رفتن به مطلب

کالبدشکافی قهرمان: با اجزای کارت گرافیک Gigabyte GTX 970 G1 Gaming و GTX 970 STRIX ایسوس آشنا شوید!


 اشتراک گذاری

Recommended Posts

جغد خفته ایسوس: آشنایی با اجزای کارت گرافیک GTX 970 STRIX ایسوس 

1bda934a648979a3350b8166bf8e7540_L.jpg

سر و صدا یکی از عوامل مزاحم و آزار دهنده برای کاربران PC است و به همین خاطر هم سازندگان قطعات و کاربران نیز همواره به دنبال محصولاتی کم صدا تر هستند. ایسوس در آخرین سری از کارت های گرافیک خود مجهز به خنک کننده Direct CU II از عبارت جدیدی به نام STRIX و طرحی شبیه جغد استفاده کرده است. این کارت های گرافیک کاملاً بی صدا هستند، زیرا فن آن تنها در صورت لزوم میچرخد و توانایی دفع گرمای مناسبی نیز دارند. اخیراً برای انجام برخی تست ها کارت گرافیک GTX 970 از این سری در اختیارمان قرار گرفت و ما نیز در فرصتی مناسب، تصمیم گرفتیم دست به کار شده و از نزدیک اجزای آن را مشاهده کنیم!

احتمالاً می دانید که جغد یک شکارچی شب کار و ساکت و آرام است که سر فرصت و بدون شلوغ کاری به شکار می پردازد. ایسوس نیز روی ویژگی بی سر و صدا بودن آن جغد دست گذاشته و از آن برای کارت های گرافیک جدید استفاده کرده است. در واقع این سری را می توان نسل تازه خنک کننده های Direct CU ایسوس دانست که البته حالا با پسوندی جدید ارائه می شوند. برای آنکه نیاز به چرخش همیشگی فن ها برطرف شود، باید از خنک کننده ای با هیت سینک بزرگ و لوله های انتقال حرارت ضخیم استفاده کرد تا سطح مورد نیاز برای توزیع و دفع گرما گسترده تر شود. به همین خاطر از بابت ابعاد، کارت های گرافیک این سری واقعاً بزرگ هستند و فضای زیادی از کیس را اشغال می کنند.

Image00002.jpg

هیت سینک بزرگ این کارت گرافیک سه لوله انتقال حرارت دارد که ضخیم ترین آن یک سانتیمتر قطر دارد. لوله های انتقال حرارت مستقیماً با پردازنده گرافیکی در تماس هستند و گرما را به میان صفحات آلومینیومی هیت سینک منتقل می کنند.

Image00014.jpg

نکته نه چندان جالب درباره هیت سینک این است که تنها دو فطعه فلزی ساده هیت سینک را به بقیه خنک کننده محکم کرده است و دو قطعه پلاستیکی در هر سمت نیز وظیفه دفع لرزش های احتمالی را بر عهده دارند (در واقع هیت سینک روی آن دو میله فلزی در دو سمت خنک کننده سوار شده است و قاب خنک کننده کمی در جای خود تحرک دارد). انتظار داشتیم ایسوس به جای این راه حل سریع و دم دستی، از ابزار های بهتری برای اتصال هیت سینک به قاب خنک کننده استفاده می کرد. در زمان تست کارت گرافیک با لرزش یا نویز ناشی از لرزش برخورد نداشتیم.

Image00003.jpg

دو فن بسیار بزرگ و کم صدا وظیفه دفع گرما را بر عهده دارند. 

Image00006.jpg

در این تصویر به خوبی می توان میزان خمیدگی پر های فن را مشاهده کرد.

Image00004.jpg

یک اتصال پنج پین هر دو فن را به برد اصلی وصت می کند. البته به هر فن چهار رشته سیم وارد شده است.

Image00005.jpg

ایسوس از برد اختصاصی با طراحی خاص خود برای این محصول بهره برده است. با مقایسه ای ساده بین اندازه برد و خنک کننده می توان فهمید که خنک کننده تا چه حد بزرگتر از خود برد طراحی شده است.

Image00007.jpg

ایسوس برای این کارت گرافیک از مدار رگولاتور شش فاز استفاده کرده و آن را به بخش جلوی کارت گرافیک انتقال داده است. قطعات مورد استفاده در این بخش از همان قطعات استفاده شده در محصولات رده بالای ایسوس به شمار می آید.

