رفتن به مطلب

بختك چيست ؟ آيا بختك وجود خارجي دارد يا خير؟ خداوند چرا جن و بختك را آفريد ؟ چه تأثيري بر زندگي انسان دارد؟

Recommended Posts

اينها سؤالاتي است كه ممكن است بارها و بارها به گوش شما خورده باشد يا در ذهن شما تداعي شده يا حداقل براي خود يا اطرافيانتان اتفاق افتاده باشد.
كابوس(1) يا بختك(2) يك اصطلاح قديمي است و آن حالتي است كه به شخص خوابيده دست دهد و او پندارد كه شخصي يا شيء سنگيني بر سينة او افتاده و او را مي فشارد و نفس او تنگ خواهد شد و مي خواهد بجنبد و آواز دهد، نه آواز تواند و نه تواند بجنبد، و بيم باشد كه خفه شود يا ديوي كه مردم را در خواب فرو گيرد به اعتقاد عوام جني است كه بر روي آدم مي افتد، يا افكار و تصورات غير معقولي كه با اشباح خيالي و عذاب دهنده همراه باشد.(3)

چه كساني دچار ديدن كابوس يا بختك مي شوند؟در مجموع مي توانيم بگوئيم كه در پسر ها و دختر ها كابوس ها بسامد يكساني دارند. و احتمالاً در مردان و زنان نيز يكسانند. جنسيت در بسامد كابوس تعيين كننده نيست. (4)

