتاژ دادن به NB میشه کمی برای فرکانس بالای رم پایدار تر بود.محدودیت اصلی از مموری کنترلر فنوم دو X4ها هست که به شما اجازه نمیده بیشتر از 1600-1700 فرا برید.اگر در 1600 با ولناژ اتوماتیک پایدار نبودید اونوقت کمی ولتاژ بدید. محدوده ی امن برای NB حدود تا 1.3 هست که توصیه می کنم اگر نمی توانید خنکش کنید به این ولتاژ دست نزنید.

3-به ولتاژ SB و HT دست نزنید و بذارید در حالت اتو باشه.

4-من دمای هسته ها رو گفتم 4-5 درجه کمتر از دمای سوکت هست و فنوم ها دمای بیشتر از 56-57 رو دوست ندارند.

5-همونطور قبل تر گفتم افزایش این مقدار بالای 2600 معمولا با اعمال ولتاژ به CPU-NB مقدور هست و کمی دمای پردازنده رو بالا میبره و برای کارکرد 24/7 مناسب نیست.

6-خواهش می کنم دوست من @};-

لینک به دیدگاه

1-ولتاژ CPU-NB رو گفتم خدمتتون و خود ولتاژ NB رو دست نزنید.

2-بله با ولتاژ دادن به NB میشه کمی برای فرکانس بالای رم پایدار تر بود.محدودیت اصلی از مموری کنترلر فنوم دو X4ها هست که به شما اجازه نمیده بیشتر از 1600-1700 فرا برید.اگر در 1600 با ولناژ اتوماتیک پایدار نبودید اونوقت کمی ولتاژ بدید. محدوده ی امن برای NB حدود تا 1.3 هست که توصیه می کنم اگر نمی توانید خنکش کنید به این ولتاژ دست نزنید.

3-به ولتاژ SB و HT دست نزنید و بذارید در حالت اتو باشه.

4-من دمای هسته ها رو گفتم 4-5 درجه کمتر از دمای سوکت هست و فنوم ها دمای بیشتر از 56-57 رو دوست ندارند.

5-همونطور قبل تر گفتم افزایش این مقدار بالای 2600 معمولا با اعمال ولتاژ به CPU-NB مقدور هست و کمی دمای پردازنده رو بالا میبره و برای کارکرد 24/7 مناسب نیست.

6-خواهش می کنم دوست من @};-

1- ولتاژ cpu-nb برروی اتوماتیک هست و nb روی 2600 پایدار هست ، اگر فن مناسب بگیرم و دمای سی پی یو رو کاهش بدم و اگر nb با ولتاژ 1.260 پایدار بود بهتره تا 2700-2800 افزایش بدم یا کلا بی خیال بیشتر از 2600 بشم؟

2- منظورتون برای پایداری رم به nb ولتاژ بدم همین cpu-nb هست یا اون 2تا nb که خدمتتون عرض کردم؟ اگر منظروتون اون 2تا هست تا جه مقدار می توانم برای پایداری و افزایش فرکانس رم ولتاژ دهم؟

3- الان مبنای دما را روی دمایی که برنامه قرار می دهد باید بذارم یا دمای برنامه با کسر 4 درجه؟

4- فرمودید بعد از پایداری اورکلاک به کاهش ولتاژ بپردازم تا چه مقدار می توانم ولتاژ سی پی یو و رم و cpu-nb رو کاهش بدم؟ و اینکه فرمودید هزچه ولتاژ کمتر باشه دما پایینتر هست،درسته؟

5-

12364948130919175340.jpg

ویرایش شده توسط vaziri
لینک به دیدگاه

اقا شرمنده دیدم تاپیک سی پی یو amd گفتم سوالم اینجا مطرح کنم. سی پی یو من phenom ii x4 970 و دما سی پی یو در حالت عادی 52 درجه,این دما زیاده؟ اگه اره چیکار باید کرد؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

1- ولتاژ cpu-nb برروی اتوماتیک هست و nb روی 2600 پایدار هست ، اگر فن مناسب بگیرم و دمای سی پی یو رو کاهش بدم و اگر nb با ولتاژ 1.260 پایدار بود بهتره تا 2700-2800 افزایش بدم یا کلا بی خیال بیشتر از 2600 بشم؟

