رفتن به مطلب

تعداد هسته های پردازنده ها چه تاثیری در بازی های DirectX 12 دارند؟

اشتراک گذاری

Recommended Posts

ما یک پردازنده هشت هسته ای را در سه تست DirectX 12 مختلف آزمایش کردیم و نتایج ممکن است باعث ناامیدی شما شوند!

u0kf_1.jpg

واقعا به چه تعداد هسته پردازنده برای بازی های PC نیاز دارید؟ در سال های اخیر تعداد عاقلانه آن چهار یا حتی دو هسته بوده، البته اگر از Hyper Threading استفاده می کنید.

با آمدن DirectX 12 و قابلیت بهره وری بهینه تر آن از پردازنده های چند هسته ای نسبت به نسخه های قبلی DirectX این "مقدار عاقلانه" دست خوش تغییراتی شده است. اما چه تعداد بیشتر؟

9f8s_2.jpg

این تست ها چطور انجام شده؟

برای این تست از آخرین نسخه ویندوز 10 با یک پردازنده هشت هسته ای Core i7 5960X، مقدار 32 گیگابایت حافظه رم DDR4 با باس 2133 و یک گرافیک AMD Radeon Fury X استفاده شده است. برای درک تاثیر هسته های کمتر، در طول تست Hyper Threading و هسته ها به صورت دستی خاموش شده اند.

این موضوع را در نظر داشته باشید که با کم کردن تعداد هسته های پردازنده، Turbo Boost با کمی اضافه کردن سرعت کلاک هسته واکنش نشان می دهد. به جای خاموش کردن Turbo Boost، فقط این را یادآور می شوم که با بیش از دو هسته با Hyper Thrading، پردازنده در کلاک 3.5GHz فعالیت می کند، بیش از آن با 3.3GHz. در حالت ایده آل، ترجیح می دادم از پردازنده های مختلف استفاده کنم زیرا هر چیپ واکنش متفاوتی نشان می دهد اما این کار تخمین منطقی تری ارائه می دهد.

در اولین تست صورت گرفته از Cinebench R15 استفاده شده که یک بنچمارک عالی در دنیای واقعی است که می توان تفاوت رشته های پردازشی بیشتر را به خوبی مشاهده کرد.

1si0_3.png

با این حال Cinebench R15 یک تست رندر است که کاملا مبتنی بر پردازنده است. پس تکلیف گیمینگ چه می شود؟ برای این امر در ابتدا به سراغ تست رابط برنامه نویسی کلی 3DMark رفتیم. این یکی از اولین نمایش های تمام چیزهایی بود که با DirecX 12 ممکن است و جدول زیر به خوبی نشان می دهد که تعداد هسته از سرعت پردازش اهمیت و تاثیر بیشتری دارد.

lua_4.png

آیا می خواهید هشت هسته را در DirectX 12 ببینید؟

قابلیت های تست 3DMark مقیاس های متفاوت را با اضافه کردن Hyper Threding و تعداد هسته در DirectX 12 به خوبی نمایش می دهند اما متاسفانه با تعداد 6 هسته به انتهای آن رسیدیم و اضافه کردن تعداد هسته و Hyper Threading تفاوتی به جای نگذاشت.

kvko_5.png

این یکی بدشانسی بود اما حداقل نتیجه بهتری در همان تست نسبت به DirectX 11 حاصل شد. با مقایسه جدول زیر و جدول بالا به خوبی می بینید که در یک دو هسته ای با Hyper Threading نتیجه بهتری میتوانید بدست بیاورید.

تعداد کمی از بازی های روز یک دو هسته ای را با فیزیک و پردازش های مربوط به صوت اشباع می کنند اما یک دوهسته ای خوب با Hyper Threading برای بخش اعظمی از مردم در اکثر بازی ها کفایت می کند.

kdmo_6.png

کارایی در Ashes Of The Singularity:

هنوز برای پردازنده های هشت هسته ای امیدی باقی مانده. تست دوم انجام شده Ashes Of The Singularity Beta II است که اخیرا عرضه شده. بازی پیش رو نمایش خوبی از توانایی های DirectX 12 مانند استفاده کارت های انویدیا در کنار کارت های AMD است. همچنین در بخش چند رشته ای عملکرد خوبی دارد و هنوز برای چیپ های هشت هسته ای امیدی هست.

