رفتن به مطلب

مشکل عجیب با رم و مادربرد

meepo
 اشتراک گذاری

Recommended Posts

سلام دوستان .. من یه مدتی هست که سیستمی رو بستم با مشخصات زیر:
Asus B150 Pro Gaming
Intel Core i5 6600
GTX 970

دو تا رم  مشابه 8 گیگابات هم با باس 2133 روش گذاشتم(مارک Zeppelin مدل Vertex) 

رم ها رو داخل اسلات های 1 و 2 نزدیک به محل CPU نصب کردم( داخل بایوس نوشته A1 و A2 - دو تا اسلات خالی هم B1 و B2 بود) . ولی با نرم افزار CPU-Z که چک می کنم تو قسمت Channel می نویسه Single . در حالی که اصولا باید بنویسه Dual دیگه.  حالا با اینکه می دونم حالت Dual فقط حدود 10 درصد افزایش Performance داره ولی باز اینکه Single نشون میده اعصابم رو خورد کرده!

بایوس مادربرد رو آپدیت کردم باز هم مشکل حل نشد. بعد رم ها رو دراوردم و داخل اسلات های B1 و B2 نصب کردم ببینم مشکل حل میشه یا نه که دیگه موقع روشن کردن اصلا تصویر نمی داد!!! جالب اینکه حتی وقتی یکی از رم ها رو داخل اسلات A1  نصب می کنم باز هم تصویر نمی ده. یعنی تنها حالتی که سیستم بالا میاد وقتی هست که هر دو تا رم رو داخل اسلات های A1 و A2 نصب می کنم که اونم در حالت  Single Channel می شناسه. 

مغزم سوت کشید گفتم شاید بعضی از علما اینجا به مشکل مشابه برخورده باشن. اگه یه مشاوره ای چیزی بدین ممنون میشم.
ببخشید طولانی شد .. فدا

CPUz.JPG

ویرایش شده توسط meepo
لینک به دیدگاه

براي دوال چنل بايد رمها رو داخل اسلات هاي A1 و B1 قرار بديد.

به عبارتي يكي از دو اسلات خالي ديگه بين دو رم قراربگيره..

بعد از اين كه رمها رو در اسلات ها قرار داديد دكمه dram reset روي مادربرد رو هم يك بار فشار بديد.

ویرایش شده توسط Ali Alborz
لینک به دیدگاه

ممنون بابات راهنمایی .. این دکمه dram reset کجای مادربرد هست؟ 

بعد اینکه رم تکی تصویر نمی ده مشکلش از کجا می تونه باشه؟

b150.JPG

لینک به دیدگاه

در 23 دقیقه قبل، meepo گفته است :

ممنون بابات راهنمایی .. این دکمه dram reset کجای مادربرد هست؟ 

بعد اینکه رم تکی تصویر نمی ده مشکلش از کجا می تونه باشه؟

b150.JPG

الان چك كردم مثل اينكه اين مدل اين دكمه رو نداره، به هر حال اگه رو دوال چنل كار ميكنه نگران نباشيد، وقتي حالت قرارگيري رمها رو روي مين عوض ميكنيد بعضا پيش مياد كه سيستم بالا نمياد و با يك بار  ريست كردن بايوس مشكل حل ميشه..

لینک به دیدگاه

درود

رم ها رو در اسلت های A1 , B1 و یا A2, B2 بذارین و تست کنین

در صورتی که بالا نیومد ابتدا بایوس رو ریست و مجددا تست کنید، در صورتی که جواب نداد، بایوس جدید رو دانلود کنید و آپدیت کنید

در آخر اگه تمام این موارد جواب نداد یکی از این دو حالت باقی میمونه:

1. یا رم ها مشکل دارن ( و شاید مادربرد )

2. پین های (زیف) روی مادربرد که پردازنده (CPU) روی اونها قرار میگیره یکی یا تعدادی ازشون کج شدن

احتمال مورد دوم قوی تر هست

موفق باشید

لینک به دیدگاه

شما مانوال مادربرد رو بخون ببین واسه دوال کدوم اسلاتهارو گفته . چون همه مشکیه یکم سخت میشه تشخیص ولی چیزی که واضحه شما یکی از رمهات یا اسلاتای مادر بردت مشکل داره حالا باید تشخیص داد مشکل از کدومه . ولی باز قبل ایراد گذاری بهتره منوال رو مطالعه کنی.