كابوس يا بختك چگونه اتفاق مي افتد؟تعداد زيادي از مؤلفان و (محققان) به موضوع كابوس (بختك) علاقه مند بوده اند و تفكرشان را در مورد ماهيت و علل آن بيان كرده اند، برخي از اين افراد كارهاي پژوهشي در مورد كابوس (بختك) انجام داده اند و آنها را ذكر كرده‌اند در واقع ماهيت كابوس (بختك) نظريات منظم زيادي وجود ندارد.(5) اما به عنوان نمونه چند نظر در اين خصوص بيان مي گردد.
1. نگرش هاي قديمي بر اين اعتقاد بودند كه كابوس ها (بختك ها) به خاطر سركشي شيطان ها يا ارواح شيطاني به سراغ فرد مي آيند. (روسكوف 1869، كوكس 1870، پينجز 1960)(6).
2. ميچل هرسن (1972) نظرشان بر اين است كه داراي افكار در زمينه مرگ يا ترس از مرگ هستند، بيشتر از ديگران دچار كابوس (بختك) مي شوند.(7)
3. تعدادي از پژوهشگران قرن نوزدهم من جمله (والر 1916، رادستوك 1879) ادعا كرده اند كه اشكال در نفس كشيدن، خفقان و نارسايي اكسيژن به مغز مي تواند كابوس (بختك) ايجاد كند.(8) اما برخي از پژوهشگران من جمله (ارنست هارتمن) عقيده دارند كه اين ادعا درست نيست.(9)
4. استفاده و ترك دارو
برخي از محققان معتقدند كه داروهاي مختلف مي توانند كابوس ايجاد كنند.(10)
5. اختلالات معده اي روده اي
نظرية ديگري كه به گونه اي گسترده مورد قبول واقع شده است، فرضيه «پيتزاي فلفلي» (polysomnography) يعني خوردن غذاي ادويه دار كابوس ايجاد مي كند. احتمالاً مكانيسم عمل اين است كه غذا هاي ادويه دار و تند باعث افزايش حركت روده اي مي شوند يا برخي از اختلالات ديگر را در عملكرد معده اي روده اي ايجاد مي كنند، كه دستگاه عصبي خود مختار اين تغييرات يا اختلالات را حس مي كنند و سپس اين اعصاب در پايانه هاي مركزي شان تغييرات غير مشخصي توليد مي كنند كه به كابوس (بختك) منجر مي شود. اين فرضية مورد قبول ولي ناآزموده با رايج ترين توجيه كابوس (بختك) در قرن نوزدهم سازگاري دارد. (ارنست جونز، 1931) نتايج مطالعات تعداد زيادي از پزشكان و دانشمندان قرن نوزدهم را كه از اين توجيه حمايت كرده اند، بررسي كرده است.(11)
6. يك نظريه، كه به طور وسيعي مورد قبول است ولي به ندرت به طور واضح بيان مي شود، اين است كه گناه سبب كابوس (بختك) مي شود. (جان مك 1970) در كتاب كابوس: روان شناسي و زيست شناسي رؤياهاي ترسناك، گزارش جالبي از كابوس هاي يك پسر بچة 12 ساله را ارائه مي دهد كه اين كابوس ها به طور آشكاري به گناه مربوطند.(12)
نظريه هاي ديگري در مورد علل كابوس (بختك) وجود دارد اما نكته اي كه بسياري از مؤلفان، در مورد آن توافق دارند اين است كه كابوس (بختك) شامل تعدادي از اولين و عميق ترين اضطرابها و ترس هاي خيلي وحشت آوري است كه همة ما در معرض آنها قرار داريم. در واقع زماني كه ما سعي در تحليل كابوس ها داريم به سرعت به اين ترس هاي اوليه رهنمون مي شويم.(13)
از آنچه گفته شد مي توان نتيجه گرفت كه بختك يك موجود خيالي بيش نيست كه واقعيتي خارجي ندارد. به علل وجود آن اشاره شد. وضو به هنگام خواب، پناه بردن به خداوند، قرائت سوره هاي ناس، فلق، و يا خواندن تسبيحات حضرت زهرا ـ سلام الله عليها ـ و خواندن برخي از دعاها من جمله اين دعاي شريف پيامبر اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ كه با آموزش اين دعا راه دوري شيطان از انسان هاي كابوس گرفته را بيان كرده، فرمود: «أعوذ بكلمات الله التامه من غضبه من شر عِقابه و من شر عِباده و من هَمَزاتِ الشياطين و أن يَحضُرون» پناه مي برم به كلمات الهي و تام، از غضب او و از بدي مجازات او و از شرور بندگانش و آزار شياطين و از اينكه نزد من حاضر شوند.
در سخني ديگر، امام صادق ـ عليه السّلام ـ جا به جايي فرد كابوس ديده را در بستر توصيه كرد و فرموده اند: چنين شخصي بايد از اين پهلو به آن پهلو شود و نخست اين آية قرآن را قرائت كند:
انما النجوي من الشيطن ليحزُنَ الذين آمنوا و ليس بِضارّهم شيئاً الا باذن الله(14) چنان نجوايي صرفاً از ]القاب[ شيطان است تا كساني را كه ايمان آورده اند دلتنگ گرداند ]ولي[ جز به فرمان خدا هيچ آسيبي به آنها نمي رسد.
پس اين دعا را بخواند: «عُذت بما عاذت به الملائكه الله المقرّبون و انبيائه المرسلون و عباده الصالحون من شر ما رأيت و من شر الشيطان الرجيم». پناه مي برم به آنچه پناه برده اند به آن فرشتگان مقرب الهي و انبياي مرسل و بندگان صالح او از شر آن چه ديدم و از شر شيطان رانده شده.
مواردي كه ذكر شد، از كار هاي پسنديده و پاداش آفريني است كه خواب انسان را از حضور چنين رؤياهايي مصون مي سازد.(15)

ویرایش شده توسط Intel 
لینک به دیدگاه

:D

دوست من درست نبود توی همچین انجمنی حرفش زده بشه

چون خیلی ها هنوز دچارش نشدن و نمیدونن چیه (همون بهتر که ندونن :D )

اگر هم بحث داشتن اطلاعات در مورد همچین مطلبی هست با یه سرچ کوچیک میشه وبسایت های رو پیدا کرد که صرفا واسه همین قضیه ساخته شدن ( فروم عمومی نیست )

لینک به دیدگاه

بعضی ها به سردی خوردن یا گرمی خوردن حساس هستن

قبل از خواب اگر سردی خورده باشین مثل ماهی  کمی خوردنی شیرین بخورید حل میشه.