مجددا مانند 3DMark از یک کارت گرافیک AMD Radeon Fury X و تفاوت های پردازنده و Hyper Threading استفاده شده. چیزی که شاهد آن هستید "نرخ فریم متوسط پردازنده" است که طبق توضیحات Stardock نشانگر کارایی پردازنده در صورتی که منبع بی انتهایی از قدرت پردازش گرافیکی داشته باشید، است. برای این که کارت گرافیک در اینجا تاثیر کمتری داشته باشد تست را در رزولیشن معمول 1920x1080 و با تنظیمات پیش فرض "High" که دو مرحله از بالاترین حالت پایین تر است اجرا می کنیم.

07uo_7.png

متاسفانه نتیجه جای اما و اگرهایی باقی گذاشت. همانطور که میبینید با اضافه کردن هسته های پردازنده و روشن کردن Hyper Threading نتیجه خوبی بدست می آید اما افزایش بازده با عبور از شش هسته و Hyper Threading کمتر می شود. در حالی که در تعداد پایین بازده خوبی به دست می آورید، Hyper Threading در بیشتر از شش هسته دیگر افزایش بازده قابل توجهی به شما نمی دهد و در هشت هسته و هشت هسته با Hyper Threading نتایج تقریبا یکسان است. اگر AMD می توانست به گیمرها یک پردازنده 10 یا 12 هسته ای ارائه کند، به احتمال زیاد می توانست با پردازنده های رده بالا رقابت کند.

vz8o_8.png

کارایی در Gears Of War Ultimate Edition:

احتمالا Ashes Of The Singularity بهترین سناریو برای DirectX 12 است. این بازی برای مدتی طولانی تحت توسعه بوده و اهتمام زیادی برای استفاده آن از تمام هسته های پردازنده های کامپیوترهای امروزی شده است. با این حال همه بازی ها Ashes Of The Singularity نخواهند بود، حتی اگر برچسب DirectX 12 را داشته باشند! در حقیقت، اولین بازی مهم DirectX 12 بازی Gears Of War Ultimate Edition مایکروسافت است. حود بازی و اینکه چگونه می توانید آنرا تهیه کنید خودش جای بحث های زیادی دارد به علاوه باگ های بد آن. با این حال به عنوان اولین بازی DirectX 12 فکر کنم هنوز ممکن است ارزش بررسی با همان سخت افزار را داشته باشد.

این تست ها هم مشکلات خودشان را دارند. فعلا بازی به وضوح بر روی سخت افزارهای AMD با مشکل همراه است. باز هم برای اینکه کارت گرافیک فاکتور مهم نباشد، بازی بر روی رزولیشن 1920x1080 و با تنظیمات پیش فرض "Medium" بازی اجرا می شود.

axze_9.png

متاسفانه نتایجی مانند نتایج تست رابط برنامه نویسی کلی 3DMark بدست آمد که باعث می شود شما از خود بپرسید چرا مایکروسافت به این بازی برچسب DirectX 12 زده است؟ تمام تست ها فقط و فقط با بخش بنچمارک قرار داده شده در خود بازی انجام داده شده است. فعلا تنها چیزی که می توانم بگویم این است که به نظر می رسد کارایی بنچمارک با افزایش هسته های پردازنده بهبود نمی یابد.

0dw3_10.jpg

برای DirectX 12 چه چیزی باید بخرید:

واقعا هنوز برای هرگونه توصیه ای آن هم بر اساس یک تست سینتتیک، یک بتا و یک بازی خیلی زود است. اما اگر هنوز می خواهید بدانید، نظر من این است که انتخاب مطمئن چیزی بین یک پردازنده اینتل چهار هسته ای با Hyper Threading یا شش هسته ای است. یک پردازنده از خانواده Skylake مثل مدل Core i5 660K باید برای بازی های DirectX 11 و بخش اعظمی از بازی های ابتدایی DirectX 12 کافی باشد اما در نهایت عدم وجود Hyper Threading به چشم خواهد آمد. برای طرفداران AMD هم یک FX شش هسته ای یا هشت هسته ای در نظر گرفته می شود.

