رفتن به مطلب

درگیم تاخیر پایین یا باس بالا؟

Recommended Posts

• کاربر ویژه

سلام.

البته فرمایش شما از نظر اشکال در آدرس دهی محتمله.

اما من تمامی بازی های COD AWF و GTA V و Battlefield 4 و Hardline و ... رو بدون مشکل با دوتا 4گیگابایت Corsair Vengeance رو تنظیمات حد اکثری بازی کردم. البته GTA V بی پدر رو حد اکثری حد اکثری نبود یکی دو تا آپشن رو باید بالا پایین می کردم که بالا 50 فریم بده.

مشخصات سیستم تو امضام هست البته 2 تا رم رو جدیدا اضافه کردم.

ایشالله خدا COD BO3 نصیبت کنه که 10 گیگ رم فقط خودش میگیره!

---------------

اما اکثر سخت افزار ها بجز گرافیک مثلا (اونم بخشیش) حکم بنزین برای ماشینو دارن. ماشین بدون بنزین یا بنزین کافی حرکت نمیکنه ... ولی اگه یه ماشین 40 لیتر بنزین زده باشه همون ماشین در سناریو دوم 10 لیتر، روی سرعتشون تاثیری نداره. تازه من میگم 10 لیتریه سریع تر هم میره چون ماشین سبک تره نسبت به 40 لیتریه!

اما در مورد PC و رم که 99 درصد الویت با حجم رم هست. فرکانس و تایمینگ مناسب تر ممکنه تو یه بازی فریم رو افزایش بده ، تو یکی تاثیر نزاره و حتی تو یکی کاهشم بده. دقیقا مثل تعداد هسته CPU که خیلی هامون دیدم توی گیم CPU های 4 هسته ای مثل آب خوردن 6-8-10 هسته ای هارو میگیرن و بعضا ازشون جلو هم میزنن. حتی تو بازی های CPU محور مثل cities skylines هم 10 هسته ای از 8 هسته ای جا مونده و 4 هسته ای با یک سوم قیمت مثل 8 هسته ای کارایی داده. پس وقتی بحث خرج بودجه هست اونو به موارد بهتری اختصاص بدید و درگیر اعداد و ارقام تبلیغاتی نشید. اگه فرکانس رم تو رندر هم تاثیر آنچنانی میزاش باید خیلی زود تر از رم های معمولی، رم های ECC به فرکانس بالاتر مجهز می شدن ولی میبینیم که همچین نیست. رم های معمولی زود تر به فرکانس بالاتر مجهز میشن چون خریدارانشون منو شمای گیمریم که حس پول تو جیب زیادی مفرت داریم و به سرعت گول اداد رو میخوریم.

لینک به دیدگاه

فهمیدن این خیلی هم راحت نیست!

سیستم عامل با توجه مقدار رمی که در دسترس داره، پراسس هاشو تنظیم میکنه!

سیستم شما حالا 16 گیگ رم داره! احتمالا وقتی سیستم رو روشن میکنید چیزی حدود 2 تا 2.5 گیابایت از رم سیستم پر هست!

ولی اگه روی همین سیستم با همین سیستم عامل، 2 گیگ رم نصب کنید، میبینید که حجم اشغال شده از رم، احتمالا کمتر از 1 گیگ هست.

مثال این که یک سیستم رو در نظر بگیرید که یک بازی رو میخواد اجرا کنه و 50 تا فایل رو باید لود کنه تو رم!

از این 50 تا 40 تاش خیلی مهم هستند که حتما باید باشن! و هر 2 ثانیه یک بار نیاز هستند!

10 تاش خیلی مهم نیستند و مثلا هر 40 ثانیه یک بار استفاده میشن!

اگه روی این سیستم مثلا 16 گیگ رم باشه، سیستم عامل به خودش اجازه میده اون 10 تایی که خیلی مهم نبودن رو هم داعما داخل رم نگه داره، چون فضای کافی در دسترس داره!

ولی اگه حجم رم کمتر باشه، مثلا 8 گیگ باشه، ممکنه 40 تای اول حجمی برابر 5 گیگ رو اشغال کرده باشند! (و سیستم عامل با در نظر گرفتن اینکه هر لحظه ممکنه یک پراسس با اولویت بالاتر اجرا بشه، مقداری رم رو خالی نگه میداره) مجبور به پاک کردن و دوباره لود کردن اون 10 تا فایل میشه که خود این کار هزینه بر و زمان بر هست!

و باعث افت پرفورمانس میشه!

