رفتن به مطلب

Asrock Bee Box یک Mini PC منحصر به فرد!

HK888
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

ax0v_asrock.jpg
Asrock Bee Box یک Mini PC منحصر به فرد!

مطمئنن بازار کامپیوتر های کوچک به بازار پر در آمدی تبدیل شده به طوری که شرکت های زیادی از جمله Intel Dell Alienware Gigabyte Zotac و...مدتی طولانی در این بازار حضور داشته اند و همچنان محصولات جدید روانه ی بازار می کنند.

امسال در نمایشگاه Computex 2015 شرکت Asrock یک Mini PC بسیار کوچک به نام Bee Box ارائه کرد.شرکت های دیگر هم مثل Zotac از Mini PC های دیگه پرده برداری کردند مثل EN970.اما این کامپیوتر 11x12 سانتی توانایی های خیلی جالبی درخودش جا داده که اون رو از بسیاری از Mini PC های دیگه متمایز می کنه.حدف ازراک از ارائه ی Bee Box،کامپیوتر کوچکیست که بتوان از آن عنوان یک پخش کننده ی 4K،ارزان قیمت و مناسب برای انجام کار های روزمره مثل اینترنت گردی،خرید و یا کار با Office، از آن استفاده کرد.
اما سوال هایی پیش میاد.منجمله اینکه "مگه قبلا 4K روی خیلی از Mini PC ها با CPU هایی گرافیک داخلی داشتند قابل دسترسی نبوده؟ و یا اینکه Bee Box چه توانایی خواصی داره؟" در جواب باید بگم، درسته که قابلیت نمایش 4K توانایی خواصی نیست،اما قابلیت پخش فیلم 4K با 30 فریم بر ثانیه توانایی خواصی محسوب می شه!رسیدن به 4K با 30 فریم بر ثانیه احتیاجات خواصی داره:

1-درگاه HDMI 2.0

2-پشتیباینی گرافیک از کدک H.265

3-وجود رم دو کاناله (Dual Channel RAM)

هر سه ی این موارد در Asrock Bee Box موجود هستن.به لطف یک پردازنده ی نسل جدید اینتل از خانواده ی برازول (Braswell)با تکنولوژی 14 نانومتری.این کامپیوتر کوچک با 2 سی پی یوCeleron N3000/N3150 روانه ی بازار خواهد شد که مشخصات هر یک از این قرار هستش:

N3000 با 2 هسته و 2 Thread، دو مگابایت کش و فرکانس 1.04 GHz تا 2.08 GHz

N3150 با 4 هسته و4 Thread ، دو مگابایت کش و فرکانس 1.80 GHz تا 2.08 GHz

مصرف این دو سی پی یو بین 4 تا 6 وات هستش که در نوع خودش فوق العاده محسوب می شه و در نتیجه ی مصرف کم و تولید حرارت ناچیز ،احتیاجی به فن برای خنک کردن نیست.و با نبود فن، صدای خیلی خیلی کمی از این کامپیوتر شنیده می شه.پردازنده ی گرافیکی داخل هردو سی پی یو Intel HD Graphics با فرکانس 320 Mhz تا 600Mhz هستش( در N3150 سرعت تا 640Mhz افزایش پیدا می کنه) که از کدک H.265 ساپورت می کنند.هر دو توانایی استفاده از حالت 2 کاناله ی رم های DDR3L با فرکانس 1600Mhz و حداکثر 16 گیگابایت رو دارند.از توانایی های خواص این کامپیوتر کوچک می شه به وجود این چند مورد اشاره کرد:

1-درگاه برای اتصال 3 نمایشگر توسط 2 درگاه HDMI 2.0 و یک Display Port.

2- USB Type C برای انتقال سریع اطلاعات.

3- Bluetooth 4.0 و WiFi 802.11ac که به عنوان اکسس پوینت هم می شه اون رو استفاده کرد.

4- یک ریموت کنترل برای خاموش و روش کردن تا عوض کردن کانال و کم زیاد کردن صدا.

وجود این ریموت کنترول باعث شده که این کامپیوتر کوچک علاوه بر مصارف خانگی، مصارف اداری و آموزشی مثل کامپیوتر های حسابداری و دیتا شو رو هم داشته باشه.برای ذخیره اطلاعات شما می تونید از یک SSD با درگاه mSATA و حجم 64 تا 128 گیگ و یک هارد 2.5 اینچی استفاده کنید.

اما سوال دیگه ای که پیش میاد اینکه "چرا Asrock Bee Box بخریم؟کامپیوتر های کوچک خیلی دیگه از برند ها هستن که همین کارهارو می تونن انجام بدن." باز هم باید بگم درسته اما مطمئنن نه با قیمتی مثل Asrock Bee Box. با اینکه هنوز کمپانی Asrock قیمتی برای Bee Box اعلام نکرده اما از اونجایی که NUC ها برای کم کردن هزینه ها در عین حال بالا نگه داشتن قابلیت های کامپیوتر استفاده می شن، می تونیم قیمت احتمالی این کامپیوتر کوچیک رو تخمین بزنیم.اگر بخواییم قیمت تقریبی اجزای Bee Box رو تخمین بزنییم :

Asrock N3150B-ITX SOC که یک مادربرد بدون فن و بدون قابلیت جدا کردن CPUهستش به قیمت 70 دلار.
8 گیگ رم لپتاپی G.skill به صورت 2 ماجول 4 گیگی به قیمت 50 دلار.
64 گیگابایت SSD Adata با درگاه mSATA به قیمت 40 دلار.
750 گیگابایت هارد لپتاپی WD Blue به قیمت 50 دلار.
و بقیه لوازم مثل Bluetooth و Wifi و جعبه و ترانس و ریموت رو هم می تونیم حداکثر 40 دلار در نظر بگیریم.