Source: PCWorld

TRICKSTER.png

ویرایش شده توسط Trickster
لینک به دیدگاه

طبق ویدئوی تبلیغاتی خود مایکروسافت تا 50 درصد بار پردازش CPU کمتر میشه (یعنی با پردازنده قوی تر بهبود فریم ریت ناچیزه) و تا 20 درصد افزایش فریم ریت.

ویرایش شده توسط EDK-TheONE
لینک به دیدگاه

هوووووم

آره، منم موافقم. دقیقا نظر منم همینه :D

طبق ویدئوی تبلیغاتی خود مایکروسافت تا 50 درصد بار پردازش CPU کمتر میشه (یعنی با پردازنده قوی تر بهبود فریم ریت ناچیزه) و تا 20 درصد افزایش فریم ریت.

مشکل اینجاست که حتی در تست های مبتنی بر پردازنده هم از شش هسته بیشتر بازدهی وجود نداره  :blink: 

لینک به دیدگاه

ممنون مطالب مفیدی بود

فقط کاش سایز عکسها بزرگتر بود، چون جزئیات مشخص نیست

لینک به دیدگاه

ممنون مطالب مفیدی بود

فقط کاش سایز عکسها بزرگتر بود، چون جزئیات مشخص نیست

درود بر شما @};-

چون آپلودر لیون تصاویر پیش نمایش رو خیلی ریز نشون میده مجبور شدم از لینک دیگه استفاده کنم. لطفا روی عکس راست کلیک کنید و "View Image" رو بزنید تا با کیفیت اصلی نشون بده. @};-

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود بر تریخ استر جان 275017_sarcastic_hand.gif

دوباره بر سر این dx 12 لعنتی تاپیک زدی باز میخوای جنجال به پا کنی  برار619120_sarcastic.gif

لینک به دیدگاه

یه روز Direct X یه روز ویندوز سون ، یه روز 64 بیتی شدن سیستم عامل ، یه روز عوض شدن سوکت سی پی یو ، .... هر روز یه بامبولی هوا میکنن برای تب تعویض قطعه بین کاربرا و فروش محصولات ، اینقدر از این جریان تحولات بی منطق و پی در پی تو موبایل خسته شدم که چند ساله گوشی عوض نکردم ، میترسم یه روزی بزنه به سرم قید سیستم و ارتقاء رو هم بزنم .

واقعا همه این تحولاتی که منجر به فروش سخت افزار میشه لازم و ضروریه و روی سخت افزارهای قبلی قابل انجام نیست ؟!

لینک به دیدگاه

من که غمی ندارم با g3240 :D

داداش این اصلا حکم طلا رو داره مثل خودت. راحت از دستش ندی ها  :laughing:  :laughing:  :laughing: 

درود بر تریخ استر جان 275017_sarcastic_hand.gif

دوباره بر سر این dx 12 لعنتی تاپیک زدی باز میخوای جنجال به پا کنی  برار619120_sarcastic.gif

درود بر حاجی خودمون  @};-  @};-  @};- 

دیدم تاپیک برای کارت گرافیک با DirectX 12 زیاده اما برای CPU چیزی نیست،گفتم اینم داشته باشیم کلکسیونمون کامل شه  :D  در ضمن آقا علیرضا هم از من ناراحت شد گفت جنجال الکی به پا می کنی، یه تاپیک آموزشی بزن، گفتم دیگه دل آقا علیرضا رو هم به دست بیاریم  :D 

دیگه این تاپیک هم همش پردازنده های اینتله و از مقایسه اینتل و AMD خبری نیست. وجدانا اگر سر این تاپیک جنجال بشه تقصیر من نیست  :laughing: 

ویرایش شده توسط Trickster
لینک به دیدگاه

یه روز Direct X یه روز ویندوز سون ، یه روز 64 بیتی شدن سیستم عامل ، یه روز عوض شدن سوکت سی پی یو ، .... هر روز یه بامبولی هوا میکنن برای تب تعویض قطعه بین کاربرا و فروش محصولات ، اینقدر از این جریان تحولات بی منطق و پی در پی تو موبایل خسته شدم که چند ساله گوشی عوض نکردم ، میترسم یه روزی بزنه به سرم قید سیستم و ارتقاء رو هم بزنم .