*کاربرد pagefile هم دقیقا به همین برمیگرده! هر چقدر رم بیشتر باشه، نیاز به pagefile کمتر میشه.

در کل وقتی روی سیستمی که میزان بالای 70~75 درصد از رم اشغال شده باشه ، به احتمال خیلی زیاد با افزایش حجم رم شاهد افزایش کارایی خواهیم بود!

منم در بالا نظرم رو در مورد "مورد اول" گفتم!

دقیقا BO3 رو خودم تست کرده بودم که رم 8 گیگ براش کم بود!

فرمایشات شما منطقیه دوست عزیز.

بنده Black Ops 3 رو بازی نکردم چون تو PS4 دیدمش و خوشم نیومد.

اما چیزی که در خصوص Page File فرمودید کاملا صحیح هست. مثلا من گاها Page File های 7-8 گیگابایتی رو هم دیدم اما الان که رم 16 دارم pagefile در بیشترین حالت 2.4 گیگابایت می شه.

شنیدم ویندوز نسخه 7 به بعد یه قابلیت داره که برنامه های پر استقاده رو تحلیل می کنه و پس از بوت شدن سیستم عامل چنانچه فضای خالی در رم وجود داشته باشه اون برنامه ها رو توی رم بصورت مخفی بارگذاری می کنه.

طوری که در Task Manager نشون نمی ده اون مقدار رو. اما وقتی که کاربر برنامه رو اجرا می کنه خیلی سریع تر باز می شه.

پس با این حساب باید قبول کنیم که یواش یواش رم 16 گیگابایت هم داره مثل گرافیک بالای 4 گیگ از حالت Extra به Essential تبدیل می شه  :D

لینک به دیدگاه

این cod bo3 دقیقا حس و حالش چیه ؟؟؟

احساس میکنم سیستم اصلا درست کار نمیکنه .

مموری و رم و cpu و gpu درست زیر بار نمیرن .

لگ های بی خود میزنه مخصوصا اگر سیستم لب مرز باشه .

انگار اساسی ایراد داره .

لینک به دیدگاه

http://www.elmefarda.com/%D8%AA%D8%A7%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D8%B1%D9%85-ram-%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C/

این مقاله و بنچمارکایی که توش هست خیلی جالب بود!!!!!!!!

اگه این مقاله و بنچمارکاش درس باشن میشه گفت حجم رم در نرخ فریم دهی بی تاثیر است!!!!

لینک به دیدگاه

سلام.

سایت علم فردا و نویسنده ش رو قبول دارم و مقالات خوبی داره اما در این یه مقاله ایشون از بنیان اشباه می کنه.

حافظه گرافیکی همون نقشی رو برای GPU بازی می کنه که RAM برای CPU بازی می کنه.

اما اجرای هر برنامه ای چه گیم فوق سنگین و چه حتی نوت پد، نیازمند اینه که ااون برنامه در رم بارگذاری بشه (منظور کل برنامه نیست، اما اصطلاحه که می گن برنامه در رم بارگذاری شدده) و همچنین دیتاهای برنامه در رم زخیره بشه.

اما بیشترین حجم رم گرافیکی رو بافر فریم های رندر شده توسط GPU تشکیل می ده و همچنین درخواست های آماده رندر شدنی که CPU پردازش کرده و منتظر رندر شدن توسط GPU.

مثال های افت فریمی که در این مقاله ذکر شده رو دوستان در پاسخ های قبلی بهش پرداختن. سیستم وقتی رم کافی در اختیار نداره (بسته به نوع برنامه نویسی بازی) از جزئیات کم می کنه و این باعث اجرای روون تر اون سیستم می شه و صد البته در جلوه های بصری هم تاثیر داره.

شاید باورتون نشه اما من روی CPU های ضعیف تر یا کارت گرافیک های Intergrated دقیقا حس کردم که حتی عملکرد هوش مصنوعی بازی FIFA تغییر می کنه و هرچی سیستم در مجموع قویتر باشه کاربر "CPU (با قطعه سی پی یو اشتباه نشه)" رو سخت تر می شه شکستش داد و کمتر اشتباه می کنه!!!

قطعا ضعف در کوچکترین عضو حتی جنس مس به کار رفته در مادربورد هم در بازی ضعف ایجاد می کنه و بحثی که اینجا مطرحه بحث تاثیرگذاری در ارتقاء هست.

لینک به دیدگاه

توضیحاتتون عالی بود

سپاس

وهمچنین از سایر دوستان ممنونم که اطلاعاتشونو در اختیار گذاشتند.

