رفتن به مطلب

Undervolting 4790K (کم کردن ولتاژ)

Recommended Posts

• کاربر ویژه

درود و عرض ادب
بنده مدتی پیش برای پایین آوردن دمای سی پی یو تصمیم گرفتم که ولتاژ سی پی یو رو کم کنم. طبق راهنمایی دوستان ولتاژ رو از 1.252 به 1.161 آوردم که تاپیر زیادی توی دما داشت ( اون موقع هوا خنک بود ) و حدودا 1 سالی با این ولتاژ کار میکرد.
دیشب مجددا تصمیم گرفتم که اگر جا داشته باشه ولتاژ رو کمتر هم بکنم. که ولتاژ روی 1.
142 و 1.137 رو توی stress test XTU پاس میکرد اما حدودا بعد از 1 دقیقه توی محیط ویندوز BSOD میداد. به همین دلیل ولتاژ رو روی 1.152 گذاشتم که فعلا مشکلی نداشته.

و یه مساله دیگه اینکه ایا اگر ولتاژ سی پی یو توی حال idle کم بشه آیا ممکن همون باعث BSOD بشه؟ چون توی ولتاژ 1.142 و 1.137 ولتاژ توی حالت idle حدود 0.677 میشد
بنده عکس بایوس رو قرار میدم تا اساتید در موردش نظر بدهند و اینکه آیا امکان داره با تنظیم متغییر های دیگه همچنان بشه ولتاژ رو کمتر از 1.152 قرار داد یا خیر. چون بنده فقط داخل بایوس ولتاژ رو روی Offset - گذاشتم و 0.100 کم کردم که ولتاژ به 1.152 رسیده. و تغییرات دیگه ای انجام ندادم.
شایان ذکر که به دلیل گرمای زیاد هوا نتیجه تست با چند ماه پیش بسیار تفاوت داره در حالی که چند ماه پیش که با Prime95 تست گرفتم دمای هسته ها به زور به 60 میرسید. ( البته گویا طبق صحبت اساتید تست XTU فشار بیشتری نسبت به Prime95 وارد میکنه ).

منتظر نظر دوستان و اساتید هستم.

post-14710-0-84523400-1469428204_thumb.jpg

post-14710-0-94544700-1469428220_thumb.png

ویرایش شده توسط Sir MehDi
لینک به دیدگاه

BSOD به خاطره این بود که ولتاژ رو پایین آوردید ولی Multiplier هسته ها رو تغییر ندادید ، و برای همین 1.137 ولت  برای 4.4 GHZ کافی نیست.

Multiplier رو کمتر کنید مشکل رفع میشه.

ویرایش شده توسط ThyCrow
لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

BSOD به خاطره این بود که ولتاژ رو پایین آوردید ولی Multiplier هسته ها رو تغییر ندادید ، و برای همین 1.137 ولت  برای 4.4 GHZ کافی نیست.

Multiplier رو کمتر کنید مشکل رفع میشه.

درود

شما منظورتون اینه که باید MULTIPLIER رو کم کنم تا مشکل bsod برطرف شه؟

خب قطعا هدف من اینه که با همین کلاک 4.4 و multiplier 44 به کمترین ولتاژ برسم

لینک به دیدگاه

یه نکته، همیشه قبل از قرار دادن افست و ادپتیو مد و ... با منوال تست بگیر، یعنی x ولت ست کن به صورت منوال، بعد تستی که میخوای رو بگیر تا ببینی پایداره یا نه

تو مرحله بعد برو سراغ تنظیم کردن افست

(زمانی که روی افست یا ادپتیو قرار میدی ولتاژ رو، به طور خودکار تو تستای سنگین مث xtu، پرایم، تست fpu aida64 و... یکم ولتاژ هسته زیادتر میشه، همین باعث میشه نفهمی که واقعا پایداره یا نه، اما زمانی که منوال ست کنی این مشکل رو نداری)

لینک به دیدگاه

خوش به حالتون بنده موندم چطور ولتاژ پایه رو در زمان بیکاری تغییر بدم. اصلا ولتاژ داینامیک من غیر فعاله.و در دسترس نمیشه.

همینکه ولتاژ از auto به ولتاژ مورد نظر تغییر بدم، ولتاژ حداقل و حداکثر فرکانس ، همون ولتاژی هست که تغییر دادیم و اصلا متناسب با فرکانس بالا و پایین نمیشه.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

یه نکته، همیشه قبل از قرار دادن افست و ادپتیو مد و ... با منوال تست بگیر، یعنی x ولت ست کن به صورت منوال، بعد تستی که میخوای رو بگیر تا ببینی پایداره یا نه

تو مرحله بعد برو سراغ تنظیم کردن افست

(زمانی که روی افست یا ادپتیو قرار میدی ولتاژ رو، به طور خودکار تو تستای سنگین مث xtu، پرایم، تست fpu aida64 و... یکم ولتاژ هسته زیادتر میشه، همین باعث میشه نفهمی که واقعا پایداره یا نه، اما زمانی که منوال ست کنی این مشکل رو نداری)

ممنون از راهنماییت دوست عزیزم

الان حدود 3 ساعتی هست که ولتاژ روی 1.147 و مشکلی پیش نیومده.