لینک به دیدگاه

من خودم یه بار حس کردم که تو خوابم و نمی تونم پا شم یعنی نفسم می خواد بند بیاد ولی چیزی رو خودم ندیدم یعنی بختک تا حالا ندیدم

ولی جن اینا تو خواب زیاد دیدم به خاطر بعضی بازیای خطرناک :laughing:

لینک به دیدگاه

من خودم یه بار حس کردم که تو خوابم و نمی تونم پا شم یعنی نفسم می خواد بند بیاد ولی چیزی رو خودم ندیدم یعنی بختک تا حالا ندیدم

ولی جن اینا تو خواب زیاد دیدم به خاطر بعضی بازیای خطرناک :laughing:

اره خواب دیدم با دو تا خواهرم تو یه مکانی شبیه به بازی واچ داگز هستیم.بعد در رو با نگه داشتن Q هک کردم و وقتی سمت چپ رو نگاه کردم از خواب پریدم.داشتم میمردم از ترس

8-X  8-X  8-X  8-X  8-X  8-X

لینک به دیدگاه

ممنون , بسیار عالی بود.فقط جالب هست که دوستانی که همچین تجربه ای داشتن بفرماین دلیلش بنظرشون چی بوده.

برای بنده یکبار اتفاق افتاده و نظریه 3 و 5 رو در مورد تجربه ی خودم منطقی تر میبینم و باید اضافه کنم حالتی هست که با صدای بلند فریاد میکشید و طلب کمک میکنین و حس میکنید کسی صدای شما رو نمیشنوه یا اصلا صدایی از تارهای صوتی شما ایجاد نمیشه . و نکته ی دیگه کابوس و بختک آیا دو مقوله ی جدا نیستند؟

ویرایش شده توسط mohsen.dehvari
لینک به دیدگاه

این اتفاق یک بار برای بنده افتاد حدودا10-15 سال پیش

دوران خدمت سربازی بودم توی بیابونهای مرزی سیستان و بلوچستان

یک روز صبح که حوصله مراسم صبحگاه و ورزش رو نداشتم گروهان رو پیچوندمو رفتم ته اسایشگاه خوابیدم

یه تخت بود کنار پنجره

خلاصه یکی دو ساعتی خوابیده بودم که یهو حس کردم یکی داره نگاهم میکنه از پشت پنجره

خواستم بلند شم دیدم نمیتونم

خواستم صدا بزنم دیدم صدام در نمیاد

خلاصه گوچکترین حرکتی نمیتونستم داشته باشم

فقط چشمام تکون میخورد و میتونستم اون سایه ای که پشت پنجره وایساده بود و داشت نگاهم میکرد رو ببینم

نفسم بند اومده بود فکر میکردم دارم میمیمرم

گفتم خدایا اول جوونیمه اینجا تو غربت نمیرم

کلی به بدنم فشار اوردم ولی انگار یه وزنه سنگین افتاده بود روی تک تک نقاط بدنم

دریغ از تکون خوردن انگشتام

خلاصه بعد چند لحظه یهو انگار توی یک آن وزنه از روم برداشته شد و منم چون داشتم تلاش میکردم که پاشم به سمت جلو پرتاب شدم

توی اینه که خودمو دیدم نصف صورتم قرمز شده بود

رفتم بیرون از اسایشگاه دیدم هم دوره هام خسته و کوفته دارن برمیگردن

کلی سال گذشته و من هنوزم نفهمیدم چی باعث این اتفاق شد و او سایه پشت پنجره که زل زده بود بهم چی بود...

لینک به دیدگاه

دقیقا به خاطرهمون 3و5 هست... اختلالات تنفسی عامل اصلیش هست...بد که میخوابی از نظر فیزیکی میگم مثلا تو تخت کج شدی دستتم 2دور چرخیده دور گردنت سخت داری نفس میکشی ولی خوب خوابی متوجه نمیشی سطح اکسیژن مغز میاد پایین دیگه داری میمیری اونجاست که جناب بختک که همون توهمات فانتزی هستن میان سراغتون و زحمت بیدار کردن فرد مورد نظرو میکشن :D 

