رفتن به مطلب

اتصال فن کیس pwm به کانکتور ولتاژی

اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام

یک سوال بسیار مهم دارم

این مادربرد سیستم من  MSI B150M BAZOOKA هست:

یک کاکنتور cpu و دو تا کانکتور sysfan برای اتصال فن روشه که 4 پین هم هستند؛ ولی در دفترچه مادربرد نوشته این ها با کنترل ولتاژ کار می کنن (تصویر ضمیمه مطلب)

post-24583-0-77857200-1467022480_thumb.jpg

1. یعنی نمیشه فن pwm بهشون وصل کرد و سرعت فن رو کنترل کرد؟ اصلا من درست فهمیدم این ها کانکتور ولتاژی هستند فقط؟ (میخواستم فن کوگار Vortex PWM 120mm رو بخرم)

2. اگر فن pwm رو به کاکتوری که برای فن کنترل ولتاژی هست وصل کنیم چه میشه (توی دفترچه فقط نوشته اگر یه غیر pwm رو به کانکتور pwm وصل کنیم، روی 100% کار خواهد کرد)

خواهشا زودتر پاسخ بدید

متشکر

ویرایش شده توسط alidorost
لینک به دیدگاه

شما میونی هم 3 پین و هم 4 پین  وصل کنی

ولی اگه میخوای سرعتشو تغییر بدی باید از 4 پین استفاده کنی

3 پین ها توسط خود مادربرد سرعتش انتخاب میشه و نمیتونی تغییر بدی اما 

در 4 پین ها یه سیم آبی اضافه هست که شما میتونی با استفاده از اون سرعت دلخواه 

رو تو نرم افزار ها انتخاب کنی البته یه 2 پین هم هست که سرعت اون همیشه رو 100 درصده!!

هر کدوم که دوست داشته باشی میتونی وصل کنی

ویرایش شده توسط -MOBIN-
لینک به دیدگاه

رو تو نرم افزار ها انتخاب کنی 

متشکر از پاسخ شما ولی متوجه نشدم

کانکتور های روی مادربرد 4 پین هستند اگر بخوام فن کوگار Vortex PWM 120mm بهشون وصل کنم کنترل سرعت دیگه داره؟

معمولا 4 پین یعنی pwm هست ولی در دفترچه نوشته که دو کاکنتور 4 پینی کنترل ولتاژی هستند!

خلاصه زیر دیپلمی بگید بخرم و وصل کنم چی میشه؟ متشکر

اینم عکس 4 پینش منتهی آیا فن pwm بهش وصل بشه چه میشه؟

http://bayanbox.ir/view/4494876824013655502/IMG-20160627-145955.jpg

قابلیت کنترل دیگه فکر نکنم داشته باشه...

لینک به دیدگاه

پس بنابر نوشته ای که لطف کردید گذاشتید، و توضیح دفترچه مادربرد (که کانکتور ها 4 پین هستند اما در واقع پین 4ام بی استفاده هست) باید از خیر فن pwm بگذرم

حالا اگر هر فن سه سیمه (غیر pwm) به این کانکتور ها وصل کنم، مادربرد قدرت کنترل سرعت با ولتاژ رو داره یا فن های خاصی باید بگیرم؟

اگر بله یا خیر، یه فن خوب در حد همونی که گفتم که کنترل ولتاژی باشه معرفی می کنید؟

متشکر

لینک به دیدگاه

فن سه پین نمیتونه کنترل بشه و با حداکثر دور میچرخه اگر میخواد بشه تنظیمش کرد یا خودش تنظیم بشه باید 4 پین بخری همین
TB SILENCE انرمکس رو من پیشنهاد میدم

لینک به دیدگاه

فن سه پین نمیتونه کنترل بشه و با حداکثر دور میچرخه اگر میخواد بشه تنظیمش کرد یا خودش تنظیم بشه باید 4 پین بخری همین

TB SILENCE انرمکس رو من پیشنهاد میدم

خب کانکتور مادربرد 4 پین هست اما pwm نیست (تو دفترچه زده کنترل ولتاژی عکسش گذاشتم)

مدلی که پیشنهاد دادید pwm هست یعنی میخوره؟؟ قابلیت کنترل از طریق ولتاژ رو خواهد داشت؟

چه مکافاتی شده ای فن برای ما!