واقعا همه این تحولاتی که منجر به فروش سخت افزار میشه لازم و ضروریه و روی سخت افزارهای قبلی قابل انجام نیست ؟!

کاملا موافقم ! هر روز یک سیاست جدید برای تشویق به خرید قطعه جدید

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود

لازم بود این مقاله اما هنوز کافی نیست برا نتیجه گیری... :-? 

یه پردازنده amd رو هم تست می کردن بد نبود یچیزی میشد ازش دراورد بدرد بخوره... اومده بر اساس تست های اینتل پیشنهاد amd هم داده برا خودش رو چه حساب من موندم...  :D

دستت درد نکنه همشو خوندم جالب بود  :Peace Sign:

لینک به دیدگاه

لطفا تو فروم عکس ها رو آپ کنید باز نمیشن برای من

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

پیشنهاد می کنم علی الحساب به منبع مراجعه کنی بهتره ... سریعتر نتیجه می گیری، کلا عکس رو هر جوری اپ کنی بالاخره یکی باهاش مشکل داره...  :D

لینک به دیدگاه

درود

لازم بود این مقاله اما هنوز کافی نیست برا نتیجه گیری... :-?

یه پردازنده amd رو هم تست می کردن بد نبود یچیزی میشد ازش دراورد بدرد بخوره... اومده بر اساس تست های اینتل پیشنهاد amd هم داده برا خودش رو چه حساب من موندم...  :D

دستت درد نکنه همشو خوندم جالب بود  :Peace Sign:

درود @};-

هدف بیشتر بررسی تاثیر تعداد هسته ها بوده. حتی با پردازنده های اینتل هم از CPUهای متفاوت استفاده نشده.

برای پردازنده های AMD هم اگر دقت کنید همونطور که برای اینتل پردازنده خانواده میانی به بالا رو پیشنهاد کرده برای AMD هم هونطور پیشنهاد کرده یعنی تقریبا همون پردازنده های پرفروش روز AMD. فکر نکنم منظورش این بوده که این AMDها با اون اینتل برابره.

تشکر @};- 

چون آپلودر لیون تصاویر پیش نمایش رو خیلی ریز نشون میده مجبور شدم از لینک دیگه استفاده کنم. لطفا روی عکس راست کلیک کنید و "View Image" رو بزنید تا با کیفیت اصلی نشون بده.

لینک به دیدگاه

سلام مجید جان

خسته نباشی، ممنون از تلاش بی وقفه شما.

مطلب مفیدی بود.

سپاس.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود @};-

هدف بیشتر بررسی تاثیر تعداد هسته ها بوده. حتی با پردازنده های اینتل هم از CPUهای متفاوت استفاده نشده.

برای پردازنده های AMD هم اگر دقت کنید همونطور که برای اینتل پردازنده خانواده میانی به بالا رو پیشنهاد کرده برای AMD هم هونطور پیشنهاد کرده یعنی تقریبا همون پردازنده های پرفروش روز AMD. فکر نکنم منظورش این بوده که این AMDها با اون اینتل برابره.

تشکر @};- 

بنده هم گفتم که یه دونه از amd رو هم همینجوری تست می کرد ببینیم تو amd چجوریه ایا همین روال بر قراره یا نه؟؟؟  ^_^

تازه یه تست هم  گذاشته از پردازنده های مختلف اینتل...!  :D

بالاخره شرایط هسته دو نوع هسته یکی amd هسته یکی هسته ی اینتل هسته...  :D

ویرایش شده توسط nima.mazrouie
لینک به دیدگاه

سلام مجید جان

خسته نباشی، ممنون از تلاش بی وقفه شما.

مطلب مفیدی بود.

سپاس.

درود آقا ایمان @};-

همین نظر مثبت شما و دوستان به آدم انگیزه میده :x

بنده هم گفتم که یه دونه از amd رو هم همینجوری تست می کرد ببینیم تو amd چجوریه ایا همین روال بر قراره یا نه؟؟؟  ^_^

بالاخره شرایط هسته دو نوع هسته یکی amd هسته یکی هسته ی اینتل هسته...  :D

داداش دمت گرم. ترکیدم از خنده =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

درسته آقا نیما. حق با شماست

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...