Image00009.jpg

کنترلر دیجیتال Digi+ VRM وظیفه کنترل توان را بر عهده دارد. این قطعه پایین مدار رگولاتور قرار گرفته است. 

Image00008.jpg

پردازنده گرافیکی GTX 970

Image00010.jpg

ایسوس از ماژول های حافظه سامسونگ در این کارت گرافیک استفاده کرده است. در مجموع چهار گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR5 در این کارت گرافیک به کار گرفته شده که با کمک رابط حافظه 256 بیتی به پردازنده گرافیکی در ارتباط است.

Image00011.jpg

در مقایسه با رقبا، تنوع خروجی های تصویری این کارت گرافیک اندکی محدود تر است. با این حال یک دریچه کوچک برای انتقال بخشی از هوای گرم به بیرو وجود دارد. البته چندان نباید روی این دریچه کوچک حساب کنید و توصیه ما این است که از یک کیس با تهویه مناسب بهره ببرید. 

Image00012.jpg

GTX 970 از قابلیت 4Way SLI پشتیبانی می کند. همانطور که گفتیم ایسوس طراحی برد را تغییر داده و ارتقاع اتصالات SLI کمی از سطح کارت گرافیک بالاتر است.

Image00013.jpg

خوشبختانه کارت های گرافیک جدید انویدیا از بابت توان مصرفی بسیار قانع هستند. برای کارت گرافیک Asus GTX 970 STRIX تنها به یک اتصال هشت پین نیاز خواهید داشت. 

 

 

 

 

 

با اجزای کارت گرافیک Gigabyte GTX 970 G1 Gaming آشنا شوید!

7557b15d39f0f4403460174b3a48b1fe_L.jpg

 یکی از محصولاتی که مورد بررسی قرار گرفت، کارت گرافیک GTX 970 G1 Gaming محصول کمپانی گیگابایت بود که با ویژگی های خوب و قدرت پردازش بالایی که داشت توانست نظر ما را جلب کرده و حتی نشان Editor`s Choice را نیز دریافت کند (حتماً میدانید که ما در انجام بررسی ها بسیار سخت گیر هستیم و به این سادگی ها این نشان را اعطا نمیکنیم!). وقت آن رسیده تا ببینیم این کارت گرافیک از چه اجزایی تشکیل شده و چگونه توانسته به یک انتخاب ایده آل برای گیمر ها تبدیل شود.

تا پیش از این نشان G1 Gaming را روی مادربردهای کمپانی گیگابایت دیده بودیم و خوشبختانه گیگابایت تصمیم گرفته با گسترده تر کردن محصولات این سری، شکل جامع تر و بهتری به این سری ببخشد. این کارت گرافیک نسبت به نمونه مرجع اورکلاک شده و دارای فرکانس هسته پایه 1178 مگاهرتز است که این میزان حداکثر به 1329 مگاهرتز می رسد. این کارت گرافیک همانند نمونه مرجع دارای چهار گیگابایت حافظه GDDR5 با فرکانس موثر هفت گیگاهرتز است.

 

اجزای کلی

Gigabyte GTX 970 G1 Gaming یک محصول کاملاً رده بالا است و گیگابایت نیز سعی کرده حس رده بالا بودن را در آن به نمایش بگذارد. از ظاهر جالب که بگذریم، امکانات دیگری نیز وجود دارند که بودنشان در یک کارت رده بالا الزامی است.

Image00005.jpg

خروجی های تصویری این کارت گرافیک بسیار کامل است. ویژگی Flex Display در این محصول می تواند به طور خودکار صفحه نمایش های متصل به خروجی های تصویر را شناسایی کرده و با دردسر کمتری حالت Multi Display را فعال سازد.

Image00002.jpg

این کارت گرافیک یک اتصال برق هشت پین و یک اتصال برق شش پین نیاز دارد. این در حالی است که حتی GTX 980 نیز به دو اتصال شش پین بسنده کرده است. گیگابایت یک منبع تغذیه 550 واتی را برای این کارت گرافیک توصیه کرده است.

Image00003.jpg

هر کارت گرافیک رده بالای انویدیا باید بتواند از 4Way SLI پشتیبانی کند و GTX 970 G1 Gaming نیز از این قاعده مستثنی نیست!