لینک به دیدگاه

تو کتابهایی که با شیوه‌ی علمی رویابینی رو بررسیده‌اند توضیحهای قانع کننده‌ای وجود داره. از جمله کتاب کلاسیک زیگموند فروید به نام تفسیر خواب ( با ترجمه‌ی شیوا رویگریان منتشر شده) داده‌های ارزشمندی رو از زمان ارسطو تا پایان سده‌ی نوزدهم مطرح و دسته بندی می‌کنه. برای رویابینی به طور عام علتهایی چون وضع دستگاه گوارش، وضعیت فیزیکی شخص رویابین، رخدادهای روز پیش از رویا قابل توجه‌اند. همچنین محرکهایی که روی حواس شخص رویابین حین خواب اثر می‌گذارند. مثلا یکی از اشخاصی که زمان انقلاب در فرانسه می‌زیسته در دوره‌ی ترور خواب می‌بینه که صدای ناقوسها رو می‌شنوه و وقتی با وحشت بیدار می‌شه می‌بینه که ساعت شماطه‌دار در حال زنگ زدن هست. برای این رویای خاص پیشامدهای آن دوران خاص و به ویژه روز پیش از رویا زمینه رو فراهم کردند و صدای زنگ به عنوان محرک شنوایی شکل رویا رو ایجاد کرده. مثلا ممکنه که پای شما در لبه‌ی تخت قرار گرفته باشه و خواب سقوط ببینید و الخ.

شخصا چند بار که به دلیل مصرف زیاد کشف رازی در وضعیت نامساعدی از نظر فیزیکی به خواب رفته بودم دچار کابوسهای این‌چنینی شده‌ام و وقتی با احساس خفگی بیدار شده‌ام فهمیده‌ام که حین خواب اکسیژن کافی به ریه‌هام نمی‌رسیده.

ویرایش شده توسط سعید بهمنیان
لینک به دیدگاه

دلایل خیلی زیادی می تونه داشته باشه و هزار تا هم براش تعبیر و دلیل آوردن
من خودم در یک برهه زمانی دچارش شدم :( :( :(

اسم علمی که براش گذاشتن فلج خواب یا Sleep Paralysis هست و نتایج زیادی در موردش توی گوگل هست
و تقریبا در تمام دنیا شایعه :wacko:
در کل هر چی هست آدم رو نصفه جون میکنه

ویرایش شده توسط sazhen
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

ضمن احترام کامل به نظر استارتر و دوستان =خرافات، بهتره دنبال علت باشید تا توجیه *dry#

کلاً همیشه دنبال توجیه هایی هستیم که با باورهامون همخونی داشته باشه ونه دلایل حقیقی و علمی..................به نوعی خود فریبی برای ممانعت از هرگونه  تضاد میان علم با اندیشه هامون

اگه  خیلی ساده کتابی مثل Kaplan & Sadock's Comprehensive Textbook of Psychiatry بخش Sleep Disorders رو مطالعه می کردیم، دیگه دنبال اجنه و ... نبودیم

ویرایش شده توسط خبات کریمی
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

والا من شخصا هر وقت که عصبی ام و استرس زیادی دارم قبل خواب، در حین خوابیدن برام مهمون میاد =))

برای من که شخصا از روی خستگی مفرطه که مغزم توهم میزنه  :D

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

والا من شخصا هر وقت که عصبی ام و استرس زیادی دارم قبل خواب، در حین خوابیدن برام مهمون میاد =))

برای من که شخصا از روی خستگی مفرطه که مغزم توهم میزنه  :D

ای ...... :laughing: :laughing: :laughing: =)) =)) =)) =)) :clapping: :x :x :x

لینک به دیدگاه

خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

یاد شیر فرهاد افتادم به کیانوش میگفت عین بختک افتادی رو زندگی ما.

=))

دقیقا :laughing:  :laughing:  :laughing:

لینک به دیدگاه

ضمن احترام کامل به نظر استارتر و دوستان =خرافات، بهتره دنبال علت باشید تا توجیه *dry#

کلاً همیشه دنبال توجیه هایی هستیم که با باورهامون همخونی داشته باشه ونه دلایل حقیقی و علمی..................به نوعی خود فریبی برای ممانعت از هرگونه  تضاد میان علم با اندیشه هامون

اگه  خیلی ساده کتابی مثل Kaplan & Sadock's Comprehensive Textbook of Psychiatry بخش Sleep Disorders رو مطالعه می کردیم، دیگه دنبال اجنه و ... نبودیم