لینک به دیدگاه

چه تاپیک خوبی اسمشو بذار مشاوره در خرید رم.

دوستان از اونجایی که رم های ddr3 کم شدن تو بازاز و پک های 16گیگ 2*8 یخورده بد گیر میاد، نظرتون راجع به 2 عدد 8گیگ 1600 سینگل چیه؟؟

ممنون

Sent from my D5503

لینک به دیدگاه

چه تاپیک خوبی اسمشو بذار مشاوره در خرید رم.

دوستان از اونجایی که رم های ddr3 کم شدن تو بازاز و پک های 16گیگ 2*8 یخورده بد گیر میاد، نظرتون راجع به 2 عدد 8گیگ 1600 سینگل چیه؟؟

ممنون

Sent from my D5503

خیلی هم عالی! هیچ مشکلی هم ندارند!

کلا مگه چه فرقی داره؟

لینک به دیدگاه

خیلی هم عالی! هیچ مشکلی هم ندارند!

کلا مگه چه فرقی داره؟

والا تو چند فروم خارجی خوندم که پک های دو کاناله بهتره چون تست شده هستن از سمت تولید کننده و اینکه اگر بخای 2 تا تکی بزاری کنار هم ریسکه و ممکنه error ببینی [emoji15] [emoji15]

Sent from my D5503

لینک به دیدگاه

کاملا درسته

اگه دوتا سینگل میگیری باید فرکانس وتاخیرشون یکی باشه

وگرنه ممکنه مشکل بلو اسکرین پیش بیاد

لینک به دیدگاه

کاملا درسته

منم میخام 2 تا corsair vengeance 1600 cl9 بگیرم مشکلی پیش نمیاد؟

Sent from my D5503

لینک به دیدگاه

والا تو چند فروم خارجی خوندم که پک های دو کاناله بهتره چون تست شده هستن از سمت تولید کننده و اینکه اگر بخای 2 تا تکی بزاری کنار هم ریسکه و ممکنه error ببینی [emoji15] [emoji15]

Sent from my D5503

اون خارجی ها هم الزاماً دانشمند نیستند!

کاملا درسته

اگه رم ها با هم خیلی تفاوت نداشته باشند، همچین چیزی رخ نمیده!(شاید تو هر 1000 مورد، یکی پیش بیاد)

منم میخام 2 تا corsair vengeance 1600 cl9 بگیرم مشکلی پیش نمیاد؟

Sent from my D5503

از همین رم، 2 تا روی سیستمم هست! بیشتر از 1 سال هم هست بدون هیچ مشکلی دارند کار میکنند!!!

کلا تو 10~15 سال گذشته فقط یک بار رم دوال چنل بصورت پک گرفتم! همیشه رم هایی که خریدم تکی بودند!

و تا حالا تو هیچ کدوم از سیستم ها هم هیچ مشکلی از نظر رم نداشتم!

حتی شما رم 8 گیگ 1600 cl7 رو با 4 گیگ 2400 cl10 رو هم دوال چنل استفاده کنید، هیچ خطایی نمیبینید!

تنها مشکلی که پیش میاد اینه که رم قویتر، رو با تنظیمات رم ضعیفتر ست میکنه (که اینم چندام به چشم نمیاد)

درضمن همین حالا روی یه لپتاپ دو تا رم با مشخصات زیر بصورت دوال دارم استفاده میکنم:

2GB DDR3 1333Mhz CL9 1.5v

4GB DDR3L 1600Mhz CL11 1.35v

همونطور که میبینید هیچ کدوم از مشخصاتشون مشابه نیست! ولی بیشتر از 1 ساله بدون کوچکترین مشکل دارند کار میکنند!

ویرایش شده توسط babak1388
لینک به دیدگاه

اون خارجی ها هم الزاماً دانشمند نیستند!

اگه رم ها با هم خیلی تفاوت نداشته باشند، همچین چیزی رخ نمیده!(شاید تو هر 1000 مورد، یکی پیش بیاد)

از همین رم، 2 تا روی سیستمم هست! بیشتر از 1 سال هم هست بدون هیچ مشکلی دارند کار میکنند!!!

کلا تو 10~15 سال گذشته فقط یک بار رم دوال چنل بصورت پک گرفتم! همیشه رم هایی که خریدم تکی بودند!

و تا حالا تو هیچ کدوم از سیستم ها هم هیچ مشکلی از نظر رم نداشتم!