 

خنک کننده

این کارت گرافیک از خنک کننده Windforce گیگابایت اما با کمی تغییر و تحول استفاده می کند. سه هیت سینک آلومینیومی برای خنک کننده استفاده شده و سه فن نیز که بسیار کم صدا هستند هوا را به داخل می دمند. لوله های انتقال حرارت نیز گرما را از پردازنده مرکزی دریافت کرده و به هیت سینک ها منتقل می کنند. با آنکه این کارت گرافیک نسبت به نمونه مرجع به شدت اورکلاک شده، اما دمای کاری پردازنده در حداکثر فشار کاری نیز با افزایش چندانی روبرو نمی شود. با این حال توصیه می کنیم که در زمان استفاده از این محصول از یک کیس با سیستم تهویه مناسب استفاده کنید. همچنین اندازه بزرگ خنک کننده باعث شده تا طول کارت گرافیک بزرگتر از نمونه مرجع باشد.

Image00001.jpg

هر پره فن یک زائده کوچک در پایین دارد تا بتواند حجم بیشتری از هوا را به داخل هیت سینک منتقل نماید.

Image00004.jpg

شیار های روی پره نیز به عبور بهتر هوا از روی پره ها کمک می کند.

Image00009.jpg

فن ها از نوع DC Brishless بوده و به کمک پایه های اسفنجی روی هیت سینک قرار میگیرند تا لرزش ناشی از چرخش فن خنثی شود.

Image00006.jpg

چهار لوله انتقال حرارت در تماس مستقیم با پردازنده گرافیکی گرما را به میان هیت سینک ها منتقل می کنند. گرمای حافظه های گرافیکی نیز به کمک چسب سیلیکونی به صفحه آلومینیومی که به هیت سینک اصلی متصل است منتقل می شود.

Image00008.jpg

در برخی از مدل های خنک کننده Windforce، یک قطعه آلومینیومی مثلی در میان هیت سینک وجود دارد که در این مدل حذف شده است. گیگابایت معتقد است که این قطعه به بهبود جریان هوا کمک میکند، اما ما چندان به تاثیر آن مطمئن نیستیم. به هر حال این قطعه از این خنک کننده حذف شده و ما هم از انجام چنین تغییری راضی هستیم!

Image00007.jpg

این بخش از خنک کننده وظیفه دریافت گرمای MOSFET ها از مدار رگولاتور را دارد

 

برد گرافیکی

گیگابایت برای این محصول از طراحی اختصاصی خودش در برد گرافیکی بهره گرفته است. مدار رگولاتور به جلوی کارت گرافیک و نزدیک خروجی های تصویری منتقل شده است و ساختار متفاوتی در آن دیده می شود.

Image00012.jpg

پردازنده گرافیکی GTX 970. گیگابایت می گوید که پردازنده های گرافیکی سری G1 Gaming دستچین شده اند و در مقایسه با دیگر نمونه ها ضریب اورکلاک بالاتری دارند.

Image00011.jpg

چهار گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR5 در اطراف پردازنده گرافیکی قرار دارد. گیگابایت از محصولات کمپانی سامسونگ در این کارت گرافیک استفاده کرده است.

Image00010.jpg

مدار رگولاتور شش فاز به نزدیک خروجی های تصویر منتقل شده و دارای قطعات با کیفیتی است.

 

منبع:http://www.sakhtafzarmag.com/

ویرایش شده توسط axor
لینک به دیدگاه
Share on other sites

ممنون بابت مطلب

خواستم بدون کیس x8 تهویه هوای مناسبی داره؟ چون کارت گرافیک من 970 گیگابایته

یا اینکه کیس دیگه ای انتخاب کنم؟

لینک به دیدگاه
Share on other sites

ممنون بابت مطلب

خواستم بدون کیس x8 تهویه هوای مناسبی داره؟ چون کارت گرافیک من 970 گیگابایته

یا اینکه کیس دیگه ای انتخاب کنم؟

سلام دوست عزیز

کیس x8 از تهویه خوبی برخورداره نیازی به تعویض کیس نیست

لینک به دیدگاه
Share on other sites

سلام 

شما باید تاپیکو در قسمت (مطالب کپی شده از سایت های دیگر) ایجاد میکردید .

سلام

مطالب دیگه رو اونجا قرار میدم.

ممنون از راهنمایتون

لینک به دیدگاه
Share on other sites

درود

تایپک رو جای اشتباه زدین تو قسمت مطالب کپی شده باید میزدین

لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...