2- منظورتون برای پایداری رم به nb ولتاژ بدم همین cpu-nb هست یا اون 2تا nb که خدمتتون عرض کردم؟ اگر منظروتون اون 2تا هست تا جه مقدار می توانم برای پایداری و افزایش فرکانس رم ولتاژ دهم؟

3- الان مبنای دما را روی دمایی که برنامه قرار می دهد باید بذارم یا دمای برنامه با کسر 4 درجه؟

4- فرمودید بعد از پایداری اورکلاک به کاهش ولتاژ بپردازم تا چه مقدار می توانم ولتاژ سی پی یو و رم و cpu-nb رو کاهش بدم؟ و اینکه فرمودید هزچه ولتاژ کمتر باشه دما پایینتر هست،درسته؟

5-

12364948130919175340.jpg

1- 2600 کافی هست برای رفع گلوگاه و بیشترش مناسب نیست برای کارکرد 24/7.کولرتون برای این مقدار اورکافیه و هزینه بیشتر کردن کارایی براتون در بر نخواهد داشت.

2-پایداری رم باید خود NB رو ولتاژ بدی ولی معمولا تا 1600 رو با ولتاژ اتوماتیک پایدار هست و نیاز نیست ولتاژ بدی.همونطور که گفتم بیشتر از 1600 بیشتر محدودیت از طریق مموری کنترلر فنوم ها هست.پس این گزینه رو هم دستکاری نکنید.

3-مبنای دما همون دمایی هست که دارید می بینید که به دمای سوکت یا اصلی پردازنده هست.

4-هرچی ولتاژ کمتر،دما کمتر،مصرف کمتر هست.فقط اینقدر ولتاژ ها رو کم نکنید که ناپایدار بشید.توصیه می کنم برای اینکه اگر احیانا ناپایداری ایجاد شد بدونید از کجاست ولتاژ ها رو یکی یکی کم کنید و نیاید یکدفعه سه ولتاژ رو کاهش بدید.حداقل ولتاژ مورد نیاز برای CPU-NB در فرکانس 2600 حدود 1.240-1.250 هست و از این کمتر بشه ناپایداری خواهید داشت.

5-برای تست با MEMTest اگر از ویندوز 32 بیت استفاده می کنید 4 عدد از برنامه رو به طور همزمان باز کنید و در هر کادر عددی رو بزنید که بالای 90 درصد از رمتون زیر بار بره.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

اقا شرمنده دیدم تاپیک سی پی یو amd گفتم سوالم اینجا مطرح کنم. سی پی یو من phenom ii x4 970 و دما سی پی یو در حالت عادی 52 درجه,این دما زیاده؟ اگه اره چیکار باید کرد؟

بله بالاست.

در لود این دما چقدر هست؟

از چه کولری استفاده می کنید؟

مین بردتون چی هست؟

لینک به دیدگاه

سلام.

دشمنتون شرمنده عزیز.

همانطور که آقا معین گل فرمودند اگر دما در حالت 100% لود بالاتر از 57 بره مناسب نیست

لینک به دیدگاه

بله بالاست.

در لود این دما چقدر هست؟

از چه کولری استفاده می کنید؟

مین بردتون چی هست؟

نمیدونم والا با چه ندم افزاری باید ببینم وچطوری ببرم تو لود؟فن که همون فن اوریجینال خودشه.مادربورد هم biostar ta890fxe هست

ویرایش شده توسط arashmolii
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

نمیدونم والا با چه ندم افزاری باید ببینم وچطوری ببرم تو لود؟فن که همون فن اوریجینال خودشه.مادربورد هم biostar ta890fxe هست

برای کنترل دما از Coretemp یا هاردور مانیتور Hwmonitor استفاده کنید.اگر دما رو ندیدید چطوری میدونید دماتون در حالت بیکار 52 هست!؟

چند وقته پردازنده رو دارید شاید خمیرش خشک شده.فن فابریک این پردازنده ها مجهز به دو هیت پایپ هست که نباید اینقدر گرم باشه اون هم در فصل سرد.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

از باکس اول که وقتی سیستم داره بوت میشه نشون میده

شاید فنتون دیگه نمی چرخه.زحمت بکشید چک کنید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...