Galaxy s7 Edge Tapatalk 206 TU5 T5

لینک به دیدگاه

ضمنا شما رمت با فرکانس پایه ۱۰۶۶ داره کار میکنه اگه میخوای بشه ۲۱۳۳ باید تو صفحه ستاپ فرکانسش رو اورکلاک بکنی که معمولا بصورت اتوماتیک هم میشه اور کرد یعنی خود سیستم ولتاژ و فرکانس رو تنظیم میکنه واسه ۲۱۳۳ البته به شرطی که مادر برد و رم ساپورت کنه اینجور که شما گفتی رماتون ساپورت میکنه چون ۲۱۳۳ هست ولی االان رو ۱۰۶۶ کار میکنه اما باید تو منوال مادربرد ببینی اونم ساپورت میکنه یا نه .

لینک به دیدگاه

http://cloud.tapatalk.com/s/58e106fe8c72a/Screenshot_20170402-184241.png?
ببین عزیز شما رماتو باید یکی در میون بزنی واسه دوال . بزن به دومی نزدیک سی پی یو و یه جای خالی بزار دومی رو بزن به بعدیش . میشه A2 و B2 .
واسه تست هم شما رمات رو یکی یکی بزن به A2 اگه هر دو اونجا تصویر نداد مشکل از اون رمته
منوالتم ضمیمه میکنم http://cloud.tapatalk.com/s/58e10817b78fc/E10939_B150_PRO_GAMING_AURA_UM_web.pdf

لینک به دیدگاه

در 9 دقیقه قبل، 2russell گفته است :

ضمنا شما رمت با فرکانس پایه ۱۰۶۶ داره کار میکنه اگه میخوای بشه ۲۱۳۳ باید تو صفحه ستاپ فرکانسش رو اورکلاک بکنی که معمولا بصورت اتوماتیک هم میشه اور کرد یعنی خود سیستم ولتاژ و فرکانس رو تنظیم میکنه واسه ۲۱۳۳ البته به شرطی که مادر برد و رم ساپورت کنه اینجور که شما گفتی رماتون ساپورت میکنه چون ۲۱۳۳ هست ولی االان رو ۱۰۶۶ کار میکنه اما باید تو منوال مادربرد ببینی اونم ساپورت میکنه یا نه .

سلام

1066 فرکانس کلاک رم هستش که با توجه به معماری ddr میشه همون 2133 

لینک به دیدگاه

خیر عزیزم . ۱۰۶۶ فرکانس پایس و تا از ستاپ نبره بالا ۲۱۳۳ نمیشه . اگر ۲۱۳۳ کار کنه تو سی پی یو زد تو قسمت دی رم فرکانسی مینویسه ۲۱۳۳ overclocked

لینک به دیدگاه

بله مادربرد هم ساپورت میکنه از قسمت Ai tweaker باید فرکانس رم رو بذارید رک ۲۱۳۳ خود مادر برد تو اپشناش هست فقط کافیه انتخاب کنید خودش ولتاژ رو تنظیم میککنه

لینک به دیدگاه

دم دوستان گرم بابت جواب های کامل
ترکیب اسلات A2 ,و B2 مادربرد مشکل داره (داخل منوال این رو پیشنهاد داده بود) .. ولی زدم داخل اسلات A1  و B1 و بعد از چند تا ریستارت  تصویر داد به صورت Dual
فقط اون بحث 1066 شناختن در برنامه CPU Z رو  الان چیکار کنم؟
یعنی حتما اونجا باید 2133 بنویسه .. چون مثلا کلاک حافظه گرافیک رو نصف میزان نشون میده داخل Afterburner .. آیا این هم مثل اون هست یا باید تغییر بدم؟