حتی شما رم 8 گیگ 1600 cl7 رو با 4 گیگ 2400 cl10 رو هم دوال چنل استفاده کنید، هیچ خطایی نمیبینید!

تنها مشکلی که پیش میاد اینه که رم قویتر، رو با تنظیمات رم ضعیفتر ست میکنه (که اینم چندام به چشم نمیاد)

درضمن همین حالا روی یه لپتاپ دو تا رم با مشخصات زیر بصورت دوال دارم استفاده میکنم:

2GB DDR3 1333Mhz CL9 1.5v

4GB DDR3L 1600Mhz CL11 1.35v

همونطور که میبینید هیچ کدوم از مشخصاتشون مشابه نیست! ولی بیشتر از 1 ساله بدون کوچکترین مشکل دارند کار میکنند!

یه دنیا ممنون.

ادم وقتی تئوری راجع به یه چیز تحقیق میکنه ممکنه مثل من گیج بشه، ولی تجربه های شما خیلی از نقاط سیاه رو برای من روشن کرد ممنون.

Sent from my D5503

لینک به دیدگاه

یه سوال

اگه رم دوال چنل نندازیم و دوتا تکی بذاریم سرعت به دوال میرسه؟

چون رم معمولی از ۶۴مسیر برای ارتباط با سی پی یو استفاده میکنه ولی دوال از۱۲۸مسیر.

ایا برای بهره گیری از ۱۲۸مسیر الزاما باید رم دوال استفاده شه یا رم های تکی رو اسلات های دوال قرار بگیره همون کاراییوایجاد میکنه؟

لینک به دیدگاه

• کاربر ویژه

توی گیم از یه جایی به بعد تاثیر فرکانس کم میشه .

به گونه ای که رم ddr4 با فرکانس 3000 و بالا تر برای گیم ارزش خرید نداره .

درود

یعنی الان بنده که رم باس 2400 دارم ولی در حالت دیفالت استفده میکنم ( باس 1600) اگه xmp رو فعال کنم تاثیر داره تو فریم؟ cpu 4790k

لینک به دیدگاه

یه سوال

چون رم معمولی از ۶۴مسیر برای ارتباط با سی پی یو استفاده میکنه ولی دوال از۱۲۸مسیر.

ایا برای بهره گیری از ۱۲۸مسیر الزاما باید رم دوال استفاده شه یا رم های تکی رو اسلات های دوال قرار بگیره همون کاراییوایجاد میکنه؟

لینک به دیدگاه

درود

یعنی الان بنده که رم باس 2400 دارم ولی در حالت دیفالت استفده میکنم ( باس 1600) اگه xmp رو فعال کنم تاثیر داره تو فریم؟ cpu 4790k

در خصوص این رم اطلاعی ندارم

اما بنا برتجربه شخصی که داشتم بعد از قعال کردن Xmp رم که باس از 1600 به 3000 افزایش پیدا کرد

بطور میانگین در حدود 2 -4 فریم افزایش داشتم در 2-3 بازی که انجام میدم عموما

یه سوال

دوال چنل یا کواد چنل در حقیقت به نحوه نصب رم ها گفته میشه

و مشکلی نداره

البته کمی سلیقه ایی هست

برخی مشکلی با استفاده از رم های تکی ندارند

برخی ترجیح میدند پک تهیه کنند من بشخصه ترجیح میدم بصورت پک تهیه کنم تا همجوره حتی از نظر سریال ساخت هم پشت سرهم و یکسان باشند

اما در پرفرمنس ارائه شده تفاوتی نداره

ویرایش شده توسط farshid0018
لینک به دیدگاه

درود

به طور کلی هرچه فرکانس بالاتر باشه فریم هم بیشتره .

اما نباید انتظار معجزه داشت !!!

شما حتما از بیشترین فرکانسی که رمتون ساپورت میکنه استفاده کنید .

1 فریم هم 1 فریمه !!!! البته احتمالا شما بیشتر از 1 فریم افزایش رو شاهد باشید .

.................

نکته مهم اینه که بعضی مواقع استفاده از قطعات قوی تر شاید فریم متوسط رو چندان افزایش نده اما در حداقل فریم و روان تر شدن بازی نقش دارن .

استفاده از ssd ها رم های پر سرعت و ... میتونن در مینیمومم فریم و لگ های احتمال و زمان لود شدن بازی هم تاثیر بزارن .