قیمت تقریبی ما حدود 250 دلار هستش.250 دلار قیمت فوقالعاده پایینی محسوب می شه واگر کمپانی Asrock کامپیوتر Bee Box رو به این قیمت ارائه کنه،Bee Box به یکی از ارزان ترین و پر صرفه ترین کامپیوتر های کوچک تبدیل خواهد شد! اما من از خودم پرسیدم اگه بخوام یک کامپیوتر کوچک مثل Bee Box داشته باشم که توانایی های اون رو داشته باشه اما Bee Box نباشه، حدودا چقدر باید هزینه کنم؟برای همین به قسمت پشتیبانی Zotac ایمیل زدم و ازشون خواستم که از کامپیوتر های Zbox مدلی رو به من معرفی کنن که بتونه از 4K با 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی کنه، ریموت کنترول داشته باشه ارزان باشه و بتونه کار های روزمره مثل وب گردی و Office رو انجام بده.من انتظارم این بود که بین این همه Zbox های جوارجور یکی دو مدل رو به من معرفی کنن.اما اشتباه می کردم!من 2 جواب دریافت کردم. در اولین جواب به من گفتند:

"متاسفانه در حال حاضر هیچ کدام از Zbox های موجود توانایی پخش فیلم با کیفیت 4K و نرمی (30 فریم بر ثانیه) رو ندارند.برای انجام اینکار موارد زیر مورد نیاز هستند:
1-درگاه HDMI 2.0

2- پشتیبانی از کدک H.265 (که در حال حاضر گرافیک هایی مثل GTX 960 این قابلیت رو دارند.)

در حال حاضر هیچ یک از Zbox های ما HDMI 2.0 و پشتیبانی از H.265 رو ندارند اما شاید تا پایان همین سال ما اولین دستگاه کمپانی که توانایی پخش 4K با 30 فریم بر ثانیه رو داشته باشه عرضه خواهیم کرد."

ایمیل دومی که به دست من رسید کمی ضد و نقیض با ایمیل قبلی بود در این ایمیل به من گفتند:

"شما می تونید از Zbox EN760 استفاده کنید که با خروجی HDMI و از 4K 30hz پشتیبانی می کنه.همچنین شما برای استفاده از گیرنده ی CIR داخلی دستگاه باید یک ریموت کنترول RIC با 6 پروتکل و پشتیبانی از Windows MEC تهیه کنید"
حتی اگه EN760 بتونه از 4K با 30فریم بر ثانیه پشتیبانی کنه(که به علت عدم وجود HDMI 2.0 و کدک H.265 امکان نداره) بایدEN 760 به قیمت 650 دلار (بدون SSD) و یک ریموت کنترول به 20 دلار رو بخرید! پس ادعای های Asrock درباره ی اولین بودن در داشتن این امکانات، ادعاهایی دروغین نیست!

در آخر باید گفت Asrock Bee Box یک دستگاه با توانایی های بسیار زیاد و عالی همگی در یک جعبه ی کوچک مثل کندوی عسل،برای کاربران معمولی تا کاربران ادارات، یک محصول مفید و منحصر به فرد محسوب می شه.با قیمت گذاری عادله این محصول، به راحتی می شه اون رو برای کسایی که به این قابلیت ها نیازمند هستند،توسیه کرد!

منابع استفاده شده برای گردآوری این مطلب:
ASRock Beebox goes beyond recommended Intel standards - Systems - News - HEXUS.net
ASRock Releases Cherry Trail Mini-PC: The Beebox
Beebox Series - ASRock Inc.
Mini PC: Intel® NUC
ARK | Intel® Celeron® Processor N3000 (2M Cache, up to 2.08 GHz)
ARK | Intel® Celeron® Processor N3150 (2M Cache, up to 2.08 GHz)
ASRock > N3150B-ITX
G.SKILL 8GB (2 x 4GB) 204-Pin DDR3 SO-DIMM DDR3 1333 (PC3 10600) Laptop Memory Model F3-10600CL9D-8GBSQ - Newegg.com
ADATA Premier Pro SP310 ASP310S3-64GM-C mSATA 64GB SATA 6Gb/s MLC Internal Solid State Drive (SSD) - Newegg.com
WD Blue WD7500BPVX 750GB 5400 RPM 8MB Cache SATA 6.0Gb/s 2.5" Internal Notebook Hard Drive Bare Drive - Newegg.com
Rosewill RHRC-11002 Windows 7 Certified MCE IR Remote Controller/Windows 8 MCE + Small USB Dongle Type, with Netflix CD - Newegg.com
Zotac ZBOX-EN760-P Intel Core i5, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GTX860M Discrete Graphics, Mini PC - Newegg.com

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...