ویرایش شده توسط meepo
لینک به دیدگاه

این رو داخل فروم پیدا کردم. چند جای دیگه هم خوندم انگار این 1066 بودن طبیعی هست :

DDR means Double data rate
So the real speed would be half of what is displayed but the effective clock speed would be double i.e. (2X1066MHz=2133Mhz) when you are using pairs of memory modules to work on dual mode.
If you run a benchmark test, it will show you effective frequency since it tests actual performance. But even some software like CPU-Z, will show clock speed(Real Speed) of your RAM, they will show "MHz" or real frequency.
There is nothing wrong with that and you don't need to mess with the bios or anything in regard to that matter.
Everything is good with you

It is running at 2133. You have to double what CPU-Z shows and you get your effective speed. Mine run at 2000, and CPUZ shows 1000mhz

CPU-Z shows the actual clockspeed. 1066 = DDR2133

ویرایش شده توسط meepo
لینک به دیدگاه

شما ۲ حالت داری . ممکنه دو دوال چنل a2 و b2 دیفالتش جواب نده و طبیعی باشه که در اونصورت ۲ تا رم دیگه با همون فرکانس و زمان تاخیر بگیر اگر و کواد چنل کن اگر اونجا تصویر نداد مشکل نادربرد دارید ببرید سریع گارانتی ولی اگر کواد جواب گرفتین طبیعی رم هستش . در مورد فرکانس هم عرض کردم تو قسمت ai tweaker در صفحه بایدس یکی از اون کرکره ها یه گزینه داره که الان یادم نیست دقیقا چیه امتحان کن شما اون رو که انتخاب کنی تو کرکره های پایین تر برات یکسری فرکانس فعال میشه که میتونی انتخابش کنی . مطمین باش باید تو سی پی یو زد ۲۱۳۳ رو نشون بده . تو این مادربردای جدید ایسوس یه اپشن هم گذاشتن که اتوماتیک ییستمو اور کلاک میکنه از اونجا هم میتونی اقدام کنی اونم اسمش یادم نیست . من الان ۲ تا رم ۸ ۲۸۰۰ دارم که در حالت عادی ۲۱۳۳ کار میکنه و تو سی پی یو زد ۲۱۳۳ نشون میده ولی از ستاپ میزارم رو ۲۸۰۰ تو سی پی یو زد هم ۲۸۰۰ میشناسه . مادربرد هم maximus code asus . موفق باشید

لینک به دیدگاه

در 4 ساعت قبل، meepo گفته است :

دم دوستان گرم بابت جواب های کامل
ترکیب اسلات A2 ,و B2 مادربرد مشکل داره (داخل منوال این رو پیشنهاد داده بود) .. ولی زدم داخل اسلات A1  و B1 و بعد از چند تا ریستارت  تصویر داد به صورت Dual
فقط اون بحث 1066 شناختن در برنامه CPU Z رو  الان چیکار کنم؟
یعنی حتما اونجا باید 2133 بنویسه .. چون مثلا کلاک حافظه گرافیک رو نصف میزان نشون میده داخل Afterburner .. آیا این هم مثل اون هست یا باید تغییر بدم؟

درود و سپاس

متن پیام بنده رو مجددا مطالعه بفرمائین

وقتی اینقدر ناهماهنگی در رم ها و ... هست باید تک تک اون مواردی که عرض کردم تست بشن

ولی این پیامی که دادین تقریبا - و نه به طور قطعی - میتونم بگم مشکل از همون پایه های (پین - زیف ) مادربرد هست که cpu روی اون قرار میگیره. یکی یا چندتا از اونها کج شدن یا شکستن