لینک به دیدگاه

به کانکتور های فن کیس هر فنی چه 3 چه 4 پین میتونی وصل کنی و راحت کنترل میشن اما کانکتور های فن سی پی یو روی مین فقط 4 پین رو میتونه کنترل کنه ( تمام مادربرد های msi این شکلی هستن )

لینک به دیدگاه

خب کانکتور مادربرد 4 پین هست اما pwm نیست (تو دفترچه زده کنترل ولتاژی عکسش گذاشتم)

مدلی که پیشنهاد دادید pwm هست یعنی میخوره؟؟ قابلیت کنترل از طریق ولتاژ رو خواهد داشت؟

چه مکافاتی شده ای فن برای ما!

دقت کنید نوشته که کانکتورهای مادربردتون دو حالت برای کنترل سرعت دارن (که اکثرا یا فک کنم همه همینجوری هستن) که یه حالت pwm ئه و با پالس سرعت کنترل میشه (هر هدر فنی رو مادربرد که 4 پین باشه قابلیت pwm رو داره) و یه حالت دیگه هم برای کنترل سرعت داره که برای فن های 3پین هست (اگه فن 3پین رو به 4پین مادربرد وصل کنید نمیتونه با pwm کار کنه، و همیشه رو ماکسیموم دور کار میکنه)

تو اون حالت بجای فرستادن پالس pwm روی پین 4 ام، ولتاژ عوض میشه و مثلا بجای 12، 10 ست میشه (رنج سرعت فن تو این حالت کمتر از حالت pwm ئه مثلا فقط میشه بین 60% تا 100% ست کرد سرعت فن رو، ولی در حالت pwm خیلی محدوده بازتر هست) به این حالت میگن voltage mode (یا مثلا تو بردهای ایسوس اسمش dc mode هست)

شما تو بایوس میتونی این حالتو عوض کنی که مثلا فلان فن pwm باشه و فلان فن voltage mode

ولی مثلا اگه فن 3پین وصل کنید و pwm بذارید کنترلشو، سرعتش همیشه رو ماکسیموم سرعته ممکنه

اگر فن 4پین رو هم با voltage mode راه بندازیم مشکلی پیش نمیاد و بازهم کار میکنه اما مث فن 3پین و با محدوده سرعت بسته تر

شما با خیال راحت فنی که میخوای رو بخر

رو تو نرم افزار ها انتخاب کنی البته یه 2 پین هم هست که سرعت اون همیشه رو 100 درصده!!

هر کدوم که دوست داشته باشی میتونی وصل کنی

البته تا جایی که من میدونم فن های 2پین رو هدرهای 3پین و 4پین مادربردها کار نمیکنه (یعنی حداقل رو برد من کار نکرد  :D)، بخاطر نداشتن پین سوم و مانیتور نکردن عملکردش به برد

ویرایش شده توسط Hossein Rezazade
لینک به دیدگاه

سلام شما هم میتونید فن سه پین و هم فن 4 پین نصب کنید و چون کانکتور های فن تو مد ولتاژی کار میکنن میتونن سرعت هر دونوع فن ها رو تغییر بدن

لینک به دیدگاه

دقت کنید نوشته که کانکتورهای مادربردتون دو حالت برای کنترل سرعت دارن (که اکثرا یا فک کنم همه همینجوری هستن) که یه حالت pwm ئه و با پالس سرعت کنترل میشه (هر هدر فنی رو مادربرد که 4 پین باشه قابلیت pwm رو داره) و یه حالت دیگه هم برای کنترل سرعت داره که برای فن های 3پین هست (اگه فن 3پین رو به 4پین مادربرد وصل کنید نمیتونه با pwm کار کنه، و همیشه رو ماکسیموم دور کار میکنه)

تو اون حالت بجای فرستادن پالس pwm روی پین 4 ام، ولتاژ عوض میشه و مثلا بجای 12، 10 ست میشه (رنج سرعت فن تو این حالت کمتر از حالت pwm ئه مثلا فقط میشه بین 60% تا 100% ست کرد سرعت فن رو، ولی در حالت pwm خیلی محدوده بازتر هست) به این حالت میگن voltage mode (یا مثلا تو بردهای ایسوس اسمش dc mode هست)

شما تو بایوس میتونی این حالتو عوض کنی که مثلا فلان فن pwm باشه و فلان فن voltage mode

ولی مثلا اگه فن 3پین وصل کنید و pwm بذارید کنترلشو، سرعتش همیشه رو ماکسیموم سرعته ممکنه