خیلی هم عالی...از طرز فکر و حرف زدنت خیلی خوشم میاد...همونطور که یه آدم کم دان میبینم و نمیتونم جلوی خودمو بگیرم یه چیزی بهش میگم..به همون صورت هم از آدمی که منطقی و هوشمندانه فکر میکنه و از همه مهمتر مطالعه میکنه تعریف میکنم...آقا سعید هم به برادر فروید اشاره کردن که من بازم خوشحال شدم دیدم از این اسم ها اینجا به گوش میرسه :) :) :) :big hug: :big hug: :big hug:

لینک به دیدگاه

والا من اینارو نمی دونم ولی دوستمون که گفت صدام در نمیاد وایییییی آره منم خیلییییی شده تو خواب یه چیزی می بینم یا مثلا فلج شدم انگار هی میخوام داد بزنم مادرررررررررررررررررر منتها صدام درنمیاد 

معمولا هم فکر کردم که چی باعش شده ولی ه نتیجه ای نرسیدم 

تازه دو بارم تو خواب مردم ! :wacko:   رسما فوت شدم  :(  آخراش بود که از خدا خواستم کاش برگردمو بتونم کارای خیر بکنم و... که یهو از خواب پا میشم نمی دونین چه حسی بود انگار واقعا خدا بهم یه فرصت داده 

انشالا که سر هیشکی نیاد آدم خیلی می ترسه 

لینک به دیدگاه

علايم فلج خواب:
1) ناتواني در حرکت دادن تنه، دست‌ها و پاها و صحبت کردن (فرد از فرط ترس مي‌خواهد فرياد بکشد و براي بيدار شدن تقلا مي‌کند، اما گويي تلاش وي بي نتيجه است)
2) فلج تمام و يا بخشي از عضلات بدن
3) احساس خفگي و مرگ (گويي، چيزي روي قفسه سينه ي شما قرار گرفته است)
4) وحشت‌زدگي و اضطراب.
5) توهمات خواب (hypnagogic hallucinations): به توهمات شنيداري، ديداري و لمسي رويا مانند اطلاق مي‌شود، مانند احساس حضور يک انسان ديگر در اتاق، احساس فشار بر روي قفسه سينه، ديدن سايه‌ي افراد، ديدن منبع نوراني، شنيدن صداي افراد، شنيدن صداي قدم‌هايي که نزديک مي‌شوند، ديدن شبح، احساس خروج روح از بدن، احساس شناور شدن در هوا، شنيدن صداي باز و بسته شدن درها.

5698_440.jpg

تصورات غلط نسبت به بختک یا فلج خواب:
آزار و اذيت توسط جن، شيطان، ديو و يا موجودات ماوراي زميني، و يا اشتباه گرفتن آن با تجربه خروج روح از بدن.
در مورد پديده فلج خواب باورها و تفسيرهاي مختلفي در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف وجود دارد. ايراني‌ها اين پديده را به نام «بختک» مي‌شناسند. بعضي‌ها هم از آن تعبير به جن‌زدگي مي‌کنند و تمام اتفاقاتي که براي فرد مي‌افتد به گردن ديوهاي بدسرشت و اجنه مي‌اندازند.
ايرلندي‌ها هم بر اين باورند که فلج خواب بر اثر دروغي که روز قبل گفته شده بروز مي‌کند. اما آنچه بارز است اين است که طي قرن‌ها باور عمومي بر اين است که اين مشکل با انواع اجنه و نفرين‌ها مرتبط است.
دماغ بختک را چنگ بزنيد!
مردم عوام روايت ديگري از بختک داشتند. آنها بر اين باور بودند که بختک کنيز اسکندر بود! هنگامي که کلاغ به مشک محتوي آب حيات که اسکندر با خود از ظلمات آورده بود منقار زد و آب حيات بر زمين ريخت، اين کنيز بي‌درنگ مشتي از آن آب را برداشته و نوشيد و اسکندر که خشمگين شده بود به ضرب شمشير بيني او را کند و بختک از گل، بيني ديگري براي خود ساخت! بختک اگر کسي را ببيند که طاقباز خوابيده به سينه او مي‌جهد.
اگر در آن حال فرد بيدار شود، به بيني او چنگ بيندازد، بختک از بيم آنکه بيني‌اش کنده شود گنجي از گنجه‌ اسکندر را که مي‌شناسد رشوه خواهد داد تا دست از بيني‌اش بردارد!

