رفتن به مطلب

به آسانی تصاویر فتوشاپی،ساختگی،دستکاری و روتوش شده را با مِتُد ELA تشخیص دهید


Recommended Posts

  • کاربر ویژه
ارسال شده در (ویرایش شده)

در عصری به سر می بریم که دوربین ها پیشرفته تر، ارزانتر و در دسترس تر شده اند، همزمان دانش استفاده از نرم افزارهای ویرایشگر تصویر نظیر فتوشاپ نیز ساده تر و عمومی تر شده است. می توان اعتراف کرد که این روزها تشخیص تصاویر جعلی و واقعی به حدی دشوار شده که به آسانی نمی توان تصاویر ویرایش شده را از تصاویر واقعی تفکیک کرد. اما همیشه "سرنخ هایی در صحنه ی جرم باقی می ماند"، فقط باید آنها را یافت. در ادامه روش پیشرفته اما ساده ای را به شما معرفی می کنیم که با استفاده از آن؛ به آسانی می توانید تصاویر دستکاری شده را تشخیص دهید. همانند همیشه با شهر سخت افزار، دریچه ای به دنیای فناوری همراه شوید.

 Funny-Photoshopped-99.jpg

استفاده از ویرایشگر های تصویر فقط به خلق تصاویر جعلی محدود نمی شود، برخی خود را جوانتر و جذابیت می بخشند برخی جانداران ماورالطبیعه خلق می کند.هدف هرچه که باشد، باید حقیقت را یافت. گاهاً فتوشاپیست های حرفه ای دست به خلق تصاویری می زنند که فاصله ای با واقعیت ندارند. همین تصاویر ساختگی گاهی سوژه خبرها، گاهی سوژه شبکه های اجتماعی و ده ها نوع بازتاب دیگر می شوند؛ از کشف موجودات فرا زمینی تا خبرهای ساختگی. هیچ چیز جلو دار تخیل و استعداد های آدمی نیست. همین ها باعث شده اند تا اگر با چشمان خودمان چیزی را نبینیم، نتوانیم به آن اعتماد کنیم. اما افراد باهوش و اهل فن سرنخ های خود را می یابند. با این حال هر فردی نمی تواند کاراگاه شود. پس چه باید کرد؟

معرفی ELR

Error Level Analysis یا "تجزیه و تحلیل سطح خطا" که به اختصار ELR خوانده می شود؛ روشی است برای تشخیص بخشهایی از تصویر که سطح فشرده سازی متفاوتی با سایر بخشهای همان تصویر دارند. از این تکنیک می توان به منظور تعیین تصاویر دستکاری شده با روش های دیجیتال نظیر فتوشاپ بهره گرفت. به منظور درک بهتر این تکنیک لازم است که از نظر فنی نگاهی داشته باشیم بر فشرده سازی تصاویر به سبک JPEG که رایجترین قالب ذخیره سازی تصاویر است.

jpeg_file.png


 JPEG یا Joint Photographic Experts Group یک روش فشرده سازی تصاویر دیجیتال به صورت فشرده سازی با اتلاف(lossy) است. درواقع JPEG الگوریتم رمزنگاری است که با کاستن از داده ها، حجم نهایی فایل تصویری را کاهش می دهد. در این قالب سطح فشرده سازی را می توان بر اساس تعادلی میان اندازه و کیفیت تصویر، انتخاب کرد. مقیاس فشرده سازی داده ها در JPEG معمولاً 10:1 (10 به 1) است. در فشرده سازی با اتلاف، هر مقدار که سطح فشرده سازی بیشتر باشد؛ از کیفیت و حجم تصویر به میزان بیشتری نیز کاسته می شود. از این رو فشرده سازی در سطح خیلی زیاد، ایده آل نیست.

