رفتن به مطلب

نگارگر معاصر ایرانی+ تصاویر


panah
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

  • کاربر ویژه
 

  نگارگر معاصر ایرانی

 

xl78xoqwyvhxk40q8wa.jpg

 

محمود فرشچیان به سال 1308 شمسی در اصفهان، پایتخت هنر ایران، دیده به جهان گشود. پدرش، حاج غلامرضا فرشچیان، از تجار فرش بود و در كار هنر قالی بافی دست داشت. این زمینه ی مساعد برای پرورش ذوق و شوق او در راه آشنایی باهنر مؤثر افتاد . از سال های پیش از مدرسه از روی نقش های قالی طرحمی زد،تا به تدریج دستش در كار نقش پردازی روان گردید. فرشچیان در طی تحصیلات مقدماتی در محضر استاد میرزا آقا امامی اصفهانی، هنرمند چیره دست وپرآوازه ی دیار اصفهان، به آموختن نقاشی دل بستگی تمام پیدا كرد و دل درگرو نقش های زیبا بست. او از كار هنر احساس رضایت و شادمانی داشت. فرشچیان در كارگاه استاد امامی آموخت كه در كار هنر باید عاشق بود و سخت كوش وگرنه راه به جایی نخواهد برد.

((چنان كه عاشقی شیوه ی رندان بلاكش باشد.))

  فرشچیان، در ادامه ی راه، از كلاس هفتم دبیرستان (14 سالگی) قدم به هنرستان هنرهای زیبای اصفهان گذاشت و چهار سال در آن جایگاه عاشقی، زیر نظر استاد عیسی بهادری، استاد نابغه و توانمند نقش قالی، مینیاتور، نقاشی رنگ روغن، بهفراگیری اصول و مبانی طراحی نقوش سنتی (نقشه ی قالی، تذهیب، مینیاتور)پرداخت. بدون شك نقش استاد عیسی بهادری در پرورش و خلاقیت های محمودفرشچیان نقشی فوق العاده ارزشمند بود. زیرا فرشچیان، با اعتقاد كامل به مهارت و توانایی های عیسی بهادری، از سمت شاگردی محضر استادش عاشقانه بهره می گرفت و نقش می زد، به نحوی كه تلاش بی وقفه و تمرین های شبانه روزی فرشچیان سبب شگفتی و تعجب همگان، به خصوص خانواده شده بود.

  این تلاش سرانجام قلب و روحش را سرشار از نقش ها و رنگ های زیبا ساخت. از آنجا كه هنر و ادبیات ایران زمین از دیرباز همگامی و هم دلی خود را در ثبت ارزش های فرهنگی  جلوه گر ساخته بود، فرشچیان با دلبستگی، به مطالعه ی ادبیات و شعر عرفانی همت گماشت تا بدان جا كه خود نیز گاه شعر می سرود.بازتاب آشنایی ادبیات عرفانی در آثار استاد فرشچیان بعد ها موجد یكی ازویژگی های تحسین برانگیز نقاشی او گردید.

   استاددر بیان احساس و تجسم شعر گونه ی عواطف، به شیوه ای كاملا جدید، موفق به هماهنگی و همگامی میان مضمون و محتوا و شكل و فرم نقاشی هایش گردید و این،مشخصه ی اصلی كار او در نقاشی شد.

  فرشچیان در جوانی بسیار پرتلاش و خستگی ناپذیر به كار و طراحی نقوش مختلف می پرداخت. او در مطالعه ی آثار تاریخی شهر اصفهان (چهل ستون، عالی قاپو،مسجد شیخ لطف الله،... و طرح های اسلیمی و ختایی كاشی كاری های بی نظیر آن آثار سر از پا نمی شناخت و چون محققی موشكافانه این نقش ها را مطالعه می كرد. فرشچیان حتی در دوره ی سربازی نیز دست از قلم و رنگ برنداشت و آثاریدیدنی آفرید كه بسیار مورد تشویق مقامات قرار گرفت. تابلو صوفیان رقص كنان ساغر شكرانه زدند از جمله ی آن آثار است.

 

  فرشچیان در سال1332 تصمیم گرفت برای دیدن آثار هنری هنرمندان معروف جهان سیری درموزه های دنیا كند. این سفر دو سال به طول انجامید و بر دانش و تجربیات هنری استاد افزود و دستاوردی  جهانی از هنر اندوخت. از آنجا كه ((هنرهای زیبا )) در جست و جوی هنرمندان خوش ذوق و اصیل برای آموزش هنر بود، فرشچیان در سال 1338 در هنرستان های وابسته به آن در تهران به تعلیم هنرجویان مشغول شد.

   بدون تردید استاد محمود فرشچیان یكی از پدیده های هنر نگارگری در عصر حاضر است.او در طراحی و شناخت و به كارگیری رنگ ها فوق العاده قدرتمند و قوی است.این قدرت قلم و صلابت و استواری خطوط قلم گیری است كه از او هنرمندی پرآوازه و مشهور ساخته است. از نظر محتوا و مضمون، آثار فرشچیان عمدتا باالهام از ادبیات عرفانی و باورهای مذهبی ساخته و پرداخته شده اند. از حیث تكنیك و فرم نوآوری و ابتكار، آثار استاد فرشچیان بسیار دلنشین و مناسب ارزیابی شده است، زیرا كه بنیان آن بر اصول و مبانی نقاشی اصیل ایرانی پایه ریزی شده است. فرشچیان با حفظ تمامی ویژگی های ارزشمند نگارگری ایرانی است كه به نوآوری می پردازد. به همین دلیل است كه موفق در هنر می نماید.حاصل كار بی وقفه ی استاد آثار نقاشی بسیار زیادی است كه در كتاب های هنری او به چاپ رسیده است.
   سخن آخر این كه امروز استاد فرشچیان از پس نزدیك به پنجاه سال كسب هنر و مهارتدر كار نقاشی و خلق نقش های دلنشین و چشم نواز، هنرمندی است كه به جرات میتوان او را صاحب سبك جدید در نقاشی ایرانی (مینیاتور) دانست و دل خوش داشتبه آینده ی هنری جوانانی كه مشتاقانه تحت تاثیر قلم روان و سیال و رنگ های نوازش گر او آرزوی شاگردی استاد و بهره گرفتن از دریای تجارب او را دارند.بیش از سه دهه است كه شاهكارهای ارزنده ی استاد در نمایشگاه های صاحب نام ایران و جهان مورد ارزیابی هنری و نقد و بررسی صاحب نظران قرار می گیرد وهمگان سر تسلیم در برابر شكوه و عظمت این هنرمند و استاد كم نظیر اصفهانی فرود می آورند. 
قلمش روان و پرتوان باد، به همیشه ی ایام.

اینم چندتا نمونه کار استاد

***هنر نزد ایرانیان است وبس***

 

60426_417.jpg

 

60427_835.jpg

 

60432_537.jpg

 

60437_519.jpg

 

60463_537.jpg

 

60442_444.jpg

 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...