علل ايجاد فلج خواب:
● عوامل ژنتيکي
● اضطراب و استرس
● اختلال هواس
● اختلال در نظم خواب

5697_442.jpg

مکانيسم ايجاد فلج خواب:
در طي خواب در مرحله‌ي حرکات سريع چشم (REM)، يعني مرحله‌اي که فرد خواب (رويا) مي‌بيند، مغز انتقال پيام‌هاي عصبي به سوي عضلات اسکلتي (به استثناي عضله ديافراگم و عضلات چشم) را متوقف مي‌سازد، تا شما روياهاي خود را برون ريزي نکنيد (يعني مثلا وقتي در خواب مي‌بيند مي‌دويد، از رختخواب بلند نشويد و شروع به دويدن نکنيد).
نقطه‌ي مقابل اين عارضه زماني است که برخي افراد هنگام ديدن رويا، دست ها و پاهاي خود را تکان مي‌دهند و يا در موارد شديدتر دچار خواب‌گردي (راه رفتن در حين خواب) مي‌شوند.

چه چيزهايي احتمال تکرار فلج خواب را افزايش مي‌دهند:
1) کساني که به طور طاق باز و به پشت مي‌خوابند، بيشتر به فلج خواب دچار مي‌شوند.
2) برنامه‌ي خواب نامنظم و محروميت از خواب
3) افزايش استرس و اضطراب
4) تغييرات ناگهاني در سبک و يا محيط زندگي
5) مصرف قرص‌هاي خواب‌آور و آنتي هيستامين‌ها

درمان فلج خواب یا بخنک:
از آنجا که فلج خواب یا همان بختک، پدیده‌ای وحشت‌آور است، بهتر است از بروز آن پیشگیری کنیم. هرچند فلج خواب يک اختلال خواب بي خطر است.
برای جلوگیری از ایجاد چنین حالاتی یا به حداقل رساندن آن کارهای زیر را انجام دهید:
● وضعیت خوابیدن خود را تغییر دهید و هرگز به پشت نخوابید.
● انجام ورزش‌های منظم.
● از خوردن زیاد غذا و نوشیدن کافئین به مقدار زیاد و کشیدن سیگار پیش از خواب خودداری کنید.
● کاهش سطح استرس زندگی و ترس‌ها، یکی دیگر از عوامل کلیدی و مهم در پیشگیری از بروز فلج خواب است.
● افرادي که هفته اي يک بار به فلج خواب دچار مي‌شوند، لازم است تحت درمان دارويي (مصرف ضد افسردگي‌ها) قرار بگيرند.

اما چنانچه با رعایت این نکات باز هم گرفتار این مشکل شدید، با انجام این راهکارها سعی در هوشیاری خود کنید:
● سعي کنيد انگشتان دست يا پاي خود را تکان دهيد.
●  چشمان خود را به شدت تکان دهيد و به دنبال آن پلک‌ها و سر خود را.
●  سعي کنيد وضعيت خروج از بدن را در خودتان القا کنيد.
● چنانچه هنگام خوابیدن احساس کردید که حالت فلج در حال رخ دادن است، بنشینید و چند لحظه‌ به نور خیره شوید و سپس دوباره دراز بکشید. این راهکار در برخی از موارد موثر واقع می‌شود.
● در مواردی هم می‌توانید در زمان بیداری، لحظه وقوع فلج خواب را بازسازی کنید و سپس روی بازگردانی فعالیت اندام‌ها و نوع تفس خود تمرکز کنید و به نوعی حالت بیداری را در وجود خود القا کنید. این تمرین می‌تواند نگرانی حاصل از آن را در زمان فلج خواب کاهش دهد.
● در موارد شدید، که فلج خواب به مدت 6 ‌‌ماه، حداقل هفته‌ای یک بار در فردی رخ می‌دهد، می‌توان از دارودرمانی استفاده کرد و اغلب مصرف داروهای ضدافسردگی‌ و برخی داروهای دیگر با تجویز پزشک نتایج خوبی در پی خواهد داشت.