در الگوریتم JPEG تصویر به مربع های 8X8 پیکسلی تقسیم و انتخاب می شود، سپس هر مربع 8X8 بصورت مستقل  مورد فشرده سازی قرار می گیرد. از این رو یک تصویر دستکاری نشده می بایست تمامی پیکسل های 8X8 آن؛ سطح فشرده سازی برابری داشته باشد. با هر بار ویرایش و ذخیره مجدد تصاویر در فرمت JPEG ، تصویر یک بار دیگر فشرده سازی می شود.

تصاویری که بصورت دیجیتال دستکاری نشده باشند، می بایست تمامی مربع های 8X8 نرخ فشرده سازی تقریباً مشابهی داشته باشند. از این رو اگر بخشی از تصویر با روش های دیجیتال نظیر فتوشاپ تغییر یافته باشد، آن بخش نرخ فشرده سازی متفاوت از سایر بخش های تصویر خواهد داشت. اما این تفاوت در خود تصویر دیده نمی شود و به تحلیل با الگورتیم های خاصی نیاز است.

دستکاری تصویر و تحلیل آن

در آگوست 2007 دکتر Neal Krawetz فارغ التحصیل علوم کامپیوتر و متخصص امنیت، طی کنفرانس بلک هت (هکرهای کلاه سیاه)  ارائه بسیار جالبی با عنوان "ارزش یک تصویر" داشت که درباره تشخیص واقعی و یا دستکاری شده بودن تصاویر توسط  روشهای کامپیوتر نظیر فتوشاپ بود.

001.jpg

این پژوهشگر به بررسی روشها و تکنیک های مختلفی برای تشخیص دستکاری های صورت گرفته روی تصاویر پرداخت اما ELA یکی از ساده ترین و موثرترین آنها بوده خود وی معرفی کرد. در سال 2010اPete Ringwood وب سایت "errorlevelanalysis.com" را بر مبنای همین روش راه اندازی کرد که به عنوان یک سرویس رایگان، هر کسی می توانست تصاویر خود  را برای تحلیل در این وب سایت آپلود و نتیجه آن را مشاهده کند. این سایت بعدهاً و بنا به دلایلی تعطیل شد. دکتر Neal Krawetz خود وب سایت "fotoforensics.com" را راه اندازی کرد که هنوز هم فعال است، این سرویس نیز رایگان بود و هر شخصی می توانست تصاویر خود را آپلود و با متد ELA تحلیل کند.

ELA روش بسیار موثری برای تشخیص تصاویر دستکاری شده است.  مکانیزم این تکنیک بدین شکل است که تصویر را یک بار با نرخ فشرده سازی 95% فشرده سازی و ذخیره می کند، سپس اختلاف آن را با تصویر اصلی ارزیابی می کند. بخش های دستکاری شده تصویر به آسانی در ELA  قابل تشخیص خواهند بود.

ELA  چگونه کار می کند؟

در حال حاضر ELA یک ابزار آنلاین و تحت وب می باشد و با استفاده از این روش می توان به دستکاری های احتمالی تصویر پی برد. تحلیل نتیجه نیز ساده است؛ اگر بخش هایی از تصویر دستکاری شده باشند، نرخ سطح خطای آن بخش ها، با دیگر قسمت های تصویر متفاوت خواهد بود. بخش های روشن تر بیانگر آخرین تغییرات تصویر و بخش های شفاف بیانگر تغییرات متعدد بر روی آن قسمت ها هستند.

بررسی عملی

اولین گام آپلود تصویر مورد نظر و یا ارائه لینک مستقیم آن در وب سایت fotoforensics است.

mainsit.PNG

بر روی دکمه "Browse" کلیک و در پنجره ای که نمایش داده می شود؛ تصویر مورد نظر خود را از روی کامپیوتر و یا اسمارت فون خود انتخاب کنید، سپس برای ارسال و تحلیل تصویر کافیست تا بر روی دکمه "Upload File" کلیک کنید.