اگر فن 4پین رو هم با voltage mode راه بندازیم مشکلی پیش نمیاد و بازهم کار میکنه اما مث فن 3پین و با محدوده سرعت بسته تر

البته تا جایی که من میدونم فن های 2پین رو هدرهای 3پین و 4پین مادربردها کار نمیکنه (یعنی حداقل رو برد من کار نکرد  :D)، بخاطر نداشتن پین سوم و مانیتور نکردن عملکردش به برد

واقعا از پاسخ جامع شما و دوستان دیگه متشکم

​پس برای خرید و نصب فن کوگار pwm مشکلی نیست دیگه؟

ممنون

لینک به دیدگاه

دوست عزیز این فنم به نظر من خوبه. من کوگار دارم خوبه ولی تو بازار نارنجیش پیدا نمیشه سیاهش رخ نداره

http://meghdadit.com/product/42271/deep-cool-gamer-storm-tf120-cooling-case-fan/%D9%81%D9%86-%DA%A9%DB%8C%D8%B3-%D8%AF%DB%8C%D9%BE-%DA%A9%D9%88%D9%84-%D9%85%D8%AF%D9%84-%DA%AF%DB%8C%D9%85%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D9%85-%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D9%81-120/

لینک به دیدگاه

دوست عزیز این فنم به نظر من خوبه. من کوگار دارم خوبه ولی تو بازار نارنجیش پیدا نمیشه سیاهش رخ نداره

http://meghdadit.com/product/42271/deep-cool-gamer-storm-tf120-cooling-case-fan/%D9%81%D9%86-%DA%A9%DB%8C%D8%B3-%D8%AF%DB%8C%D9%BE-%DA%A9%D9%88%D9%84-%D9%85%D8%AF%D9%84-%DA%AF%DB%8C%D9%85%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D9%85-%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D9%81-120/

خیلی متشکر از پاسختون اما فن کوگار عمرش بیشترهُ نویزش کمتره و من دو تا میخوام برای بالای کیس و جلوی کیس که اصلا معلوم نمیشن ‍‍‍‍پس فرقی نمی کنه (فقط کاش ال ای دی داشت)

بازم از این که کمک کردید ممنونم

لینک به دیدگاه

خیلی متشکر از پاسختون اما فن کوگار عمرش بیشترهُ نویزش کمتره و من دو تا میخوام برای بالای کیس و جلوی کیس که اصلا معلوم نمیشن ‍‍‍‍پس فرقی نمی کنه (فقط کاش ال ای دی داشت)

بازم از این که کمک کردید ممنونم

دوست عزیزاین مدلش ال ای دی داره سفید رنگهhttp://lioncomputer.ir/product/5118/%D9%81%D9%86+%DA%A9%D9%88%DA%AF%D8%A7%D8%B1+CFD-120+White+LED/

ویرایش شده توسط مهمان
لینک به دیدگاه

دوست عزیزاین مدلش ال ای دی داره سفید رنگهhttp://lioncomputer.ir/product/5118/%D9%81%D9%86+%DA%A9%D9%88%DA%AF%D8%A7%D8%B1+CFD-120+White+LED/

متشکرم ولی مشخصاتش کاملا فرق میکنه و pwm هم نیست

خیلی از پاسخ شما متشکرم

لینک به دیدگاه

سلام

دوستان گرامی خیلی از راهنمایی هاتون متشکرم و دو تا فن کوگار رو از لیون خریدم

pwm قشنگ کار میکنه

اما یک سوال بسیار مهم برام پیش اومده:

الان سه فن دارم: دو تا کوگار که تا 1600 دور میگیرن و یه فن ساده خود کیس که دور و قدرت کمتری داره و پشت کیسه

دو تا فن کوگار رو یکی برای ورودی گذاشتم جلوی کیس و یکی سقف کیس و اون فن ساده پشت کیسه

وقتی هوای کیس داغ میشه و سرعت فن ها بیشتر میشه احساس میکنم فن ساده دیگه هوایی بیرون نمیده و فن سقف هم چون جلوش فیلتر و شبکه هست (کیس ایگل گرین) با وجود دور زیاد هوا رو مثل پشت کیس بیرون نمیده و سیستم گرمه حسابی! (شایدم توهم منه)

یه تیکه هوای تاریک (مثل گردباد) هم پشت فن ساده از شیشه کنار کیس معلومه...