لینک به دیدگاه

شما ۲ حالت داری . ممکنه دو دوال چنل a2 و b2 دیفالتش جواب نده و طبیعی باشه که در اونصورت ۲ تا رم دیگه با همون فرکانس و زمان تاخیر بگیر اگر و کواد چنل کن اگر اونجا تصویر نداد مشکل نادربرد دارید ببرید سریع گارانتی ولی اگر کواد جواب گرفتین طبیعی رم هستش . در مورد فرکانس هم عرض کردم تو قسمت ai tweaker در صفحه بایدس یکی از اون کرکره ها یه گزینه داره که الان یادم نیست دقیقا چیه امتحان کن شما اون رو که انتخاب کنی تو کرکره های پایین تر برات یکسری فرکانس فعال میشه که میتونی انتخابش کنی . مطمین باش باید تو سی پی یو زد ۲۱۳۳ رو نشون بده . تو این مادربردای جدید ایسوس یه اپشن هم گذاشتن که اتوماتیک ییستمو اور کلاک میکنه از اونجا هم میتونی اقدام کنی اونم اسمش یادم نیست . من الان ۲ تا رم ۸ ۲۸۰۰ دارم که در حالت عادی ۲۱۳۳ کار میکنه و تو سی پی یو زد ۲۱۳۳ نشون میده ولی از ستاپ میزارم رو ۲۸۰۰ تو سی پی یو زد هم ۲۸۰۰ میشناسه . مادربرد هم maximus code asus . موفق باشید

صرفا این پست رو میدم که کسی یه وقت با دیدن پست شما به اشتباه نیوفته دوست عزیز وقتی سی پی یو زد میزنه 1066 دو برابرش یعنی 2133 درسته.. فرکانس 1066 نداریم تو DDR4 که :| یکم سرچ کن تو نت اینقدر روی یه حرف اشتباه پافشاری نکنید اون بنده خدا هم بیخودی گیج شد

لینک به دیدگاه

صرفا این پست رو میدم که کسی یه وقت با دیدن پست شما به اشتباه نیوفته دوست عزیز وقتی سی پی یو زد میزنه 1066 دو برابرش یعنی 2133 درسته.. فرکانس 1066 نداریم تو DDR4 که mellow.png یکم سرچ کن تو نت اینقدر روی یه حرف اشتباه پافشاری نکنید اون بنده خدا هم بیخودی گیج شد

ببینید دوستان عزیز کلا اگر یادتون باشه رمهای اس دی روی یک لبه فقط پایهای اتصال داشت به همین دلیل اول اسمش اس مخفف سینگل هست در معماری بعدی هر دو لبه رم پایه اتصال داشت که اولشو گزاشتن دوال اونوقت اس دی ار تبدیل به دی دی ار شد ‌ . پس کلا اینچیزی که یکی دو نفر از دوستان اشاره کردند از اینجا نشات میگیره . اینکه میگن ضرب در دو میشه و در سی پی یو زد نصف رو نشون میده بله شکی درش نیست . حال بحث ما کجاس ؟ با گذاشتن چند عکس کاملا توضیح میدم
f84beb67f9debfec7035ba5e0fda294e.jpg
ببینید اینجا با توجه به اینکه رم من ۲۸۰۰ هست در حقیقت با نام ۲۸۰۰ کارخونه به فروش رسونده و روی تمام لوازم جعبه و حتی روی خود رم هم زده ۲۸۰۰ الان با فرکانس پایه ۲۱۳۳ داره کار میکنه و تو سی پی یو زد هم این رو نشون میده که قطعا درسته چون دی دی ار هست .
9be8d8c0947dc89e6e8e0e4eccb2d65e.jpg
حالا من از بایوس ایکس ام پی رم رو فعال کردم تو خود بایوس هم همونطور که میبینید به ۲۸۰۰ تبدیل شد . 481750059a7452cb6051905f11b50ba5.jpg
و در سی پی یو زد هم شناسایی شد به عنوار ۲۸۰۰ .
6b5407b4d10878926d6e7a101f8654fd.jpg

احتمالا دوستان با بحث این فرکانس پایه زیاد اشنایی ندارند که روی حرف اشتباهشون پافشاری میکنند .
و من الله توفیق

20170407_170550.jpg20170407_170922.jpg
لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .
توجه: مطلب ارسالی شما پس از تایید مدیریت برای همه قابل رویت خواهد بود.

مهمان
ارسال پست در این تاپیک...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

اشتراک گذاری

• اضافه کردن...