آیا بروز این علایم پدیده‌ای خطرناک است؟
تحقیقات اخیر حاکی از آن است که بین 25 تا 30 درصد از جمعیت کلی جهان، در طول عمر خود حداقل یک بار فلج خواب را تجربه کرده‌اند که در این میان 95 درصد از آنها تجربه حوادث وحشتناک را در خواب داشته‌اند. بنابراین پدیده شایعی محسوب می‌شود.
همان طور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، یکی از دلایل بروز فلج خواب وراثت است. بنابراین چنانچه یکی از اعضای خانواده شما دچار این مشکل باشد، احتمال این که شما هم مبتلا به آن شوید، وجود دارد.
به طور معمول احتمال بروز فلج خواب در زنان 2 تا 4 برابر بیشتر از مردان است. اگر چه بسیاری از افرادی که با این مشکل مواجه‌اند، از اتفاقاتی که می‌افتد آگاه نبوده و دچار وحشت می‌شوند، ولی این فرآیند اصلا خطرناک نیست و در عرض چند لحظه پایان می‌یابد و هیچ‌گونه عارضه جسمی را در پی نخواهد داشت. بلکه تنها باید آرامش خود را حفظ کنید و از هر گونه استرس و نگرانی بپرهیزید، چون به این فرآیند دامن می‌زند

لینک به دیدگاه

من خودم به جن و روح اعتقاد دارم و می دونم که وجود دارند ولی این که بخوان با ما آدما ارتباط برقرار کنن و یا اذیتمون کنن نه به هیچ وجه اعتقاد ندارم مگر این که آدم دست به کارای ماورایی بزنه و یا اذیتشون کنه 

ولی بدون این که ما کاری بکنیم جناب جن عزیز بیاد اذیت کنه نه فکر نمی کنم همچین چیزی باشه خودم میگم خیلی خوابای وحشتناک دیدم ولی در کل توشون موجود خاصی ندیدم یعنی توهم بودن 

در کل به این جور چیزا فکر نکنیم بهتره هر وخ فک کنی یا بری بخونی یا دو سه تا عکس ببینی اون وخ میاد سراغت همین تابستان پارسال بود من نشستم سریال واکینگ دد رو ببینم  :laughing:  هیچ ترسی از زامبی ها ندارما! ولی چون هر روز حدود 7 8 قسمت می دیدم یعنی فکر و ذکرم زامبی بود تو خواب هر شب زامبی می دیدم فک می کردم الان از پشت میاد گاز می گیره  *dry#

لینک به دیدگاه

من خودم اینقدر خوابم راحته مدت هاست دوس دارم یه خواب ترسناک و کابوس ببینم وقتی هم میبینم لذت میبرم نمیترسم :eek:  :wacko:  :cool:

لینک به دیدگاه

همین دیشب برا من اتفاق افتاد! 

مجبور شدم با چراغ روشن بخوابم

لینک به دیدگاه

من فكر ميكردم فقط خودم اينطوريم و كسي تو دنيا چنين چيزيو تجربه نكرده خخخخخ

لامصب خيلي وحشتناكه، داري راه ميري يهو سرو كله يه جن پيدا ميشه و ميخواي فرار كني كه ميبيني نميتوني راه بري ميخواي داد بزني صدات در نمياد

لینک به دیدگاه

من الان چتدساله هفته ای یبار اینجوری میشم اولاش خیلی اذیت میشدم وای الان عادت کردم .............هرپی ایه قرانم میخوندم جواب نمیداد  :D  :D .....هربار 5 تا 15 دقیقه طول میکشه ...فشار عصبی زیادی ایجاد میکنه انگار یکی دیگه تو جلدت رفته نه میتونی حرکت کنی نه حرف بزنی و...

بنظرم یه جورایی تخلیه انرژی بحساب میاد حالا واسه من هم اینجوریه شانس داریم ...ولی جدی میگم وقتی بلند میشم خیلی راحت میشم انگار ریستارت میشم

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...