لینک به دیدگاه

بنظر من دوره ی استفاده از رمهای 8 گیگ ( 2x4 ) برای اجرای بازیهای روز با حداکثر تنظیمات گرافیکی چند وقتیه تموم شده .  اکثر مثالهایی که دوستان از مقدار استفاده شده رم در بازیها زدن به سال ۲۰۱۵ مربوط میشه .  با اینکه از 1070 استفاده میکنمو Vram 8  گیگش بنظر برای اجرای بازیهای جدید میتونه مفید باشه  اما میزان رم مصرفی در بازیای جدید مث Hitman 2016 و Rise of Tomb raider و حتی Batman Arkham knight بیش از ۸ گیگه و در مواقعی از بازی حتی از مرز ۹ گیگ هم عبور میکنه . اون آینده نگری که دوستان ازش صحت میکنن بنظرم شروع شده و با اومدن عناوین جدیدتر اکثر بازیها جوابگوی رم ۸ گیگ برای اجرا با کیفیت مطلوب نیستن .

این عکس رو دقایقی پیش گرفتم از بازی هیتمن 2016 . مقدار رم مصرفی حتی از 8.5 گیگ هم تجاوز کرده و بعضی جاها به ۹ هم میرسه . در مجموع  فکر میکنم حجم رم برای بازی باید تو اولویت قرار بگیره تا چیزای دیگه  :) 

yv00wp0shyrzpcwm6ynw_thumb.jpg

لینک به دیدگاه

بنظر من دوره ی استفاده از رمهای 8 گیگ ( 2x4 ) برای اجرای بازیهای روز با حداکثر تنظیمات گرافیکی چند وقتیه تموم شده .  اکثر مثالهایی که دوستان از مقدار استفاده شده رم در بازیها زدن به سال ۲۰۱۵ مربوط میشه .  با اینکه از 1070 استفاده میکنمو Vram 8  گیگش بنظر برای اجرای بازیهای جدید میتونه مفید باشه  اما میزان رم مصرفی در بازیای جدید مث Hitman 2016 و Rise of Tomb raider و حتی Batman Arkham knight بیش از ۸ گیگه و در مواقعی از بازی حتی از مرز ۹ گیگ هم عبور میکنه . اون آینده نگری که دوستان ازش صحت میکنن بنظرم شروع شده و با اومدن عناوین جدیدتر اکثر بازیها جوابگوی رم ۸ گیگ برای اجرا با کیفیت مطلوب نیستن .

این عکس رو دقایقی پیش گرفتم از بازی هیتمن 2016 . مقدار رم مصرفی حتی از 8.5 گیگ هم تجاوز کرده و بعضی جاها به ۹ هم میرسه . در مجموع  فکر میکنم حجم رم برای بازی باید تو اولویت قرار بگیره تا چیزای دیگه  :) 

yv00wp0shyrzpcwm6ynw_thumb.jpg

خیلی میبخشید شما تو هیتمن 32 فریم گرفتید ؟ با 1070؟ #-o

لینک به دیدگاه

اره خوب پیش میاد.

لود gpuصد در دصه

ممکنه اینجای بازی بار گرافیکی سنگینی داشته باشه

من خودم کرایسس ۳رو با۲۸۰xبا تنظیمات اولترا ۳۲فریم بیشتر نگرفتم.اونم ماکسیممش ۳۲بود.یه جاهایی به ۱۹هم میرسید.

درحالی که بنچمارکا بیش از اینه

لینک به دیدگاه

در بازی های جدید برای اجرا در رزولوشن ۴کی چه مقدار رم لازمه؟ اصلا رزولوشن به رم مربوط میشه؟

Sent from my C2105 using Tapatalk

لینک به دیدگاه

خیلی میبخشید شما تو هیتمن 32 فریم گرفتید ؟ با 1070؟ #-o

یه گزینه داره بنام Supersampling  . بذاریش رو ماکسیموم  سیستمت به کل نابود میشه  :D 

گفتم دیگه . تمام تنظیمات رو حتی AA و Texture filter رو روی x16 و ماکسیموم گذاشتم . رزولوشن هم 2k ست که میتونه تو فریم تاثیر گذار  باشه . اون 60/70 فریمی که میبینی تو بنچمارکای رسمی و سایتهای معتبر قرار میدن معمولا اینجور گزینه ها رو روی 2x و SA رو هم کلا خاموش میکنن . منم اینکارارو کنم فریم میشه ۷۰ / ۸۰  :cool: 

o0r7d7uck9h6u0k8k5lz_thumb.jpg

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...