102213_2144_Erro7rLevelA3.jpg

در تصویر فوق صورت وزغ تغییر یافته و چند سکه نیز به آن اضافه شده است، نتیجه ELA را ببینیم.

102213_2144_ErrorLevelA5.jpg

قسمت های مشکی و سفید خالص معمولا بیانگر دست نخورده بودن آن قسمت ها است. رنگ های تیره؛ فشرده سازی با حداقل نرخ خطا را نشان می دهند و از نظر دستکاری شده بودن، مشکلی ندارند.

ELA قسمت های دستکاری شده را به صورت روشن تری نمایش می دهد و رنگهای براق تری خواهند داشت و همان چیزی هستند که به دنبال آن هستیم.

با این حال باید در نظر داشت که در ELA ؛ لبه اشیاء را با لبه اشیاء و سطح اشیاء را با سطح اشیاء مقایسه کرد، چرا که کنتراست رنگ های متضاد موجود در برخی تصاویر می تواند گمراه کننده باشد، برای نمونه در تصویر زیر به دلیل تضاد بسیار زیاد لبه کتابها و نزدیک بودن آنها، در حالی که تصویر دستکاری نشده است؛ میزان ELA  بسیار زیاد است.

547885785.PNG

 همین تصویر را با مقداری دستکاری و ذخیره مجدد ببینید. هم از ELA ناشی از کنتراست کاسته شده و هم دستکاری به وضوح مشخص است.

books-edited.jpg

دایناسور اضافه شده و کتاب های تغییر یافته کاملاً خود را در رنگ روشن نشان داده اند.

books-edited-ela.jpg

یک نمونه بسیار جالب دیگر بلیط بخت آزمایی است که برخی اعداد آن دستکاری شده اند.

7788788768.PNG

به نمونه دیگری بپردازیم؛ روز گذشته تصاویری منتسب به کارت گرافیک AMD Radeon R9 390X منتشر شد که هیچ تصویر رسمی از آن در دست نیست و برای هر مخاطبی قضاوت بسیار دشوار بود.

2015-05-07_19-45-14-635x344.jpg

یک بار دیگر نتایج واضح بود، این تصویر با ترکیب بخش هایی از چندین کارت گرافیک مختلف خلق شده است.

R9-390X-Artists-Concept-Error-Level-Anal


اخیراً تصاویری منتسب به iPhone 7 منتشر شده و توجه همگان را بر انگیخته است، اما شهرسخت افزار تصمیم گرفت که صحت تصاویر منتشر شده را بررسی کند. به همین منظور یکی از تصاویر منتسب به آیفون 7 را مورد تحلیل قرار دادیم.

65656.PNG

همانطور که می بینید به سادگی مشخص شد که این تصاویر ساختگی است.

دستیابی به نتایجی بهتر و دقیق تر

دقت نتایج ELA مستقیماً به وضوح و کیفیت تصویر بر می گردد و از این رو سعی کنید که این آزمون را بر روی نمونه های با وضوح و کیفیت بالا انجام دهید. همچنین در نظر داشته باشید که با هربار ذخیره مجدد تصویر؛ از میزان ELA بخش های تغییر یافته کاسته می شود و ممکن است که با 20 بار ذخیره مجدد، بدرستی نتوان بخش های تغییر یافته را شناسایی کرد.

نکاتی در رابطه با متد ELA

در حالی که ELA  یک روش بی نظیر برای تشخیص دستکاری ها احتمالی است، برخی نکات احتیاطی نیز در مورد آن وجود دارد:

  • تغییر یک پیکسل به تنهایی و یا تغییرات ناچیز رنگ، ممکن است به تغییرات چشمگیری در میزان ELA  منجر نشود.
  • از آنجایی که JPEG بر روی تصویر به صورت مربع های 8X8 پیکسلی کار می کند، شاید نتوان پیکسل تغییر یافته در هر مربع را دقیقاً تعیین کرد.
  • ELA  فقط نشان می دهد که چه بخشهایی نرخ فشرده سازی متفاوتی دارند، که می تواند ناشی از دستکاری باشد
  • تغییر اندازه، تغییر رنگ و افزودن نویز و افکت به تصویر، می تواند به تغییر ELA کل تصویر منجر شود
  • اگر تصویری به دفعات زیادی ذخیره مجدد شده باشد، احتمالاً ELA  واضح نخواهد بود( کاملا مشکی)
  • حتی ذخیره کردن ساده تصاویر با فتوشاب باعث تغییرات محسوسی در ELA  می شود. همچنین بعید به نظر می رسد که برای تغییر اندازه ساده تصویر، کسی مستقیماً به سراغ ابزارهای حرفه ای نظیر فتوشاپ برود، از این رو احتمال دستکاری محتمل تر است.

با آزمون و خطا می توانید به یک کاراگاه حرفه ای تبدیل شوید.

 

برگرفته از شهر سخت افزار

@ خبات کریمی

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

پردازنده های 10 نانومتری Cannonlake و Skylake-E در راه است !


Intel-Roadmap_-Skylake_Cannonlake-635x47


787878.PNG


لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام به نظر من فقط لینک مطلب رو بدید و مطالب رو کپی نکنید

 

چون : کپی کردن مطالب از سایت های دیگه باعث میشه گوگل رتبه سایت رو بدلیل کپی کردن مطلب بگیره و باعث میشه میشه مطالب فروم دیگه در صدر جدول گوگل قرارنگیره در اصل کپی کردن مطالب به SEO وبسایت صدمه میزنه 

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

سلام به نظر من فقط لینک مطلب رو بدید و مطالب رو کپی نکنید

 

چون : کپی کردن مطالب از سایت های دیگه باعث میشه گوگل رتبه سایت رو بدلیل کپی کردن مطلب بگیره و باعث میشه میشه مطالب فروم دیگه در صدر جدول گوگل قرارنگیره در اصل کپی کردن مطالب به SEO وبسایت صدمه میزنه 

درود و :blink:

لینک به دیدگاه
Share on other sites

  • کاربر ویژه

درود و :blink:

 

میدانید که کپی کردن مطالب سایت های دیگر باعث میشود رتبه سایت شما در گوگل پایین می آید با آمدن الگوریتم های جدید گوگل از قبیل مرغ مگس خوار و ... گوگل بسیار روی مطالب کپی حساس شده است و به راحتی گوگل متوجه می شود که چه سایتی برای اولین بار مطلبی را در اینترنت منتشر کرده در نتیجه برای کسانی که مطالب را عینا در وب سایت خود کپی میکنند گوگل برای آنها امتیاز منفی در نظر میگیرد.

لینک به دیدگاه
Share on other sites

روش جالبیه ولی دقیق نیست و نمیشه روش حساب کرد.میشه یه جورایی سرش کلاه گذاشت

شما تصویر خودتونو با فتوشاپ دستکاری کنید و ذخیره ش کنید.حالا عکس رو باز کنید و یه عکس از صفحه بگیرید(یا فقط از عکس باز شده)

حالا یه عکس جدید ایجاد شده که با فتوشاپ دستکاری نشده ولی همون محتویات رو داره

 

---------------------------------------

ویرایش

 

تست کردم اینجوری هم شناسایی میکنه

ولی دقیق نیست و نمیشه گفت که حتما عکس دستکاری شده.چون من با Snipping Tool ویندوز عکس گرفتم از یه صفحه اینترنتی و چون اون رو با JPG ذخیره کردم ، این سایت اونو فتوشاپ شده تشخیص داد.در حالی که اصلا با فتوشاپ بازش نکردم و با هیچ برنامه دیگه ای هم دستکاری نکردم

ویرایش شده توسط Yosef Faraji
لینک به دیدگاه
Share on other sites

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

 اشتراک گذاری

×
  • اضافه کردن...