بهتر نیست فن جدیده رو بذارم پشت کیس و اون قدیمیه رو بذارم سقف یا کلا برش دارم؟ تفاوت سرعت فن سقف و پشت باعث اختلال هوا نمیشه؟

لطفا کمک کنید متشکرم

لینک به دیدگاه

سلام

دوستان گرامی خیلی از راهنمایی هاتون متشکرم و دو تا فن کوگار رو از لیون خریدم

pwm قشنگ کار میکنه

اما یک سوال بسیار مهم برام پیش اومده:

الان سه فن دارم: دو تا کوگار که تا 1600 دور میگیرن و یه فن ساده خود کیس که دور و قدرت کمتری داره و پشت کیسه

دو تا فن کوگار رو یکی برای ورودی گذاشتم جلوی کیس و یکی سقف کیس و اون فن ساده پشت کیسه

وقتی هوای کیس داغ میشه و سرعت فن ها بیشتر میشه احساس میکنم فن ساده دیگه هوایی بیرون نمیده و فن سقف هم چون جلوش فیلتر و شبکه هست (کیس ایگل گرین) با وجود دور زیاد هوا رو مثل پشت کیس بیرون نمیده و سیستم گرمه حسابی! (شایدم توهم منه)

یه تیکه هوای تاریک (مثل گردباد) هم پشت فن ساده از شیشه کنار کیس معلومه...

بهتر نیست فن جدیده رو بذارم پشت کیس و اون قدیمیه رو بذارم سقف یا کلا برش دارم؟ تفاوت سرعت فن سقف و پشت باعث اختلال هوا نمیشه؟

لطفا کمک کنید متشکرم

معمولا فن قویتر رو برا خروجی میذارن (البته تا جایی که من دیدم و میدونم)

شما کوگارها رو پشت و بالای کیس بذارید (به شکلی که هوا رو خارج کنه از کیس)

و فن ساده ای که گفتید رو هم بذارید برای ورودی و جلوی کیس (طوری که هوا رو به سمت داخل بده)

حتما هم حواستون باشه برعکس نبندید فنهارو (که مثلا بجای خارج کردن هوا، هوارو وارد کنه)

اگرهم فیلترها بنظرتون خوب نیستن، ورداریدشون، ببینید باد بیشتر میشه یا نه

اگه بیشتر شد، و اگه میتونید تو بازه زمانی زودتر کیس رو تمیز کنید، فیلترهارو وردارید

برای هارد ها هم حتما یه فکری بکنید، که یه گردش هوایی جلوشون باشه و داغ نشن

لینک به دیدگاه

معمولا فن قویتر رو برا خروجی میذارن (البته تا جایی که من دیدم و میدونم)

شما کوگارها رو پشت و بالای کیس بذارید (به شکلی که هوا رو خارج کنه از کیس)

و فن ساده ای که گفتید رو هم بذارید برای ورودی و جلوی کیس (طوری که هوا رو به سمت داخل بده)

حتما هم حواستون باشه برعکس نبندید فنهارو (که مثلا بجای خارج کردن هوا، هوارو وارد کنه)

اگرهم فیلترها بنظرتون خوب نیستن، ورداریدشون، ببینید باد بیشتر میشه یا نه

اگه بیشتر شد، و اگه میتونید تو بازه زمانی زودتر کیس رو تمیز کنید، فیلترهارو وردارید

برای هارد ها هم حتما یه فکری بکنید، که یه گردش هوایی جلوشون باشه و داغ نشن

مطمئن هستید فن ساده رو بذارم برای ورودی؟ هوا برای خروج کم نیاد؟

ssd دارم هاردی وجود نداره

پس دیگه اطمینان دارید، دو تا کوگارو بذارم برای خروجی

لینک به دیدگاه

مطمئن هستید فن ساده رو بذارم برای ورودی؟ هوا برای خروج کم نیاد؟

ssd دارم هاردی وجود نداره

پس دیگه اطمینان دارید، دو تا کوگارو بذارم برای خروجی

بله بهتره کوگارهارو بذارید خروجی

البته شاید بقیه دوستان نظر بهتری داشته باشن

لینک به دیدگاه

کیس هایی که فیلتر دارن این مشکل رو دارن میتونی فیلتر گرد وغبار رو در بیارین SSD و هارد هم معمولا خنک تر از این حرفا هستن احتباج به خنک کردن داشته باشن

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...