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

درود مجدد
خب چند تا سوال دیگه برام ایجاد شد.
اول توضیح اینکه vcore روی 1.142 هست و خبری از BSOD نبوده . اما با کم کردن به 1.137 توی ویندوز BSOD میده.
توی عکس اون قسمت Ring Voltage که روی Auto هست و 1.050 هست مقدارش دقیقا چیه و آیا نیازی به تغییر دادنش هست یا نه؟
امکان نداره با تغییر دادن اون بشه به vcore پایین تر و استیبل تری رسید و به طور کل بهترین عدد برای Ring چند هست؟

سوال بعدی اینکه آیا با غیر فعال کردن Turbo و فرکانس نهایی 4.0 برای سی پی یو ، اینگونه نمیشه به دما و voltage کمتری رسید؟ و به نوعی 400MHZ رو فدا کرد برای دما و voltage کمتر؟

post-14710-0-62696300-1469633777_thumb.jpg

لینک به دیدگاه

درود مجدد

خب چند تا سوال دیگه برام ایجاد شد.

اول توضیح اینکه vcore روی 1.142 هست و خبری از BSOD نبوده . اما با کم کردن به 1.137 توی ویندوز BSOD میده.

توی عکس اون قسمت Ring Voltage که روی Auto هست و 1.050 هست مقدارش دقیقا چیه و آیا نیازی به تغییر دادنش هست یا نه؟

امکان نداره با تغییر دادن اون بشه به vcore پایین تر و استیبل تری رسید و به طور کل بهترین عدد برای Ring چند هست؟

سوال بعدی اینکه آیا با غیر فعال کردن Turbo و فرکانس نهایی 4.0 برای سی پی یو ، اینگونه نمیشه به دما و voltage کمتری رسید؟ و به نوعی 400MHZ رو فدا کرد برای دما و voltage کمتر؟

attachicon.gifbios.jpg

ring (یا uncore) همون کشه، شما تا زمانی که فرکانس کش رو دست نزنید نیاز به این تغییر ولتاژش ندارید (مگراینکه بخواید اندرولتش کنید)

ولتاژ توربوی 4790کا 1.25 هستش، و ولتاژ دیفالت 1.05

یعنی بخاطر 10% کلاک بیشتر 0.2 ولت بیشتر و دمای بیشتر و ... (فک کنم 4 رو بتونید با 1.01 پایدار کنید)

یه کار دیگه ای که میتونید بکنید برای کاهش دما، کم کردن کلاک کش و کم کردن ولتاژشه (اگه 400 مگاهرتز حدودا کمتر از کور ست کنید کش رو، پرفورمنس افت نمیکنه)

دمای عادی سی پی یوی من با خاموش کردن توربو 62-63 درجه بود حدودا، با اینکارا رسید به 50-51 تو تست هایپرپای (البته اینکه میگم حدودیه چون دقیق یادداشت نکردم، ولی درهمین حد احتمالا دماتون کم میشه)  @};-

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

ring (یا uncore) همون کشه، شما تا زمانی که فرکانس کش رو دست نزنید نیاز به این تغییر ولتاژش ندارید (مگراینکه بخواید اندرولتش کنید)

ولتاژ توربوی 4790کا 1.25 هستش، و ولتاژ دیفالت 1.05

یعنی بخاطر 10% کلاک بیشتر 0.2 ولت بیشتر و دمای بیشتر و ... (فک کنم 4 رو بتونید با 1.01 پایدار کنید)

یه کار دیگه ای که میتونید بکنید برای کاهش دما، کم کردن کلاک کش و کم کردن ولتاژشه (اگه 400 مگاهرتز حدودا کمتر از کور ست کنید کش رو، پرفورمنس افت نمیکنه)

دمای عادی سی پی یوی من با خاموش کردن توربو 62-63 درجه بود حدودا، با اینکارا رسید به 50-51 تو تست هایپرپای (البته اینکه میگم حدودیه چون دقیق یادداشت نکردم، ولی درهمین حد احتمالا دماتون کم میشه)  @};-

بعد از off کردن Turbo موقع لود ویندوز BSOD میده ووارد ویندوز نمیشه.

لینک به دیدگاه

بعد از off کردن Turbo موقع لود ویندوز BSOD میده ووارد ویندوز نمیشه.

خوب شما اگه توربو که خاموش کردید، افستی که دادید همونه که تو شاته، بنده خدا حق داره :|

از 1.05 ولت، 0.11 ولت کم کنید میشه 0.94 ولت، عمرا بتونه با این ولتاژ 4 رو پاس کنه

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...